Silverbröllop i huvudstaden.

Nu har jag packat loite inför morgondagens tripp till huvudstaden. Vi tar tåget i morgon klockan tio. Vi firar silverbröllop på tisdag. Helt otroligt så fort det har gått.

Vi ser fram mot några avkoplande dagar. Som sagt var. Det har gått i ett här hemma.


Blåsor i handen.

Det beror inte på golfspelet att jag har blåsor i handen.

Vi startade dagen på Landeryd. Solig, varm och härlig runda. Nära handicapsänkning igen. Solen har solbränt oss idag vilket känns mycket skönt. Mats nya klubbor funkade galant.

Snabblunchen bestod av falukorv och potatismos. Enkelt men riktigt gott.

Jessica och jag tog en tur till IKEA. Vi köpte ett köksbord. Otur att det bara fanns en stol i lager. Jessica får köpa stolarna under morgondagen. Jag skruvade ihop bordet, ett slagbord. Reslutatet blev ett snyggt bord, och blåsor i handen. Jessica är nöjd med sin nya lägenhet. Hon säjer att det blir för fint för henne att bo där. Jag tycker hon är värd en fin egen lägenhet.

Ett glas rött och nymålade naglar blir avslutningen på kvällen.


Lördags-golf.

Lördag och vi startar dagen med en golfrunda. Regnet höll sig borta så golfvädret var bra. Nära handicapsänkning. Men vad hjälper nära.

Maken lånade med sig ett test-set klubbor från Taylor Made. Eftrer rundan chokade han oss med att köpa ett nytt järnset, driver och bärbag. Det var verkligen på tiden. Test av de nya klubborna sker i morgon.

Jessica och jag drog till hennes lägenhet, för att fixa lite saker på eftermiddagen. Svettigt. Lite fest på kvällen. Det är ju trots allt lördag. Mats stod för middagen. Gott som vanligt. Nenne och Jessica käkade med oss. Vi gav oss ut på stan, och tog ett glas lite senare. Det är himla bra att bo mitt i stan.


Det går i ett......

Och jag är ledig. Vilket liv det är.........

I går var det först golf. Lunch på Linköpings GK. Släpkärra från Statoil. Packad full med saker från förrådet, och avlastning i Jessicas lägenhet. Jessica jobbar. Jag, Mats, Nenne och Linda sliter med flytten. Jessica och jag fixade i lägenheten till klockan tio. Sov gott.

I dag tvättstugan, lagade två lasagne. Tur till IKEA. Mats och jag fixade lite i Jessicas lägenhet. Snabblunch hemma i köket. Linda och jag på shopping på Mio, Maxi och Systemet. Stop i Jessicas lägenhet. Saaben är lastad full med saker. Nästa flytt är på G. Linda drar till Jönköping i morgon. Mats och jag en tur på stan. Pizza på balkongen.

Snart får dock sova en stund, innan morgondagen väntar på oss.


Golf och flytt.

Det är vad som står på programmet idag.

9.15 slår vi ut på Linköpings GK, tillsammans med Nenne. Det skall bli kul. Banan var så fin förra gången vi var där, så vi hoppas på samma idag. Efter rundan skall vi bjuda Nenne på lunch. (Lite fjäsk.) Eftersom vi inte har något drag på vår bil så behöver vi hans hjälp till flytten.

Jessica får nyckeln till sin nya lägenhet nu idag. Hon jobbar. Då blir det Nenne, Mats och jag som får ta en tur till förrådet i Hackefors. Lasta den hyrda släpkärran, och bära upp alla grejer till lägenheten. Fjärde våningen, men det finns som tur är hiss.

Nu laddar vi först för en lyckad runda. Handicap-sänkning? Det vore iallafall på tiden. (Det tycker min man också.)


4 x 30.

Träning i 4 x 30 nu i kväll.

Spinning, Frisk, Mage och så en Body Step till slut.

Det känns skönt att ha det avklarat. Nu kan jag med gott samvete sitta i soffan.

