Flyttförberedelser.

Jag har börjat med lite flyttförberedelser. Det är så skönt att ta lite undan för undan. Det tar mycket längre tid än vad jag tror, att vira in saker i silkespapper för att packa i kartonger. Allt skall även fräschas till innan det packas. Det är roligt att det är tip-top när det packas upp igen.

Jag har roat mig med att montera ned Lindas säng. Den är såld, och väntar på avhämtning till helgen. Den var tvungen att monteras ned, för att vi skulle kunna få ner den för trappan . Ekskåpet är nu också sålt, och skall levereras i morgon kväll. Nu är det visst bara hyllan i Lindas rum kvar att sälja.

Nu är det bara sjutton dagar kvar att jobba innan det är dax för semester. Det känns inte helt fel. Det har inte blivit så stor focus på denna semester som det brukar vara. Vi har haft så mycket att tänka på i samband med flytten.



Jobb hela helgen.

Denna helgen blir det jobb både lördag och söndag. Jag hoppas på mycket folk. I kväll får som vanligt maken laga mat åt oss. Trevligt att ha hela familjen samlad till kvällen. Jessica har beställt nötkött, potatisgratäng, grönsaker och bearnaisesås. Jag blir redan hungrig när jag tänker på det.

Resten av familjen skulle ägna sig åt shopping på stan idag. Undra om även maken shoppar något? Lunch på stan stod visst pckså på programmet. Undra vem som får betala?


Kalas.

I går kväll blev det ett trevligt kalas i förtid för Jessica. Vi bjöd på Chicken Fajitas med massa olika tillbehör till. Det uppskattades och det blev inte mycket kvar. Ganska vanligt när vi har kalas. Jag lagar alltid mycket mat så det inte skall se snålt åt. Men det går åt iallafall. Det beror säkert på att alla ser att det finns mycket. Det värsta är om det ser lite ut. Då törs ingen ta.

Det nya vinet smakade mycket bra. Det kan även jag rekommendera. Bra pris är det också. 219 kr för en box. Det kanske inte skall kallas box, när den ser ut som en jättstor toarulle.


Förberedelser.

Nu är det förberett för kvällens kalas. Vad det är i grytan kan jag inte tala om. Det får gästerna se i kväll.

Ha nu en rikigt bra fredag.




Body Pump och Subway.

I går kväll blev det Body Pump. Det brukar jag inte gå på så ofta. Resultatet brukar bli att jag får en fruktansvärd träningsvärk dagen efter. (Än så länge känns det inte så mycket.) Jag skall försöka gå lite oftare på Body Pump för det är kul, och en bra träningsform.

Vi blev lite hungriga efter träningen så vi köpte en macka på Subway. Alltid lika gott. Italienska smaker blev det den här gången.

I dag blir det jobb som vanligt. Veckohandling på ICA, och lite förberedelser för morgondagens födelsedagskalas. Jessica kommer hem till Linköping i dag. Vi skall fira hennes födelsedag lite för tidigt, tillsammans med släkten i morgon kväll. Det gäller att passa på att fira när tillfälle bjuds.




Svårt att välja.

Nyss hemkommen från en shopping/spaningsrunda. Persienner till nya lägenheten skall det bli. Det var visst inte så enkelt att välja det. I dag finns det hur mycket som helst. Massa snygga plisségardiner. Så nu skall jag sätta mig med katalogen jag fick med mig hem och kolla på alla läckerheter.






Upp till bevis.

Jag läste på en blogg. Inga namn nämnda. Det skulle vara det bästa lådvinet. Nu skall jag också testa det till helgen. Det blir spännande att se vad det har att erbjuda.


Kall morgon.

17 kalla grader. Kylan håller i sig. Solen skiner så det ser ut att bli en härlig dag.

Just nu startar inte bilen för Mats när han ska till jobbet. Han gick just för att hämta en kompis med startkablar. Tur att de finns. Både kompisarna, och startkablarna. Det blir nog till att köpa ett nytt batteri idag. 

