Premiär för Jessica.

I dag har det varit premiär för Jessica på golfbanan. Det verkade som hon gillade det. På förmiddagen så gick jag, Mats, Nenne och Alexander ett varv på Norra banan. Kul. Så här bra har det aldrig gått för mig förut. Då blir jag sugen på att spela mera. Efter det kom Jessica och mötte oss och vi käkade lunch i golfrestaurangen. Nötstek, stekt potatis, sås och lingon. Det var riktigt gott.

Efter lunchen gick vi ner till ranchen för att Jessica skulle få öva lite på att slå. Vi tog även ett varv på korthålsbanan. Jessica var glad för att hon lyckades med att göra ett par. Vädret var inte det bästa på eftermiddagen, men vi har fått en massa frisk luft idag vilket är skönt.

Nu är det kväll och vi har just käkat. Det blev lite småplock som räkor, skinka, oliver,ost, baugette och ölkorvar. Jag hade även gjort tortillias med spenat och färskost. Ja, så då är vi mätta igen. Vinet smakade också gott. I går när jag läste tidningen såg jag att de rekommenderade ett av mina favoritviner när det gäller lådvin. Baron Ricasoli. Kul att se att tidningen har samma smak som jag. Eller är det jag som har samma smak som tidningen?




Tända ljus.

Mycket jobb har det blivit denna vecka. Det kan jag lugnt säja. Tidiga mornar och sena kvällar. Hualigen vad tiden har rusat iväg. Hela första veckan efter semestern är snart slut.

Jessica kom ut och mötte mig och sedan handlade vi på Maxi tillsammans. Där var det lugnt. Undra om lönen redan är slut för många? Vi köpte med oss några sushibitar och ett gott olivbröd, att käka när vi kom hem. Vi lyxade oss, och satt framför TV:n och käkade. Det kändes så ruggigt, kallt och mörkt inne så vi tände ljus. Ljus hör till hösten. Inte till sommaren. När hösten närmar sig är det dax att gå på IKEA och köpa hem värmeljus, och stearinljus för att lysa upp i hemmet. Då är det jättemysigt med ljus. Jag vill bara inte vara där riktigt ännu.

Är det för mycket begärt att det skall vara sommar på sommaren?


Lill-lördag.

Inte för mig men för brudarna på altanen. Jag har lagat Thaigryta, enligt Lindas egna recept till dem. Jessica ringde och sa att hon bjudit Stina på mat. Resulatet blev att jag lagade maten. Ursäkten var att hon bara kunde laga ris som skulle kokas i tio minuter. Inte det som skulle kokas i tjugo minuter. Vad är skillnaden?

Nu sitter de på altanen. De trodde inte jag ville sitta där för att jag inte gillade deras musik. Jag provade ett tag. Problemet var inte att musiken var störande. Den hördes inte för de skrek och levde sig in i sitt spel. Yatzy...!!! Jag trodde det var ett stillsamt sällskapsspel.

Nu har jag även betalat min skuld till Jessica. Hon sa att jag var skyldig henne pengar för hon hade köpt whiskey till Mats. Hur kommer det sig då att jag blir skyldig henne pengar?
Likadant kan det vara annars också. Linda kommer hem och säjer.
- Du är skyldig mig pengar.
- Varför......????
- Jo, jag har köpt linsvätska, och laddat mitt busskort.
Hur kommer det sig även då att jag blir skyldig henne pengar?

Förresten så shoppade jag en väst och ett paraply idag. Jag åkte förbi en golfbutik som jag inte varit i förut. Där fanns många fina saker. Min make sa tidigare i veckan att jag behövde ett riktigt golfparaply. Så han kanske t.o.m tycka att det var ett bra köp. Det var skitsnyggt i rosa, svart och silver.

Undra om någon har blivit skyldig mig pengar nu när jag har shoppat...........????

Linda på Zakynthos.

Jag fick ett sms från Linda idag på förmiddagen där hon berättade att hon satt på transferbussen och svettades. Jag kunde inte låta bli att svara.
- Så synd det är om er.
Det är lite så att jag som mamma kommer att vara lite nervös under dessa två veckor hon är borta. Jag har ju också varit utomlands när jag var ung. Det är inte så många år sedan, så jag har inte glömt hur det var.

