Svampkväll.

Tro nu inte att jag har varit ute i svampskogen. Nej då. Det låg en hög kantareller på bänken i köket, när jag kom hem i kväll. Mats och jag försökte plocka svamp en gång. Med gott mod gav vi oss ut i skogen, men inte såg vi några svampar inte. Efter detta har vi aldrig försökt igen. I dag var det en leverans från mina svampplockande föräldrar. Tack så mycket.

Min svampkväll bestod av att jag stekte kantarellerna. Några hamnade på min kvällsmacka och resten blev till en kantarellpaj. Tror att det kan smaka bra.

Dagens leverans innehöll även nyplockade blåbär. Det blir gott till frukost i morgon bitti. Jag känner mig så nyttig när jag äter färska bär på morgonen.




Poliskontroll.

I dag har jag blivit kontrollerad av polisen igen. Blev invinkad i morse när vi var på väg till golfbanan. Det var bara att blåsa och visa körkortet. Det gick naturligtvis bra. De hade tagit en person för rattfylla nu på morgonen sa polisen. Nu var det ett tag sedan som jag råkade ut för blåskontroll. Annars har jag blåst en massa gånger. Eftersom att jag har jobbat mycket helger i mitt liv, så har jag träffat på polisen på vägen till jobbet.

Det blev en golfrunda. Eftersom det inte var någon hemma som väntade på oss passade vi på att käka lunch på golfbanan. Som vanligt mycket gott. Jag valde fisk och Mats skinkstek. Men i morgon är det som vanligt igen. Matlåda på jobbet. Jag har lagat en gäng med lådor nu i eftermiddag och stoppat in i frysen. Har även hunnit med en kvällspromenad tillsammans med min granne. Trevligt.

Nu skall vi se lite på TV och vila upp oss lite inför en ny arbetsvecka.


Festen är över.

Det blev en riktigt lyckad och trevlig tillställning igår. Kanske att en del är tröttare än andra nu idag. Men det är väl som det skall vara. Alla verkade vara nöjda med kvällen och det var jättebra uppslutning från grannarna. Dock var det ingen som orkade äta upp alla sina kräftor. Kan de bero på att det är lite jobbigt att skala dem?

Vi dukade långbord på gatan och dekorerade mellan lyktstolparna. Det såg festligt ut. Några förbipasserande som promenerade förbi såg lite förvånade ut. Vädergudarna var med oss under gårdagen. Det var den finaste kvällen på länge. Dock var det lite kallt. Dunvästen fick komma fram. Och så kunde vi värma oss med varma sköna filtar.

Tror säkert att det kan bli favorit i repris nästa år.


Kräftskiva.

I morgon skall vi har kräftskiva på ´´vår gata´´. Vi skall duka långbord på gatan och festa. Jag tror att det kan bli kul. Vi har aldrig tidigare haft någon gemensam fest, trots att vi har bott här i över sex år. Jag har sett TV-serien Svenska Hjärtan och deras kräftskiva. Undra om vår blir likadan? Vi får se i morgon kväll hur det blir.





En vecka till besök hos frissan.

Det känns som att jag vill börja nedräkningen nu. Jag vill så gärna får ordning på håret nu. Det fuktiga och klibbiga vädret har inte gjort håret bättre precis. Men som sagt var nu är det bara en vecka kvar. Då skall jag bli vacker i håret, eller är det vackrare jag skall säja.

Helt underbart skönt att ha fått vara ledig nu idag. Mats och jag har spelat golf. Det gick riktigt bra för oss. När vi kom hem käkade vi skaldjurslasagne. Mycket god. Efter detta tog vi en liten snabbtur ner till stan. Det blev ett besök på Bosse Glassbar. Det var säsongspremiär för mig där. Ganska sen premiär i år.

Jag köpte en kjol också i Esprit-butiken. En kort rutig. Jag tycker att det är riktigt snyggt med de rutiga kjolar som jag har sett finns i butikerna nu i år. Den kommer att passa bra till mina nya stövlar. Kanske jag kommer att känna mig lite för ordentlig i en rutig kjol. Jag vet inte.

Linda skall nu ut med sina ´´nollor´´. Det regnar just nu så polisen är säkert jätteglada. Ju mera regn, ju lugnare på stan. Förra fredagen när det var nollning så tokregnade det ute. Polisen var supernöjd även då.

Nu skall vi plocka fram lite godsaker att käka till kvällen. Njut av fredagskvällen.

Sen mat-shopping.

