Cup-cakes.

I kväll festar vi.

Vi firar att vi skall vara lediga fyra dagar tillsammans. Vi har tagit ett glas rött till kvällsmaten. Tack Nenne, för det goda vinet.

En kopp kaffe till våra cup-cakes. Det har öppnat ett nytt spännande fik i vårat hus. Kan verkligen rekommenderas. Jag köpte gott te där förra veckan, och cup-cakes idag. Nästa gång får det bli en fika där. Det finns många smarriga mackor.


Drömmar.

Vi drömmer varje natt, sägs det.

Det är inte så ofta jag kommer ihåg något, när jag vaknar på morgonen. I morse gjorde jag det. Jag drömde jag var i Ullared. Jag hade bara två saker i vagnen. Ett tio-pack med randiga strumpor (?) och något mera. Jag hittade bara det att handla. Hur kunde det gå till?

Som sagt var, ledig idag. 7 km jogging, och så lite hemmapyssel. Jag var ute en liten snabbrunda på stan också. Äntligen har jag köpt nya påslakan. Hittade ett par snygga på Hemtex. Jag hade tidigare någon ide, om hur de skulle se ut. Den gav jag nu upp, och köpte något helt annat. Plötsligt händer det...........



Njuter.

I kväll njuter jag. Jag sitter här, och tänker på att jag ska vara ledig resten av veckan. Det känns såklart himla bra.

Jag har varit på spinning i kväll. Det var inga lätta ben. Varje tramptag gjorde ont. Så kan det vara ibland. Nu efteråt så känns det så skönt att ha gjort det.

Mats hade käkat när jag kom hem. Då blev det omelett för mig. Shit, vad ägg det går åt i detta hushåll.




If I had a gun.........

I morse önskade jag det.

Då hade jag öppnat köksfönstret, och skjutit alla läskiga kajor. Det var helt svart på taken, och de skrek oavbrutet.

Fast det är klart. Det hade jag nog inte fått göra?



Varma vantar.

I fredags investerade jag i ett par varma sköna vantar. I svart skinn. Bra pris, och nu kommer jag inte att frysa. Jag invigde dem idag. Jag fryser alltid om fingrarna, trots att jag har dubbla vantar. Men nu skall det nog bli bättre.


Agent 007.

Bio i kväll. Bond. Riktigt bra. Inte riktigt lik andra Bond-filmer. Ingen risk att man sitter och slöar till under filmen. Det händer något hela tiden.

Vi tog en promenad i det härliga, och soliga vädret. 25 km känns lite i benen nu kväll. När vi kom hem så lagade Mats en god biff stroganoff. Perfekt med
en varm gryta efter promenaden.

Vi har även hunnit med att äntligen fixa till TV:n i vårat sovrum. Skönt med en "liten" sovrumstv.


Söndagsfrukost.


Middagen serverad.


Mat på en lördag.

Frukost smakar alltid så bra. Efter detta en promenad i det kalla sköna vädret. Stärkande för kropp och själ.

Jag fixade en sallad till lunchen. Gott. Färdigstekt bacon från ICA är en kanonprodukt. Testa gärna.

En liten tur på stan. Jag hittade en svart jeanskjol som jag inte kunde låta bli att köpa. Jag har en likadan blå, som är min favorit = bra köp. Vi åkte till Mio och hämtade vår nya TVbänk. 180 kr för att få den ihopsatt. Helt klart värt varenda krona.

Nu har jag placerat maken i köket. Set vankas entrecote till kväll. Vi fyndade kött på Maxi igår.


Vanlig fredag.

En helt vanlig fredag.

En cykeltur till jobbet. Så skönt ute i dag. Jobb hela dagen. Det var så roligt att jobba idag. Allt flöt på så bra. I dag tyckte jag att jag har världens bästa jobb.

Mötte Mats och vi shoppade lite på Maxi. Köpte med oss plocksallad hem. Så gott och fräscht.

Vi tog en liten snabbrunda på stan. Mats köpte en jacka, och jag ett par varma vantar. Nu skall jag inte frysa om fingrarna när jag cyklar.

Nu har vi ätit sallad och rödvin. Mums. Nu kaffe, och ett par bitar finchoklad från Karamello.


Överste Mörners.

