Tack för maten.

Vi har varit hos svärmor och ätit söndagsmiddag. Det smakade mycket bra. Det bjöds på en het kycklinggryta. Jag måste bara be om receptet. Tack än en gång för den goda maten.

Nu har vi hunnit med att varit ute en sväng också. Det snöar igen. Hur mycket snö skall vi få?

Nu har jag gjort en egen pizza som just nu gräddas i ugnen. Det blir till att sova tidigt i kväll. Maken skall med tåget 06,38 i morgon bitti. Jag har lovat att skjutsa honom då. Nu luktar det gott från pizzan i köket.

Härlig vinterpromenad.

Just hemkommen från en härlig promenad i vintersolen. När vi kom hem stod vi bara på framsidan och solade oss. Det var så varmt och skönt.

I dag väntar en söndagsmiddag hos svärmor. Vi skall fira hennes födelsedag som var i början av månaden.
Grattis.


Mums.

Varma nachos med salami och ost. Det smakar kanon.



Ett glas rött till detta. Ytterligare ett lådvin som jag kan rekommendera.



Till middag i dag serveras italiensk pastasås med bandspagetti. En favorit i familjen. Till efterrätt blir det paj. Färdigköpt i butik. Jag köpte två pajer förra veckan till bra pris. Det var andra sortering. Har aldrig tidigare varit med om att köpa ätbara ting i andra sortering. Glas har jag däremot köpt i andra sortering. Vet inte vad det var för ´´fel´´ på pajen eftersom det var andra sortering. Kanske utseendet. Vad vet jag....???


Äntligen en jacka.

När vi var på väg till Feelgood på förmiddagen hoppade vi in en snabbis på Active Life. Äntligen slog Mats till på en vinterjacka. Nu behöver han iallafall inte frysa. Han har kollat tidigare, och jag har tjatat på honom att han skall köpa en. Men han har liksom inte kommit till skott. Som vanligt kanske jag skall tillägga.

Som sagt var så blev det träning på Feelgood. Skönt. Efter detta en lunch hemma vid köksbordet. Pastasallad med räkor och lax i. Gott.


Björn Skifs.

Nu har jag bokat biljetter till Björn Skifs show på Cirkus i Stockholm. Jag är lite hemligt kär i Björn Skifs. Han har alltid varit en av mina favoriter. Jag minns alla hans hits från sjuttio-talet. Har en massa gamla låttexter sparade i huvudet. Till vilken nytta?
För några år sedan när vi var på delfinshow i Kolmården, satt han precis framför mig. Det är nog det närmaste jag kommer Björn Skifs i mitt liv.

Mats skall jobba i Stockholm under några veckor. Han har fått en lägenhet på Kungsholmen att bo i. Naturligtvis skall vi utnyttja tillfället att roa oss i Stockholm.


Vinterdag.

Det ser ut att bli en härlig vinterdag idag. Der ser t.o.m ut som att solen kan titta fram en stund. Hur underbart vore det inte att få se lite sol.

Nu skall jag ge mig ut och skotta undan lite snö. Alla vägar har plötsligt blivit så smala när det ligger så mycket snö på sidorna. Jag tycker iallafall att det är mysigt.

Rörigt vardagsrum.

Fortfarande lever vi i ett rörigt vardagsrum utan tak i en del av det. Nu har de lagt alla rör på utsidan i garaget istället för i väggen. Det verkar som att knäppljuden har försvunnit. Äntligen, efter sju år.......



Jag ser fram emot att få fixa iordning vardagsrummet med mina nya gardiner.

Nu skall jag skriva en shoppinglista till morgondagens ICA-besök. Vet inte alls vad jag skall hitta på att laga för mat i helgen. Jag är ledig i morgon. Det känns så skönt. Mats har jobbat kväll denna vecka så han är också ledig. Skall bli trevligt att få se honom. Jag har inte sett honom sedan i söndags. Bara när han har sovit.


Step=Bra humör.

Nu i kväll har jag varit på step igen. Det var så himla kul, så jag blev på så bra humör. Bra musik och en massa snurrar hit och dit. När jag började träna trodde jag aldrig att jag skulle gilla, och klara av dessa pass. I morgon väntar step med Sören. Då vet jag att det blir jobbigt, och snurrigt. Men det är ju det som är så himla kul.


