Flaggdag.

När jag var liten och åkte på biltur när det var flaggdag räknade vi alltid alla flaggor vi såg. Jag kom att tänka på det i morse när jag körde till jobbet. Kom på att jag skulle spana efter flaggor. Det gick inte så bra för de enda som jag såg var de på bussarna.

Tänkte jag skulle få lite frisk luft i eftermiddag efter jobbet så jag cyklade upp till golfbanan för att träna lite. Det blev inget med det för golfshopen där jag får låna klubbor var stängd. Jag trodde de hade öppet till klockan fem men de stängde fyra. Synd för jag var så sugen på att träna lite. Då fick jag en idé om att jag skulle åka och köpa lite blommar att plantera i våra tomma krukor. Lika illa där. Stängt. Jag trodde de hade öppet till sex men de stängde fem. Snacka om motflyt.....

Det blev till att stanna hemma istället. Gick lös på fönstren på nedervåningen. Det var så mycket gult pollen på dem. Snart måste väl ändå allt det här gula försvinna? Nu när jag satte mig blev jag lite slö. Funderar på en promenad men jag tror inte jag orkar. Linda kommer hem vid åttatiden och då ska vi övningsköra en runda. Det är bara en månad kvar tills hon fyller 18.

Golf morgon och kväll.

Tänk vad mycket jag hinner med under en dag när jag vaknar tidigt. Sova får jag göra en annan gång. Tidig frukost och sedan hann jag med att tvätta och pyssla lite i hemmet. Klockan tio var det dags för golflektion. Solen sken på oss och det var ett underbart sommarväder. Vi var ute på övningsfältet och övade på att chippa. Jag är så koncenrerad att det tar hårt på krafterna. Vi fick beröm idag för att vi var så duktiga på det. Vår tränare hade sett mycket värre. Kul var det iallafall.

Efter kursen var det bara att dra till jobbet för att jobba til halv sex.  Var inte så sugen på att gå in efter att ha varit ute i solen. En hel del folk som var ute och shoppade. Tiden gick fort och snart var det dax att gå hem igen.

Grillen väntade på mig när jag kom hem. Linda var hemma och käkade med oss nu idag. Trevligt för jag har knappt sett henne på hela veckan. Vi grillade fläskkotkletter och kebebspett. Var lite onyttiga ikväll och och mumsade i oss en stor gottepåse. Det var längesedan som jag hetsåt smågottis, så det var gott.

Efter maten körde min make ut mig på gräsmattan för att jag skulle visa vad jag hade lärt mig på kursen nu idag. Vi har plastbollar som vi kan slå med på baksidan. Jag blir bervös när jag skall slå, och han kollar på.

Ringde och pratade med Jessica idag. Hon trodde att vi hade glömt bort henne för att vi inte hört av oss på hela veckan. Hon får snart sommarlov och då får vi se henne varje dag. Kul.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.



En bild från Chicken Island i Thailand. Det ser faktiskt ut som ett kycklinghuvud.



Förtvivlad far.

Jag hade fått en kommentar här på min blogg från en förtvivlad far. Jag log lite när jag läste den. Han var förvånad över att hans dotter hade börjat med golf och undrade hur det skulle sluta. Ja, det undrar jag också. Men i morgon förmiddag är det dax för min andra golflektion. Jag ser fram emot det.

Nu har Mats och jag suttit på altanen och käkat tacos. Det var riktigt skönt ute. Linda är på grillning hos en kompis. Det skall inte bli så sent ikväll. Mats skall ut på en tidig golfrunda och jag har också fullspäckat program för morgondagen.

Ha en fortsatt bra fredagskväll och ett stort grattis till Nettan P som fyllet år idag.

Fräcka fredag.

Inte för att jag vet om fredagen blir speciellt fräck, men jag tyckte det var en bra rubrik. Först är det jobb som gäller. Efter detta en tur till Maxi. Det är lite mot mina principer att handla på fredagen. Jag vill gärna hem och slappa lite på fredagskvällen och fira helg.

I går tog vi oss genom Blodomloppet. Det var kallt men det gick bra att springa. Konny och jag hade en spurtuppgörelse på Folkungavallen som jag förlorade. Men det var kul. Picknicken fick ske på cementgolvet under läktartaket. Maten smakade bra trots detta även om vi saknade den härliga solen från förra året.


Blodomloppet.

I kväll är det dags för Blodomloppet. För tredje året i rad så har vi ett lag från butiken som skall springa. Det har blivit en tradition och är en kul grej. Vi klär oss i likadana tröjor och gör lite reklam för företaget. Efteråt är det picknick på Folkungavallen. Just nu ser det ut som det inte skall bli så fint väder idag. Förra året var det strålande sol och för varmt för löpning, men ett perfekt picknick-väder. I år ser det ut att bli tvärtom.

Jag hörde på radion att det saknades blod till operationer. Blodomloppet är också ett sätt att ragga blodgivare. Jag har tänkt på att bli blodgivare men inte kommit till skott. Jag kom så långt en gång att jag anmälde mig, men sedan blev det inget av det. Jag tror att jag har sådant blod som de vill ha. Blod som kan ges till alla. Kanske jag ska ta tag i situationen?

