Frissan på en fredag.

Jag startade dagen hos frissan. Så himla skönt. Jag tyckte att mitt hår var en katastrof, men det tyckte inte frissan. Nu har jag nya färger i håret, och det känns då mycket fräschare.

Vi ställde in golfen, för vädret var sådär. Istället gav vi oss ut på en långpromenad i rask takt. Vi promenerade i tre timmar. Räknar vi med att vi går 6 km i timmen, så blir det 18 km. Det är bra jobbat.

Nu skall vi äta tacopaj.


Ny låda.

I helgens skall det testas en ny låda. Morbergs collection. Vi har testat det röda, och det vita i hans collection. Båda är kanon. Rose finns också, men det får vi prova en annan gång. Nu är den röda lådan som står på tur. Rött vin från Spanien. Det var beställningsvara på Systemet. Jag beställde på nätet, och sedan tog det bara ett par dagar innan jag kunde hämta det i ''min butik''. Smidigt.



Dam-golf.

Kvällens golftävling kan sammanfattas med ett ord. Katastrof. Ingenting gick min väg. Kanske några ljuspunkter trots allt. En positiv sak var att jag invigde min nya vindjacka, som jag fyndade i Stockholm. Den var kanonskön.

Efter tävlingen passade jag på att stanna på Maxi. Där bygger de om så jag kände mig lite yr. Innan visste jag ju var alla saker fanns. Nu var en hel del flyttat. Det är bara att gilla läget, och leta vidare. Det blir säkert bra när det är klart.

Nu har jag förberett en taco-paj tills i morgon kväll. Under tiden jag lagade paj så käkade jag en sen kvällsmat. Den bestod av en färdigpaj, och ett glas rött. Inte helt fel.

Nu glömmer jag dagens tävling, och hoppas att det inte regnar i morgon eftermiddag. Då skall maken, och jag spela golf, och jag skall ta revansch på mig själv. Men först skall jag till frissan på förmiddagen. Det skall bli underbart, för håret är en katastrof efter sommaren.


Bistro Charken.

Eftersom jag har semester, och maken jobbar natt, så passade vi på att ta en lunch på stan. Det blev lax på Bistro Charken. Mycket folk. Undra om det var sommarens sista lunch, då det går att sitta ute?

Innan lunch hade jag varit hos Maria, och fått fina naglar. Jag har blivit beroende av nagelvård. Jag har svårt att kunna tänka mig att vara utan det just nu.


Spinning.

Nu har jag toppat dagen med spinning. Mina ben kändes otroligt pigga, fast oj vad det var varmt i spinningsalen.

Det känns som jag har varit på träningsläger i Stockholm. Långpromenad eller löpning varje dag. Till det promenader i affärerna hela eftermiddagarna. Undra hur många steg jag har gått?

Sköna lediga dagar hittills på min semester. I kväll har jag hunnit med att städa, och pyssla lite. Nu ser jag på fotboll på TV, Celtic-HIF. Efter detta kommer jag säkert att somna, ovaggad, precis som vanligt.


Hemåt igen.

Det känns skönt att jag skall köra söderut. Där ser det ut att vara minst trafik.

Nu skall jag fick mig iordning för avfärd hemåt. Jag tackar för några trevliga dagar hos Jessica, och Adan.


Onsdag morgon.

Dagen började med en promenad. Lite över nio kilometer. Det är en perfekt start på dagen.


Polar-priset.

I dag var jag som andra nyfikna här i stan. Jag stod och kollade på när gästerna anlände till festen. Polarpriset i konserthuset. Det var faktiskt lite kul.


Cappuccino även idag.

Vilar en stund från shoppingen, med en cappuccino. Det ger lite extra energi.

När jag precis gått av bussen, så hittade jag en Röhnisch-butik. Halva priset på en massa saker så jag fyndade lite. Det känns alltid bra.


Morgonjogg i Stockholm.

Nu har jag varit ute på en joggingrunda, 8-9 km skulle jag tro att det blev. Kul med lite nya vyer. Jag testade att springa Västerbron, precis som maratonlöparna. Nu hade jag den precis i början av min runda, så det blev nog inte riktigt samma sak.

Soligt och kallt idag. Mycket skönt, och så mycket bättre en gårdagens förmiddag.

Nu sitter jag här med en ansiktsmask. Lite skönhetsvård. Det blir en lite shoppingtur även idag. Jag är lite sugen på att prova nya jeans. Får se om jag orkar.


Shopping i storstan.

Jessica fixade smoothie till frukost, och Adan kokade ägg. Det känns precis som hemma.

Jag gav mig ut på en morgonpromenad runt stan. Runkeaper visade på 13 km när jag var tillbaka. Kallt och blåsigt. Bara tio grader, och höst.

