Glad Valborg.

Glad Valborg säjer vi så eller? Inte vet jag. God Jul, Glad Påsk och Trevlig midsommar säjer vi. Glad eller trevlig Valborg, någon som vet? Kanske inte det spelar så stor roll men fundera kan jag alltid göra. Jag har en kompis som tycker att trevligt låter så vuxet. När vi var yngre så var det skitroliga fester. Nu är det bara trevliga fester. Kanske har hon rätt?

Oavsett vad vi säjer så firar vi Valborg idag. Jessica skulle till Lund redan tidigt i morse för champagnefrukost. Här hemma har vi minsann fått jobba först innan vi kan fira. Dock blir det inte så stor fest. Mats skall jobba i morgon så det blir inte så sent. Vi festade på varsin pizza. Skönt att vi slapp fixa maten själva.

Två dagar i Malmö.

Hemma igen efter att ha varit två dagar i Malmö med jobbet. Vi åkte i går morse. Hela gårdagen bestod och olika föreläsare så vi proppades fulla med information. Det var en bra dag.

Hotellet hade lyckats med överbokning vilket innebar att Therese och jag fick dela rum. Som plåster på såren så fick vi en svit. Det var helt ok. Dock var det så himla varmt så det var svårt att sova. Vi öppnade alla fönster men det hjälpte inte. Det kom mest in avgaser och ljudet från alla bilar var fruktansvärt. Så det blev dåligt med sömnen. Tur att vi inte bor i en storstad.

I går kväll var det lite party. Temat var Mexicansk afton så vi kläddes ut i stora hattar. Det var en trevlig tillställning med en god buffé. Räkorna var verkligen super.



Efter buffén var det musiktävling och kareoke. Mitt lag vann musiktävlingen. Tack Mattias för det som var outstanding i sin musikkunskap.

I dag var det bara en halvdag så tåget gick hem strax efter klockan två. Skönt att inte komma hem så sent. Dock blir det inte så mycket gjort ikväll. Lite TV och sedan dax att sova tidigt så jag orkar med morgon dagen.


Mera grillning.

När jag kom hem från jobbet idag höll Mats och Linda på att förbereda kvällsmaten. De hade laddat grillen igen. Det smakade lika bra idag. Så nu är jag proppmätt igen. Jag skall se om jag kan få med mig Mats ut på en promenad. Känner att jag behöver röra lite på mig.

I morgon skall jag på en tvådagarsresa med jobbet till Malmö. Tåget går redan 07.00 så det blir till att stiga upp med tuppen igen. Jag ska packa lite saker ikväll. Har ingen aning om vad jag skall ta med mig för kläder. Vi skall ut på något i morgon kväll men vet ej vad. Som vanligt packar jag väl med mig alldeles för mycket.

Sitter nu och ser på vädret på TV. Det är bara stora solar. Hur bra kan det vara? Jag kan inte minnas att det har varit varmt på valborg på mycket länge. Jag tycker alltid att jag fryser på Valborg när jag står och kollar på någon eld någonstans. Fast förra året så bojkottade vi elden. Vi tyckte det räckte med att tända ett värmeljus hemma. Vi får se hur det blir med den saken i år????


Söndag kväll.

Helgen är snart till ända och en ny vecka skall ta vid. Det har varit en bra helg. Linda och jag var ute och övningskörde en runda på eftermiddagen. När vi kom hem gick Mats och jag ut på en promenad. Attans vad det var varmt ute i kväll trots att solen inte syns. Det är helt underbart att vi är på väg mot sommar.

Vi har just stekt oss en jättehamburgare var. Det smakade fint efter promenaden. Nu har jag fått en kopp kaffe och pepparkakor. Jag köpte fullkornspepparkakor i fredags. Goda. Jag älskar pepparkakor. När jag är i affären tänker jag att jag inte skall köpa pepparkakor. Jag vet hur det blir. Jag bara hetsäter dem tills de är slut. De andra i familjen brukar inte hinna med att få några. Det är så svårt att låta bli. Lika bra att äta upp dem så är de slut sedan.


Var är solen???

