Favorit i repris.

Det blev Bishop Arms även i kväll. Ingen hamburgare idag, men en räkmacka modell jätte. Nu står vi oss till morgondagens frukost.




After golf.

Dax att spendera en stund i hotellets bar.




Barsebäcks GK.

I dag var det en runda på Barsebäck som stod på programmet. Riktigt fin bana. Inte lika många poäng som igår, men roligt att spela. Nenne imponerade med en sänkning.

En god lunch avslutade besöket. Hederlig husmanskost. Isterband och dillstuvad potatis.




Vasatorps GK.

Nu har vi avslutat rundan på Vasatorp, Classic course. 34 poäng är jag nöjd med.

Det regnade nästan hela nervägen, men det sprack upp. Så vi fick en solig och varm runda.

Nu väntar mat på Bishop.




Bra första dag.

Semestern börjar bra, och vi är nöjda med vår första dag.

Först en golfrunda på Vesterby. Handicapsänkning både för mig och Mats. Kul. Lunch efter detta. Så skönt att bara slappa, njuta och ha de bra.

Nya snygga naglar har jag också hunnit att fixa. Stannade till hos Ammie, och snackade lite med henne. Nice.

Nu har vi käkat lite thai-mat, och provat Montazamis vin. Chardonnay från Carlifornien smakade kanon.




60 minuter spinning.

Det var en del av kvällens aktiviteter. Spinning med Marta. Det var riktigt kul, för jag hade inte varit på spinning på säkert tre månader. Det kändes att konditionen finns efter all löpning. Passade på att ladda med lite förbränningsdryck.

Nu får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda.




ICAs frysta torskrygg.

Den kan rekommenderas. Nu har vi just käkat en god middag. Det känns att vi behövde ett energi-intag efter golfrundan. Lite tryckande hetta i dag. Nu regnar det visst lite ute, så nu hoppas vi på klarare luft.




Första dagen.

Så kom den äntligen. Den första semesterdagen. Hittills har den varit perfekt.

Uppe med tuppen, för att slå ut i golftävlingen redan klockan åtta i Vesterby. Spelet flöt på riktigt bra, och vi spelade med ett trevligt par.

Det var dax att tanka bilen på hemvägen. Då passade vi på att käka lite lunch. Korv med mos.

Nu sitter jag en stund på balkongen. Har just bakat en kaka, och laddar lite för eftermiddagens joggingtur.




Semester.

Jag säger bara.
- Semester. Fyra underbara veckor väntar.


Förberedelser.

På lördag är
det dags för golftävling, på Vesterby. Det är bäst att förbereda sig genom att läsa golftidningen, som kom idag.

En dag.

Nu återstår endast en jobbdag. Toppen känns det.Jag har laddat inför semestern med beställningsvaror från Systemet. Det skall bli spännande att se hur de smakar. Vitt vin som Maria Montazami valt. Ett rött, och ett vitt som Ernst valt. Ernst är som sagt var en favorit hos maken.

Stilla regn.

Det föll en stilla regn på oss under kvällens joggingtur. Det kändes riktigt skönt. Det var lagom med fem kilometer innan kvällsmaten. Hamburgare till kvällsmat, som vanligt, eller hur Linda och Erik.

Linda och jag käkade en salladslunch hos Sanne idag. Gott och trevligt.


Två dagar.

Det är nu vad som återstår innan fyra veckors ledighet. Behöver jag berätta hur bra det känns?




Vesterby.

En golfdag på Vesterby idag, tillsammans med Annika. Trevligt. Spelet flöt på riktigt bra. 33 poäng, och så fyra streck. Det blev en räkmacka i restaurangen efter rundan. Nu är Mats avis på att jag käkat räkmackor två dagar i rad.


Hemma igen.

Hemma igen på Borgmästaregatan. Det är konstigt hur mycket längre en och en halv dag känns, när vi reser iväg. Hemresan flöt på bra. Såklart blev det ett kaffestop på Statoil.



Det kändes inte så tråkigt att lämna Helsingborg när jag vet att vi skall dit snart igen. Vi ses nästa vecka, Hotel Marina Plaza.




Solen skiner.

Jag njuter av solen, och äter en lätt lunch. Jag har shoppat mig en ny plånbok. En röd. Inte likt mig, men jag gillade den. Min gamla, som köptes på flygplatsen i Lissabon har gjort sitt.




Helsingborg.