Nu skiner solen, och jag har tillbringat eftermiddagen på stan. Inte så mycket shopping. Jag har iallafall hittat ett par svarta stövlar, Vagabond.

Nu har jag hittat ett jättelugnt fik, och njuter av en cappuccino. Lite välbehövlig energi, och vila för benen.


Maxi Lindhagen.

Färd mot Stockholm på eftermiddagen. Det tog lite längre tid än vanligt pga många bilar på södra sidan stan.

Vi började med en tur till Maxi Lindhagen. Bra att fylla på matförrådet när jag är här med bilen. Synd att inte Mats var med. Specialpris på hans favoriter, mintstänger.


Lördag.

Som vanligt så startar vi dagen med golf. Hela gänget på plats, Nenne, Peter, Mats och jag. Det gick rätt bra idag. Hem och bytte om för en joggingrunda. Även den gick bra. Ganska lätta ben.

Nu i kväll har det varit middag för mor och far. Dagens meny.

Toast Skagen. (Min absoluta favorit. )
Kycklingspett, sallad, örtbakad potatis och fetaostcreme.
Hallon med kesella vanilj. Toppad med smulat digestivekex.

Nyttig efterrätt, och även sockerfri. Det passar perfekt då min pappa har diabetes. Och så blir det väldigt nyttigt för alla andra.


Ledig.

Härligt med en ledig dag. Vi är aktiva som vanligt. Först en golfrunda. 18 hål på Landeryd Södra. Jag fick till en birdie, och maken tre.

Efter en joggingtur, och en dusch blev det en tur till Mörners. After golf och after run kallar vi det. En toppengod ceasarsallad för min del.

En liten shoppingtur efter detta. Ett besök hos ''Hemma hos Emma''. Jag hittade ett par boots som kommer att bli vinterns favoriter.




Torsdag kväll.

Torsdag kväll, fast det känns som att det är fredag kväll. Mats mötte mig på Maxi för matshopping. Vi köpte med oss sallad hem från ''salladsbaren''. Så gott, och då perfekt att få plocka ihop sin egen sallad. Skaldjur är min favorit.

Nu är det skönhetsvård i form av fotbad som gäller. Välbehövligt.

Ledig i morgon, och så semester igen. Så sköööööööönt.


Frukost.

Sitter i köket, och käkar en god frukost. Smoothie, kokt ägg, te och en grapefrukt. Bra start på dagen.

I dag känns det bra att tänka på att jag är ledig i morgon. Efter detta väntar ytterligare en veckas semester. Det skall bli skönt. Det har varit fem hektiska veckor på jobbet.


Födelsedag.

Oj, vad mycket gratulationer jag har fått. Via sms, samtal och Facebook. Tack så mycket.

I kväll firar jag med att springa City-loppet, 7 km. Det skall bli kul. Lätt duggregn ger bra löpväder med syre i luften.

Jag fick ett armband från Thomas Sabo från min kära familj. De är så fina. Tack så mycket.


Aioli.

Det blev ett spontan-besök på Restaurang Aioli nu ikväll, tillsammans med maken. Det smakade riktigt bra. Det är inte klokt hur mycket folk det är ute på stan en helt vanlig tisdagskväll. Vi tänkte ta en afterwork på Mörners men där var det fullt.


Styrelsemöte.

Styrelsemöte med bostadsrättsföreningen stod på kvällens program. Alltid lär jag mig något nytt. Nu skall jag även gå på utbildning ett par kvällar. Utbildning för oss som är nya i styrelsen. Intressant.

Nu snart god natt, igen. Det är tätt mellan varven.


Sommardag.

En härlig sommardag idag. Många timmars sömn, och solen har gjort mig pigg.

Först en trevlig golfrunda. Riktigt bra spel. Maken gjorde fyra birdies, och sänkning naturligtvis. Själv är jag nöjd med mina 32 poäng.

Mats sover gott, för han skall jobba i natt. Jag sitter utmattad i soffan efter 13 kilometers löpning. Det skall bli underbart att få ta en dusch. Sedan är det dax att förbereda middagen. Det vankas lax i sherrysås. Mums.


Ko-ost.

Ko-ost på frukostmackan är inte så vanligt, men gott.

Vi började äta ko-ost på en semester för längesedan. Luncherna på stranden bestod alltid av baugette och ko-ost.

Vi hamnade på Storan i går kväll. Bara sådär helt oplanerat. Tillsammans med Uffe, och Thomas. Trevligt. Innan dess hade vi käkat grillspett, och sallad hemma i köket.


Mot ICA Maxi.

I eftermiddag, efter jobbet blir det en tur till ICA Maxi. Eftersom Mats, och jag håller på med att tömma frysen behövs det inte så mycket. Färskvaror behövs det alltid fyllas på med.

