Torsdag.

Unnade mig lite sovmorgon i dag. Klockan var nästan åtta när jag vaknade. Jag brukar gå upp samtidigt som Mats, men idag blev det dom sagt var lite annat.

En löprunda och utbildning på Trr. En liten tur på stan, och så var det dags att fixa kvällens middag. Var tog dagen vägen?



Kvällsmat.

Dagen närmar sig sitt slut igen. Excelkurs, jobbsök, löpning och lite hushållsarbete. Vips är det dags för kvällsmat igen. Slanka linjen gäller idag.



Roligt att shoppa.

Vissa dagar är det lite extra roligt att shoppa. Fick mycket för pengarna idag.



Varma och sköna....

......att springa i. Kanske lite för snygga att ha under tightsen, där de inte syns.



Två härliga långpass.

Ja, då var det söndag igen. Vips, vad tiden går fort.

Det har blivit två härliga långpass på lätta ben. I lördags 23 kilometer med fartökning. Tillsammans med Nathalie. Vilket underbart löpväder det var. Vindstilla och bara sopade cykelbanor. 

I dag söndag, ledare för löppass med Nocout. God tur även idag även om det var lite mera blåst. Totalt 21 km idag.

Jag känner mig riktigt nöjd med helgens 44 km. Men i morgon väntar ett lite snabbare pass, och flera kilometer. 12 kanske det blir.



Lördagsmiddag.

Lagade rullader till lördagsmiddag. Beställt av maken, och Per Morbergs recept. Mums.



Sveriges mästerkock.

Jag lagar lunch och lägger upp det på tallriken. Funderar över vad jag fått för bedömning av Leif i Sveriges Mästerkock. 

Kanske det skulle passat bättre in i programmet Här har du ditt kylskåp. Om nu det är någon som minns det programmet.

Trots allt så blev det en vegetarisk lunch som smakade riktigt bra. Det är liksom huvudsaken.



Härligt kallt.

Äntligen sådär härligt kallt. Nästan minus sju och sol. Kan kanske ändå inte kallas vinter, då det saknas snö.

Underbar förmiddagspromenad med andra ord.



Rosa bullar.

I dag var det en liten kille som önskade sig rosa bullar igen. God fika efter en och en halvtimmes utelek, och även kollat på grävskopor.

Två härliga löppass, tvättstugan, städning, hämtning av Vincent och lite Nocoutarbete. Vips så är det kväll igen. Nu idrottsgalan på TV.



Sommarskor.

Det känms lite konstigt att prata sommarskor så här mitt i januari. I somras önskade jag mig precis såna här skor. Mina döttrar sa att det inte fanns några, och att det berodde på att de var ut. Men, idag fsnns de i skoaffären. Inte de billigaste, 1098 kronor, men ändå.
Det blir till att suga på karamellen.



Lördagsmiddag.

Toast Skagen. Alltid en favorit för mig som älskar skaldjur.
Parmalindad kycklingfilé, potatisklyftor och bönor.
Glass.

Mätta och belåtna även denna lördagskväll.



Tulpaner.

Det ser inte direkt ut som tulpaner.

Tulpaner ger en känsla av vår. Jag köpte även nya lite ljusare gardiner till köket, men de är inte på plats ännu. Lite för kallt för att tvätta fönstren just nu. Jag får ta det en annan dag.

Som vanligt har det gått i ett idag. Företagsfrukost på Trr, promenad, lite fix vid datorn, lunch och en eftermiddag med Vincent. Fredagskvällen innehåller som vanligt middag och På Spåret.



Skön vårtur.

Tro det eller ej, men i går när jag gav mig ut på en löprunda kändes det som vår. Solen sken, lite vind och jag sprang bara på sopade cykelbanor. Så bra känsla.

Efter lunch tog jag en promenad till makens jobb. Dp var det allt annat än vårkänslor. Snöstorm. Fast det var ganska mysigt trots allt när jag hade varma kläder på mig.



Spanskt tema.

I går kväll var några tjejkompisar på besök. Alltid lika kul, och lika många skratt som vanligt.

Jag satsade på att laga tapas såsom köttbullar i tomatsås, baconlindade daddlar, quesadillias, heta räkor i vitlök och chili, potatis i aioli och såklart lite småplock i form av skinka, korv, ost och oliver. Det såg ut som det uppskattades för det var tomt på faten.

Givetvis serverades det även Sangria.




Flourtanten.

När vi gick i skolan så gillade vi inte flourtanten. Då kom hon varannan vecka. Lyckades vi missa henne, så var vi glada. 

