Kvällen kom fort....

Det gör den visserligen nästan varje dag. I morse tog ´´´Den lilla svarta ärtan´´ mig till Norrköping. Två timmars utbildning och sedan tillbaka till butiken för att jobba till åtta. En liten snabbrunda på Maxi, och hemma igen vid nio. Puh...
Usch vad det var grått, trist och blött ute på motorvägen.

Har just hunnit med att tvätta en maskin och käka lite. Nu är det bara sängen som hägrar. Jag är ledig i morgon så det känns underbart att inte behöva ställa klockan.



Lite adventsdekorationer lyser upp i höstmörkret. Jag satsar på vitt julpynt i år. Det ser så fräscht ut. Undra om vi får en vit jul även utomhus i år?

Julbak och 1:a advent.

Dax att tända det första ljuset adventsljusstaken. Jag har jobbat idag så det blev inget adventsfika med familjen. Vi fixade lite adventsmys på jobbet genom att värma glögg. Det luktade så gott. Det blev naturligtvis alkoholfri.

När jag kom hem från jobbet var det svart i hela huset. Jag blev sugen på att baka lite så det blev lussekatter. Innan de skall in i ugnen så är de så jättefina, och ser perfekta ut. Efter några minuter i ugnen är de stora som hus. Likadant varje år. Dock tycker jag att de ser saftigare än vanligt ut i år. Jag har inte smakat dem ännu. Jag tycker att hela jag luktar som en lussebulle just nu. Då är inte suget efter att äta dem så stort. Men det luktar gott av nybakat i hela huset.  

Av bara farten gav jag mig på frysen, strykning och lite städning. Så nu sitter jag här och känner mig rätt nöjd med mig själv. 



Historien upprepar sig......

I dag är det precis likadant som det var igår. Dvs maken lagar mat i köket och jag sitter i soffan med ett glas vin. Hur bra kan det vara! Jag är glad att jag har en snäll make.

Nu har jag jobbat idag, och han har varit ledig. Då är det helt ok att jag får lite service. Mats och Jessica har varit en sväng på stan. Dåligt med shoppingen. Som vanligt när Mats är på stan.
- Jag kunde ha handlat för 10.000 kr sa han. (Som vanligt).

Kvällens middag. kyckling, ugnsstekta grönsaker o potatis, tzatsiki och greksallad. Det blir en smak av sommar.


Fredagsmiddagen är på G.

Maken är i köket och skriker om att han behöver hjälp. Jag har gjort mitt redan. Satt in pommes i ugnen. Han säjer att hans uppdrag är bara att steka köttet. Jessica har till uppgift att fixa såsen. Det är det här som kallas samarbete.

Linda är på övervåningen och fräschar sig. Det vankas party till kvällen. Jessica skall på bio senare i kväll. Stig Larssons nya. Fast egentligen när hon för rädd för att se den säjer hon.

Jag tar det lugnt i soffan med ett glas vin och min micro-pc.



Här är den utlovade bilden på adventsdekorationen. Himla mysig butik i Täby Centrum där vi handlade dessa saker. Inside Living hette den. Den kan jag rekommendera. Det fanns en massa fina saker där.


Glad.

I dag känner jag mig glad. Äntligen börjar min förkylning att gå åt rätt håll. Jag känner att jag mår bättre och orkar mer.

Fredag gör mig också glad fast jag skall jobba i helgen.


Tacos med Jessica.

I dag har det blivit tacos fast det är torsdag. Annars så är det egentligen fredagsmat. Jessica har kommit hem till oss idag. Kul. Mats har hämtat henne vid tåget. Efter det blev det veckohandling på Signalen. Det var en order från mig. Jag jobbade. Så när jag kom hem hade de fixat tacos. Lika gott som alltid. Linda är hos Elin så hon missade tacos.

I kväll skall jag fixa en adventsljusstake. Det ska bli kul att se hur det blir med mina nyinköpta dekorationer. Bild kommer senare. Jag har hängt upp mina nya julgardiner i köket, så det skall vara klart till första advent. Annars så är jag inte så mycket för en massa julpynt. Men just i köket är det trevligt med julstämning.


Näsan rinner fortfarande.

