Fika på stan.

Vi har varit på stan och fikat. Det händer inte så ofta att vi åker ner på stan på lördagarna nu för tiden. Ibland kan det vara riktigt mysigt. Vi var på Linds och fikade. Det blev en hederlig räkmacka. Förr i tiden var det alltid räkmacka som gällde när det var lördagsfika på stan. I dag finns det så mycket flera mackor att välja på. Jag är väldigt förtjust i skaldjur så räkmacka passar mig perfekt.

Jag tyckte det blev billigt när jag skulle betala. Kanske hon som tog betalt räknat fel?



Naturligtvis så gick vi även runt i affärerna. Maken säjer att han nästan köpte en jacka idag. Nästan innebar att han provade tre stycken. Jag undrar om det verkligen kommer att bli något köp av jacka.

Jessica och jag lyckades att shoppa lite iallafall. Jag hittade ett par skinnhandskar som passade mina fingrar. Förra gången jag provade handskar tyckte jag att alla hade så långa fingrar. Det är nog mina fingrar som är korta. Tog en sväng in på Esprit-butiken också. Där hittade jag en vit skjorta. Lite skrynklig i tyget redan från början. Passar mig perfekt som inte vill känna mig så ´´stel´´. Jessica hittade en svart blus/tunika till mig. Jag slog till på den också, och vips var jag lite fattigare. Nu gäller det bara att hinna använda kläderna. Eftersom att jag har arbetskläder, så blir mina egna kläder inte använda så mycket under jobbardagarna.

Nu närmar sig lördagskvällen. Jessica har önskat sig Italiensk pastasås. Jag gjorde såsen förut så nu luktar det gott i köket.

Ha en trevlig lördagskväll.


Morgonpromenad.



Härliga höstfärger i skogen. Det blev en ovanligt lång morgonpromenad. Nästan två timmar. Det var så skönt ute så tiden bara rann iväg. Det var bara Mats och jag på promenaden. Naturligtvis var ingen av döttrarna sugna på att hänga med oss. De tycker bara vi är lite knäppa som är ute och går så mycket.


Sushi-kväll.



Jessica har jobbat hela eftermiddagen med att göra sushi. De var jättefina. Hon hade gjort 49 bitar sa hon. Linda hade hjälpt till med att äta upp de som blev mindre lyckade.

De smakade himla gott. Precis lika bra som de som jag har ätit på restaurang tidigare i mitt liv. Vi doppade dem i japansk soya från ICA-handlarna. Om den nu är japansk? Gott var det iallafall. Mätta blöev vi också för den delen. Till det skall det också vara wasabi. Det gillar jag inte riktigt. Det smakar lite som pepparot, och det tycker jag inte om.

Slutsatsen är iallfall att det var gott och festligt med sushi. Tack Jessica för att du fixade det.


Jag ser fram mot fredagskvällen.

Fredagskvällen innebär lite mys och lite god mat. Extra kul att ha båda döttrarna hemma ikväll. Jessica står för kvällens mat. Det skall bli sushi. Spännande. Vi har ätit det på restaurang tidigare, och tyckt om det. Jessica har aldrig gjort det själv förut, men hon är så sugen på att fixa egna. Det passar säkert jättebra för henne att göra sushi. Hon är så noga och gillar att det skall bli snyggt. Om jag nu kan säja snyggt om sushi?

Dålig shopping.

Det blev dåligt med shoppingen på stan. Jag provade en massa olika skinnhandskar men hittade inga favoriter. Jessica köpte en mössa så en påse hade vi med oss hem.

Det blev en god salladslunch iallafall. Kyckling och bulgur. Proppmätta igen.

Nu har vi just festat på tacos. Vi kom på att vi har Canal+ och att de visar Rögle-LHC. Så nu blir det hockeykväll.
Heja LHC.

Besöksrekord igen.

Tisdag denna vecka var det besöksrekord här på min blogg. Så många besökare har jag inte haft på en och samma dag tidigare.

Bra jobbat, kamrater.

Tågresa med förhinder.

