Grattis Linda.

Linda 18 år idag. Tänk att min lilla tjej har blivit så stor. Hualigen vad åren går fort. Ett stort grattis på din födelsedag.




Naturligtvis bjöds det frukost på sängen på morgonen. Ha nu en riktigt bra födelsedag


Kortspel på altanen.

Hela familjen samlad på altanen för kortspel. Det blev skitgubbe och poker. Mats anklagades för att fuska utav Jessica och Linda. Jag håller mig utanför det.

Nu ikväll har vi druckit vitt vin och ätit jordgubbar. Är det semester så är det. Vi har firat Lindas sista dag som ´´barn´´. I morgon fyller hon arton och då är hon vuxen..!!!! Oj, vad mycket det händer i natt. Jordgubbar och vitt vin får mig att tänka på Pretty Women. Fast där drack de visst champagne till. Pretty Women är fortfarande en favoritfilm. Den är så bra. Kärlek och ett lyckligt slut. Jag har sett den hur många gånger som helst..

Jessica och Linda har varit i Berg och badat. Nu skall de ut och spela badminton på baksidan. Passar bra när det inte blåser längre. Mats och jag har varit på golfbanan idag. Mats spelade som en gud ,och för mig gick det käpprätt åt skogen. Vi hade iallafall tur med vädret. Efter ett antal timmar i solen var jag rätt trött och låg och vilade mig i gräset. Väntade på hämtning av Jessica. Det kom förbi en man och frågade om jag fortfarande levde. Snacka om att ge allt på golfbanan.


Röd i ansiktet.

I dag har jag varit ute i solen och naturligtvis lyckats att bli lite röd i ansikitet. Linda och jag var ute och övningskörde en sväng nu i kväll. Då passade vi på att stanna på Coop. Där inne gick det omkring en massa människor som var gris-skära efter en dag i solen. Förvånansvärt många människor som var ute och handlade så sent som kvart i nio. Fast det är klart, de vill säkert hellre vara ute i sommarvädret under dagen.

Övningskörningen gick bra. Nu är det inte så många övningstillfällen kvar innan det är dax att köra upp. Jag kommer själv ihåg hur nervös jag var när jag skulle köra upp. Trots att det är ett antal år sedan. Det var en härlig känsla den dagen jag själv kunde ta bilen utan att pappa satt bredvid.

I dag har vi varit ute precis hela dagen. Golf och trädgårdsarbete. Fick låna en elektrisk häcksax från grannen. Det var himla kul att klippa med den. Rensade bort lite gamla blommor, så i morgon måste vi köpa nya. Det är alltid roligt med nya blommor.

Nu är det snart sovdax igen. Attans vad det är varmt på övervåningen nu. Men vi skall inte gnälla nu när vi äntligen har fått sommar som vi har längtat efter.

Heldag på golfbanan.

I dag har vi tillbringat hela dagen på golfbanan. Kul. Jag trodde aldrig att det skulle inträffa i mitt liv. Mats och Nenne gick 18 hål på förmiddagen. Jag tränade på korthålsbanan och drivingranchen. Mats tyckte att vi skulle fira att vi börjar vår semester idag, med att jag bjöd honom på lunch på golfrestaurangen. Sagt och gjort, så blev det. Kyckling med bacon, potatis och svampsås. Mums. Det var buffé så det var bara att plocka själv. Det är så smidigt med buffé Jag kan själv välja det jag vill ha. Det fanns två rätter att välja på och rikligt med sallad.

Mätta och belåtna gav vi oss ut på den Södra banan och avverkade ytterligare 18 hål. Kul. Det här var min bästa runda hittills. Jag vill bara spela mera när de går bra.

Jessica och Linda har varit i Vätterviken och badat. I tidningen stod det att det var 20 grader i vattnet. Linda hade med sig en egen termometer som bara visade 16 grader. Badandet tog visst på krafterna för nu ligger Jessica där uppe och sover. Linda har dragit iväg till Daniel. Vi skall försöka grilla oss lite mat här hemma i kväll. Sover nog rätt gott i kväll efter den här golfdagen.




Semester.