Så blev det nu idag. Jag stegade in på ICA strax efter halv nio. Trodde att jag skulle vara ganska ensam där, men icke sa Nicke. Det var t.o.m väntetid vid vågarna på vissa ställen. Jag hade jobbat en långdag så innan jag startade shoppingen tryckte jag i mig en liten dajm. Kände att jag behövde en sockerkick för att orka. Dajm är en stor favorit hos mig. Plockade ner lite godsaker till helgen som oliver, tigerräkor i någon sås och svenska kräftor. Det blev inte så billigt när jag var klar. Som vanligt tyckte jag att jag inte hade handlat så mycket. Säjer hon i kassan att det är koll så skriker jag rätt ut tänkte jag. Jag kände att jag orkade inte med det idag. Jag klarade mig. Hur suveränt är det inte att scanna in varorna själv?

Dajm förresten. Stavas det med i eller j. Jag har för mig att det stavades med j förut och nu med i. Mera internationellt med i. Eller hur var det nu egentligen? Spelar inte så stor roll för gott och onyttigt är det. När jag kom hem fortsatte onyttigheterna. En matupplevelse i form av en panpizza värmd i micron. Piffades upp med någon slags ny mjölkdryck. Föll för frestelsen att köpa den i affären. Jag tyckte att det lät nyttigt, och sunt med havredryck, med smak av ananas och banan.

Nu skall jag snart krypa ner i sängen och läsa lite i en resetidning som kom i brevlådan idag. Undra vart vi kan resa?
Känns helt underbart skönt att tänka på att jag är ledig i morgon. Hoppas vädret bli ok då Mats och jag har planerat för en golfrunda.



Sommarminne......
Det behövs nu när det är mindre än fyra månader kvar till jul. Men sen blir det nytt år, och vi går mot sommar igen. Det känns det väl skönt att tänka på?


SJ, SJ gamle vän....

Kommer ni ihåg den låten från sjuttiotalet?

I dag har jag varit ute och rest med SJ igen. Till Växjö. Vi lyckas visst aldrig komma dit i utsatt tid. Var försenade till Alvesta, men som tur var så väntade vårt anslutningståg på oss tills vi kom. Stressade in på mötet precis när klockan var tio så vi var perfekt i tid, trots allt.
När vi skulle hem från Växjö var tåget 40 minuter sent igen. Insåg då att vi inte skulle hinna till Alvesta i rätt tid så vi tog en taxi. Det var så himla dålig luft i taxin att vi mådde dåligt. Taxichaffören var ingen hit. Vi var rädda vid hans omkörningar och det kändes som bilen skuttade fram ibland. X2000 var då före utsatt tid i Alvesta. Ibland lyckas visst SJ få till det.

Ett tag kände jag mig så pigg på tåget att jag hade funderingar på att promenera hem. Men när Therese erbjöd sig att skjutsa hem mig kom jag på andra tankar. Tur det, för när jag klev av tåget kände jag mig rätt trött. Nu har jag druckit en stor kopp te. Lite glass ha också fått plats i magen.

Nu skall jag leka skomakare och se om jag kan sy ihop min sko. Ett band lossnade på dem när jag kom hem. Ett par svarta ballerina som är så sköna att ha på jobbet. Jag får slita på dem innan det är dax för stövlar. Jag fick ett par nya stövlar från min make i födelsedagspresent. Jag älskar olika stövlar. Tidigare i livet var jag inte så förtjust i stövlar, men nu har det blivit en passion. Det finns så många snygga att köpa.

(Köpe o köpe, hör jag hur min man viskar till mig inne i mitt huvud).


Låna min egna dator.

Nu har jaga fått låna min egna dator. Linda är lite spekulant på min dator på kvällarna. Hennes dator är på översyn hos min jobbarkompis, Jocke. Han skall rensa den till henne. Jag har bett att han skall fixa det snabbt, så att jag får ha min ifred. Min lilla söta micro-pc. Den är så bra. Jag skall bjuda Jocke på lunch när han har fixat datorn. Alla mina jobbarkompisar är så himla bra.

Jag överlevde min ungdom både utan dator och mobiltelefon. I dag har alla dessa prylar. Jag kunde istället prata i telefonen hela kvällarna. Pappa blev inte så glad.
- Inte för att det är så dyrt sa han, men det kan vara någon annan som vill komma fram.
Det är inget problem idag, då alla har var sin mobiltelefon. Det är bara att snacka på. 

Kompisarna kan man idag snacka med över nätet, eller via sms. På min tid träffades vi hemma hos varandra. Drack te, eldade levande ljus och snackade en massa. Oj, vad jag har blivit nostalgisk och tänker tillbaka på gamla tider. Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal eller? 



 

Aldrig nöjd.

