Gott nytt år.

Nu har vi kommit fram till årets sista dag. Jag har en arbetsdag till klockan tre framför mig. Av tradition brukar det vara ganska lugnt på jobbet på Nyårsaftonen. Men man vet aldrig.

Gott nytt 2010 till er alla som läser detta.

Yoga.

Jag hängde med på magövningarna så i morgon har jag säkert träningsvärk.

Nu har lamporna i vardagsrummet släckts ner, och en yogavideo är startad. Jessica och Linda ägnar sig åt yoga. Jag tror jag lägger mig och läser Amelia istället. Yoga går alldeles för sakta för mig.


Mot årets slut.

Näst sista dagen på 2009.

Ännu en hysterisk dag på jobbet. Jag tror att varenda kotte är ledig nu i mellandagarna.

Drog iallafall till ICA-Signalen efter jobbet. Där var det inte mer folk än vanligt. Alla köpte en massa lyxig nyårsmat. Det var samma riv efter oxfilén som det var efter julskinkan före jul.

Jag har nu bestämt vår nyårsmeny.

Gratinerad hummer

Oxfilé provencale med potatisgratäng.

Vit chokladmousse.

Jag jobbar i morgon, så jag lägger fram recepten på köksbordet. Maken är duktig på att laga mat så jag litar till att allt är klart när jag kommer hem.

Jessica ligger på golvet, och testar träningsövningar från veckans Amelia. Linda blev också sugen på att testa så här är full aktivitet. Jag tror jag skall hänga på........

Tea for two.

Det är Jessica, och jag det. Vi försökte få ner Linda till oss men förgäves. Jessica tyckte hon kunde komma ner och fixa te. Det blev jag som gjorde det istället.

Det blev ingen shopping på mellandagsrean idag heller. Det är så rörigt överallt. Jag sparar shoppingen tills vi skall till Malmö, och Helsingborg. Jessica och jag skall till Malmö, och shoppa på måndag. Bara hon och jag. Ingen make som bromsar oss i shoppingen. Hur bra kan det bli?


Taco på en måndag.

Jobb igen och sjukt mycket folk igen.

På hemvägen från jobbet plockade jag upp Jessica och hennes kompis Stina på stan. De hade trängts bland andra shoppingglada, jullovslediga människor. Vi åkte hem till oss, och lagade tacos. Det smakar alltid lika bra. Nu har Linda stuckit iväg med ett par kompisar, och Jessica har åkt hem till Stina. Stina har gått en massageutbildning och skaffat en massagebänk. Så nu skulle de testa hennes färdigheter. Det låter skönt.

Jag passade på att ge mig ut en sväng för att få lite frisk luft. Isigt ute så det var lite svårt att gå. De kan få mycket att göra på ortopeden med tanke på all is.

Nu skall jag ´´fila´´ lite på min nyårsmeny igen. Jag kan aldrig bestämma mig för vad som skall lagas.

Mätt och belåten.

Nu är vi hemkomna efter en middag hos mina föräldrar. Mätta och belåtna. Det serverades kycklinggratäng. Gott. Trots att jag är mätt så smakade det bra med en kopp te framför TV:n. I morgon skall jag göra en sallad att käka till lunch på jobbet. Jag är så sugen på grönsaker nu efter julhelgen. 

Jessica har åkt till pulkabacken. Hon har tjatat om att åka pulka sedan hon kom hem från Helsingborg. Nu i kväll var det äntligen dax. Hon fick stränga order om att lämna mobilen hemma, så den inte går sönder. Hennes kompis ville gärna ta med sin, så den skulle gå sönder. Då skulle hon få en anledning att köpa en ny. 

I morgon blir det jobb igen. Inget ledigt här inte. Det blir nog några hektiska dagar är innan nyår. Men det brukar vara kul.

Tänk att det snart är 2010.......... Det var ju nyss som vi skålade in milleniumskiftet.




Vintersöndag.

Kyla och snö = vinter. Riktigt mysigt.