Innan dess så hade vi klarat av 18 hål på golfbanan. Nenne hängde med oss hem efter rundan. Döttrarna dök upp från sin shoppingrunda. Vi åt en sen lunch tillsammans. Hämtmat från Ming Palace. 325 kronor för allihopa. Det är sjukt billigt. Billigare än alla hamburger-restauranger. Och så mycket godare.

Nu laddare vi för morgondagen. Då blir det golftävling igen. Kul.



Närmast hål.

I dag var det dax för golftävling, igen. Kul. För damerna gällde närmast hål, på hål nr 17. Där var jag närmast. Så kul att få gå upp och hämta ett pris. Totalt kom vi tia. Det hade blivit en mycket bättre placering om vi inte spelat bort oss totalt på två hål. Det är så lite som behövs. Men inte är det lätt inte.

Vi firade med lite mat på Stångebro Gatukök på hemvägen. Verkligen gott.

Nu ikväll blev det ett spinningpass på Frisk. Jag tror att vi kommer att sova ganska gott i natt.


Jag bakar scones.

Det känns som att det var mycket längesedan som jag bakade scones. Jag blev helt plötsligt lite sugen på det. Mats och Jessica är på spinning. Hoppas att de är sugna på scones när de kommer hem igen.






Restaurang-besök.

Vi beslutade oss för ett restaurang-besök i går kväll. Riva blev det. Mycket, mycket gott och trevligt. Jessica var med oss också. Vi träffade ett par andra semesterfirare som vi tog ett glas tillsammans med på torget. Jag åt fisk, och kände mig mycket nytttig. Omega3 gör susen.

Efter detta sov vi gott och lyssnade till regnet. Förhoppningsvis skall det vara slut på regnet nu.


Vintips.

Ytterligare ett vintips. Smakar mycket bra. Enligt min ´´app´´ vinvin  så var detta vin mycket prisvärt, och fick fyra stjärnor.

Det blev ett gym-besök på em och 55 minuter på löpbandet. Svettigt, då fläktarna på gymet hade slagits ut av nattens åskväder.




Golftävling.

Det var att stiga upp i ottan. Tur att vi är morgonpigga. Vi slog ut 06.30 tillsammans med ett lag som bestod av far, och son. Trevligt sällskap.

Första nio hålen gick jättebra. De sista nio gick mindre bra. För min del. Maken spelade naturligtvis lysande golf, och jag sabbade det. Nu säjer han att han surar. Men jag vet inte om det är riktigt sant. Nu laddar vi om och satsar på nästa tävling. Den är redan på måndag.

Vi tog en lunch på Satoil. Mosbricka med korv. Mums. Så fick vi träffa Linda också. Hon är hos Erik hela helgen.


Sista arbetsdagen.

Nu är det bara en enda liten dag kvar att jobba. Den kommer säkert att gå lika fort som alla andra dagar denna vecka har gjort.

Hualigen vad det regnade i natt, och i morse. Åskan mullrade för fullt också. Jag hoppas verkligen att det här var det sista skitvädret på länge. Jag vill ha sol, och sommar på min semester.

Jag hoppas på att hinna en tur på stan efter jobbet. Jag tänkte köpa lite nya golfbollar inför morgondagens tävling. Jag skrev i anmälan att vi ville ha en tidig start. Då hade jag inte räknat med att det skulle bli 06,30. I Vesterby. Det blir till att stiga upp i ottan i morgon.


Två dagar kvar.

Nedräkning.

Bara två dagar kvar att jobba, och sedan är det semester. Det skall bli så skönt. Nu är det semester på ´´riktigt´´. D.v.s att både Mats och jag är lediga. Det skall bli kul att hinna umgås ordentligt. Tiden går så fort när alla jobbar.

Jag hoppas att solen kommer nästa vecka. Jag skall surfa in på SMHI:s hemsida för att se om jag blir glad eller inte.


Pizzakväll.

I kväll skall det bli pizzakväll hemma hos oss. Det innebär att mina föräldrar kommer till oss, och bjuder oss på pizza. En tradition från nittiotalet. Den startade i samband med att vi cyklade Vätternrundan. Då bjöds vi på pizza samma kväll, efter målgången. men nu är det ett tag sedan som vi cyklade runt Vättern. Tur är iallafall att pizzakvällarna håller i sig.