Hur underbart känns det inte att skriva detta ordet. Semester i fyra härliga veckor. Förhoppningsvis fyra soliga, härliga sommarveckor. Det skall bli så skönt. Vi tar dagen lite som den kommer.

I dag firar vi naturligtvis semestern med grillning. Hela familjen är samlad. Det känns kul. Vi skall grilla lax. vi fick två laxar av grannen för ett tag sedan. Han hade varit ute och fiskat. Tack Tommy. I går var det recept och tips om hur lax skall grillas i Corren. Snacka om att det passade oss bra. Nu har vi gjort som det stod i tidningen så vi hoppas att det blir bra. Jessica har gjort sallad och färskpotatisen är snart färdigkokt. Mums, säjer jag bara.

Ha en trevlig fredagskväll och glömt inte bort att heja på våra fotboilspojkar.


Destination Växjö.

Inte kan jag väl säja att Växjö är någon metropol precis. Jag har varit på möte under två dagar med jobbet.. Destination Växjö. I går efter den vanliga informationen blev det en utomhusaktivitet under den sena eftermiddagen. Fotbollsgolf. Det var något nytt som jag aldrig prövat på. Ingen annan heller tror jag. Det var faktiskt svårare än vanlig golf. Banonorna gick i skogen, över stock och sten och i kohagar. Det gällde sedan att sparka fotbollen i hålet såklart. Vi tjejer hade det lite svårare och fick utföra fler sparkar. Här var det inte som i vanlig golf, att tjejerna har lite kortare bana.

Bodde på ett fräscht hotell i Växjö. Jag gillar när det är ljus inredning, så jag slipper att känna mig instängd i ett litet mörkt hotellrum. Någon form av cellskräck kanske? På kvällen käkade vi en god middag. Mätta och belåtna efter maten och fotbollsgolfen gjorde att vi kände oss rätt trötta på kvällen.



Utsikt från mitt hotellrum.

Hemfärd igen idag och ett tänkt tågbyte i Alvesta. Vår favoritstation. När vi stod på perrongen i Växjö ropade de upp att vårat tåg var försenat. Bra tyckte vi, då hinner vi inte med vårat anslutningståg i Alvesta. Smarta som vi var så tog vi en taxi för att hinna dit i tid. Med två minuters marginal hann vi till Alvesta. Där fick vi då sitta i tio minuter på tåget för att X2000 inväntade ett anslutande tåg. Vårt tåg från Växjö såklart....!!!!! Det är bara att le och vara glad.


Härliga sommarkväll.

Äntligen en härlig sommarkväll. Jag blir så glad av solen som skiner. Mats och jag har varit på golfbanan. Det var mycket folk där ikväll. Alla är väl sugna på att vara ute när det är fint väder. Det gäller att passa på för att i det här landet vet man inte hur länge det varar.

Linda kom just hem från stan efter en fika med en kompis. Direkt startar hennes sms-beroende. Det piper konstant i hennes telefon. Jag fattar inte riktigt hur de hinner med att svara på alla. Jessica ligger i soffan och kollar på fotboll på TV. Mats har gått och lagt sig då hans klocka ringer redan 04.15 i morgon. Min ringer lite senare. Jag skall till Växjö i morgon. Tvådagars-träff med jobbet. Det skall bli kul. Jag har just packat ner några saker. Det blev säkert för mycket som vanligt.

Nu skall jag måla mina naglar innan det är sovdax. Sov gott.

Goda pannkakor.

I går kväll blev det en sen kvällsmat med goda pannkakor. Jessica hade stekt pannkakor på kvällen och de smakade så gott. Jag var utsvulten efter ännu en kväll på golfbanan. Det gick lite bättre igår iallafall. Skönt att det blir vissa framsteg. Trots allt så är det ganska svårt. Jag investerade i en till klubba igår så nu skall jag bara lära mig att slå bra med den också. Det är inte alltid det lättaste.

Ser ut som sommaren äntligen har kommit idag. Känns lite motigt att jobba då. Men nästa vecka är det dags för semester. Det skall bli skönt. Fyra veckors lång ledighet.

