Nyårsmeny.

Räk-cocktail.

Oxfilé med svamp, bacon, lök o tomat. Persiljekräm och potatis o jordärtskaka.

Rött vin. Masi.

Vaniljpannacotta med lime-marinerade bär.

Kaffe från vår nya maskin.

GOTT NYTT 2012.


Morgonpromenad.

Härligt med en uppfriskande morgonpromenad i kylan.

Det var lite folk ute. Jag såg en hel rad med fiskare vid ån. Med tanke på årstiden så borde det ha varit pimplare, med tanke på årstiden. Några joggade och en gubbe med rollator. Starkt att ge sig ut på så lång promenad av honom.

Nu väntar en runda på stan och fika. Vi får se hur många som vill hänga med.


Semesterförberedelser.

I går var det dax för lite förberedelser inför den kommande semesterresan. Jag beställde lite taxfree. Det hör liksom till. Nu

Det blev ett spinningpass tillsammans med Linda också. Eftersom det inte blir så mycket träning i dessa dagar, så har jag träningsvärk i benen idag. Tur att jag inte har ett stillasittande jobb.


Kaffemaskin.

Vi har blivit med kaffemaskin. En julklapp från våra kära döttrar. De visste nog att jag önskade mig en. Jag är väldigt svag för alla maskiner som passar i köket.

Så igår kväll var jag inne på nätet, och beställde en massa kapslar. I olika färger, och smaker. Det skall bli spännande att se vilken som blir vår favorit. I Stockholm finns det en butik som bara säljer kapslar och andra nödvändiga tillbehör. Där blir det ett besök nästa gång vi är i huvudstaden.


28 år.

I dag är det 28 år sedan som Mtas och jag träffades på Lorry. Det har vi firat med varsin pizza. Båda har vi jobbat idag så det känns som vilken vanlig dag som helst. Trots att det är annandag jul. Vi hade sjukt mycket folk i butik hela dagen. Jag känner mig lite trött i huvudet av alla människor. Det blir även så varmt när det ä mycket folk.


Familjefrukost.

Mycket trevligt att hela familjen fick äta frukost tillsammans på juldagsmorgonen. Det hör inte till vanligheterna. Jag hade dukat fram en massa gott som vi festade på.

På eftermiddagen blev det en tur till Norrköping för en kalkonmiddag. Gott.


Julafton.

God jul alla kära läsare.

En lätt julfrukost inledde dagen. Hela familjen tog en tur till gymet. Så skönt att få motionera lite innan det är dax för julmat.

Vi skall snart promenera upp till mina föräldrar för att käka. Ute är det blå himmel och strålande sol. Det känns väldigt vårlikt.

Ha nu en riktigt mysig julafton.


Dan före doppare-dan.

Bara en endaste dag kvar till julaftonen. Var har hösten tagit vägen?

I dag laddar vi för det sista säljet. Tror det blir en del på förmiddagen. Senare idag så reser fok bort för att fira jul.

Enligt traditionen så provsmakar vi i familjen lite julmat så här kvällen före. Det skall bli trevligt. Vi kan också ''leka'' lite med vårt nya spel.


God Morgon.

Det är god morgon tidigt i dessa jultider. Jag sover dock som en stock hela natten, och vaknar innan klockan ringer.

Spinning hanns med igår. Jag har lite ont i benen. Det har ju varit lite dåligt med träningen i veckan.

I dag väntar en lång dag på jobbet, salladslunch och ett race på Maxi somj avslutning på sena kvällen.


Mitt i veckan.

Onsdag, mitt i veckan. Ännu en dag med fullt ös.

Det känns inte så stor vits med att räkna ner till julaftonen. Helgen är som vilken helg som helst. Två dagar ledigt, och sedan är det tidig morgon, och fullt ös igen på annandagen. Jag ser verkligen fram mot min semester i början av januari. Det behövs.

Kollade lite på hockey på TV igår. Vet knappt hur det slutade. Jag somnade i soffan i periodpausen innan tredje perioden.

I går hann vi en kort kvällspromenad. I dag ser jag fram mot ett spinningpass på Frisk.


Sjukdom.

Två stycken sjuka igår på jobbet. Det gjorde att det blev en mycket lång arbetsdag för mig igår. Jag kände mig rätt seg igår när jag kom hem. Det var bara att sova en lite stund innan det var dax att cykla tillbaka till jobbet igen.

