Maten på bordet.

Det fick jag idag när jag kom hem från jobbet. Inte så avancerat men det smakade gott med korv och potatissallad. Jag kom hem vid halv sju så det var mörkt ute innan vi käkat klart. Ytterligare ett hösttecken. Mörkret. Ett annat hösttecken råkade jag ut för i morse. Bilen hade stått ute i natt så det rutorna behövde skrapas. Jag trodde det bara var fukt så jag tog med en trasa ut. Men tji fick jag. Det var bara att gå in och leta upp is-skrapan.

Nu har jag även fått kaffe på maten och Singoalla-kex. De är goda. Smaken på Singoallakex är underskattad. Lagom söta till kaffet. Jag får nog se till att köpa nya i morgon. För då är det redan torsdag igen och dax för matinköp.

Jessica kanske kommer hem i helgen. Hon skulle kolla i morgon om det gick att köpa en billig sista-minuten-biljett. Det blir kul i såfall.

Nu väntar tvättmaskinen och strykjärnet på mig.


Dax för vantar.

Det känns som att det behövs snart. Mats och jag har varit ute i två timmar nu ikväll, så mina fingrar känns lite stela. Det var helt underbart skönt ute ikväll. Frisk luft var verkligen vad jag behövde. I går när jag kom hem efter en långdag på jobbet var jag så trött. Blev bara en stund i soffan innan natten kom.

När det är så härliga dagar som idag så är hösten helt underbara. Hög frisk luft och härliga färger i naturen. När jag var liten, och gick i skolan blev vi alltid ombedda att måla höstteckningar. Det var träd i olika färger. Ibland skulle vi även ut i skogen, och samla löv för att göra collage.

Nu skall jag ringa till Jessica och se om vi kan boka in ett besök hos henne i Helsingborg. Vi är sugna på att åka ner en helg för det var så längesedan som vi var där. Det är alltid kul att komma ut på en liten resa över en helg.


Skön avslutning.

Helgen har avslutats med en skogspromenad. Vi har varit ute i tre timmar. Nu är vi röda och varma i ansiktet. Har just käkat varma mackor, och en sallad med avocado i. Gott.

Har också hunnit med att spela golf idag. Det är så skönt att ha fått så mycket frisk luft idag. Det behövs för att klara av ytterligare en vecka. I morgon är det en långdag på jobbet. Eftersom att inga barn är hemma så unnade vi oss en lunch på golfklubben idag. Helt underbart god potatisgratäng. Jag hade tagit en stor portion, och trodde aldrig att jag skulle orka allt. Men det var inga problem. När det gäller mat så finns det ibland inget stopp i mig. Dock kände jag mig efteråt som jag aldrig mer skulle behöva något mera att äta. 

Nu har jag suttit med min almenacka för att planera olika ´´aktiviteter´´ under hösten. Då märks det att det snart är december och jul. Hualigen. Det är så mycket som jag vill hinna med. Räcker tiden till allt?


Snygga pastatallrikar.

Dessa tallrikar använder vi alldeles för sällan. De är så goda att käka på och känns exklusiva. Det är bara ett litet problem. De får ej plats i diskmaskinen. Det gör att jag blir lite lat. Fast det är klart. De gör sig bättre på matbordet än i skåpet.


Kjolshopping.

I går shoppade jag en kjol. Det var en golfkjol, men jag tyckte den var lite för fin att ha på golfbanan så jag inveg den på lördagskvällen. Känns som ett bra köp. Lite köpfest kan jag unna mig när det är lönehelg och allt.


Mannagrynsgröt till frukost.

I dag har min make lagat manngrynsgröt till frukost åt mig. Mmm... Med blåbärssylt till. Det smakar så gott. Nästan lite som efterrätt. Jag känner mig så nyttig när jag ä'ter gröt. Dock tror jag egentligen inte att mannagrynsgröt är så nyttigt med så mycket mjölk i.

Vi har varit på Signalen och köpt nybakade baugetter. Så nu har jag fyllt dem med lite godsaker. Det blir dagens matsäck och lunch. Linda skall snart skjutsa oss till golfbanan. Sedan skall hon vidare och ta hand om sina små gymnaster i några timmar.


Fredagstacos.