Halva reapriset.

Jag måste bara berätta om dagens reafynd. Glömde alldeles bort det. Jag har önskat mig svarta linnevepor till vardagsrummet. Jag har under en tid spanat på ett par på Hemtex. Pris 399 kronor. Eftersom jag behöver tre paket skulle det bli ca 1200 kronor. P.g.a detta har jag bara spanat. Nu var de helt plötsligt nedsatta till 199 kronor, och så halva reapriset. Ni kan tro att jag kände mig nöjd när jag skulle betala. Endast 99 kronor. Av bara farten slank det ner två påslakanset. De hade kostat 499 kronor styck. Jag betalade 99 kronor styck.  

Efter alla dessa reafynd kommer jag att sova så gott. Jag känner att jag längtar till kudden just nu.

Feelgood och snöskottning=träningspass

Jobbat idag igen. Det märktes att det var lite mindre kunder p.g.a snöyran. Stannade iallafall på Feelgood på hemvägen. Det blev ett step-pass som varvades med styrka. I dag var det träning för armarna med hjälp av gummiband. Jag kan inte skryta med att jag är speciellt stark.

Väl hemma igen plockade jag fram snöskyffeln. Attans vad mycket snö det var. Jag blev lika svettig som efter träningspasset. Snacka om att armarna kändes sega efter skottningen. Det positiva var att jag fick frisk luft.

Nu har jag plockat iordning på en massa tvätt. Linda har städat i sin garderob vilket är kanonbra. Dock dyker det då upp en massa tvätt till mig. Det är som tur är mest sådant som inte behöver strykas. Jag gillar verkligen inte att stryka.

Hemma igen.

Nu är jag hemma igen efter en tur till Sveriges Framsida. Så säjer iallafall Göteborgarna om sin stad. KickOffen var lyckad, som alltid. Fullt drag i dagarna två, och inte mycket sömn. Trots detta känner jag mig inte så trött nu ikväll. Fast visst skall det bli skönt att få sova i sin egna säng i natt. I morgon skall jag använda all inspiration som jag fått på mitt vanliga jobb.

Nu först skall jag lägga mig och läsa lite i Amelia som hade landat i brevlådan idag. Natti, natti.

Snart färd mot Göteborg.

Snart är det dax att börja vår resa mot Göteborg. Vi skall på KickOff. Det brukar alltid vara kul. Vi har varit i Tylösand tre gånger på KickOff. Nu skall det bli lite nytt med Göteborg.  

Jag har packat en resväska med som vanligt alldeles för mycket kläder. Jag hade så svårt att bestämma mig för vad jag skulle ta med mig. Jag tycker det är kul att få använda mina egna kläder, då jag har arbetskläder på jobbet.

Jag skall hämta upp ett par kollegor på vägen. Vi stannar någonstans längs vägen, och käkar lite. Mats är på jobbet, och Linda skall baka muffins. Undra om det finns några kvar när jag kommer hem på tisdag?
Det lät som de skulle bli goda. Kladdkakemuffins med vit choklad i.




God Morgon.

Det blev inte någon sovmorgon idag. Vaknade tidigt. Efter att ha försökt somna om en stund insåg jag att det var lika bra att stiga upp. Jag startade med lite köksjobb. Gjorde köttfärssås att äta senare idag. Jag har även kokat en fisksoppa till morgondagen. Jag har ett kanonlätt och gott recept på fisksoppa. Det kommer från Viktväktarnas kokbok. Där har jag hittat många bra sopprecept.

Dax att fixa lite bankaffärer nu när månaden börjar närma sig sitt slut. Efter detta skall Mats och jag ge oss ut på en promenad. Det ser skönt ut ute.

Ha en bra söndag.

Mio Möbler.

Jag tog med mig min make på en utflykt till Mio Möbler. Jag vill så gärna övertyga honom om att vi behöver en ny soffa. Vi provsatt lite olika soffor. Det finns så mycket fina småsaker på Mio också. Den enda shoppingen blev en duk till vardagsrumsbordet. Den kommer inte på plats förrän vi får möblera vardagsrummet igen. Jag ville köpa något att ställa på bordet också. Mats trodde nog att det fanns något som passade hemma. Med tanke på alla saker som vi flyttade ur skåpen i veckan.