Ja, ibland undrar jag. När jag kom hem sent efter en lång dag på jobbet, så var jag vrålhungrig. Nu har jag ätit. Alldeles för fort så nu mår jag dåligt av det. Aldrig blir det bra.

I går kväll när jag skulle sova var jag alldeles för pigg. Resultatet, jag kunde inte somna. I morse när klockan ringde var jag alldeles för trött. Just det, resultatet, ville inte stiga upp.

Så är livet. Dagen har gått i en rasande fart som vanligt. Här hemma är det ovanligt tyst. Ingen är hemma. Mats jobbar, Jessica har åkt tillbaka till Helsingborg och Linda är hos Daniel.

Jag har just provat ett nytt nagellack från O.P.I. Det fanns nya matta färger. Jag har inte bestämt mig ännu riktigt vad jag skall tycka om det.Känns lite ovant med en matt färg på naglarna. Känns lite som att jag har målat dem med något annat än nagellack. Vi får se hur de håller på jobbet under morgondagen. I mitt liv har jag svårt att få färgen att sitta kvar på naglarna. Jag lever inte riktigt ett sådant liv där jag bara sitter, och viftar med långa naglar. Om jag nu hade några! Önska sig går alltid bra.

I går fick jag födelsedagspresenter som Jessica köpt på Rhodos. Ansiktskräm, olivolja och en tvål. Från Linda hade jag tidigare fått kroppssmör och duschkräm från Body Shop. Så nu luktar jag gott. Tack mina kära döttrar.


Sommar-söndag.

Ja, det har det verkligen varit. Förhoppningsvis har jag även fått lite färg i ansiktet av att ha varit ute. Mats och jag har passat på att spela golf. Vi hade sällskap av två andra trevliga golfspelare. Det är alltid spännande att se vilka som vi får spela med. När jag får veta att de som jag skall spela med har väldigt lågt handicap, känns det lite pirrigt. Tänker att de kanske tycker det är trist att spela med mig som inte är så duktig. Men det var absolut ingen fara. Alla missar sina slag ibland. Även Tiger Woods. Dock inte lika ofta som jag.

Det blev lite kalas igår med släkten. Trevligt. Vi bjöd på pastasallad. Soltorkade tomater, bacon, ölkorvar. ruccollasallad och lite annat gott hade vi blandat ihop. Komponerade även en egen dressing med turkisk yougurt, creme fraiche, fårost, vitlök och andra kryddor. Åtminstone tyckte jag själv att det smakade bra.



Mats jobbar nu ikväll så jag blev ensam hemma. Jag blev lite sugen på att baka så nu har jag bakat bullar och två limpor. Enkla limpor med bakpulver och filmjölk, som inte behöver jäsa. Så nu luktar jag också som en kanelbulle. Jag ska snart fixa lite te och provsmaka bullarna. Jag köpte några nya tesorter i fredags.

Ja, just det jag har glömt att berätta att jag shoppade lite jeans i fedags också. På jobbet har vi alltid svarta jeans som företaget betalar. Jag gick till Sisters för att se om jag kunde hitta några svarta. Det gjorde jag. De var sköna, så jag frågade om de inte hade några blå i samma modell. . Klart de hade det. Resultatet blev att jag köpte ytterligare två par. Olika tvättar. Ett par var lite hippa, med sömmar på låren.
Hur löser jag det här när jag kommer hem då, tänkte jag. Jag får smuggla in dem när ingen ser. Maken tycker säkert att det var onödigt med två par. Men han sa inte ett dugg när jag visade upp alla mina jeans. Jag blev faktiskt väldigt förvånad. Fast det är klart. Han är väldigt snäll, och efter så här många år som gifta så vet vi var vi har varandra.



Jag älskar jeans och äger inga andra byxor än jeans. De skall vara så tajta som möjligt, då jag inte gillar kläder som inte sitter fast på kroppen. Det blir nästan som på sjuttiotalet, då alla låg på golvet för att kunna knäppa sina jeans.




Födelsedag.

Nu har jag firat så många födelsedagar så jag behöver inte räkna åren. Jag får tänka efter när jag skall svara på frågan, hur gammal jag är. Åren har inte så stor betydelse. Huvudsaken är hur man känner sig.

Jag har fått presenter och grattis-sms. Det känns bra. Mats, Nenne och jag har firat på golfbanan. Vi gick en runda på Norra på förmiddagen och sedan avslutade vi med en lunch i Golfrestaurangen.Där bjöds det på en smarrig potaisgratäng. Jag känner mig fortfarande lite mätt.

