Promenad hem.

Först en dag i butiken. Efter detta en promenad hem. Så himla skönt. Linda jobbar i kväll, och ville ha bilen så jag lämnade den till henne. Sedan var det bara att traska på hemåt. Det går mycket fortare än vad du kan tro att gå. Det är så skönt att rensa hjärnan efter en dag inomhus. Motionen är också fixad.

Bara två dagars jobb denna vecka och sedan ledigt. Hur skönt kan det vara. Träning och Stockholmsresa står på programmet.

Njut nu av det som är kvar av helgen.



Så det kan gå.....



Vit matta och rödvin = ingen lyckad kombination.

Jag skulle bara vända mig om och vips slog kjolen glaset i bordet. Vad var det som lät var det ända jag tänkte.

Undra om den blir vit igen?

Kanske det kan behövas en ny matta? Det värsta är att jag även vill ha en ny soffa. Då känns det inte bra att köpa en matta som passar den gamla.

Maken sa ingetting alls. Inte en undran om jag var hetsig. Han är i köket och lagar en god middag åt oss. Jag är hungrig. Jag har jobbat idag, och han har varit ledig. Då är det klart att jag skall ha viss service.



Nylagad lunch.

När jag är ledig sätter jag värde på att få äta nylagad lunch. Matlådorna på jobbet är inte alltid lika roliga. Det behöver inte vara så speciell lunch bara den är nylagad. I dag blev det omelett med stuvade kantareller. Mamma och pappa har plockat svamp åt oss. Tack så mycket.

Jag började dagen med att göra en snabb veckostädning och laga två pajer. Efter detta en promenad i en och en halv timme. Riktigt skönt men varmt ute idag.

Till eftermiddagen väntar lite styrketräning och ett spinningpass. Skönt att träna. Kvällen blir lugn eftersom det är jobb hela helgen.

Fina blommor som jag fick förra helgen. Jag har lyckats att hålla dem levande hela veckan. De är nästan lika fina idag som då. Bilden är från då.


Torsdag.

Torsdag och jobb igen. Dagen rusade som vanligt iväg. Har käkat lite kvällsmat. Baugette. Mats ville gärna ha räksallad. Jag är helt såld på tomat och mozarella.

Känns lite helg idag när jag är ledig i morgon. Skönt. Efter detta vankas det jobb helam helgen, så det gäller att njuta av morgondagen. Det känns lite skönt att veta att nästa vecka så blir det lite extra ledighet. Det behövs alltid.

Nu skall jag kolla på något bra pajrecept till morgondagen.




Jönköping.

Hemma igen efter två dagar i Jönköping. Har dock inte sett mycket utav staden. Jag har knappt varit ute under dessa två dagar. Hämtning vid dörren igår. Parkering precis vid hotellet. Möte hela dagen. På kvällen så var vi på hockey. HV71-Modo. Kinnarps Arena låg vägg i vägg med hotellet. Möte hela dagen idag igen, och så hemfärd.

Mats hade fixat mat när jag kom hem så nu är jag mätt och belåten. Jag känner att jag måste ge mig ut en sväng för att få röra på mig och få lite luft. Inte för att vädret lockar ute, men jag känner att jag behöver det.


Morgonpromenad.

Just hemkommen från en uppfriskande morgonpromenad. Kallt men underbart skönt ute. Varje gång som jag kommer hem från en morgonpromenad tänker jag.
- Varför gör jag inte detta varje dag?
Det borde inte vara så svårt att få till det.

Nu väntar en uppfriskande dusch, och packning av min väska. Det är dax för två dagars möte med jobbet i Jönköping. Grabbarna från Norrköping kommer förbi, och hämtar upp mig. Så lyxigt att ha hämtning vod dörren.

Ha en bra dag.




Ny madrass.

Mats och jag har varit på IKEA en sväng i eftermiddag. Vi har investerat i en ny madrass till vår säng. En hel mardrass som täcker båda sängarna. Nu skall vi slippa att ramla ner mellan madreasserna. En ny madrass krävde även lakan som passade till den. Nya kuddar blev det också. Jag har provlegat mardrassen så det känns som att jag kommer att sova gott i natt.

Vi har varit på gymet igen, idag på förmiddagen. Jag har träningsvärk sedan igår. Det gör ont när jag hostar. Jag vill att förkylningen skall släppa så jag kan träna för fullt.

Jessica skall hämtas vid tåget strax före sju. Kanske det även skall hämtas hem pizza. Vi får se.