Våldsam dammsugerska.

Jessica anmälde sig för dammsugning i går. Snällt. Vips så gick dammsugaren sönder. Jessica trodde att det var för att hon nu har blivit för stark. Efter all träning på Frisk. (?????)

Otursdammsugare är vad det är. den har redan varit på reparation en gång. Den gick sönder bara sådär när jag dammsög. Vi får nog satsa på ett annat märke nästa gång.


Skön cykeltur.

I dag belv det en skön cykeltur till jobbet. Som grädde på moset var det även medvind. Jag kände mig pigg när jag kom till jobbet. I går blev det dock bilen. Regnet öste ner. Då var jag glad att jag inte hade semester. Det fina vädret kommer nästa vecka, för då skall jag vara ledig. Är det inte så?

Tre veckors härlig ledighet väntar på mig. det skall bli så skönt. Golf, träning, några utflykter och massa med frisk luft skall det bli. ett och annat restaurangbesök blir det säkert också.

 


Jobbsöndag.

Jobb idag. Mycket att göra så det var riktigt kul att jobba. Vips så var klockan fem, och det var dax att gå hem.

Lite kvällsmat. Stekt färskpotatis med ägg. Nu väntar en kopp kaffe på mig. Choklad till detta? Det ser inte så ut för det är ingen som vill gå, och köpa.


Lördag mitt i juli.

Nu är vi mitt i juli. Hualigen vad tiden går fort. Sommaren bara rinner iväg. Jag vill hålla den kvar, länge..........

En tur på Landeryd på förmiddagen. Naturligtvis. Jag är mest nöjd med första nio hålen på dagens runda. I morgon blir det ingen golf för mig. Jag jobbar. Men snart, semester. Då skall det bli mycket golf. Riktigt kul.

Vi har lagat mat, och paj till efterrätt. Mätta. Då var det skönt att gå en tur på stan. En hel del folk men inte så många som vi kände. Vi kollar lite på TV istället. Hipp, Hipp. Ett och annat skratt kanske.


Köttfärssås och 2 x gym.

Jag har varit ledig idag. Tänkte att jag skulle vara lite nyttig först på morgonen. Jag lagade köttfärssås, och resultatet blev åtta matlådor med fullkornspasta, och köttfärssås.

Morgonpromenad, 5 km runt ån. Efter detta styrketräning på gymet. Jessica och jag hämtade hem lunch från Hälsofreak. Smiidigt att ta med sig maten hem direkt på tallriken. Det känns så bra att hämta på Hälsofreak för de har så nyttig, och god mat. Vi tog en runda på stan efter lunchen. 50% på allt i Peak-affären. Resultatet blev en golf-kjol till mig. Någon som är förvånad?

Mats och Jessica drog till gymet ikväll igen. Jag hänger med, och går lite på bandet sa jag. Resultatet blev 75 minuter på bandet. Blandat löpning och gång. Riktigt skönt, och jag blev riktigt trött.

Nu har vi festat på sushi. lika gott som alltid.


Chicken Fajitas.

i går kväll lagade jag Chicken Fajitas till familjen. De blev riktigt goda, om jag får säja det själv. Det blev inte riktigt enligt det vanliga receptet. Jag använde men egen inspiration.

Familjen drog till gymet, och lämnade mig med tvättstugan före maten. med andra ord blev det ingen träning för mig. Skönt att tvätten blev klar iallafall. Det är jämt stora högar av tvätt.

Nu väntar en dags jobb igen, och ett race på Maxi. Efter detta så får vi se vad det finns kvar av kvällen.

Ha en bra dag.


Arbetsdag igen.

Arbetsdag igen. Det gick riktigt bra. Det var mycket att göra så tiden bara flög iväg. Roligt. Det är så det ska vara. Jag var såklart lite yr när jag inte jobbat på två veckor.