Jag är ledig idag så jag vill ha den lilla bilen. Jag har en massa ärenden som jag skall ut och fixa. Lite planering inför flytten. Nyss var jag inne på adressändring, och gjorde flyttanmälan. Det känns bra att allt har börjat ta fart, men det kommer såklart att kännas ännu bättre när allt är klart. Härligt att vi även har en semestervecka att se fram mot innan det är dax för flytt.

Nu skall jag pigga upp mig själv med en dusch.


Trevliga lunchdater.

Jag tycker alltid det känns lite extra lyxigt med ´´lunchdater´´. Roligt att träffa någon kompis. äta lite god lunch, och prata lite strunt.

I går var det lunch tillsammans med Mimmi. Sallad hos Sanne. Lika gott och nyttigt som vanligt såklart. I dag skall jag äta med Irre och Ann-Sofie. Trevligt. Inga bestämda planer var vi skall luncha. Dock finns det inte så många ställen att välja på här på Ikano-huset. Jag blir redan hungrig när jag tänker på lunchen trots att det är några timmar kvar.

 


Fynd.

I dag har jag fyndat vilket gjorde mig glad. Jag har önskat mig en gryta från Le Creuset. Jag fick ett presentkort på Servera i julklapp. Jag tänkte att jag skulle lägga till lite egna pengar för att köpa grytan. I dag var det kanonpris på den så jag behövde endast plicka fram 99 kr. Jag känner mig himla nöjd med mitt köp. Den skall naturligtvis inte användas förrän vi kommer till den nya lägenheten.

Jag har sålt ekskåpet idag också så nu finns det inget kvar att sälja. TV:n såklart. Men den kommer ingen att vilja köpa.


Bilen startar inte.

Vi tänkte ge oss iväg till Golfhallen för att träna lite golf idag. När vi skulle iväg så startade inte Saaben. Vi trodde det berodde på att ´´etanol´´ inte gillar kyla, och vi glömt att sätta i motorvärmaren. Troligen var det batteriet för det var en lampa som inte slocknade trots att bilen var avstängd. ?????????........

Vi skulle kolla på en lägenhet till Jessica i stan. Ja, då skulle vi ta bussen. Inget busskort hade vi. Inte kunde vi beställa biljetter via mobilen heller. Den sa att det inte fanns några pengar på kortet, trots att det gjorde det. Snacka om motflyt. Tills slut kom vi iallafall iväg till stan. Dock var lägenheten inget att ha. Väldigt ofräsch. Det enda som var bra var läget.

Irene o Inge kom med startkablar, och Saaben hoppade igång. Vi fick okynnesköra till Norsholm för att batteriet skulle ladda sig.

Efter allt strul så blev det iallafall ett roligt spinningpass nu ikväll. Vi festade på en pizza efter detta. Vips hade vi tagit igen alla kalorier som vi hade förlorat.

Positivt ikväll att dök upp ett par, och köpte vår bokhylla. En liten slant kom in i plånboken. Annars så är det mest pengar som går ut tycker jag.



Melodifestival.

I kväll väntar Cloetta Center och Melodifestivalen på oss. Det skall bli kul. Jag har varit de andra två gångerna då det har varit delfinal här i Linköping. Nu blir det tredje gången gillt. jag ser fram mot att det är Lena Ph som skall uppträda i pausen. Utan att ha hört några låtar funderar jag på om jag inte skall hålla på Erik Saade. (Bara för att han är lite lik Lindas Erik.)


Bokhyllan på Blocket.

Nu har jag lagt ut vår bokhylla för försäljning på Blocket. Det brukar inte vara så lätt att sälja möbler, men det vore så skönt att bara bli av med den. Jag var tvungen att tömma den ifall det ringer någon som vill ha den. Jag har plockat ned alla grejer i kartonger. Vilken tid det tar att packa.

Vi har också hunnit med en promenad ute i den härliga vintersolen.




Smak av nya livet.