Här såg jag fram mot att pressa i solen och vad händer. Jo, det dyker upp en massa moln. Jag hade placerat mig på en solsäng på baksidan och bara njöt av solen. Men säj den glädje som varar för evigt.

Då fick jag hitta på något annat. Jag har just bakat en äpplekaka som vi kan ha till efterrätt. Det luktar just nu gott av äpple och kanel i hela huset.

Men det finns kanske ett litet hopp om att solen dyker upp igen eller......................

Grillinvigning.

I går kväll blev det invigning av vår nya grill. Den funkade bra och grillmästaren var nöjd. Det blev karrékotkletter. Något som vi inte har grillat på flera år. Jag har tyckt att de sett så fettiga och tråkiga ut i köttdisken på ICA. Nu hittade vi jättefina stora bitar. Grillade även majskolvar, paprika och squash. Jag såg i förra veckans Maxi-blad att det fanns en wook-panna med hål i att använda på grillen. För att grilla grönsaker i. Jag glömde kolla på den förra veckan så jag får se till att komma ihåg det denna vecka.



I dag är det solning i bikini som gäller. Finns lite småpyssel att fixa utomhus också. Mats skall spela golf. Jag sköter markservicen hemma och bjuder på golflunch efter rundan. Potatisgratäng och kyckling.

Ha en skön dag i solen.

Soliga lördag.

Jag cyklade till jobbet idag. Det var riktigt skönt. När jag cyklade hem låg det folk överallt och solade sig. Det är roligt att se vad solen gör med det svenska folket. Helt plötsligt vill alla bara vara ute.

Jag hann in en sväng på IKEA idag också för att köpa en duk till vårt nya bord. Så här ser det ut när det är klart. Det är rätt stor skillnad mot de gamla möblerna.




Här är resultatet av gårdens blomsterplantering. Inte så avancerat men gult och fräscht. På bilden syns även vårat lilla får vid namn Melvin. Han har haft sin plats på trappan sedan vi flyttade in i huset. Jessica har döpt honom till Melvin. Sen att Stefan Holm har döpt sin son efter vårat lilla får kan inte vi lastas för.

Nu skall jag ute i solen en stund. Senare i kväll är det dax att inviga vår nya grill. Det ser jag fram emot. Ha en trevlig lördagskväll.



Lite party.

Det blev bara lite party igår men det var kul. Först var det en kille som snackade lite om vin och skulle vara rolig på samma gång. Skall erkänna att det var lite långdraget och blev lite segt efter en stund. Efter det var det mingel med mat och vin. Väldigt god kryddstark mat. Tror att tanken var att det skulle vara mexikanskt tema. Träffade på lite gamla kompisar från förr vilket alltid är trevligt. Det blev inte så sent  i går för jag ska jobba idag.

Ledig fredag.

Ledig fredag men jag tycker att det har rullat på för fullt hela dagen. Uppe med tuppen i morse. Mats skulle byta däck på bilen så jag passade på att hänga med för att veckohandla. Jag stegade in på ICA-Maxi redan 07,15. Det var en hel del morgonpigga ute på shopping redan då. Hem och lasta in allt i kylen innan vi gav oss ut på shopping igen
 
Nu har vi äntligen investerat i en ny trädgårdsmöbel. Det kommer att bli så himla snyggt på vår altan. Jag skall lägga ut en bild när det är klart. Vi passade också på att köpa lite blommor. Nu är det gult och fint på framsidan. Mats investerade i ett nytt redskap att plocka upp maskrosor med. Så denna sommar blir det inte lätt för maskrosorna på vår gräsmatta.

En snabbis till centrum och Systemet hann vi också. Vi köpte med oss lite skaldjurspaj hem för vi orkade inte laga lunch efter all shopping.

Nu skall jag ut i solen en stund till och bli lite solbränd innan det är dax att fräscha sig inför kvällen. Jag skall möta Tessan på stan vid sju och sedan är det lite partytime. Det får bara bli lite party då jag skall jobba i helgen.

Nu väntar solstolen på mig.......................................

Det blev inget step-pass på Feelgood.

När jag kom ut på parkeringen och skulle sätta mig i bilen möttes jag av sommarvärme. Då blev jag inte speciellt sugen på att vara inne på Feelgood. Vilken lycka att jag då kunde plocka upp mina nya solbriller ur handväskan.