Det blev lite pyssel på förmiddagen. Jag passade på att frysa in några matlådor. Efter det gick Mats, Jessica och jag ut på en långpromenad. Friskt och skönt. Linda låg hemma och sov. Hon har just nu inte riktigt samma dygnsrytmn som resten av familjen.

Nu håller vi på med att göra oss lite snygga. Klockan tre serveras det middag hos mina föräldrar. Mats skall iväg och jobba istället. Det är inte klokt hur mycket mat de har att leverera till alla butiker. Kylskåpen borde redan vara överfulla i många hem. Vi skall bara äta mer och mer.

På tal om mat är det dax att planera nyårsmiddagen. Mats och jag satt, och funderade lite i går. Det lockar med hummer till förrätt. Fast det skall väl alla andra också ha? Det verkar vara väldigt poppis med hummer till nyår. 

 


26-års-jubileum.

I dag är det 26 år sedan som jag träffade min make första gången.

Det var annandagjul 1983. Nettan P och jag kände att vi behövde komma ut en sväng efter allt julfirande. Vi drog till Lorry. Det var vårat inneställe nr 1 på den tiden. Vi var stamgäster varje lördag. Där träffade jag Mats, och på den vägen är det.

I dag har jag jobbat. Fullt med shoppingsugna människor. Det verkade som det var många som hade tröttnat på att sitta hemma. Julklappspengarna skulle spenderas i IKANO-huset. Jag funderade på att gå in i någon affär men jag orkade bara inte. Det var så himla mycket folk överallt.

Nu har vi ätit vår favoritpastasås med bandspagetti. Det smakade så bra efter all julmat. Vi var nyttiga till efterrätt. Färsk ananas. Hualigen vad mycket vitaminer.

God fortsättning på helgen hör det till god ton att säja i dessa tider.


Kaffe och pepparkaka.

Nu sitter Mats och jag här med kvällskaffe, och pepparkaka. Min mamma har bakat pepparkakor åt oss. Tack så mycket. De sista två åren har jag inte bakat några egna pepparkakor. Jag som alltid gjort egen deg, och bakat ett stort lass av pepparkakor. Jag har en gammalt recept från min farmor. Men kanske det blir ett bak nästa år? 

I morgon blir det jobb igen. Rätt skönt att vara igång även under julhelgen. Istället för att bara sitta stilla och jäsa efter all julmat.

Annandagsrea i morgon. I går tyckte jag att det skulle vara roligt att läsa tidningen till frukost. Men jag blev bara besviken. 75 % av tidningen bestod av reaannonser. Hur kul är det? Resten var bara elände, och artiklar om sorg. Är det vad vi vill läsa en dag som julaftonen? Inte jag iallafall.

Nu skall vi se på ´´På spåret´´ och svara på frågor. Kanonkul för hon som älskar allt vad frågesport heter. Ha en fortsatt bra kväll.


Juldagen.

Julafton igår blev en lyckad tillställning. Lagom mycket utav den goda julmaten. Alla verkade vara nöjda med sina julklappar. Våra döttrar hade varit hos forografen, och tagit jättefina bilder till oss. Verkligen en uppskattad julklapp. Vi har placerat fotografiet i hyllan redan. Nu gäller det att välja en bild som vi skall förstora också. Det blir säkert inte lätt bland alla fina bilder. Tack för alla julklappar.

Vi skall snart ge oss ut en sväng, jag, Jessica och Mats. Det är inte alls lika fint ute idag som det var igår. Visserligen snöar det men det är plusgrader. I går var det verkligen så där vintermysigt.








Julaftonsmorgon.

Jessica och jag sitter, och tittar på lite julTV, och lyssnar på julmusik. Linda har inte gått upp ännu. Vi väntar på att Mats skall komma hem. Han har jobbat några timmar nu på morgonen. vi har dukat för en julfrukost i vardagsrummet. Ännu en tradition. Vi har laddat upp med risgrynsgröt, köttbullar, skinka, pepparkakor osv. Vi börjar att bli riktigt hungriga nu.