Nu är det först en arbetsdag som gäller. Jag önskar oss själva och alla andra lycka till i Blodomloppet.

Mycket i min almenacka.

Det känns som det är väldigt mycket planerat i min almenacka de närmaste två veckorna. Det gäller att få timmarna att räcka till. När jag kom hem idag tog Mats och jag en tur upp till golfbanan. Lite träning blev det för min del. Det är bara koncentration som gäller för att det skall gå bra.  I dag investerade jag i mina första golfgrejer. Fyra golfbollar, speciellt anpassade för damer. En del av det jag betalade för bollarna går till Rosa bandet. Då har jag gjort en god gärning också. Just nu har jag hört att det finns så många som jag känner som har drabbats av bröstcancer.

Vi kollade på lite övriga golfgrejer också. Så himla mycket olika kläder det finns. Jag ska satsa på att lära mig och slå först. Det ser lite löjligt ut om jag kommer i en liten tjusig kjol och topp och inte träffar bollen. Jag håller mig till mina capri-jeans och t-shirt. Klubbor fanns det också gott om. Jag får fråga ett ´´proffs´´ vad jag skall köpa när jag är klar med kursen. Det är ett tag dit, men jag skall klara det.




Min första golflektion.

I dag var det äntligen dax för min första golflektion. Jag var lite pirrig innan. Vi var bara fyra stycken i gruppen. Tre grabbar och så jag. Grabbar och grabbar, de var inte purunga precis. Vi fick slå på rangen och träna på puttar. Det var roligt när jag fick lära mig hur jag skulle göra för att slå på rätt sätt. Det är inte så lätt. Jag får öva mycket. Jag tror att jag kommer att känna lite i armarna i morgon. Jag var trött när jag kom hem för det var jobbigt att vara så koncenrerad hela tiden. Jag ser redan fram mot nästa lektion. Den är på lördag förmiddag. Jag tänker försöka få med mig Mats upp i morgon kväll och slå några bollar.

Nu har jag käkat lite kvällsmat. Blir hungrig av frisk luft. Mats har namnsdag idag så han klagade lite över att han hade fått namnsdagsfika i sin ensamhet. Urban är det som har rnamnsdag idag. Jag brukar fråga min svärmor om hur hon kunde komma på idén att döpa honom till Urban. Jag tycker inte det är så jättevackert. Tur att hon valde Mats som tilltalsnamn.

Linda är hos Daniel. Hon har säkert saknat honom när hon har varit hos Jessica i Helsingborg under helgen. Innan hon åkte så var hon tuff och sa att det gick bra att endast prata i telefonen. Men vi vet ju hur det kan vara när man är nykär.
Lycka till, Linda.

Cykeltur runt stan.



Jag har just kommit hem från en cykeltur runt stan. Skönast att cykla var det naturligtvis när det var medvind. Nu skall jag ta mig en välförtjänt dusch och fixa lite fika till Mats och mig. Han är på golfbanan. Vi skall äta en sen middag hos mina föräldrar i eftermiddag. Ska bli kul att se deras nyrenoverade sovrum.




God morgon, söndag.

Vi satt faktiskt ute hela kvällen igår. Det var inte speciellt kallt. Mycket frisk luft fick vi iallafall. Vi käkade grillat kött, tzatsiki och färskpotatis. Det var säsongspremiär för färskpotatis. Nu är det sommar eller?

Vi planerade lite inför sommaren också. Vi skall försöka att åka ner och hälsa på Johanna  en dag. Mats vill gärna prova på att rida. Jag ser fram mot att se Mats och Nenne på en häst. En sedvanlig tur till Helsingborg med golf skall det också bli. Kanske vi även kan lyckas med att ta oss till Tyskland en dag i sommar. Vi bara pratar om det varje sommar men sen blir det inget av.

Jag kommer att vara helnervös om jag skall ut med Mats och Nenne på golfbanan. De är hela tiden irriterade på de som inte kan slå ordentligt. Nu är Mats mest nervös för att det kommer att kosta pengar att köpa det jag behöver. Kanske han börjar ångra sig att han tjatat på mig att jag skall spela....??? I morgon är det iallafall dax för min första golflektion. Kanske jag har oanade talanger.....???

Lördagskvällen börjar.

Nu börjar lördagskvällen. Jag har precis hällt upp ett glas rött. Vädret är varierande, ibland sol, ibland regn. Vi tänkte vi kunde sätta oss en stund på altanen. Vi har våra nya mysiga filtar att svepa in oss i. Nenne kommer snart och senare i kväll skall vi grilla lite godsaker.

Hoppas att ni alla får en trevlig lördagskväll.

 


Lördagsmorgon.

Lördagen har startat. Mats åkte tidigt till golfbanan. Jag har pysslat lite här hemma. Förberett en pastasallad som vi skall äta till lunch. Jag fick inspiration från Jessica. Hon hade varit hos sin kompis Ida och fått pastasallad med soltorkade tomater, bacon, ruccolasallad och lite mera. Så här blev den.