Jag kunde inte hänga med övriga familjen på spinningen. Det kändes tråkigt. Men vi får hoppas på ett annat tillfälle.




Jönköping T o R.

Körde mot Jönköping vid halv nio i morse. Dax att hämta hem Linda. Jag gillar att lägga i farthållaren, lyssna på radio och bara glida fram på motorvägen. Förut körde jag en hel del till Helsingborg. I dag märkte jag att jag har saknat dessa långturer. Så idag njöt jag lite i min ensamhet.

Vid tolvtiden var jag och Linda tillbaka i Linköping. Promenad till svärmor och där väntade ett julbord. Mycket gott, och resultatet blev mycket mätta.

Linda och jag tog en snabbtur till Tornby. Vi bara kände att vi behövde ett nytt sällskapsspel. Vi skall testa det lite senare i kväll.

Mats och jag har även hunnit med en kvällspromenad. Kvällsmaten är också precis avverkad.

Det känns som om vi har hunnit så himla mycket idag. En lång och trevlig dag.


Skitväder.

Snacka om skitväder idag. Det har kommit ned något läskigt hela dagen. Mest regn, men ibland lite snöblandat. Trotsade iallafall vädret och gick en timmes promenad i morse. Skönt. Mats höll sig inomhus, på gymet. Jag unnande mig en solstund också. Skönt.

Mats tog en tur till Stångebro för att kolla på bandy. Jag tog en tur ut på stan. Ett par presenter skulle inhandlas. Lite andra små inköp blev det också. Jag kom hem strax före Mats, och då var han sugen att gå en tur på stan. Vi tog en tur till Filbyter. Mats impuls-shoppade en t-shirt, och en skjorta i Peak-affären. De behövde han.

Nu har det varit tid till att fixa lite bankärenden. Jag börjar att bli hungrig, så jag skall ut i köket och fixa lite mat. Det blev en lättluch idag. Nu väntar kyckling med parmaskinka i balsamsås. Mums. Mats förberedde i morse så det är bara att starta ugnen. Jag tog hand om lite städning när han fixade mat.

Nu väntar en lugn lördagskväll. I morgon skall jag köra till Jönköping, för att hämta hem Linda. Hoppas att snön lyer med sin frånvaro.




Fredag, härliga fredag.

Fredag är alltid en härlig känsla. Det känns alltid lika bra.

I kväll är det gammal hederlig fredagsmat som gäller. Lövbiff, pommes, bearnaise och vitlökssmör. Så gott så. Lindeman's till det.

Ledig helg = Underbart.


Puh.

Tid för att pusta ut. Det går liksom i ett. Jag var på jobbet strax efter sju, och lämnade det kvart i åtta. Undra när kroppen säger ifrån. Snabblunch på ca tio minuter förbättrar nog inte det hela. Men kul är det.

Direkt till Maxi med världens längsta lista. De har möblerar om, så jag har inte hittar nyponsoppan på tre veckor. I dag dök sen bara upp, helt plötsligt. Positivt. Nu blir Mats glad.

Nu är alla varor på sin plats. Jag sitter i köket. Festar på en färdigpaj från ICAs frysdisk, spelar Wordfued och läser Buffe. Hur bra kan det bli?

Tur att jag bakade lussekatterna igår kväll, och inte efter Maxi-racet idag. Så var planen från början.


Äntligen träning.

Första spinningpasset på en och en halv vecka. Kul. Inte för att jag precis svävade fram. Varmt var det iallafall.

Jag hann med en sväng på stan på eftermiddagen tillsammans med min mamma. Trevligt. Nu tror jag att jag köpt klart alla julklapparna. Om det inte slinker ned något sista veckan.

Linda önskade sig lussebullar. Så vad gör man inte för sina kära döttrar.


Blöt morgonpromenad.

Det har slutat regna, och det börjar att klarna, sa Mats när han kom hem i morse. Jag gav mig ut på en promenad, som var tänkt att bli sju kilometer. Det fick bli kortrundan.

Det började att regna lite. Jag trodde det skulle sluta. Då kom det blötsnö. Världens största flingor. Jag var mer än genomsur när jag kom hem. Säkert bra för förkylningen.