Ännu en jobbardag är till ända. Jag har lagat toast till mig och Jessica. Det är gott med en hederlig toast med ost, skinka och tomat. Även idag ser vi på allsång. i dag är det allsång på Skansen som gäller. Jag har bara sett det ett par gånger tidigare i år. När vi slog på TV:n fick vi se en intervjuv med min svåger. Direkt fick Jessica ett sms från sin kompis.
- Vad lika han och din pappa är.
Jag ser inte det på samma sätt då jag tycker de är så olika i sättet.


Jobb igen.

Ja, det kan jag verkligen säja efter den här dagen. Jag har varit i butiken från sju till sju. Sjukt mycket folk som bara handlar. Det är julrusch mitt i sommaren. Jag undrar om folk inte har något annat semesternöje än att shoppa. Visst tycker jag också att det är kul att shoppa men inte varje dag hela semestern. Många pengar till butiken blir det iallafall.
Jag var inte så yr som jag trodde att jag skulle vara. Det gick över förväntan att komma in i det igen. I morgon väntar en ny lång jobbardag. Tur att jag har ett roligt jobb även om det kan bli lite mycket ibland.

Nu ser jag och Jessica på Allsång med Lotta på tv. Jag fick ok från Jessica att sjunga med om jag ville. Nu är det så att jag sjunger hellre än bra. Men är det allsång så är det.

Här kommer lite sommarblommar.



Semestern slut.

Snart är det slut på fyra veckors skön semester. Jag kunde gärna vara ledig lite till för tiden går så fort och det finns så mycket att göra. Vi har varit så aktiva under vår semester så det är inte så svårt att komma igång. Känns lite tungt att det är ett år till nästa långsemester. Jag har loggade in mig på min jobbdator för så jag kunde komma igång lite och läsa mail.

I dag startade vi dagen med en golfrunda igen. Lagade lasagne när jag kom hem. Vi blir alltid så mätta av lasagne. Mats jobbar nu ikväll så det är bara Jessica och jag hemma. Vi tänkte slå till och steka oss lite pannkakor till kvällsmat. Typisk svensk mat känns bra. Vi har en massa blåbärsylt som vi kan ha till pannkakorna. I morgon är det dax att käka matlåda igen. Jag har laddat in ett gäng i frysen under den här veckan. Bra att ha ett lager att plocka av.




Golftävling.

I dag har jag deltagit i mitt livs första golftävling. En ny upplevelse. Jag var nervös innan det var dax att slå ut. Kändes pirrigt eftersom att de som vi skulle gå med hade mycket lägre handicap än vad jag har. Men de var supertrevliga så vi hade en rolig runda tillsammans. Spelet var kanske inte det bästa. Mats och jag spelade i ett lag så jag fick lita till honom. Vi kom iallafall inte sist i tävlingen. Vår placering blev 55 utav 75 deltagande lag. Det kan bara bli bättre i framtiden.

Nu har vi grillat. Jag gjorde några nya tortillias på grillen. Jag började med tortillias som jag bredde färskost på. Ovanpå detta färsk bladspenat som jag brynt i olja. Efter detta ytterligare ett tortillabröd med färskost. Sedan var det dax att värma dem på grillen. Det smakade himla gott. Så nu är vi mätta och belåtna igen.

Nu skall vi slappa och sova lite innan det är dax att ge sig ut på Landeryd igen. Jag längtar redan dit för det är så kul att spela. Ha en bra lördagskväll.


Thai-lunch.

Jag håller just på att laga thai-lunch. Väntar på att Linda ska komma hem så vi kan äta tillsammans. Hon har varit ute och shoppat lite inför sin resa. Hon skall till Zakyntos i två veckor med Josefine. Josefine fick körkort idag. Grattis Jossan.

I eftermiddag skall Mats och jag spela golf med Nenne. Det ska bli kul. Hoppas att det går lika bra som igår. Regnet ser ut att utebli idag också, vilket känns positivt. Jag spanade efter en regnjacka till mig i går, men jag hittade ingen i min storlek.

Thailändskt till lunch som jag sa och i kväll blir det mexikanskt. Internationellt så det förslår. Tacos blir snabbt och lätt att laga i kväll. Tänk vad det har hänt mycket med vår matkultur här i Sverige. Så många nya rätter vi har lärt oss att laga. När jag var liten minns det att jag tyckte det var fest när vi fick korv och pommes på lördagskvällen.


Tänk idag har redan Mats jobbat en vecka efter sin semester. Det går så fort. Jag skall börja jobba igen på måndag. Nu skall jag njuta riktigt ordentligt av min lediga helg. Ha det bra och göra roliga saker.