Det blev ett trevligt besök hos Mörner igår. Mats chef var på besök så vi var ute och käkade. Grillad lax smakade sp gott. De är duktiga på mat hos Mörner.


Sushi.

Ligger i sängen, och funderar på om jag skall sova.

Då börjar jag att kolla på mina kort i mobilen. Hittar detta. Tänker att det så längesedan som jag år sushi, och blir så sugen på det. Synd att sushi inte finns att köpa på Ikano.


Blom-shopping.

Blommor? Växter kanske det kallas när de är gröna, utan blommor.

Jag behövde iallafall ett par nya, så jag gav mig ut en sväng på stan. Rätt lugnt så här kvällen före lön.

Nu pryder iallafall denna köksbordet.


Stoppa tiden.

Kan man det? Stoppa tiden. Livet bara rinner iväg. Just nu känns det som jag inte riktigt hinner med.

Jobb hela dagen. Snabbt ärende på stan för att hämta paket. Hann faktiskt hälsa på Ammie en liten stund. Vidare mot styrelsemöte där jag fått nya uppdrag.

Nu ligger jag iallafall i sängen. Läser lite vad som har hänt i världen innan John Blund kommer. Kanske hinner jag även ett varv Wordfued?

Underbar start, inte en enda vokal så långt ögat kan se.







Tränings- kväll.

Träning i kväll igen. Spinning. Roligt, och svettigt.

Jag vill gärna träna lite varje dag. Ibland hinns det inte med, som i morgon. Styrelsemöte står på schemat. Känns lite trist, men det blir iallafall cykel till och från jobbet.

Det skall bli lite kallare enligt väderprognosen. Det gillar jag. Då måste jag se till att fixa mig ett par varmare byxor att använda när jag cyklar till jobbet.






Söndagsgottis.

Jag blev lite gottesugen. Har inte ätit något på hela helgen.

Tur ( eller kanske inte ) att det då är nära till stans bästa gotte-affär, Karamello.


Dubbla pass.

På förmiddagen blev det löpning, 6,5 km. Skönt men för varmt ute.

Gjorde lasagne till lunch. Hittade ett recept på recept.nu, Per Morbergs lasagne bolognese. Den smakade väldigt bra, men som vanligt blir man otroligt mätt av lasagne.

Eftersom som Mats skall jobba i natt, och då sover en stund på eftermiddagen, så passade jag på att gå till gymet. Lite styrketräning och 60 minuter spinning. Nu kan jag lata mig resten av kvällen.


Regn-lördag.

Jag tror det har regnar hela dagen idag, även om det inte direkt öser ner.

Lite städ och middagsförberedelser på förmiddagen. Jag lyckades slabba ut en del av såsen, som maken höll på att fixa. Då tycker han att jag är lite hetsig.

Sen trotsade vi regnet och tog en promenad. 12 km blev det idag. Rask takt så det kändes skönt för benen. En lätt lunch, och ett besök på gymet. Unnade mig en stund i solariet. Där slumrade jag gott.

Ett nytt vin skall serveras till kvällen. Mats och jag hade beslutsångest på Systemet. Vi köpte ett som säljaren rekommenderade. Hoppas nu verkligen att det smakar gott.

Så här fint kan det vara på hösten, Dock inte idag.


Blöt tur.

Inte med tanke på vad jag har druckit. Utan min cykeltur hem från jobbet. Dygnsur för andra gången denna vecka.

Klibbigt och varmt så en dusch piggade upp. Nu har vi festat på kebab. Det är ju trots allt fredag.


Kusinträff.

Dagen är snart slut, och det är dags att krypa ner. Det har varit en bra ledig dag, trots att vädret kunde varit bättre. Gillar inte när det är för varmt för årstiden.

I kväll har det varit kusinträff. Annica och Gunilla har varit här. Mycket trevligt. Roligt prat och tiden rinner iväg.

Kvällens meny.
Toast Skagen.
Italienska biffar i medelhavssås. Pasta. Sallad.
Mannerströms äpplekaka och vanilvisp.

Nu är vi mätta i magen och sover gott.


Bra start.

En långpromenad på förmiddagen är en bra start på dagen.

Kunde såklart inte sova i morse, så jag gick upp och förberedde lite mat inför kvällen.


Småland.

