Semester.

Snart drar vi mot Stockholm och Arlanda. Det blir lunch när vi kommer fram till Arlanda.

Våffeldagen idag så vi kanske kan hitta några våfflor på vägen......??????


Step-kväll.

Det har varit step på programmet ikväll. Kul. Skönt att få träna lite igen.

Nu är vi hemma igen och firar den kommande semestern med ett glas rött. Underbart.


En arbetsdag kvar.

Nu är det bara en endaste liten arbetsdag kvar innan det är dax för semester.

Så jobb först i morgon, step efter detta. Den sista packningen såklart.

Här håller vi på att blåsa bort. Mats försökte fixa ett par grejer på huset. Det gick inte för han trodde han kunde blåsa ned från stegen. Skönt att sitta inomhus, och bara kolla på TV. Vi har just käkat en ´´hemma-hamburgare´´ och kaffe på det.


Pizza-tisdag.

Vi har festat på pizza nu i kväll. Från Lazlos. De smakade som vanligt gott. Lazlos pizzor känns inte så feta och onyttiga. Det går bra att festa en vanlig tisdagskväll, när det inte är några barn hemma.

Jag har inte gjort någon nytta ikväll. Just det, bara stukit ett par saker. Vi har även plockat fram lite golfkläder som skall med på resan. Nu gäller det bara att bestämma vilka ´´kvällskläder´´ som skall med. Väskan är inte så stor så urvalet blir begränsat. Det skall iallfall bli kul att få ha sina egna kläder i en hel vecka.

Jag köpte mig en liten kort jeansjacka idag. Snyggt att ha till en tunika, eller en klänning. Ingen jacka som värmer direkt, mest för dekoration. Jag tycker att det passar bra med en jeansjacka till lite ´´romantiska´´ tunikor. Jag tyckte jag var värd en ny jeansjacka i år. Förra året fick jag köpa Jessicas begagnade, för hon skulle köpa ny.


Ullared.

Nu har vi sett på Ullared på TV. Linda och jag är lite sugna på att dra dit. Det var längesedan som jag var där. Vi funderar på att ta en shoppingtur dit i början av maj. Då har jag ett par dagar ledigt. vi får säkert ihop en lång shoppinglista tills dess.

I dag har det varit jobb igen. I kväll har Mats och jag varit på step. Kul men jobbigt. Våra ben var lite trötta sedan gårdagens spinning. Linda är i Jönköping så vi är ensamna hemma.

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar. Yipee.......


Våren på väg.

Äntligen känns det som att våren är på väg. Hoppas att vi inte får några fler bakslag med snö. Nu vill jag ha torr asfalt utan en massa vassa stenar. Solen får gärna skina och värma oss. Det skall bli så skönt att få använda lite tunnare kläder. Leve våren.


Lunchgäst.

Trevligt med en lunchgäst idag. Nenne var på promenad med en lånad hund så han kom förbi. Det blev thai-gryta med nudlar. Kändes ganska så sunt. Vi hade fixat med lite flyttpyssel tidigare på förmiddagen, så det var skönt med ett avbrott.

Efter lunchen så åkte vi till Therese och lämnade ytterligare en Billy-hylla. Nu har vi sålt av med de möbler vi ska. Det känns så skönt. Ett stop på Mio för att kolla på ett skåp. Vi shoppade nya kuddar till vardagsrummet också. Det var ´´tag tre betala för två´´, och då gäller det att passa på. Efter detta en liten runda på stan. Det blev ett besök på Intersport där vi investerade i lite nya träningskläder.

Ett spinningpass har vi också hunnit med. Riktigt kul var det idag. Nu i kväll har jag fixat varma baugetter á la Subway. De blev attans goda. Gjorde en dressing med pressad vitlök så nu smakar det väldigt mycket vitlök i våra munnar.

Kvällen går snart mot sitt slut, men jag tycker vi har hunnit mycket idag. En ny jobbarvecka startar i morgon. Bara fyra dagar att jobba, och sen semester. Vi har laddat lite inför resan idag, genom att packa vår golfbagar i resebagarna. Nu är det bara kläder som skall packas innan resan. Portugal väntar på oss.




Hemlig biltvätt.