Dagen snart slut.

Snart är även denna dagen till ända. Det känns som om jag har hunnit med en massa saker nu i dag. Jessica och jag tog en sväng till stan på förmiddagen. Jag fyndade ett Bondelidlinne på MQ för halva priset. Jag gillar deras linnen för de är av himla bra kvalitet. Håller sig fräscha i många tvättar. Efter detta drog vi vidare till ICA för en veckohandling. Jessica tycker att det blir så dyrt varje gång vi handlar.

När vi kom hem fixade Jessica lunch. Färsk ravioli i en sås av smaksatt creme fraiche. Gott. Hon gjorde även en smarrig sallad med fårost i. Vi hittade en fårost på ICA med soltorkade tomater i. Den var så himla god så den kan jag verkligen rekommendera.

När Mats och jag kom hem skjutsade Jessica oss till golfbanan. Det blev en lyckad runda. Slagen flöt på bra. Det är så skönt att vara ute i några timmar. Avkopplande är det också. Jag är så koncentrerad på spelet så jag hinner inte med att tänka på så mycket annat. Linda hämtade oss. Hon har varit i Gävle tidigare i veckan men är nu hemma igen. Hon har hälsat på kompisar som hon träffade när hon var på språkresa på Malta för två år sedan. Det är kul att de kan hålla kontakten.

Nu är vi hemma igen och sitter framför TV:n. Jag har ingen aning om vad som visas. Vi har just festat på det sista av blåbärspajen så nu skall vi säkert sova gott i natt också.


Söderut i Östergötland.

Jessica och jag har varit på utflykt till den södra delen av vårat landskap idag. Där är det mycket mera kuperat än här hemma på ´´slätta´´. Mina föräldrar hyr ett litet hus nere vid sjön Sommen så vi har varit och hälsat på dem. När vi kom dit var det soligt och varmt. Trots det så nöjde vi oss med att bada fötterna.

Lax till lunch smakade mycket gott. Proppmätta som vanligt eftersom att det serverades efterrätt också. Vi tog en liten biltur efter lunchen för att kolla på naturen. Det första vi stötte på var fyra kor som vandrade i på vägen i skogen. De var säkert jättelyckliga för att de hade smitit ut ur hagen. Efter detta fick Jessica syn på en älgko med kalv. På hemvägen såg vi sedan tranor och råddjur. Jessica och jag konstaterade att vi trots allt trivs bäst i stan än på landsbygden. Det räcker med ett besök på landet då och då.

Vi stannade till i en hantverksbod. Där fick jag en namnsdagspresent av min mamma. En duk till köksbordet. Så nu skall jag stryka den och fixa till det lite på köksbordet. Jag tycker det ser så trist ut där just nu så en ny duk var perfekt.

Jessica och jag skall försöka att avsluta dagen med en promenad. Känns som det behövs efter den här dagen. Jessica har just gjort smarriga blåbärssmoothies åt oss.


Blåbärspaj och Allsång.

Det är vad som står på programmet nu. I går var mina snälla föräldrar här med en massa blåbär. Det var frysta blåbär, blåbärssylt och färska blåbär att äta direkt. De hade varit i skogen och plockat regält med blåbär. Jessica blev sugen på att baka något med blåbär. Resultatet blev att hon och jag fixade en blåbärspaj tillsammans. Jessica fick köra iväg att köpa vaniljsås. Det luktar just nu väldigt gott från pajen i ugnen. Jag tror att det kommer att smaka lika gott. Jag har inte riktigt tålamod för att gå i skogen och plocka blåbär, så det är tur att det finns andra som har det. Jag äter dem gärna när jag får dem levererade. Till frukost blir det nu färska blåbär och vanilj-yougurt. Det känns sunt och nyttigt och till och med miljövänligt då bären kommer direkt från skogen.

Nu är det dax att sjunga upp inför allsången. Ha en bra kväll.

Kolla, vad gott det ser ut i ugnen..........



Lite shopping.