Nu ikväll har det varit ett besök på gymet. Jag värmde upp i cross-trainer´n och kände att mina ben var så sega. Efter lite styrketräning kom benen dock igång igen. Det blev 35 minuter på löpbandet. Skönt.

Favoritkvällsmat på balkongen. Mackor med tomat, mozarella och basilika.


Tapas på söndagskvällen.

Det blev ett besök på tapas-restaurangen nu ikväll. Gott. Vi beställde en färdig meny så vi inte skulle få beslutsångest om vilka rätter vi skulle beställa. Det kändes lite lyxigt att gå ut, och käka en söndagskväll utan att det var planerat.

Golfen blev bara halv idag. Det kom en massa regn så vi klev av efter tolv hål. Typiskt att det hade gått riktigt bra tills det började att regna. Det fick bli en långpromenad istället när vi kom hem.

I morgon väntar jobb igen. Jag har nu varit ledig i två veckor vilket har varit underbart skönt. Nu skall jag jobba i två veckor innan jag får vara ledig i ytterligare tre. Då är även Mats ledig vilket skall bli trevligt.


Alex 1år.

Lördag - ett-årskalas för Alex. Det var dax att fira Alex i Malmslätt på lördagskvällen. Det blev ingen bil över till Mats och mig, eftersom Linda jobbade sent, och Jessica var i Helsingborg. Det gick alldeles utmärkt att cykla. Vi tog det lugnt dit för att inte bli så svettiga. På hemvägen var det ingen vind, så vi bara susade fram. Vi bjöds på grillat som smakade mycket gott.

Naturligtvis så hade vi hunnit med en golfrunda på förmiddagen. Ett varv på Södra. Mats sa att han satsade på handicap-sänkning när han slog ut på första tee. Han lyckades. Grattis till detta.


Heldag på Landeryd.

Snacka om en heldag med golf idag. Tre timmar kurs mellan nio och tolv. Det var lika bra idag som igår. Jag har lyssnat på Linda, golfpro och försökt att mata in allt i huvudet. Det har verkligen varit två kanondagar. Värt varenda krona. Lite medhavd lunch satt fint efter kursen. Mats och Nenne kom upp, och 13.06 slog vi ut på Norra banan.

Nu känns det lite i kroppen att jag har varit igång hela dagen. Jag har just satt mig i soffan med ett glas rött. Linda jobbar, och Jessica har åkt till Helsingborg. För vår del skall det bli hämtmat. Det köksjobb som skall utföras är stekning av ägg. Jag vill så gärna ha äggmackor på morgondagens golfrunda.


Golfkurs.

I dag har jag varit på golfkurs. Tre timmar på förmiddagen. Det var så himla bra, och kul. Jag känner att jag har lärt mig massor. I morgon är det dax för ytterligare tre timmar kurs. Det ser jag verkligen fram mot. Linda, vår golf-pro var så duktig. Det var så intressant att höra när hon lärde ut sina kunskaper. Vi var fyra stycken på kursen, så det var kul att träffa lite nya människor.

Nu i eftermiddag har jag haft en date med ´´Lilla Marie. Vi gick till till Bistro Charken. Där blev det hamburgare med rödvin. Himla trevligt att sitta där och prata lite i solen. Det måste vi göra snart igen.


Skadad fågel.

I går pratade Mats, och jag om att vi såg så lite småfåglar här i stan. Det är mest kajor, och skrikande måsar. Det skulle jag inte ha sagt. I morse hörde jag något flaxande. Det kändes som fågeln var inne i vardagsrummet. Jag kollade ut på balkongen, men såg ingenting. För säkerhets skull så stängde jag dörren. Till slut fick jag se en fågel bakom ljuslyktan. Jag är lite rädd för fåglar, så jag visste inte vad jag skulle göra. Till slut tog jag mod till mig, och stack ut ett paraply för att fågeln skulle flytta på sig. Den flyttade sig en bit.

Jag satte upp en lapp på dörren. Öppna ej dörren - skadad fågel, stod det på den. När jag kom hem igen hade Linda lyckats få den att flyga iväg. Puh.


Bra golf.