Efter frukost blir det en promenad i snön. Jessica är lite sugen på att leka i snön. Härligt med en vit jul. Mina föräldrar dyker upp senare idag och vi lagar en gemensam julmiddag vid fyratiden.

Ha nu en riktigt God Jul allihopa.


Snart tjuvstart på julmaten.

Kvällen före julaftonen brukar vi smaka lite på julmaten. Bara familjen. Jessica kommer med tåget från Helsingborg klockan åtta, så det blir mat efter detta. Linda skall åka och hämta henne. Jessica är mest orolig över att åka med Linda i snön. Det går säkert bra.

Det känns lite konstigt att vi redan snart är framme vid julaftonen. Det är så mycket planering innan, både hemma och på jobbet, Vips är vi här och det känns lite snopet. Men skönt



Juldukarna köpte jag i Ullared förra julen. Bra att de äntligen kom till användning. En smart lösning i papper där du själv kan klippa dem till önskad längd.



Fina jultulpaner. Härligt med tulpaner. Det känns så vårlikt. Äntligen är vi på väg mot rätt håll på året. Jag fick den här buketten från min chef idag. Tack så mycket.


Dan före dopparedan.

Dax för den sista jobbardagen före julaftonen. Traditionsenligt har jag idag plockat fram mina tomteörhängen. det brukar alltid vara någon kund som kommenterar dem.

Skall bli spännande, och se hur många som skall köpa sina sista julklappar idag.

Nu skall jag snart ge mig ut, och borsta av bilen för att kunna ta mig till jobbet. Mysigt att vi ser ut att få en vit jul. Mats tog cykeln till jobbet tidigt i morse. Jag förstår inte riktigt hur han kunde ta sig fram i snön. 


Julstök.

I dag är det maken som står för julstöket. Det luktade så gott av julskinka och Janssons när jag kom hem i kväll. Jag hade gett honom lite uppdrag att fixa idag.

Jag har jobbat och det var inte det förväntade kaoset idag heller. Efter jobbet åkte jag till Maxi för att köpa den sista julmaten. Inte heller där var det någon trängsel. Det fanns många lediga parkeringar att välja på. (Nu kräver inte Toyotan så stort utrymme, men ändå).

Jag hade köpt en färdig pizzabotten på Maxi, så jag slängde ihop en tacoinspirerad pizza till kvällsmat. Jag är så imponerad av den färdigköpta pizzadegen. Den ligger inpackad i någon slags toarulle. När den tas ut växer den och det är bara att rulla ut den på en plåt. Hur bra kan det bli?n Har ni testat den? Den är jättegod. En grön långsmal förpackning med pizzadeg och tomatsås.



I dag är det da´n, före da´n ´, före doppareda´n.


Kallare, kallare och kallare.

Det blir bara kallare och kallare ute nu i kväll. Just nu minus femton. Jag tycker det är skönt när det är kallt ute och lite mysigt med den vita snön på träden. Linda sa just att det skulle bli plusgrader på julaftonen. Trist om det är sant.

Linda och jag har jobbat idag. Vi lyxade oss med en sallad från Sannes. Lax och mozarella för min del. Det har inte varit så hysteriskt bland kunderna idag. Jag hade förväntat mig ett mycket värre kaos. Men kaoset uteblev. Vi får se hur det blir i morgon.

Nu är det husliga sysslor som tvätt och strykning som gäller.

Ha en fortsatt bra kväll.

Fjärde advent.

Kvällens adventsfika med pepparkakor. Jag har jobbat  idag. Det var så tyst, och lugnt  när jag körde till jobbet en tidig söndagsmorgon. Vips så var dagen slut, och dax för hemfärd igen. Hann med att shoppa lite också. Inte så mycket utan bara två par strumpbyxor. Det går åt till julhelgen. Jag hittade några som var så himla sköna på Lindex.  Jag kände mig flera kilo lättare i dem.

Det hade varit skönt med en promenad i dag men jag orkar bara inte. Jag har fastnat framför TV:n istället. Sedan har jag även en oläst Ameila som väntar på mig. Den skall jag snart kasta mig över. 