Nu skall jag snart dra till jobbet igen. I dag skall Linda och jag festa på en lunch hos Sanne. Det skall bli gott för det var så länge sedan som jag var där. Sannes är det bästa stället i IKANO-huset att käka på. Hans pastasallader är så suveränt goda. Nu blev det lite reklam för Sanne också.

Ha en bra dag.




Snart sovdax.

Snart är ännu en dag till ända. Det går i en rasande fart. Känns som jag bara skulle sätta mig ner ocn inte göra något alls i en stund. Efter jobbet stack Mats och jag upp till golfbanan och gick en runda på nio hål. Mats säjer att han blir för bra nu när han tränar så mycket. Undra när jag kommer att bli för bra?

När vi kom hem satt tjejerna på altanen och festade på pizza. Mats cyklade och köpte pizza åt oss också. Det var en halvtimmes väntetid på pizzorna. Det verkade som om det inte var någon som orkade laga mat idag. Jag har hört att årets största dag för ´´köpepizzor´´ är nyårsdagen.

Övningskörning stod på schemat efter golfen. Linda körde en tur till Berg och hem igen. Det var lugnt ute på vägarna nu ikväll. Nu är det bara åtta dagar kvar till hennes artonårsdag. Jag tjatar på henne att hon skall önska sig något i födelsedagspresent. Det enda som hon har sagt är ett silverarmband och en parfym. Jag får ge mig ut på en spaningsrunda i slutet av veckan. I kväll har vi iallafall bestämt vad vi skall bjuda på på kalaset. Dock kan jag inte berätta det här för då blir det ingen överraskning för gästerna.

Som sagt var så det snart sovdax. Jag skall sova tidigt idag. I morse läste jag lite snett på klockan och steg upp en timme tidigare än vad jag trodde så det gäller att ta igen den tiden.


God natt och dröm sött.


Söndag.

Söndag igen och idag innebär det jobb. Av tradition brukar det vara bra försäljning söndagen efter midsommar. Kanske det kan bli lite annorlunda i år när det är fint väder. Det ser ut att bli den bästa dagen denna helgen.

Jag hoppas på att vi kan hinna en liten tur till golfbanan i kväll. Jessica och Stina ska ha pizzakväll hos oss i kväll. Kanske vi hänger på.

I går firade vi Mats med grillníng på kvällen. Det smakade lika gott som vanligt. Äntligen fick jag träffa Daniel. Han var jättetrevlig. Morgonpigg var han också. Bra för då behöver inte Linda vända på dygnet och sova bort hela dagarna under sommarlovet.

Med hopp om en solig dag för er alla.

Grattis Mats.

Grattis på födelsedagen, Mats. I dag fyller Mats år så vi skall fira honom. Det blir grillning med familjen. Linda och Daniel kommer också. Det skall bli kul att äntligen få träffa honom. Övriga släkten får gratta Mats samma dag som vi firar Linda. Vi brukar slå ihop deras kalas till ett gemensamt. Undra vad vi ska hitta på att bjuda på i år?

I går kom vi på att vi hade lite att fira också. Vi har varit förlovade i 25 år. Vi förlovade oss i Skagen midsommaraftonen 1984. Hualigen vad åren går.

Vi var uppe tidigt i morse för en tur på golfbanan. Det var inte precis någon trängsel där i morse. De flesta vilade nog efter gårdagens midsommarfirande. Skönt med mycket frisk luft. En del slag går kanonbra och en del går mindre bra. Det är bara att kämpa på. Jag tycker iallafall att det är jättekul. Övning ger färdighet heter det ju.



Jag tror att Mats blev nöjd med sina presenter. Golfhansken och golfbollarna har han redan använt.


Glad midsommar.

Midsommarafton och vi har iallafall lite solsken. Det känns bra. Mats och jag har varit på golfbanan på förmiddagen. Träning med mina nya klubbor och ett varv på korthålsbanan. Det är så himla roligt. Ibland går det bra och ibland mindre bra. Det är väl så det skall vara. I eftermiddag skall vi till golfbanan igen. Det skall bli min premiärtur på Södra banan. Vi räknar med att det inte är så mycket folk där idag när alla firar midsommar. Det blir perfekt för mig.

