Glöggmorgon.

I morse började vi dagen med glögg. Det smakade fint med varm glögg, efter en kall morgon. Efter detta jobb till sena kvällen. Det blev med andra ord inte så mycket mera än jobb idag.

Jo, en massa skrapande på bilen har jag hunnit med. Isen satt som berg. Jag fick två nya is-skrapor från Ann-Sofie i kväll. Hon tyckte min såg dålig ut. Det var precis vad jag tänkte i morse, när jag skrapade bilen.
- Skrapan är kass. Jag måste skaffa en ny.
Som en räddande ängel dök Ann-Sofie upp. Med två nya till på köpet. tack för det.

Nu är det snart sovdax. Jag skall bättra på mitt nagellack lite. Jag vill vara lite snygg inför morgondagen.






Mobilen på jobbet.

Jag glömde min mobil på jobbet idag. Jag känner mig faktiskt lite halv. Det brukar alltid vara många som ringer om jag glömmer den hemma, eller på jobbet. Det är ganska typiskt.

Jag stannade till på Mio möbler för att kolla hur det går med vår soffa. Den verkar att vara på G. Det var svårt att ta sig ut från Mio. Sikten är skymd även när det är snöfritt. Det var lite slirigt att ta sig upp kan jag säja. Jag behövde ta sats för att komma upp. Det var inte så lätt när jag inget såg åt vänster.

Hualigen vad det är kallt ute. Borde ha gått ut en stund, men jag har verkligen ingen lust. Jag skall stanna inne och julpyssla lite, med det som jag köpte i Bokhandeln idag. Mer säjer jag inte. Det skall ju vara överraskningar så här års.


Paketgömmor.

Så här års finns det lite paketgömmor i de svenska hemmen. Jag gillar att göra fina julpaket. Det är kul att hitta på fina saker att ge bort. Hoppas att mina julklappar uppskattas i år.


Adventsdekorationer.

Det blev lite nya adventsdekoratoner idag. Jag köpte en vit julstjärna. Nu är den på plats, och det blev mycket fint. Nu fattas bara den nya soffan. Kanske kan den komma denna vecka? Iallafall nästa tror jag. Om Mio håller vad de lovar.

Jag har varit en runda på stan i eftermiddag. Ganska så lugnt där. Jag handlade lite julklappar, och även ett par saker till mig själv. Det blev lite syrketräning på Feelgood. Lite ont i skulderbladen efter gårdagens box. Jag unnade mig en stund i solariet. Det var så varmt och skönt. Det gick förvånansvärt bra, att ta sig hem med bussen från stan. Den höll bara på att köra fast en gång.

Nu har jag tänt adventsljuset, och fått lite kvällsmat. Gott.


Snö och mera snö.

Ute bara snöar det och snöar det. Rätt mysigt är det. Det behöver skottas hela tiden. Visserligen har maken skött den sysslan idag, så jag slapp.

På förmiddagen gav vi oss ut på en långpromenad. Det blev en hel del snöpulsning, då det inte var plogat någonstans. Vi var ute i en timme och fyrtiofem minuter. Vi gick en runda som vi brukar gå, opch det tog inte så mycket längre tid än vanligt. Jag kan lova att det kändes i benen efteråt. Ett regält träningspass.

I dag blev det en ny sorts pastasås till lunch. Fisk, tomat och purjolök. Det smakade så gott, och nu är jag så mätt.

Linda jobbar, och Mats skall snart iväg till jobbet. Jag tänkte passa på att lifta med honom till stan. Jag är lite sugen på att gå en runda, och se om jag hittar några julklappar. Jessica önskar sig allt i julklapp, och Linda inget. Det är skillnad på döttrarna. Jag tänker avsluta rundan på stan, med ett besök på Feelgood. Dax för lite styrketräning.




Lindex.

Lindex har öppnat i Ekholmens Centrum. Det är bra om jag skall köpa något, och inte hinner till stan. Lindex har många bra underkläder, och strumpor. Emma Sjöberg är för övrigt alltid snygg i Lindex-kläder. Vi kollade in nya Lindex idag. Naturligtvis slank det med en kofta, och ett linne. Om det nu kan kollas kofta när det har är korta ärmar. Kanske skall vi säja väst då, vad vet jag.........

Det finns så många mysiga knästrumpor, leggings och benvärmare på Lindex. De ser så varma och gosiga ut. Dessa köpte jag för ett tag sedan.