Nu har vi gjort som halva svenska folket. Käkat tacos på fredagskvällen. Gott. Jag tror aldrig att vi tröttnar på tacos. Känns lite nyttigt med dessa ny fullkornstortillias. Jag tycker att fullkornstortillias har lite mera smak än de gamla vanliga. Snackade med Jessica i Helsingborg, och även där serverades det tacos.

Snart är det dax för Dobidoo. Jag är barnsligt förtjust i allt som har med frågesport att göra. Dobidoo passar mig perfekt. Maken är inte riktigt lika road av fråge-spel, men det känns som att han tycker att Dobidoo är helt ok. Efter detta blir det Skavlan. Också ett helt ok program. Anna Anka skulle visst delta. Jag lyssnade på henne på radion idag, och hon har lite egna åsikter. Jag berättade för min make att hon tyckte att kvinnans uppgift var att behaga mannen. Då tyckte han att det var lite dåligt att han hade fått fixa maten i kväll. När han har varit ledig idag så skall han naturligtvis fixa maten, eller hur? Jag vet att han så gärna gör det.

Vi brukar somna ganska tidigt på fredagskvällen när vi slappnar av efter en arbetsvecka. Lite sovmorgon i morgon iallafall. Det känns inte helt fel.

Ärtsoppa med pannkakor.

I dag blev det en riktig torsdagslunch. Ärtsoppa med pannkakor. Mats och jag käkade på Landeryds Golfklubb idag. Ärtsoppan var så himla god så jag var egentligen mätt redan innan det var dax att hugga in på pannkakorna. Med vispgrädde och sylt. Dock har jag fortfarande inte vant mig vid att äta vispgrädde. Jag tycker bara inte om det. När jag var liten, och var på kalas tyckte alla synd om mig för att jag inte kunde äta tårta. Det är väl inte synd om mig när jag inte gillar det, eller?

Det var ett underbart höstväder på förmiddagen idag under vår golfrunda. När vi satt i restaurangen och käkade, så öppnade sig himlen. Ibland skall jag ha tur.

Nu skall jag plocka fram lite kvällsmat åt oss. Det blir mackor med ägg, räkor och kaviar. Mums.


Mellan jul och midsommar.

Där är vi nu idag. Det är ungefär tre månader sedan det var midsommar. Det känns inte alls längesedan. Om cirka tre månader är det julafton.

Jag var på IKEA idag på lunchen. Jag trodde att de redan skulle ha plockat fram julsakerna. Det brukar ske i slutet av september. Jag såg dock några servetter med misstänkt julmotiv. Känns lite tidigt för juldekorationer just nu.
Mitt mål var kuddavdelningen. Sovkuddar närmare bestämt. I går gjorde jag vissa efterforskningar om vad min make önskade sig för typ av kudde. I dag gick jag runt, och läste om alla kuddar, och även klämde lite på dem. Resultatet blev två nya kuddar. En till mig och en till maken. Hoppas han nu kan sova gott på sin nya kudde i natt.

Här hemma har vi glögg kvar sen förra året så det är bara att baka pepparkakor kvar.







Tjejfest på en måndag.

I går efter jobbet var jag bara hemma en snabbis och fräschade till mig lite. Jag var bortbjuden till Tessan på kvällen. Linda var snäll och skjutsade mig till henne.
Vi blev bjudna på god middag och efterrätt. Vi, det var jag och ytterligare två arbetskollegor. Vi hade det himla trevligt tillsammans, och tiden bara rann iväg. Som den alltid gör när man har trevligt. Klockan hann bli nästan midnatt innan jag var hemma. Lite sent för en måndagskväll.

Möte i Norrköping hela dagen idag. Mycket intressant och givande. Som vanligt blir jag trött, för att jag inte är van att sitta stilla. Jag känner mig lite seg, men jag skall försöka komma igång genom att fixa lite saker här hemma.
Alltid finns det något som behöver göras.

Inventering.

I går inventerade vi på jobbet. Det gick lätt. Vi brukar göra lite kul runt det hela. Köper lite mat och käkar tillsammans när vi har stängt butiken klockan fem. Vi var klara klockan åtta så då var det bara att köra hem i regnet. Är det höst nu?
När vi kom ut på parkeringen hade någon slagit in en ruta på min jobbarkompis bil. Jag blir så trött på denna meningslösa skadegörelse som bara kostar tid och pengar.