Nu är Jessica på väg till Linköping. Skönt att det löste sig. Hon hade fått en ny plats på det andra tåget. Trots detta är hon lätt irriterad på SJ. Hon kommer klockan tolv, och då ska jag hämta upp henne. Vi skall stanna en sväng på stan. Det blir lunch och shopping.

Linda har just gett sig av för att ta tåget till Norrköping. Hoppas hon har bättre lycka med sitt tåg. Hon skall fira sin kompis Mikaela som fyller 18 idag. Grattis Mikaela. Hennes mamma har ordnat en överraskningsdag för henne. Mikaela tror att hon skall spendera hela dagen med familjen. Istället har hennes mamma bjudit med hennes kompisar på en heldag. Hoppas att de får kul.

Jag fick lite extra tid här hemma så jag passade på att stryka lite saker. Jag är så trött på mitt strykjärn. Måste verkligen investera i ett nytt. Jag fattar inte hur jag kunde vara så dum, och köpa ett billigt skitstrykjärn. Det är inte likt mig. Det blir knappt varmt när jag stryker.

Semester på en torsdag.

I dag har jag unnat mig en semesterdag. Jag hade visst lite dagar kvar som jag var tvungen att ta ut innan årets slut.
Startade morgonen med att duka fram frukost, för att käka och läsa tidningen. Då blev det srömavbrott och jag såg inte att läsa i tidningen. Men jag tänkte positivt.
- Tur att jag hann värma mitt tevatten innan strömavbrottet.
Nu varade det bara i några minuter så det var snart som vanligt igen.

Efter frukosten blev det en timmes uppfriskande morgonpromenad. Riktigt skönt ute.

Planen var sedan att jag skulle hämta Jessica på stationen klockan elva. Hon kommer med tåget från Helsingborg. Nu ringde hon och sa att det var något fel i Helsingborg så de kom iväg försent därifrån. Det innebar att när hon kom till Lund så hade hennes tåg redan gått.
- Vi har inget ansvar för det sa Skånetrafiken, som körde tåget till Helsingborg. Du får kolla med SJ-butiken i Lund.
När de kom till Lund var SJ-butiken stängd, och öppnade inte förrän klockan tio.
- Hoppa på nästa tåg som kommer till Lund, sa jag. De kan inte mer än kasta av dig.

Där är vi nu, och om tåget är i tid så skall hon just ha hoppat på i Lund, och komma till Linköping klockan tolv. Vi får se vad som händer.


Vaken tidigt.

Jag fattar inte varför jag inte kan sova på morgonen. Jag är trött och behöver det men det går bara inte. I morse vaknade jag klockan fyra, och kunde inte somna om. Kvart över fem gav jag upp. Jag gick ner och fixade mig en god frukost och läste tidningen. Rätt mysigt att ta det lugnt i sin ensamhet trots allt.

Nu är jag hemma igen efter en långdag på jobbet. Mats sitter med sin jobbdator i köket, och jag med min lilla dator i vardagsrummet. Visst låter det mysigt? Jag har just druckit en stor kopp gott te. Såg att det började bli lite tom på te i mina burkar. Då är det dax att ge sig iväg till Te-butiken och lukta på nya sorter.
Kanske jag skall göra det i morgon?




Drömvinst.

Så mycket mera än en dröm om vinst blir det nog inte. Vi har just kommit hem från centrum där Mats löst in sina vinstlotter. 100 kr i vinst på Triss gav fyra nya lotter. Dessa gav naturligtvis ingen vinst. Fast det är klart så länge han köper lotter finns det iallafall en vinstchans.
Vi köpte iallafall goda bullar till kvällsfikat. Nu sitter vi framför tv:n med kaffe och bullar. Det handlar om plastikoperationer. Det är inte klokt hur de kan ändra i människors utseende.


Vintertiden tröttar.

Är det vintertiden som tröttar ut mig tro?
I går jobbade jag och det var massor med folk i huset. Lov och lön gör sitt till. Kom hem vi kvart i sju. Då blev det en tallrik soppa och en macka. Efter detta försökte jag att se lite på TV, men det blev mest sova.