Nudie-jeans.

I slutet av sommaren investerade jag i ett par Nudie-jeans. Jag hade länge gått, och kollat på andra som bar dessa jeans. Tyckte att de var så snygga. Till slut tog jag tag i situationen, och gick och provade ett par. De satt kanon, och var så himla sköna. Det är den bästa jeansinvesteringen som jag har gjort på länge. De var inte så himla dyra. Visst kostade de lite mera än ett par på HM eller Flash. De är värda varenda öre. De sitter kanon, och passformen är perfekt. Inte behöver jag tvätta dem jämt heller för att de skall sitta fast på kroppen. Jag älskar tajta kläder. Ju mera det sitter åt, desto bättre. Jag rekommenderar dig att testa ett par Nudie-jeans, om du inte redan gjort det. Tidigare har jag även köpt ett par åt maken. De sitter så snyggt över baken på killar.


Smoothies.

En smoothie passade bra som mellanmål efter promenaden. Jag börjar att bli riktigt bra på smoothies. (Om jag får säja det själv iallafall.) Jag har lärt mig av Jessica. När hon kommer hem till jul kan jag fixa smoothies till henne för omväxlings skull.


Choklad.

Mats och jag har varit ute på en promenad. Vi gick förbi centrum för att köpa trisslotter. 50 kr blev dagens vinst. Nya lotter, och nya vinstchanser under morgondagen. 

Precis innan vi gick iväg, såg vi reprisen på finalen i Biggest Looser. Det gjorde att vi kände att vi inte skulle äta godis. Trots detta tänkte jag att jag blir säkert gottesugen till kvällen. Jag har hört att mörk choklad är nyttigare så jag satsade på det. Köpte två chokladkakor på ICA. Blev avstämning idag. Kändes rätt bra när jag bara köpt två saker.



Box-premiär.

I dag har jag varit på min första boxpass. Det var riktigt kul. Det krävs mycket teknik för att lära sig alla slagen. Armarna känns lite ´´lama´´. Jag tror dock att det kommer att kännas i lite olika muskler under morgondagen. De där nya musklerna som jag inte trodde fanns.

Mats hann med att jobba lite tidigt i morse innan passet. Då passade jag på att förbereda lite mat. Pastasallad med bacon till lunch. Parmalindad kycklingfilé till kvällen.




Hämtmat på en fredag.

Vad skönt det är att vara lat. Hämtmat från Ming Palace. Mums vad gott.

Mats har varit på spinning idag. Han passade på att slinka in på Ming Palace, och hämta lite mat åt oss. För mig var det bara att hämta upp honom och maten. Så himla mycket bilar i stan nu ikväll. Trafiken stod nästan still. Vad gör alla där? jag bara undrar.

Äntligen har helgen börjat. Vi brukar vara ganska trötta på fredagar. Laddar för en ledig helg vilket skall bli skönt. Tidigare har det varit jobb två helger i rad.




Tomteinköp.

I dag har jag köpt en ny tomte till köket. Jag är inte så mycket för tomtar, men jag tyckte den här var så söt. Något kan jag väl få köpa mig så här på lönedagen.

Äntligen sitter jag på en stol, och lugnar ner mig lite för första gången idag. Ok, jag satt en stund när jag kastade i mig min lunch. Medhavd korv stroganoff. Smakade riktigt gott.

Linda var snäll och kom, och mötte sin mamma på jobbet. Jag slutade vid halv sju. Det blev med andra ord en ganska lång dag. Vi åkte först till Systemet, och efter detta blev det veckohandling på Maxi. Det gick mycket lättare att handla när Linda var med mig. Tack för det, Linda.


Julfint.

Nu har jag gjort lite julfint i köket. Det blev rött ,och mysigt så här inför advent. Jag tog mig bort till nyöppnade Blomstertorget, och köpte julblommor. De sista åren har jag inte haft julstjärnor i fönstret, utan satsat på andra röda blommor. I år blev det dock julstjärnor igen. Tre för hundra kronor. Helt ok pris. Det var en hel del folk på Blomstertorget trots snöovädret. Helt sjukt hur många ´´gubbar o tanter´´ som knappt kunde gå tagit sig dit i detta väder, genom att köra bil.



Snöskottning.

Efter baket var det dags för snöskottning. Har det verkligen varit en sommar? Jag tyckte det var nyss som det var vinter, och jag bara skottade, och skottade. Det var skönt att vara ute, och det här blev dagens första träningspass. I kväll skall det bli step.