Jag blir så himla trött på att inte förkylningen vill ge sig. I dag verkar det som den har fått ett uppsving igen. Jag var en sväng på apoteket och laddade med nässpray, bafucin och noskapin. Vi får se om det hjälper. Min make var inte så nöjd med mig i natt när jag hostade. Han var mer sugen på att sova. Jag har iallafall inte ont i halsen. Alltid något positivt.

I kväll har jag bara legat i soffan och glott på tv. Mats har fått mig att gilla tv-programmet, Halv åtta hos mig. Fyra människor som inte träffats förut. Nu bjuder de varandra på middag. Efter detta betygsätter de varandra. Undra om jag kan få komma med i programmet?



 

Kåldolmar i Cloetta Center.

Maken och jag har varit ledig idag också. Skönt. Vi fixade lite små ärenden på förmiddagen. Efter detta blev det lunch på i ishallen. Riktigt stor, och mumsig salladsbuffé har de där. I dag serverades det kåldolmar till varmrätt. Gott. Jag åt nästan ingen potatis. Bara kåldolmar och lingon. Undra hur magen kommer att må senare i kväll.

Hoppade sedan av på stan för att besöka min frissa, Jessica. Jag klippte av en hel del och så blev det lite nya färger. Jag känner mig alltid lite dockaktig i håret, när jag har varit hos frissan. Så lent. Som vanligt tyckte maken att det blev alldeles för dyrt. Tur att han bara rakar av allt håret själv så det blir billigt.

Nu har jag just käkat en äggmacka och funderar på att ge mig ut en stund på en promenad. Det är lite svårt att ta sig i kragen, och gå ut när det är så mörkt ute. Men jag känner att jag behöver det för nu väntar två tuffa jobbardagar.

Dålig shopping.

Det blev inte mycket av shoppingen på IKEA. Det fanns inga roliga saker. Jag tyckte det mesta kändes tråkigt och lite B. Vi kom ut med en tvåpack med skärbrädor för 25 kr. Visserligen välbehövligt, men ändå.

Vi gick till Life-butiken och tröst-shoppade lite. En dyr pumptvål till toan, och Kan Jang för att vårda våra förkylningar. Gick även en runda på Maxi och köpte ett par småsaker. Hade hoppats på avstämning efter scanningen. Men inte ens det lyckades vi med.


Gårdagens vinster.

50 kr på triss.

LHC slog Timrå.

Ingen vinst på min 50/50-lott.

5 rätt på V75 = ingen utdelning.

Som ni ser blev det inte så mycket pengavinster att fira på kvällen. Men trots detta smakade maten och vinet väldigt gott.

Grått och trist ute idag men vi har iallafall varit ute ett par timmar på förmiddagen. Maken har lagat en enkel söndagslunch åt mig. Vi har suttit en stund vi köksbordet med varsin jobbdator men nu är arbetspasset slut. Vi skall dra en sväng till IKEA. Det är så längesedan jag var där, och gick runt och kollade lite bara. Det skall bli kul. Jag har lite saker som jag vill köpa så säkert hittar vi något. Tro det eller ej men det var inte speciellt svårt att övertala maken att hänga med till IKEA.

Besöksrekord ännu en gång.

Var precis inne och kollade besöksstatistiken på min blogg. I torsdags var det en toppnotering igen. Jättekul. Tack alla snälla kamrater som läser min blogg.

Ha nu en jätteskön lördag.

LHC-Timrå.

Vi skall tillbringa eftermiddagen i Cloetta Center. LHC-Timrå står på programmet. Det skall bli kul. Jag har inte sett någon match i år ännu. Heja LHC.

På förmiddagen har vi varit ute i det fina vårvädret. Det känns ju nästan som vår ute idag. Iallafall var det underbart skönt att få se sol, och blå himmel.

Efter hockeyn blir det middag. Det ligger ett par stora köttbitar i kylen, och väntar på att stekas. Hoppas att vi har en LHC-vinst att fira, eller kanske ännu bättre en annan vinst att fira. Slog till och köpte en HarryBoy i dag. Så nu gäller det att hästarna springer som jag vill. Det är kanske inte så stor risk?


Tur till Norrköping.

Det blev en biltur till Norrköping idag. Den ´´lilla svarta ärtan´´ tog oss dit. Det var beskrivningen av vår nya lilla Toytota från en kompis. Den gick riktigt bra även på motorvägen. Bagagen rymde lagom en låda vin, och fyra burkar öl. Tur att vi även har baksätet att packa i. 

