Fredag igen.

Fredagen kom fort denna vecka. Eftersom att det var röd dag i måndags så kändes det som söndag då. Efter detta trodde jag att det var måndag på tisdagen. Jag har liksom legat en dag efter hela veckan. I dag känns det dock väldigt bra, när jag tror att det är torsdag, och så är det fredag.

Veckohandling på Maxi väntar framåt kvällen. Det hör nu till vanligheterna, att jag lastar min cykel full. I dag skall jag iallafall få hjälp. Det känns bra.

I kväll blir det fredagsmys med tacos. Gott.


Torsdags-step.

I dag har det varit torsdags-step för mig och Linda. Mats satsade på spinning. Instruktören såg tröttare ut än han efter passet. undra om han hade kämpat ordentligt?

Nu har vi festat på en hemma-hamburgare. Efter detta blev det en lyx-chokladbit till kaffet. Mums. Nu ser vi när de lagar god mat på TV. Jag blir alltid inspirerad av matlagningsprogram.

i morgon är det fredag igen, och vi laddar för helgen. På lördag blir det golfpremiär på Landeryd. Jag längtar. Och sol skall det också bli. Åtminstone gick det att utläsa det i dagens prognos i tidningen. Men säker går det inte att vara.




En bukett blommor.

Se, vilka fina blommor som jag har fått idag. Ett tack för att jag har deltagit i en styrelse som inte längre finns. Alltid lite roligt med uppskattning.




Träningskväll.

Efter en dag på jobbet blev det en kväll på gymet. En liten promenad på bandet, och två olika pass. Kul. Efter detta var jag värd en kvällsmat. Det blev en hemmagjord macka med en massa gott på.

Nu är det bara lite tvätt som skall fixas.

Det känns som vi har fått så mycket extra fritid nu när restiderna blir kortare. Kortare tid att ta sig till jobbet. Framför allt kortare tid att ta sig till gymet. Förut blev det nästan en timmes restid, bilåkande och parkerande. Det här kommer att bli så bra så.


Bosses glassbar.

I går kväll blev det ett besök på Bosses glassbar. Jag tycker Bosses är lite över-reklamerat. Dock är jag ingen riktig glassälskare heller. Jag tycker ibland att glass kan smaka lite för mycket grädde, och jag gillar inte grädde. På den vägen är det.

Efter glassen blev det en skön kvällspromenad genom stan. Det satt bra efter en dag inomhus på jobbet. Vi festade lite eftersom att det var Jessicas sista kväll hemma. Mat från Ming Palace dukades upp. Nu börjar allvaret igen med en jobbarvecka, och matlåda.


Soliga söndag.

Vår och sommar är på väg.............

Mats och jag startade dagen med en promenad vid ån. Inte trodde jag att det skulle vara så mycket folk ute en söndag morgon. Säkert var det fina vädret som lockade. Lite styrketräning på Frisk hann vi också med.

Jag fick även maken till att hjälpa mig med att borra upp ett par hyllor i sovrummet. Skönt att få dem på plats. Fotografierna på döttrarna passade perfekt på en av hyllorna.

Middag hos mor och far. Mycket god kall lax. Tack så mycket. Vi satt och solade oss i ett par timmar på deras balkong. Väl hemma igen tillbringade vi lite tid på vår egen balkong. Det blev ett glas rosé även idag. Lite kvällsmat på balkongen också.




Glad Påsk.

Glad påsk till er alla.

Vilket underbart påskväder vi bjuds på. Vi tog en toast till lunch på stan. Mot husväggen blev det så varmt att vi inte orkade att sitta kvar. Vi skall inte klaga. Det här är livet. Det blev lite shopping idag också. Skor till min make. Jessica tyckte att de var lite för poppiga för honom.

Nu i kväll skall det bli middag hos oss. Tillsammans med Linda, Erik, Jessica och Stina. Stina ser fram mot rosé på balkongen.


Skärtorsdag.

Är det idag jag skall flyga till Blåkulla?
Jag fick ett sms i morse som innehöll en bekräftelse på min bokning till Blåkulla. Bäst att packa katt, och kaffepanna så jag är redo.