En smak av nya livet har det blivit ikväll. Dvs hämtmat. Vi inbillar iallafall oss att det blir väldigt lätt, och smidigt med hämtmat i nya lägenheten på stan. Vi får se.

Det blev ingen step i kväll. Vi fick lite viktigare saker att uträtta. Kontraktskrivning med köparen av vårat hus. Det känns så skönt att det är avklarat. Vi hann faktiskt med lite shopping på stan innan det. Ett par saker till mannen. Det uppskattar jag. Jag har också hittat en ny favoritaffär på stan. Farligt nära vår nya bostad.

Det blev lite sent med maten så vi tog med oss mat från Ming Palace hem. Fyra små rätter. Så nu sitter vi här mätta och belåtna i soffan. Vi ser fram mot en ledig helg.




Torsdag, snart fredag.

Nu har vi precis käkat makens favoritkvällsmat. Den bestod av baugette fylld med skinka, ost och baugetteröra. Han kan äta hur mycket baugette som helst. Det gäller att passa på om jag också vill hinna få något av baugetten. Vi brukar kalla honom baugettemannen.

Torsdagsshopping i Ekholmens Centrum idag. Det innebär veckohandling på Signalen, en tur till Systemet. I dag även en tur till tygaffären. Jag kom på att jag behövde ytterligare gardinlängder så det blev ett köp. Hittade även en lampa till sovrummet där i butiken. Vi och fin. Maken mår nog lite dåligt av all min shopping.

Budgivning pågår på vårat hus. Det känns både pirrigt och spännande. Jag pratade lite med mäklaren i kväll för att kolla av läget. Förhoppningsvis blir det kontrakskrivning i morgon eftermiddag.

Jag ser fram mot flytten. Skönt att rensa ut lite gammalt, och få inreda ett nytt hem. Det blir även väldigt bekvämt att bo mitt i stan.




Äntligen step.

Det var ett tag sedan som jag var på ett step-pass. Det är så himla roligt. Det känns som att jag kommer att ha ont både i baken, och i benen i morgon. Jag hann en liten runda på stan innan passet. Det finns lite andra affärer att besöka där än på Ikano. Jag vill så gärna ha en ny handväska. Jag har bara så svårt att bestämma mig. Snart måste jag bara slå till.

Det blir en sen kväll idag också. Jag unnande mig en stund i solariet idag också. Jag sov som en stock hela soltiden. Det var mycket skönt. Nu skall jag lägga mig och läsa lite i Allas och Buffé. Kanske jag kan hitta något gott att laga.

Natti Natti.


Statoil by night.

Jag har lovat att köra och hämta Linda när hon slutar jobba 24.00 i natt. Mats jobbar natt så det blev ingen bil över till Linda, eftersom att jag också jobbade sent. Jag var inget sugen på att ta bussen hem i kväll. Det blir så segt. Då kör jag hellre, och hämtar Linda. Kanske kan jag få mig en kvällskorv?

Linda trodde inte jag skulle orka av att hålla mig så sent. Börjar dock inte så tidigt i morgon så det skall gå bra. Det var långdag idag på jobbet, men som vanligt så försvann bara tiden. Det blev lite shopping till nya lägenheten idag också. Nu får det vara slut på det för ett tag.



Alla Hjärtans Dag.

Vi kom på att det kanske skulle firas lite idag när det är ´´Alla hjärtans dag´´. Vi är inte så mycket för att fira dessa dagar egentligen. En god macka med räkor, och ett glas vin skall det iallafall bli. När vi jobbar så blir det inga sena kvällar.

Min fön började att lukta konstigt i helgen. Jag hoppades att det inte var något allvarligt men idag blåste den bara kall luft. Inte mycket att ha med andra ord. Det var bara att investera i en ny på lunchen. Det blev en lila. Tjusigt va?


Homestyling.

Homestyling har vi ägnat förmiddagen åt idag. Städning så det luktar riktigt gott, och fräsch i vårat hus. Det var nämligen visning på vårat hus idag. Nu skall det bli spännande att se vad som händer. Det känns lite pirrigt innan allt är klart.