Nu skall jag fixa lite bankaffärer. Jessica ringde just ,och gav mig några betalningsuppdrag.




Lördagsjobb.

Jobb hela dagen nu idag. Fullt med folk hela dagen. Det är så himla kul när alla bara handlar. Det är väl för att jag tycker det är kul att sälja som jag jobbar i butik. Julklappar, och åter julklappar. Kul att slå in paket åt alla kunder.

Middagen var naturligtvis klar när jag kom hem. Det blev helstekt rostbiff, klyftpotatis och grönsaker. Det luktar så gott i köket när man steker kött. Naturligtvis steker vi det i äkta smör. Det är klart bäst.

Nu skall vi se på dansbandskampen. Vi har inte följt den så mycket nu i år. I morgon blir det jobb igen så det blir en tidig kväll.

Linda har åkt iväg med bilen för att hämta ett par grabbar. Undra om hon har kört i snö förut?
Efter detta skulle det visst bära av ner till stan. Party?


Bilköer.

Jag gick hem lite skapligt från jobbet idag. Redan klockan fyra. Vad fick jag för det? Jo, sitta i bilkö i nästan en timme för att komma hem. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var stopp hela Stånggatan längs med ån. Backen vid Stångs Magasin hade många svårt att ta sig upp för. Det var därför det blev stopp. Den lilla Toyotan hade inga problem att ta sig upp för uppför backen. Efter detta var det ett antal flaskhalsar på hemvägen.
Tur att jag inte bor i en storstad, och drabbas av detta varje dag. Bilköer är inget för mig som gillar när det går fort.

Nu är jag äntligen hemma. Väntar på tacos. Maken är i köket igen. Gott att festa på detta innan julmaten skall ta vid.

Nu är det dax för fredagsmys. Igen. Veckorna går så fort.  Ingen sen kväll då det blir jobb igen i morgon.

P.S I dag är det da`n, före da`n, före da`n, före da`n, före da`n, före da`n, före doppareda`n.


Julpyssel.

Det är inte klokt vad jag julpysslar i år. Jag är förvånad över mig själv. Nu har jag just kokat knäck. Socker, grädde och sirap. Vilka nyttigheter!

När jag var liten så kokade alltid min pappa knäck till jul. Det var tradition. I början av mitt vuxna liv kokade jag också alltid knäck. Nu var det några år sedan jag gjorde det. Men nu idag har jag tagit upp den traditionen igen. Det fanns en pytteliten skvätt glögg kvar i en flaska. Den festade jag på under knäck-kokningen. Alltför julstämningen.

Det är riktigt mysigt att vara inne, och pyssla, när det blåser, och snöar utomhus.



Recept på knäck.

3 dl vispgrädde
3 dl sirap
3 dl socker
Hackad mandel om du vill. (Jag skippade den.)
Kokas i ca två timmar.

Lycka till.

Kulor i granen.

Jag insåg idag att om vi skall ha en julgran i år, får jag nog fixa det idag. Ingen annan i familjen kommer att ta tag i det, och jag jobbar alla dagar fram till julaftonen. Nu är iallafall ljusen, kulorna och glittret på plats.

Vi har bara en plastgran så det var inte så stort projekt. Det känns som att denna granen gör sin sista säsong. Den såg inte så rolig ut. Jag har inte så mycket julpynt. Lite ljus och några röda dukar räcker gott. Plockade faktiskt fram ett par tomtar idag också. Rätt söta tomtar. Tomten skall vara snäll säjs det, men jag tycker att många prydnadstomtar ser läskiga ut.

Vi får se om jag kommer i julstämning när jag sitter här, och tittar på kulorna som glittrar i ljusens sken. Nu skall jag ge mig ut, och jaga lite frisk luft igen.


Vinter och snö.

Riktigt vinterväder har vi fått. Jag har varit ledig idag vilket har varit skönt. Mats och jag gav oss ut en stund på förmiddagen. Det blåste snålblåst men det var trots allt riktigt skönt. Bara vi har varma kläder så klarar vi oss alltid.