Nu väntar vi bara på att potatisen skall koka färdigt så vi kan äta en traditionell midsommarlunch med sill.

Glad midsommar till er alla.



Så här fin blev Jessicas krans.

Blomsterplockning.

Jessica blev sugen på att göra en blomsterkrans till midsommaraftonen så vi gav oss ut på blomsterplockning. Vi spanade efter fina blommor men det fanns inte så mycket. Vi såg många fina prästkragar, men de växte i olika trädgårdar. Vi insåg att de inte var till för oss. Hittade till slut lite lila midsommarblomster. Jag fick offra mig att klättra genom ett elstängsel för att nå dem. In i en hage med hästar som Jessica trodde skulle jaga mig. Stukade nästan foten på min väg ut ut hagen. Nu hade vi iallafall alla de fina lila blommorna med oss hem.

Tidigare i kväll har vi varit på ICA-Signalen och handlat nödvändiga saker till midsommarhelgen. Färskpotatis, sill, gräslök och jordgubbar. Naturligtvis blev det en hel del annat också.

Vi har även ätit toast med ett glas rött till för att fira in midsommarhelgen. Nu har vi kommit i rätt stämning. Det är bara solen som saknas.

Trevlig midsommar till Er alla.



Ett steg närmare grönt kort.

Nu har jag kommit ett steg närmare grönt kort. I dag har jag varit på golfbanan och gjort teoriprovet. Det var inte speciellt svårt. Vi fick göra det som ett grupparbete så det var riktigt trevligt. Det kändes som vi bara satt i restaurangen för att umgås. Vi fick dock ingen middag.

Efter provet slog jag en hink bollar på ranchen. Blev sugen på att gå ett varv på korthålsbanan också. Träffade på ett par likasinnande som jag hade sällskap med. Det var kul. De gick också på kurs just nu. Jag klarade mig under 45 slag iallafall. Det är det som vi skall klara på uppspelet. Jag känner att det kommer jag att fixa.

I helgen skall Mats och jag gå ut på stora banan. Det blir något nytt. Alla hålen är bra mycket längre än de på korthålsbanan. Jag har köpt en Driver så jag kan slå riktigt långa slag. Så är tanken iallafall. Sen kan det också bero på den som håller i klubban.

Jag har fått en räkning på medlemskap i Landeryds Golfklubb idag. Nu är den betald och jag är medlem. Jag trodde inte att jag skulle bli medlem i en golfklubb någon gång under min livstid. Tur att det går att ändra sig.



Bollar som jag har köpt där jag även stödjer Rosa Bandet. Det känns bra.


Kusin på besök.

Hualigen vilken dag det har varit på jobbet idag. Massvis av kunder och ljudnivån på högsta. Inte en lugn stund på hela dagen. Men vad kul det är. Detta livet gillar jag verkligen. Pengarna strömmade in hela dagen. Linda har börjat sitt sommarjobb hos oss idag. Det blir bra och hon gör stor nytta.

När jag kom hem hade jag två halvfärdiga pajer som stod i kylen och väntade. Det var bara att vispa ihop ägg och grädde och sätta in dem i ugnen.





Klockan sju kom min kusin Gunilla på besök. Det hade varit mysigt om vi kunde ha suttit ute men sommarvärmen har inte kommit ännu. När kommer den?

Vi käkade, fikade och pratade en massa. Det var trevligt. Jag fick en fin blomma som passade perfekt till mina köksgardiner. Jag behövde något att sätta på köksbordet så det var en lyckad present att få. Tack Gunilla.



Nu har klockan som vanligt blivit alldeles för mycket som vanligt. När Mats jobbar kväll är det ingen som säjer åt mig att jag skall gå och lägga mig. Jag kommer bara på en massa som jag vill fixa innan jag går och lägger mig. Inlägg på bloggen, strykning, nagelvård osv. 

Det blir några hektiska dagar nu innan midsommar. Linda och jag hade en försmak av midsommar idag. Vi käkade sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök till lunch. Gott. I morgon blir det naturligtvis paj till lunch.