Vi pratade med tjejerna i Helsingborg i går kväll. De hade varit på en shoppingtur till Malmö. Det finns många trevliga affärer i Malmö. Jessica ville göra en ''deal'' med mig. Hon hade hört från Linda att jag ville ha en jeansjacka. Då var hennes förslag att jag kunde ta hennes och köpa en ny till henne. Jag vet att hon har en jeansjacka som jag tycker är snygg. Resultatet blev att jag antog budet. Undra vem som vinner på det....????

Jag skall ge mig ut på en joggingtur snart så att jag får lite motion. Tänkte ta mig ner till bron i Johannelund och sen hem igen. Kan tro att det blir ca 8-9 km. Det blir lite lagom. Motion behövs då jag även har bakat en kaka till fikat. Då kan jag äta med gott samvete.


Läskiga saker på mattan.

I morse låg det små läskiga svarta saker på vår dörrmatta på altanen. Jag tror att det är spåren efter en igelkott. Det finns en som stryker runt omkring våra hus här. Usch, de är läskiga. Nu törs jag inte ha altandörren öppen på kvällen om vi inte sitter på altanen. Tänk om igelkotten kommer in.......

Sovmorgonen lyste med sin frånvaro i morse också. Istället så hängde vi på låset när ICA-Signalen öppnade. Skönt att få matshoppingen avklarad.

Efter detta så blev det ett varv på milspåret. Det var riktigt kul idag för att det gick så himla bra. Äntligen. Glömde att berätta att när jag var ute och sprang i förra veckan såg jag en läskig orm. Förut när jag har varit ute och sprungit har jag bara sett kopparormar. Den jag såg var lite större och grönaktig. Jag kollade på nätet om jag hittade någon som likande den. Grannen tipsade om att det kunde vara en grön mamba.........ha ha ha. Det tror inte ens jag på.

Till lunch idag blev det thaimat. Vi gjorde Massamun, thailändsk gryta. Vi åt det massvis av gånger när vi var iThailand. Jag hade fuskat lite för att jag hittade en burk med mix för Massamun bland thaisakerna på ICA. Men det var riktigt gott. Vi tillsatte kyckling, aubergine, lök, tomater och kokosmjölk. Mums.


Mats har jobbat i kväll så jag slog till och bakade lite. Det blev hålkakor och bullar. Efteråt luktade jag som en hel bulle så jag var tvungen att ut  och vädra mig lite. Det blev en timmes promenad. Soligt och skönt ute nu ikväll. Varför kunde det inte har varit lika soligt under dagen....????



I morgon är det jobbardax igen. Vi får säkert mycket att göra i butiken då alla andra är lediga, eftersom att det är en klämdag. Det blir roligt. Ha en skön ledig dag, ni alla andra som är lediga.


Kvällspromenad.

Har precis kommit hem från en kvällspromenad. När jag skulle gå iväg kom det en regnskur men nu verkar det bli blå himmel ute igen. Jag har sett en stor sol i tidningen inför morgondagen. Hoppas att det är sant.



Vilken stark regnbåge det var ikväll. Förresten var det visst två stycken. Jag tog lite kort under kvällens promenad. Så fint vi har det i vår närhet. Det var så lugnt och folktomt ute. Jag mötte knappt en enda människa. Undra vad alla pysslar med...???



Jag sitter och ser lite på nyheterna på TV. Det pratas om EU-valet. I veckan damp det ner ett röstkort i brevlådan. Vet inte om jag orkar att engagera mig i EU-valet. Jag är så ointresserad av politik. Det är så himla tråkigt.

I morgon är det röd dag och jag är ledig. Det ser jag fram mot. Det innebär också att jag inte behöver lägga mig så tidigt. Ska se om det är något roligt att se på TV.

På väg mot Grönt Kort......

Nu har jag gjort något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har anmält mig till en nybörjarkurs i golf. Jag är spänd på hur det skall gå. Min tidigare erfarenhet av golf är minigolf, och att jag har slagit några bollar på rangen. Mats har tjatat på mig, och sagt att det vore trevligt om vi kunde spela ihop. Han har tidigare i vår lovat mig golfklubbor om jag går en kurs. Undra om han har tänkt på att det kan bli dyrt för honom...????

Jag skall prova och se om det är något för mig. Jessica tror att det kan passa mig då jag gillar att gå promenader och prata med nya människor. Dock tror jag att det gäller att träffa bollen också, och till slut få ner den i det lilla hålet. Jag lovar att det kommer en fortsättning i detta ämne här på bloggen.



Dagen har gått i rasande fart. I dag igen. Jag har jobbat mellan 8,30-20 idag så det blir bara lite fritid nu innan det är dax att sova en stund igen.

Linda håller på att packa inne på sitt rum. Hon skall åka till Jessica i Helsingborg i morgon kväll. Hon skall stanna ända tills på söndag. Det innebär att det blir barnfritt för oss i helgen. Nu när barnen är stora är det inte så stor skillnad om det är barnfritt eller inte. Det blir bara lite tystare hemma när vi är ensamna. Jag tycker det är kul när vi kan göra saker tillsammans hela familjen. Jag tror att Jessica och Linda tycker det också. Trots att de ibland tjatar på oss och tycker att vi är knäppa.


Inställd bjudning.