När vi kom hem blev det ytterligare utgifter för mig. Julklappen till våra döttrar. De fick en resa utav oss i julklapp. Från början var tanken att det skulle bli en Londonresa under våren. Det slutade nu med en vecka på Kreta i juni. God Jul mina kära döttrar.

I dag är det jag som ansvarar för middagen. Det blir fläskfilé, späckade med salami och soltorkade tomater. Till detta serveras potatisgratäng. Det blir till att käka i köket ikväll. Lite mot mina principer på en lördag. Men vi har inget val just nu.


Start med spinning.

Vi har börjat dagen med ett tidigt spinning-pass på Feelgood. Kvart över nio satt vi redo på våra cyklar. Det var skoj. Det var ett tag sedan jag var på spinning. Det kommer nog att kännas i mina ben i morgon.

Nu väntar en hemgjord pastasallad till lunch. Det skall bli gott. Jag blev hungrig av att träna.

Lunch med Linda.

I dag har jag ätit lunch med min yngsta dotter. Trevligt. Hon kom ut till Ikano efter sitt matteprov i skolan. Naturligtvis blev det ett besök hos Sanne. Han är så glad och trevlig jämt.

Jag känner mig som jag bara har gästspelat på jobbet nu idag då jag skall vara borta både måndag och tisdag.
Jag har iallafall hunnit med att jobba åtta timmar. Linda körde hem vår bil för jag hämtade en hyrbil som vi skall åka i till Göteborg på söndag. En Audi A4. En trevlig liten bil. Det var så mycket knappar överallt så jag visst inte vad jag skulle använda alla till. Bilen talar om för mig när jag skall växla. Helst plötsligt bad den mig att växla till 6:an. Inte hade jag en aning om att det fanns så många växlar.

Lite småplock och vin till kvällsmat idag. Maken sköter köket idag igen. Det blir till att käka i köket idag för matsalen är under arbete. Inplastad och inget tak.


Två dagar i huvudstaden.

Hemma igen efter två dagar på ledarträff i Stockholm. Scandic Infracity stod för värdskapet. Jag tyckte jag bodde högt upp på nionde våningen. Det fanns visst ända upp till tjugo våningar. Jag trodde jag skulle få fin utsikt, men jag hade rum inåt. Det enda jag såg var stålrör i vitt. Som tur var så tillbringade jag inte mycket tid på rummet.

Två givande dagar med mycket givande info. Som vanligt lite ovant att sitta still en hel dag. Rolig fest på kvällen. Förrätt med mingel var lyckat. Dock var middagsmaten ingen hit.

Tåget var endast tjugo minuter sent idag. Det fattades en vagn på tåget så det var lite rörigt. Väl hemma igen hämtade Mats mig på stationen. Vi passade på att handla lite på ICA på hemvägen.

Nu skall jag snart sova så jag orkar att jobba i morgon igen.


Möbelflytt.

Vi har ägnat en del av kvällen till möbelflytt. Alla möbler är ihoptryckta i ett hörn i vardagsrummet. Inte så kul men vi måste. Ända sedan vi flyttade in i huset för sju år sedan, har vi haft problem med knäppljud i väggarna. Det har inte hänt ett dugg trots de få tester, och åtgärder som gjorts. Nu skall taket under badrummet öppnas. Dvs över matplatsen i vardagsrummet. Mitt i möbelflytten kände jag att nu önskar jag mig verkligen en ny soffa. Maken lät inte lika sugen som jag. Är ni förvånade....??? Önska kan jag väl få göra....???

Vi har tömt skåpen på glas, och tallrikar. Burit upp allt det på övervåningen. Det blev rena rama träningspasset med alla turer upp och ner i trappan. När vi var klara så kände jag mig dammig, och smutsig. Jag gav mig ut på en promenad för jag kände att jag behövde vädras lite.

I morgon är det tidig uppstigning. Tåget går 06,38. Det är dax för ledarträff i Stockholm under två dagar. Jag har packat lite saker. Fick naturligtvis beslutsångest, och har som vanligt packat alldeles för mycket. Jag hoppas på två givande dagar.



LHC-Djurgården.