Maken ´´skällde´´ på mig igår kväll och undrade hur jag skrev här på Bloggen. I söndagens inlägg hade jag visst glömt en hel mening. Då blev det svårt att förstå vad jag menade. Det är nu upprättat. Ber så mycket om ursäkt.

Nu är jag uppstigen igen, och en ny dag väntar på mig. Ny dag - nya möjligheter. Jag försöker alltid att tänka positivt. Magen är fylld med frukost. Vad mer kan jag begära en tidig morgon? Lite solljus kanske. Läste i almenackan vilka tider solen går upp och ned den närmaste tiden. Det var ingen upplyftande läsning kan jag säja. Men som sagt var. Tänk positivt. Snart vänder det och vi går mot ljusare tider.


Utomhusaktiviteter.

I dag känns det som vi har spenderat hela dagen utomhus. Så välbehövligt för kropp och själ. På förmiddagen tog vi en långpromenad i tre timmar. Vi gick i rask takt hela tiden så benen började att ömma lite den sista biten. Väl hemma igen festade vi på lasagne som jag hade gjort. Efter detta blev det en tur i skogen och över golfbanan. Vips hade vi spenderat två timmar utomhus igen. Snacka om att vi kommer att sova gott i natt.

Det känns redan som det är sen kväll trots att klockan bara är halv sex. Eftersom att sommartiden slutar idag så blev det mörkt så snabbt. Känns trist att sommartidne är slut för då känns det mera höst på något vis. Dock är det bara två månader kvar till jul. Snart nytt år, och sen vips så går vi mot ljusare tider igen.

Nu skall vi bara slappa i kväll så vi orkar med en ny arbetsvecka. Det blir en kortvecka eftersom att jag har semester på torsdag. Skollov denna vecka, så Linda skall jobba lite hos mig. Det är mycket som hon skall lära sig. Det blir kul att ha henne på jobbet.

Njut nu av den sista ledigheten innan en ny arbetsvecka drar igång. 





Finvin till kvällen.

Vi har unnat oss ett finvin till kvällen. Vi var en sväng i centrum förut. Mats tyckte vi skulle gå in på Systemet och kolla lite. Kolla lite på Systemet bara. Det hör nog inte till vanligheterna. Nu blev det inte bara kolla för oss. Det kunde jag förstårs ha sagt redan innan. Vi tycker det är roligt att gå runt, och läsa lite om de olika vinerna.

Vi ska steka lite gott kött till. Vi och vi. Mats får sköta det. Linda skall käka med oss först och sedan är det party som gäller för hennes del. Jag skall snart ut i köket och förbereda klyftpotatis och grillade grönsaker.




Härliga hudvårdsprodukter.



Slank in på Hälsokostbutiken när jag var på väg hem igår. Vet inte om det kallas Hälsokostbutiken i dagens läge. Life heter den nog istället. Där har de iallafall en massa härliga hudvårdsprodukter. Bl.a. denna serie som luktar underbart fräscht. Massageoljan är kanon att använda istället för hudlotion när huden känns extra torr. Passar även för nagelbanden.

Passade även på att titta runt lite bland de andra produkterna också. Vips hade jag köpt en upp-piggande dryck. Bjöd även min make på en slurk när jag kom hem igår. Det är ju bra om båda är lika pigga. Drycken smakade riktigt gott.



Lördagsmorgonen ser ganska grå och trist ut utomhus. Inte en ljuspunkt på himlen så långt ögat når. Jag har just ätit en ordentlig helgfrukost med kokt ägg och andra nyttigheter. Nu sitter jag och funderar på om jag skall ta en morgonpromenad runt ån. Jag tycker det är så skönt att gå en promenad innan jag hoppar in i duschen och fräschar till mig. Jag känner mig mycket piggare hela dagen efter detta.

Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Mats hade lite idéer om vad han ville göra igår. Han har fortfarande inte vaknat. Som vanligt ligger det liksom inte för mig med sovmorgon.