Så nu har jag varit ute på en promenad i över en timme istället. Det var skönt. Hann ta ett litet snack med grannarna också. Nu när det har blivit soligt och varmt så ser vi alla grannar så mycket oftare. Alla vaknar till liv efter att ha varit i ide under vintern. 

Snart skall jag köra ner till stationen och hämta Mats. Han har varit i Helsingborg. Tåget är i tid. Tack för det SJ. Linda är inte hemma. Jag ringde henne tidigare och undrade om hon skulle med hem när jag åkte från jobbet. Då skulle hon till Daniel. (???????) Ingen jag har hört talas om tidigare. Men det var bara en ´´kompis´´. Jag blir bara lite nyfiken......Jag menar verkligen bara lite............


Mitt i veckan.

Onsdag och mitt i veckan. Jag har varit på jobbet idag som vanligt. Det var lugnt idag så jag har gjort en massa administrativt arbete. Det känns skönt att hinna ifatt med allt.

Efter jobbet slank jag in en sväng på Scorett. Jag provade lite olika sandaler med klack. Jag tycker att det finns så många snygga och vill så gärna ha ett par. Det jag funderar på är bara när jag skall använda dem. Jag har inte klackskor så ofta. Jag försöker att stoppa shoppingbegäret. Vi får se hur länge det går. Maken blir bara nervös när han läser om min shopping.

Nu i kväll har jag varit och hämtat Linda i Vasahallen. Vi tog en extrasväng för att hon skulle få övningsköra lite. Det går bättre och bättre för varje gång.

Vad konstigt det är att jag tycker att det yngsta dottern alltid fortfarande är ´´liten´´. Det känns som den äldsta dottern var äldre när hon just skulle fylla arton än vad den yngsta är nu. Ändå är den ´´lilla´´ dottern längre än den ´´stora´´ dottern. Det beror väl på att jag ibland inte fattar hur fort tiden har gått och hur gamla barnen är. Själv tyckte jag att jag var ´´skitstor´´ när jag var arton. Det är iallafall både skönt och roligt att barnen är stora nu. Jag är glad över att jag valde att skaffa barn ganska tidigt i livet..

Nu ska jag vara lite duktig. Plocka ur diskmaskinen och ta hand om tvätten. Ha en fortsatt bra kväll.




Fika med blåbärsmuffins.

Har just fikat med blåbärsmuffins. Maken hade spanat in några nya blåbärsmuffins på ICA som han var sugen på att prova. Det var ´´ICA:s egna varor´´. Förpackade i någon slags vacumförpackning.  De var riktigt goda och lite lagom stora. Muffins som köps på olika ´´fik´´ kan ibland vara så stora att det blir alldeles för mycket av det goda. Jag såg även att det fanns en massa andra halvgräddade frukostbullar att köpa från ICA. Inte bara de vanliga baugetterna. De måste jag testa nästa gång jag handlar.

Vi har även varit ute på en långpromenad. De kalorier som vi förbrukade har vi tagit igen nu när vi kom hem. Men vad gör det.Gott var det.


Hjälp.....Jag har tappat mina ögonfransar!

Ja, jag trodde faktiskt det tills jag insåg att de var så solblekta så jag inte såg dem. Jag kom precis ur duschen och var blöt i ögonen så det gjorde inte saken bättre. Nu har jag inga filmstjärnefransar men jag brukar iallafall se dem. Ej heller stora runda ögon. Lite mascara hjälper iallafall upp det lite grann. Jag satsar på de som lovar att fransarna skall bli extra långa och tjusiga. Tänk så lätt jag går på reklamen. Undra om lösögonfransar kan vara något för mig????

Det blev jobb som vanligt idag. När jag kom hem blev Linda och jag lite sugna på Thai-mat. Vi fixade till en gryta med olika grönsaker, curry och kokosmjölk. Det smakade mums.

Nu har jag varit ute en promenad i en och en halv timme. Jag gick och mötte Mats som kom från jobbet. Hualigen vad kallt det var ute. Trots att jag hade vantar och mössa. Jag pratade med Jessica i telefonen. I Helsingborg var det så varmt att hon svettades. Hon har inte sett ett moln i Helsingborg sedan hon kom hem från Thailand. Jag blir faktiskt lite avis.