När jag äntligen hade skottat fram bilen kom Linda, och sa att hon ville ha bilen. Om jag vetat detta så kunde hon gärna fått hjälpa till lite.



Lussekatter.

Ledig dag idag. Det innebär lite pyssel här hemma. Startade dagen med att baka. Lusskatter måste det finnas till advent, och Lucia såklart. Av bara farten så bakade jag även kanelbullar, fruktbröd och lingonbröd. Fruktbrödet var ett nytt recept, så det ska bli spännande att smaka det.

Efter detta luktade jag som en hel bulle. Ny parfymdoft, kanske?


Trötta ben.

Här sitter vi nu med trötta ben. Det är skönt med trötta ben, efter att ha varit på spinning. Det var en bra start på den här veckan. Nu har vi fått kvällsmat, och kvicknat till igen

I morgon är det till att vara tidigt på jobbet igen. Vi skall julskylta i butiken. Käka en gemensam frukost, och lära oss allt om vår kommande julkampanj. Tänk att det redan är dax för julförberedelser. Den här hösten har gått så himla fort.

Nu kollar vi på Böda camping på TV. Jag har redan insett att campinglivet inte är något för mig. Jag gillar lyxiga hotell med stora mumsiga frukostar mycket bättre. Och så finns det alltid en kontakt till fönen.




Helgen snart slut.

Söndag kväll och helgen närmar sig sitt slut. Helgen har gått snabbt eftersom att jag har jobbat hela helgen. En helt hysterisk dag på jobbet igår. Lugnare idag, men några hektiska timmar iallafall.

Mats hämtade mig efter jobbet. Vi åkte och grattade min pappa som fyllde år igår. Vi bjöds på en god middag. Pappa blev glad för de två hockeybiljetter han fick i present. Mamma räknade med att det var hon som skulle bli medbjuden. Nu väntar LHC-Luleå för dem.




Soffan såld.

Jag har jobbat hela dagen idag. Sjukt mycket folk.

I morse gav jag min telefon till Mats, och sa ett nu för du bevaka soff-försäljningen. Vad händer? Jo, efter tre timmar så har han sålt soffan. Gissa om att han är kaxig nu.

Det bjuder jag på. Det är så skönt att ha blivit av med den. Nu får vi sitta i fåtöljer från övervåningen i ett par veckor.


TV-tittande i soffan.

TV-tittande i soffan. Soffan som ingen vill köpa. Det blir till att sänka priset igen nästa vecka. Jag vill bli av med den. Det slutar säkert med att vi får ställa ut den på altanen för att få plats med den nya soffan.

Jag har varit på ett kanonroligt step-pass efter jobbet idag. Det borde finnas mera så roliga pass. Bra musik, och roliga kombinationer. Jag kommer i fredagsstämning direkt.

Nu har vi mumsat på kycklingspett, parmaskinka, potatissallad, god ost m.m. Nu lite TV. Linda kommer snart hem från Jönköping. Det var mycket snö på vägen, rapporterade hon via sms. Bussen körde extra sakta. Tur är väl det.

Nu väntar jobb både lördag och söndag så helgen försvinner säkert väldigt snabbt.



Doft av jul.

Det doftar jul i vårt hus.

Jag kände att jag behövde sysselsätta mig med något. Inte så ovanligt för att vara mig. Det blev till att plocka fram baksakerna. Jag blev lite baksugen, för det var ett tag sedan som jag bakade. Det stora julbaket har börjat.
Jag har bakat vörtbröd. Hittade ett recept som såg bra ut. Hoppas de smakar lika gott som de luktar. Det blev också några pepparkaksmuffin i hjärtformar. Juligt värre med andra ord.






Veckohandling på Maxi.

Drog direkt till Maxi efter jobbet. Väntande veckohandling.

När jag parkerat bilen, och skulle ta med mig en sådan liten plastgrej som jag använder för att få loss en vagn. Vi har två stycken som finns i bilen. Ingen av dem syns till. Till slut ser jag dem på golvet inklämda under stolen. Jag gör mina armar så långa som möjligt, och mina händer så små som möjligt. De går inte att få tag i. Pillar vidare med en kam utan att lyckas.

