Söndagsnöje.

En bra söndag är inte riktigt slut ännu.

Mats och jag startade dagen med en promenad runt Kungsholmen. Det blev 9,5 km. Det kändes lite i benen när vi gick i någon backe. Annars så var det inga problem. Benen pinnade på.

Vi tog en runda på stan, hela gänget. Bara Jessica och Linda shoppade. Inte jag, men jag var sugen på ett par stövletter. Vi åt en god lunch på vårt favoritställe. Italienskt. Tydligen salta vitlöksbröd, för vi törstade hela vägen hem.

Hem med bilen. Mats tog en tur till biltvätten direkt, och Linda körde vidare mot Jönköping.


Lidingöloppet.

Nu är det avklarat. Lidingöloppet. Så mycket backar. Det känns i benen , men det är väl så det skall vara.

Familjekampen vanns av Mats. Han slog mig med 45 sekunder. Surt. Största prestationen av Linda. Jag är imponerad av hennes löpning.

Nu slappar vi en stund i baren. Det är vi värda. I kväll skall vi käka mat oss Jessica, och Adan. Trevligt.


Familje-kamp på Lidingö.

I morgon blir det familje-kamp på Lidingö. Från början var det bara flickorna Nilsson som skulle springa. Ny idag har även Mats efteranmält sig. Snacka om att det blir kamp i morgon.

Vi åkte från Linköping idag på eftermiddagen. Sedan dess så har vi hunnit med ett besök på Lidingö, och en kvällsmat hos Jessica och Adan. Trevligt. Nu skall vi snart sova så vi är pigga, och glada i morgon.


iPhonelansering.

I dag är det dax. Nya iPhone skall börja att säljas. Vi lär få en hel del att göra idag. Men det skall bli kul.

Jag laddar för dagen med en smothie, och sedan en promenad till jobbet. Det är skönt så här på morgonen.


Mys-regn.

När jag kan ligga i sängen, och lyssna på regnet, är det trots allt ganska mysigt.

Jag gillar inte att bli blöt när jag gjort mig iordning för att åka någonstans. Men om jag skall ut, och gå en promenad så blir jag gärna blöt. Bara jag får gå hem, ta en dusch, och byta till torra kläder efter det.

Jag skall försöka sova tidigt ikväll. Regnet vaggar mig till sömns. Mycket att fixa i morgon. iPhone-lansering på fredag, och sen Lidingöloppet på lördag. Som vanligt går det i ett.



Lunch-date.

I dag hade jag en date på lunchen. Med min käre make. Alltid trevligt, för det blir inte så ofta. I dag tog han iallafall sig en cykeltur ut till Ikano. Sallad hos Sanne blev det.

Regn och rusk, inte så kul. Jag handlade lite på Maxi på hemvägen. Så nu är det mörkt när jag har kommit hem. Då är jag inte så sugen på att ge mig iväg ut. Fast jag egentligen så gärna vill.

Det får bli inomhusaktiviteter såsom att laga ett gäng matlådor. Det behövs för det finns inga alls i frysen.


Hemma-pyssel.

Tanken var att det skulle bli spinning i kväll. Det var så mycket att göra på jobbet, så klockan var kvart i sju när jag kom hem. Då tog hungern överhanden.

Istället får det bli lite pyssel här hemma. Maken har tvättat i tvättstugan idag, så det finns lite för mig att stryka. Diskmaskinen skall plockas ur också. Det dyker alltid upp saker som skall fixas.


Jobb-middag/möte.

På måndagskvällen var det dax för en jobbrelaterad middag. Det var mycket trevligt. Det serverades god mat på Sangria. Hummersoppa till förrätt som smakade så bra. Soppa är en favorit.


September-söndag.

En trevlig höstsöndag är snart till ända. Sovdax snart så att jag orkar med ytterligare en jobbarvecka.

Det blev en promenad på förmiddagen idag också. Inte lika lång som igår, men 7 km räcker bra.