Jag har tillbringat kvällen i Cloetta Center. Det blev helt plötsligt en hockey-biljett över till mig. Det är alltid skoj att gå på hockey. Det blev bara bättre av att LHC vann med 7-4. Riktigt underhållande match med många mål. Dock inte fullsatt. 6626 åskådare. Det skall bli spännande att se vilken placering LHC får i årets elitserie. 

Det har fallit mera snö nu ikväll så det var bara att sopa bilen efter matchen. Tur att jag då har ´´den lille´´ så är det snart gjort. Nu är jag iallafall hemma igen. Jag har tagit en glas juice, och ett par kex med ost. Nu är det dax att krypa ner och sova en stund igen. God natt.


Det sista av julen.



Detta är det sista hemma hos oss som påminner om att det inte är så längesedan som det var jul. Tur är väl det.
Nu vill jag bara blicka framåt mot våren. Grannen och jag drömde nyss om när vi skulle kunna sitta i solen på framsidan och fika.

Fick ett ryck förut och rensade bland gamla papper i pärmar och lådor. Inte klokt vad skräp det blir. Av bara farten så blev det lite rensning på annat också. Tippen nästa. Har också hunnit med att få en hel del frisk luft idag.

Jag testade en ny fiskrätt till middag idag. Helt ok tyckte jag och Mats. Linda gillade inte. Så då blir det nog ingen repris av denna.



Väldigt mättande var den. Trots detta så känner jag att det är snart dax att fixa till något litet att käka till kvällen. Efter detta blir det en slapparkväll för att orka med en ny vecka.


Balklänningen beställd.

Klänningen är beställd, och handpenningen är betald. En stilren och elegant klänning blev det. Hon kommer att bli så fin. Det var fullt med mammor, pappor och flickor i butiken som skulle rusta sig inför balen.

Det blev en lunch också. Bakad potatis för min del. Det smakade gott för det var längesedan jag åt det. Skagenröra är min favorit. Skaldjur är alltid gott.

Eftermiddagen har vi spenderat utomhus. Två timmars promenad. Nu är vi hemma igen, och jag har tänt en massa värmeljus för att det skall bli lite mysigt. Ett glas vin är upphällt, så allt är på topp. Några kex med ost väntar också på mig. Mats behöver inte stå för middagen i kväll. Jag gjorde en pastasås med fläskfilé i morse, så det är lätt att laga middag i kväll.

Njut av lördagskvällen.

Egen skönhetsvård.

Vaknade tidigt i morse. Unnande mig en god frukost, och tidningen i lugn och ro.

Efter detta blev det lite skönhetsvård. Fotvård och handvård. Gjorde en ansiktsmask samtidigt som jag låg en stund på spikmattan. Bra start på dagen.

Snart skall Mats, Linda och jag åka en sväng till stan.


Middagen på bordet.

Som vanligt när jag kommer hem på fredagskvällen så har jag middagen på bordet. Med andra ord perfekt. I dag blev det en stor köttbit. Entrecote. Till det lite specialpommes och bearnaise. Det luktar så gott i köket när vi steker köttet i smör. Mats var nöjd idag, för han hade varit på Systemet och handlat. På rea. Det är inte så vanligt att det är rea på Systemet. Vinet smakade iallfall gott. Vi skall kolla i morgon om vi kan fynda mera på rea.

Jag blev kvar lite längre än vad jag hade tänkte på jobbet. Det ryckte lite i säljtarmen, och jag ville jaga lite bonuspoäng. Vi trodde att det skulle vara lite lugnare nu efter jul. Det verkar som folk har pengar kvar att spendera. Det är bara bra.

Linda har nu cyklat iväg till Erik. Mats och jag laddar för på spåret. Får se hur många poäng vi får idag. Mats festar på chips. Jag har godisuppehåll så det blir inget för mig. jag är faktiskt inte ens sugen på det.

Ha en mysig fredagskväll.

Roliga step.

Det är så himla roligt med step. Lite dansant, och snurrigt idag. Jag känner mig lite ringrostig när jag inte tränat på länge. Jag blir på så bra humör efter ett roligt step-pass. I dag kände jag mig så pigg efter passet, att jag körde ett race på ICA av bara farten efteråt. Det blev lite sent innan jag var hemma igen. Jag känner mig nöjd med att jag handlade idag. Tänk vad glad jag kommer att vara i morgon. När jag slutar jobbet kan jag bara åka hem, och njuta av fredagskvällen.