Lyckad picknick.

Gårdagens picknick blev lyckad och trevlig. Trots att inte all mat gick åt så blev vi mätta. Tävlingarna inleddes med tipspromenad och avslutades med kast med liten mobil. Lag Kerstin vann med en poäng över lag Fredrik. Bra kämpat.


Picknick på hemmaplan.

Så får det bli i kväll. Jag skall ha picknick med min jobbarkompisar. Vi hade planerat att vara på Stångebro. I den här stormen kommer vi blåsa bort där. Stångebro är inte kännt för att vara vindstilla. Vi skall ha tipspromenad och lekar. Trots att vi nu kommer att vara hemma hos oss, så är det papptallrikar som gäller. Smidigt att ha party när det inte blir så mycket disk.

Mats jobbar så han klarar sig från picknicken. Tror han är lika glad för det. Linda har jag inte sett till på hela helgen. Hon har varit hos Daniel. Hon dyker nog upp i kväll.

Jag har hunnit att tillbringa några timmar på golfbanan idag också. Även hunnit med att laga köttbullar, sås och färskpotatis till familjen. Tagit hand om tvätten och liten annat. Hualigen vad jag är effektiv.

Nu skall jag duka för picknick.




Lördagskvällen kommer snart.

Nu har vi stämplat ut och sitter på vår altan. Vi kollar på grannen som bygger på sin. Känns skönt att vi slipper det.

Jag gick först två varv på korthålsbanan med Patriq. Andreas dök aldrig upp. Troligen för att han var på party igår. Det gick upp och ner. Det var mycket svårare att slå när det var blött i gräset. Lite chipträning insåg vi att vi behövde efter rundorna. När Mats och Nenne kom tillbaka tog vi ett varv till.

Nu har Mats klippt gräset och jag har handlat på Signalen. Jessica kom just hem från en joggingrunda. Linda är hos Daniel. Vi hade hoppats på att få se dem här ikväll men det blev inget av det. Vi skall grilla. Jessica äter med oss i kväll innan hon skall ut på galej.

Ha en trevlig lördagskväll.

Ledig lördag.

Lördagen startar och jag spanar ut över himlen. I kanterna tycker jag att det ser ljusare ut. Det regnar iallafall inte nu och är nästan 14 grader varmt. Yipee......

Mats har åkt till golfbanan. Jag skall träffa mina kurskamrater klockan tio för en runda på korthålsbanan. Jag skall snart promenera upp dit. Mats tog bilen så mina saker väntar på mig där.

I går kväll käkade Stina och Jessica med oss. Trevligt att snacka lite med tjejerna. Vi kollade lite på TV och festade på Stinas medhavda ostbågar.

Till Irene: Hoppas att ni hade det bra på semestern, och att du nu hunnit att läsa ifatt allt du missat på bloggen under semestern.

Regn och åter regn.

Jag blir så deprimerad när det bara regnar och regnar. Det är synd som de som slutar skolan idag. Det blir inte lika roligt med fina vita kläder och firande i detta väder. Det blir inte heller så kul att ta de kort som skall sparas som ett minne för livet.

I kväll är det även dax för Vätternrundan. Det är inte roligt för de som skall cykla om det regnar. Jag har klarat mig från regnet de rundor som jag har kört. Ibland blir jag lite sugen på att cykla igen. Det är så mycket roligt runt omkring, och en härlig känsla att gå i mål i Motala. Dock krävs det många träningstimmar innan. Mats är också lite sugen på att cykla. Han har tidigare cyklat nitton rundor, så det skulle sitta fint med en tjugonde.

Positivt var iallafall gårdagens frisörbesök. Nu är jag sommarljus igen och det försvann en hel del av det slitna håret. Jag föll även för frestelsen att köpa en dyr lyxig inpackning att brukas under natten. Lite typiskt mig. Jessica, min frisör trodde att den skulle räcka i ett år åt mig. Slår jag då ut kostnaden på ett helt år så är det inte så dyrt. Kanske billigt istället?