Det blev lunch på O´learys. Gott. Mina kollegor i Norrköping rekomenderade veckans burgare där. Denna vecka var det ägg, och baconburgare. Gott men vi blev väldigt törstiga. Lite shopping blev det också. Mest småsaker som ljus, julduk, strumpbyxor m .m.

Nu funderar jag på att ge mig ut för att få lite frisk luft innan det är dax att åka och gratta min pappa som fyller år idag. Grattis Pappa.



Väntande ledighet.

Fyra dagar ledigt i rad. Det känns helt underbart att tänka på det. Jag känner att det är välbehövligt. Veckan har slitit på mig eftersom näsan rinner fortfarande. Men i morgon är det iallafall äntligen dax för ledighet.

Mats är också ledig. Det skall bli kul att vi hinner umgås. Jag har knappt sett honom på en vecka. Jag var bortrest förra helgen, och i veckan har han jobbat kväll. Det innebär att när jag kommer hem från jobbet har han åkt. När han kommer hem sover jag. När jag åker till jobbet sover han. Vilket liv egentligen.

Jag har just laddat ner Spotify i min iPhone. Så nu letar jag efter bra musik. Då är det lätt att bli nostalgisk igen. När jag hittar gamla låtar som jag har olika minnen till. Men det är väl så det skall vara.

Jag skall försöka komma lite tidigt i säng så jag är pigg i morgon. Veckohandlingen och städningen är fixad så i morgon skall vi bara ha det bra.

Kunde inte låta bli att ladda upp en sommarbild. Kan behövas i höstrusket. Det var hur stora vattenpölar som helst när jag körde hem i kväll.


Sent inlägg.

Jag kom inte hem från jobbet förrän vid halv tio nu i kväll. Vi hade s.k julpepp inför den stundande högtiden. Vi käkade köttbullemackor, och pepparkakor. Till det festade vi på julmust. Vi fick mössor i present. Kanonvarma med inbyggda högtalare. Bättre ljud än vad vi trodde att det skulle vara i dem.

Jag har just pratat lite med Jessica för att höra hur det var i det stormdrabbade Skåne. Har läst lite på nätet också om avblåsta tak osv. Undra om stormen är på väg upp till oss?

Nej nu måste jag krypa ner i sängen. Det kommer en dag i morgon också. God natt.


Amelia och jag.

I dag fanns det en Amelia till mig i postlådan. Den skall jag läsa om en stund. Jag blev uppringd av en telefonförsäljare som sa att jag skulle få tre nummer, och en premie till ett kanonpris. Jag brukar inte handla via telefonen, men jag var lite sugen på en tidningsprenumeration. Jag brukar prenumerera på Amelia då och då. Efter ett tag tröttnar jag på tidningen och slutar. Ibland har det berott på att de har skrivet för mycket om barn och graviditet. Sådant är jag klar med så det roar mig inte.

I dag har jag ätit lunch med min kompis Mimmi. Trevligt. Jag mailade henne för ett par dagar sedan. Frågan till henne var inte om vi skulle äta lunch ihop utan när. Lika bra att bestämma direkt annars så blir det inte av. Det blev en sallad med lax och mozarella. Mums.  

Näsan rinner fortfarande på mig. Känner mig bättre nu idag än igår. Jag fick lite extra energi efter att jag hade käkat lite när jag kom hem. Startade upp en tvättmaskin och tog tag i lite städning. Men som sagt var. Nu är det Amelia som gäller.



Näsan rinner.

En förkylning har drabbat mig och jag känner mig lite trött efter dagen. Näsan rinner, och näsdukarna går åt på löpande band. Jag hatar att känna mig trött, och inte kunna leva riktigt som vanligt. Jag skall vila, och kurera mig lite nu ikväll. Så hoppas jag att det skall kännas bättre i morgon.

Jag ska se lite på tv och plocka fram min nya almenacka. Outlook och kalender i iPhone i all ära. Men en hederlig gammal almenacka vill jag iallafall ha.


Träff i Täby.