Dax att leta i plånboken efter mynt. Tror ni det finns några? Svar, nej. Skall jag behöva springa fram, och tillbaka bara för att växla? Jag orkar inte. Då får jag syn på något. Någon vänlig själ har lämnat en vagn precis bredvid min parkering. Yipee. Nu har jag tur.

Världens längsta lista med en massa småsaker. Olika kryddor som jag skall ha till julbaket. Naturligtvis blir det julpapper, och juladresser som följer med mig hem också. 

Beklagar mig lite för tjejen i kassan att det blir så dyrt. Hon håller med mig. (Men är naturligtvis glad över att jag handlar, så hon får sin lön.) Ingen kontroll på att jag scannat rätt. Skönt.



Första julklapparna.

I dag har jag köpt de första julklapparna. Jag har en väninna i USA som jag skickar julklappar till. Det är de jag har köpt idag. De skall postas i tid, för att hinna fram till jul. Jag började brevväxla med en tjej i Dallas, när jag gick i femman. Vi håller fortfarande kontakten. Mycket trevligt. Det är så mycket lättare, att hålla kontakten när mail finns. Jag har hälsat på hos henne, och hon har varit här. Undra om det kan bli någon mera USA-tripp?

Jag gav mig ut för att fixa lite ärenden nu på eftermiddagen.
Tippen.
Systemet, och lite shopping i blomsteraffären. Goda flaskviner idag. Ingen låda.
Biltvätt. Har ni testat utomhustvätten på Tornby? Himla bra.
En liten snabbis på stan med lite jul-shopping.
Styrketräning, solarium och step på Feelgood.'

Omelett med ost till kvällsmat. Nu skall jag surfa runt på nätet. Leta efter något gott till fredagsmyset. Kolla vad jag skall baka till jul. Linda åkte till Jönköping idag, och Mats jobbar. Datorn är mitt sällskap i kväll. Fast först vill tvättmaskinen umgås lite med mig. Skönt att känna sig eftertrakad.................


Soffpriset sänkt.

Nu har jag sänkt priset på vår soffa på Blocket. Undra om vi kan bli av med den? Det vore så bra om någon kunde komma och hämta den. Jag  får sänka priset ytterligare om det inte händer något nu.

Jag längtar efter vår nya soffa, vår nya matta och vårt nya bord. Hoppas tiden fram till leverans går fort.

Kall morgon.



Det blev en lång morgonpromenad idag, eftersom att jag är ledig. Det var ganska halt på vissa ställen. Väl hemma igen städade jag lite extra mycket i köket. Det är väl så det skall vara när vi närmar oss julen. Jag tyckte att det var dax att torka ur alla köksskåpen. Det gick ganska snart för det är inte så många skåp. Nu känns det iallafall skönt att det är gjort.

Jah har lagat pyttipanna, ägg och rödbetor till lunch. Nu har Mats och jag precis käkat. Till eftermiddagen väntar några ärenden på att bli uträttade. Avslutar utflykten på Feelgood. Det blir step med härliga Susanne. Jag skall försöka hinna med lite styrketräning innan passet.


Nya tavlor.

I dag har jag hämtat våra nya tavlor. Jag var sugen på att hänga upp dem direkt. Så här blev det.


Svärmor har koll.

Tur att svärmor har koll. Hon ringde idag, och frågade hur mycket kakao det skulle vara i chokladbollarna. Jag hade glömt att skriva dit kakao i receptet. Utan kakao blir det ganska bleka chokladbollar. Troligen lite smaklösa också. Hoppas att du gillade chokladbollarna.

Här blir det inga chokladbollar. Linda och jag har varit och tränat. Skönt. Nu kollar jag på fotbollsgalan på TV.



Soffbordet är sålt.

Soffbordet sålde vi jätte-enkelt på Blocket. Så nu har vi en soffa utan bord, och en fläckig matta. En köksstol tjänstgör som bord. Snacka om snyggt vardagsrum. Jag längtar tills vi får våra nya möbler. Soffan verkar dock inte lika lättsåld. Jag får nog gå in, och sänka priset. Linda tyckte absolut att det var för tidigt att sänka priset. Såklart lyder jag min dotter, och väntar ytterligare en dag. Det vore ju så skönt om bara någon ville komma och köpa den. Då behöver vi inte fundera på att köra bort den.

Jag väntar vidare på att det skall ringa några spekulanter..............


Jobbardagen till ända.

En mycket rolig jobbardag har det varit idag. Det är under sådana här dagar jag förstår varför jag har gjort detta yrkesvalet.