Jag tog en sväng på IKEA på lunchen. Vi hade fått ett presentkort från IKEA i julklapp. Tack så mycket för det. Jag har spanat på en skål ett tag så nu slog jag till. Den passar perfekt till vår ljusstake på matsalsbordet. Kolla så fint det blev.




Träningsvärk.

I går eftermiddag började träningsvärken att smyga sig på mig. I morse när jag vaknade var det som att göra situps, när jag skulle resa mig i sängen.
- Aj, min mage.
Bilen skulle skrapas innan jag kunde köra till jobbet. Isen satt som berg på framrutan.
- Aj, min armar.
När vi pratade om roliga saker på jobbet idag, och jag skrattade.
- Aj, min mage.

Trots det är träningsvärk en skön värk att drabbas av.

I dag har jag även slutet cirkeln när det gäller mina frisörer. Det är över tio år sedan som jag kände att jag behövde en ny frissa. Då gick jag till Ingela. En toppentjej. När hon blev gravid rekommenderade hon Jessica, som jobbade på samma salong. Efter det har jag följt med Jessica till hennes olika arbetsplatser. Nu jobbar hon på Ingelas mans salong. I dag när jag ringde för att boka klipptid var det svårt att få en tid hos Jessica. Då fick jag en tid hos Ingela istället. Så nu är jag tillbaka där jag en gång började. Jag ser fram mot att gå till Ingela. Det är dock några veckor tills det är dax.



Lite vackra sommarblommor även fast det här himla fint ute nu med all snö. I dag var det ´´bara´´ minus tio. Då tycker jag det är riktigt varmt och skönt. Vi vänjer oss vid kylan.

Linda rustar för bal.

Linda planerar inför vårens bal. I dag har hon varit , och provat en klänning. Det ser ut som Linda och jag har samma smak när det gäller klänning. Frissan skall bokas. En hel del småsaker kommer till. Jag ser hur tusenlapparna rinner iväg. I höstas skullen hon inte dansa, men nu har hon ändrat sig. Det tycker jag är kul.

Bal är någonting extra festligt. Jag var också på bal när jag gick i gymnasiet. Två gånger. Det har dock hänt lite sedan jag var på bal. I dag är alla mycket duktigare på att dansa. Klänningarna är elegantare. Klart att det blir så när det spenderas mycket mera pengar på balen idag. Jag ser iallafall fram emot att få se Linda dansa.

Här sitter jag mätt och belåten i soffan. Linda hade stekt pannkakor till mig när jag kom hem. Tack Linda, för de goda pannkakorna. Jag sparade ett par till Mats också. De kan han festa på när han kommer hem i natt.

Det blev en långdag på jobbet idag. När jag kom hem blev jag glad när jag såg att Amelia hade kommit. Den bara låg där på köksbordet, och väntade på mig. Nu skall jag krypa ner i sängen, och läsa den. Jag kan sova lite längre i morgon än vanligt. Det skall bli skönt.





Underbara lediga dag.

Tänk vad mycket jag hinner under en ledig dag. På förmiddagen var vi på bildvisning. Vi tog beslut om ett stort kort som kommer att bli 50x70, och två små fyrkantiga 18x18. Det blev inget billigt besök direkt. Nu väntar vi såklart på att de skall bli klara. Det skulle ta cirka fyra veckor.

Till lunch blev det köttbullar, och stuvade makaroner. Gott. Jag klarade av att laga stuvade makaroner så maken blev nöjd. Annars är det hans specialité. Jessica och Linda brukar vilja att han skall laga de stuvade makaronerna. Tyckte jag behövde göra lite nytta, så jag tog en storstäd i köket. En promenad i det kalla vädret hann jag också med.

Begav mig ner till stan, och Feelgood vid fyratiden. Jag köpte en ny mascara. Jag läste i Amelia att den fick bäst i test. Jag skall kolla om den håller vad den lovar. Extra bra att de hade extrapris på den på HM just nu. Det blev träning i olika maskiner, step och core. Snacka om att det kommer att göra ont lite överallt i min kropp i morgon.