Mats har lagat stuvade makaroner och köttbullar åt oss till lunch. Gott. Efter detta gav jag mig iväg till centrum för lite julshopping. Det blev julshopping på ICA, och på Systemet. Det var lugnt i båda affärerna. Den mesta julmaten är nu inköpt. Dock inte bara julmat utan lite andra godsaker också. Av erfarenhet vet jag att jag redan på juldagen längtar efter något annat än julmat. Julmat tycker jag känns lite fettigt.


Mirakelkit.

Nu har jag fallit för reklamen igen. Jag läste om ett mirakelkit för naglarna. Nu är jag en lycklig ägare till ett sådant kit. Det var ingen dyr investering. Jag har precis testat det, och det känns bra. Det luktar underbart gott om naglarna. Jag läste i beskrivningen att jag fick vänta i 1-4 veckor innan jag kunde se ett resultat. Jag väntar med spänning, och jag skall kämpa på med mina naglar.
Kanske kan jag få långa och vackra naglar en dag...............


Årets julklapp......Spikmatta.

Nu har även jag testat årets julklapp. Spikmatta. Det skedde i går kväll.. Det var riktigt skönt att ligga där och känna hur det stack i hela ryggen. Aslappnande var det också. Jag måste säja att jag har sovit mycket gott i natt. Vet inte om det berodde på att jag låg på spikmattan i en halvtimme innan sovdax. Vaknade iallafall en minut innan klockan skulle ringa i morse, och kände mig pigg. Kors i taket.


Julklappsgömmor.



Jag tänkte att jag inte skulle köpa så mycket julklappar denna jul. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. När vi närmar oss julen så drabbas även jag av lite köphysteri. Det är liksom kul att handla lite överraskningar.

Hos oss har kunderna handlat massor. Herregud vad dagen blev lång, igen. En leverantör bjöd oss på Red Bull. Kanske det var det som gjorde att vi orkade lite extra just idag?
I så fall tror jag att vi kan behöva en energidryck varje dag fram till jul. Åtta hektiska säljdagar återstår innan julaftonen, och mellandagarna burkar inte direkt vara lugnare.




Köphysteri.

Ja, det verkar det som de flesta har drabbats av vid den här tiden på året. Jag vill bara säja att jag jobbar mycket hellre i butik, än att jag trängs bland alla shoppingglada människor. Jag har nästan köpt färdigt alla mina julklappar vilket inte känns helt fel.

Det har blivit en hel del inslagna julkkappar under dagen. Det är skoj. Tiden rusar iväg, och huvudet är rätt tomt efter en lång dag i butiken.

Kände mig lite ovanligt rik idag när jag kollade mitt saldo på mitt bankkonto. Den lyckan varade inte så länge då jag upptäckte mitt misstag. Jag hade glömt att betala bensinräkningen. Det brukar inte drabba henne som alltid har koll. Nu är iallafall räkningen betald.



Lucia och tredje advent.

Vi har tänt det tredje ljuset i vår adventsljusstake idag. Den brinner fint. Lucia har jag inte sett så mycket av idag. Det skall nog gå att hitta någon lucia på någon tv-kanal. Lucia var lite mer att fira när barnen var små. Då var det alltid en hektisk luciamorgon för att hinna med lussefika på dagis och i skolan. I dag var det ingen av döttrarna som var speciellt sugen på att lussa för sina föräldrar.

I kväll ska vi ha en liten glöggfest hemma hos mig. Tillsammans med mina jobbarkompisar. Det skall bli kul. Jag har även fixat lite att käka. De som har jobbat idag är säkert hungriga när de kommer. Det blir ett litet julbord med skinka, köttbullar, lax, sill och lite smått och gott. Lite julmys i all enkelhet.


Delfiner och julbord.



I går var det dax för en släkt-träff i Kolmården. Det hela började med en delfinshow. Visst är delfinerna vältränade men vi blir inte lika imponerade när vi sett det många gånger tidigare. Efter detta bjöd tigrarna på glögg och pepparkaka. Tigrarna verkade mätta och belåtna.