Linda och jag har jobbat nu idag. Mats cyklade ut, och ´´snodde´´ våra bilar. Han passade på att tvätta dem. Naturligtvis så var det ingen av oss som märkte något när vi skulle köra hem. Lite trist för Mats. Jag tänkte på att den lilla bilen var ren när jag kom hem. Inte fattade jag att Mats hade tvättat den. Det var iallafall väldigt snällt av honom att han hade fixat detta.

Nu har vi käkat en god middag. Fläskfilé-gratäng som Mats lagat. Den innehöll vispgrädde så därför är vi nu proppmätta. Linda och jag åkte en sväng till ICA för att köpa lite ´´lyx-glass´´. Den har vi njutit av till efterrätt. Nu får vi se om TV:n har något att erbjuda. Körslaget kanske?


Efter snö kommer sol.

Jag blev inte speciellt glad igår när jag vaknade, och fick se all snö. Trodden inte det var sant. Nu vet vi ju att det alltid kommer bakslag i vädret. I dag ser det dock ut att bli en solig lördag. Visserligen jobb för mig så jag ser inte solen så mycket. Trots att jag skall vara inomhus så piggar solen upp mig.

Jag såg i tidningen att det skulle bli 24 grader och sol i Lissabon idag. Det ser bra ut inför nästa helg. Visserligen skall vi vistas 10 mil från Lissabon och vid havet. Så det kommer nog blåsa lite kallt. Men det bör iallafall vara varmare där än här.

Jag jobbade sent igår kväll. Då blev det bara en lite titt på hockeyn på TV. Ett glas rött och sen sov jag gått efter en lång dag.


Bokhyllan har lämnat oss.

Nu har även bokhyllan lämnat oss. Det var en kompis kompis som köpte den, trots att den såldes via Blocket. Nu är den på väg tillbaka till Lambohov. Där startade den en gång för längesedan sin tillvaro i våra liv.
Nu är det bara Lindas hylla kvar. Problemet är att vi får nog inte ner den för trappan, utan att skruva isär den. Inget roligt jobb. Fast det är klart. Bara jag slipper att sätta ihop den igen.

Jag har varit hos frissan idag, och fixat håret. Skönt. Köpte också något nytt som luktade så gott, att ha i håret. Det är säkert bra. Mitt hår behöver all den näring, som det kan få just nu. När jag gick förbi blomsteraffären, passade jag på att spana på ett par häftiga svarta blomkrukor. Det känns som blomkrukor har blivit billigare nu, än vad de var förr. Eller är det jag som har mera pengar? Jag vill också köpa nya orkidéer till köket. De jag har nu har sett sina bästa dagar.

Veckohandling på ICA tillsammans med maken har också hunnits med. Vi har också beställt oss en ny TV från TV-tjänst. Äntligen. Vår gamla tjock-TV har nu gjort sitt. Den är det nog ingen som vill ha........

Träning på Frisk i kväll. Step för Linda och mig. Spinning för Mats.




Grattis Jessica.

Grattis på födelsedagen, Jessica.

I dag fyller vår äldsta dotter 24 år. Vad har hänt med alla år?

Hon hade blivit bjuden på lunch av en kompis idag. I kväll skulle det visst firas med lite tårta. 

Vi skickade henne ett par små presenter på posten. Hon fick även ett par småsaker när hon var hemma. ´´Stor-presenten´´ får hon vänta på tills hon flyttar hem till sommaren.

Den som väntar på något gott.........




Mitt i veckan.

Onsdag och mitt i veckan. Mitt i en vanlig arbetsvecka iallafall.

Jobbardag som vanligt. Stannade en snabbis i centrum på vägen. Lite span på det snygga porslinet på Änglaboden. Keramik från Portugal som finns i så många olika färger. Det vill jag ha.....!!!!
Jag har spanat på det porslinet så länge. Nu när jag känner mig lite rik, är det läge att slå till.

Vi har haft besiktning på vårat hus idag. Besiktningsmannen hittade inga konstigheter. Lite småsaker som vi skall åtgärda bara. Det känns så himla skönt. Då vet både vi, och köparen att det inte kan dyka upp några fel, och brister som vi inte vet om.

I morgon är jag ledig. Jag skall starta dagen hos frissan. Det är välbehövligt. Håret är så trist så. Jag sov så dåligt i början av året, och det har satt sina spår i håret under en lång tid. I morgon skall det bli vårfärger i håret.

Linda kom hem från Jönköping idag. Det hade även blivit en tur till Lager 157 för henne. Jag hoppas på att få se det hon har handlat snart.