Vi har varit ute på stan idag. Så varmt och skönt. Tänk att vi äntligen är på väg mot sommar. Jessica och jag gick ut på stan på förmiddagen. Vi skulle käka lunch på Hälsofreak. Där var det så mycket folk så vi tog med oss maten hem, och käkade på balkongen. Efter detta ut på stan igen. Vi var på Systemet, och så köpte jag en ny gryta på Servera. Det innebar att vi var tvungna att gå hem, och lasta av innan vi gav oss ut en tredje gång. Då kom vi hem med var sin tröja. Likadana men olika färger. Marin för Jessica, och korall för mig.

Ett himla kämpigt spinningpass har avslutat dagen. Det var längesedan jag var så svettig. Men ack så kul. Nu har vi käkat kvällsmat på balkongen, och funderar på om vi skall ta en liten promenad på stan. Kolla lite på folklivet.


Lösnaglar.

Jag hade ett paket med lösnaglar hemma. Nu har Jessica limmat fast dem på mina naglar. Oj, vad jag känner mig tjusig. Jag kommer säkert att var handikappad i morgon, för jag är inte van vid långa naglar. Ok, så långa är de inte. Det var en kort modell. Det känns iallafall fräscht.

Tack för hjälpen, Jessica.


Lurad.

Det var den rubriken döttrarna ville ha på dagens inlägg. Jag trodde att Linda var i Jönköping. Visst det var hon i söndags, men i måndags morse så körde hon till Jessica i Helsingborg. När jag kom efter en runda på stan så satt både Jessica, och Linda i köket. Trevligt.

Mats kunde inte hjälpa mig på Maxi idag för han blev tvungen att jobba natt. Jag handlade egentligen för mycket att ta hem på cykeln, men det gick bra att vingla hem. När allt var inpackat i kylen gav jag mig ut på stan. Överkastet som jag beställt hade anlänt till butiken. Nu är sängen bäddad med det nya överkastet. Den pryds även av två blå-randiga kuddar. Det blev bra.

Till kvällsmat blev det sushi, och vin tillsammans med döttrarna. Gott, gotti,  gott, gott.

Sköna cykelturer.

Det är riktigt skönt att cykla till jobbet. Uppfriskande luft på morgonen. När jag åker hem är det oftast varmt, och jag har alldeles för mycket kläder på mig. Svarta jeans är inte alltid optimalt i vårsolen. I går kväll kom Mats ut och mötte mig. Trevlig överraskning att få sällskap hem.

Det blev inte många knop gjorda igår kväll. Jag kände mig ganska seg efter att ha jobbat i över tolv timmar. Jag lagade en omelett med tomat, och mozarella. Den intogs framför TV:n. Efter detta hade jag inga sömnsvårigheter.

Nu väntar en ny dag på jobbet. I kväll dyker båda döttrarna upp. Trevligt. Linda kommer hem från sitt besök i Jönköping. Jessica kommer hem, och firar påsk. Det skall bli spännande att se vad hon tycker om vår nya lägenhet. Jag skall försöka att fota lite, och lägga ut några bilder. Nu när vi har fått upp alla lampor ska det nog inte bli så mörka bilder.


Brännskada.

Jag har lyckats med att få en brännskada på armen. Till vanligheterna hör att jag bränner mig på underarmarna från strykjärnet. Även händerna bränns i ugnen. Dock fattar jag inte hur jag lyckats med ett stort brännmärke på armen, från plattången. Kanske skulle jag platta håret på armarna?

Måndag och veckan har startat igen. Som vanligt med jobb, och step på kvällen. Nu väntar bara hårinpackning och målning av naglarna.

Långdag väntar på jobbet i morgon, som vi startar med morgonmöte.




Gardiner.

Nu är snart gardinerna i vardagsrummet på plats. Min mamma har kämpat, och sytt. Nu är det en längd som är lite för lång. Men i morgon skall det vara färdigt i vardagsrummet. Med gardiner iallafall. Vi får se hur det blir med tavlorna.