Nyss hemkommen från en trevlig helg tillsammans med Madde och Kicki. Åkte hemifrån i går morse. Madde hämtade mig i Flemingsberg, och sedan körde vi mot Täby. Regnigt, grått och trist ute. Kicki bjöd oss på en god lunch i hennes fina radhus. Efter maten gav vi oss ut på en tur. Vädret passade inte direkt för sightseeing så vi gick en runda i Täby Centrum. Där fanns det en mysig inredningsbutik. Så nu har alla tre köpt dekorationer till en adventsljustake. Det blir kul att se hur tjusiga de blir. En fika hann vi också med. Fick då se en skymt av vår statsminister, som även han befann sig i Täby Centrum.

Naturligtvis blev vi hungriga av shoppingen. Kicki visade sina kocktalanger, och lagade middag åt oss på kvällen. Så gott så vi naturligtvis var proppmätta igen. Det bjöds även på champagne till förrätten. Jag brukar inte vara så förtjust i champagne men nu var det riktigt gott. Jag tror att det berodde på att den var iskall.



Det blev en ganska sen kväll. Det brukar lätt bli det när tre tjejer sitter och snackar.

I dag söndag har jag hunnit med en runda på stan. Madde släppte av mig vid en T-banestation så jag tog tunnelbanan in till City. Jag gick runt i lite affärer. Massor av folk överallt. Det blev inte så mycket shopping. En kofta från Zara och en almenacka. Jag lyckades att hitta ett fik som inte var proppfullt. Där unnande jag mig en foccacia innan det var dax att ta tåget hem igen. Tåget var perfekt i tid både hem och dit. Skönt det. Det är rätt skönt att komma hem till sin egen stad efter en helg i storstaden.

Nu skall jag lata mig lite innan det är sovdax. I morgon börjar en ny arbetsvecka igen. Känns jätteskönt att veta att den bara är fyra dagar då jag är ledig på fredag.







Lyxig eftermiddag.

Det kändes skönt att få smita från jobbet redan klockan tre idag. Jag kände att jag behövde det. Jag mötte Mats på Signalen så vi handlade lite mat. Där var det massor av folk så det verkade som alla hade slutat tidigt. Eller också kanske de inte ens börjat jobba. Vad vet jag?

Nu har jag packt ner lite saker för helgens resa också. Mats är i köket och förbereder tacos. Jag skall gå ut och duka. Kolla att han lägger sakerna i skålar som matchar med varandra. Jag vill gärna att det skall vara fint dukat. Han är inte lika noga. Det är nog typiskt manligt. Han skulle gärna äta direkt ur kastrullen. Tänk på vad lite disk det blir.

Ha en bra helg.


Fredag igen.

Ja, så känns det faktiskt. Helt ok att det redan är fredag igen. Jag skall försöka att komma iväg lite skapligt från jobbet idag. Jag har lite som behöver fixas i eftermiddag. Det blev inte så mycket gjort igår kväll när jag kom hem så sent. Lite fredagsmys vill jag gärna hinna med också.

I morgon bitti drar jag till Stockholm igen. Jag skall träffa mina gamla skolkamrater, Madde och Kicki. Det skall bli riktigt kul. Vi bodde på samma gata, och gick lekis och hela grundskolan tillsammans. Jag tar tåget klockan nio för att bli upphämtad i Flemingsberg och vidare färd mot Täby.


25 år i Företaget.



Nu har jag jobbat 25 år i företaget. Nästan 26 om vi skall vara exakt. Det skall firas. Så i går bar det av till Stockholm och Solliden. Det blev en underbart god lunch och trevligt sällskap. Så nu har jag fått en guldklocka på min arm. Efter lunchen kändes det skönt med en promenad tillbaka till Centralen.

Tio minuter sena rullade vi iväg från Stockholms Central med hopp om att vi skulle köra in det. Då visste vi inte att det var totalstopp för alla tåg mellan Norrköping, och Linköping pga olycka. När vi kom till Norrköping fick vi först stå och vänta för det fanns inte plats för oss på stationen. Efter det var vi fick vi åka vidare för att lämna plats åt nästa tåg. Oss körde de till Kimstad, och sedan var stopp. Vi som bara skulle till Linköping kunde hoppa av tåget och åka med Östgötatrafikens ersättningsbussar. Bäst att chansa. Det kom en buss som nästan redan var full och vi var ca 150 personer som vill åka med. Jag hade tur att stå precis vid bakdörren av bussen. Så då var det bara att ta fram de vassa armbågarna och skutta på. Det var första gången i mitt liv som jag besökte Kimstad.