På eftermiddagen var det dags för golftävling. Damernas höstavslutning. Scramble, och partävling. Lotta och jag är nöjda med att vi gick på vårat handicap. Jag lyckades med att vinna närmast hål på hål nummer elva. Kul. Ytterligare två priser i utlottningen på våra scorekort. En sen, god och trevlig middag avslutade kvällen. Jag ser redan fram mot nästa års damgolf.


Vitt vin till gösen.

Appen ville inte ladda upp två bilder så det blev två inlägg.

Jag hittade ett riktigt gott vitt vin på Systemet. Och jag som egentligen mest gillar rött.


Gös till middag.

Jag säger bara.

- Så himla gott.


Bullbak.

Det hör inte till vanligheterna nu för tiden med bullbak. Men idag tog husmorstakterna vid och det blev några plåtar bakade.

Jag hittade ett nytt bullrecept i veckan som jag ville testa. Attans vilken lättbakad deg. Nu luktar det gott i hela lägenheten. Sista plåten står i ugnen.

På förmiddagen gick vi en långpromenad med betoning på lång. 21 km. Nu har vi sett lite av vår stad igen.

Nu skall det bli skönt med en välbehövlig dusch, och rena kläder.


Sovmorgon = nej.

Det blev ingen sovmorgon för mig. Att bara ligga, och vrida sig i sängen för att somna om, är liksom inte min grej.

Tur att det fanns ett par smutsiga fönster, och ett par joggingskor som väntade på mig.

Nu när jag har rena fönster, och sprungit 12,5 km så känns det som en riktigt bra start på dagen. En dusch kommer att sitta fint nu.


Sovmorgon?

Undra om jag kan lyckas med sovmorgon imorgon när jag är ledig?

Köpte en liten våreld idag. Egentligen inte min favorit, men den var ju orange. Det passar bra in i köket.


Möss- premiär.

I morse när jag skulle cykla till jobbet tyckte jag att det var lite kallt. Det blev till att dra ner en mössa över öronen. Varmt och skönt.

Planen var spinning i kväll, men när jag cyklade hem var det så skönt ute. Jag ville vara ute, så det fick bli en promenad. Den gav energi, så jag tog en tur ut till Maxi. Så skönt. Nu slipper jag det i morgon när jag är ledig.

Klockan är nu halv nio, och det känns sim jag hunnit massor i kväll. Dax att sätta på TV:n och kolla lite hockey.


Matlåda.

I morse gjorde jag mig en matlåda, att ta med till jobbet. Om den ser ut så här tycker jag att det är helt ok med matlåda. Och så med brödkrutonger, och ceasardressing till. Det smakade bra.


Lila naglar.

Nu efter jobbet har jag varit hos Maria, och fått fina naglar. I dag blev det mörklila. Höstfärg. Det kommer såklart att matcha fint med min jobbtröja.

Nu sitter jag och läser bland lite olika recept. Fisk är önskemålet till helgen. Det äter jag mer än gärna. Kollar även på Systembolagets hemsida vilket vin dom passar till. För övrigt så finns det många bra recept på deras hemsida b


Vanlig jobbardag.

En helt vanlig jobbardag nu idag. Då börjar dagen med en cykeltur. Det var sådan medvind idag så jag blåste fram ganska lätt. En salladslunch hos Sanne. I dag blev det kyckling och bacon. Gott.

En promenad nu ikväll, och så lite hockey på TV.


16,5 km.

Det var förmiddagens löprunda det. Det känns som vi såg det mesta av stan. Det var en s.k överraskningsrunda. D.v.s Mats bara springer, och jag följer efter. När jag tror vi är på väg hem viker han av åt ett annat håll. Vips blev rundan lite längre.

Det kändes dock riktigt skönt efteråt, och jag var nöjd med mig själv. Efter detta en välförtjänt lunch, som bestod av en god sallad. Jag skulle kunna leva på olika sallader bra länge, om jag bara fick en stekt köttbit ibland.