Linda och jag slappade framför TV:n på kvällen. Drack te och kollade på Grey´s. Riktigt bra serie. Tur att jag har köpt mig några dvd-boxar.

Nu väntar en ny jobbarvecka igen. Jag ser fram mot dagens lunch just nu. Jag har träff med en klasskompis sedan gymnasiet. Det skall bli kul. Hon jobbar också här ute så vi brukar försöka få till en lunch då och då. Det blir en sallad på Sannes. Vår favorit här i huset.

Underbara sensommar.

Hur härligt är det ute idag. Solen skiner och det känns som sommar.
Vi har haft en rolig förmiddag på golfbanan. Vilken tur att jag har börjat att spela golf. Det är så himla kul och jag möter så många trevliga människor. Stor rea i golfshopen nu idag men det fanns inget som jag ville ha. Bra, då sparade vi de pengarna. Linda hade köpt så snygga svarta stövlar igår. Med nitar på. Jag är svag för nitar.
- Jag förstod att du skulle gilla dem, sa Linda.

Mats åkte och tvättade bilen så jag har förberett kvällens middag. Jag satsar på tre-rätters idag. Bara nya saker som skall exprimenteras på familjen. Om rätterna får godkänt kan vi ha dem som bjudrätter.

Nu skall jag unna mig en dusch efter golf och köks-tjänst. Ha en bra lördag.



Härliga morgon. Kolla in solstrålarna på bilden. Vackert, eller hur?

Ledig fredag.

Ledig fredag är verkligen inte helt fel. Sov iallafall lite längre än vanligt och det var skönt att slippa väckas av klockan. Jag har gjort tacopaj till kvällen. Den ser god ut. Passade på att göra en paj till med salami, mozarella och tomater. Den är tänkt att delas i bitar och frysas in i matlådor. Bra att ha.

Nu har jag tänkt att jag skall sätta mig och läsa en stund. Kanske det går att hitta en plats i lä utomhus. Det ser så skönt ut ute. Jag läser ´´Sommardöden´´. Lite läskigt när det utspelar sig här i stan, och alla platser känns igen. 
När jag är klar med den boken vill jag läsa ``Män som hatar kvinnor´´. Ständigt pratas det om dessa böcker som nu blivit film och jag är inte alls med på vad som händer. I går när jag åkte hem från jobbet pratade de om böckerna på radion. De spekulerade ii om det fanns någon som inte läst dessa böcker.
- Jo, det finns det tänkte jag i min ensamhet.

Mats slutar vid lunch nu idag. Efter detta blir det en tur till Landeryd och golf. Det skall bli kul. Får vi se hur det går nu idag.


Nästan fredag.

I dag är det nästan fredag. Jag är ledig i morgon så det känns som fredag kväll för mig idag. Det var lugnt på jobbet idag så Kerstin och jag var och shoppade oss nya jobbarkjolar. Svarta jeanskjolar. Det blir snyggt att ha på jobbet. Roligt att ha något att variera de svarta jeansen med.

Nu i eftermiddag har Mats och jag varit på Signalen och handlat.
- Är det redan dax att veckohandla igen, sa jag i morse. Vi gjorde ju det nyss. (Hualigen vad tiden går fort.)
Vi köpte med oss sushi hem till Linda för att överraska henne. Då hade hon försvunnit till Daniel så hon käkade inte hemma. Hon ville såklart att vi skulle spara sushin åt henne tills i morgon.

Mats och jag har nyss käkat lite kvällsmat och kaffe på det. Med violglass till. Riktigt gott. Naturligtvis så är vi proppmätta igen.

Jag hade tänkt att åka till Feelgood ikväll men näsan rinner hela tiden så det blev inget med det. Är det svininfluensan som är på G eller? Jag tycker det är lite upphaussat med svininfluensan. Verkar som alla har drabbats av bacillskräck. På makens jobb kommer det en person och torkar av lyskontakter och dörrhandtag. Jag bara undrar, var är vi på väg?

Nu skall jag se på tv, och njuta av hur underbart det skall bli att vara ledig i morgon.


Läge för förändring.

Jag kände att det var läge för förändring i köket. Jag hade tröttnat på mina lila gardiner. Gjorde då ett besök på Hemtex på hemväg från jobbet. Jag går förbi butiken varje dag så det är lätt att slinka in.
 