Just det, jag fick ställa in min lilla bjudning i kväll. En kille var hemma p.g.a sjukdom idag på jobbet. Försökte att leta upp en timanställd som kunde jobba men det fanns ingen. Då var det bara att bita i det sura äpplet och jobba själv. Det är jättelänge sedan jag behövde jobba längre på kvällen för att någon var sjuk. Är det inte då typiskt att det skulle bli så idag? Det är nästan aldrig någon som är sjuk hos oss i butiken.

Jag hade förberett paj i går kväll. Det blev så att Linda fick grädda pajen i kväll. Då fanns det naturligtvis kvar till mig när jag kom hem vid halv-nio-tiden. Jag unnande mig en stor portion paj och sallad. Resultatet blev naturligtvis - proppmätt. Slappade i soffan och kollade lite på fotbollskväll.

Jag hade sett fram emot att sitta och prata lite strunt i kväll men det blev inget med det. Vi har bokat in ett nytt datum i juni för det var lite svårt att få ihop det. Den här tiden som aldrig räcker till. Det enda rättvisa i världen för alla människor är att alla har 24 timmar på dygnet. Vad skall jag dra in på när tiden inte räcker för allt? Naturligtvis blir det sömnen som blir lidande.

Nu ligger jag i sängen med min lilla gulliga dator. Snart dax att sova igen. Det är en långdag i morgon igen på jobbet. Men det är bara lite som jag skall fixa först. Jag säjer som Alfons Åberg.
- Jag skall bara...................................

Facebook.....

Facebook är ett annat forum på internet. I dag på jobbet pratade vi om Facebook. Det är väldigt inne bland många människor. Mest yngre eller? Historien är den att jag skaffade ett konto på Facebook för nästan ett år sedan. Dock är jag aldrig inne där vilket gör att jag inte har några vänner på Facebook. Jag kom knappt ihåg mitt lösenord. Grabbarna på jobbet tyckte lite synd om mig så nu har jag två vänner. Bra att de tänker på mig. Frågan är nu bara om det finns någon tid till att engagera mig i Facebook. Jag tycker att jag lagom hinner med att uppdatera min blogg. Jag tycker det här med en blogg är en rolig grej att pyssla med.

Jag har just fixat ljusa slingor i Jessicas hår. Jag har gjort det förut och det brukar bli bra. Hoppas att jag lyckas denna gång också. Det hoppas nog Jessica också. Hon är just nu på väg upp för att tvätta ur färgen. Vi får snart höra om hon skriker för att de inte är bra. Jag säjer att det är på egen risk som jag gör det i hennes hår. Blondes have more fun eller..?? Jessica är den som är mest naturligt blond i vår familj. Linda och jag gör så gott vi kan för att se blonda ut. För min del är det snart dax att gå till frissan igen. Håret är inte så kul just nu.


God mat och vin.

Nu har vi ätit oss mätta. Vi grillade en hel bit av rostas. Vi och vi förresten. Mats kanske jag skall säja. Det blev kanongott. Vinet smakade också gott. Väldigt smakrikt. Jag kan verkligen rekommendera det.



Det blev middag i köket idag. Det är lite mot mina principer när det är helg. Jag vill gärna sitta vid vårat matsalsbord och käka fredag och lördag. Det känns mera avslappande på något sätt att äta där än i köket. Ser lite B ut med lådan direkt på köksbordet. Men, men så kan det bli ibland. Jag gillar vårat matsalsbord. När vi bodde i radhuset så önskade jag mig hett ett hus där jag kunde få plats med ett matsalsbord.

Nu skall jag kolla hur det gick för mina kamrater på Göteborgsvarvet. Jag har aldrig sprungit det bara provat på att vara anmäld ett år. Det är kanske en bra början eller......?

Sköna lördag.

Vi startade dagen med ett varv på milspåret i Vidingsjö. Riktigt skönt även att min make sprang ifrån mig på sista kilometern. Jag orkade bara inte öka steget. I går kväll läste jag lite om Lidingöloppet på nätet. Jag blev lite sugen på att springa igen. Det var några år sedan sist. Tidigare i livet var det en tradition att hela familjen drog till Lidingö och sprang Lidingöloppet. Kanske Mats och jag skall ta upp den traditionen i år igen? Tjejerna känner sig nog inte speciellt sugna på att hänga med.

Vi tog en cykeltur ner till stan på eftermiddagen. Satt ute i solen och fikade. Blåbärspaj med vaniljsås smakade mums. Det var Studentorkesterfestivalen på stan idag, så det var proppfullt med folk. Vi kollade på kortegen som gick genom stan. Sist av alla kom ''Bonnkapälle''. Jag blir lite nostalgisk när jag hör dem spela. Även att det inte är samma personer som spelar nu, som spelade när jag gick på gymnasiet, så väcker det upp gamla minnen från gymnasietiden.

Jag unnande mig en tidning idag. Känns lite skönt att bara sitta och slapp och läsa i en tidning. Läsa och läsa förresten. Det är väldigt mycket bilder att bara titta på.



Femina har jag aldrig köpt tidigare i mitt liv utan bara läst hos Frissan.

Snart skall jag skjutsa Jessica till förfesten. De skall till ida i Linghem. Hon skulle laga mat åt dem.. Linda är hos Elin. Så ikväll blir det bara Mats och jag hemma. Vi skall grilla lite gott kött och testa det nya lådvinet.