Nu ikväll blir det lite kalas med släkten. Jag har förberett lite mat nu på eftermiddagen. Så nu skall jag sätta mig och slappa en stund innan gästerna kommer. Mats och Linda sitter på altanen och spelar kort. Linda skriker om att hon fryser. Jag vet inte om det är så kallt. Jag får väl gå ut och känna. Jag ser iallafall solen.



Mats puttar för birdie.

Snacka om blommor.



Alla dessa blommor har jag fått idag. Från min make. Dagen för min födelsedag. Hur skall det då bli i morgon. Jag bara undrar....?


Fredag, fredag och åter fredag.

Det går fort mellan fredagarna. I dag får jag äntligen känna att det är en ´´riktig´´ fredag. Dvs jag är ledig i helgen. De senaste två helgerna har jag jobbat och då är det inte riktigt samma sak. 

I dag blir det fredagsmys med Tacos. Vad jag har förstått så är Tacos en väldigt vanlig fredagsmat i vårt avlånga land. Men gott är det alltd. Jag vet inte om Linda skall käka med oss. Jag hörde ett rykte tidigare i veckan om att hon skulle ut på något. Möjligheterna för fest och utgång har ökat ytterligare sedan hon fyllde 18 år. Jessica är fortfarande på Rhodos och solar sig. Snart börjar allvaret för henne också.

Ha en bra fredag och ladda inför helgen.

Jag längtar efter frissan.

Ja, jag längtar verkligen efter att få gå till frissan och fixa håret. Mitt hår känns så trist och tråkigt just nu. Jag ringde och bokade en tid igår, men det passade inte förrän fredag 4 september. Två långa veckor kvar. Jag läste en kompis blogg igår och hon visade sin nya färg och frisyr. Då blev min längtan till min egen frissa ännu större. Jag får göra det bästa av det tills dess. Jag ska plocka fram min dyrt inköpta hårinpackning lite senare ikväll. Det är meningen att jag skall sova med den i natt. Så får vi se om det har skett några underverk tills i morgon bitti. Det sista som överger oss är hoppet.
Sedan har jag också mina vitaminer mot hår, hud och naglar. Jag får väl stoppa i mig allihopa på en gång, så kanske jag har ett långt hårsvall, och långa naglar när jag vaknar i morgon bitti.

Jag hade fått ett paket från USA idag så nyfiken som jag är sprang jag direkt iväg till butiken där jag skulle hämta det.
- Du kan inte hämta det förrän i morgon, sa hon som jobbade i butiken. Det står på avin.
Det hade jag naturligtvis inte sett. Det var bara att vandra hem igen. Jag får hålla mig tills i morgon. Köpte med mig några bullar hem till kvällsfikat istället. Det är så gott att äntligen få riktigt kaffe här hemma.

Nu skall vi se på friidrott. Final 200 meter. Vem vinner......?

Tomten på besök.

Ja, det kan man faktiskt tro. När vi kom hem nu ikväll så stod det lite överraskningar på altanbordet. Det var lingonsylt, nyplockade blåbär och saltgurka. Mina snälla föräldrar hade lämnat det till oss. Tack så mycket. Färska blåbär är mycket gott ihop med vaniljyougurt. Det smakar nästan som en god efterrätt. Fast tänk så mycket nyttigare det är. Bara det gör att det smakar ännu bättre.

Mats och jag har varit en tur till golfbanan. Det har varit helt underbart skönt väder nu ikväll. Nu när vi kom hem har vi ätit oss mätta på blåbär och saltgurka. Lite kaffe och friidrott skall vi också hinna med. Synd att vi inte har några svenska stjärnor i år.


IKEA.



Nu i kväll har jag roat mig med att kolla igenom den nya IKEA-katalogen. Den damp ner i brevlådan idag. Det är alltid kul att se vad det är för nyheter i år och få lite nya idéer. Jag såg lite fina saker som jag skulle vilja ha. Tallrikar och glas t.ex. Egentligen behöver vi nog varken tallrikar eller glas. Men det är så roligt med lite nytt att duka med. Speciellt nu när vi skall vara inne, och mysa under den kommande hösten.

I går frågade jag Linda om hon ville hänga med mig på IKEA en kväll.
- Vad skall vi göra där? undrade hon bara.
Så hon var inte speciellt intresserad av att hänga med.
Nu ikväll sa jag till min make att vi behövde köpa nya sovkuddar. Det höll han faktiskt med om.
- Du och jag kanske kan åka en tur till IKEA föreslog jag.
Han såg måttligt road ut över förslaget. Tror nog det är bäst att lämna honom hemma också.

Jag skall iallafall ägna en kväll åt IKEA framöver. Jag tror inte att jag skall behöva komma hem tomhänt efter den kvällen.




Skolstart.