Vi gick vidare till restaurang Safari så att vi också skulle bli mätta och belåtna. Där serverades det julbord. Mycket gott. Jag var imponerade över att det var så välorganiserat, och ingen trängsel. Trots att det var så mycket folk. Det blev t.o.m en snaps till sillen. Tur att vi har en dotter som kan köra oss hem.

Promenaden tillbaka till bilen blev en riktig vinterupplevelse. Det hade snöat lite. Maschaller lyste upp i den mörka vinterskogen. Det kändes riktigt mysigt. Vi kunde t.o.m kasta lite snöboll. Undra om det är den enda vinterupplevelsen vi får denna vinter? Kanske vi får en vit jul? Vem vet?


Frisk luft och motion.

Det har varit förmiddagens aktivitet. Har även julvört på gräddning i ugnen. Jag vet inte vad det har tagit åt mig. Jag bakar som aldrig förr. Det är säkert bara tillfälligt. Jag brukar alltid försöka att baka ett par vörtlimpor till jul. Det är liksom tradition.


Maken i köket.

Det är en trevlig syn nöär jag kommer hem efter en lång arbetsdag. Stekta kycklingfiléer, potatis och grillade grönsaker. Currysås och sallad. Mums, vad det smakade gott. Nu är det bra kaffe och en chokladbit som fattas.

I kväll blir det På Spåret för Mats och mig. Jag gissar att Linda satsar på idol. Jag är barnsligt förtjust i frågesporter så På Spåret är perfekt för mig. Jag är en sådan person som kan spela TP hur många gånger som helst.

Ledig i morgon. Det känns skönt. I morse när klockan ringe visst jag inte hur jag skulle ta mig upp. Det blev snooze några gånger innan jag till slut kom upp.

Nu kommer kaffebrickan inbärandes av maken. Det skall bli gott. Tack så mycket, Mats för mat och kaffe.


Dagstur till Växjö.

Företaget har tagit mig till Växjö idag för ett möte. SJ hjälpte till att köra oss dit. Gick inte riktigt felfritt idag heller. Endast femton minuters försening från Linköping. Men från Alvesta blev det buss p.g.a någon trasig ledning. Dock var allt precis i rätt tid på hemresan.

Till lunch blev vi bjudna på julbord på Villa Vik utanför Växjö. Det var gott. Efterrättsbordet var överfyllt av olika tårtor, ostkaka, kakor och annat gottis. Lyckades med att äta precis lagom mycket.

Mats hämtade upp mig vid tåget. Vi tog en sväng till ICA-Signalen för att handla lite mat. Skönt att vara klar med det till helgen. 

Jag har just druckit lite kamomillte. Det fick bli påste i kväll. Jag insåg att det var ganska tomt i mina te-burkar. Jag tror att det är dax för en tur till te-boden. Och lukta på lite nya te-sorter. 

Resten av kvällen skall jag bara slappa. Tåget gick redan klockan sju i morse så det har varit en lång dag.

Språkövning.

Ja, det känns som jag nyss har haft det. Jag har skrivet ett långt mail till mina amerikanska kamrat, Kathy. Vi började att brev-växla när vi var 11 år, så det är kul att det håller i sig. 

När vi började brevväxla så var det vanlig post som gällde. Det har ändrats lite genom åren. Nu är det email som gäller. Ringa till U.S.A är också billigt. Första gången vi pratade med varandra i telefonen kostade de över tio kronor i minuten. Tur att det blivit billigare. 

Dock är det fortfarande inte så billigt att resa dit. Trist. Hon har iallafall varit här och sett hur vi bor. Även jag har varit hemma hos henne i Dallas. Får väl se om det kan bli någon mera U.S.A-resa framöver.



 
 

Lunchträff.