Nu är det hockey på TV som gäller.


Kvällspromenad.

Jag kom på att jag skulle ta ut lite pengar. Tog skjuts med Mats till bankomaten. Han skulle ändå köra till jobbet. Efter detta blev det promenad hem igen. Det var så friskt och skönt ut. Det blir underbart när kvällarna blir ljusare, och lusten att vara ute blir större.

Lite hemmapyssel nu kväll. Det känns som jag fixar lite flyttförberedelser jämt. Har packat några ytterligare saker i kväll. Det är inte mycket kvar i skåpen just nu. Ut med det gamla - in med det nya. Det är ett ganska skönt måtto att leva efter just nu.
 


LHC-Skellefteå.

0-0 efter två perioder. Inte mycket att hurra för. Vi får se vad som händer i period nummer tre.

Mats och jag har varit på step ikväll. Roligt. Linda skulle hängt med oss men hon blev kvar i Jönköping ytterligare en dag. Dåligt med träning för hennes del då. Hon får ta igen det i slutet av veckan.

Nu laddar vi för sista perioden.


Nio dagar kvar.

Nio arbetsdagar kvar innan det är dax för semester.

Sätter in en bild från resebroschyren så ni får se hur det ser ut. Jag träffade en kompis som varit där. Han sa att det var kanon.




Söndagsnöje.

Söndagen börjar att närma sig sitt slut. Det har varit en bra söndag, och det känns som vi har hunnit med en hel del.

Frukost och en morgonpromenad = Bra start på dagen.

På förmiddagen drog vi iväg för att fixa lite ärenden. Vi kom hem med två lampor till köket. Det blev en svart kökslampa. Den kommer att passa bra till våra nya svarta köksstolar. Det ser ut som mycket i vår nya bostad kommer att gå i svart och vitt. Vi stannade på stan för att äta lunch på Häslofreak. En stor härlig sallad blev det.

Nu i kväll har jag varit på spinning. Roligt att cykla. Det skall bli så skönt när vi flyttar, och får gångavstånd till gymmet. Då slipper vi köra fram, och tillbaka med bilen, och betala en massa i parkeringsavgifter.

Nu har vi käkat pastarullar till kvällsmat. Ett nytt recept som jag testade. Pastarullar fyllda med spenat, och en tomatsås , fetaost och riven ost. Det blev gott så det tänker jag göra igen.

I kväll skall jag försöka att hålla mig vaken så jag kan se ´´Män som hatar kvinnor´´. Jag har börjat i boken flera gånger men det har aldrig blivit någon fortsättning, och avslut.


Rätt låt vann.

Min favorit var Eric Saade så jag är nöjd med resultatet efter lördagens Melodifestival.


Body Combat.

I dag har vi testat en ny träningsform. Body Combat. Det var kul men fruktansvärt jobbigt. 75 minuter på mitt första Body Combat-pass. I morgon kommer mina axlar kännas ömma skulle jag tro. Men det är nog det som är meningen.

Hela eftermiddagen har vi pysslat med huset. Vi lånade grannens högtrytckstvätt för att tvätta altantaket. Det blev så fint så. Vi stämplade ut vid fyratiden för att kolla på hockey. Jag fixade en italiensk pastarätt till middag. Fläskfilé, mozarella, tomat och färsk basilika. Gott. Kanske det kunde varit lite mera sås. Nästa gång skall jag göra rätten med grädde istället för creme fraiche. Tror att det kan bli smarrigt. Jag vill gärna använda mig lite mera av färska kryddor. Det känns så fräscht.

Linda käkade inte med oss i kväll för hon skall ut på stan, och äta med Lovisa. Efter detta bär det visst av till Jönköping igen. Tur att hon tankar bilen själv.

I kväll väntar Melodifestivalen på TV. Jag skall hålla på Erik Saade.




Lampor och Thaimat.

Mats mötte mig på jobbet igår. Först blev det en veckohandling på Maxi. Efteråt tjatade jag mig till ett besök i lampaffären. Mats var inte så sugen på att besöka lampaffären. Han tycker att det är för mycket lampor där.
(?????????)

Iallafall blev det något positivt med besöket, även om vi inte hittade några lampor som vi ville ha. Mats kom på att Nangs Kitchen ligger väldigt nära lampaffären. Vi plockade med oss lite gor thaimat hem till kvällen. Mätta och belåtna kollade vi på TV här hemma på kvällen.