Nu har jag fått lite mat, och skall slappa lite innan sovdax. Kvällen är inte riktigt slut ännu. Det har blivit kallt igen. Minus fjorton är det just nu. Jag har varit sugen på att köpa mig en flanellpyjamas. Jag har pratat om det länge. Så fort jag kollar på en i någon affär tycker jag att de ser så tråkiga ut. Då köper jag ingen. Snart är nog vintern över, och då behöver jag ingen flanellpyjamas. 


Söndagen går mot sitt slut.

Jag har hunnit en hel del idag känns det som. Först så var det jobb till klockan tre. Lugna gatan.

Efter jobbet körde jag upp till sjukhuset för att hälsa på min mor, som ligger där sedan i torsdags. Jag känner mig alltid så vilsen på sjukhuset, och vet inte var jag skall ta vägen. Vissa människor verkar känna till alla avdelningar, trots att de själva ej varit inlagda. När jag klev ut ut hissen var det naturligtvis några som dök på mig för att fråga om vägen.
Typiskt, jag hade nog med att hitta ut själv.

Linda hade bakat blåbärskaka i eftermiddag. Så det luktade så gott när jag kom hem. Den smakade gott också.

Fick lite pyssellust när jag kom hem, så jag tog ett litet röj i klädkammaren. Där finns det alltid lite saker som kan rensas bort. Efter detta var jag sugen på frisk luft så det blev en kvällspromenad.

I morgon är jag ledig så jag behöver inte stressa i säng. Det känns skönt att veta. På förmiddagen skall jag gå på bildvisning. Det är visning av bilderna som Jessica, och Linda, tog hos fotografen som julklapp till oss. Vi får hjälp från fotografen, att välja en passande bild att förstora. Det skall bli kul. Det är massor med bilder, och svårt att välja, så det blir fint med lite hjälp.

Kallt. Kallt. Kallt.

- 20 grader. Jag minns inte riktigt när det var så kallt senast. Linda skall just ge sig iväg på bio. Mats och jag sitter hemma och värmer oss. Vi har tänt en massa ljus för att det skall bli varmt och skönt.

Har just avnjutit en god middag. Kyckling med parmaskina och klyftpotatis. Även idag är det maken som har kökstjänst. Det är skönt att få sätta sig vid dukat bord.

Ganska lugnt på jobbet idag. När jag kom hem gick Mats, och jag ut en sväng. Skönt. Det tar lite extra tid att få på sig alla kläder nu när det är så kallt. När vi fått på oss alla kläder så frös vi inte på promenaden. Vi får så fin färg i ansiktet av den friska luften.


Äntligen step igen.

I dag har jag varit på Feelgood efter jobbet. Kanonkul att träna lite igen, och träffa alla gamla träningskamrater. Nu skall jag komma igång med träningen igen. Det var inte så jobbigt som jag tänkte mig, trots att jag inte tränat på länge. Dock lär det nog kännas i benen under morgondagen. Men vad gör det. Huvudsaken är att ha kul.

Hualigen vad det är kallt ute. Linda cyklade just iväg i den 20gradiga kylan. Jag skulle inte vilja byta med henne. Vi har just fikat. Gott och värmande. Jag hittade hembakade blåbärsmuffins i frysen, så nu är vi proppmätta igen. Mats hade naturligtvis fixat mat till oss nu ikväll. Tack för det.

Nu skall vi lata oss och se lite på TV. Det är en jobbarhelg för min del, så det blir ingen sen kväll. Undra om kunderna har några pengar kvar att handla för nu efter julhelgen....???


Tillbaka på jobbet.

I dag var det time för jobb igen. Det har varit så skönt att vara ledig i några dagar. Det var kunder idag också. Jag som trodde att folket skulle börja att jobba idag igen. Men så var det visst inte.

Stannade på ICA på vägen hem. Jag tyckte att jag hade världens minsta shoppinglista. Tänkte att idag blir det billigt. Men, tji fick jag. Mat blir nog aldrig billigt. Jag är iallafall duktig, och storhandlar en gång i veckan. Springa till affären varje dag har jag varken tid, eller lust med. Skriver alltid en shoppinglista, men visst slinker det ner lite saker som inte finns med på den. Impulsköp är bra det också. Nu är iallafall kylen fylld, och det ser ut som att kommer att ha mat för hela helgen. Bara någon lagar den vill det säja.