Buss till jobbet i morse. Promenad från Resecentrum ut till Ikano. Mycket skönt. Trots detta känner jag att jag även behöver ge mig ut en sväng nu ikväll. Nu är jag så mätt. Linda hämtade mig på jobbet. Vi passade med att stanna till på Ming ,och ta med oss lite kina-mat hem. Mums. Jag bjöd Jessica på lunch på stan igår, så det var Lindas tur idag. Maken då? Egentligen borde han ha bjudits eftersom att det är farsdag idag. Han jobbar dock och kunde inte deltaga i festligheterna.



På begäran.

Här kommer receptet på chokladbollarna.

3 dl havregryn
100 gr smör
0,7 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1 msk grädde
kokos o smält choklad

Mixa havregrynen.
Vispa smör och socker med en elvisp i 5 minuter.
Tillsätt vaniljsocker och kakao under vispning.
Häll i hälften av havremjölet. Häll i grädde och resten av havremjölet. Vispa.
Stå kallt en stund.
Smält choklad och rulla bollarna i choklad och kokos.

När vi ändå håller på så kommer även receptet på ananaspajen.

150 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Tryck ut degen i en rund pajform. Fyll skalet med:

1 burk creme fraiche
1/2 dl socker
1 ägg
2 tsk vanilsocker
1 burk krossad ananas

Grädda 30 min i 175 grader.

Lycka till med bakandet.




För mycket godis.

Det var det verkligen. Nenne hade med sig världens största påse igår. Jessica hällde upp det i en skål och allt fick liksom inte riktigt plats.


Kvällens vin.

Detta vin skall vi njuta av till kvällen. Vi provade det på en restaurang i Stockholm, förra helgen. Visserligen var det mycket dyrare på restaurangen, än de 79 kronor som jag betalade på Systemet. Maken led av kostnaden när vi drack det på restaurangen. Jag njöt mest av smaken av det goda vinet.

Pater Sangiovese. Årgång 2008 från Toscana. Kan verkligen rekommenderas.



Ananaspaj.

Jag har bakat ananaspaj till kvällen. Det var verkligen längesedan. En nittiotals-kaka blev en kommentar på Facebook. Det är mycket riktigt. Vet att jag gjorde mycket på nittiotalet. Hualigen vad det är längesedan. I kväll blir det iallafall ananaspaj och glass. Jag längtar redan.


Regnig lördag.

Inget hitväder idag. Dock hann jag med en morgonpromenad innan regnet kom. Skönt. Jessica och jag tog en tur till stan. Det blev lite shopping till stundande advent. Röda ljus, röda band och ny duk till köket. Det skall säker bli fint och julmysigt. Vi hann även med att käka en varm panini på ett fik. Gott.

Linda har jobbat och Mats har varit på bandy med Nenne. Inget vidare bandyväder idag. Tur att det finns tak på läktaren. Tänk vad många lördagar jag, och döttrarna tillbringat på Stångebro. Dvs under Mats, och Nennes aktiva bandy-karriär. Den var ganska lång den. Döttrarna brukar skoja om att de är uppvuxna på Stångebro. Mycket frisk luft fick de iallafall.


Familjen på gym.

I dag blev det gym för hela familjen. Trevligt. Som sagt var så löste Linda ett gymkort igår. Jessica hängde med på prov. Först styrketräning för alla. Efter detta spinning för mig, Jessica och Mats. Svettigt som vanligt. Konstigt nog så orkade mina ben med det riktigt bra. Det är så kul att träna.

Hem för att ladda med lite mat. Det blev kycklingspett, sallad och tzatziki. Det kändes riktigt nyttigt, och bra efter träningen. Nu fika med chokladbollarna jag gjorde i går. De smakar mycket bra. Nu väntar slapparkväll med Dobidoo.


Ledig.

Jo, jag har varit ledig nu idag. Det är därför jag har varit så produktiv. Startade dagen med en promenad i solen. Tur att jag tog promenaden då, för sedan försvann solen.

Veckohandling på ICA-Signalen. Lena i kassan tyckte att jag hade handlat mycket. Det är dyrt med mat. Det var inte roligt att läsa i tidningen idag att matpriserna skulle höjas ytterligare.

Till kvällen blir det spinning på Frisk med maken. Jag har träningsvärk i benen sedan i tisdags fortfarande. Det kommer nog att kännas under spinningen. Men det är bara att bita ihop. Linda har också löst gym-kort så vi skall träffa henne där.