Ha en bra lördag i höstrusket.



Tomat och Mozarella.

Jag har precis käkat två varma mackor med tomat och mozarella. Gott. Linda fick korv stroganoff när hon kom hem från skolan. Jag gjorde ett gäng matlådor med korv stroganoff och ris. Nu ligger de i frysen och väntar på att ätas. Mats skulle ut och käka med några arbetskollegor i kväll. Han var lite sur när han åkte, för han inte fick ha på sig det han tänkt. Jag tyckte han skulle ta en lite snyggare tröja än den han valt. Hur tror ni att det slutade?

Jag har varit ledig idag. Mats och jag gick en promenad i det mörka höstvädret. Skönt med luft. Var på ICA och veckohandlade. Jag skulle inte köpa så mycket. Trots detta blev det ca 1400 kr. Som vanligt ska jag nog tillägga. Köpte iallafall en god köttbit till helgen. Frågade min make om det var något speciellt han ville att jag skulle köpa innan jag åkte. Han önskade sig en chipspåse, och en påse med mandelkubb. Han kan äta hur många mandelkubb som helst. Jag gillar inte mandelkubb. Jag tycker att de har någon konstig smak. Men jag är väldigt förtjust i pepparkakor. Jag kan äta hur många som helst. I dag har jag köpt Ballerina pepparkaka som jag skall smaka lite senare.

Har varit på Kvinnohälsan på eftermiddagen. Eftersom jag skulle åka buss hem så passade jag på att hoppa in en sväng på HM. HM i stan är mycket bättre än på Ikano så det är kul att bara gå där och kolla. Jag kom naturligtvis ut med en påse. En sjal och två par trosor.

Nu skall jag dricka en kopp kaffe och måla mina naglar. Vill vara lite fin i morgon när det är fredag. Jag brukar passa på att ha kjol på fredagarna på jobbet för att piffa upp det lite.


Onsdagste.

Sitter här i soffan med en kopp te. Det är så avslappnande att dricka te på kvällen. Det finns så många goda smaker. Jag brukar lukta i en massa burkar när jag skall köpa te. Jag har så svårt att bestämma mig. Sedan kommer jag inte ihåg från gång till gång vad det hette, det teet som smakade så gott. Ibland har jag sån tur att hon i affären kommer ihåg vad jag har köpt.

Var lite trög när jag körde hem från jobbet idag. Kunde inte fatta varför ljudet från blinkersen var så högt. Jag tänkte att nu är det något som är fel. Då gick det upp för mig. Det var radion som inte fungerade så det var därför jag hörde blinkandet så tydligt.

I morgon har jag ledig dag. Det känns skönt att tänka på. Det är skönt att veta att jag behöver inte stressa isäng. Om jag nu orkar vara vaken vill det säga. Funderade just på om jag skulle sätta på Tv:n men det är så lugnt och skönt utan den. Jag har så mycket ljud runt omkring mig hela dagarna att jag uppskattar när det är tyst.


God natt.

En liten text här på Bloggen skall jag nog orka med efter en lång dag. Jag känner mig lite trött i huvudet efter arbetsdagen. Benen började också kännas lite trötta på kvällskvisten. Det var nog helgens promenader som gjorde sig påminda. Nu är det bara dax att sova en liten stund innan det är dax att åka till jobbet igen. Som min jobbarkompis sa:
- Det är ingen idé att vi tar av oss kläderna för vi skall snart ta på dem igen.
Det är inte klokt vad tiden på jobbet går fort när vi har roligt. Det har vi verkligen på mitt jobb. Kunderna förgyller våra dagar hela tiden. Vad skulle vi göra utan alla köpsugna människor.

Nu är det bara tandborstningen kvar och sen skall jag sova gott. God natt.


Heja ÅFF.