I dag blev det ett besök i Småland. Närmare bestämt, Jönköping. Möte med mina arbetskollegor. Som sig bör så blev det småländska isterband, och stuvad potatis till lunchen. En favorit.

I kväll har jag varit en tur till Maxi för att handla. Det blev en hel del eftersom det är ett par bjudningar på gång. Passade även på att ladda upp lite extra när jag hade bilen.

Nu känner jag mig ganska trött, så det skall bli skönt att snart sova en stund. Och så veta att jag är ledig imorgon.


Pigga ben.

Nu har jag klarat av 60 minuter spinning. Med pigga ben. En riktigt roligt pass. Precis i min smak. Längtar redan till nästa.

Mats jobbar så jag har just käkat lite kvällsmat i min ensamhet. Nu skall jag gå på lite strykning, och samtidigt kolla på fotboll på TV.

Heja Sverige.


Genomsur.

Blötare, än blötast när jag kom hem från jobbet igår. Jag trodde knappt jag skulle få av mig mina byxor, då de satt fast på benen.

Skönt att jag hann hem, och byta om innan det var dags för nagelvård. Om jag inte hunnit hade jag fått sitta i trosorna hos Maria.

Nu har jag nya fina lackade naglar. Det är kul med snygga naglar. Jag vill piffa upp mig lite, då jag på jobbet har samma kläder varje dag. Just nu är jag då trött på min lila piké.


Nya recept.

Som jag sagt tidigare, så gillar jag att prova nya recept. Under sommarhalvåret blir det mindre tid för matlagning, då vi vill vara ute så mycket som möjligt.

Nu när hösten, och mörkret kommer tillbringar vi mera tid i köket. Både maken, och jag gillar att laga mat.

Nu sitter jag här, lyssnar på regnet, och letar nya recept. Recept.nu, arla.se och ica.se är tre favoriter.

De tre nya recept vi testade i lördags kommer att användas igen. Kanske redan i veckan då ett par ''bjudningar'' väntar. På torsdag kväll kommer ett par kusiner på besök, och på lördag några andra kompisar. Det skall bli kul.


Löprunda.

Bäst att smida medan järnet är varmt.

D.v.s direkt när jag kom hem bytte jag om till löparkläder. Var redan lite varm efter cykelturen. Jag ville inte riskera att bli trött genom att sätta mig, och vila.

När jag väl kom ut så gick det hur bra som helst att springa. Jag blev blöt i regnet, men det gjorde ingenting. Resultatet blev 7 km.

Nu har vi käkat hämtmat från Ming, och Mats skall cykla till jobbet för att jobba natt.



Middag.

Nu har maken och jag tillbringat lite tid i köket. Vi har lagat en tre-rätters. Naturligtvis för att vi skall äta gott. Men även för att testa om det är något vi kan bjuda på.

Meny.

Råraka med löjrom, gräddfil och rödlök.
Vitt vin. Chablis.

Oxfilé Wellington med Maderiasås. Sallad.
Rött vin. Morbergs.

Äpplekaka och vaniljsås.

Kaffe.

Alla recept har vi hittat på recept.nu. Kocken är Per Morberg.


Aktiv förmiddag.

Vi har haft en bra, och aktiv förmiddag. Först en god frukost, smoothie och knäckemackor med skivade ägg.

En 5 km-promenad runt ån. Skönt väder trots att det hotas med regn och blåst. Hem för att byta om, så vi var redo för 60 minuter spinning. Kul.

Lite taco-lunch på detta, så nu är vi redo för att promenera en runda på stan. Shopping, kanske?

I kväll skall vi testa lite nya recept. Det blir spännande. Kan kanske bli några bilder här på bloggen.

Ha en fortsatt bra lördag.


Härlig fredag.

Redan fredag igen. Det går så fort. Jag behöver inte ens tänka, äntligen fredag. Veckan har bara rusar iväg.

Det blir samma procedur som förra fredagen. Möte med Mats på Maxi. Lite matshopping, lasta cykeln och cykla hem.

Sallad och Morbergs röda till kvällen.


Utslagen.

Jo det vardag efter gårdagens spinning. 75 minuter spinning i fyllt ös tog på krafterna. Men det är väl det som är meningen. Nu är det bara att ladda om för nästa pass på lördag förmiddag.


Servetter.

I veckan fick jag ett gäng med servetter från min svärmor. Från Danmark, och Ullared. Tack.