Jag gav mig iväg en tur till stan på förmiddagen idag. Det var längesedan som jag var där så det var kul. Jag hade hoppats på att få sällskap på stan men nu blev det inte så. Det var lugnt på stan. Jag gick mest runt och spanade. Det har kommit in en hel del höstkläder redan i affärerna. Sommarrean känns ganska B och utplockad. Jag handlade lite småsaker, sånt som alltid behövs. Satsade även på en liten kort svart jacka, skärp med nitar och en randig tröja. Det är mycket nitar på höstkläderna har jag sett. Jag är väldigt svag för nitar. Provade ett par jeans med nitar på MQ också. De var inte sydda för mina ben. Jag fick dem inte över vaderna. Så stora vader tycker jag inte att jag har. För om jag bara hade fått dem över vaderna så hade de passat i midjan. Konstig modell eller konstig kropp...?? Jag bara undrar?

Gränden eller Galleria Leo som den nu heter. Galleria Leo, vilket namn egentligen...... Men det var inte det jag skulle säja utan att den håller på att fräschas upp och byggas om. Nu har Bar och Kök öppnat igen . Det såg jättefint ut med många fräscha sallader. Jag föll för frestelsen och testade en med lax. Gott.

Mats hämtade upp mig och mina påsar. Nu har vi just käkat lite kvällsmat. Ost och skinkpaj med sallad. För längesedan när jag började att laga paj så var det bara ost o skinkpaj som gällde. Nu finns det så många andra pajer att jag längtar efter en hederlig ost o skinkpaj ibland.




Sommar saknas.

Ja så känns det faktiskt just idag. Jag funderar på när jag skall använda mina sommarkläder. Jag tycker inte jag har hunnit det ännu. Vita kläder är inte så kul i regnet. Kanske kommer det lite sol i veckan.

Vi startade dagen med en golfrunda. Trodde vi iallafall. Vi hade träff med Nenne klockan nio. Vi hann gå ett hål innan himlen öppnade sig och vi var dygnsura. Då gav vi upp och åkte hem. Jag satsade på lite städning istället när jag kom hem. Har inte blivit så mycket av den varan under semestern.

Nu i eftermiddag så slutade det att regna så då passade Mats och jag på att åka upp till golfbanan igen. Det var riktigt kul. Det var så skönt att få vara ute och få frisk luft.

I morgon börjar Mats att jobba igen. Jag är ledig en vecka till. Hualigen vad tiden går fort. Vi tyckte att vi skulle festa lite idag när det är sista gemensamma semesterdagen. Nu har vi skickat Linda att hämta pizza åt oss. Känns fortfarande konstigt att ´´lilla´´ Linda är ute och kör ensam. Men jag vänjer mig säkert.


Landeryds GK.

Vår hemmabana är väldigt fin konstaterade vi idag. Utsikten kan vara ganska vacker på Landeryd också, även att vi inte ser havet. Nenne, Mats och jag tog en tur på Norra Banan på förmiddagen. Min bästa runda på Norra banan. Efter en pastasallad med soltorkade tomater och starka korvar, så var vi redo för en ytterligare runda. Mats och jag gick nio hål på Södra banan. Vid ett hål letade vi efter Mats boll för att vi trodde den studsat in i skogen, men hittade den inte. Snacka om att vi skrattade när jag hittade den i hålet. Resultatet. En eagle.


Nu har Mats skjutsat iväg två partybrudar. Jessica och Linda. De har fixat sig och bytt kläder ett antal gånger innan de var redo för avfärd. Jag blir lite avis när jag tänker på hur det var när jag var i deras ålder och det var party varje lördag.


Mats och jag skall väcka lite Thailandsminnen till liv nu ikväll. Jag har lagat en thai-gryta. Jasminriset är just på kokning. Vädret har blivit lite sämre men vi satsar på att sitta ute under taket. Jag köpte någon ny sorts ost igår som jag tyckte såg smarrig ut. Kommer inte ihåg vad den hette. Den tar vi med crostini till förrätt.


Ha en bra lördagskväll.


Hemma igen.

Tillbaka hemma i Linköping igen. Samma vackra utsikt sa vi lite ironsikt när vi körde av motorvägen och in i stan. Denna vecka har vi vant oss vid havsutsikt. Det är det ont om här.

Dax att fylla upp kylskåpet igen så vi drog till ICA-Signalen. Laddade med lite godsaker. Köpte en god köttbit som vi skall grilla och lite gott vin på Systemet. Jessica skall iallafall äta med oss. Sedan var det kanske party. Vi får se hur det blir med Linda.

Mats skall just ge sig ut på en träningsrunda på cykeln. Jag är hemma och vaktar tvättmaskinen.