Äntligen blir det allsvensk fotboll på Kopparvallen igen. Jag blir lite nostalgisk igen. Tänker tillbaka på hur det var på sjuttio-talet, och ÅFF vann allsvenskan. Ralf Edström var min stora idol. Den största idol jag har haft genom åren. Jag läste allt i tidningarna om honom. Klippte ut alla bilder på honom. Dessa bilder tapetserade jag sedan väggarna i mitt rum med. Ni kan tro att jag var lycklig när jag fick en jätteplansch med Ralf Edström på från min morbror. Naturligvis hade jag även hans autograf i mitt autografblock.

Grattis ÅFF.

Min nya kärlek.



Min iPhone. Mer spännande än så var det inte. Jag trodde inte jag skulle bli ett sånt stort iPhone-fan innan jag köpte den. Men det går inte alltid att förutsäga hur livet skall bli.

Jag har jobbat idag. Linda var snäll och kom och hämtade mig efteråt. Tack, Linda. Hon har varit i Örebro idag på gymnastiktävling med sina gymnaster. Första långrundan ensam med bilen sedan hon fått körkort. Inte undra på att jag som mamma blir lite nervös. Allt gick bra. De var även nöjda med placeringarna i tävlingen. Roligt att det går bra för dem.

Långpromenad.

Det blev en långpromenad idag. Vi gav oss iväg halv tio och var inte tillbaka hemma förrän halv ett. Jag tror att vi hann gå ca 1,5 mil på den tiden. Det känns faktiskt lite i benen. Det känns alltid bra att röra på sig. Vi hann se ganska mycket av vår stad under promenaden.

Lite lunch och en cykeltur till centrum efter detta. Nu har jag faktiskt blivit helt sysslolös. Ett ganska okänt tillstånd för min del. Jag slänger just ett öga på fotbollen på TV. Det är lite nostalgi över att se på fotboll på lördagseftermiddagen. Jag tänker på när jag var yngre och Tipsextra på lördagarna var en nyhet.

Här är min nya duk placerad på matsalsbordet. 69 kr för en svensktillverkad löpare och linne måste vara ett fynd. Jag skall försöka låta bli att spilla på den i kväll. Dagens middag blir potatisgratäng och kött. Vi köpte nötkött som vi skall steka i hel bit. Det blir min makes jobb att fixa detta. Han är mycket bättre på att steka kött än vad jag är. 




Glasinvigning.

Nu har vi invigt våra nya glas. Det smakade gott att dricka ur dem. Jag tror t.o.m att min make gillade dem. Middagen blev inte så speciellt avancerad. Hämtpizza. Det smakade bra efter en arbetsdag. Mats och Linda körde och hämtade pizza när jag kom hem från jobbet.

Höstväder ute. Får se vad som händer i morgon. Ser inte ut att bli något golfväder. Snarare shoppingväder. Min make pratade om att han behövde ett par vinterskor. Kanske kan det bli en runda på stan?


Kosta Boda Art Hotel





Snacka om läckert hotell. Jag har varit på konferens med jobbet i två dagar. Alla rum var olika och det var massa stora glasgrejer överallt. Jag var rädd att vi skulle slå sönder de vi hade på rummet. Som tur var lyckades vi att undvika det.

Det har varit två bra och nyttiga dagar.  Vi fick lite tid för att besöka Kosta Boda Outlet igår. Det blev inte så mycket shopping. Hittade en billig duk till matsalsbordet och en golftröja. I glasbutikerna fanns det så mycket tjusiga saker. Jag är förtjust i glas-saker, och kunde ha köpt hur mycket som helst. Men jag höll mig från det. Jag slog iallafall till på två riktigt stora vinglas. Ett till Mats, och ett till mig. Det är så gott att dricka ur riktigt stora vinglas.

Efter shoppingen igår besökte vi glasbaren. Bardisken var av blått glas.Himla snyggt. Alla glas var naturligtvis från Kosta Boda. Stora och läckra. Naturligtvis var tallrikar också från Kosta Boda. Jag ville så gärna ha allt det där hemma också. Besöket där kunde ha blivit hur dyrt som helst.

Kanske jag kan ta med mig min make på en tur dit?
Vi kollade nyss på nätet och det fanns prisvärda paket.
Det fanns ett Spa också men det testade vi tjejer inte. Vi tyckte det var mysigare med shopping och ett barbesök. Kändes lite lyxigt att bara få sitta där och ha det bra.