Jag har haft vepor i olika färger och mönster tidigare i köket så nu var jag sugen på något annat. Det blev en kappa istället. Så mycket färg är det inte nu för tiden på gardinerna. Det blev svart med grått och vitt i. För att piffa upp det lite, köpte jag några kvistar i höstfärger och gula ljuslyktor. Jag är lite sugen på att köpa några nya levande blommor istället för mina lättskötta plastbollar. De är för övrigt nytvättade dagen till ära.

Nu när jag bytt gardiner i ett rum så blir jag sugen på att även byta i andra rum. Jag tror att vardagsrummet skall bli nästa projekt under hösten, eller kanske sovrummet? Eller varför inte båda?





Superstars.

Nu har vi bänkat oss framför tv:n för att se på Superstars. Vi har sett mycket reklam för programmet så vi hoppas att det lever upp till förväntningarna. Att det blir riktiga tävlingar. Superstars får mig att tänka på det Superstars som gick på 70-talet. Då var det riktiga grenar som det tävlades i, och vi var imponerade över hur duktiga alla var. Det är så det skall vara. Någon gång under 80-talet visades också Superstars, men det tyckte jag var lite för mesigt. Kanske det har gått på TV flera gånger än vad jag minns.

Har haft ytterligare en nostalitripp till idag, med tanke på skådespelarens Patrick Swayze bortgång. I morse så drömde vi oss tillbaka till när vi såg filmen ´´Dirty Dancing´´ och suktade efter honom. För att inte tala om den superbra tv-serien Nord och Syd. Brukar kunna dyka upp en och annan repris på olika filmer när en skådespelare går ur tiden. 

 




Arbetskläder.

De som inte har arbetskläder på sitt jobb kan vara avundsjuka på de som har.
Vi som har arbetskläder är avundsjuka på de som inte har.
Det är precis som vanligt. Aldrig blir vi riktigt nöjda.

Visst kan det vara smart att alltid veta vad som skall tas på innan avfärd mot jobbet. Men det blir rätt tröttsamt med svarta jeans och en piké varje dag. Tidigare i livet när jag gick i affärer för att handla kläder hände det, att jag tänkte om jag hade råd att köpa det eller inte. I dag tänker jag istället:
- När skall jag hinna använda det här då....???

Det är inte direkt så att jag byter om när jag kommer hem på kvällen för att ´´fingå´´ hemma. Då blir det mest träningskläder eller myskläder.

Det är bara att göra det bästa av situationen. Jag försöker piffa upp mig lite med roliga stövlar eller något kul armband. Jag är glad att jag har ett roligt jobb som jag trivs med.

Nu väntar ännu en arbetsdag. Ganska lugnt nu. Jag tror det beror på att många plånböcker är ganska tomma efter sommar och semester.

Söndag kväll.

I dag har det blivit mycket friskt luft igen. Vi var på golfbanan på förmiddagen. Roligt. Lyckades med en birdie. Min första. Hem och käkade lite pastalunch. I eftermiddag har vi gått en två-timmars promenad. Jag måste säja att det känns lite i benen. Nu skall vi bara lata oss resten av kvällen.

Jag har förberett lite varma mackor med tacotema till kvällen. De väntar bara på att få komma in i ugnen.



Linda fick lite lust att baka så hon har fixat en sockerkaka. Det skall bli smarrigt till kvällsfikat. Jag tar för givet att vi får smaka den. Visst ser den god ut? Med blåbär.....mums......



Vi får sitta inne ikväll och mysa med tända ljus. Det börjar kännas lite höstmörkt inne också. I dag har jag haft jeans och strumpor på mig. Det känns som att det var evigheter sedan jag använde mina jeans. Jag är lite sugen på att det skall bli lite kallare ute, så att jag får använda lite andra kläder. Jag är trött på alla sommarlinnen. Nu vill jag ha lite roligare saker. Vad det nu skall vara, och var jag skall hitta dem?


Härliga lördag.

Vi steg upp tidigt idag för att åka till golfbanan. Underbar morgon med sol och lagom värme. Känns nu att jag har fått lite sol i ansiktet idag. Golfen gick riktigt bra så det var roligt att spela. Mats slog till och shoppade lite i Golfshopen. Ett par byxor. Fast de var lite för snygga att ha på golfbanan enligt Mats. Är vi andra förvånade eller?

