Juliskum.

Egentligen gillar vi dem inte, men vi var lite godissugna. Juliskum består av skumtomtar med smak av cola och päronglass. Tomtar mitt i sommaren.


Sällskap med Jessica.

Jag fick sällskap med Jessica på en rask kvällspromenad. Det blev 7 km totalt. Vi avslutade med en rusch de sista två kilometerna. Riktigt skönt. Efter detta en hederlig omelett. Nu lite TV, och så sovdax så vi orkar med morgondagen.


Söndag=jobb.

Idag var det jobb som gällde. Massor att göra så tiden bara rann iväg. Jag hann knappt prata med mina arbetskamrater. Ikväll är vi bara hemma och ser lite på TV. Det känns skönt att bara slappa lite. Det har inte blivit något stillasittande idag.


Lördags kväll.

Lördag och vi sitter på balkongen och har det bra. Vi dricker rödvin och njuter av sommarkvällen. Vi har käkat hemmagjorda hamburgare. Maken fixade dem. Till dessa pommes, sallad och fetaoströra. Mums. Äntligen en härlig sommarkväll.


Fredag kväll.

Jag gick ut en liten sväng på stan när jag kom hem från jobbet. Inte för att handla, utan mest för att röra på benen, och kolla lite på folk. Nu har vi ätit italiensk pastasås, med stora makaroner. Mycket gott måste jag säga, trots att jag har lagat det själv. Ny dricker vi kaffe, äter gottis och kollar på ÅFF på TV. Det skall bli skönt att vara ledig i morgon.


Nybakade bullar.

Linda kom hem igår, med nybakade bullar. De smakade riktigt gott till kvällsfikat. Det är roligt att födelsedagspresenten ( en assistent) kommer till användning. Hon har bakat både limpor, och frukostbullar.


Cykelmorgon.

Det blev en härlig cykeltur till jobbet i morse. Lagom varmt, och skönt. Det är skönt att cykla till och från jobbet för att få lite extra motion. Packade med mig en tom ryggsäck. Jag tänkte jag skulle handla på Maxi på hemvägen. Det är inte så mycket att handla, så jag skall nig få med mig det hem på cykeln. Cykelkorg, och ryggsäck, och så någon kasse på styret blir det säkert också.


Rea-fynd.

Har gått en runda på stan i eftermiddag. Jag sa att jag var trött på rean men jag kunde inte låta bli att kolla. Bara lite. Fyndade shorts på HM. Ett par svarta och ett par vita. 30 kr styck var bra pris. Fyndade även golfbollar på Stadium. Det går alltid åt. En blomma till en kruka som var tom i köket inhandlades också. Pricken över i:et var bullarna från Ronaldo, som vi just har festat på. Goda som alltid.


Effektiv morgon.

Jag har tvättat i tvättstugan, gjort sju matlådor och städat. Skönt att få det gjort. Nu väntar joggingskorna på mig, och resten av dagen skall jag bara njuta av min lediga dag. Vi får se vad den har att erbjuda.


Ledin på TV.

Så himla bra han är, och duktig med tanke på allt han gjort. Jag minns första gången jag såg honom på TV. Melodifestivalen 1977, och jag gick i sexan. Dagen efter diskuterade vi vilken vi gillade bäst. Min klasskompis, Micke tyckte Ledin var klart bäst. Madde och jag tyckte Ledin verkade lite udda. Inte för jag kommer ihåg vilken låt som var vår favorit. Det var iallafall inte Forbes, som vann med låten Beatles. Trots att ett par medlemmar i Forbes bodde i samma Stockholmsförort, som jag växte upp i. Nu sjunger med i alla Ledins låtar. Vi är sugna på att gå på hans show i Stockholm. Vi får se.


Vinst.

Vinsten är hemma. Nu skall den bara monteras. Bord, eller vägg?


Första jobbdagen.

Det gick mycket bättre att börja jobba än vad jag tänkt mig. Litet mulet i morse gjorde att det kändes lättare att ge sig iväg. Mina kära kollegor hade gjort så fint på jobbet när jag kom tillbaka. Det var verkligen uppskattat. Riktigt roligt att jobba när det var mycket att göra. En kvällspromenad har det blivit ikväll. Lite kvalmigt ut, men det var så skönt med lite luft.


Kväll på Mörners.

Kväll på Mörners skulle det såklart vara. Jag skrev fel och slant, och vips blir det ett inlägg. Inte kan jag få bort det via appen heller. Får kolla om det går via datorn en annan dag. Vi sprang en runda, 7 km, och tog en dusch efter tävlingen. Skönt. Sedan tog vi en tur till Mörners. Det gäller att fira lite så här sista dagen på semestern. I morgon blir det jobb igen. Tidig uppgång kan jag tro.


