Ledig lördag.

Vi började med en cykeltur till Maxi för lite shopping. Skönt att få igång kroppen. Vi fortsatte med en joggingtur på åtta kilometer. Friskt och skönt ute.

Det blev lite bakning också. Vörtbröd och julkakor. Lite försmak av julen då det serverades Janssons till lunchen.

Mats åkte en sväng till jobbet. Jag passade på att hälsa på Erika i butiken. Köpte en gullig liten tomte som får pryda ugnsluckan.

Jag har även hunnit med att vara ute en sväng på gården. Glöggdrickning med grannarna, och tändning av granen på vår innergård.

Vi slog även till och köpte en ljusslinga till balkongen. Nu lyser det så fint där.

Vi har hunnit mycket idag, och snart är det dax för middag. Pasta med god sås serveras ikväll.






Fredagsmiddag.

Först så funderade vi på hämtmat. Men vi skippade det. Istället gick vi ut och köpte fisk, torskrygg. Det smakade mumma. Först funderade vi på gös, men det fanns bara en file kvsr. Det kändes lite lite till två hungriga.

Nu är vi mätta, och belåtna och gör inte mycket mera ikväll. På Spåret på TV känns som en lagom aktivitet.


Pralin.

En kompis, har öppnat en egen liten butik på Nygatan. I kväll har jag varit där på invigning. Trevligt. Vi bjöds på bubbel och snittar.




Vinden vände, inte.

Tue var väl det, för det var ingen rolig cykeltur till jobbet. Tur att det bara är fyra kilometer. Både ögon, och näsa rann.

Dagen gick i rasande fart, och så svävade jag hem i medvinden.


Vår stad.

En solig bild, men inte från idag. Enligt SMHI så skall det bli sol till helgen. Härligt att se fram mot. Men först två dagar jobb.




Äntligen en löprunda.

I dag så blev det äntligen en löprunda. Det gick bättre än väntat. Vi sprang sju kilometer. Skönt att äntligen komma igång igen.

Vi hann en liten runda på stan också. Lite julhandling. Eftersom att det är lill-lördag idag så passade vi på att fira med ett besök på Bishop Arms. Lika gott som vanligt.

Slog till och skaffade en ny ljusstake till köket. Jag har inte haft elljusstake på flera år. När vi bodde i huset fanns det ljusstakar i alla fönster. Det kändes som alla grannarna tävlade med varandra om vem som hade flest. Speciellt när vi bodde i radhuset på Järdalavägen.






Snart jul.....

Inte kan jag tro det idag. Solen skiner och nästan tio grader varmt. Det känns lite konstigt att plocka fram tomtar.

Vi tog en härlig långpromenad på förmiddagen. Hem och fixade lunch. Riktigt svenskt idag. Falukorv och stuvade makaroner.




Ledig dag.

Det skall bli så skönt med en ledig dag i morgon. Jag ser fram mot det så himla mycket. Bäst av allt, även maken har ledigt i morgon.




Lång arbetsdag.

Den långa arbetsdagen fick till slut, ett slut. Hann med en sen trevlig lunch mef Kerstin, vid halvtretiden.

Väl hemma igen blev det en hålkaka med ost till kvällsmat. Det räcker gott. Skulle varit på styrelsemöte ikväll, men det hanns liksom inte med.

Nu har jag spanat på julmat i Allt om Mat. Funderat över vilka julförberedelser jag skall ägna mig åt. Lussekatter, vörtbröd, köttbullar, och kakor med mandel och choklad står först på min "att-göra-lista".




Mindre än en månad...

25 november idag innebär, mindre än en månad till jul. Det kommer att bli en hektisk tid framöver.




Kvällspromenad.

Det blev en härlig promenad ikväll. Underbart skönt ute. Så välbehövligt när det inte blir någon löpning p.g.a förkylningen. Vi mötte iallafall en hel del joggare som var ute, och sprang. Lyckos dem.




Nya däck.

Det fick min cykel igår. Nu har jag rullat fram i racerfart till och från jobbet. Retar mig bara på alla stora stenar på cykelbanan. Det kallas visst grus. Och detta skall jag stå ut med tills de sopar i maj 2014. Jag vill verkligen inte det.Nu servar maken mig med mat efter en hektisk arbetsdag. Förrätten är uppäten, och nu förbereder han varmrätten.

Ny högtalare.

En ny högtalare till Sonos-systemet är nu på plats i köket. Det ser bra ut.

Jag har jobbat hela dagen, så maken hade lagat mat åt oss till kvällen Lika gott som vanligt.




Nöjda kunder.

Roligt med nöjda kunder.