Ha en bra fredagskväll. Njut av sommaren. Det är så himla mysigt när solen skiner ute.


Mölle GK.

Ännu en rolig golfdag tillsammans med mina golfvänner, Mats och Nenne. Vi har varit på Mölle GK idag. Vilken underbart vacker golfbana. För att inte tala om utsikten. En annorlunda bana då det var mycket backar. Kommer kanske att kännas i benen i morgon efter allt promenerade upp och ner. Spelet flöt på bra och vi är mycket nöjda med dagen. Strålande sol hela dagen har inte gjort det hela sämre. Tur att vi har fått lite vindar på oss.

Vi avslutade rundan på Kullagårdens Värdshus. Mats och Nenne satsade på hemgjorda hamburgare (200 g). Jag åt pyttipanna med ägg. Gott med hederlig husmanskost. Jag har glömt att berätta hur nöjda vi var med tisdagens mat. Falukorv. Vi var skeptiska till att gå ut och käka falukorv, men det var så himla gott. De hade gjort en tjusig uppläggning med korv, lök och ett ägg ovanpå. De falukorvarna som vi äter på restaurant är mycket större än de som går att köpa i butikerna. Jag skulle så gärna vilja köpa så stora falukorvar någonstans. Frågan är bara var....?









Golfveckan börjar att gå mot sitt slut. Det känns trist för att det har varit så kul. Jag ser redan fram mot nästa golfresa som jag hoppas blir snart. Nu skall vi slappa lite, dricka ett glas vitt och analysera dagen. Så stora utsvävningar orkar vi inte med. Ha en fortsatt bra sommarkväll.

Vasatorps GK.

Uppe med tuppen i morse för att starta spelandet redan kl 08,42. Vi käkade en stadig frukost innan vi gav oss iväg. Vi har alltid med oss mackor och kaffe för att kunna fika lite under rundan. Dagens spel var inte riktigt lika lysande som igår, men vi är nöjda. Lunch på Vasatorp. Strömming och potatismos för mig och Nenne. Mats satsade på Thaigryta istället. kaffet var så varmt så vi blev svettiga av att dricka det. När vi var mätta och belåtna gav vi oss ut på ytterligare en nio-håls-runda. Solen har lyst på oss idag och termometern visar på 27 grader i skuggan.

I går kväll gav vi oss ut på en liten utflykt. Till Grytan nere vid Kärnan. Vi fick sjunga lite allsång med Lotta Engberg. På vägen hem tog vi en paus vid Casa Mia för att festa på en hamburgare. Gott men lite onyttigt så sent på kvällen. Vi sover gott på natten för det blir långa dagar.

Nu sitter vi i lägenheten och slappar av efter dagens runda. Nyduschade och fräscha. Vi fick fylla på ölförrådet idag. Det går åt när det är så varmt ute. Får se vad som händer i kväll.

Här kommer det några bilder från Vasatorp.






Landskrona GK.

Landskrona var målet för dagens golfrunda. Strålande sol, ingen vind och en bedårande utsikt. Kan det bli bättre? Spelet flöt på och alla spelade bra. Mats sänkte sitt handicap. Igen. Mina nya bollar som jag köpte igår var verkligen värda varenda krona. Efter rundan blev det en sen väldigt god lunch.

Nu sitter grabbarna på balkongen och intar en välförtjänt öl. Jag skall snart sammanstråla med dem tillsammans med ett glas kallt vitt.








Uppladdning för golfveckan.

I dag börjar uppladdningen inför vår golfvecka i Helsingborg. En återkommande tradition. Tidigare år är det bara Mats och Nenne som har spelat, och jag har stått för markservicen. I år blir det annorlunda. Då är jag med och spelar och då blir det golfresturangerna som får stå för markservicen.

Vi körde mot Helsingborg i morse. Skyfall i Ljungby. Hoppas att det är det sista regnet vi ser under golfveckan. En salladslunch på McDonalds i Örkeljunga. Förr i tiden var mitt minne från McDonalds att allt var tip top, och att det gick snabbt. Jag tycker att servicen på McDonalds har fallit och det är inte alls lika fräscht på resturangerna som förr. Trots allt smidigt att stanna på under resan.

Nu i eftermiddag värmde vi upp med att gå en runda i golfbutiken här i stan. Tänkte vi kunde fynda lite men det blev inget med det. Finns säkert en shop på golfbanan i morgon som bara väntar på att jag skall komma och shoppa i den.