Så nu kan jag duka fint hemma.


Hemläxa.

Ja, så var det dax att göra läxan. Förra veckan var jag på utbildning hos HSB. I morgon kväll så är det dax igen. Konstigt att man skjuter på läxan till kvällen innan?

Nu har jag iallafall klarat av ett roligt spinningpass, och käkat en kvällsomelett.


Härlig löprunda.

Vi gav oss ut på en löprunda när jag kom hem från jobbet. Bäst jag springer igång mina ben, sa jag. Vips så var de hur pigga som helst. Jag bara sprang, och sprang. Det gick så lätt. Maken var helt slut. Han var tröttare än efter Lidingöloppet. Härlig känsla.

Nu skall jag njuta av resten av kvällen. Med lite kaffe.


Söndagspizza.

I kväll kände vi att vi var värda en pizza. Totalt 3,5 mils promenad i helgen, och nu i kväll 60 minuter spinning. Det känns rätt skönt att tillbringa kvällen framför TV:n. Med riktigt gott samvete.


Nostalgitripp.

En härlig höstpromenad denna förmiddag. 17,5 km. Solen skiner vilket piggar upp så mycket.

Det blev lite nostalgi på vägen när vi gick förbi Slaka kyrka. Tänk att det är 26 år sedan som vi gifte oss där.


Snabbrunda på stan.

Jag tog en liten tur på stan. Mats var på jobbet.

En tur till Systemet. Det skall vara vitt vin till fisken. Testade också en ny 1,5 liters låda. Ett lätt rödvin. Smak av jordgubb, och passar som sällskapsvin.

Jag skulle till Apoteket för att köpa Flux. Där började jag att prata med Kerstin. Resultatet blev att jag gick med i deras kundklubb, fick 15% på ett köp, köpte en ny puderborste och även köpte deras puder/foundation. Skall bli kul att testa.


Fisk-helg.

Tro nu inte att vi har varit ute och fiskat. Det är inte alls bår grej. Jag tycker att fiskar på spön är läskiga.

Nu tänkte jag mest på helgens meny. I går serverades det sallad med skaldjur och tonfisk. I kväll skall vi steka torskrygg. Köpte en stor bit av fiskbilen på torget i morse. I morgon planerar vi för att koka en fisksoppa.

Härligt höstväder, så vi tog en långpromenad. Hela 18 km.


Fredagsvin.

Kvällens vin är öppnat. Gott. VinVin tyckte inte vinet var prisvärt, men vi tycker det smakar kanongott.

Vi köpte plocksallad på Maxi nu ikväll. Med andra ord så var det en lättlagad måltid. Det är aldrig fel. Sen känns det nyttigt med sallad också.


Spinning.

Så var det äntligen dax för spinning. 75 minuter med Marcus. Nu börjar vinterns hårdträning. Naturligtvis skall vi hänga i med löpningen också.

Mats är glad idag. Han har fått sin favoritkvällsmat. Bullens varmkorv passar perfekt på Kanelbullens dag.


Modell för en kväll.

Ett litet annorlunda uppdrag igår kväll. Modell. Kul att nu ha klarat av sitt första modelljobb.

Det var hos Hemma hos Emma. Vi var sex ''tjejer'' som hade tre ombyten var. Vi var lite nervösa innan men allt gick bra. Vi fick gå runt och visa upp oss, medan Ammie berättade vad vi hade på oss. Det var roligt att få prova lite olika kläder.

Det blev en riktigt trevlig kväll. Jag gör gärna om den. Jag fastnade för ett par svarta byxor som jag hade på mig på visningen. Riktigt snäva, och sköna. Så det blev en liten shoppingpåse som fick följa med hem på kvällen.


Höst.

Härliga färger. Jag har just gått en promenad, 5 km. Skönt.

I dag har jag varit på möte i Norrköping. Där regnade det mest hela tiden. Nu i kväll skall det bli utbildning i HSB:s anda. För oss som är nya i styrelsen.


Färjan.

Mats och jag ser på Färjan på TV5. Jag bara ler, och ler. Finns dessa människor på riktigt? Jo, det gör de säkert.

Regn, och riktig höst nu ikväll. Vi myser till det med lite tända ljus. Att få tända ljus är faktiskt inte så dumt.




RSS 2.0