Lyckad middag.

Gårdagens familjemiddag blev trevlig och lyckad. Det såg ut som de gillade maten för det var inte mycket kvar efteråt.

Detta serverades:
Toast med tomat, mozarella och basilika.
Helstekt rostas med klyftpotatis, och grillade grönsaker.
Budapestrulle med kaffe.

Jag är inte överförtjust i tårtor. Jag tycker att det är alldeles sött, och gillar inte grädde. Men lite Budapestrulle funkar. Speciellet om den är hembakad. Det är så lätt att baka en Budapestrulle, och det ser så fint ut.



Nytt gym.

I dag på förmiddagen har jag testat ett nytt gym. Mats har löst kort på Frisk. Nu fanns det ett erbjudande om att prova på i två veckor. Det skall jag göra. Jättekul med lite nytt, för att få lite nytändningen i träningen. Det var jättefräscht och fint. Massa nya maskiner som jag inte testat förut. Jag gick runt, och provade de flesta. Tror att de kommer att kännas i kroppen i morgon. Men det är väl lite det som är meningen.

Nu har vi just käkat en nyttig lunch. Vi skall ge oss ut lite i eftermiddag för att få friskt luft. Till kvällen så väntar den årliga höstmiddagen för våra familjer. Det blir såklart en trerätters. Inte så mycket att förbereda så vi får en lugn eftermiddag.

Jessica har åkt till Stina i Uppsala. Linda skriver högskoleprovet idag. Skall bli kul att se hur det går för henne. Hennes stora mål är att vara bättre än Erik. Lycka till, Linda.


Veckan är slut.

Fredag och det innebär att arbetsveckan är slut. I kväll känner jag bara för att sitta i soffan med fötterna på bordet. Dricka ett glas vin och bara ha det bra. Det känns som jag har slitit i veckan. Förkylningen har gjort mig trött. Nu är det dock äntligen helg.

Efter veckan som gått känns det som jag inte skall gnälla över en förkylning. Det är bara en liten bagatell. Det finns det som är mycket värre har jag insett under veckan. Det känns som vi skall leva här och nu. Vi vet inte vad som kan hända nästa dag.


Jag uppskattar mina döttrar.

Jag har just tittat på Lyxfällan på TV. Då inser jag hur mycket jag uppskattar mina döttrar, för att de har blivit de människor de är. Tar ansvar, och står med båda benen på jorden.

Bruden i Lyxfällan bara shoppar, och shoppar. Ok, det kan vara en grej att shoppa. Om det finns pengar. När de pratar med henne verkar hon inte fatta något. Det är helt enkelt pinsamt att lyssna på henne.

En vanlig jobbardag idag. Jessica kom, och mötte mig på jobbet. Vi handlade ett stort lass på Maxi. Jessica led som vanligt av att det blev så dyrt. Trots att hon inte skulle betala själv. Trodde vi skulle drabbas av kontroll när texten ´´köpet hanteras av personal´´ kom upp på skärmen. Som tur var hade jag bara köpt lite cider. Jag klarade ålderskontrollen, och det var bara att gå vidare.

Väl hemma igen gjorde Jessica smarriga smothies till oss. Känns lite nyttigt.


Kvällsfika på macken.

Det blev en kvällsfika för mig och Jessica på macken igår. Vi var där för att hämta upp Linda. Jag slogs av vad fräscht, säljande och vilken ordning det är på mackarna idag. Jag känner mig inte som jag är på en mack. Kaffet smakade gott men jag hade svårt att somna på kvällen. Brukar inte ha det även om jag dricker kaffe. Kanske förkylningens fel?

Nästa gång skall vi ta kvällsmat på macken. Mosbrickorna så himla fina ut. Vi blev så sugna.


Besökstopp.

I söndags var det ett hack i kurvan i besöksstatistiken på min blogg. Roligt att se så många besökare. Tack till alla ni som läser.


Hämtning vid tåget.

På hemvägen från jobbet idag så hämtade jag upp Jessica. Roligt att få hem henne under några dagar. Hon mellanlandar hos oss, för att resa vidare till Stina i Uppsala till helgen. Jessica skall passa på, och visa mig en snygg väska, som hon önskar sig till jul. Tanken är att vi skall spana efter den i Stockholm när vi åker dit om ett par veckor. Vi får se.