När vi kom hem blev det lunch och sedan väntade lite jobb på oss. Mats tog sig an gräsmattan och jag gav mig på garaget. Nu är det välstädat i vårat garage. Det blev en runda till tippen efter städningen.

Nu skall vi bara slappa och njuta resten av lördagen. Jag bad just min make hälla upp ett glas rödvin åt mig. Nenne kommer på mat i kväll. Det blir klyftpotatis, grillade grönsaker och en ny sås. Till efterrätt har jag gjort någon slags hallondessert.Typ panacotta. Det var hallon, socker, vaniljsocker, kanel, gelatin och gräddfil. Det låter spännande. Jag hittade det på Arlas hemsida i veckan. 

Ha en fortsatt bra lördag.

 

De här blommorna var så fina så jag vill gärna visa dem en gång till. Tack igen Mats för de fina blommorna. Synd att de inte blommar för evigt.


Besöksrekord.

I går var det besöksrekord på min blogg. Kul. Jag har inte lika många besökare som BlondinBella, Kenza och andra kända bloggare. Det känns iallafall kul att det är några som läser. Jag vet att jag har några trogna som kollar min blogg varje dag. Det uppskattar jag. Bloggen känns som en lite rolig hobby.

Roligt känns det även när jag tänker på att det är fredag idag och snart en ledig helg. Tror t.o.m att vädret ser ut att bli fint. Jag skall gå en sväng till MQ på lunchen idag. Jag var där en snabbis i går, och såg att det fanns en massa nya snygga saker. Jag blev lite sugen på att prova lite. Kanske det kan bli lite lunch-shopping?

I kväll blir det pizzakväll. Lättlagat efter en arbetsdag eller lätt hämtat skall jag nog skriva. Sen är det faktiskt himla gott ibland också. Inte att förglömma.

Ha en bra fredag.

Grötfrukost.

I dag var det dax för höstsäsongens första grötfrukost. Havregrynsgröt. Jag tycker gröt är mer höst- och vinter-frukost än sommar frukost. Gröt är perfekt på morgon för det dröjer tills jag blir hungrig igen. Frukost är så himla gott. Jag är så hungrig när jag vaknar på morgonen, och måste bara ha frukost direkt. Kokt ägg är också en favorit på morgonen men jag orkar inte riktigt koka ägg på morgonen. Synd.

Mat-shoppingen är avklard. Linda hängde med mig idag också. Trevligt att få sällskap. Hon valde nygrillade revbensspjäll till kvällsmat. Jag nöjde med den färska pastan, som fanns hemma i kylen och lite pesto till.

Nu har jag varit ute på en timmes kvällspromenad. Det var helt enkelt underbart skönt ute. Promenaden piggade verkligen upp. När jag kom hem och öppnade dörren möttes jag av ett popcorn-doftande hus. Det luktar verkligen gott. Det var Linda som festade på popcorn och kollade på idol. Jag har också fastnat framför tv:n för att kolla på idol, trots att jag inte är någon stor idol-fan.

.

Svettigt step-pass.

Ja, det kan jag lugnt säja. Äntligen har jag varit på Feelgood och tränat. Step min favorit såklart. Det var lika kul som vanligt, och jag blev mera träningssugen. Dock kommer det nog att kännas lite i min kropp i morgon. Men träningsvärk är en skön värk. Har hållit igång med utomhusträning under sommaren, men det kändes att det behövs ytterligare tränings-pass för att komma upp till normal konditionsnivå.

I dag har Kerstin och jag varit och köpt bebis-kläder. Vi gick så länge och kunde inte bestämma oss. Det finns så mycket att välja på och allt är så gulligt. Vi gick så länge i butiken att de andra kunderna började att fråga oss om hjälp. En kund undrade om vi hade body utan nederdel. Då kan det väl inte var en body, eller? Vi fick oss iallafall ett gott skratt. Nu väntar vi bara på att vi skall få se det lilla underverket, och lämna över presenten.

Nu skall jag skriva en nota inför morgondagens race på ICA. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på att laga för mat till helgen. Något lyxigt och gott kanske?