En tur på stan.

Jag tog en tur till stan. Jag blev lite sugen på att gå en runda på stan för det var så länge sedan. Gick runt och kollade lite i affärerna. Jag shoppade lite t-shirts i sommar färger. Även en randig lång t-shirt. Jag skall försöka vänja mig vid randigt. Jag tycker det är snyggt på andra men jag har så svårt att ha det själv. Det är likadant med mönstrat. Är det så att jag och den randiga inte kommer överrens så finns det säkert någon annan i familjen som tar den.


Tog även en runda på Systemet tillsammans med de andra fredagsshopparna. Jag botaniserade bland lådvinerna. Köpte en låda som jag inte köpt förut. Kanske att jag har köpt den i flaska tidigare. Känns lite bekant.



Jag kan rapportera lite senare om det var gott. Jag har inte testat den ännu. Reserva låter iallafall bra.

Mats är ute och grillar så det luktar så gott. Snart är det dax att käka. Jag är hungrig för det blev lite dåligt med lunchen idag.

Ha en trevlig fredagskväll.


Ledig fredag.

Känns underbart skönt att vakna och veta att jag är ledig idag. Kunde ha varit skönt att sova lite längre men det verkar vara stört omöjligt. Jag ser det positivt. Jag kommer upp i tid och får en massa gjort. Jag har hunnit äta frukost och
läsa tidningen i lugn och ro. Lite städningen har också hunnits med.

Jessica kommer hem idag. Det skall bli kul. Hon stannar hemma tills på måndag. Till kvällen har hon beställt grillad fläskfilé. Det gillar vi också så det skall bli gott. Mats och jag var på Maxi igår kväll och fyllde upp kylskåpet inför helgen.

Ute skiner solen och det ser så härligt ut. Dock tror jag att det är kallare än vad det ser ut. Jag skall snart ta på mig lite träningskläder och ge mig ut på en lång joggingrunda i solen. Det skall bli skönt.

 


Kolla vad jag fyndade på IKEA i veckan. Har kollat på dessa tidigare för att jag har tyckt att de är snygga men aldrig kommit till skott och köpt några. Konstigt egentligen, då jag gillar att shoppa. Jag betalade 19 kr för den stora vasen och endast 3 kr för den lilla. Det kallar jag fynd.........!!!!!!!! Tänk vad mycket pengar jag har tjänat eller sparat......???? Hur är det nu man säjer? Billigt var det iallafall.

Mitt i veckan.

Onsdag och mitt i veckan. Igen. Lill-lördag kallas det också. Har inte varit så mycket lill-lördag för mig idag. Jag har jobbat och nu ikväll har jag fått en timmes motion. Skönt att röra på sig lite och få frisk luft. Det behövs verkligen efter en hel dag inomhus.

Linda är hos Daniel. Jag har fortfarande inte fått äran att träffa honom. Jag är nyfiken och ställer en massa frågor. Det finns en till som är mera nyfiken än vad jag är. Just det, Jessica. Jessica kommer hem till helgen så då tycker hon att det skulle passa bra att träffa honom. Om jag känner Linda rätt så blir det nog inget med det. Jessica hade visst fått ett halvt löfte om att få se en bild. Alltid något. Undra om jag också kan ta del av det fotot:....??




Stockholmsbesök.

SJ hade äran att ta mig till Stockholm idag. Dock lyckades de inte riktigt fullt ut på uppresan då vi var 25 minuter sena. Jag hann iallafall till min utbildning i tid. Utbildningen var riktigt bra. Även om jag varje dag lär mig en massa nya saker i mitt arbete, så är det annorlunda att sitta så här och bara lyssna och försöka att få in allt i huvudet. Vi skall säkert fixa det här systemet också.

Det blev lunch på Golden Hits. Det var faktiskt en hit. Pasta med pesto och parmaskinka. En stor salladsbuffé och olika sorters bröd.

Vi slutade redan klockan halv fyra så jag gick en runda på stan. Kikade runt lite i olika affärer som inte finns här hemma. Till min makes stora glädje så blev det inget shoppat. Det är så mycket folk överallt i stora staden så det är skönt att få sätta sig på tåget och åka hem igen på kvällen. Jag har ingen längtan till att bo i Stockholm. Ändå är jag uppvuxen i ''betongen'' som min make säjer. Fast när jag bodde i Salem var det en idyll. Alla hus var nya, skolorna var nya och fräscha. Mammorna var hemma och tog han om sina barn och skogen var en grön lekplats. I dag ser det lite annorlunda ut i Salem.

Jag har just fått ''låna'' min egen dator från min dotter. Hennes egen mår visst inte så bra. Jag läste på hennes blogg att hennes datorberoende hade minskat. Jag undrar hur det är med det egentligen.........???????

Övningskörning.

Linda och jag har varit ute på en tur i kväll igen. Det går riktigt bra nu och jag kan slappna av lite när jag åker med henne. Vi körde runt både i stan och på landsväg. Vi körde förbi kyrkan där jag lovade bort mitt hjärta för många år sedan. Det är inte klokt vad tiden går fort. Kyrkan såg ut att vara nymålad, för vad jag minns så var den i en ljusare nyans av rosa då. Det kanske är för att vi gifte oss i en rosa kyrka som vår äldsta dotter är helt rosafixerad. Dock ej när det gäller kläder utan alla andra prylar som hon bara måste ha här i livet.