Linda jobbar ikväll så vi har lovat att hämta upp henne på jobbet. Jessica och jag planerar på att satsa på en kaffe på macken, för att få se var hon jobbar. De har säkert goda bullar också, så det kan bli en bra fika. Jessica längtar mest efter att få köpa godis. Det kan jag hoppa över.

Regnet öser ner ute och näsan rinner så det blir varken frisk luft eller motion ikväll. Trist.




Väckt av Peab.

I morse vaknade jag klockan sju. Hade då sovit sedan nio i går kväll. Käkade frukost men kände mig lite seg efter detta. Förkylningen gör sig påminnd. Jag tänkte lägga mig i soffan, och slappa en stund. Lyckades somna direkt och vaknade inte förrän Peab ringde på dörren klockan tio. Snacka om att jag kände mig yr då. De ville in i huset för att dra kablar till vår fiberinstallation.

Det är hur länge som helst sedan som jag sov så här mycket. Kroppen kände nog att den behövde det här.

Skönt att få ha varit ledig nu idag. Jag har inte gjort så mycket pga min förkylning. Jag hade planerat för träning och långpromenad med det satte förkylningen stopp för. Jag har inte gjort många knop idag. Inte likt mig. Tror dock säkert att jag behöver sådana här dagar ibland.

Nu ikväll blir det hockey på TV. Canal+ visar AIK-HV71. Efter detta blir det säng tidigt igen för att vara ´´fit for fight´´ inför morgondagens jobb. Jag sover säkert utan problem även i kväll.



Trött.

Näsan rinner och jag känner mig trött och lite sliten. Har jobbat en hel dag så nu känns det skönt att vila lite. Jag har piggat upp mig med lite mat. Mats jobbar så jag kollar lite på TV.

Jag skall sova tidigt. Det känns skönt att vara ledig i morgon. Ingen klocka som ringer, och väcker mig. Det känns som att det var en evighet sedan som jag inte behövde sätta klockan innan sovdax. Inte för att jag kommer att sova länge. Det händer aldrig. Men ändå.


Ludvig.

Ludvig är ett it-skåp från IKEA. Vårt första steg mot fiberinstallationen i våra hus. Jag roade mig med att skruva ihop det. Det blev bara en liten mutter kvar som jag inte lyckades få dit. Jag tror att det håller utan den.



I kväll blir det golfmiddag. Trots att det inte blev någon golf. Nenne kommer på mat. Jag sa till honom att han skulle ta cykeln, eftersom jag köpt billig whiskey på veckans resa.

En tre-rätters blir det ikväll. Toast med räkor. Helstekt rostas med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker. Budapestlängd till efterrätt. Jag bakade den på förmiddagen.


Frost.

Frost på morgonen idag. Det innebar att det inte blev någon golf. Istället gav vi oss ut på en promenad i det härliga vädret. Så skönt att solen lyste på oss, och värmde oss.



Det finns så många fina färger i naturen just nu.


Torsdag och jobb.

Hemma igen och en vanlig jobbardag. Veckohandling på kvällen, och vips var denna dagen slut. I morgon fredag igen. Den kom fort som vanligt.

I morgon är det dax för anställningsintervjuver på jobbet. Det skall bli spännande.




Heinekken.

Studiebesök på Heinekken. Andra ölbryggeriet på kort tid för henne som inte är överförtjust i öl. Men det var intressant att höra historien om hur det började, och hur tillverkningen går till. Naturligtvis så smakade jag lite också.



Lunch efter detta och transfer till Shipold. Lyckades med att fynda lite i taxfree-butiken, så jag hade med mig lite godsaker hem till maken.

När tåget kom till Linköping igen strax för elva så kände jag mig ganska rätt trött. Jättenöjd efter dessa roliga dagar tillsammans med många trevliga människor.



Amsterdam.

En god frukost inledde tisdagen. Incheckning på Arlanda. Flyg till Amsterdam. Lunch på Hermitage. Lamm, ingen större matupplevelse. Vi konstaterade ganska snabbt att holländarna är bättre fotbollspelare än kockar. Ove Kindvall, Ralf Edström och Stefan Petersson pratade gamla minnen från deras tid i Holland. Jag hann även med att fota min idol.




Incheckning på hotellet, och ombyte till våra Sverigetröjor. Dax att bussas iväg igen. Jag är imponerad över att all logistik fungerade så bra. Buffé och underhållning innan vi styrde färden mot Amsterdam ArenA.



Härlig stämning att befinna sig på Arenan tillsammans med alla andra människor. Härlig känsla när alla sjöng nationalsången.