Nu har solen tittat fram, och jag laddar för nagelvård hos Maria. Det känns riktigt bra.


Mera ork.

Äntligen har jag fått lite mera ork. Förkylning är förhoppningsvis på väg ut ur kroppen.

Jag gjorde som planerat. Sov tidigt igår. Det kändes att det hade gett resultat när jag vaknade i morse.

Jag tog en promenad när jag kom hem. Det blev rundan på fem kilometer. Lite blåsigt men ok väder. Uppiggande framför allt.

Mats jobbar i kväll så jag får roa mig själv. Jag har slagit till på att baka saffransbullar. Jag trodde inte det skulle bli några i år. Men det är ju trots allt Lucia idag. Lite stämning skall det vara. Jag har inte sett något Luciatåg idag. Jag tänkte jag skulle kolla på TV i morse men jag var för tidig. Jag har för mig att förr i tiden var det Lucia redan vid sextiden på morgonen. Jag såg iallafall en Lucia på Maxi som bjöd på pepparkakor. Alltid något.

I morgon är jag ledig. Det känns skönt att tänka på. Jag ser redan fram mot morgonpromenaden.


Slö.

Jag känner mig så slö. Fortfarande förkyld och orkar inte träna. Jag blir bara ännu tröttare när jag inte kan träna. Jag vill bli frisk, och det nu direkt.

Bäst att sova tidigt för att försöka sova bort bacillerna.

Snart är det ny dag igen. Nätterna går så fort.


Söndagskväll.

Helgen går mot sitt slut. Den har bara rusat iväg. Fullt ös på jobbet, och trött på kvällarna.

Jag har suttit här, och pysslat med min nya iPhone. Lagt in alla saker, och laddat med en ny ringsignal. Jag är lite sugen på ett nytt skal också. Jag får kolla vad butiken har att bjuda.

Mats jobbar natt, och jag planerar att sova tidigt. Det kommer en ny vecka i morgon som också skall orkas mmed.


Jobbhelg.

Denna helg väntar det jobb både lördag, och söndag. Det är dock kul att jobba helg så häår i jultider. Det brukar var mycket folk.

Maken snackade något igår, om att jag skulle få medvind till jobbet idag. Han hade inte rätt. Nu hoppas jag bara att den inte vänder tills jag skall hem igen.

Nu idag när jag jobbar så är det maken som står för maten. (om han nu hinner för allt han har att stå i, enligt honom själv.) Han hinner säkert. Det vankas Medelhavsbiffar till kvällen. Tur att jag har en make som är så duktig på att laga mat. Dessutom tycker han att det är roligt.



Mera julshopping.

Min make kom hem redan innan lunch idag. Trevligt. Vi gick till Riva och åt en god lunch. Biff Rydberg för Mats, och strömming för mig. Mycket gott.

Vi tog en liten tur på stan. Gick hem för att lasta av både make, och paket. Efter detta gav jag mig ut en stund själv, för att spana på klappar. Jessica har skickat en önskelista. Linda vill bara ha överrarskningar. Då får jag hitta på själv. Hoppas att hon gillar det jag köper. Det är alltid kul att få välja. Jag hade med mig några paket hem.

Nu ikväll har jag lagat en ny laxrätt. Recept från min kusin. Det blev
mycket gott. Det lagar vi gärna igen. Till detta ett gott vitt vin. Amerikanskt.

Nu väntar en slapparkväll framför TV:n, och efter detta en jobbarhelg.


Farmors pepparkakor.

I dag blev det pepparkaksbak. Från farmors gamla recept där det skall vara 212 gran smör. Hela släkten bakar efter detta recept.

Förra året blev det inget pepparkaksbak, och jag tänkte det skulle bli så även i år. Så pratade jag med mina kusiner som sa att Farmors pepparkakor är ett måste. Det var dax att tänka om. Så nu står det två välfyllda burkar i köket. De luktar så gott, och smakar så gott.


Baksugen.

Jag blev lite sugen på att baka nu ikväll. Bäst att passa på när andan faller på. Det händer inte sä ofta nu för tiden. Jag håller på att baka kanelbullar, så det luktar gott i lägenheten.

Jag har också bakat två lingonlimpor. Jag tyckte att de skulle passa bra till jul. Det skall väl vara lite hembakat till jul.