Fredag idag och det är dax att börja ladda för helgen. Först en dags jobb. I kväll skall vi festa på lite småplock såsom oliver, parmaskinka, ost, skagenröra m.m. Naturligtvis lite gott vin också. Min dotter har köpt ut åt mig. Tror det är ok fast  föräldrarna inte får köpa ut till barnen.

Ha nu en trevlig fredag i regnet.


Äntligen dax för frisörbesök.

I eftermiddag skall jag äntligen gå till frissan. Jag har längtat så mycket till det för håret är så himla trist. Ingen styrsel och ingen färg. Jag köpte en kur vitaminer för håret för ett par veckor sedan. Jag vet inte om det har hjälpt något. Dock har jag halva kuren kvar, så det kanske är först efter att den är slut som hårsvallet kommer. Jag väntar med spänning.

Jag längtar efter sommar.............

Kan ingen vänlig själ se till att det blir sommar, sol och varmt. Det är så ruggigt och trist ute. Jag vill så gärna sola och bli lite solbränd. Jag vill även få använda mina tunna sommarkläder, istället för varma tröjor och höstjackor. Snäll solen kom fram.

Jag ser det dock positivt att jag har ett inomhusjobb. Här inne är det varmt och skönt. För varmt egentligen. Aldrig blir jag riktigt nöjd. Nu har jag en arbetsdag framför mig igen. Roligt jobb och roliga kamrater.

I kväll är det sedan dax för sista golflektionen. Efter detta väntar bara teoriprov och uppspel. Pirrigt med uppspel. Jag skall träna massor innan det.

Tiger Woods.

Golf med Tiger Woods på TV. De är så himla duktiga och jag blir så imponerad. Själv gläds jag med mina egna framsteg. I dag var det teori med rundvandring på banan. Ska bli kul när jag får börja spela på riktigt. Det blev lite shopping nu idag också. En golfvagn.



Dagens golfvagnar påminner mera om barnvagnar. Jag är glad att det är en golfvagn jag skall köra och inte en barnvagn. Jag är så glad för att våra döttrar är stora. Vi sa just det på jobbet idag att vi går olika kurser. Jag går golfkurs och en av grabbarna går på ´´Föda-barn-kurs´´. Eller vad det nu heter. På min tid sa vi profylaxkurs, men det är visst ute idag.

Jag blev så gottesugen, och nu har jag tryckt i mig en skål med jordnötsringar. Just nu känns det som det blev för mycket och att jag inte borde ha ätit dem. Men gott var det.


Höstväder.

Hualigen vad det har varit kallt ute nu ikväll. Regn och termometern visar på 10 grader. Var är sommaren? Jag har en dröm att vi äntligen skall få uppleva en varm och solig midsommar. Det var så längesedan sist.

I dag när jag körde hem från jobbet trodde jag att jag bodde i en storstad. Det var kö genom hela stan, och trafiken kröp fram. Jag vet inte om det kan bero på att Kaserngatan är avstängd. Tur att det inte är så här jämt. Är det något som är stressande så är det bilköer.

Två timmars golfträning i kväll igen. Det är roligt. Eftersom vi bara är fyra i gruppen så hinner vi massor varje gång. När jag kom hem var jag lite frusen så det smakade gott med en kopp te. Nu har jag och Mats suttit och kollat på golfgrejer på nätet. Jag kom fram till att det som jag skall köpa härnäst är en vagn och en putter. Tur att det kommer in lite skattpengar snart. Jag hörde på radion idag att de skall betalas ut i veckan. Det ser jag fram mot.


Golf, golf och mera golf.

Tror att min pappa tycker att hans dotter blivit förtappad när jag ägnar så mycket tid till golfen. Han är ingen direkt fan av golf. Har visst glömt att berätta att jag investerade i ett järnset igår. Pengarna rinner lätt iväg.

Mats hängde med mig upp till golfbanan efter maten Det blev flera rundor på korthålsbanan och en massa träning. Min make var en bra instruktör idag. Han hade tålamod med mig, och till slut så gick det riktigt bra. Om jag får säja det själv iallafall. Det är så roligt när det går bra och då vill jag bara spela mera. Vi åkte vid fyra och kom inte hem förrän halv åtta. Jessica trodde att vi hade dött på golfbanan. Efter en kopp te och en god macka så blev det övningskörning. Jessica ville hänga med för att kolla om Linda kunde köra bil.