I går började vissa skolor här i stan. I dag börjar Linda sitt sista skolår. Jag har fått till uppgift att köpa block och suddigummi idag. Skall nog inte vara sådana suddigummi som luktar gott, i olika färger. Jag tror att hon har vuxit ifrån det. Det skall nog vara ett som går att sudda bra med. Jag får ge mig ut och se vad marknaden har att erbjuda.

Ha en fortsatt bra tisdag.


Friidrott på TV.

Det var så vi avslutade kvällen igår. Vi funderade över hur vi skulle orka titta på de som sprang 10 000 meter efter en lång arbetsdag. Hur jobbigt tyckte de som sprang då att det var? Det är kul att se på friidrott för det är ofta spännande.

Så lång blev då inte TV-kvällen, då jag inte var hemma förrän efter klockan sju. Då åkte jag direkt en sväng till Tippen. Där var det också hur mycket folk som helst. En helt vanlig måndagskväll. Killen som jobbar där sa att de hade haft hur mycket som helst att göra hela sommaren. Högtryck på Tippen, när det inte är högtryck när det gäller vädret. Samhället förändras hela tiden.



Snart en ny vecka.

Snart är denna vecka till ända och en ny tar vid. Det har verkligen varit skönt att ha varit ledig idag. Jag var vaken vid halv tre och vinkade av Jessica. Efter det hade jag svårt att somna om igen. Senare på dagen fick jag ett sms från Jessica att de hade landat på Rhodos. De hade det bara bra.

Jag har fått en massa frisk luft idag. Det var precis vad jag behövde efter några hektiska dagar i butiken. Mats och jag var på golfbanan redan halv nio. Vi fick sällskap av Jonas och hans kompis. Jonas bor i samma område som vi bodde förut. Det var trevligt. Hans kompis var också nybörjare, vilket gjorde att jag inte fick så stor press på mig. Med andra ord gick det riktigt bra att spela idag.

Till lunch har jag lagat köttfärssås idag. Jag piffade upp den den soltorkade tomater, vitlök och soltorkade tomater. Jag måste faktiskt själv säja att den blev riktigt god.

Fick ett litet ryck efter lunchen och tyckte att jag behövde storstäda vardagsrummet. Började att diska prydnadssaker och städa ordentligt bakom soffan. Nu känns det extra fräscht i vardagsrummet. Det behövdes verkligen då det var ett tag sedan sist.

Efter detta blev vi sugna på ytterligare en liten tur på golfbanan. Det började så himla bra att jag trodde på en handicap-sänkning, men tyvärr blev inte slutet riktigt lika bra. Nu ser jag redan fram mot nästa runda. Då kan det kanske bli en sänkning?

Nu är det kaffe och sporten som gäller på TV. Vi kommer säkert att somna ovaggade ikväll. Tidig morgon väntar oss i morgon igen.


Middagen serverad.

I kväll har jag fått middagen serverad. Det kändes lyxigt. När jag kom efter en jobbardag så var det bara att sätta sig vi dukat bord. Mats grillade kött ute på grillen. I ugnen stod en plåt med klyftpotatis och en massa olika grönsaker. Jessica hade gjort en sallad och en god sås.I såsen var det fetaost, vitlök, gurka, matyougurt och kryddor. Mums.

Nu har vi just fikat med tårta och kaffe. Det smakade bra med kaffe från nya bryggaren i de nya muggarna. Jessica ligger och laddar inför sin resa. Hon hämtas 02,30 i natt för vidare färd mot Arlanda. Jag blir lite avundsjuk. Kanske jag kan få resa någonstans i vinter?

Linda är på bio med Mikaela. Jag kommer inte ihåg vad det var för film de skulle se. Vi ser på friidrott på TV. Jessica tycker de som tävlar ser så små och taniga ut att de skulle behöva lite dajmtårta. Ute regnar det just nu. Det är inte bra inför morgondagens golfrunda. Jag vill inte att det skall vara så höstlikt ute redan nu. Vi sitter inne och myser med tända ljus i mörkret.


Äntligen en kaffebryggare.

I går slog jag äntligen till och köpte en ny kaffebryggare. Nu har vi levt på snabbkaffe så länge. Det skall bli gott med lite nybryggt kaffe. Fast jag tycker att snabbkaffe är helt ok. När vår gamla bryggare gick sönder hade jag ett mål att hitta en ny snygg men jag hittade inget som passade. Alla s.k design-bryggare är så stora och de kändes lite rangliga. Så nu blev det en gammal hederlig modell i svart och silver. Vi har inte invigt den ännu. Det blir till kvällen med dajmtårta till.



Lite snygg iallafall eller hur?