Det mesta är nu färdigshoppat till lägenheten. Jag har beställt ett överkast, och så vill jag ha lite roliga kuddar till sovrummet. Efter detta skall plånboken låsas med hänglås.

Helgen börjar att närma sig sitt slut. I går lördag var jag ledig. Vi tog en salla på stan. Efter detta shoppade vi tröja, och skjorta till maken. Det blev en lugn lördagskväll. Nenne var på besök, och vi käkade tacos. Gott. I dag har jag jobbat. Cykel dit såklart.


Spotlights.

I dag när jag kom hem från jobbet hade Mats monterat fem spotlights i taket. Det blev kanonbra. Det negativa var att vi såg att vi ska köpa två stycken till för att det blir så snyggt. Det är bara att hosta upp lite mera pengar. Snart är det dax att sätta på hänglåset på plånboken. Vi skall köpa flera under morgondagen.

Maten serverad idag. Maken hade gjort rostade grönsaker, och stekt gott nötkött. nu är jag mätt igen.

I dag var det cykelpremiär till jobbet. Det gick bra. Det går nästan lättare att cykla hem än dit. Frisk luft får jag också. Cykelkorgen var fullastad idag. Det var lite som skulle levereras till Citybutiken.

Nu ägnar vi oss åt fredagsmys.




Ny cykel.

I går fick jag en ny cykel. I morgon är det dax för premiärturen till jobbet. Jag var nödd, och tvungen att ta bilen idag. Det skulle nämligen lämnas in på service.

Det är slut med bilåkandet till jobbet nu. Iallafall enligt min make. Är det bara inte skitväder så kommer det att gå bra att cykla. Jag hatar att bli blöt när jag skall till jobbet. Nu har jag en ny fin svart cykel. Med cykelkorg. Så det går bra att shoppa lite.



Nära till gymet.

Det är väldigt skönt att ha nära till gymet. Det tar cirka två minuter att ta sig dit. I går blev det två pass. Ett på morgonen, och ett på kvällen.

Jag passade på att handla lite på hemvägen idag. Linda hade lämnat sin cykel till mig, så jag lastade mina matvaror på den. Jag hade inte handlat så mycket så det gick riktigt bra.

Jag hann inte med Camillas step-pass idag. Jag stack ner lite senare till gymet istället, för egen träning. Det hade aldrig hänt om vi bott kvar i Hjulsbro.





Vi sätter fart på shoppingen.

Mats tror att det är vi som ser till att affärerna i City överlever. Åtminstone kändes det så nu idag. Det ar så lugnt på stan. Det var bara vi som shoppade. Vi handlade det vi ville ha. Bar hem det till lägenheten, och gav oss ut igen. Hur bra kan det vara.......

Det har blivit lite nya lampor så nu skall det äntligen bli lite ljus i lägenheten. Vi kan inte bara leva på stearin-ljus.

Det blev ett träningspass nu i kväll. Body-pump och gympa. Etfter detta så har jag fixat lite kvällsmat till mig, och Linda. Mats jobbar.


Tallholmsvägen avslutat.

Boendet på Tallholmsvägen är nu avslutat. Det känns så bra. Vi har varit på banken idag för att ´´få´´ lite pengar. Nu har vi lämnat nycklarna till den nya ägaren. Skönt att allt är klart. Vi firar lite i kväll att husaffären är avslutad. (Favoritvinet Lat 42 finns äntligen igen på Systemet.)

Nära till gymet är kanon. Vi har varit där i kväll. Det blev ett step-pass. Svettigt och kul. Ny träning väntar i morgon.


Lamp-jakt.

Vi har varit ute på lamp-jakt lfera gånger. Det räcker inte så vi måste ut igen. Det saknas lite ljus här hemma. Jag såg snygga spotlights på Ljusexperten. Dock är jag inte så sugen på att lägga mina pengar i den butiken. Vi har varit där säkert 5-6 gånger. Varje gång vi varit där står personalen bakom disken, och hälsar inte på oss. Det är aldrig någon som har tagit kontakt med oss.

När vi har köpt lampor skall vi även flörta lite med Inge så han hjälper oss att sätta upp dem.