Härligt. Jag har en hel dag framför mig i denna fina stad. En hel dag för mig själv att bara ta som den kommer. Mats har jobb att sköta.

Vi har just ätit oss mätta på en god frukost. Jag har tagit på mig träningskläder, och skall snart ge mig ut på en promenad längs stranden, i solen.




Bishop Arms, Helsingborg.

Det var mycket varmare när vi kom till Helsingborg, än det var hemma i Linköping. Tryckande och fuktig värme. Då smakade det fint att svalka sig med ett glas rose på Bishop Arms.




Totalstopp.

Under vård färd mot Helsingborg blev det helt plötsligt totalstopp norr om Ljungby. Det var köer både framåt, och bakåt så långt ögat nådde. Vi satt stilla i ca tjugo minuter.

Olycka, trodde vi. Men inte såg vi några spår av någon olycka när vi började rulla framåt igen. Konstigt. Undra vad som hänt?




Uppfriskande promenad.

Det blev en uppfriskande promenad till jobbet idag. Trots att det är sommar så är det inte så varmt på morgonen. Det blev ingen cykling idag, då jag har hämtning direkt efter jobbet för vidare färd mot Helsingborg. Fyra kilometers promenad känns precis lagom motion så här på morgonen. Vi hoppas på att hinna med en promenad i Helsingborg i kväll också. Det är ju så fint att gå längs havet.

Nu väntar jobbet på mig.


Tre dagar.

Nu är det endast tre arbetsdagar kvar. Skall jag vara riktigt nogrann så är det nog bara två och en halv.

I morgon blir det en liten bonus-semester. Mats skall på möte i Helsingborg, och jag passar på att hänga med eftersom att jag är ledig på tisdag. Det skall bli riktigt kul, då jag inte varit där på två år. Förr blev det ju långa tider i Helsingborg när Mats jobbade där, och Jessica läste där. Det är så fint i Skåne. Ser ut som att solen skall lysa även på tisdag.


Söndagskväll.

Ännu en vecka avslutas, som vanligt med en söndag.

Först så blev det jobb. Väldigt lugnt idag. Inte så konstigt med tanke på att det var klarblå himmel.

Det blev en promenad i solen. Tio kilometer. Nu steker maken Tex-Mex-burgare. Till detta sallad, och ett glas vitt. Tänk, vad det är härligt med sommar.


Fyra dagar.

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvsr till semester. Det känns skönt att räkna ner.

I går kväll lagade vi lite god mat, och bjöd Nenne på middag. Det serverades Toast Skagen, helstekt fläskfile med rostad potatis och sallad. Äpplekaka och vaniljsås. Vi hann även med ett besök på torget.


Hembakat.

Så blev det då äntligen lite hembakat.




Riva, igen.

Ytterligare ett besök på restaurang Riva. Gott som alltid. Mats, jag, Linda och Erik har varit där i kväll. Lite sent firande av Lindas födelsedag då hon var i Jönköping, och jobbade på sin födelsedag.

Så nu är vi proppmätta igen, och kommer att sova som stockar. Det är bara att hoppas att inte småbrudarna över oss väcker oss i natt igen. De brukar komma hem från festen ungefär när det är dax för oss att stiga upp, för att gå till jobbet. I natt väckte de oss dock redan klockan
01:30 genom att skrika över hela innergården. Det ekar liksom lite här inne på gården. Denna vecka har de väckt oss varje natt. Är de på fest varje kväll/natt..?
- Ja, jag tror det.


Fredagskänslor.

Så var det dax att ladda sig med fredagskänslor igen. Oj, vad fort veckan gick. Igen. Men jag klagar inte.

Lite bister motvind till jobbet idag, och inte så lite heller. Jag tycker att jag trampade, och trampade, och ingenstans kom jag.

Nu njuter vi av vad fredagen har att erbjuda.


Fem dagar.

Efter att ha varit ledig nu idag, så återstår bara fem arbetsdagar till semestern. Skönt.

Vi har gått en runda på golfbanan. Sänkning idag. Kul. Lite shopping på ICA-Signalen på hemvägen. Nu har vi käkat lite tapas, och testat det nya vita lådvinet. Friskt och gott.




14km.

Förmiddagens löpning är avklarad. Det blev 14 km. Visserligen i lugnt tempo, men det var skönt att få en långrunda i benen. Varmt och skönt var det också.