Slutet på resan blev bra. Jag träffade en granne som hade sin bil på stationen i Linköping så jag fick skjuts hem. Tack för det. Jag som skulle kommit hem klockan sju kom istället hem klockan halv tio.

Reafynd.

Kerstin och jag slank in på Flash en sväng på lunchen. Halva rea-priset gjorde att vi lockades in.
- Det finns nog inte så mycket, sa jag.
Fel igen. Jag köpte en jacka för 200 kr som tidigare kostat 1000 kr. Kerstin hittade en kofta. Jag gick runt i jackan och funderade en stund. Kom sedan på att vad är det att behöva fundera över egentligen. 200 kr. Så nu hänger det ytterligare en jacka i hallen.

Nu har vi just käkat ärtsoppa. En dag för tidigt egentligen. I kväll väntar lite slappning framför TV:n.

I morgon väntar SJ på att få ta mig till Stockholm igen. Tåget går inte förrän klockan nio, så det känns som att jag får sovmorgon.


Restaurang Olympia.

Nyss hemkommen efter en god middag på Olympia. Grekisk restaurang. De har så supergod mat, och aldrig blir jag besviken. Jag har varit där med mina trevliga jobbarkompisar ikväll. Riktigt avslappande att gå ut en vanlig tisdagskväll efter jobbet. Så skönt att bara få sätta sig. Käka god mat och snacka lite.

Men nu väntar sängen på mig. Dax att sova några timmar innan klockan ringer igen. Sov gott.


Ny vecka igen.

Vecka 46 har startat. Hualigen vad det går fort. Just nu längtar jag lite till nyårsaftonen. Då har vi passerat hela den här hysteriska tiden, och kan rikta in oss på våren igen.

Nu kollar vi på TV. Dokumentär från Ullared. De som de snackar med är hur roliga som helst. T.o.m Mats skrattar åt dem. Förra veckan när vi såg på programmet så blev vi lite sugna på att köra en tur dit. Undra om jag kan lyckas övertala min make till att hänga med?. Jag måste säkert muta honom med något.


Dukat för avslut på helgen,



Vi brukar festa till det lite även på söndagskvällen. Veckorna går så fort så vi hinner knappt äta tillsammans på vardagarna.

Gårdagens middag blev lyckad. Jag tror att alla gillade maten. Åtminstone så var det inte mycket kvar när vi hade ätit färdigt. Det var trevligt med släktträff. Roligt att även Linda och Daniel ville vara med.

Jag fick blåbärssylt från min mamma igår. Tack. Så i morse blev det mannagrynsgröt med blåbärssylt. Mums. Vi tog en långpromenad efter detta. Till lunch blev det riktig husmanskost. Vi lagade kålpuddning. Det blev kanongott. Men vad det luktade kål på hela nedervåningen. Tur att ingen av döttrarna var hemma för de hade fått panik. Jag kommer ihåg att det var likadant när jag var liten, och mamma gjorde kålpuddning.

Vi tog en liten tur ner till stan på eftermiddagen. Eftersom det är farsdag så bjöd jag min make på fika. Det blev en smarrig morotskaka. Jag köpte en mössa på stan. Vi gick runt, och provade en massa mössor. Det är inte lätt att hitta en som passar. Jag har skickat ett mms till Jessica för att hon skulle godkänna mössan. Jag köpte den på Sisters, så då måste det väl vara en mössa som passar tjejer i min ålder?

Nu börjar det lukta gott från tacopajen i köket. Tur att vi hann gå en tur runt ån när vi kom hem från stan, så vi blev hungriga igen.


Välkomna.

Nu är det dukat och klart för kvällen. Vi har förberett middagen. Så nu är det bara gästerna som fattas. De är bjudna till klockan sex så det är en stund kvar ännu.

Kvällens meny:

Räk-cocktail.

Fläskfilé med salami och soltorkade tomater. Potatisgratäng och sallad.

Vaniljpanacotta med björnbär.




Ny familjemedlem.

Vi har fått en ny medlem i familjen. Visst är han söt? Den är liten men tuff. Den känns inte alls så liten att köra som den ser ut. Det beror på att föraren sitter ganska högt. När det är dax att backa känns den dock ganska liten. Eller som Linda sa:

- Jag undrar varför de som är bakom kör så nära.