Vedrökt sidfläsk.

Fast jag tycker det ser ut som bacon, och fläsk gillar jag inte. Gott smakar det iallafall.Jag stekte det tillsammans med en omelett, och det luktar verkligen ved under stekningen.

Jag har varit ledig idag, men det har visst gått i ett iallafall. Kort promenad i regn,....leverans av vantar till Ammie,.....köp av julduk och ljus,......lunch på Cloetta Center,....lämna cykel på service,.....inköp av nya träningskläder på Löplabbet,.....inköp av poncho hos Hemma hos Emma(design Pernilla Wahlgren),.....fika med stor bulle,.....nagelvård hos Maria,.......Puh.

Jag frågade på Löplabbet om de även sålde piller så min förkylning försvann. Tyvärr inte. Nu vill jag friskna till, så jag kan inviga mina nya kläder.

Nu skall jag sitta i soffan en stund, och kolla på Gunde.




Snart 22.00.

- Oj då, och jag är vaken så sent. Det hör inte till vanligheterna. Den sista månaden har jag somnat utmattad vid niotiden mest varje kväll.

Nu ikväll har jag varit och grattat min pappa som fyller år idag. Där bjöds det på thai-mat. Det smakade gott.

I morgon är jag äntligen ledig. Det skall bli så skönt att få vila en dag. Den här förkylningen sliter på mig. Hoppas på sovmorgon.


Piggare?

Kanske lite idag, men trots allt däckad ikväll igen. Det kostar på att jobba en hel dag. Jag kom inte hem förrän strax efter halv sju. Det blev bilen även idag. Jag som alltid cyklar.

Nu har jag kurerat mig med nudelsoppa, och te. Det värmer gott i halsen. På det även en drink gjord på c-vitamin, och treo.
Nu skall jag försöka hålla mig vaken under fotbollsmatchen. Iallafall en liten stund........


Däckad.

Det känner jag mig efter elva timmar på jobbet. Unnade mig att åka bil idag. Genomförkyld och trött. Nu vill jag bara vila i soffan.

Tur att min snälla man har lagat pizza till mig. Det smakade mycket gott.




Skyltfönster.

Nu har vi varit ute och gått runt på stan i en timme. Allt är stängt, men jag tycker det är mysigt att kolla i skyltfönster. Det är så rofyllt på stan på kvällen när det är mörkt.

Väl hemma igen så smakar det gott med en kopp kaffe, och en chokladbit. Det är snart dax att sova igen. I morgon drar en ny vecka igång. Ytterligare en vecka närmare jul. Nu när jag jobbar känns inte julen som någon högtid, utan bara som en kampanj. Vad har hänt?

Jag spanade iallafall efter en ny julduk till köksbordet idag. Jag vill ha något nytt till advent, men hittade inget. Helst i vitt. Jag gillar vita saker till jul. Bara att leta vidare. Nätet kanske?




Köp-fest.

Det borde det bli med alla dessa kuponger. Det har kommit roliga brev med posten denna vecka.




Bakning.

Nu börjar jag att lukta nybakat igen. Jag har gjort lite nytta i köket. Det var egentligen planerat till gårdagen, men eftersom det blev jobb igår så gick jag skjuta på aktiviteten.

Nu väntar jag bara på att hålkakorna skall gräddas, så kan jag ge mig ut i solen en stund. Det lutar åt promenad idag då näsan har börjat att rinna. Vill inte vara snorig.




Vitaminkick.

Det känns som det blir en bra start på dagen. Näsan har börjat att rinna, så det är bara att ösa in C-vitaminer.

Jobb för maken idag igen, men äntligen en ledig dag för mig. Jag skall gå på hushållsarbetet istället.




Lördagsmiddag.

Jag har fixat förrätten till kvällens middag. Råraka med löjrom, röd lök och creme fraiche . Mycket gott, om jag nu får berömma mig själv.

Maken hade förberett varmrätten. Fläskfile med salami, och soltorkade tomater. Lite extra lindat med rökt fläsk idag. Ack så gott.

Nu har vi just gått en kvällspromenad för att kolla på vinterljus. Nu är vi värda kaffe och lite gottis.







Ensam ute.

Så kändes det i morse, när jag cyklade till jobbet. Mörkt ute och inte många som ä vakna.

Jag hann fixa massor innan öppning, och sen gick dagen i rasande fart. Det var inte meningen att jag skulle jobba idag, men det blev sjukdom. Det var kul att jobba.


Fredag kväll.

Fredagskvällen kom ovanligt fort även denna vecka.

I kväll blev det fredagstacos, som resten av den svenska befolkningen.