Mats har gått och lagt sig för han börjar så tidigt i morgon. Jag kollar lite på TV och letar på nätet efter ett recept på jordnötssås. Jag trodde det bara var jordnötter i såsen.  I de recept som jag hittar ingår det en hel rad olika kryddor. Väldigt varierande recept.

Nu kollar jag på fotbollskväll. Det ser inte lätt ut för Helsingborg och BP på den dåliga på planen. Vi gick förbi Olympia i Helsingborg nu i helgen. Där var träningsplanen grönare än grönast. Vi tyckte det såg så inbjudande ut att vi gärna hade sprungit en runda på gräset.


Snart är det sovdax för mig också. Jag skall åka tillden Kungliga Huvudstaden i morgon. Jag skall på utbildning. Vi skall få ett nytt tidrapporteringssystem på jobbet. Tåget går 07,40 så det är inte så tidigt. Skönt det. Jag skall gå upp och plocka fram lite kläder till morgondagen. Skönt att göra det kvällen innan så behöver jag inte drabbas av beslutsångest i morgon.



Tack för lunchen, Linda.

Tack så mycket för lunchen, Linda. Det smakade gott. Du får gärna göra matlåda åt mig flera gånger. Nu vet jag att du är en riktig mästerkock. Matlåda är inte alltid så kul, så det är roligt när någon annan fixar den åt mig.


Tack för senast Jessica.

Nu är vi hemma igen. Det gick bra att köra hem. Det var hur mycket lastbilar som helst på vägen. Vi stannade bara för att köpa en kopp kaffe  i Ljungby.

Jessica tog lite sovmorgon i morse. Mats och jag gav oss ut på en tur. Först gick vi i rask takt och sedan avslutade vi med jogging. Vi var ute i två timmar och en kvart så det kommer säkert att kännas i benen i morgon. Bra för då känner jag att jag har gjort något.

Innan vi körde hemåt igen så åkte vi ner till Norra Hamnen en sväng. Vi festade på var sin glass och satt och solade oss en stund. I lä var det kanonskönt och solen värmde så härligt. Där det blåste var det dock svinkallt. Träffade även på några av Jessicas nya kompisar där i hamnen. Kul att se vilka hon umgås med.



Linda hade haft det bra här hemma. I fredags hade hon och Jossan filmkväll. De lagade god mat och såg visst tre filmer. I dag har hon lagat thaimat och gjort en matlåda till mig som jag kan äta i morgon. Spännande. Det är första gången som hon gjort matlåda åt mig. Hoppas att det inte är sista.


Danmarkstur.

Vi har hunnit en hel del idag också. Vi började med en tur till Helsingör. Det var dåligt med shoppingen där. Det är inte billigt att köpa öl i Danmark eller på båten längre. Vin kan vi lika gärna köpa på Systemet för då vet vi vad vi får. Det var mycket folk på uteserveringarna i Helsingör. Trots att det blåste och var ganska kallt när solen gick i moln.



Vi tog en fika i Helsinborg när vi kom tillbaka. Hann även med att gå en runda i några affärer. Jessica ville köpa något att ha till kvällen men det fanns inget som hon ville ha. Billigt blev det iallafall.

Nu har vi just kommit tillbaka från en promenad. Jag skall snart sätta igång med att laga mat till kvällen. Jessica har som vanligt när vi är på besök beställt Italiensk pastasås. Det är en sås med kyckling, bladspenat och soltorkade tomater. Jag gillar den också så jag lagar den gärna. Om någon är sugen på att laga den så finns den bland ICA:s recept på nätet och heter helt enkelt, Italiensk pastasås.

Jessica ska på födelsedagskalas i kväll så Mats och jag blir kvar här hemma. Får se om vi ger oss ut på något.

Helsingborg.

Nu har vi kommit till Jessica i Helsingborg. Jessica bjöd på lunch när vi kom. Det blev tunnbrödsrulle. Mätta och belåtna drog vi ut till Väla Centrum. Shopping är aldrig fel. T.o.m Mats shoppade idag. Ingen lyx att han investerade i ett par nya skor. När Jessica och jag kom ut från HM satt han på en bänk och bytte till de nya skorna. Vi är glada för att han tycker om sin nya skor. Den fattiga studenten handlade mest på sina föräldrars bekostnad. Jag lyckades naturligtvis också komma hem med ett par påsar.

En tur till Maxi här i Helsingborg för att fylla kylskåpet åt Jessica efter Väla. Nu har jag handlat så mycket här i Helsingborg så jag får även erbjudande från Maxibutiken här.

Nu ikväll skall Mats till en jobbar kompis på besök. Jessica och jag håller oss hemma. Vi skall hämta mat och smaka vår nya cider som vi köpte idag. Det var någon ny med säsongens smak. Det blir säkert bra.

Vi har inte bestämt vad vi skall göra i morgon. Vi får se vad Helsingborg har att erbjuda oss.

Ha en bra fredagskväll.


Ibland är kvällen längre.