Inte konstigt när den är så kort. Baksätet går att göra om till bagage om det behövs.


Fikapaus.

En liten fikapaus med kaffe och saffransskorpor. En nyhet som jag hittade i veckan. De smakar gott. Nu kanske vi kan ersätta lussekatterna med dessa skorpor? Saffran som saffran, eller?






Fredagskvällen närmar sig.

Det skall bli helt underbart att få åka hem, och sätta sig vid ett dukat bord. Maken står för maten. Tack för det. I dag blir det verkligen en gammal hederlig fredagsmåltid. Lövbiff, pommes och persiljesmör. Hör ni hur onyttigt det låter?

Jag har iallafall piffat till det lite extra. Köpte någon ny rolig form på pommesen igår. Den har säkert ett annat namn men jag minns inte vad.

Njut av fredagskvällen.

Veckohandlingen klar.



Äntligen var veckohandlingen avklarad. När jag skulle ´´scanna´´ ut mig möttes jag utav texten. Tillkalla personal. Oh, nej jag orkar inte med koll, tänkte jag. Då kom jag på att jag köpt folköl så det var därför personalen skulle komma.
- Jag har inget leg med mig, sa jag. Men jag fick handla iallafall. Kan inte förstå det.

Jag har just målat mina naglar. Det blev till att göra egen manikyr nu idag. Jag funderar fortfarande starkt på att besöka Annika för en lite proffsigare manikyr. Nu blev mina naglar blåmålade. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i blått nagellack. Tur att det är poppis nu.

I går läste jag ut Sommardöden. Lite konstigt slut. Jag gillar inte sådan böcker där det knappt går att förstå slutet. Nu skall jag ge mig på ´´Män som hatar kvinnor´´´. Så jag kan förstå vad alla pratar om. Kanske jag kan se filmerna så småningom också. Om jag känner mig själv rätt så blir det när jag kan köpa dem på dvd.

Nu är de snart dax att krypa ner i sängen. Här är ganska ensamt just nu. Mats jobbar och Linda är hos Daniel. Jag käkade en skaldjuslasagne till kvällsmat. (Vacumförpackad färdigmat). Den är så himla god, så jag kunde inte motstå en när jag öppnade kylskåpet. Nu är jag så mätt att jag nästan mår dåligt. Jag längtar efter att få sova.
God natt.







Lunch-date igen.

I dag har jag en lunch-date igen. Dock inte med maken idag utan med min kompis Mimmi. Det skall bli kul. Det är alltid trevligt att sitta, och snacka lite och käka lunch. Då har jag sluppit undan matlådan två dagar i rad. Men i morgon kommer den fram igen. Jag uppskattar ´´ute-luncherna´´ mera när jag oftast har med mig matlåda.

Men nu skall det först jobbas fram till lunchen.


Första snön.

Så var det dax för säsongens första snöfall. Det var inga drivor direkt. Lite snö låg det iallafall kvar på biltaket, när jag kom ut från jobbet nu i kväll. Tur att jag har vinterdäck.

I dag hade jag lunch-date med min käre make. Det hör minsann inte till vanligheterna så det var mycket trevligt. Naturligtvis blev det Sannes. Sallad för mig, och kebab för Mats. Sen gick dagen i en rasande fart igen. Fick besök av min regionchef, och vi hade ett trevligt samtal med fika. Jag hann inte köra hem innan det var dax att hämta Linda i Vasahallen. I stället fördrev jag tiden med att snacka lite strunt med min kompis på Flash. Hon har även en nagelsalong, så jag blev lite sugen på att göra något åt mina naglar. Jag skall fundera på det. Det skulle vara lite kul med vackra naglar. Dock ej för långa, för det passar nog inte riktigt för mig.

Hemma igen och det är dax att skriva morgondagens shoppinglista. Det blir säkert lång. Som alltid. Jag törs inte handla på Maxi, för där känns det som det är dax för scanningskontroll. Då blir det ICA-Signalen. Signalen har mycket fräschare färskvaror och kött än Maxi så det känns som ett bra beslut. På lördag är det dax för släktmiddag. Jag brukar bjuda min mamma, pappa, Mats mamma och Inge på en trerätters en gång höst och vår.
Jag har en hel del at handla till det. Skall naturligtvis inte avslöja menyn här då de läser min blogg.