Det känns helt ok med ett besök på Maxi, med tanke på bonuschecken som damp ner i brevlådan igår.


Golftävling.

Det blev en tur till Vesterby på eftermiddagen. Damtävling. Trevligt att få spela med lite nya bekantskaper. Det blev tid för träning i det härliga vädret. Ett par hinkar på ranchen, och putt- och chip-träning. Mycket välbehövligt.

Nu återstår bara att krypa ner i sängen, och sova tills en ny dag startar.




Bra investering.

En liter schampo, och en liter balsam. Det känns som en bra investering. Ett riktigt bra pris också, gör att det känns extra bra. På nätet såklart. Dessa stora flaskor har jag bara sett hos frissan tidigare. Tack för tipset, Linda.

En löprunda är avklarad. Lite segt för benen, men flåset är ok. Nu tvättar vi lite i tvättstugan, och ser på TV.


Kantareller.

Tack, snälla Kerstin. Jag fick en kasse med kantareller utav henne idag. Nyplockade. Så ikväll har jag ätit mackor med stekta kantareller. Jag har även lagat pasta-sås med kantareller, så nu har jag ett par matlådor också.

Mycket på jobbet idag. Roligt. Linda lämnade bilen till mig på jobbet idag, så jag passade på att tvätta bilen. Nu är maken glad. Linda hade varit i Stockholm för att vinka av Erik, som skall tillbringa hösten i Montreal. Det låter skoj.

Nu skall vi kolla på Allsång på TV, och kolla om vi ser Jessica, och Adan i publiken.


Hemleverans.

I dag kom det ett litet paket till mig på posten. Min nya almenacka. Jessica visade mig en sida där jag kunde designa min egen almenacka. Jag valde en i samma färg som min handväska.

Härligt väder ute nu ikväll. Min man tog med mig ut på en löprunda. 8,7 km blev det. Nu känns mina ben så där skönt trötta.


Subway.

Kvällsmat från Subway, festades det på ikväll. En mycket god macka därifrån.

På förmiddagen så blev det såklart en golfrunda. Som vanligt med Nenne och Peter. Bra golfväder och mycket bättre spel än igår. Dock ingen sänkning. Jag tycker det känns som det är dax för en sänkning nu.

Vi såg på när Sverige spelade till sig ett silver i handboll. Bra jobbat, Sverige. Efter detta en kvällspromenad i en och en halv timme. Skönt.

Nu har jag precis festat på ett par chokladbitar.


Golf och kräftor.

Det blev en heldag i Vesterby igår. Och en halv natt. Mycket trevlig, och rolig dag. T.o.m vädret var bra.

En herr- och en damboll. Inte något skönspel, men mycket skratt, och några bra driver.

Ett glas rose på golfrestaurangen efter rundan. Gubbröra à la Jacob på knäckebröd på bryggan. Pajer och sallad, och ett stort fat med svenska kräftor. Jag tycker det är svårt att äta kräftor. Tur att vi var mätta innan. Pricken över i:et var fläderblomscheesecaken, som Felix och Anette lagt mer hela sin själ i. Mums.

Jag körde bil. Det var skönt att få komma hem och sova i sin egen säng.


Inför morgondagen.

I morgon blir det först golf på Västerby. Efter detta samvaro med lite god mat. Knytkalas, och jag står för pajen. Det skall visst bli svenska kräftor också, ryktas det. Jag ser fram mot en trevlig morgondag.


Heja Sverige.

Handboll på TV. Det är jobbigt när det är så spännande. Härligt, Sverige. Nu laddar vi för final.

Vi har festat på en fredagskebab. Gott. Till detta dricker vi rödvin, Morberg Collection. Så gott. Kan verkligen rekommenderas.


Helt ok.

Helt ok med alkoholfritt rosevin. Smakar mycket bra.


Hetsig dag

Hetsig dag idag med fullt ös. Ungar som
jag måste säga till hur de ska uppföra sig. Föräldrarna säger ingenting alls. Hur har det blivit?

En snabbis till Maxi, och Systemet. Lilla Marie skrek på mig, länge och väl, innan jag fattade vem det var. Jag var väl lite stressad.

Nu äntligen hemma igen. Kvällsmat med mackor, och mozarella. OS på TV snart.


Kan rekommenderas.

Gott. Sitter fint som törstsläckare, trots att jag brukar säga, att jag bara dricker rött vin, och vatten.


Kvällsmat.

Kvällsmat efter en ledig dag. Ost o skinkpaj, sallad och italienskt brytbröd, inhandlat på Maxi nu idag.

Jag har varit ledig idag, och det känns som jag har hunnit hur mycket som helst. Nagelvård hos duktiga Maria. Omelett-lunch hemma i lägenheten. Med spenat i, så jag skall bli stark.