Hemma igen.

Tack för senast, Jessica. Det har varit några trevliga dagar hos dig.
Nu är jag hemma igen. Det gick bra att köra hem. Inte alls mycket trafik, och fina vägar. Så fort jag steg innanför dörren hemma så sa Linda.
- Det är bäst att du ringer mormor direkt, och säjer att du är hemma. Hon ringde precis, och var orolig för hur det gick för dig på vägen.
Hon blir så nervös när jag skall köra alldeles ensam från Helsingborg, och det är snö ute. Men som sagt var. Det gick jättebra. Jag är inget orolig över att köra ensam på vägen i snön. Jag oroar mig inte för det. Bra bil och bra däck underlättar såklart.

När jag kom hem rensade jag bort alla julsaker. Så himla skönt. Nu är jag trött på allt vad jul heter. Vanliga gardiner hänger nu i köket. I morgon vill jag köpa färgglada tulpaner för att få ytterligare vårkänslor. (Om det nu går i detta kalla vinterväder).

Jag hade med mig min kamera till Helsingborg men inte min dator. Därför har det inte blivet några bildinlägg. Det skall vi ända på nu.



Mats och jag käkade på Mezo i Helsingborg. Fräsch sallad. Tallrikarna är från IKEA. De har jag spanat på lite. Dock finns de bara i grönt och gult. Ingen av dessa färger tilltalar mig. Bra tycker nog min make.



Jessica och jag jobbade i köket. Paj och Lasagne.



Så här fint blev det när vi dukat för kvällsmat. Jag är lite avundsjuk på tallrikarna. Så snygga. Skulle gärna ha några själv.



Snö och åter snö. Nu har vi gått en kvällspromenad. Nu är det bara att ladda för morgondagen då det är dax att jobba igen. Åter tillverkligheten med andra ord.



Skön start på dagen.

Vi började dagen med en promenad i rask takt. Vi var ute i nästan en timme. Vi avslutade vid bageriet, och köpte med oss nybakat frukostbröd hem. Väl hemma blev det en god frukost med gröt, ägg, apelsiner och nybakat bröd. Mums.

Vi gav oss ut på en tur. Först en sväng på IKEA. IKEA här i Helsingborg är ingen hit. Jag förstår att de behöver bygga nytt. En lite runda på Väla Centrum hann vi också med. Där passade vi på att fika. Stannade på Maxi för att ladda med lite föda på hemvägen.

Väl hemma igen så var det kökstjänst som gällde. Jessica och jag fixade två tacopajer. Vi käkade naturligtvis det till kvällsmat. Det som blev över har vi fryst in i matlådor till Jessica. Jag har laget en lasagne också som skall bli matlådor. Nu är det fullt i frysen här.

I morgon bär det av hemåt igen. Hoppas att inte vägarna är precis igensnöade. Det kan iallafall inte blir värre än när jag, och Linda körde hem härifrån i Januari 2007. Det är bara att anpassa hastigheten så går det bra.
Det har varit några roliga dagar här nere, så hoppas att vi får komma och hälsa på snart igen.





Heldag i Malmö.

Efter en stadig frukost i morse körde vi mot Malmö. Vi hängde på låset när Zara öppnade klockan tio. Före lunch gick det lite trögt med shoppingen. Efter en god, och närande lunch lossnade det. Vi fick ihop några påsar var. På eftermiddagen fick vi inta ännu lite extra energi i form av en cafe latte. Törstiga var vi också. Vi tror att det var lunchen som var lite salt.

Vi fyratiden kände vi oss ganska nöjda, och begav oss tillbaka till bilen för färd hem. Vi hade tagit sikte på en ICA-butik för att hitta rätt väg ner i P-huset.

Väl hemma igen kände vi oss sugna på en uppfriskande promenad. Efter detta kvällsmat. Nygräddad baugette och en kopp te. Gott.

Nu tycker vi att vi har rätt att lata oss resten av kvällen. Vi har precis gjort varsin ansiktsmask. Min var en chokladmask. Det är det närmaste choklad jag kommer för tillfället. Jag har bestämt mig för ett godisuppehåll. Det luktade riktigt gott om chokladmasken. Dock blev jag inte så sugen på choklad. Tur var väl det.