Buss till jobbet.

- Har du gått fel?

Det var den frågan som jag fick från min granne när jag stod vid busshållplatsen, en tidig morgon.

- Min bil skall få vinterdäck idag, sa jag. Därför är jag tvungen att åka bussen.

- Din bil skall få vinterdäck idag, upprepade han och log lite.

Det gick iallafall bra att ta mig till jobbet med hjälp av Östgötatrafiken. Dock var jag inte så sugen på att ta bussen hem igen. Jag hade packat med mig sköna skor, och varma kläder. Rustad för en promenad hem. Det är en promenad på ca tolv kilometer hem. Det tog lite mindre en två timmar att vandra hem. Motvind hela vägen hem, men så nöjd jag kände mig när jag kom hem. Och så gott det smakade med lite att äta. Och vad gott jag kommer att sova i natt.

En bild från sommar-Helsingborg så känns det inte så trist att det är dax för vinterdäck. Undra om det blir någon snö i år? Vi kör odubbat. Det passar bäst när det mest är barmark.







I don´t like Mondays.

I don´t like Mondays var en jättehit när jag gick på högstadiet. Jag tycker inte det är något fel på måndagar. Valde kanske fel rubrik på dagens inlägg, men jag kom bara att tänka på den låten.

Jocke och jag har kämpat dagen lång på jobbet idag. Vi har triggat varandra att sälja bra så det har varit kul. Jocke skulle dricka öl men en kompis nu i kväll. Han tyckte att han var värd det efter dagens slit.
- Om du är värd att dricka öl måste jag få dricka ett glas vin, blev mitt svar.

I dag läste jag i tidningen om en forskare som skulle ta reda på, om två glas vin om dagen håller svininfluensan borta. Spännande forskning. Det pratas väldigt mycket om att ett glas rödvin om dagen är bra. Massa nyttigheter innehåller det. Kanske ett glas rödvin är bättre en de preparat som jag köper i hälsokostaffären? Tror inte jag kommer att drabbas av svininfluensan. Jag möter så mycket baciller varje dag, och är nästan aldrig sjuk. Det är nog det som gör att jag klarar mig bra från olika influensor. Men jag skall väl aldrig säga aldrig.

Nu har jag iallafall festat på en microvärmd Gorbys pirog med tomat, och mozarella till. Jag var alldeles ensam när jag kom hem från jobbet. Mats jobbar, och Linda har åkt till Daniel. Så det blir till att surfa runt lite och läsa lite olika bloggar. Det är alltid kul.



Nyttigt eller inte? Men gott är det iallafall.


Söndagsmiddag.

Jag måste säja att vår söndagsmiddag var rikitgt god. Trots att jag har lagat den själv så vill jag säja det. Det skadar inte att berömma sig själv ibland. Det är inte klokt vad mycket i våra liv som kretsar kring mat. Vi är som djuren. Ständigt på jakt efter föda. Vi skall jobba så vi kan köpa mat. Vi skall trängas i butiker för att köpa mat. Vi skall laga den, och vi skall äta den. Och vips så är vi hungriga igen. Trots att vi tidigare på dagen ätit oss så mätta, att vi trodde att vi aldrig skulle bli hungriga igen.

På tal om mat så är det snart dax att fixa något till kvällen. Det finns lite sushi kvar sedan i fredags som nog skall sitta fint. Jag passade på att gå ut en sväng i eftermiddag igen. Mats skjutsade Jessica till tåget för att sedan åka vidare till jobbet.

Jag skall surfa runt lite på nätet, och skall jag se om jag kan fixa lite musik till min iPhone. Jessica har också köpt en så nu är vi bitna båda två. Mats tycker vi är knäppa.



Visst ser det gott ut......?
Receptet hittade jag en gång när jag var på Systembolaget.


Söndag.

Dagen inleddes med en promenad idag också. Det blev ´´bara´´ två timmars promenad idag. Nu håller jag på att förbereda en söndagsmiddag till familjen. Det blir köttgryta med klyftpotatis, och ugnstekta grönsaker. Jessica ska resa tillbaka med tåget till Helsingborg klockan tre. Så det gäller att vi hinner käka innan dess.


RSS 2.0