Jobb, jobb och mera jobb.

Två dagar med en massa jobb. Det gör att jag inte har haft tid att skriva något och förresten har det inte hänt så mycket annat, när jag bara har jobbat. Jag känner att jag inte är så snäll mot mig själv just nu. Börjar bli lite trött.
Två dagars möte med jobbet onsdag och torsdag. Avfärd tidigt i morgon mot mörka Småland.


36 hål på Landeryd.

Massor med golf idag. Först en runda på Södra på förmiddagen. Hem och fixade stekt fisk, och pressad potatis till lunch. Mätta och belåtna gav vi oss iväg till Landeryd igen. Ett varv på Norra. Det är så himla kul. Linda och Daniel låg hemma och bara skakade på huvudet åt oss när vi gav oss ut på vår andra runda.

Så skönt med så mycket frisk luft. Det kan behövas för i morgon är det dax för en långdag på jobbet igen. Tiden rinner säkert bara iväg under morgondagen för vi är lite kort om folk.

Nu sitter vi i soffan och kollar på TV. Vi har just käkat en lite festlig kvällsmat, och sedan lite kaffe på det. Nu när vi har varit ute hela dagen så är vi ganska trötta. Men det är en skön trötthet. Snart är det sovdax så att vi skall orka med en ny vecka igen. Tiden går så fort och vips är helgen här igen.


Mera höst.

Ytterligare en underbar höstdag med kanoväder. Vi har naturligtvis tillbringat dagen på golfbanan. Spelet kanske inte var det mesta för min del. Trots det är det roligt, frisk luft och trevligt umgänge. Nu sitter jag är och känner mig precis varm i ansiktet. Den friska luften, och en dusch har gjort sitt. Smink känns överflödigt just nu.

Jag har skjutsat Mats ner till stan. Han skulle käka, och spela bowling med sina jobbarkompisar. Linda och jag skall snart käka bakad potatis. Vi passar på att käka det när Mats inte är hemma för han är inte så förtjust i det. Han tycker inte att det är någon ´´riktig´´ mat.

Vill bara säja att gårdagens vin var kanon. Det kan jag verkligen rekommendera. Det gäller nu bara att komma ihåg vad det heter när jag står där på Systemet, och letar bland hyllorna. Det är inte alltid det lättaste.

Senare i kväll är det fotboll som gäller. Sverige-Danmark. Det blir en måste-match för Sveriges del. Jag hörde på radion idag att Zlatan lovat att avgöra redan i första halvlek. Det känns tryggt, eller?

Heja Sverige..............


Höstdag.

När hösten visar sin bästa sida tycker jag den är riktigt, riktigt härlig. Även om jag älskar sol och sommar. Jag blir så pigg och glad av att vara ute. Mats och jag har varit lediga idag. Vi har varit på golfbanan. Efter rundan blev det lunch i restaurangen. Köttfärslimpa, sås, potatis och lingon. Mumma... Vi träffade på en gammal kompis så vi fick lunchsällskap. Trevligt.

Det var en stor dag idag. Min make slog till och shoppade lite. Ett par nya golfskor. Det var inte en dag för tidigt. 50% gjorde att det blev ett bra pris. 60% på alla kläder var det. Då slank det ner en kjol. och ett par shorts till mig också. De var nästan gratis med så mycket rabatt.

Min plan var att bara ha det bra hela dagen utan plikter. Men på eftermiddagen när Mats började fixa lite i trädgården kände jag också för att göra lite nytta. Jag strök några saker, och fixade lite annat också.

Nu är det iallafall dax för ett glas rött, och en stund i soffan. I kväll blir det lite ´´småplock´´. Jag köpte lite godsaker i går som starka räkor, oliver, marinerade kronärtskockor, parmaskinka, lax.......... Linda undrade om jag skulle köpa allt som fanns i delikatessdisken på ICA. Det var inte så mycket som det låter.