Jessica ringde igår och berättade att hon hade blåst omkull. Hur man nu kan blåsa omkull. Ett fall i en trappa, och en blå fot blev resultatet. Tur att hon har en sjuksköterska på besök denna helg. Jag sa att hon var tvungen att uppsöka akuten efter att ha sett foten på bild. Inget brutet men en spricka. Nu gäller det gång med hjälp av kryckor för henne. Lite otur just denna helg då hon skall fira sin födelsedag tillsammans med sina kompisar.


Fredag, fredag och fredag.

Alltid en liten speciell känsla när det är fredag. Det verkar som om att alla människor lever upp lite när det är fredag.

Jobb och lite matshopping står på dagens program. Naturligtvis skall vi få till lite fredagsmys, och lite god mat. Linda åkte till Jönköping i går så hon kommer hem lite senare i kväll. Jobb väntar henne under morgondagen.
För Mats och mig blir det träning under morgondagen. Vi funderar på att testa ett nytt pass. Body Combat.

Men som sagt var. Först så njuter vi av fredagskänslorna.


11 dagar.

Så många arbetsdagar har jag nu kvar till min semester. Det känns skönt med nedräkning. När vi kommer hem igen får vi äntligen dra igång med flytten.

I dag skal det bli jobb först, och så step i kväll. Jag hade planerat för ett step-pass även igår kväll. Jag blev lite slö eftersom att det var så mycket ´´dötid´´ efter jobbet innan passet skulle börja. Det är bara att ta nya tag i kväll igen. Samma pass som förra torsdagen. Då det var himla roligt så ser jag fram mot det.


3 x 30.

30 minuter spinning.
30 minuter pass med viktvästar på.
30 minuter magträning.

Det har varit dagens kvällsaktiviteter. Det känns lite i mina magmuskler måste jag erkänna. I morgon gör det säkert ont när jag skrattar. Får se till att inte ha roligt på jobbet i morgon.

Jag har varit ledig idag. Ett par rundor till Tippen igen. Precis som Charlotte messade till mig idag.
- Det är en slags terapi att rensa, och jag mår så bra efteråt.

Jag har hunnit med en liten runda på stan också. Jag skulle vilja ha orange ljuslyktor. Det var visst ute, för det fanns inga på stan. Säj gärna till mig om ni hittar några. Det fanns ett par från Kosta Boda, men det var inte riktigt vad jag har sett framför mig att jag vill ha. Det finns ljuslyktor i alla färger utom just orange. Typiskt.

Nu är det hockey på TV som gäller. LHC ligger under. Undra hur det här skall sluta?


Färdigsteppad.

Nu är jag färdigsteppad för idag. Skönt att ha varit och tränat. Lite kvällsmat efter detta, och sedan är kvällen snart slut. Det känns så skönt att vi går mot ljusare tider. Kvällarna blir liksom lite längre när det är ljust ute.

Linda och Mats var också med på steppen idag. Kul att hela familjen kan träna tillsammans. Jessica får också hänga med oss när hon flyttar tillbaka till Linköping igen. Det kommer att gå så mycket lättare att träna när vi flyttar. Oj, vad vi skall bli vältränade.

Nu kollar vi på Beck på TV. T.o.m jag har sett den filmen förut trots att jag inte ser så mycket på TV.


Golfhallen.

Det blev en tur till Golfhallen idag. Jag hade inte glömt bort hur jag skulle göra. Först kändes det lite ovant. Efter en stund längtade jag bara till den riktiga golfpremiären utomhus.

Vi har varit ute på en långpromenad, och njutit av den härliga solen. Vi var inte direkt ensamna om att vara ute i solen.

Nu har vi käkat varma mackor. Gott. Mats skall jobba natt och även Linda jobbar. Så snart blir det ganska ensamt här hemma. Jag skall passa på att läsa i min Allas-tidning. Somnar säkert tidigt utan problem också.


23 par skor och Brian.

Det dyker upp en hel del saker när det är dax för flyttstädning i klädkammaren. 23 par skor, och alla tillhör Linda. Tror det är en hel del av dessa skor som sett sina bästa dagar. Brian från Back Street Boys. Forna flickidoler. Julklappen 1999 till döttrarna var en konsert med Back Street Boys sommaren 2000.