Efter träningen skall vi hämta Jessica på stationen. Hon kommer hem över helgen. Trevligt.


Cholkladbollar.

Jag har även gjort lite chokladbollar. Jag läste en blogg (ingen jag känner). Där fanns det ett recept på chokladbollar som enligt Bloggerskan, skulle smaka som Delicatobollar. Vi får väl se. Jag har inte smakat ännu men de ser goda ut, eller hur?


Storkok.

Jag har laddat med en massa matlådor. Nu blir det fullt i frysen. Det blev kalops, korv stroganoff och ost o skinksås.


Gamla soffan på Blocket.

Nu har jag lagt ut vår gamla soffa på Blocket. Undra om det finns någon som vill köpa den?
Jag vet att det kan vara svårt att sälja begagnade möbler. Det finns så himla mycket. Det vore skönt att bara bli av med den så vi slipper att köra iväg den själva.


Tre i familjen på gym.

Det blev träning för alla tre nu ikväll. Linda hängde med och testade det nya gymet idag. Det blev träning med hjälp av alla maskiner för hennes del. Mats och jag provade ett pass som hette ´´Frisk 30´´. Vi hade västar med vikter på oss, och gjorde alla övningar. Efter detta 30 minuter ´´Mage´´. Benen känns riktigt matta efter detta, och träningsvärken kommer nog kännas i magen under morgondagen.

Trevligt att vi kunde ha sällskap alla tre. Väl hemma igen blev det kvällsmat, och lite TV. Tvättmaskinen skulle också köras. Jag har fixat matlådor inför morgondagen. Så nu är det snart bara att sova som återstår av denna dag. Denna snöiga dag skall det kanske tilläggas.



Måndag, och veckan startar.

Veckan startar som vanligt med en måndag. Jobb följer med detta såklart. Ganska lugnt idag, men tiden rinner iväg iallafall.

Jag hade önskat att jag kommit ut en sväng i kväll. Men jag frös redan inomhus på jobbet, så jag fastnade framför TV:n. Där visades ´´Halv åtta hos mig´´. Kul att se hur det går med deras matlagning. Jag brukar säja att jag skulle vilja vara med i det programmet. Jag gillar att laga mat.





Weekend i huvudstaden.



Stockholm bjöd på ett underbart höstväder. Strålande sol. Vi har varit ute mycket, och sett en hel del av staden.
Vi bodde på hotell på Kungsholmen. Nybyggt och fräscht.



Tjusiga stolar i hotellets foajé. Jag kunde tänkt mig dessa hemma i vårat vardagsrum.

På fredagen blev det shopping, och en god sallad till lunch. Det blev sen lunch så vi var inte så hungriga på kvällen. Vi testade gymet på hotellet innan vi delade en flaska vin, och lite delikatesser till detta på rummet.

På lördagen nyttjade vi SL, och tog pendeltåget ut till Barkarby. Inget fyndade vi på outleten. Men det var roligt med en liten utflykt. Väl tillbaka på hotellet igen var det dax att fixa sig inför kvällen. Tunnelbanan tog oss in till vår favoritrestaurang. Italienskt såklart.



Delikatesser till förätt. Mums.
Efter middagen var vi på China, och såg Ugglas Revy. Det var riktigt bra. Shower blir så mycket bättre på mindre teatrar, än när de gästspelar i Cloetta Center. Det blir liksom för stort.

Söndag, nu idag. God hotellfrukost och en långpromenad i det härliga vädret. Kan det vara så här härligt ute, resten av hösten?
Lite shopping på stan även idag. Jag kunde inte låta bli att köpa ett HunkyDory-linne. Det blev en t-shirt till Mats i en annan affär. Vi slog även till på en väska i Haglöfs-butiken. En blandning av resväska, bag och ryggsäck med hjul på. Vi har kollat efter något likande här i stan, men det finns så dåligt utbud av väskor.

Nu är vi hemma igen och en trevlig weekend är slut. Nu gäller det att jobba, och tjäna pengar så vi kan åka iväg igen.


Spinning.

Nu är spinningen avklarad. Det var ett riktigt roligt pass. Jag trodde att mina ben skulle vara lite sega efter två dagars hård träning. Men de cyklade på riktigt bra. Så skönt att bli riktigt svettig och trött.

Nu har vi mumsat på en räkmacka. Lite hockey på TV.