Jag ser fram mot att få vara ledig i morgon. Jag har julklapps-shopping att fixa. Det skall bli kul. Jag kommer säkert inte att vara ensam på stan en fredagseftermiddag.


Vassa knivar.

Jag kom visst lite för nära kniven. Jag skulle diska den, och vips var det ett jack i fingret. Nu sitter jag med tre plåster på varandra. Trots detta blöder det visst igenom.

Förkylningen är inte bättre idag. Jag sov så dåligt i natt. Hoppas på bättre sömn i natt.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Ingen spinning p.g.a förkylningen. Jag bara var och hämtade min nya mixer. Den har blivit utbytt för att den var trasig. Jag spanade lite på en kaffemaskin. Himla fräck, men dyr. Kan jag kanske önska från tomten?


Förkyld.

Näsan bara rinner, och rinner. Jag bara snyter, och snyter mig. Näsan blir bara rödare, och rödare. Jag har iallafall varit ute en stund. Det var så mycket lättare att andas ute.

Nu ikväll skall jag bara ligga under en filt i soffan. Det är hockey på TV. Vinst för LHC? Det är nog dax för det i kväll. Vi får se om ommöbleringen i laget gör någon nytta.

Sen skall jag sova gott i natt. Jag skall sova bort min förkylning. Hoppas jag.


Frisörbesök.

I dag har jag varit hos frissan. Skönt att få lite ny färg i håret. Maken säger som vanligt att han inte ser någon skillnad. Det är det inte så mycket att bry sig om.

Jag gav mig ut på en promenad efter frisörbesöket. Det kom ned något läskigt snöblandat från himlen. Väl hemma i värmen igen, så lagade jag tacos till mig och Mats. Han hade tröttat ut sig på ett spinningpass.

Nu hockey på TV och ett par tvättmaskiner.


Äntligen.

Äntligen en kall morgon. Jag vill att det skall vara så här friskt ute. Såskönt med en uppfriskande cykeltur till jobbet idag. I eftermiddag skall jag till frissan. Det känns bra. Efter det skall jag försöka att hinna med en promenad. Det behövs verkligen efter en lång dag inomhus.


50 år.

I dag har vi varit på 50-års-kalas. Min svägerska, Lotta var det som skulle firas. Det blev en utflykt till Norrköping. Vi bjöds på paj och sallad. Mycket gott. När vi ändå var i Norrköping så passade vi på att vandra runt i Knäppingsborg. Riktigt mysigt. Små fina lite udda butiker.

Nu i kväll har vi varit ute på en promenad. Lite kallt och blåsigt men skönt att bli röd om kinderna. Det är så jag vill att det skall vara.

Nu har vi festat på Hallonpanacotta. Vi hade tur att det fanns kvar sen igår. Ganska nyttig efterrätt då det var gräddfil, och inte grädde i den.

Nu kollar vi på TV och laddar för en ny jobbarvecka. Julrusch igen, eller?


Promenad i vår stad.

Vi startade dagen med en promenad. Blåsigt. Lite regn, och sedan sol. Varierande med andra ord.

Gårdagens gäster verkade att gilla vår mat.
Det bjöds på:
Kavring med gubbröra.
Fläskfilégryta med potatis. Grillade grönsaker.
Hallonpannacotta.
Kaffe med chokladbit.


Torsdag blev fredag.

Torsdag blev fredag lika snabbt som vanligt.

Jag var en tur till Maxi igår, och trängdes lite. Inget kul att handla när det är folk i vägen. Det blev kontroll när jag skulle ´´checka ut´´. Det stämde på en höft. Jag hade scannat ett paket tvättmedel för mycket, och glömt paprikorna. Inte så konstigt för min scanner var så seg att jag fick trycka en massa extra gånger vid varje scanning.

Jag köpte iallafall jättegoda tekakor till kvällsmat, som gjorde mig proppmätt.

Det var långöppet på stan så jag gav mig ut en stund för att kolla läget. Det var dött överallt utom i Gränden. Där var det så mycket folk, så det gick inte att titta på något. Ingen hit med andra ord. Jag vände hemåt ganska snabbt igen. Det är mycket bättre att jobba, när det är mycket folk, än att vara kund.

Som sagt var. Nu är det fredag igen, och jag laddar inför en ledig helg. Ska bli så skönt.


RSS 2.0