18:e plats.

Placering 18 i dagens golftävling. Utav lite över 80 lag. Det känner vi oss verkligen nöjda med. Som vanligt kunde det varit lite bättre, men vi spelade bra idag. Det är kul med tävling. Såklart det är det när det går bra.


Golftävling.

Golftävling på Vesterby idag. Mycket roligt. Trevliga medspelare gjorde det extra trevligt. Vi spelade på bra, och lyckades få ihop 36 poäng. Det är vi nöjda med, men det räcker inte till seger. Nu väntar en god middag i kväll, och i morgon är det en ny golftävling dom gäller. Det ser jag fram mot.


Kvällsmys.

Ost, kex och lite vin på balkongen. Hur bra kan det bli.


Linköpings GK.

En rolig runda med bra golf idag. Banan var så himla fin. Jag vill hinna spela den någon mera gång i år.


En dag.

En ynka semesterdag kvar. Plus lördag och söndag, såklart. Nu känner jag att jag har varvat ner, så jag tror att jag skulle behöva ytterligare ett par veckor till ledigt. Det känns skönt att jag är ledig även den sista veckan i augusti. I morgon så får vi njuta hela dagen, och bara ha det bra. Naturligtvis så står en golfrunda på programmet.


Golfdag.

Golfdag igen. Spelet gick bra, och idag så klarade vi oss även från regnet. Tur det. Nenne var med oss också. Efter rundan blev det en lunch där. Har även hunnit med att handla på Maxi, och hämtat den nya bänkskivan till badrummet. Nu är allt på plats. Nu sitter jag bara, och njuter av ett glas rose. När Jessica kommer från löpturen så blir det kvällsmat.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1015526/images/2012/pic_50083a57e087c3523f0009b1.jpg" class="image">


Sommarkläder.

Tur att jag inte har köpt så mycket sommarkläder i år. Tur att jag shoppar en del så har det inte blivit så mycket sommarkläder. Vädret inbjuder inte precis till att använda sommarkläder. Det går ju åt både tjocka tröjor och långbyxor. Jag får spara på shoppandet till hösten. Det jag har shoppat denna vecka är bara höstsaker.


Böcker.

Jag hade planerat att läsa lite böcker på min semester. Hur har det gått med det? Inte alls. Jag försökte att läsa en bok, men jag tyckte bara att alla orden dansade runt. Jag hade lite svårt att koncentrera mig. Jag förstår inte vad det är med den här appen. Nu funkar den bra att skriva inlägg via, men det går inte att dela av i stycken. ???????? Jag skriver texten i stycken men inte syns det på bloggen inte. ?????


Bonusaktivitet.

Bonusaktivitet = 9,5 km löpning. Jag trodde inte jag skulle hinna med att springa något idag. Det stod så många andra aktiviteter på programmet. Golf, flyttstädning, besök på tippen och tvättstuga. Nu blev det bara nio hål golf. Regnet stoppade oss. Som vanligt när spelet gick bra. Sista flyttstädningen hos Jessica avklarad. Nu har jag en kaka i ugnen och förbereder tacos. Bägge döttrarna kommer snart hem. Kul. Lite lakan och handdukar skall tvättas i tvättstugan i kväll, innan vi får stämpla ut.


Jönköpings GK.

En god natts sömn hos Linda. Frukost med Lindas hembakade bröd till frukost, som smakade så gott. Vidare till golfbanan. Det såg ut som vi skulle få strålande sol hela dagen. Det ändrade sig dock. Rundan avslutades med skyfall. Typiskt, för att jag hade en kanonbra score på gång. Så är det alltid för mig när det börjar regna på golfbanan. Men det är bara att ladda om för morgondagen. Nu gäller allsång med Jessica.


Jönköping.

En utflykt till Jönköping idag. Startade dagen med en löprunda hemma i Linköping. Skönt. Sedan körde vi mot Jönköping. Stop hos Linda på Eurostop, och en mosbricka till lunch där. Gott. Mats och jag gick en runda på stan, och det gick bra att shoppa här också. En klänning på MQ. När Linda kom hem så gick gick vi ner till Piren för att hitta en restaurang. Vi hittade en som hette Aqua. Mycket mycket god mat och superbra service. Nu är vi proppmätta efter en trerätters. Här kommer en bild på förrätten. Pilgrimsmusslor.


Flyttdag.