I morgon drar vi som sagt var till huvudstaden. Tåget avgår i morgon klockan nio. Förhoppningsvis. Kan vi lita på SJ?




Storshopping.

Lyckades med att få med mig min make till Mio Möbler idag. Där provsatt vi lite olika soffor. Det slutade med att vi fastnade för den som vi kikat på ett par gånger tidigare. Ny matta, och nytt bord slank liksom bara med. Det kommer att bli snyggt i vårat vardagsrum nu. Det var ca fem veckors leverans. Så till jul skall det hela vara på plats. Det skall bli så kul.

Det var faktiskt specialpris på soffan, och 20% rabatt på mattan. Ett kap med andra ord.

Nu gäller det bara att bli av med den gamla soffan. Jag skall lägga ut den på Blocket så får vi se. Det är ju inga stora pengar att tjäna på begagnade möbler.

Efter Mio tog vi en tur ut till Engströms. Tobias som vi alltid köpt Saab av på Grahns Bilar jobbar där nu. Vi skulle bara hälsa på honom, och vips hade vi fått ett par nycklar till en Tiguan. Den var precis ny så vi var de första som fick köra den. Den gick väldigt bra. Kostar dock en del pengar. Det är livsfarligt att börja kolla på ny bil, för då blir vi så himla sugna.

Till kvällen skall det bli styrketräning och ett spinning pass. Lite packning inför morgondagens resa, och nya rödlakerade naglar.




Två gym på en dag.

Tänk vad det är skönt att vara ledig. Tänk vad mycket jag hinner med på en dag.

Vi startade dagen med en riktig god frukost. Gröt, kokt ägg, smarrig macka, juice och te. Efter lite pyssel hemma åkte vi ner till ´´Frisk´´. Det nya gymet. Det blev en massa styrketräning och nyttjande av diverse maskiner. Efter det blev vi naturligtvis hungriga igen. Jag fixade wook med kyckling, grönsaker och nudlar till lunchen.

Tog en tur till ICA för att handla lite. Inte mycket eftersom vi skall resa bort i helgen. Tur att jag kom ihåg det mesta för min nota bara försvann när jag hämtat en scanner.....?????

Mats jobbar kväll. Linda har dragit till Jönköping. Då blev det gym nummer två för mig. Feelgood. Ett jätteroligt step-pass. Mycket bättre än det igår, och mycket jobbigare. Jag blir på så bra humör av ett roligt step-pass.

Nu i kväll skall jag lyxa mig, och ligga och läsa i en tidning. Först lite fotvård.






Fem lediga dagar.

Det är vad som väntar på mig nu. Det känns så bra. Jag har börjat att njuta lite redan idag. Stack från jobbet redan klockan fyra. Då blev det ett stopp på Feelgood. Jag unnade mig en halvtimme i solariet. Sov naturligtvis gott där trots att det låg två ´´småbrudar´´ till och solade. Trots att de låg i var sitt solarium låg de, och skrek till varandra. Ganska irriterande faktiskt. Ett step-pass efter detta. Ingen favoritinstruktör men det fick duga.

Väl hemma igen blev det en ansiktsmask och hårinpackning. En liten sen middag också såklart. Mätt och belåten nu igen.

Det känns så skönt att veta att jag inte behöver vakna till någon väckarklocka i morgon. Mats jobbar kväll denna vecka så vi får dagen tillsammans i morgon. Träning står på schemat, såklart.



Salt och TaBort.

Enligt konstens alla regler har jag strött salt på vinet som ´´ligger´´ på mattan. Om jag ändå hade hunnit med att dricka lite i glaset. Då hade inte blivit så mycket på mattan.

Två flaskor TaBort har jag sprutat på mattan. Tro det eller ej men den börjar att bli vit igen. Dock kommer den aldrig att bli riktigt som den var från början. Men ändå. Jag har skrubbat på den lite till nu ikväll. I mörkret syns det inte så mycket. (Positivt att vi går mot en mörkare årstid.)

Jag har även hört att det går att utnyttja sin hemförsäkring vid sådana tillfällen. Jag har provat att göra en anmälan så vi får se. Jag har bara utnyttjat vår hemförsäkring en gång tidigare, så kanske det är dax.

En långdag i butiken är avklarad. Bara en arbetsdag kvar innan ledigheten. Yipee.......
Tidig morgon väntar i morgon för Linda skall skjutsas till Ryd.


RSS 2.0