Satt och solade oss en stund vid hamnen. Skönt. I kväll laddar vi med en pizza från Gula kiosken. Jag har ätit så nu är jag för mätt igen. Tjejerna hemma hade käkat sushi på stan idag. Det känns mycker sundare än vår pizza. Jag vill gärna käka sushi en dag för det är gott. Det var längesedan sen sist. Kan kanske hinna med det en dag under nästa vecka.


Helgen snart slut.

Denna weekend är snart till ända. I går, lördag öste regnet ner nästan hela dagen. Vi trotsade vädrets makter och gav oss ut på en golfrunda, i Vesterby. Det blev bara nio hål för det var lite för regnigt, och sjöar på banan. Jag var tvungen att fråga om det var vattenhinder eller pölar på banan. Det var svårt att se skillnad. Med tanke på gårdagens rubrik, djur i vår natur, kan jag berätta att i dag såg jag bara en stor fet groda. Kanske den kunde blivit en prins om jag kysst den?

Till kvällen klarnade det upp och vi brassade på grillen. Det blev grillning av rostbiff och kyckling. Nenne, jag, Mats och Jessica festade på det. Hade även gjort lite tzatsiki med en massa vitlök. Mumma.

I dag har dagen rullat på igen. Mats och jag gick ett varv på Södra banan i morse medans Jessica låg hemma och sov. Det var party igår. Det var riktigt skönt ute. Under eftermiddagen har jag legat på alla fyra på garageuppfarten och rensat bort allt grönt mellan plattorna. Grannen hade gäster som kom och berömde mig för hur duktig jag var. Det är bara att suga åt sig av berömmet.

Nu har vi käkat paj med mozarella, kyckling och körsbärstomater. Tjejerna har dragit till stan för att gå på bio. Mats och jag nöjer oss med TV:n. Jag skall snart lämna TV:n och ge mig upp på övervåningen. Där väntar lite packning inför morgondagens resa, fotvård och nagelvård.


Ha en mysig söndagskväll.


Djur i vår natur.

 Naturupplevelser finns det även på golfbanan. Våra svenska djur visar sig ibland. Hittills så har vi bara sett rådjur, fåglar, harar, ormar och fiskar. I går såg vi även ett annat svart djur med svans i närheten av vattnet. Kan det var en utter eller iller kanske? Jag är inte så bra på djur. Bäver finns visst också men de tror jag är större. Jag tror också de har en grövre päls och inte är så blanka. En liten läskig svart slingrande orm såg vi också.

I går eftermiddag blev det en tur till Vidingsjö också. Mats sprang milen medan Jessica och jag nöjde oss med fem kilometer. På kvällen bev det tacos med Nenne som gäst.

Pizzakväll.



I går var det pizzakväll med pizzor från Lazlos. För min del blev det en Paradiso. Min mamma och pappa bjöd oss. Det är tradition att de bjuder oss på pizza en gång varje sommar. I går var det dags igen. Det kändes så rått inne igår kväll att vi var tvungna att elda en massa värmejus. Det skall väl inte behövas mitt i sommaren...?

I går eftermiddag trotsade vi regnet. Mats och jag klädde oss i de största gröna regnkapporna vi kunde hitta och gav oss ut på promenad i 2 1/2 timme. Skönt och friskt ute trots allt. Jessica stannade inomhus och poserade i sina nya gummistövlar.


Regn, regn och åter regn.

Hur trist känns det när det bara regnar ute. Dock är det vår första semesterdag med trist väder så vi får vara positiva trots allt. Vi slog till och rensade garaget på pantflaskor. Köpte trisslotter för pengarna och hoppades såklart på en storvinst. Våra pantpengar räckte till nio lotter. De gav en sammanlagd vinst på 125 kr så än finns chansen till en storvinst. Hoppet är det sista som överger oss.

Golf, golf och mera golf.

Så kan vi sammanfatta den här dagen. Det har varit en rolig dag. Vi gick ut på vår första golfrunda redan klockan 08,18. Då var det strålande sol och blå himmel. En perfekt sommardag. När vi kom tillbaka efter rundan var det ajöss med solen. Regnet hade börjat.

Hem och käkade en sommarlunch. Sill och potatis. Gott. Jessica gillar inte sill så jag stekte korv till henne. När jag skulle ´´ropa´´ ner tjejerna tilll lunch uppdagades det att Jessica inte var hemma. Hon var hos Stina på lunch. Där har jag för att jag gör mig till och special-steker korv. Då jag har en korvälskande make så gick korven åt iallafall.