Slutstädning.

Vi startade dagen med att slutstäda huset. Mamma och pappa var snälla, och hjälpte till. Det gick lätt för att det var en hel del som redan var klart. Jag tänkte på, att det var sista gången som jag hade så mycket att städa. Så skönt det kändes.

När vi kom hem igen hade även Linda vaknat. Vi var hungriga efter allt städande. Vi gav oss ut på stan. Olympia hade erbjudande om vissa rätter för endast 100 kr. Jag och Mats njöt av fläskfilé med kantarellsås, och klyftpotatis. Linda åt lax med fetaost, och pressad potatis.





Stadsbor.

Nu kan vi börja att leva som stadsbor. I går, lördag gick Mats och jag ut en sväng på stan efter middagen. Vi tog en öl på Harry´s. Vin för mig dock. Trevligt. Vi satt mest och skrattade åt hur en del andra uppförde sig.

Linda var ute en runda igår. Hon var nöjd med att det var ´´kryp-avstånd´´ hem.

Här är så lugnt, och tyst i lägenheten att vi kan inte fatta att vi bor mitt i stan. Vi trivs redan kanon, och längtar inte tillbaka till huset.


Tack för hjälpen.

Ett stort tack till alla som har hjälpt oss i flytten. Allt har gått så himla smidigt. Vi slet hela fredagen, och avslutade med mat från Ming Palace. Det smakade riktigt bra efter en lång dag. Mycket är fixat i lägenheten nu. Det återstår lite småpyssel.

I går var jag på årsmöte i vår nya bostadsrättsförening. Det är bara att sätta igång direkt. Då fick jag träffa en del grannar. Lunch på Hälsofreak. Efter lunchen var vi på en shoppingrunda. Lite kompletteringar som skulle göras. Vi har även laddat upp kylskåpet med mat. Vi skall börja laga mat på måndag. (Fast då är vi bortbjudna på lunch.....?). Det har bliviit en hel del restaurant-mat nu under flyttveckan.





I morgon drar vi.

I morgon går flyttlasset. I morgon natt skall vi sova i vår nya bostad. Äntligen.

Vi har laddat med step nu ikväll. Riktigt kul, och svettigt. Efter detta en macka från Subway. Det finns liksom inte så mycket mat här hemma just nu.

Nästan allt är nu nedpackat. Bara det som skall användas i morgon bitti återstår. Mats jobbar natt så han behöver sova lite i morgon förmiddag. Då skall jag passa på att köra lite kläder till lägenheten. Efter lunch skall vi hämta bilen på Statoil. Nenne är snäll. Han kommer och hjälper till med flytten. Väl nere i lägenheten så dyker mamma, pappa, Iréne och Inge upp. Iréne och Inge har inte sett lägenheten ännu. Jag kan tro att de är nyfikna.

Det blir till att bjuda på någon god hämtmat efter flyttandet. Laga mat får vi göra när vi kommit iordning. Det skall bli kul att använda nya grytor, och duka med det nya porslinet.

Nu är det bäst att jag försöker att sova en liten stund. Det blir mycket jobb i morgon. Sängen är i delar så det blikr att sova på madrassen direkt på golvet.


Effektiv dag.

Det känns som om jag har hunnit hur mycket som helst idag. Jag känner mig faktiskt ganska nöjd med mig själv.

Dagen startades naturligtvis med jobb. Roligt att få sälja igen. Jag hade packat ´´lillebilen´´ full på morgonen. Det går visserligen ganska fort att fylla den. Direkt till lägenheten efter jobbet för att packa upp lådor. Porslin och kläder kom på plats.

Tillbaka till IKANO en sväng igen för att byta en gardinstång. Ångrade mig, och ville ha en annan färg. Hem till ´´gamla hemmet´´ igen. Där gick jag lös på frysen. Skönt nu är den tömd och städad. Packning av ytterligare prylar, och tvätt har stått på programmet. Nu är det iallafall snart sovdax.