Nu skall vi vila upp oss så vi orkar morgondagen också. Mera shopping?

Ha en bra kväll.


Ännu mera Helsingborg.

Ännu en trevlig dag i Helsingborg. Det är skönt att komma iväg några dagar, och få lite miljöombyte. Jessica har jobbat idag. Mats och jag började dagen med att vara ute i två timmar. När vi kom hem festade vi på korv och mos. Det smakade så himla gott efter att har varit ute i kylen.

I dag var det dax för Mats att resa hem med tåget. När han promenerade ner till tåget så gick jag till Charlotte. En före detta jobbarkompis, som nu bor här i Helsingborg. Jättekul att se henne igen, och prata lite. Hon har flyttat sedan jag besökte henne sist så det var kul att se deras nya lägenhet.

Nu har Jessica och jag just druckit en värmande kopp te. Bäst att sova tidigt ikväll så vi orkar med morgondagens shopping.

Mera Helsingborg.

Lite sovmorgon blev det iallafall. Jag sov så gott i natt.

Vi skjutsade Jessica till jobbet. Efter det tog vi en tur till Golfbutiken. Vi hittade precis vad vi ville ha. Resebagar till våra golfklubbor. Ett riktigt fynd. 40 % rabatt. Vi kändes oss kanon-nöjda, och nu är vi laddade för vår golfresa.

Ett stop på stan här i Helsingborg. Soligt och kallt, men lite blåst. Vi käkade en god lunch på Mezo. Sallad med kyckling och mozarella. Dagens enda shopping var en lila slev till köket.

På vägen ut till Väla var vi tvungna att ta en tur till snabbtvätten. Första gången i mitt liv som jag besökte en snabbtvätt. Hos oss gäller alltid handtvätt. Naturligtvis var detta en snabbtvätt utan borstar. Trots detta så kände jag mig som Clarie Wikholm, i ´´Vi hade iallafall tur med vädret´´ när jag satt där, och kollade på allt lödder på rutorna.

Efter att ha hämtat Jessica på Väla så lagade vi middag. Fläskfilé och potatisgratäng. Gott. Nu har Mats gått ner till sin gamla jobbarkompis sedan Helsingborgstiden, Bengan. Jessica och jag roar oss med att kolla på TV.

Ha en trevlig lördagskväll.


Helsingborg.

Nu är vi framme i Helsingborg. Jag läste just på Corren om en massa olyckor nära Mjölby. Det såg vi inget av. Vägarna var snöbelagda i Östergötland, men längre söderut hade de vräkt på salt, så det var barmark. Ju längre söderut vi kom ju mindre snö blev det. Här i Helsingborg finns det ingenting alls.

Nu är naturligtvis bilen kanonskitig. Maken ligger, och mår dåligt för att han inte kan tvätta den. Smutsen är nog kvar när vi kommer hem igen.

Nu har vi handlat på Maxi, och lastat in alla saker. Vips var det fullt i Jessicas kylskåp igen.

I kväll skall vi köpa pizza. Nyårsdagen är visst den dagen då det säljs flest pizzor av alla dagar. Bakfyllepizza eller? Alla är väl trötta och ingen orkar att laga mat. Även vi sover säkert också gott i natt.


2010 har startat.

Nyårsmaten blev kanongod. Maken hade fixat allting perfekt. Det var bara att sätta sig att käka. Först skjutsade jag bara iväg två partypinglor. De var så tjusiga. Jag fick dem att posera för fotografen så jag kunde ta lite fina bilder.





Det har varit en höst full av jobb så jag har sett fram mot nyårsaftonen. Nu blev det så att jag bara slappnade av när vi äntligen var där. Resultatet blev naturligtvis att jag blev dödstrött.

Nu startar vi 2010 med alla våra nya löften som vi hoppas att vi kan hålla. 

Mats och jag har varit ute på en promenad. Skönt. Nu skall vi bara packa allting i bilen, för att dra till Helsingborg. Mats, jag och Jessica. Det skall bli kul att komma iväg på en liten tur. Linda skall få besök från Gävle så hon stannar hemma. 


RSS 2.0