16,06 var det dax för nästa runda med ytterligare 36 hål. Nenne var med oss på rundan. Det regnade tills det var dax för start men sedan var det slut med detta. Vi fick en jättefin runda med lagom bra väder.

Nu har vi just festat på en toast. Kollar lite på TV. Jessica är hos Malin och Linda är som sagt var i Helsingborg. Hon hade ont i halsen idag så vi var på apoteket och köpte halstabletter. Naturligtvis de nya som vi har sett på TV-reklamen. Att vi faller så lätt för reklamen.

Hemma igen.

Vi vaknade tidigt i morse så vi startade från Helsingborg lite före halv nio. Det gick bra att köra. Körde genom några regnskurar. Det blev en fika på McDonalds i Värnamo. De har gott kaffe på McDonalds.
Här hemma hade det visst haglat i dag på förmiddagen. Det syns på mina blommor på framsidan. Jag skall snart ut och fixa till dem lite.

Linda har kört iväg med bilen alldeles själv. Känns så konstigt att den ´´lilla´´ dottern nu har körkort. När jag sa det till henne idag sa hon att hon alltid kommer vara fyra år för mig. Kanske är det så ,att det känns svårare att acceptera att den yngsta dottern också är stor.

Så det blev till att cykla till Signalen och handla lite mat. Det gick förvånansvärt bra. Dock var cykeln ganska tung att styra. Grannen skrattade åt mig när jag kom hem, och sa att jag såg precis ut som henne när hon kommer full-lastad på cykeln.

Massor av åsk-knallar nu under den sena eftermiddagen. Vi var t.o.m utan ström en stund. Nu ser det ljusare ut igen. Skönt det för att i morgon så är det golf som gäller igen. Det skall bli kul. Förhoppningsvis så går det bra också.



Fikapaus i Råå.

I morse gav vi oss ut på en promenad igen. Eller skall vi kanske kalla det vandring med tanke på hur lång den blev. Vi gick till Råå där vi hade en mysig fikastund på piren. Medhavda köttbullemackor och kaffe.


Efter pausen så fortsatte vi vår vandring. Jag tyckte vi skulle gå en väg som vi inte gått förut. Det var en ny fin cykelbana. Den nylagda asfalten var så mjuk så vi gick på så lätt framåt. Vi behöver inte svänga vänster ännu tyckte jag utan vi bara fortsatte framåt. Vi blev lite förvånade när vi helt plötsligt gick under E6:an. Började fundera lite på var vi var någonstans och hur långt det var kvar hem. Det var då vi fick syn på den här skylten.



När vi kom hem insåg vi att vi hade gått cirka två mil. Kändes faktiskt lite i benen. Jag vet att våra döttrar tycker vi är helknäppa som kan gå så här långt. Men trots allt så var det en riktigt skön vandring.
Det var även fruktansvärt skönt med en dusch. Vi gick sedan till Gula Kiosken och satte oss där och festade på en kebab-tallrik. Mums. I går kväll var vi förresten ner på Haket och käkade. Jag åt pasta och Mats en hamburgare av modell jätte.
I morgon bär det av hemåt igen. Då får det bli lite sundare mat igen. Linda och Daniel löser av oss här i Helsingborg. De skall åka ner på onsdag kväll.
Ha en fortsatt trevlig måndagskväll.


Shopping.

Nu var det slut på det fina sommarvädret. Dock har det inte regnat något här ännu. Dagen inleddes med sol coh moln. Vi gav oss ut på en långpromenad direkt på morgonen. Vi var ute och gick i tre timmar. Det kändes lite i benen efter det. 

Efter en enkel lunch gav vi oss ut på shopping. Tog en tur till Ängelholm för att kolla in Dormy Factory Outlet. Det var sådär. De hade billiga klubbor men kläderna var ingen hit. Köpte en klubba och lite billiga bollar. Det är åtgång på bollarna i samband med vattenhinder. 

På hemvägen stannade vi på Väla Centrum. Kom ut med några påsar där ifrån. Mest saker på rea faktiskt. Vi passade på att ta en fika också, med jättestora bullar. Att vi inte lär oss att det räcker med att dela på en bulle. Vi var så himla mätta efteråt.  

Jag måste rappportera om vinet vi köpte i går. Det var helt super. Det godaste vi någonsin druckit. Dock är det farligt att skaffa sig så dyra vanor.