Här är kvällens vin. Jag läste lite på etiketterna på Systemet idag, och det här lät gott. Spännade smaker som lakrits och viol. Mats älskar violgodis så vinet borde passa honom perfekt.


Sen kvällsmat.

Ja, det kan jag lugnt konstatera. Här sitter jag i soffan med en pajbit, och käkar en sen kvällsmat. Jag har jobbat från den tidiga morgon till den sena kväll. Linda hämtade mig efter jobbet. Vi stannade på Signalen och handlade lite. Naturligtvis blev det avstämning i kassan när vi var trötta, och bara ville hem igen.

Nu ser jag fram mot en ledig långhelg. Jag är ledig fredag, lördag och söndag. Hur bra kan det bli? I morgon skall jag bara ha det bra och göra roliga saker. Kanhända att jag kör en tvättmaskin på morgon. Det skall i så fall vara morgondagens enda jobb. Det känns som att jag skall få en bra dag i morgon. Ännu bättre känns det när jag varit inne på SMHI:s hemsida, och sett att det är en stor sol över vår stad i morgon. Hoppas verkligen att det blir så.


Grattis min kära kusin.

I dag fyller en utav mina kusiner år. Då vi inte pratar om en kvinnas ålder så säger jag inte hur mycket. Eftersom att jag vet att hon brukar läsa min blogg så passar jag på att gratta henne den här vägen.

Hoppas nu att du får en riktigt bra födelsedag. Fira ordentligt och käka lite gott.

Ostkaka i kylen.



När jag kom hem ikväll och öppnade kylskåpet fann jag ett par ostkakor. Gott. Det gäller att snabba sig så att jag hinner med att få något. Maken är rysligt kvick på att äta upp ostkaka. Egentligen skall det vara grädde och sylt till. Men eftersom att jag inte gillar grädde så hoppar vi över det.

I morse lämnade jag bilen och sedan promenerade jag till jobbet. När jag kom fram mötte jag en av städarna utanför huset.
- Det är ju fem kilometer, tyckte han. har du gått så långt?
Det är väl inte långt. Jag brukar säja att det är promenadavstånd till allt. Bara det finns tid till det, och att jag har rätt skor på mig.

Linda och jag har käkat lunch tillsammans idag. Trevligt. Vi var naturligtvis hos Sanne och käkade. Jag provade en ny sallad idag med lax och mozarella. Den äter jag gärna fler gånger. Det är alltid så fint, och festligt upplagt på tallrikarna. Linda är på upplärning hos mig på jobbet några dagar den här veckan. Roligt för då hinner vi ses och prata lite mer än vanligt. 

Nu sitter Linda och jag på varsin våning och leker med våra teknikprylar. Jag fick ett ryck och köpte en iPhone igår och nu är jag helt kär i den. Både en leksak och ett arbetsredskap.

Hoppade in en sväng på Stadium på hemvägen. Jag behövde köpa vantar. Passade även på att köpa en present till maken. Tror ni han gillar den?

 

 

Biltvätt.

Kvällens aktivitet. Biltvätt. Just det ett besök i tvätthallen för tvätt av bilen. Den skall på service i morgon och då skall den vara ren och fin. Snacka om att biltvätten är en mansdominerad värld. Det var jag och två karlar till i tvätthallen. En av dem var narturligtvis en kund som jag brukar träffa på jobbet. Jag fick beröm av honom för min fina bil, och för att jag var duktig med att tvätta den. Der är bara att suga åt sig. Beröm piggar alltid upp.


Svenska Hollywoodfruar.

I kväll skall jag se på Svenska Hollywoodfruar för första gången. Det är visst sista avsnittet idag så det gäller att passa på. Jag har hört och sett Anna Anka så helt borta är jag inte. Eftersom det är mycket snack om henne och programmet gäller det att inte missa det idag. Jag väntar med spänning.

I dag har jag haft en lunch-date. Jag käkade lunch tillsammans med en gammal jobbarkompis. Det var kul. Det blev en god lyx-sallad hos Sanne. Det känns alltid lite lyxigt att ha en träff på lunchen. Nästan som en Hollywoodfru kanske?