En tidig lunch, och lite kaffe på balkongen sitter fint. Jag testade några fitness-nudlar som jag fått. De innehöll inga kalorier. Jag skapade någon slags carbonara av dem, så helt kalorilös blev jag inte.

I eftermiddag väntar en runda på golfbanan. Ska bli härligt i solen. Förra året mätte jag att en runda på Norra banan blir ca nio kilometers promenad. Det blir många kilometer för de små benen idag. Motion är underbart så jag klagat inte.


Shoppar med ögonen.

Stannade till på Systemet på hemvägen. Där shoppade jag mest med ögonen. Hoppas vinet smakar lika gott, som lådan är fin.




Sex dagar.

Nu är det bara sex arbetsdagar kvar till semester.

Nu sitter jag här och läser om mat och vin. Undra vad jag skall hitta för smarrigt som vi kan laga på semestern?








Milspåret.

Först en dags jobb, såklart.

När jag kom hem åkte Mats, och jag till Vidingsjö. Vi sprang milspåret. Riktigt kul. Det gick lätt, och bra. Det var omväxlande att få springa i skogen.

Nu allsång på Skansen, på TV.


Baksugen.......????

Jag är lite sugen på att baka en ny sorts tårta. Den ser så smarrig ut, trots att jag inte är någon tårtälskare, och inte ens gillar vispgrädde. Vi får se om ingredienserna köps hem till helgen.

Som sagt var så är det dåligt med bakandet nu för tiden. Men ibland är det riktigt kul, även om jag just nu oftast prioriterar bort bakandet i mitt liv.






Sju dagar.

Nu har jag bara sju arbetsdagar kvar till en efterlängtad semester. Det skall bli helt underbart att få vara ledig i fyra veckor. Det är även välbehövligt. Jag ser fram mot att hinns umgås lite med min make.


Vanlig dag.

En helt vanlig dag igen. Jobb och en joggingrunda. Mats hade sprungit med Linda i Vidingsjö, så det blev en ensamrunda för mig, 6,5 km.

Så här ser det ut i vårt sovrum just nu. Vi ligger så att säga ganska lågt.




Sängen har rasat.

Det var väntat, men nu är den helt trasig. Trästomme och gavel har gett vika. Så nu blir det till att spana efter en ny. Vi har varit sugna på en ny ett tag, och nu blev det liksom dags.
Nu står resårbottnarna direkt på golvet. Vi får sova lågt. På sjuttiotalet var det mode med låga sängar utan ben. Jag minns att pappa sågade  av benen på min säng.
Det är inte lätt att välja säng. Det finns hur mycket som helst, och många ser likadana ut.
Det blev en golfrunda på förmiddagen. Inte lika fint väder, och bra golfspel dom igår, men ändå.Nu ser vi slutspurten på dagens etapp sv Tour de France. Folk är helt galna. Snart är det dax för en joggingrunda. Undra hur långt vi orkar?

Sommarlördag.

Härlig sommarlördag.

Vi startade med en runda på golfbanan. Det var bara att njuta av solen. Spelet var som vanligt upp och ner.

Jag hann en kort löprunda också. Jag mötte inte en enda joggare idag. Det kanske kan bero på värmen.

Nu sitter vi på balkongen, och njuter. Vi har bjudit Nenne på middag. Det är möjligt att vi tar en tur ut på stan.


Fredag.....och fredag igen.

I dag känns det extra skönt att det är fredag.

Jag vill så gärna vara ute lite i det fina vädret. Det känns som det var ett tag sedan sist.

Lite jobb till, och så får jag snart njuta av ledigheten i helgen. Golfbanan hägrar. Vi har inte spelat på två veckor, så det skall bli roligt att komma ut på banan.

Så nu till er alla. Trevlig helg.

.



Fiffige Ernst.

Så säger min make. Tro det eller ej, men Sommar med Ernst är hans favorit. Så nu ser vi på det. Väldigt inspirerande för nya ideer.

I dag var det jobb som vanligt. Mycket folk trots en solig dag. När jag kom hem blev det lång powerwalk, 10 km.

Nu har vi fått i oss lite kvällsmat i form av hemmahamburgare, och sallad. Nu mera TV, och tidningsläsning.



Riva med "tjejerna".

Det blev ett besök på Riva i går kväll, tillsammans med Kerstin, Katarina och och Marie.

Jag hade sett framför mig att vi skulle sitta ute på en uteservering, men det fick bli inomhus. Lika trevligt iallsfall.