I dag har jag träff med en kompis på lunchen. Det skall bli trevligt. Det är alltid kul att få komma ut på ´´restaurang´´ på lunchen. Få se lite annat än arbetsplatsen en stund, och slippa matlådan. Hoppas förmiddagen går fort så det snart är lunch.

Stoppa tiden!

Det känns som att det skulle behövas. Tiden bara rusar iväg. Var tar den vägen?

Dagar blir till veckor, och veckor blir till år. Jag hinner inte riktigt med.

Dagen blev en repris av gårdagen. Sjukdom på jobbet så det blev långdag igen. Bara en macka och så är det snart dax att stupa i säng igen. För att orka upp, och jobba i morgon igen. Är det meningen med livet? Jag börjar verkligen undra över var vi är på väg.............

Mot sol och sommar hoppas jag.




Långdag på jobbet.

Det är inte klokt vad folk shoppar. Det säjs att det är lågkonjunktur.........
Jag hörde på radion att julhandeln skulle slå alla rekord, igen. Mest av allt skulle vi köpa mat. Ja, folket verkar inte spara in på julen. Det skall vara som det alltid har varit.

Det blev bara ett par mackor och ett glas juice när jag kom hem. Egentligen vill jag ha te till mackor. Det smakar så gott. Tordes inte dricka te så här sent, för då kan det ibland vara svårt att sova.

Nu sitter vi här och ser på Runaway-bride på TV. Jessica trodde vi skulle somna innan den var slut. Men vad spelar det för roll. Vi har sett den så många gånger, så vi kan den utantill. Favoriten är iallafall Pretty Women. Den har jag sett ännu flera gånger. Den är precis som en riktig kärleksfilm skall vara med lyckligt slut. Jag får alltid torka tårarna i slutet.


Andra advent.

Julen närmar sig med stormsteg. Vi har redan kommit till andra advent. Vi har tänt det andra ljuset, druckit glögg, och käkat pepparkakor. Vi behövde värma oss med lite glögg. Frusna efter vår långpromenad. Vi skulle bara gå en sväng till centrum. När vi väl kom ut var det så skönt ute att vi bara promenerade på. Resultatet blev att vi var ute i tre timmar. Skall tilläggas att vi även gick en två-timmars på förmiddagen. Jessica tycker säkert vi är helknäppa. Vi känner oss pigga av all frisk luft, men lite sega i benen.

Nu har jag beställt en massa bilder från Fuji Direkt. Det var så segt att ladda upp bilderna, att det känns som om det har tagit kvällen. Det tar inte så många dagar innan de kommer i brevlådan. Billigt var det också.






Pengarna rinner iväg.

Lördag med mörker och regn. Inte precis någon julstämning. Men Mats och jag åkte iallafall till stan för lite julshopping. Vi hittade några klappar och en var t.o.m ett fynd. Kan såklart inte säja vilken. Det blev en fika med en god macka på stan. Proppmätta såklart.

Efter stan bar det av till Elektroluxbutiken. Målet var att köpa ett ordenligt strykjärn. De har så många fina saker i den butiken. Följande konversation pågick under färden dit.

Karin: - Kan vi inte köpa oss någon tjusig gryta till oss själva i julklapp? De har så många fina lyxiga i Elektroluxbutiken.

Mats: - Skall vi köpa oss någon julklapp skall det vara en ny tumlare.

Hur tror ni det slutade?
Jo, just det vi for hem med en ny tumlare i bagagen. Många tusenlappar fattigare. Det blev naturligtvis ett strykjärn också. Lite rabatt på strykjärnet blev det iallafall. Men ändå det dyraste strykjärn jag köpt i mitt liv. Hoppas det är bra. Jag har inte testat det ännu. Min mamma säjer att det finns ingen som har förbrukat så många strykjärn under en livstid som jag har. Det är nog dessvärre sant.

Så då fick vi lite jobb när vi kom hem. Hann iallafall med en promenad innan middagen. Nu har vi just käkat. Fläskfilé med bacon och sparris och potatisgratäng. Canal+ visar LHC-Skellefteå så vi sitter bänkade framför TV:n. På övervåning finns det tre fnittriga tjejer som fixar sig inför kvällen.