Nenne och jag har spelat golf idag. Riktigt bra golf. Kul. Första nio hålen gick kanonbra för oss båda. Vi flippade ur lite efter fikat. Men jag repade mig på slutet, och resultatet blev riktigt bra. Kul. Det är så bra för självförtroendet. Nu väntar det en golfkurs. Tre timmar både på torsdag, och fredag förmiddag. Då skall jag lära mig en massa bra saker. Det är iallafall tanken.

Nu ikväll har det blivit kvällsmat på balkongen. Räkmackor. Jag är proppmätt, igen. Vi tog lite rosé till detta. Det får vi eftersom jag har semester.




Inte en bild från Landeryd, men ändå........



Skön semesterdag.

I dag har jag haft en skön semesterdag. Jag tog en 5 km lång morgonpromenad längs ån. Efter detta blev det ett besök på gymet. Skönt för kroppen.

Jag orkade inte laga lunch så jag fortsatte i sundhetens tecken. Jag hämtade lunch från Hälsofreak. Det är så nära så det går att ta med sig maten direkt på tallriken, för att äta den på balkongen. Det blev vrap med kyckling, och tzatziki. Mumma.

Jag gick en liten promenad på stan på eftermiddagen. Lite småshopping att fixa.

Nu ikväll har det varit kvällsmat på balkongen, och nu allsång. I morgon är det dax för en golfrunda. Jag läste golftidningen nu på eftermiddagen, och det gjorde att jag blev så spelsugen. Det skall verkligen bli kul att spela i morgon.


Kusin på lunch.

I dag har jag bjudit min kusin, Åsa på lunch. Trevligt. Det bjöds på paj med lax, och spenat. Vi har alltid mycket att prata om så munnarna går i ett. Någon som är förvånad?

Vi tog också en liten tur på stan efter lunchen. Åsa rekommenderade något som skulle stärka naglarna. Det fungerar verkligen, enligt henne. Och på väldigt kort tid. Jag vill göra lite längre naglar.

Dagens motion, promenad på morgonen. Mats och jag tog en tur till gymet på kvällen. Skönt.

Nu ikväll har Mats bjudit alla flickorna Nilsson på Sushi. Mums. Tack så mycket.


Mera golf.

Som vanligt bär det är helg så startar vi dagen med golf. Det är så himla kul. Lagom skönt med runt tjugo grader nu idag.

Väl hemma igen blev det en enkel lunch som bestod av korv och stuvade makaroner. Jag blev så himla mätt. Stuvade makaroner lägger sig som bomull i magen.

Shopping på Maxi har vi också hunnit med. Nu väntar en längre promenad.


Varm lördag.

En varm lördag, eller kanske rättare sagt en klibbig lördag har det varit.

En tur till golfbanan. Runt omkring oss var det väldigt mörka moln, och åskan mullrade. Men inget regn eller åska på oss. Skönt. 

Lite ´´party´´ hos oss på kvällen. Jag tyckte vi skulle fira Nennes semester som börjar på måndag. Jag fixade pastasås. Nenne, Mats, jag, Linda, jessica och Malin käkade. Mycket trevligt. Vi tog oss ut en tur på stan efter detta. En uteservering fick sig ett besök.


Linköpings GK.

Mats slutade lunch nu idag. Då hann vi med en runda på Linköpings GK. Mycket roligt. Varmt och skönt också för den delen. Väldigt fin bana.

Jag startade dagen med en promenad, 5 km. Efter detta en tur till gymet. Det känns i benen att jag har gått en hel del idag.

På hemvägen från golfbanan så investerade vi i ett parasoll till balkongen. Det blev bra. Vi hann även en runda på stan. Mats köpte en tröja.

Hämtmat från Ming Palace. Vi var inte så sugna på matlagning. Nu är vi mätta, och skall bara dricka lite kaffe.


Restaurang Riva.

Det blev en god middag i går kväll. Vi fick köa lite för att få ett bord ute men det var det värt. Vi festade på förrätt, varmrätt, och cappucino till efterrätt. Allt smakade väldigt bra. Det är alltid mysigt med ett restaurangbesök.


RSS 2.0