Övningskörning med shopping.

Linda och jag har varit ute och övningskört en runda nu på eftermiddagen. Vi körde till Tornby. Linda var sugen på att köpa ett par nya joggingskor. Det är tänkt att de skall användas flitigt. Det skall bli spännande att se hur det blir. Jag slog också till på ett par nya joggingskor. Jag har varit ute och gått en provrunda i dem nu i kväll. De verkade helt ok.

Vi försökte få med oss Mats också för att kolla på nya trädgårdsmöbler och en ny grill, men han lockades inte av det. Linda och jag tog iallafall en tur till Plantagen. Vi köpte en grill. Mycket större än vår gamla så nu skall det grillas för fullt. Vi hittade även en snygg trädgårdsmöbel. Jag smög runt med min mobil och fotograferade. Då kunde jag visa Mats vad vi hade sett när vi kom hem. Så himla bra det är med foto-mobiler. Vi har sagt i flera år att vi skall skaffa nya trädgårdsmöbler men sedan blir det inte av iallafall. Men nu iår skall de gamla ut.......!!!!! Det kan ni ge er sjutton på.

Mats är nu och jobbar. Linda och jag har just käkat kvällsmat. Varma smörgåsar med tomat och mozarella. Så nu är jag proppmätt igen. Snart skall vi se några avsnitt av Grey´s Anatomy. Jag har inte varit med och följt serien på TV från början. Därför har jag nu har jag köpt min tredje DVD-box. Jag får jobba på att komma i takt med de avsnitt som nu sänds på TV. Jag har en hel del avsnitt kvar att se innan jag är där. Men det är smidigt att se det på DVD. Då bestämmer jag själv när det är dax att kolla på Greys. Linda har naturligtvis sett dem förut. Hon är beroende av TV-serier och DVD-filmer. Hon köpte visst fjorton nya filmer i Thailand.


Underbara sol.

Det är så underbart skönt när solen skiner och jag får så mycket extra energi. Lite kalla vindar trots allt. Vi tog en uppfriskande långpromenad på förmiddagen. Efter lunchen tog vi en tur till cykelaffären för att kolla på en ny cykel till Mats. Vi såg en som han tyckte var ok men det blev inget köp idag. Har varit på ICA och handlat lite mat också.

Nu i eftermiddag har jag suttit ute och bara solat mig. Mats har också pressat i solen idag. Nu har han precis kommit hem från en löprunda och är helt slut.

I kväll är det dax att starta upp grillen igen. Vi kan tog ta ett glas vin och lite nötter till i solen innan dess. Ha en bra lördagskväll.




Helgen är på G.

Helgens ledighet börjar nu närma sig. Ute skiner solen. Hur bra kan det egentligen vara? Och jag har just köpt nya solglasögon. Jag har varit lite sugen på att köpa mig ett par lite lyxigare och dyrare solglasögon. I dag lyckades jag vinna ett presentkort på 500 kr i en säljtävling här på jobbet. Då tyckte jag att det var dax att slå till. Dock räckte inte den femhundringen. Men nu är jag en lycklig ägare till ett par solglasögon från Gucci.

Snart kommer Linda och möter mig på jobbet. Hon är sugen på att köpa en ny mobil. Får se om hon hittar något som passar.

I kväll så blir det tacos. Vi har saknat det eftersom vi inte ätit det på ett tag. Har även varit på Systemet och köpt en låda rött. Det skall bli gott. I Thailand var jag inte sugen på vin och förresten så var det jättedyrt. Jag lärde mig att dricka öl i Thailand. Jag tycker att Singha smakar riktigt gott. Jag som aldrig druckit öl tidigare i mitt liv. Fast det är klart! Jag lärde mig att dricka kaffe sen jag fyllt trettio, så då kan jag lära mig att dricka öl efter fyrtio.

Ha nu en trevlig och solig helg. Jag skall sitta på altanen i mina nya brillor.

Vårkänslor.