Härlig dag.

Vilket härligt väder det har varit idag. Solen ger mig så mycket energi.

Startade dagen med en god frukost, och 3 kilometer morgonpromenad. Sedan körde vi till Vesterby för att spela en golfrunda. Vi har varit ute nästan hela dagen. Så skönt.

Nu har vi fixat oss en god middag.

Knäckebröd med gubbröra.
Ryggbiff, rotfruktsgratäng och rostade grönsaker.
Hallon med en sås av hallonkesella och lakrits.

Till detta så testade vi det nya lådvinet. Riktigt gott, och kan rekommenderas.


Ny låda.

En ny sorts låda inhandlades i veckan. Rött från Spanien. Jag har inte smakat det ännu, så ett utlåtande får komma senare. I morgon kanske?


Hembakat.

Nej, så är det inte. Surdegsbaugette från ICA. Bara att grädda. Enkelt och det smakar gott.

Vi tog en tur och veckohandlade på Maxi efter jobbet. Mats mötte mig på jobbet. Trevligt med sällskap.

Vi plockade ihop var sin sallad från salladsbaren på Maxi. Det blev en perfekt kvällsmat. Och så lite vitt till det.


Femma.

Det blev placeringen i kvällens golftävling. Vi spelade foursome där lagen lottades. Mycket roligt. Spelade tillsammans med ett gäng trevliga damer.

När jag var på hemväg, och närmade mig S:t Larsgatan undrade jag vad det var som hände. Det kryllade av raggarbilar som kröp fram genom stan. Jag fick stänga köksfönstret när jag kom hem, för det luktade avgaser i hela köket.


Norrköping.

I dag har det varit en tur till Norrköping för en träff med mina kollegor i regionen. Trevligt. Som vanligt lite ovant att sitta stilla en hel dag.

Jag kände att det är himla skönt att jag normalt cyklar till jobbet. Så mycket bilar och köer det är överallt. Blev lite stressigt när vi skulle skjutsa Kerstin till hennes buss.

Jag hade tänkt att gå på spinning, men jag var bara hemma en kvart innan passet skulle börja. Det kändes lite stressigt, så det blev en promenad istället. Precis vad jag behövde efter en stillasittande dag.

Nu läser jag om den nya iPhone, och kollar på golf på TV. Skall sova tidigt ikväll.




Blöt golf.

Jag hade sett fram mot en golfrunda tillsammans med Victoria. Snacka om att vi blev besvikna när vi fick gå av efter nio hål. Genomsura. Vi var båda taggade för att göra en bra runda, och vips så var den slut.

Då blev det till att åka hem, och vrida ur kläderna och ta på sig nya torra. En tur till Tessan på kvällen. Tanken var att jag skulle åkt direkt dit efter rundan. Hon bjöd på en god sallad, och trevligt umgänge.


Korv och omelett.

Det börjar bli som vanligt när det är höst. Dock inte när jag kollar in termometern, och den visar 23 grader klockan sju på kvällen.

Nej, nu tänkte jag på att vi just klarat av ett spinningpass. Efter detta dags för kvällsmat. Korv för maken, som han älskar, och så en omelett till mig. Jag är ingen korvälskare direkt. Mats skulle kunna äta korv varje dag.


Söndags-bio.

I kväll blir det söndags-bio. Hamilton. Vi får se vad vi tycker om den. Den har visst inte fått så bra recensioner. Men alla tycker ju inte lika.

Innan dess en söndags-pizza från Butterfly Bar. Mums.


Lördags-jobb.

I dag har jag jobbat. En lite lugnare lördag, men tiden rann iväg.

Det är helt ok att jobba en lördag. Det bästa med att jobba lördag är, att på morgonen lägger jag fram ett recept, och när jag kommer hem står maten på bordet. Hur bra kan det bli?

Pilgrimsmusslor till förrätt.
Fläskfilé med salami och soltorkade tomater. Klyftpotatis.