Ja det känns så ibland. Vissa dagar tycker jag att jag inte har hunnit något alls och det är redan dax att krypa till sängs. I dag känns kvällen längre. Jag har hunnit med massa saker. Jobbade till halv sex. Efter det handlade jag lite på Maxi. När jag kom hem blev det en drickyougurt och en macka. Testade en ny smak, ananas och citron. Riktigt läskande. Skånemejerier har en drickyougurt som smakar päron. Himla god. Påminner om en hederlig gammal päronsplitt. Dock har jag bara sett den i Helsingborg.

Linda och jag var ute och övningskörde en runda efter det. När jag kom hem ringde min kusin och jag snackade strunt med henne ett tag. Trevligt. Bestämde att hon skulle komma hit en kväll. Det är lika bra att boka in en dag direkt annars så blir det inte av. Vi bara säjer att vi hörs av och sedan rullar tiden iväg.

Nu är klockan bara tio och jag ´´bloggar´´ lite samtidigt som jag ser på TV. Snart dax att se på Sporten. Jag har hunnit packa lite saker också. Jag har packat mera än jag behöver men jag har så svårt att bestämma mig för vilka kläder jag vill ha. Det är ju bara att packa upp dem när jag kommer hem igen. Mats och jag skall köra till Helsingborg i morgon. Vi skall försöka komma iväg vid halv nio. Jag gillar att köra bil, och tycker det är avslappande att köra på motorvägen och bara lyssna på radion. Det är så sällan jag är stilla så länge. Jessica skall laga lunch åt oss tills vi kommer. Spännande.

Lillebror på besök.

Min lillebror har varit på besök hos mig ikväll. Han bor nu i Norge med sin familj så det var ett tag sedan som jag såg honom. Vi pratade och skvallrade lite. Det var roligt att se honom igen. Det blev fika med en smarrig chokladboll. Inget som jag hade gjort själv. Det finns så himla goda chokladbollar att köpa.

Har hunnit med lite strykning och köra en tvättmaskin också. Men nu är snart kvällen slut. Jag skall bara gå upp till Linda och kolla in hennes shoppinglista inför helgen. Den är säkert lång. Mats och jag ska till Helsingborg i helgen så hon har lite önskemål om vad som skall köpas hem. Det brukar dock vara ganska nyttiga önskemål från henne. Hon gillar mycket grönsaker och fisk. Dock får hon i sig en hel del godsaker också.



Tisdagen snart slut.

Tisdagen har rusat iväg i en rasande fart. Precis som alla andra dagar. Jag har jobbat till åtta idag så kvällen var nästan slut när jag kom hem. Det har varit mycket sälj i butiken både idag och igår. Kul, för det gillar jag. Året har börjat bra för oss trots hot om lågkonjunktur. Kanske människorna panikshoppar nu när de tror att pengarna snart tar slut?

På tal om shopping så berättade jag här om dagen att min make köpt en ny cykel. Ryktet har nått mig att någon saknat en bild på cykeln. Jag är inte den som är den så det är klart att jag fixar en bild. Snygg va??


Den stod hemma i garaget när jag kom från jobbet. Det regnade när Mats skulle cykla till jobbet så han ville inte smutsa ner nya cykeln. Den gamla fick stå till tjänst. Han tjatar på mig att även jag skall cykla till jobbet. Jag skall tänka på saken och kanske cykla en dag när det är soligt väder. Jag minns iallafall en vår och sommar som jag cyklade varje dag. Så helt omöjligt är det inte.

Jessica har varit hos frissan idag och klippt av sig en bit på sitt långa hår. Hon sa att det räckte lagom till axlarna nu. Jag bad att hon skulle skicka ett mms så att jag fick se hur hon ser ut. Men det blev inget med det. Ursäkten var att hon inte gjorde sig så bra på bild.

Linda har kört halk-körningen idag. Hon hade visst fått smak på att sladda på det hala underlaget. Tur att hon får en chans att öva innan det blir vinter. Ett ytterligare steg närmare körkortet.

Nu är det faktiskt sovdax igen.

P:S Det blev inget läst i min bok igår heller.


Harrys.

Vi träffades på Harrys. Vi satte oss ute och det var inte speciellt kallt. Det fanns infravärme och filtar som värmde oss. Afterwork med mineralvatten tyckte vi kändes lite trist (vi körde bil) så vi testade alkoholfritt öl från Carlsberg. Helt ok och så kändes det  genast mycket festligare. Till förrätt valde jag italienska specialiteter och till varmrätt röding. Det smakade mer än gott. Jag hade gått och varit sugen på fisk hela dagen så det passade perfekt.

Det blev inte så sent ikväll men snart är det ändå sovdax. Dock kan jag sova lite längre i morgon då jag inte behöver vara på jobbet förrän vid tiotiden. Troligen vaknar jag tidigt iallafall. Det är svårt att låta bli att vakna av Lindas väckarklocka, då alla utom hon själv vaknar av den.

Kanske jag skulle försöka att läsa lite i någon av mina böcker.Jag hade som mål att läsa ´´Män som hatar kvinnor´´ när vi var i Thailand. Jag öppnade inte ens boken där. Jag brukar läsa några pocketböcker på semestern men jag önskar att det blev lite oftare. Förr i tiden läste jag mycket mera men nu somnar jag på kvällarna bara av att tänka på att läsa en bok.