Målet är nu att hålla sig vaken över fotbollsmatchen. Jobb för både mig och Mats i morgon. Tidig uppgång gäller.





Jönköping.

Det blev en riktigt rolig arbetsdag idag, i Jönköping. Tiden bara rusade iväg. Jag hann kasta i mig lite thai-mat till lunch. Gott.

Det känns skönt att jag inte har så här lång resa till jobbet varje dag. Även att jag gillar att köra bil. Jag tycker det är avkopplande att lägga i farthållaren, och glida fram på motorvägen.

Det blev ett stop på Maxi på hemvägen. Skönt att få det gjort. Nu har vi festat på Maxis egengjorda grillspett.



Rolig dag.

En ovanligt rolig arbetsdag idag. Tiden bara rann iväg trots att det var mer än tolv timmar mellan avfärd från hemmet, och hemkomsten.

En omelett till kvällsmat, som vanligt. Mats hade redan käkat sina älskade korvar.

I morgon väntar nya utmaningar. Då blir det jobb i butiken på A6, Jönköping. Det skall bli riktigt kul.




60 minuter spinning.

Det blev spinning i kväll. Ett bra avslut på en bra dag.

Vi har haft en kanonbra dag på Scandic, och vi har lärt oss så mycket. Nu är vi riktigt laddade.


Frukost.

Det blev lite sovmorgon idag. Jag behövde inte stiga upp lika tidigt som vanligt. Skönt.

Nu har jag just ätit ägg, grape och smothie. Ute smattrar regnet mot rutan. Känns skönt att jag bara skall promenera till Scandic Hotel, istället för att cykla till jobbet. Konferens väntar och det skall bli riktigt kul.

Nu skall jag hinna stryka ett par saker också. Ha en bra dag.




Rolig step.

Det blev ett kul step-pass nu i kväll, med härliga Camilla. Det var riktigt avstressande med ett träningspass, även att det var fullt ös hela tiden.

Nu har jag käkat fisksoppa, som fanns kvar sedan i lördags. Den blev riktigt god, och mättande.

Nu fotbollsgala på TV.


Söndag snart slut.

Jag gav mig ut en sväng på stan för att köpa ett par linnen. Så fick jag för mig att jag skulle prova byxor. Jag var sugen på några "roliga svarta". Men inte hittade jag några. Jag blev bara svettig.

Mats hade åkt till jobbet när jag kom hem igen, så jag gick till gymet. Det kändes bättre än att slöa i soffan. Vips så hade ett pat timmar försvunnit.

Nu har jag fått lite kvällsmat. Nudelsoppa. Inte för att pengarna är slut, utan för att jag tycker det är gott.




Tulpaner.

Säsongens första tulpaner. Ovanligt tidigt. Jag brukar börja med röda till jul. Dessa fina fick jag av min svärmor igår. Tack.




Förmiddagsbak.

Tog och satte igång med bullbaket direkt i morse. Det blev några med saffran i också. Gott.

Efter baket luktade jag som en hel bulle så jag behövde vädras. Tog på mig joggingskorna och sprang tio kilometer. Härlig luft ute. Maken är förkyld och har ont i halsen, så han låg hemma i soffan och vilade.




Regning promenad.

Vi gav oss ut en stund på fötmiddagen. Det blev tio kilometer promenad. Det var meningen att det skulle bli det dubbla, men regnet gjorde oss blöta, och kalla.

Omelett och bacon till lunch värmde gott efter promenaden. Efter lunch förberedde vi lite inför kvällens bjudning. Vi har också tillbringat ett par timmar på gymet.


Redan fredag.

Oj, vad fort det blev fredag denna vecka. Jag kom hem från jobbet vid sextiden. Mats jobbar natt, så jag lagade lite mat, och unnade mig ett glas rött. Jag kommer säkert sova gott efter Dobidoo. Jag har förberett lite inför morgondagen, och tagit hand om lite tvätt. Nu är det soffan, och TV som gäller.

Nya hudvårdsprodukter.

Fick tips om nya hudvårdsprodukter från en kompis. Maria Åkerberg är namnet på produkterna. Inget jag hört talas om förut.Jag surfade in på nätet, och klickade hem några produkter. I dag har maken varit och hämtat mitt paket.Jag har just provat dem. De luktar underbart gott, och de känns så fräscha. Skall bli spännande att se hur de känns.

Hemma.