På lunchen sprang jag förbi Hemtex och bara kikade in i fönstret. Det skulle jag inte ha gjort. Där fick jag syn på kaffemuggar. De såg ut att vara så goda att dricka ur.Jjag tyckte även det kunde vara kul med lite blommor bland alla andra enfärgade muggar. Sex stycken blev mina ganska lätt. 29 kr styck var helt ok. Klart att vi skall ha nya muggar till nya bryggaren.



Nu skall jag skjutsa Jessica till frissan för att sedan köra vidare mot jobbet. I dag gäller jobb hela dagen igen. Mats har redan cyklat till centrum för att handla lite godsaker till kvällens grillning.

Ha en bra lördag.


Jobba, jobba, jobba.....

Det är sammanfattning av dagen. Jag har jobbat från sju till kvart över åtta nu ikväll. Då blir det liksom inte så mycket att berätta om här på bloggen. I morgon väntar en lika lång dag igen. Jessica skall hämtas vid tåget på hemvägen. Hon kommer hem för att sedan resa vidare till Rhodos på söndag. Rätt läge att resa till solen nu när det regnar här.

Jag hade tänkt att jag skulle handla på Maxi efter jobbet men min snälla make dök upp som en räddande ängel. Han erbjöd sig att handla innan jag slutade. Under sin runda på Maxi ringde han hem till Linda flera gånger och undrade över det som jag skrivet på listan. Men nu är allt på sin plats i köket igen.

Lite te och en macka smakade iallafall gott efter en lång dag. Mats hade köpt något nytt ört-te som jag testade. Det var gott.


Lite sommarkänsla så här i regnet....................


Regnig golf.

I dag hade Therese och jag planerat för en gemensam golfrunda. Att det skulle regna fanns liksom inte med i planeringen. Det såg ut som det skulle bli lite bättre nu eftermiddagen efter dagens störtskurar. Men icke sa Nicke.

Det började så himla bra. Vi tyckte båda att det var kul att spela med någon som var på samma nivå som oss själva. Det är så tråkigt att avbryta p.g.a regn när det går bra. Vi gick iallafall nio hål. Efter detta så unnade vi oss en välförtjänt fika. När vi hade med oss kaffe så skulle vi åtminstone dricka upp det. Så vi satt och pratade och drack kaffe en stund. Trevligt. Fikaplatsen är som tur är under tak.

Nu är jag hemma och har ställt alla grejer på tork igen. Jag vet inte hur många gånger vi har gjort det denna sommar. Jag skall se lite på TV och läsa en veckotidning. Det passar bättre när det regnar ute.


Arlanda Tur och Retur.

Idag har jag varit ledig och det har blivit en utflykt till vår huvudstad. Såg den dock bara mest från Essingeleden, men ändå. Det har varit en trevlig dag.

Jag startade min resa redan åtta i morse. Linda skulle hämtas på Arlanda efter sin semesterresa. På vägen upp stannade jag hos min klasskompis sedan gymnasiet som bor i Upplands Väsby. Det är så bra på vägen till Arlanda. Det var jättekul att ses och snacka lite. Känns inte som det var så länge sedan som vi sågs. Vi har inte setts på fyra år så det fanns lite att prata om. Jag blev bjuden på lunch. Mycket god kycklingfilé med mycket sallad och pasta. Tack så mycket för lunchen. Hoppas jag får besöka henne snart igen. Det är ju så lätt att bara köra upp och hälsa på över en dag så det här borde jag göra oftare. Varje gång man träffar gamla kompisar är det så kul, och då funderar jag över varför jag inte gör det oftare.

Linda och Jossan var nöjda med sin resa. Det skall bli spännade att se korten. De hade en familjekamera och en kamera med partybilder. Bruna var de också. Jag bli som vanligt lite avis på brännan. Jossan lämnade vi av hos hennes syster som bor i Bergshamra. Lite nostalgi för mig. När jag föddes så bodde vi i Bergshamra. minns dock inget av det eftersom jag var så liten.

Nu skall jag ta tag i Lindas tvätt. Det var trots allt inte så mycket. Sedan är det dax att fixa lite kvällsmat. Mats är ute och klipper gräset så nu luktar det sommar och gräs i hela huset.

Jobbar-helg.

Jag har jobbat både lördag och söndag så helgen har bara flugit iväg. I går när jag kom hem hade Mats lagat lax och färskpotatis. Gott. Det blev en trerätters då vi käkade en röra med kräftstjärtar, lök m.m till förrätt. Efterrätten bestod av en princesstårta som jag fått från ICA. ICA  skickar ut en liten grattishälsning när jag fyller år ibland. Från Signalen fick jag en tårta, och från Maxi en tårta och en tårtspade. Det är väl bäst att börja fira sin födelsedag i tid. Även om det är två veckor kvar.