Vårkänslorna flödar dessa dagar. Kallt på morgonen och solen som värmer på dagen. Precis som det skall vara på våren. Hoppas att vädret håller i sig till helgen. Hörde på radion igår att ´´tysken´´ hade spått att det skulle bli en jättefin sommar i år. Hoppas att han har rätt. Det sades även att i genomsnitt har en svensk sommar bara 28 soldagar. Det är inte många så det gäller att ta vara på dem.

Det var jobb som vanligt idag och jag känner mig mycket piggare idag än igår. Skönt. Nu har Mats och jag precis fikat. Festade på lite kex till fikat. Köpte en ny sorts kex igår. Singoalla lakrits. Det lät lite udda men de smakade gott.

Nu skall vi se på TV snart. Stockholm-Arlanda börjar klockan åtta. Vi blir säkert bara sugna på att flyga iväg när vi får se bilder från Arlanda. Jag ser så sällan på TV så jag har inte sett programmet tidigare. De övriga i familjen är väldigt insatta i vilka som deltar i programmet och jobbar på Arlanda.



Denna bild är dock inte från Arlanda utan från Krabi, Thailand..

Trött.

Det är visst jobbigt att ha semester för jag blir trött efteråt. Igår kväll somnade vi redan klockan halv åtta. Idag var jag kvar på jobbet till halv sju. När jag kom hem låg Mats i soffan och nästan sov. Jag var också kanontrött men inte sugen på att sova. Tog lite att käka och så kom jag visst in i andra andningen. Slog till med att dammsuga och damma lite på nedervåningen. Kände att det behövde fräschas upp lite.

Efter det blev jag sugen på att umgås lite med min lilla micro-pc. Linda kom precis hem, och berättade att även hon hade somnat tidigt igår kväll och vaknat tidigt i morse. Det är inte precis likt henne.

Härligt med vår ute. När vi åkte till Thailand var det stövlar och vinterjacka som gällde. Nu är det helt plötsligt vår. Jag var tvungen att besöka Scorett på lunchen för att shoppa ett par sköna vårskor att ha på jobbet. Det slutade med att jag kom tillbaka med ett par svarta ballerinaliknande saker. Sköna. Kastade även strumporna idag. Det brukar vara tradition att sluta med strumpor första maj. Men i år blev jag strumplös tidigare. Beror nog på att jag varit på semester och bara gått i flip-flop i två veckor.


Nu är det iallafall snart dax för sängen. Natti, natti.


Underbara Thailand.

Nu är snart den sista tvättmaskinen klar. Det har inte blivit så mycket tvätt trots allt. Mats har skjutsat Jessica till tåget och hennes mobil blev kvar här hemma. Naturligtvis så var tåget i tid så Mats hann inte hem för att hämta den. Jag kan tänka mig hur arg hon blev när hon upptäckte att den låg kvar hemma i köket. Jag har ringt till hennes kompis i Helsingborg och sagt att jag skickar ner den till henne.


Som jag har sagt tidigare så har vi haft det kanonbra. Maten är toppengod och Thailändarna är trevliga. Det var bara skräddarna som var lite för tjatiga. Vi har åkt runt till olika stränder med longtailbåtar och badat. Solat för fullt också såklart, så nu fjällar vi för fullt. Men det är väl så det skall vara.




Här är Poda Island. Jättefint. Dock blev vi lite strandsatta under denna tur. Strax innan vi skulle åka hem så blev det oväder. Vi fick vänta en extra timma innan vi kom iväg. Under hemresan var det jättevågor och Jessica och Linda tyckte att det var som Flumride på Liseberg.



Hotellet var fint med bra service. Vi mumsade på nygjorda omeletter varje morgon. Vi lärde oss också att äta nudlar även till frukost. Thailändarna äter hur mycket som helst och ändå är de så små och smala. Fast vi känner också att vi har varit nyttiga denna semester och ätit thaimat och mycket frukt. Godis har det inte blivit något av.



Två veckor går jättesnabbt. Jag blir så sugen på att åka iväg igen. Men nu är det dax att jobba igen för att dra in lite nya pengar. Vi har inte gjort av med så mycket fickpengar i Thailand trots allt. Maten är billig och vi har shoppat lite lagom mycket.