Finvin.

Gick in och botaniserade lite på Systembolaget i eftermiddag. Vi gick och läste på de olika ettiketterna för att hitta något som verkade gott. Då kom det fram en annan kund och visade en flaska som han tyckte vi skulle köpa. Vi slog till. Skall bli spännande att se vad det smakar. När jag betalade sa tjejen i kassan.
- Det vinet är riktigt gott.
Har aldrig hört det förut när jag handlat. Kan bero på vilken prisklass vinet ligger i kanske.......?


Vårt vackra Sverige.

När solen skiner och det är varmt är Sverige precis lika fint som Medelhavet. Åtminstone om man är vid havet. Här har vi haft ännu en dag med bad och sol. Det verkar som alla var på stranden idag för det var proppfullt, och alla låg som packade sillar. I dag blåser det också så det är inte så varmt.

I dag låg det en lyxkryssare i Sundet. Modell jätte. Passagerarna skjutsas i skyttetrafik till oika aktiviteter på land. Så fort Mats ser en kryssningsbåt pratar han om att vi skall åka på kryssning igen. Jag tror det är cirka tio år sedan som vi var på Medelhavskryssning. Det var verkligen en lyxtillvaro. Mycket glitter och glamour, och maten var helt underbar. Jag gör gärna om det igen.


Bad i havet.

I dag har vi haft en härlig dag vid havet. Sol och bad. Dock inget bad för min make. Det var ganska kallt i vattnet men det var riktigt avsvalkande. Det är väl så det skall vara antar jag. Solbrännan har fått sitt idag också.

Vi hade tänkt att cykla till stranden men det var inte så lätt. Vi hade nämligen inte med oss någon nyckel till Jessicas cykel. Vi promerande istället. Det var riktigt skönt. Inte alls så varmt som man kan tro.

Nu får vi ladda inför kvällen och fundera över vad vi skall hitta på.
Ha en bra fredagskväll och njut av sommarvärmen.




Körkort för Linda.

I dag har Linda fixat sitt körkort. Ett stort GRATTIS till Linda. Bra jobbat. Körkortet klart bara tre dagar efter 18-årsdagen.
Synd för henne att vi inte är hemma med bilen så hon kan ut och köra i dag. Men blir säkert desto mera när vi kommer hem.


Soliga Helsingborg.

I dag har min make och jag gett oss ut på en liten semestertripp. Till Helsingborg. Här är det soligt och varmt. Vi tog en liten lättlunch bestående av pannkakor när vi kom hit. Efter det så har vi gått en promenad ner till stan. Solat oss lite och kollat på båtar. Det fläktar skönt här. Dock lite varmt när vi promenerade hem, och det bara är uppför. Nu skall vi sitta på balkongen och ha det lite mysigt i solen och spana över till Danmark. Det blir någon slags hämtmat i kväll. Pizza från Gula Kiosken är aldrig fel. Det finns en pizza som heter Henke Larsson som vi brukar käka. Inte för att jag vet om det är sådant som Henke gillar på den pizzan.

Så himla smidigt det är med en micro-pc och mobilt bredband när jag är på resande fot. Nu skall vi läsa lite turist-info för att se vad vi skall hitta på. Jag hoppas på att vädret håller i sig så att det blir en dag på stranden i morgon.


Grönt kort.

Nu har jag fixat det gröna kortet. I dag har jag spelat upp. Det gick bra. Ingen i gruppen var sugen att börja slå på första hålet så jag anmälde mig att börja. Jag la då direkt upp bollen på green. Måste erkänna att det kändes rätt skönt. Särskilt när det bara var jag och killar som var yngre än vad jag är. Nu gäller det bara att spela ner sig till handikapp 36.

Vi tar nu semester från golfen under ett par dagar. I morgon skall jag och Mats åka ner till Helsingborg i några dagar. Jessica och Linda stannar hemma i Linköping.

Nu sitter vi på altanen och spelar poängpoker. Vi får se vem som vinner. Mats leder just nu.


Grattis Linda igen.

Ett ytterligare grattis till Linda. I går på sin födelsedag så fixade hon sitt teoriprov för körkortet. Bra jobbat, Linda. Nu håller vi tummarna för körprovet så är snart kortet fixat. Jag kommer att vara lite pirrig för det också.
Lycka till, Linda.

RSS 2.0