Flyttförberedelserna går sakta framåt. Så här ser planen ut fram till flytten:

25 mars: En veckas semester i Portugal. Bra uppladdning med en golfvecka.

4 april: Vi får tillgång till vår nya lägenhet.

8 april: Då går det stora flyttlasset. (Om vi nu inte har sålt allt.) En lastbil från Statoil finns bokad.

10 april: Städning av huset.

11 april: Sista bankmötet och huset är inte längre i vår ägo.






Semesterförberedelser.

I dag har det blivit lite förberedelser inför semestern. Dvs jag har investerat i nya golfbollar, och ett par långbyxor. Jag har provat långbyxor att ha på golfbanan under två års tid. Alla är för korta. I dag hittade jag äntligen ett par i 34-längd. Tjejen i affären sa att många tillverkare gör byxor med längre ben. Det är dock inget de tar hem då ingen vill ha dem. De flesta vill istället lägga upp byxorna, sa hon. Alla måste då vara korta och tjocka.

Vi har varit på en utflykt till Norrköping idag. Kul att se lite annat. Det blev en god lunch där. Lite shopping också såklart. På hemvägen stannade vi på Mio Möbler och beställde en TV-bänk. Nu fattas det bara en TV.

På förmiddagen var Kerstin och Lennart och hämtade lite möbler. Så nu är det väldigt tomt i köket. Vi får äta vid matsalsbordet resten av tiden vi bor här. Det funkar fint.

Snart skall vi förbereda lite middag. Vi köpte färsk pasta, och lite smarrigt till det på ICA idag.




Fredagsmys.

Fredagsmyset har nu börjat. Jag sitter i soffan. Vilar ut efter veckan, och njuter av ett glas rött. Mats fixar kycklingspett och greksallad. Linda är snart på hemgång från träningen. Hon har även ansvaret för leverans av baugetten.

Linda har även varit och hämtat vår dammsugare. Den har varit på service i över en vecka. Det känns att det är dax att dammsuga här hemma nu. Det var ju ett tag sedan sist.


Step-vecka.

Veckans andra step-pass är nu avklarat. Lika kul som vanligt. Jag gillar dina pass, Susanne. I morgon så är det dax för det tredje. När jag har kort på två olika gym så gäller det att hänga i.

Nu njuter jag av en sen kvällsmat. Micro-omelett med ost, skina och röd pesto. Helt perfekt avslut på en dag.




Ledig onsdag.

Så skönt att få vara ledig så här mitt i veckan. Jag har redan hunnit med att handla lite på Signalen. Nu puttrar en fiskgryta på spisen. Det skall bli dagens lunch. Jag vill så gärna hitta bra recept på fisk, för jag vill så gärna äta mera fisk. Det här är något nytt som jag hittade i Allas igår. Än så länge luktar det gott, och ser bra ut.

Mats sover efter att ha jobbat natt. Om vi hinner när han har vaknat skall vi åka en snabbis till TV-tjänst och kolla på en ny TV. Nu skall vår stora TV bort. Det kommer nog inte vara någon som vill ha den. Inte ens gratis.

Efter lunch är det dax för energibesiktning. Senare i eftermiddag kommer även den nya husägaren på besök. Hon ville mäta lite för planering för möbler, och gardiner. Det förstår jag eftersom vi själva planerar för vår nya bostad.




Flyttkort.

I dag fick jag lite förtryckta flyttkort från Adressändring. När jag gjorde adressändringen funderade jag över om det fortfarande existerade helt vanliga flyttkort. Ja, det gjorde det. En liten trevlig grej. Jag skall försöka att slänga iväg några stycken. Några är nog intresserade av vår nya adress.

I går blev det step. Det var skönt att röra på sig lite. Efter detta levererade vi iväg ekskåpet. Det känns skönt att vi börjar att sälja av det vi inte skall ha med oss. I går spånade vi lite över möbleringen i det nya vardagsrummet. Resultatet är fortfarande att vi får vänta, och se tills vi får möblera på plats. Jag längtar tills dess.

När jag skulle gå hem idag träffade jag en bekant. De har också sålt huset, och flyttat in till stan. Summeringen av detta var att det blev dyrt att bo i stan, för de gick så ofta ut och käkade. Vi är redan beredda på att det kan bli så även för oss.



RSS 2.0