Nu väntar ett två-dagars jobbmöte. Det skall bli kul. Skönt att vi har träff i Linköping denna gång, så jag inte behöver resa iväg. Det blir ett litet avbrott innan ´´storflytten´´ på fredag.


 


Tillträde till lägenheten.

I dag har vi varit på banken, och skrivet under en massa olika papper. Nu är lägenheten äntligen vår. Jag hade packat bilen full med prylar. Det blev till att plocka in lite i skåpen.

Linda, Mats och jag var där och pysslade lite. Vi ville köpa oss en ny matta till köket. Då var det smidigt att bara ge sig ut på stan. Vi kom hem med en långsmal matta i plast. Konstigt att det blivit populärt med plastmattor igen. 70-talet återuppstår.

Vi hann med att köra ett step-pass på gymet också. Så smidigt med gångavstånd.

Nu har vi två hem i en vecka. Vi får kalla Tallholmsvägen för det gamla hemmet. Här fanns det också lite pyssel att fixa såklart. Nu väntar lite tvätt på mig, och efter detta sovdax.



Kvällspromenad.

Jag satsade på en kvällspromenad idag. Så härligt att kunna gå en kvällspromenad när det fortfarande är ljust. Skönt att vi är på väg mot ljusare tider.

Som vanligt har det blivit en del flyttbestyr idag igen. Jag har gått lös på ugnen idag, så nu får den inte användas mera innan flytten. Jag hann också laga en god pastasås till lunch. Efter lunchen gav vi oss ut en sväng. Vi tog en tur till EM och kollade på möbler. Vi hittade inget som vi ville ha. Där sparade vi de pengarna. Stannade till på Statoil för en fika. Vi trodde Linda hade börjat jobba. Men icke sa Nicke. Hon började klockan tre. Hon har varit i Jönköping så vi har inte sett henne på länge.

Mats jobbar natt så han har startat nu ikväll. För mig blir det jobbstart efter semestern i morgon.






Lördag andra april.

Det blev lite flyttpyssel på förmiddagen. Flyttpysslet börjar snart att ta slut. Det känns skönt att vi snart skall få ta tag i vårt nya boende.

I eftermiddag tog vi en sväng till stan för att träna lite. Jag skulle bara hoppa in på Hemtex, och köpa två korgar. Under tiden gick Mats in på Johnells. Han kom ut med en påse innehållande båda jacka, och jeans. Välbehövligt. Jag blir så glad när han shoppar lite. Tänk om han kunde bli lika glad varje gång jag shoppar. Önskedröm......

Maken har lagat middag. Rotfruktsgratäng, rostas, rödvinssås och grönsaker. Gott. Vinet smakade också gott. En ny sort som vi inte testat förut.

Nu skall vi dricka kaffe och äta choklad från Åre chokladfabrik. Jag fick en påse med denna goda choklad idag. Det var när jag hämtade mina tallrikar i Änglaboden nu idag. Nu fattas det bara de små tallrikarna innan samlingen är komplett. Porslinet kommer från Portugal, så vi borde tagit med oss lite hem.........




Portugal.



Hemma igen efter en underbar vecka i Portugal. Vädret blev bara finare, och finare för varje dag som gick. Mycket mat och trevliga människor har förgyllt tillvaron.

Golfbanan var kanonfin. Maken avslutade veckan med att vinna tävlingen. Priset var keps, bollar och ett presentkort hos resebyrån. Så nu måste vi resa snart igen. Hur bra kan det bli?

När vi kom till hotellet bodde det portugisiska fotbollslandslaget där. Dock hade Ronaldo just lämnat gruppen p.g.a skada. Men vi spanade på många andra fotbollspelare.

Vi hade tur och lyckades att få en junior-svit istället för ett vanligt dubbelrum.





Hotellet var kanonfint och lyxigt. Läget vid havet gjorde det inte sämre precis.





Maffig utsikt från golfklubbens restaurant. Vi åker gärna tillbaka hit igen.



Det var bara vissa som hade tillgång till drivning-ranchen enligt denna skylten.

Det kommer säkert mera bilder längre fram. Jag har tagit många fina blombilder, med tanke på bloggen.




RSS 2.0