Bortbjuden på en tisdag.

Nu har jag kommit hem från ett besök hos min kusin. Jag blev bjuden på mat. Canelloni, vilket smakade väldigt gott. Trevligt att vara bortbjuden en helt vanlig tisdagskväll. Vi hann prata en massa, dricka kaffe och stoppa i oss en stor bit äpplekaka. Nygräddad äpplekaka smakar alltid så gott.

Vi drömde oss tillbaka till Thailand. Vi kollade igenom hennes bilder på datorn. Det såg så varmt, skönt och mysigt ut. Snacka om att jag blir ressugen igen. Någonstans skall vi resa i vinter.

Linda har varit och hämtat mig nu ikväll. Det är ju skönt med en chaufför. Linda ville gärna ha bilen för hon har varit i Vasahallen, och tränat några av hennes alla gymnaster. Hon är så duktig och kämpar på som ledare. Lägger ner mycket tid på att planera för träningarna.

Nu skall jag släcka lampan och sova gott för det är en ny dag i morgon. God natt.

Soppkok.

Det låter väl riktigt husligt med en sådan rubrik?

I går pratade Linda om att hon var sugen på soppa. Vi började då att läsa i kokböcker. Jag har två kokböcker från Viktväktarna (Fynd från bokrean). I de böckerna finns det många bra sopp-recept. Vi hittade två olika fisk-soppor. En av dem med currysmak har vi gjort tidigare. Så nu ikväll har jag kokat dessa två soppar. Under den tiden sågs inte Linda till. Trodde att jag även skulle få hjälp med kokningen. Inte bara receptsökningen.

Nu när det blir höst, och det blir lite mera tid till att laga mat tycker jag att det är kul att försöka hitta lite nya recept. Känns spännade med lite nytt till lördagsmiddagen och fredagsmyset.  

Jag pratade nyss med Jessica och en mindre katatrof hade hänt. Hennes plattång hade gått sönder. Jag förstår. Även jag är en slav under plattången. Vilken bra uppfinning. Tänk när locktångnen kom, och det gick att böja in håret så där tjusigt. Det är vi som var med på sjuttiotalet som minns det. Jag kommer ihåg att jag fick en ljusgul locktång i julklapp som till och med lockade med ånga. Det ni!





Soliga söndag.

Ja, så ser det faktiskt ut utanför huset just nu. Jag skall ta på lite träningskläder snart och ge mig ut på en runda. Det ser så skönt ut ute. Det gäller att passa på att njuta för snart är det mörkt och kallt.

Mats och jag började dagen med en golfrunda. Det var jättehärligt ute för det blåste ingenting alls. Det är så skönt att komma ut tidigt på morgonen. Roligt var det att spela också. Nu ser jag redan fram mot nästa runda. Bäst att boka upp sig till helgen snart.

När vi kom hem fixade jag middag. Det blev fläskfilégryta och ris. Till efterrätt paj och vaniljsås. Pajen kändes himla onyttig när jag gjorde den. Smör, socker och sirap. Havregryn också, och det är väl nyttigt eller?
Men ack så god den var. Smakade knäck och mums. Det bästa är att det finns fortfarande kvar lite i kylen.

3-årskalas.

Nu ikväll har vi varit på tre-års-kalas. Mats lillasysters dotter fyller tre år i veckan. I dag var det dax att fira henne. Vi plockade med oss en massa paket och drog iväg. Det är rätt kul att köpa presenter till småtjejer när mina egna barn är så stora. Jag hittade en gullig lila blus med blombroderier på HM till henne. Sedan blev det även vattenfärger, pennor, målarbok och ritblock. De små liven måste få lite att pyssla med också.

Vi fick vin till maten på ´´barnkalaset´´. Då är det ganska bra att våra barn är så stora att de kan köra hem sina föräldrar. Linda hängde med och skötte den saken idag.

I morgon skall vi spela golf. Jag blev så sugen på att spela när vi satt och pratade om golf nu ikväll, så det skall bli riktigt kul i morgon.

Ha en bra lördagskväll.

Äntligen ledig dag med frisörbesök.

I dag känns det bra. Jag är ledig och jag skall till frissan. Får se hur mycket jag törs klippa av. Vill inte bli korthårig, men just nu är håret så trist. Min frisör, Jessica gör säkert underverk med mitt hår. Jag har gått hos henne i många år. Jag gillar henne. Ibland har hon bytt salong, men då har jag hängt med.