I dag har jag fått så mycket frisk luft så jag är trött, och skall sova tidigt. I morgon väntar en dags jobb. Efter detta ytterligare en golflektion på kvällen. Mats har redan gått och lagt sig. Han skall börja jobba klockan fem i morgon bitti. Jessica och Linda ser på film. Madagaskar. Tydligen rolig för de skrattar.


Platt fall.

Så tycker jag att vi kan säja efter gårdagens match. Jag hade segerkänsla innan matchen började men sedan blev det som vanligt. Inga Zlatan-mål och ingen seger. Varför blir det på detta viset...?? Jag vill så gärna se Sverige i VM. Det brukar bli så härlig stämning runt omkring.

I dag har jag gått korthålsbanan med mina kurskompisar. Ibland träffar jag bollen och ibland inte. Det var helt kört när jag lyckades med att hamna i bunkern. I morgon skall jag öva bunkerslag. Kul var det iallafall. Mats är på Vesterby och spelar med Nenne. Jag tänkte jag skulle ta med honom en tur till Landeryd, och ett varv på korthålsbanan när han kommer hem. Jessica trodde att han skulle vara snäll och hänga med mig. Jag behöver all träning jag kan få.

Nu skall jag laga köttfärssås och pasta så vi orkar med resten av dagen. Ha en bra söndag.


Mycket frisk luft.

Det har det blivit nu idag. Först golfbanan på förmiddagen och sedan trädgårdsarbete på eftermiddagen. Vi var och köpte lite nya blommor också. Nu har jag stämplat ut för dagen. Snart är det dax att dra igång grillen. Jessicas kompis Ida kommer och käkar med oss i kväll. Nu skall jag fixa till mig lite innan det är dax att börja ladda inför fotbollsmatchen.




God morgon, nationaldagen.

Känns inte som det kommer att bli något storfirande av nationaldagen idag. Jag ser iallafall en svensk vimpel när jag tittar ut genom fönstret. Ser fram mot kvällens fotbollsmatch. Heja Sverige.

Det ser inte ut att vara något sommarväder ute idag heller. Termometern visar på 11 grader och solen syns inte till. Dock ser det inte ut att bli regn. Det gäller att tänka positivt.

Jag vaknade tidigt idag också så jag har hunnit att förbereda en lunch. Pastasallad är nästan standard som lördagslunch hemma hos oss. Det går att variera den på många olika sett. I dag har jag haft bacon i den så just ligger bacondoften som en dimma på hela bottenvåningen.

Mats har redan åkt till golfbanan för en runda. Jag har min golfkurs klockan tio. Vi ska ses efter detta, och kolla på klubbor till mig. Det är svårt att veta vad jag skall ha. Jag får fråga min instruktör om råd. Bäst att ta med den stora plånboken.

Ha en bra lördag.




Tjejresa till Helsingborg.

Vi har varit på en trevlig tjejresa i Helsingborg. Vi körde  ner i onsdags kväll. Det är så skönt att bara lägga i farthållaren och susa fram på motorvägen. När vi kom fram fixade vi en kanongod sallad med soltorkade tomater, fetaost, ölkorv och lite andra godsaker.



Jag startade torsdagen med en joggingrunda. Det var jätteskönt ute. Soligt och vindstilla. Det var innan stormen och kylan kom.

Efter detta var det dax för en tur till Väla Centrum. Shopping stod på schemat. Trots detta så hade vi inte så många påsar med oss hem. Jessica fick ett par nya joggingskor så nu förväntar vi oss att hon löptränar. Jag bjöd ´´tjejerna´´ på lunch. Paj, sallad, bröd och kaffe. Som vanligt proppmätta.




När vi kom hem från Väla så blev vi sugna på en promenad. Vi gick en sväng ner till stan. Det blåste halv storm och var svinkallt men det var skönt att komma ut. Tog en sväng förbi golfaffären. Jag investerade i en golfbag. Han som jobbade i affären frågade mig var jag spelade. Linköping sa jag, men avslöjade inte att jag bara tagit tre lektioner. Kändes nästan lite pinsamt. När vi kom hem blev det pizza.