Stora flyttdagen idag. Vi har jobbat på bra från åtta till åtta. Vi hade hyrt en bil från Statoil. Mats, Jessica och jag fyllde bilen med prylar. Fyra trappor upp med liten hiss gjorde att det blev mycket spring upp och ner. Den tyngsta delen av soffan fick naturligtvis inte plats i hissen. Vi var lika svettiga som efter ett spinningpass när vi burit ner den. Väl framme i Stockholm fick vi hjälp av Adan. Mycket enklare att lasta av. Vi hann fixa en hel del i lägenheten. Det blir så fint. Vi testade den närmaste pizzerian som levererade mycket goda pizzor. Nu när vi är hemma igen så känner vi oss lite slitna, men vi tycker vi har varit duktiga, och jobbat på bra.


Lekkamrater.

I går kväll var Jessicas ''lekkamrater'' här på middag. Malin och Stina. Mycket trevligt. Vi käkade en god middag och spelade Besserwisser. Tycker inte det var längesedan de var små. På förmiddagen hann vi med en golfrunda. Lite regn men bra spel. Efter detta lite flyttstäd i Jessicas gamla lägenhet.


Lunch i Stockholm.

I dag är vi på tur till Stockholm. Jessica och Adan får sin lägenhet idag. Spännande. Vi packade bilen full i morse och körde mot Stockholm. Vi promenerade en sväng på stan och käkade sushi till lunch. Gott. Nu sitter vi hos mäklaren och väntar på Jessica och Adan. Mats tar tunnelbanan till lägenheten. Det finns liksom inte plats för honom i bilen.


En dag hemma.

Idag har vi varit hemma. Startade dagen med besök i tvättstugan. En tur till Maxi med maken. Lite mat behövs alltid. Nagelvård på eftermiddagen, och löpning för maken. Tog en runda på stan också. Köpte några småsaker. Gjorde även ett besök på Skönero köttbutik. De gånger jag har varit där tycker jag de har haft dåligt med kött. Så det blev inget köpt idag heller. Jag köpte iallafall hamburgare till kvällsmaten. Spännande att se hur de smakar. Lite nya blommor till köksbordet.


Hemma igen.

Nu är vi hemma igen, och det är dax för en sen kvällsmat. Varma mackor.


Kallfors GK.

En kväll på Kungsholmen, Stockholm och en natt i Stockholm. En supergod frukost på hotellet, och så vidare mot vår sista runda på ''golfresan''. Målet var Kallfors i Järna. Ett riktigt mysigt ställe. Lite annorlunda bana men rolig. Det blev många promenader uppför mellan hålen. Bra för benen. Restaurangen på Kallfors får högsta betyg. Mums. IResultatet efter vår resa runt Mälaren är tre riktigt trevliga dagar.


Bro Hof.

Vilken upplevelse. En dag på Bro Hof. Fairway var som en heltäckningsmatta. Vi var så imponerade. Hit vill vi åka igen. En lunch efter rundan smakade fint.


Frösökers GK.

Idag har vår golfresa startat. Första stoppet är Västerås. Vi har gått en runda på Frösåker. Riktigt fin bana. Innan rundan blev det en medhavd brunch. Vi hittade ett kanonfint ställe. Ett bord på en brygga. Nu sitter vi på Harrys och väntar på bacon och cheeseburgare. Det skall smaka fint.


Pack-dax.

I kväll är det dax att packa för vår lilla golfresa. I morgon bitti drar vi iväg. Vårt första mål är Västerås. Förr i tiden skrev jag alltid långa packlistor. Nu är det bara att trycka ner lite.


Regn.

Regn idag. Egentligen första dåliga dagen under vår gemensamma semestertid. På förmiddagen roade jag mig med tvättstugan. Bra att få det gjort. Sill-lunch och sedan en tur till Landeryd. Lite regn i slutet men för övrigt ok. Nu käkar vi kyckling och sallad. Dricker lite Lat 42.


Middag.

Mat smakar alltid bra. Kvällens middag består av grillspett med grillad färskpotatis, smaksatt med örtsås. Till detta sallad, och ett gott vin. Efterrätten blir kaffe och hembakad kaka. Recepten kommer från buffe.


Födelsedags-golf.

Adan fyller år idag. Grattis. Vi gav en upplevelse i present. Golf på korthålsbanan på Landeryd. En stor hink var med bollar för Jessica och Adan. Efter detta två varv på korthålsbanan. Mellan rundorna blev det fika på gräsmattan, med bullar från Ronaldo. Mums.


Favoriter.

Här är mina favoriter när det gäller hårvård. Familjen har utökats med en olja. Ny i sortimentet från Kerastase. Tidigare hade jag en olja från ett annat märke. Härligt med en olja med samma doft nu.


Pizzakväll.