God natt och sov så gott.

Hemlig middag.

I kväll är jag bjuden på middag på hemlig restaurang. Det låter spännande och gott framför allt. Det är redan klockan sex så det blir till att dra direkt efter jobbet.

I morse när jag vaknade trodde jag att min man blivit jagad när han körde hem och haft bråttom in i huset. Detta med tanke på att bilen stod ute i regnet och hjulen inte var upprätade. Det är inte likt honom. Bilen står annars alltid inne i garaget. Har nu pratat med honom och hört att så var ej fallet. Han tyckte det var onödigt att ställa in bilen för bara några timmar. Jag blir alldeles förvånad................!!!!!!!!!!!!!

I dag har Jessica tenta så jag håller tummarna och önskar henne lycka till.


Favorit i repris.

Just det, favorit i repris kan vi kalla det. Det blev ett varv i milspåret idag på förmiddagen också. Jag känner mig faktiskt lite stolt över det. När min make ökade farten när det var ca en kilometer kvar var det en omöjlighet för mig att öka steget och farten. Mina ben känns ganska ömma. Men det är en härlig känsla att ha ont för att ha tränat.


Det blev en vanlig köttfärssås till mat idag. Blev som vanligt proppmätt så jag funderar på om jag kommer att orka äta något ikväll. Något litet går säkert att få ner.


Satt ute en stund i solen men det var inte så jätteskönt så jag gick in och kopplade upp min jobbdator för att läsa lite info. Jag kände mig lite seg och fattade inte vad jag läste. Jag tänkte att jag tar en liten promenad för att piggna till. Jag gav mig ut och var ute i nästan två timmar. Nu får det vara slut med motionen för idag. Jag kan med gott samvete slappa hela kvällen.

I morgon börjar en ny arbetsvecka igen. Den består bara av fyra dagar eftersom att jag är ledig på fredag. Det känns rätt skönt att veta. Ha en bra vecka.



Premiär i milspåret.

Ja, just det idag har det varit premiär i milspåret i Vidingsjö. Jag måste erkänna att det gick mycket bättre än vad jag väntat mig. Svävade väl inte direkt fram men ändå ok. Jag gillar milspåret för det går på skogstigar och grusvägar. Jag tycker det är fruktansvärt och springa på barken som lagts ut få fem-kilometers-spåret. Det är som att springa på skumgummi.

Min man shoppar just nu mer än vad jag gör. Han slog till och köpte en ny cykel idag. Det är han värd eftersom att han cyklar året runt till jobbet. Har hunnit med att käka en vanlig lördagslunch i vår familj. Dvs pastasallad. Fick i oss var sin munk till kaffet efteråt så nu skall vi nog stå oss till kvällen. Grillen tänds naturligtvis då.

Linda och jag ägnar oss att sola på baksidan. Dock skall jag nu försöka förena nytta med nöje. Jag skall rensa lite i rabatterna och då solar jag ryggen samtidigt. Linda ligger och läser på om trafikregler. Det är bara två månader kvar tills hon fyller arton och då vill hon gärna ha sitt körkort direkt. Lycka till Linda.



Lite mera blommor.

Linda och jag tog en sväng förbi Plantagen på förmiddagen. Jag ville köpa något att hänga på väggen på framsidan. Det blev lila blommor och det ser fint ut tycker jag. Här kan ni se resultatet.




Linda och jag sitter ute och solar oss. Det är så varmt och skönt. Jag ska sitta ute ett tag till innan det är dax för en dusch. Min mamma och pappa skulle komma förbi en stund på kvällen så vi tänkte fixa lite grillat. Det blir lite blandat kycklingbitar, köttfärsbiffar med tacosmak och tunna revben. Naturligtvis lite grönsaker till också. Mums.


Linda ska till Daniel i kväll igen. Det var bara en kompis sa hon från början. Nu har hon dock varit där så många gånger så i veckan frågade jag om de var bästisar nu....????? Hon hinner iallafall äta med oss först. Hon gillar också grillat och vill inte gärna missa det.


Nu väntar solen på mig.................


Ingen sovmorgon.

Det blir som vanligt ingen sovmorgon. Ändå var jag uppe lite längre än normalt igår. Jag fastnade framför TV:n tillsammans med Linda som såg på en film. P.S I love you.

Mats jobbar så det var lika bra att stiga upp och starta en tvättmaskin och fixa lite annat pyssel. Det är skönt att få det gjort så kan jag vara ute senare idag. Linda och jag skall snart ut en sväng. Vi skall passa på att kombinera övningskörning med ICA Maxi. Vi behöver fylla på kylskåpet igen. När det är så härligt väder ute så blir det till att köpa en massa saker som är gott att grilla. Fast det är klart. Det mesta går att grilla. Jag skall iallfall testa Fredriks tips, potatis i folie ikväll. Tror jag skall kolla på Maxi om det finns färskpotatis. Den är säkert inte billig men vad gör det så här ibland.

Solen ser ut att skina på oss även idag. Det är helt enkelt toppenbra.



RSS 2.0