I går morse lyckades jag med konsten att sträcka mig i nacken när jag skulle duscha. Vet inte riktigt hur det gick till. I går kväll kom jag på att jag hade fått en vetekudde i vintras. Nu springer jag, och värmer den i micron hela tiden. Det är helt underbart skönt för nacken.


Te med scones.

I kväll är det tv-kväll med döttrarna. Mats jobbar så det är tjej-kväll. Vi ser just nu på Ensam mamma söker. Jag har inte ens sett det någon gång den här säsongen. Tur att döttrarna är väl pålästa och kan berätta för mig hur det ligger till. Ibland tycker jag nästan att det blir lite pinsamt.

Jessica har bakat scones som vi har festat på. De serverades med ost och sylt. Nu halvligger vi i soffan. Mätta och belåtna. Det är så gott med varma scones och smöret som smälter. Inte så nyttigt kanske. Jessica och jag har varit ute och gott en sväng tidigare i kväll. Det var skönt efter en dag på jobbet.





Höstlördag.

Att få till en sovmorgon är visst helt omöjligt. Jag tror jag skulle behöva det. Det blev iallafall en stadig frukost, och en morgontidning.

Vi har spelat golf med Nenne idag. Trevligt. Höstväder med blåst. Regnet kom när vi hade tre hål kvar så det var ok. Det är så skönt att vi har varit ute så länge idag. Jag frös inte, bara lite om ena handen i början av rundan.

Lördagskvällen närmar sig med rasande fart. Jag har förberett en gratäng med fläskfilé, och en blåbärspaj. Jessica skall på party ikväll men hon hinner käka med oss först. Trevligt. Linda skall jag snart skjutsa ner till Resecentrum. Hon skall vidare med tåget till sin kompis i Norrköping. Mats har jag just skickat ut i köket för att skära klyftpotatis.


Fredagskänslor på gång.

Redan på morgonen kommer fredagskänslorna. Dock är det inte sista jobbardagen för mig denna vecka. Jag jobbar på söndag. Det är trots allt lördag i morgon och lite festkänsla idag. Jag tyckte jag skulle vara lite fredagsfin idag på jobbet så jag har tagit på mig en ny kjol.

Jessica kommer hem idag. Tåget kommer in på eftermiddagen. Hon skulle passa på att gå till mormor och morfar och fika. Då blir det bra att jag tar upp henne där på vägen hem. Då kan jag få min blåbärsleverans från min mamma på samma gång. Ska vi kanske baka blåbärspaj i helgen? Det blir till att köpa vaniljsås så vi är beredda.

Då får jag även provköra den nya Kaserngatan som varit öppnad i en vecka. Vi får se hur de har lyckats med bygget.

Ha en skön fredag och se till att ni käkar något gott till kvällen.


Bara torsdagar....

I dag känns det som det bara är torsdagar i veckan. I morgon kommer det kännas som det bara är fredagar i veckan. Så är det varje dag. Tiden bara rusar iväg och jag inte liksom inte riktigt med.

Som sagt var torsdag idag igen. Då behöver vi köpa mat till helgen igen. Linda har varit ledig idag så hon kom ut och mötte mig efter jobbet. Då fick jag hjälp på Maxi. Det var ganska mycket folk där. Folket har väl råd att köpa mat eftersom det är lönevecka. Jag brukar säja att jag är lika hungrig oavsett om det är den tjugonde eller tjuofemte i månaden. Det gäller att se till att det finns matpengar. Finns nog en hel del som har lite dålig koll på det.

Mycket att göra på jobbet hela dagen. Det har varit varmt i butiken idag. Jag har längtat efter en dusch hela dagen. Vi har så mycket lampor som lyser och skapar värme.

Slår ett öga på tv:n ibland. Det är Superstars. Jag tycker att det har varit en helt ok tävling. Det är inte mycket som jag ser på TV. Trots det slog jag till och tog ett abonnemang på Canal+ i veckan.

RSS 2.0