I morse hann Mats och jag med en timmes promenad innan jobbet. Verkligen skönt att få röra på sig lite. Jobbet var ganska lugnt nu idag. När jag kom hem tog jag en tur till golfbanan eftersom att Mats jobbar. Jag slog lite på ranchen. Efter det blev jag sugen på att spela så jag gick nio hål på Södra. Det var riktigt mycket folk ute på banan. Efter halva vägen fick jag sällskap av en kund. De finns överallt.

Nu är det snart läggdags efter en sen kvällsmat. I morgon börjar en ny arbetsvecka igen. Jag är ledig på tisdag så det känns rätt ok. Dock blir det då jobb nästa lördag igen.


Ha en bra vecka och njut av ledigheten, ni som fortfarande har semester.




Fynd.

Fynd. Ja det kan jag verkligen säja. När jag kom till frissan för att köpa mitt favoritspray så säjer de att de skall byta förpackningar på det. Därför kan jag nu köpa två och betala för en. Hur bra kan det vara egentligen...????
Jag kände mig iallafall väldigt nöjd med mitt köp.

Ledig dag.

Ledig dag. Det känns skönt att tänka på det. Sovmorgon blir det aldrig fast jag tror jag skall vara trött och sova lite längre. Fast det gör inte så mycket. Jag gillar att komma upp på morgonen och brukar vara ganska effektiv då. Känns skönt att fixa undan lite för att sedan kunna njuta av ledigheten.

Jag har tvättat, städat och fixat lite. Jag har även förberett en paj till kvällen. Det blev det nya receptet med krabba och bladspenat. Det luktar gott om den. i receptet stod det att det gick att välja på färsk krabba eller krabba på burk. Jag nöjde mig med krabba på burk. Det var mycket smidigare. Och billigare för den delen, tror jag också. Eftersom jag gillar att vara effektiv så passade jag på att göra två pajer till. Det blev ost, skinka och brocolli. De skall jag frysa in och ha till matlådor. Smidigt att ha färdiga matlådor. Mats och jag är duktiga på att ha med matlåda till jobbet. Vi lyxar till det lite på helgerna istället. På sista tiden har vi unnat hos massa god mat och lyxiga viner. Det är livet.

I eftermiddag skall vi till Landeryd och spela golf med Nenne. Det ser jag fram mot. Hoppas att det går lika bra som det gjorde i söndags. Det är koncentration som gäller.

Linda har det bra på Zakynthos. Vi sms:ade henne att vi också hade det varmt och skönt här. Vi fick tillbaka.
- Men ni har inget hav........
Då tyckte grannen att vi skulle svara att vi har Stångån. Lite skillnad kanske. Det är dock flera år sedan som jag badade i Stångån.

Nu skall jag snart cykla ner en runda till stan. Mitt favoritspray är nästan slut. Det finns bara att köpa hos min frissa. Ska handla ett par andra grejer också. Jag förenar nytta med nöje. Motion, frisk luft och lite shopping. Först skall jag ha "fruktstund". Dvs äta lite frukt. När barnen var små kallade vi det alltid fruktstund, för så sa de på dagis. Men det är längesedan som de var små.


Räkmacka.

Sommarkväll igen på altanen. Bäst att passa på att njuta. Vi har gjort tekakor med ägg, räkor och stenbitsrom. Gott. Känns lite festligare att sitta på altanen än vid köksbordet.

Jag har lite fredagskänsla idag eftersom att jag skall vara ledig i morgon. Det känns bra. Sen ska det vara fint väder även i morgon har jag hört. Jag skall satsa på att njuta av solen.

Jag köpte en veckotidning idag så nu skall jag sätta mig i soffan och läsa den. Allas blev det. Bra blandning av lite artiklar, noveller, recept och korsord.


Onsdag, mitt i veckan.

Mitt i veckan brukar man väl säja om onsdagen. Jag är ledig på fredag och jobbar på lördag och söndag så jag vet inte om onsdag är mitt i veckan för mig.

Mats och jag har varit en runda på golfbanan nu ikväll. Så himla skönt att få komma ut och få lite frisk luft. Jag tillbringar hela dagarna inomhus, så uteliv är guld värt. Golfen gick väl sådär idag men det är bara att bita ihop och komma igen.

När vi satte oss i bilen för att åka till golfbanan visade termometern på 35 grader. Den sjönk till 27 när vi började att köra. Det har verkligen varit varmt nu idag. Känns som den varmaste dagen denna sommar.