Nu lver vi på våra minnen och solbrännan tills det är dax för sommar här i Sverige. Det känns verkligen att våren har anlänt under den tiden vi har varit borta.

Ha de bra.


Hemma igen.

Nu är vi hemma igen efter två underbara veckor i Thailand. Det har varit den mest avkopplande semestern i mitt liv. Vi har haft det så himla bra. Landade 23,40 på Arlanda i natt. Väskorna kom nästan först så att det gick smidigt att komma iväg. Vi var hemma här ca 02,45. Det var svårt att somna trots att jag bara tagit en liten tupplur på flyget.

Det blev inte så mycket sovmorgon iallafall. Jag har varit uppe och startat ett par maskiner med tvätt. Mats och jag skall snart dra en sväng till ICA-Maxi. Det finns liksom inget kvar i kylskåpet. Linda skall snart till skolan och Jessica skall till Helsingborg med tåget i eftermiddag.

Jag skall lägga in alla mina bilder i datorn från Thailand lite senare idag så då kommer det en ny rapport med bilder.

See you later..............

Skyfall.

Just nu har himlen oppnat sig och da menar jag verkligen oppnat sig. Det ar skyfall utomhus. Har ar klockan tre just nu.

Vi har just kommit hem fran en harlig battur. Vi hyrde oss en egen longtailbat och besokte tre olika strander. Harligt med bad och sol. Vattnet svalkar oss knappt. Vi har nog lyckats att bli lite roda idag ocksa.

Jessica ligger just nu pa rummet och laser lite. Mats och Linda sitter i restauranten. Jessica och jag var inte sa hungriga for vi at grillade majskolvar pa batturen. Jag skall forsoka att ta mig till andra sidan gatan for att handla lite i supermarketen. Men just nu ser det svart att ta sig dit aven att det finns paraply att lana i receptionen.

Hoppas att ni har det bra pa jobbet mina kara arbetskamrater. Jag langtar inte hem.

Massage.

Jessica och Mats ligger just nu pa var sin sang och far massage. Jag testade i fredags. Mycket skont och billigt. Ca 60 kr far en timmes oljemassage. Jag har aven gjort fotvard for ca 40 kr. Jag har aldrig haft sa lena fotter forut. Det blir rena rama halsoresan for oss det har.

Mats och jag har gatt en langpromenad langs stranden pa formiddagen idag sa nu har vi fatt motion ocksa.

Det finns manga olika fargglada drinkar i poolbaren att slacka torsten med. Och ol i modell jatte. Vatskeintaget ar det inget problem med. Vi dricker en hel del vatten ocksa.

I kvall ar vi sugna pa lite shopping igen. Det blev inte sa mycket av det i gar da vi var trotta.

Ha en bra sondag.


Rapport fran Thailand.

Har kommer en rapport fran ett underbart Thailand. Ca 14 timmar sena landade vi pa Krabi Airport i tisdags morse. Vi sov ett par timmar innan vi gav oss ut i solen.

Vi har hunnit med ett par batturer till olika oar. Den ena med riktigt turkosfargat vatten. Det ar lika varmt i vattnet som i luften. Hemfarden fran den ena on blev en annorlunda upplevelse. Det borjade att blasa och vi fick vanta innan vi kunde ta oss tillbaka till Ao Nang. Hemfarden bestod av stora vagor och skvattande vatten. Vi var mer an dygnsura nar vi steg iland. Jag har aldrig sett min vattenalskande make sa blot tidigare.

I dag tyckte vi att vi inte hade fatt sa mycket solbranna sa vi pressade for fullt idag. Det slutade naturligtvis med att hela familjen ar jatterod istallet. Det gor att vi kanner oss lite sega ikvall. Vi har just atit en god thaimiddag. Maten ar sa himla god.

Har aven hunnit med att shoppa lite saker. Vi borjar att bli riktigt duktiga pa att pruta.

Nu skall vi ta en kopp kaffe pa balkongen. Det finns en liten vattenkokare pa rummet. I gar besokte vi Starbucks har i Ao Nang. Mums vad gott det var.

Ha det sa bra hemma i Sverige. Har hort att aven ni har det ganska varmt.

RSS 2.0