Tillbaka i hemmet. Det känns som om att jag har hunnit väldigt mycket på de två senaste dagarna. Utan stress känns det också som.Det regnade mest hela bilresan hem. Höstväder med andra ord. Linda jobbade i kväll så vi passade på att stanna till hos henne på Statoil i Jönköping. Där blev det kvällsmat, korv med mos. Sen lite gott kaffe på det. Statoil serverar himla gott kaffe.Vi hann med ett stop på Maxi. Skönt att få veckohandlingen avklarad. Lite gäster på lördag kväll, så det gäller att fylla kylskåpet.

Väla Centrum.

- Oj! Vad stort Väla Centrum har blivit. Jag har inte varit här på två år. Snacka om ansiktslyftning.

Jag blir helt yr bland alla affärer. Ett par påsar hoppas jag på att få med hem.

Styrker mig med en lunch. Toast på Waynes. Mozarella=mums.




Annorlunda.

I dag blev det en joggingtur i en annorlunda miljö. Mats släppte av mig i Pålsjö skog. En runda i skogen och tillbaka till hotellet slutade på 8,2 kilometer. Vädret var mycket skönare än jag trodde efter bara ha kikat ut genom fönstret.




Liten tripp.

Det blev en liten tripp. Helt oplanerat. Ett besök i Helsingborg.

Jobbmöte för Mats och jag hängde med. Vi körde ner igår efter jobbet. Det blev ett besök på Bishop Arms när vi kom ner. Det ligger i hotellets lokaler så det blev ingen längre promenad. Räkmackorna var lika stora, och smakade lika gott som vanligt.


Tisdag kväll.

En vanlig tisdag i livet har snart förflutit, igen.

Jobbet rullade på. Kerstin och jag käkade lunch på Linds. Det blev en sallad med kräftstjärtar. Det smakade kanon.

Nu ikväll har min man lagat varma mackor. Tack för det. Nu skall jag läsa lite i min nya "Allt om mat". Bara mattänk ikväll.


Ja, då hände det igen......

Yrhättan har varit framme igen. Valt fel konto i rullisten när jag skulle betala räkningar. Vips hade jag betalt 5000 kr till St1, istället för First Card. Tur att St1 är snälla och skickar pengarna åter till mig. Bara att betala dem till rätt konto.

Tur att dagen snart är slut, så att jag går vila en stund i sängen. Ny lång dag i morgon igen.

Ingen träning idag, men åtminstone en promenad hem från jobbet. Fyra kilometer i duggregn. Klagar inte på regnet för jag behövde verkligen frisk luft.


Sysslolös.

I dag blev jag helt sysslolös, några timmar efter lunchen. Det är jag verkligen inte van vid. Det brukar liksom inte hända.

Lite senare på eftermiddagen blev det en tur till gymet. Jag unnade mig en liten stund i solariet. Varmt och skönt. Styrketräning, och så 60 minuter spinning. Snacka om att benen kändes lite sega i början av passet. Men efter ett tag så gick det bra. Det vore väl konstigt om inte långpromenaden skulle märkas i benen.

Nu har vi käkat kyckling, sallad och tzatziki. Det blev visst lite mycket vitlök i tzatzikin. Tur att vi bara skall andas på varandra i kväll.





Förmiddags-promenad.

Det blev en härlig fömiddagspromenad idag. Skönt, trots att vädret är grått och trist. Promenaden slutade på sjutton kilometer. Det känns lite benen, men det är väl precis som det skall vara.

Nu har vi käkat lite lunch. Stuvade makaroner och falukorv. Gott.


Middag.

I dag serveras det pastasås med lövbiff, och champinjoner. Det smakar mums. Nu väntar jag bara på kaffe på maten.




Weekend-resa.

Trevligt med en liten tripp, och en natt på hotell.

I går kväll käkade vi en god middag, med Linda och Erik. Vi var på en restaurang som heter "En italienare och en grek". Mycket god mat serverades det där. Plankstek för min del.

I dag blev det först en stadig hotellfrukost. Lagom mycket godsaker serverades. En promenad runt Munksjön efter det. Tur till A6 med Linda och Erik. Inte blev det något shoppat idag heller. Vad är det som har hänt?


Blåsigt Jönköping.

I den här stan blåser det nästan jämt. Så även idag. Vi har gått en liten runda på stan med Erik och Linda. Mats slog till och shoppade ett par nya jeans. Bra gjort.




Morgonstund.

Frukost, och en ny dag börjar. Dagens frukost, smothie gjord på banan, hallon, kvarg, havregryn, proviva och proteinpulver. (Jag får i mig ganska mycket på kort tid.)

Det skall bli ett besök i tvättstugan, och en joggingtur. Runt lunch åker vi söderut, mot Jönköping. Det blir besök hos Linda och Erik.


RSS 2.0