Trist att det inte blev någon rolig match när vi var så laddade. Trots detta. Häftigt att ha varit där.







Hunkydory.

Resan inleddes i måndags med tåg till Stockholm. Det var ett par timmar kvar tills affärerna stängde när jag passerade Stockholm. Naturligtvis tog jag chansen att kolla in Hunkydory på NK. Där fanns så mycket snyggt. Jag hade svårt att bestämma mig. Det slutade med att jag köpte en tunika, ett linne och en kofta.



Efter shoppingen köpte jag med mig en pastasallad, och tog tåget ut till Arlanda. Det blev en lugn kväll på hotellet. Jag passade på att sola en stund, och cyklade lite i träningslokalen.


Överaktiva?

- Är ni överaktiva, eller?

Det undrade vår granne när vi gav oss ut på promenad i eftermiddag. Hon hälsade på oss i morse på golfbanan, när vi slog ut 9,15. Ingen hitgolf idag. Efter en god kycklinggryta till lunch, kände vi att vi bara ville ut igen. Det har ju varit så underbart höstväder ute idag. Resultatet blev en promenad i väldigt rask takt. Vi averkade 15 km. Nu känns det i mina ben. Det är dock en skön känsla. Nu känner vi suget efter mat igen.

I kväll blir det till att packa lite saker inför veckans tripp. I morgon börjar resan. Första anhalten är Stockholm. Det blir en natt på hotel innan planet lyfter från Arlanda. Jag lyckades med att vinna en tävling på jobbet. På tisdag morgon är det Amsterdam som väntar på mig. Huvudaktiviteten är Sverige-Holland på Amsterdam ArenA. Innan dess lunch, underhållning och buffé. Det kan bara bli lyckat med det programmet som jag har fått. Det skall bli så kul.

(Maken är rätt avundsjuk på mig.)



Fallit för reklamen.

Nu har min make fallit för reklamen igen. Det händer faktiskt att han gör det. Jag har inte sett reklamen. Det gäller någon ny grej som skall fästas i toan för att det skall lukta gott. Ser ut som en liten blå rosett som klickas fast på porslinet. Himla smart faktiskt. Det luktar även väldigt gott. Kan helt klart rekommenderas.



Höstgolf.

Underbar höstdag. Jag blir så glad när det är så härligt väder. Golfrunda på förmiddagen, som vanligt när det är lördag. Säsongen börjar dock närma sig sitt slut. Helt ok golf idag.

Väl hemma igen blev det lunch. Tekakor med ägg, räkor och tomater. Gott.





Fredagen har anlänt.

Nu är det fredag igen. Tiden har bara runnit iväg denna vecka också. Jag fattar inte hur fort det går jämt. Jobbdagen bara rann iväg. Det är så mycket att göra hela tiden, att tiden bara försvinner.

När jag kom hem blev det lite motion. En promenad i rask takt som avslutades med jogging. Det var kanonhärligt väder ute nu idag. Jag blev så pigg av en den friska luften. Hoppas att det blir lika fint hela helgen så vi kan vara ute, och få frisk luft.

Nu är det mat som gäller. Tacopaj och paj med räkor, avokado och champinjoner. Som vanligt är vi hungriga som vargar. Det blev bara en lättlunch idag. Billys pizza och grönsaker till detta.



Många nyttiga grönsaker.

Det blev det till lunch nu idag. Massor att göra på förmiddagen så tiden bara försvann. Det blev inte lunchdags förrän klockan två. Jocke och jag gick bort till Sannes för att käka. Konny och lilla Alma som var på besök hängde också med. Alma festade på massa olika barnkex från Semper. Nyttigheter. När våra barn var små så var det bara smörgåsrån som gällde. Det gick åt ett och annat paket.

Torsdag och en tur till Maxi stod på schemat efter jobbet. Det räckte med den minsta vagnen idag, men det blev dyrt iallafall. Som vanligt.

Nu har jag just käkat lite kvällsmat. Innan dess har jag fixat ett par fredagspajer. En tacopaj. Det går alltid hem. Ytterligare en paj med räkor, champinjoner och avocado.

På schemat för kvällen står det nu lite strykning och målning utav mina naglar. Skall bara se färdigt på Superstars först.




Uppfriskande promenad.