Nu sedan vi kom hem har vi stekt hamburgare och druckit ett glas rödvin. Det är ju trots allt onsdag och sommar. Vi klämde ur det allra sista ur en bag-in-box. Vi skrattade, och kände oss desperata som bara ville ha ut den sista droppen.. Nu har vi just druckit en kopp kaffe. innan vi fixade kaffe funderade vi över om det var för sent för att dricka kaffe. Vi kom fram till att vi alltid är så trötta, så det är säkert inga problem med att sova. Jag får väl säja God natt till alla nu.




Pizza.

När jag kom hem från jobbet idag så var jag så himla sugen på pizza. Särskilt efter bara att ha käkat matlåda på jobbet idag på två röda sekunder. Då längtar jag efter att få äta i lugn och ro. Det var inte svårt att övertala maken att åka och köpa pizza. Det blev en hederlig capricciosa. För länge sedan när jag började att äta pizza så var capricciosa det enda som jag käkade. En gång när min brorsa skulle hämta pizza åt oss så trodde pizzabagaren att det måste blivit fel. Jag hade beställt något annat än capricciosa. För att vara på den säkra sidan så bakade pizzabagaren en pizza som var en blandning av capricciosa och den andra som jag hade beställt. Ibland har det sina fördelar att vara känd på pizzerian.

Tänkte egentligen att jag skulle vara lite nyttig den här veckan. Men det var så gott med en pizza, så jag får vara nyttig en annan gång. Det kommer flera dagar.

TV-kväll.

Så mycket mera blir det inte gjort när jag har jobbat en lång dag. Jag fixade lite kvällsmat till Mats och mig. Mackor med stekt ägg och lite rester från gårdagskvällen. Mätta blev vi iallafall.

Jag kopplade upp mig en snabbis på datorn för att kolla lite recept. Jag hittade ett recept på en paj med krabba och spenat. Det lät gott. Jag har en stor passion för skaldjur. Snart kräfttider fast jag är inte så stor fan av färska kräftor. Det är mest kladdigt att käka. Jag kan nöja mig med kräftstjärtar på burk. Men det kan jag väl inte plocka fram när det är dax för kräftskiva? Då blir jag nog betraktad som udda.

Nu skall vi kolla på Lotta på Liseberg. 

Bröllopsdag.

i dag har min man och jag bröllopsdag. Tänk att idag har vi varit gifta i 23 år. Snacka om lång tid och att det har gått fort. Snart är det 25 år och silverbröllop. Det känns väldigt mycket längre. Men nu njuter vi av nuet och firar dagen.

Vi var vakna tidigt så vi gick ett varv på golfbanan. Det var helt underbart skönt ute. Ingen vind så det var helt tyst och stilla ute. Dock ingen sol men det gjorde absolut ingenting. Verkligen en härlig runda. Att sedan både Mats och jag sänkte våra handicap gjorde inte saken sämre.

Efter lunchen så skjutsade vi Jessica till tåget för hon skulle till Helsingborg. Hon skall ner och jobba i två veckor i Telias Butik på Väla Centrum. Det blir säkert bra, och framför allt en extra inkomst för henne. Hoppas att hon gillar det. Vi passade på att stanna på stan och gå en promenad. Där var det ganska dött. Handeln i Linköpings City på söndagarna är ingen hit. Inga fynd blev det heller. Vi bara sparade pengar. Förresten har jaga redan fyndat idag. Jag köpte ett par byxor i Golfbutiken. Nu 200 kr. Förr 699 kr. Jag ser det som en namnsdagspresent till mig själv.


Till kvällen skall vi fira med att grilla lite godsaker. Det blir inte så sent för i morgon är det dax för jobb igen. Ha en bra kväll som ser ut att bli somrig och solig.


Vesterby Golf.

Vi tog oss en tur till Vesterby idag. Vi spelade bara halva banan förra gången vi var där. Regnet öste ner då. I dag hade vi bättre tur med vädret. Solen sken på oss hela tiden. Jag fick avsluta snyggt med att sätta en långputt. Kul. Lite extra roligt då de som sitter på restaurangen ser hur vi spelar.

Nu i kväll känns det äntligen lite somrigt igen. Jag har letat fram lite vita kläder till kvällen. Det gäller att passa på att hinna använda sommarkläderna. Snart är det dax för en god middag. Jag börjar att bli lite hungrig. Först skall jag skjutsa Jessica till Emma. Dax för party igen. Mats får vara hemma och steka köttet åt oss. Mysigt att vi kan sitta ute och käka idag.

Jessica hade bakat små blåbärspajer till oss idag. Goda. Vi festade på dem till eftermiddagsfikat. Tack Jessica.



RSS 2.0