Tur att det går att ändra sig. Nu för tiden är det skönt att skölja tänderna. Känna sig frisk och fräsch i munnen.



Broccoli.

Nyttigt och gott. Var nere och handlade lite på förmiddagen. Där var det två färska broccilibuketter för 15 kronor. Föll för reklamen, och det blev broccoli till lunchen.



Bra helg.

Vilodag från löpning igår. Kändes lite ovant. Ett givande möte med Nocout istället.

Men, idag söndag blev det 22 km. Skönt i snöfallet. Lunch och en promenad i sju kilometer. 

Unnade oss en kvällsmat på Mörners. Mätta och belåtna kommer vi sova gott i natt.



Lunch.

Då är det dags att testa något nytt till dagens lunch. 



Räksallad.

Skaldjur är en klar favorit. I dag blev det räksallad till lunch. Mums.

Innan lunchen löpning femton kilometer. Skönt väder men lite seg efter gårdagens intervaller.



Pyjamasbyxor....

.....eller det blev nog mysbyxor. I höstas fyndade jag dessa på Lindex för 40 kronor. Supersköna.



Lite extra energi.

Ibland kan det bara gott med lite extra energi. Unnade mig en Nocco till lunchen. Undra om det var den som gjorde att det kändes bra under löprundan.

Besök hos arbetsförmedlingen på förmiddagen. Eftersom att jag inte får någon a-kassa, så var de inte så intresserade av mig. Jag fortsätter hos Trygghetsrådet.

Jag har sökt ett par jobb idag. Spännande att se jur det går med dem.



Äggröra.

Jag älskar äggröra, både till frukost, lunch och kvällsmat. I kväll blev det lite parmesanost på. Gott.

I dag har det varit åtta timmars arbetsdag även för mig. Förskolan var stängd idag så Vincent har tillbringat dagen här. Det blev ett besök i Trädgårdsföreningen på förmiddagen. Stort lass med korv, makaroner och ärtor till lunch. Och så en massa lek på eftermiddagen.

Ett lugnt löppass med Nathalie fick avsluta dagen. Överraskande skönt väder ute nu i kväll.



Julklappslakan.

Då har jag bäddat med våra nya julklappslakan. Det blev vitt, ljust och fräscht. Med andra ord enligt plan.
Jag kommer att sova gott i natt.

Jag hade lite svårt att sova i natt, för det kröp i mina ben. De är fortfarande i olika färger men som tur är så blir det bara bättre och bättre.

Det har gått i ett och så även idag. Mats jobbar så jag har ägnat mig åt tvätt, städning och matlagning.



Bra löparhelg.

Många kilometer har det blivit i helgen. 10 i fredags, 18 i går och så 23 idag. Måste erkänna att de sista två hem från Ryd var lite sega idag.

Vincent sov hos oss i natt så det blev dåligt med lunchförberedelserna innan löpning. Jag skickade maken att köpa varsin kebab till lunch. Vi sparar på laxen tills i veckan.



Skridskor.

Det blev sovmorgon även i morse då vi inte satt klockan. Frukost vid halv nio. En tur till ICA, en löprunda och vips var klockan ett och det var dags för lunch. Kycklingsallad.

Jessica hämtade upp oss på eftermiddagen för en tur till Vallastaden. Skridskor stod på programmet. Iallafall för Vincent och morfar. Jessica och jag höll oss vid sidan av. Det kanske var säkrast för isen vsr ovanligt hal idag.



Sovmorgon.

Oj då! Klockan var nästan halv nio när vi vaknade idag. Jag känner mig riktigt utvilad, och inte så där seg som det kan bli ibland när jag sover länge. Vi har hört en hel del från nattens storm. Det har kännts skönt att vara inne när vinden viner utomhus.

Lunchen är på gång. Maken har önskat tacopaj, för att det var så länge sedan sist. 

I kväll blir det intevaller. Jag funderar över om det finns något håll det inte blåser ifrån på Ljunkan idag. Det finns iallafall inga träd som kan falla ned på löparbanorna.



Årets första kilometrar.

Dags för årets första runda, fjorton kilometer. Lite stum i benen eftergårdagen, och lite stel efter de blåslagna benen. Men det kändes gott att vara igång igen.

Nu har jag satt ett nytt årsmål. 365 mil under år 2019. Det blir en mil om dagen. Så efter fjorton idag ligger jag på plus.



Gott nytt 2019.

Firade in det nya året med en tre-rätters.

Chiligratinerad hummer.
Inbakad fläskfilé med rostade grönsaker.
Vit chokladmousse med hallon.

RSS 2.0