Vi steg upp vid sextiden i morse för att köra hem via Ullared. Det var så lugnt i Ullared beroende på att det var skolavslutning i södra Sverige. Vi shoppade en kundvagn full med lite roliga saker. Köpte t.o.m ett par ljusa capri-jeans. Som vanlig stannade vi på Hamburger Hill i Värnamo för ett besök på Max. Jag nöjde mig med en sallad. När vi kom hem lastade vi bara in allt i hallen och så drog Mats och jag till ICA. Lika bra att få det gjort på en gång. När vi kom hem så hade Jessica packat upp alla saker på köksbordet. Bra jobbat!

Nu har vi käkat fredagstacos och druckit rödvin. Linda har dragit till Daniel. I går hade Mats fått träffa honom. Snacka om att Jessica och jag är avundsjuka....................................


Läxläsning.

Det känns som det är dax för läxläsning. I dag har jag fått teoriböcker  med mig hem från golfkursen. Jag har just läst den som heter golfvett. Det kändes som om jag kunde det mesta i den. Det pratas ju en hel del golf här hemma. Jag ska ta mig an regelboken snart. Det är mycket att hålla reda på, hur och var man ska droppa osv. I dag var det lite regnigt, blåsigt och kallt på golfbanan. I dag var det bunkerträning som gällde. Det gick över förväntan. Vi tog en runda i shopen efteråt och spanade på klubbor. Det är lätt spendera pengar i den butiken. Tror Mats börjar bli lite nervös för shoppingen nu.


Mera shopping lär det bli de närmaste dagarna. I morgon skall jag ut på en ´´tjejresa´´. Mamma och jag skall köra till Jessica i Helsingborg i morgon eftermiddag. Det skall bli riktigt kul. Det lutar åt en tur till Väla Centrum på torsdagen. Som grädde på moset tar vi en sväng över Ullared på vägen hem på fredag. Det är alltid roligt och gå där och ´´fynda´´ lite. Jag har inget mål att handla massor men lite brukar det alltid bli. Fast nu när vi bara är tre i bilen så finns det gott om plats.

Det brukar vara en tradition att flickorna i släkten åker till Ullared någon gång varje år. Flickorna det är jag, mina döttrar, min mor och svärmor. Nu blir det en reducerad skara som åker. Linda är hemma, går i skolan och skriver prov. Lycka till Linda. Svärmor, som för övrigt är en trogen läsare av denna blogg är på Mallorca. De har det säkert bra där i Medelhavet.

Nej, nu är det dax för mig att packa lite och sedan återgå till mina ´´läxböcker´´. För övrigt rätt rolig läxa.




Oh, vilken hetta...

Just det, riktigt varmt var det ute idag. Jag fick en chock när jag blev utsläppt från jobbet. Inte trodde jag att det skulle vara så hett ute. Medelhavsvärme. Passa på att njuta är det som gäller just nu.

Linda var på gymnastikmöte och Mats jobbade så jag passade på att ta en tur till golfbanan för lite träning. Jag blev kvar i över två timmar för det var så härligt väder. Det är så avslappande att bara vara där och koncentrera sig på bollen. I dag unnade jag mig själv en sen mors-dags-present. En golfhandske. Jag lyckades att stå emot trycket och köpa en med rosa detaljer. Det fick bli en med blå detaljer. Maken sa att handsken var till för att jag inte skulle få ont i handen. Det har jag aldrig kännt förut men idag, när jag använt handske, så har jag början till en blåsa i handen. Ovan eller...???? I morgon är det dax för golflektion igen.

Nu sedan jag har kommit hem så tvättar jag och pysslar lite. Tur att inte maken är hemma, för han skulle bli nervös på mig, för att jag har sä mänga saker på G så här sent.



Så här varmt, skönt och blå himmel hoppas jag att det blir hela sommaren. Här är en bild från Råå, Helsingborg.

RSS 2.0