Blöt....

Ja, det var bara förnamnet. Jag fick vrida ur mina trosor efter förmiddagens golfrunda. Det blev bara nio hål, och sedan öppnade sig himlen. Det var bara att bege sig hemåt. Det var likadant förra gången Therese och jag skulle spela. Trist.

Nu har jag städat mig varm, ätit lite lunch och fixat matlådor.

Jag vill ut och springa en runda, men
regnet vill inte ge sig. Jag vet inte om jag har lust att bli genomsur en gång till. Jag väntar en stund, för enligt prognosen skall det bli bättre...


Kvällssol.

Vi sitter på balkongen, och njuter av kvällssolen. Det känns som jag inte hinner med att njuta av solen så mycket som jag skulle vilja. Det känns som om sommaren bara rinner iväg. Jag vill inte att det skall gå så här fort.




Redo för träning.

Nu är vi laddade för många träningspass. Doping?




Överste Mörner.

Vi avslutar helgen på Överste Mörner. Bakad potatis för mig, och en hamburgare för Mats. Till detta ett glas vitt.Jag tycker det är skönt att gå ut en stund på söndagskvällen, speciellt när jag har jobbat hela helgen. Kul att se något annat än Ikano. Roligt att sitta och spana på folk, och inte såg vi någon som vi kände igen. Var är alla?

Söndagsmorgon.

Det blir inget av att sova idag på morgonen, som vanligt då. Jag har just käkat en tallrik flingor. Planen är att hinna en joggingrunda innan jobbet. Eftersom att det är söndag idag, så börjar jag lite senare än vanligt.

Vi tog en tur till Bosses igår kväll. Det blev en glass för Mats, mig och Linda. Smarrigt. Mats träffade på några kompisar på torget, så han tog en öl med grabbarna.


Lördagsjobb.

Jobb hela dagen, och som vanligt rann tiden iväg.

Mats hade fixat en massa under dagen. Tvättstugan, dammsugning, middagsförberedelser osv. Jag har en duktig man.

Nu sitter vi mätta och belåtna, och njuter av kvällssolen på balkongen. Äntligen så har det blivit sommar.


Matlagning.

I kväll är det jag som startar matlagningen. Helstekt fläskfile och potatisgratäng. Färdig gratäng i vacumförpackning. De är så himla goda så varför skall jag göra egen.

Skönt med en ledig dag idag. Nio kilometers löpning med Jessica. Kul. En tur på stan med shopping. Det var lugnt i butikerna. En tur till Maxi har också hunnits med.




Tung jogging.

Det blev en tung joggingrunda idag, för oss båda. Benen kändes så tunga, men det blir kanske bättre. Jo, det blir bättre.

Vi har just ätit goda mackor, och druckit ett glas rött. Det är ju trots allt sommar, och precis vad jag behövde efter dagen.

Nu ligger vi trötta i soffan, och gör just ingetting. Det känns bra. Ännu bättre känns det när jag tänker på att jag är ledig i morgon.Så välbehövligt.



Redan onsdag.

Halva veckan har redan gått, i rasande fart.

När jag kom hem från jobbet stack Mats och jag ut på en löprunda. Skönt för att skingra tankarna.

Nu har jag fått lite kvällsmat i magen. Gott. Annars så händer det inte så mycket ikväll.

Alla verkar vara lediga för det var
proppfullt med folk på torgets uteserveringar.




Taco-tisdag.

Tacos i kväll, på en vanlig tisdag. Det smakade riktigt gott, för det var så längesedan sist. Jag trodde nästan att jag slutat att tycka om tacos.

Jag har även hunnit med att få nya naglar. Bubbelgumsrosa passar bra till sommaren. När jag kom hem frågade Mats vad nagelvården kostade. Då kom jag på att jag glömt bort att betala för mig. Så det kan gå. Så blir det när man har trevligt, och snackar en massa. Tack till Maria för fina naglar, och en rolig stund.


Mycket trafik........

.......av joggare, och gående runt Stångån i kväll. Det blev fem kilometers löpning för mig och Mats.
 
Jag var lite seg i benen idag, men det gick över förväntan. Skönt. Nu har det blivit kvällsmat, och lite pyssel vid datorn.
 
Oj, vad jag blev trött av det. Det blir till att sova tidigt i kväll.
 
 
 
 

RSS 2.0