Just nu gjorde LHC 2-1. Heja LHC.

Tumlare gör nu sin premiär. Mats startade den tidigare. jag blev inbjuden i tvättstugans mörker för att se hur fint den lyste....!!!!



Semester.

Skönt med en dags semester även om vi inte gjort något speciellt. För ovanligthetens skull sov jag ända till halv nio. Efter frukosten tog min make med mig till macken. Vi fick varsin bil att att tvätta. Mina nymålade naglar går åt skogen, var min första tanke. Tur att det finns gummihandskar. Ett tips som jag såg i tidningen igår, var att smörja händerna med en riktigt fet kräm. Efter detta sova med gummihandskar. Då skulle händerna var bebislena dagen efter. Kanske värt att prova. jag gillar egentligen inte att tvätta bilen med gummihandskar. Det ser fjantigt ut. Men jag fick offra mig i dag.

Vi har hunnit att vara ute en hel del också. Så välbehövligt. Det blev lite shopping på Systemet också. Det är roligt att gå runt, och läsa om de olika vinerna, när tid finns. Köpte glögg också. Förra året köpte vi så god glögg. Minns inte riktigt vilken det var, men jag tror att jag hittade rätt. Vi testar den i morgon.

Just nu sitter vi i soffan, och väntar på att tacopajen gräddas i ugnen. Det luktar gott från köket. Linda ska äta med oss innan hon skall på bio med Jossan.

 


Lite hungrig.

Jag kom just på att jag var lite hungrig. När jag tänkte efter var det inte så konstigt. Jag har inte ätit något sedan jag kom hem från jobbet. Det blev en snabbkvällsmat. Knäckemackor och morotsjuice.

Efter jobbet idag blev det ICA-Maxi. Usch vad det blev dyrt idag. Jag klarade mig från koll av själv-scanningen idag också. Jag var pirrig när jag kom till kassan, men drog en lättnads suck när det bara var att betala.

Väl hemma igen blev det köksjobb igen. Jag har gjort tre pajer. Det blir till morgondagens kväll, och några lunchlådor. Jag hittade även ett recept på pepparkaksdrömmar i dagen tidning. Det var bara att testa. Så nu luktar det pepparkaka i hela huset. Mmmm.....

Jag har fått så mycket extra energi den här veckan. Jag vet inte riktigt vad som har hänt. Och i morgon har jag semester. Det gör mig ännu piggare att tänka på det. Ingetting är planerat för morgondagen. Det känns perfekt.

Nu skall jag måla mina naglar och dränka hela händerna i någon olja, tror jag. Vet inte om det är kylan som gjort att händerna känns så torra.

God natt och dröm sött.



Första julklappsinköpen gjorda.

I dag blev det lite julshopping. Nu köper vi inte så mycket julklappar i familjen, men några skall det ändå bli. När jag kom hem så slog jag in mina klappar i fina paket. Lite fler klappar skall det också bli. Kanske det kan bli lite julshopping i helgen?

När jag ändå var i julpysslartagen så började jag att skriva julkort. Det skall vara julkort som skickas med frimärken på posten. Det är roligt med dessa ´´gamla´´ julkort. Alltid är det några gamla vänner, som jag inte hör så mycket ifrån under året, men ett julkort dyker alltid upp från dem. Det är uppskattat.







En kväll med Amelia.

Hon kom till mig idag och jag har sparat henne till kvällen. Nu skall vi ha en mysig stund tillsammans.


Husmor i köket.



Storbak idag. Jag har tillbringat hela eftermiddagen i köket. Det var väldigt längesedan som jag bakade så här mycket på en gång. Men i dag kände jag för att ta fram mina husmors-talanger. Resultatet blev limpor, rågrutor, muffins och kanelbullar. Slog även till och stekte lite köttbullar. Jag känner mig rätt nöjd med mig själv nu.

Jag har precis varit ute en sväng. Nu skall jag göra mig några smarriga mackor till kvällsmat.



RSS 2.0