Taco-kväll.

Det blev tacos igår kväll. Det var så längesedan som vi käkade det, så det smakade extra bra. Vi testade några nya chips till detta, som Jessica rekommenderat.


Vecko-handlat.

Det är dumt att sova på sin lediga dag. Det är lika bra att stiga upp, och vara lite effektiv. Så i dag har jag hunnit hur mycket som helst på förmiddagen.

Startade med en lätt frukost.
Förberedde lite mat till kvällen, tvättade och dammsög.
5 km löpning. Jag trodde mina ben skulle vara sega, efter gårdagens spinning. Tvärtom, så sprang jag på ovanligt lätta ben. Det kändes mer är bra.
Till Maxi för att veckohandla.
En liten runda på stan för att handla ett par saker.

Nu sitter jag, och väntar på att Mats skall komma hem. Först blir det en salladslunch, och sedan golf på Landeryd med Nenne och Peter.


Utmattad.

75 minuter spinning, och jag kände mig ganska matt efter det. Nu har jag fått en massa vatten, och kvällsmat. Det har såklart gjort att jag har piggnat till. Nu blir det lite TV, och så skall jag tänka på att jag har ledig dag i morgon. Visserligen jobbar jag då helgen istället, men det behöver jag inte tänka på nu.


Höst-vindar.

Riktiga höstvindar nu idag. Det blev med andra ord en uppfriskande promenad i morse. Trots allt riktigt skönt. Trots att det var motvind i fyra kilometer.

Nu blir det jobb idag, och sedan en kväll hos Lilla Marie tillsammans med tjejerna. Det skall bli skoj.


Golf-tisdag.

Först jobb, och så efter det direkt till Landeryd. Dax igen för en golftävling. Trevliga spelkamrater även idag. Spelet var sådär, men glädjande nog så fungerade puttarna nu igen.

Efter tävlingen bjöds vi på köttfärssoppa i klubbrummet. Det smakade mycket gott. Det blev en hel del glada skratt under måltiden.


God natt.

Snart så är det sovdax.


Power- walk.

Förr så kallades det en rask promenad. Nu talar vi om power-walk. Hur som helst, så har vi nu gått 9 km. Skönt. Det var riktigt härligt ute ny ikväll.

Det blev en smarrig sallad med lax till kvällsmat. Lite strykning har också hunnits med.

Nu lite fotboll på TV, kaffe och en chokladpralin.


Semesterslut.

I dag är det söndag, och sista dagen på min semester. Det har varit så skönt, och avstressande att vara ledig. Nu känns det ok att jobba i morgon igen.

I dag har vi spelat golf, såklart. Med olika framgång. Nu i kväll så blev det ett spinningpass. Riktigt kul. Efter detta en söndagspizza från Butterfly Bar. Gott. De är verkligen bra på att baka pizzor. Det ligger på Ågatan, och är väl värt ett besök.


Winnerbäck.

Konsert i Vidingsjö med Winnerbäck. Kanonbra. Det var hur mycket folk som helst. Kul att en artist kan locka så mycket folk, i alla åldrar.

Det måste vara så roligt för Winnerbäck, att spela i Vidingsjö. Det kunde han nog inte drömma om, när han växte upp där.

Ljudet var perfekt för att höra alla hans texter. Det känns som detta var en avslutning på sommaren.


Sol på en lördag.

Det ser ut som Winnerbäcks konsert skall få bada i sol. Det är ju kanon med tanke på hur sommaren har varit. Vi gick förbi konsertområdet igår. Känslan är att det kommer att bli lerigt. Jag tror jag satsar på gummistövlar.

Som vanligt så startade vi lördagen med en golfrunda. Den gick väl ok.

Jessica är hemma på besök, för även hon skall gå på Winnerbäck. Det verkar som om hela stan skall till Vidingsjö i kväll. Vi cyklar såklart dit.


RSS 2.0