Först en golfrunda på förmiddagen. Både Mats och jag hade lite extra tur idag, så Nenne tyckte vi skulle köpa en lott. Vi lyckades med att vinna 75 kr på sex trisslotter. Mats hade med sig löpargrejer och sprang hem från Landeryd. Tur att någon behövde köra bilen hem. En liten tur på stan tillsammans med Nenne på sena eftermiddagen hann vi med. Ett par småpåsar kom med hem. Kvällen avslutades hemma hos oss. Vi köpte pizza från Butterfly Bar. Goda. Linda, Jessica och Adan dök också upp när det bjöds på pizza. Nu äntligen fungerar även blogg-appen igen. Så här kommer en läskig orm som vi såg på golfbanan igår.


Vesterby.

Eftersom att blogg-appen inte vill funka har det ju varit sådär med uppladdning av bilder. Jag får ta igen det lite nu. Här kommer ett par bilder från den trevliga lördagen i Vesterby. Tack en gång till, Annika och Anders.
 
 

Orange hem.

Som sagt var, så ägnade jag mig lite åt inredning förra veckan. enligt maken så skapade jag ett orange hem.
 
 
 
 

Åtvidabergs GK.

I dag har det blivit en tur till Åtvidaberg. En mycket trevlig, och välskött bana. Alla tees var så fina. Inget ojämna som de är hemma på Landeryd. Första nio hålen gav ett resultat på 17 poäng. De sista nio blev sämre. Dvs ingen handicap-sänkning idag. Pyttipanna smakade gott efter rundan. Det var mycket upp, och ner på banan så benen har fått jobba under dagen.
 
Passade på att handla lite på Signalen på hemvägen. Nu känner vi oss ganska trötta, och gör inte många knop ikväll.
 
 

Solig golf.

I dag blev ännu en solig dag på Landeryd. Jag bara njuter av solen. Så skönt med sommar.
 
Nu så ser vi fram mot en kväll på Bishop Arms. Jag skall spendera mina rikspresentkort där, så det blir en ''billig'' kväll. I går blev det After Golf på Mörners med maken. Det gäller att passa på. Bra priser eftersom det var After Work. Hamburgare och rose smakade kanon. Som vanligt var det mycket folk ute på torget.
 

Gubblunch.

Det blev jordgubbar till lunch. Gott. Jag tycker jordgubbar smakar som bäst när de äts direkt, utan någonting till. Då smakar de bara sol och sommar.
 
Solig golfrunda idag. Äntligen en sommardag. Min man var så duktig att jag skall bjuda honom på en After Golf. Det måste det väl kallas när man går ut en stund på eftermiddagen. Istället för After Work, liksom. Det lutar åt Mörners.
 
 

Sommarmorgon.

Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Jag har semester. Vad mer går att önska idag?
 
- En bra golfrunda kanske. I går spelade jag min bästa golf i nio hål. 
 
Mats, Nenne och jag var på Vesterby igår. trevligt. Vi avslutade med en lunch där. Miljön är fin! Men maten var sådär. Det saknas det där lilla extra. Vi fick iallafall i oss lite nyttig fisk.
 
På kvällen ett spinningpass. Lite kvällsmat, och sen var vi ganska trötta. Sover gott på nätterna efter mycket frisk luft.
 
Ännu, en ny dag. Jag har precis ätit en nyttig frukost. Snart dax att väcka maken. En runda på Landeryd väntar.
 
P.S Jag önskar även blogg-appen i min mobil skall funka. Men icke sa Nicke. Det är så lätt att ladda upp bilder den vägen. Nu måste jag använda dator, och kamera för att fixa bilder. Eftersom maken sover, så har jag snott hans iPad nu. 

Söndagsgolf.

Såklart att det blev en golfrunda även idag. En tur på Landeryd Norra. Mycket bättre spel idag än igår. Det kändes så skönt. Fick dock lite regn på oss under de tre sista hålen.
 
Nu skine solen igen, så i skall passa på att ta en liten löprunda. Mats fick en löparkloacka i födelsedagspresent, så nu kan vi kolla hur långt vi springer. Även kilometertider, och klockan ger beöm när nytt kilometer-rekord sätts.
 
 

Sommarkväll.

I går blev det äntligen en sommarkväll.
 
Vi åkte till Vesterby för att spela golf redan vid niotiden. Det blev en trevlig runda med Annika och Anders. Vi bjöd inte på något skönspel någon av oss, men däremot många skratt. Och, vi hade iallafall tur med vädret.
 
Anika och Anders har sommarstuga precis intill golbanan. Vi var ditbjudna efterrundan. Först var det en sen sill-lunch på bryggan. Lite senare på kvällen grillade Anders stora entrecote. De smakade kanon. Vi satt ute på bryggan hela källen, och njöt av den ljusa sommarkvällen.
 
Jag körde bil, så jag hade testat att köpa ett alkoholfritt rosévin på Systemet. Det smakade riktigt bra.
 
 

RSS 2.0