Jag blev lite sugen på att vara lite huslig nu på morgon så jag har bakat. En morotskaka som jag hittade receptet på i senaste Buffé. Det luktar väldigt gott om den. Har ännu inte smakat den. Tills i kväll har jag gjort en pastasås. Min favorit med kyckling, baldspenat och soltorkade tomater. Köpte någon slags lyxpasta igår som vi skall ha till.

Snart skall jag åka ner till stan, via Tippen och lasta av lite sopsäckar. Tänkte sedan att jag skulle hinna hoppa in på HM en sväng och kolla lite innan jag skall till frissan. Jag tycker HM i stan är mycket bättre än på Ikano. Det känns som de har mera saker i stan. När jag var yngre handlade jag jättemycket på HM eller Hennes, som vi sa då. Efter det har det varit några år som jag inte har hittat något där. Nu under det sista året tycker jag dock att jag har hittat lite saker där. Det känns bra att det inte är så dyrt också. Shopping......vad kul!




Smörgåstårta och choklad.

När jag var på hemväg idag ringde Linda och ville bli hämtad i skolan. Bra för då kunde hon hänga med och handla på Signalen. Vi körde ett varv med kundvagnen i racerfart. Mats var imponerad över att det gick så fort att handla. Men det blev lika dyrt som vanligt trots det. Jag gillar att unna mig lite godsaker. Vi ringde till Mats, och kollade om han hade käkat, eller om vi skulle köpa med kvällsmat. Han beställde något riktigt gott, då han tyckte han var vär det efter att ha blivit genomsur två dagar i rad. Något riktigt gott för honom är smörgåstårta konstaterade Linda direkt. Det blev en med massa räkor på. Mums.

Choklad då. Hur kommer det sig att det är med i rubriken? Jo, idag kom det en kund som var nöjd med mitt arbete och lämnade två chokladkakor, Anthon Berg. Så nu är vi mätta igen. Mörk choklad, jag har för mig att det skall vara nyttigt.

Ute bara regnar det så att vi sitter inne och kollar på TV. Det var höstlikt ute nu ikväll. Jag sa just till Linda att jag vill att det skall bli lite kallare så att jag kan börja använda stövlar. Jag är trött på mina sommarskor. Jag har sett en par snygga stövlar på Scorett som skulle passa bra att ha på jobbet. Bruna. Jag har faktiskt inga bruna stövlar. Det måste vi göra något åt.......eller?


Var är macken.

Tänkte att jag skulle tanka i morse när jag körde till jobbet. Men när jag kom fram vara hela macken borta. Jämnad med marken. Jag brukar inte köra på den sidan av IKEA så det var nog därför som jag inte märkt något. Jag tror inte att den försvann just i natt. Bensinen räcker säkert hem i kväll igen.

Väntans tider är nu över här på jobbet. Det lilla flickebarnet föddes nu i natt.


I väntans tider.

Vi går i väntans tider på jobbet. En av killarna skall bli pappa. Det är planerat tills idag men än så länge ser det inte ut att bli något. Men vi vet aldrig. Alla blir lite besvikna när han kommer på morgonen och utbrister.
- Ja, det blev inget idag heller.
Jag kommer ihåg hur det själv var när jag gick och väntade på Linda. Grannarna blev lika besvikna varje dag när de fick se mig med den stora magen. Det behövdes en bröllopsfest för att det skulle bli fart på det hela. Jag vill säja att känns himla skönt att vara klar med barnafödande, och småbarn på dagis.

Ha en bra onsdag.


Våfflor.

Det enda jag skriver om just nu är visst ätbara ting. Vi hade morgonmöte på jobbet i morse. Kvar i skåpet fanns våffelmix sedan våffeldagen. En av grabbarna i butiken gräddade våfflor åt oss. Det satt inte helt fel även om vi var mätta hela dagen. Jag jobbade en långdag så det var tur att jag hade fått extra energi i mig.

Ute har det visst varit sommar idag, men när jag kom hem hade solen gått ner. Det är snart bara dax att krypa ner och sova några timmar innan det är jobbdax igen. God natt.

RSS 2.0