Linda ringde och ville ha bilen för att köra hem från jobbet i kväll. Så hon lämnade in lite kläder, och gympaskor till mig i utbyte mot bilen. Helt ok. Hon jobbar till tolv i natt. Jag som tycker det är sent när jag slutar klockan åtta.

Det blev en uppfriskande promenad hem från jobbet. Jag kände mig så pigg när jag kom hem. Lite blåsigt ute trots allt. Kerstin och jag hade sällskap till Resecentrum. Efter detta traskade jag vidare hem. Det tar ungefär en timme och fyrtiofem minuter hem. Det blir ett ordentligt motionspass.

Lite soppa och macka med mozarella till kvällsmat. Gott. Nu skall jag leka lite med min nya telefon innan det är sovdax.


Bowlingkväll.

I går var det bowlingkväll med mina trevliga jobbarkompisar. Naturligt blev det en tävling mellan tjejerna och killarna. Jag behöver knappast berätta vilka som vann. Ja, just det. Tjejerna. Det var nog dock inte min förtjänst, men det är laget som gör det hela, eller?

Efter detta blev det en god middag på Kniv o Gaffel här i stan. Vi blev så himla mätta. De berodde säkert på den goda maten, och drycken. Jag hade inte varit där förut, och kan absolut tänka mig att gå dit igen.

Det blev inte så sent. Linda var snäll och kom och hömtade mig med bilen. Tack för det, Linda.


Åtta till Åtta.

Ungefär så och lite till blev min arbetsdag idag. Sjukdom gjorde att jag fick stanna kvar. Trots långdag så rusade tiden bara iväg. Det blir så när vi har roligt på jobbet.

Jag hann iallafall med att få en kanelbulle så här på kanelbullens dag. Lite annorlunda att fira en kanelbulle. 

En sen kvällsmat, lite tvätt och strykning väntade på mig när jag kom hem. Nu är det bara sängen som väntar. Det är jobb i morgon igen. På kvällen skall det bli festligheter med jobbarkompisarna. Det skall bli kul.



 

Laxpudding.



I dag har jag lagat laxpudding. Den ser god ut. Vi sparar den tills i morgon. Jag har även lagat GI-miffins enligt recept från Kerstin. De blev som små omeletter med ost och bacon.



De smakade fint. De har jag just testat till kvällsmat. Lite tomater, och nybakat bröd till. Jag har bakat rågrutor, och vaniljknutar. Sitter just och funderar på om jag orkar en vaniljknut. Blev så mätt . Kanske det kan bli en lite senare ikväll.

Vi har naturligtvis hunnit med en golfrunda idag. Soligt och härligt ute. En rask promenad i eftermiddag blev det också. Dvs dagens motion är avklarad.

Linda och Mats jobbar. De jobbar ända till klockan tolv båda två. Då kommer jag säkerligen att sova gott. Jag skall bara ha det bra i kväll och ladda för en ny vecka.


Tre älgar.

Det var dagens naturupplevelse på golfbanan. Tre stycken älgar som gick i en rad. Två lite större, och en lite mindre. De gick in i en liten skog inte alls långt ifrån vårat bostadsområde. Konstigt att de inte är rädda när de är så nära bebyggelse.

Trevlig golfrunda. Inspel och puttar gick jättebra idag. Då ville inte Bertha vara med. Bertha är min driver som brukar gå kanon. Men som jag alltid säjer. Det är inte så lätt att få till alla slagen på samma hål. Men det kommer kanske med tiden...........Hoppas det iallafall.

Nu sitter jag i soffan och dricker lite vitt vin. Lite ovanligt för att vara mig. Jag blev lite sugen på vitt när Mats och jag var på Systemet i dag. Det smakar riktigt friskt och gott.

Till kvällsmat blir det favoritpastasåsen med kyckling, spenat och soltorkade tomater. Förresten är den visst lite lyxigare idag. Det blev kalkon istället för kyckling. Vi skall även smaka mina lyxiga knäckebröd, som jag köpte i Båstad. Vi fick dessa knäckebröd till middagen i Båstad. 



Fredag, fredag, fredag.

Det känns så skönt att det är fredag. Det skall bli en slapparkväll. Umgås med familjen och bara ha det bra. Det vankas Chicken Fajitas till kvällen. Jag har hittat ett recept som blir så himla gott. Receptet har jag gett till maken. Det innebär att jag får maten serverad. Härligt.

Eftersom att det är fredag idag så är det lördag i morgon. Det är nästan ännu bättre.

Ha nu en riktigt bra helg allihopa.

RSS 2.0