Tanken var att det skulle bli golf på eftermiddagen, men det regnade liksom bort. Istället blev det en tur på stan, med ett besök hos favoriten ''Hemma hos Emma''. Även ett besök på Maxi, och en joggingtur med maken har hunnits med.


Nu har vi just kollat på OS-handbollen. Shit, vad det var spännande. Heja Sverige.

 


Favorit.

Jag har haft en favorit under sommaren. Smoothie från Friggs. Det har varit två för 25 kr på Maxi hur länge som helst. Jag har mötts av en full pall, så fort jag kommit in i butiken. Men idag var det slut på kampanjen. Då blev jag lite snål. Jag köpte ett paket med pulver att späda ut. Det smakar säkert också gott.


Jogging i regn.

I dag blev det en joggingtur i regn. Det var riktigt skönt ute. Jessica och jag sprang på så lätt idag. Det blev 9,5 km. Nu känner vi oss så nöjda. Nu kollar vi på Allsång, samtidigt som jag tvättar handdukar i tvättstugan. Ledig dag i morgon. Det känns så skönt att veta. Hoppas bara på bättre väder, d.v.s inget regn.


Shopping.

Ibland kan det vara mysigt att shoppa, utan att lämna hemmet. Framför datorn. Kaffekapslarna börjar att ta slut. Jag klickade hem lite olika sorter. Kollade inte så mycket på de olika smakerna. Jag beställde mest efter vilka färgerna som var snygga. Jag har även beställt en egen designad almenacka. Jessica hade en så fin, så nu har hon visat mig var jag skulle beställa den, och även visat mig hur jag skulle göra. Döttrar är bra att ha.


Regn, regn och regn.

När jag skulle cykla hem idag möttes jag av regn. Det blev en blöt cykeltur. Väl hemma igen hade det slutat att regna. Jessica och jag hade planerat för en joggingtur, men vi ställde in den. När Jessica kom hem öste regnet ner. Det blev kvällsmat istället. Varma mackor med tomat och mozarella. Om regnet avtar så satsar vi på en kvällspromenad.


Fönsterrvätt.

Jag fick lite extra energi, och kände mig lite rastlös ikväll. Då tog jag tag i lite fönstertvätt. De blir så smutsiga när det regnar. Annars om somrarna brukar det inte behövas så mycket fönstertvätt, men denna sommar har det varit annorlunda. Lite regn nästan varje dag.


Dukat bord.

Det är jobb för mig hela helgen, både lördag och söndag. I går var det bara att komma hem till ett dukat middagsbord. Maken stod i köket. Adan och Jessica var också på besök. Trevligt. Det bjöds på Toast Skagen, min bästa förrätt. Efter detta entrecote, sallad och färskpotatis med örter. Alla blev mätta, och belåtna.
 
 

After Golf på Mörners.

I dag blev det After Golf igen, på Mörners. Hamburgare för Mats, och Caesar-sallad för mig. De är suveräna på salladen på Mörners. Det är mysigt att bara sitta ute, och spana på folk. Det blev även lite blå himmel, och sol. Härligt med sommarkänslor.


Bröllopsdag 2/8.

Vi gifte oss 1986, så i år är det 26 år sedan. Oj då, var har alla år tagit vägen?


Spinning och hemma-pizza.

Kul med spinning i kväll. Det var ett tag sedan sist. Riktigt varmt var det också, men skönt att bli tränings-svett. Adan har kommit på besök över helgen, så nu har vi festat på hemmagjord pizza, och sallad. Det smakade mumma.


Torsdagsmorgon.

Det känns som det har varit något varannan-dags-syndrom denna vecka. Varannan dag som jag har vaknat har jag studsat upp ur sängen, och de andra dagarna har jag varit seg. Trenden visar då att i morgon kommer jag att vara pigg. Det känns bra, eftersom att fredag är ledig dag, innan helgens jobb.
 
Jag har plockat fram en vindjacka för att ha på mig när jag cyklar till jobbet. Det går åt på morgonen. När jag cyklade till jobbet idag tänkte jag att, jag har inte cyklat till jobbet i kortärmad tröja på hela våren, eller sommaren. Konstig sommar.
 
Nu laddar vi för en bra torsdag.
 
 

Fredagsmat på en onsdag.

Ja, så blev det idag. Lite plockmat à la Tapas. Det brukar vi käka i TV-soffan på fredagarna. Nu kände jag för att lyxa till det lite extra mitt i veckan. Jag har varit på Maxi, och handlat så det passade bra. Det smakade gott. Lite vitlöksklyftor, så nu blir vi inte förkylda. Nu är det glass-strutar, och Wordfued som gäller. Tvätt av handdukar, och lakan i tvättstugan. Jag låter maken sköta det, för han tycker det är så kul.


RSS 2.0