Det blev en lite senare lunch/middag hos oss idag p.g.a visningen. Jag testade en ny maträtt. Baconlindad torsk med potatis och brocollimos till. Det fick godkänt av både Mats och Linda. Det känns bra. Jag hittade receptet på ica.se.

Mamma och pappa har varit här en liten stund. Jag bjöd på en smothie. Jag tror att det gick hem. De var lite nyfikna på vår nya lägenhet. Vi har lite bilder som vi visade för dem.






God morgon lördag.

Solen skiner och det ser riktigt härligt ut ute. Det är så skönt att få se solen och ljuset lite. Det piggar liksom upp. Mats skall precis ut i garaget för att fixa iordning det sista. Jag har tänkt att ta mig en dusch. Har fixat en hårinpackning i håret, och målat naglarna. I dag tar jag hand lite mera om mig själv än hemmet.

En bit in på dagen så väntar shopping. Vi skall iväg och kolla på lite möbler bland annat. Det ser jag verkligen fram mot. Det kan även bli en lunch någonstans skulle jag tro.

Det ser ut att bli en bra lördag. Ha en riktigt bra lördag nu alla mina läsare. (Klart att det skall vara lite gottis på en lördag.)




Ledig dag.

Ledig dag idag. Vet inte om jag kan kalla det för det. Jag har jobbat på hela dagen. Det har blivit tre matpajer, städning, tvätt, snöskottning m.m. Första gången jag satte mig ner var nu ikväll på spinningcykeln. 75 minuter spinning med rocktema. Riktigt kul. Vem kan cykla sakta till en rocklåt?

Nu väntar iallafall en tacopaj på oss i ugnen. Det skall smaka riktigt bra med lite att äta. Och såklart lite gott att dricka till. Sen somnar vi säkert ovaggade ikväll igen, som vanligt. Först skall vi orka med På Spåret. Jag är ju svag för frågesporter.


Vårstövlar.

I dag slog jag till och köpte ett par vårstövlar. Om det nu finns något som heter vårstövlar. Ljusa bruna och tunna var de iallafall. Det passade ju bra, att köpa vårstövlar idag när det har varit värsta snövädret. Visst förstod jag att det skulle komma ett bakslag, och inte bli vår ännu. Men jag kan ju alltid hoppas lite.

Hemtex fick också besök av mig på lunchen. De hade rabatt på alla handdukar. Perfekt för mig. Det blev nya badlakan och handdukar. Mörkt grått till det stora badrummet. Till den lilla toan kunde jag inte bestämma mig om det skulle vara limegrönt, eller cerise. För att vara på den säkra sidan så köpte jag två av varje. Handdukarna är nu nedpackade, och får så vara till flytten. Det skall bli så spännande med en ny lägenhet. Jag känner på mig att det kan bli en hel del shopping innan flytten. Shoppingförbudet är nu hävt.

Snart är äntligen tvättmaskinen klar. Det innebär att jag kan gå, och lägga mig. Jag vaknade redan tio över fyra i morse. Kunde inte somna om, och det börjar nu att kännas i kroppen.



Lång dag idag.

Det har varit en lång dag idag, och det känns skönt att veta att det snart ör sovdax. Bäst av allt är att i morgon är jag ledig. Det har varit jobb mellan åtta och åtta idag. Efter detta åkte jag direkt till Maxi för att handla. Det var inte sådär jättekul precis, efter en lång jobbar dag. Det var så lugnt ,och skönt på Maxi så det gick så lätt att handla. Jag tänkte på hur skönt det kommer att vara när jag vaknar i morgon bitti. Då är jag klar med veckohandlingen, och behöver inte ägna förmiddagen åt det. Finns säkert annat jobb att göra. Huset skall städas, och fixas inför söndagens visning.



Mio möbler.

Som på beställning damp det ner en katalog från Mio i brevlådan. Jag som är så sugen på att kolla på lite nyheter till nya lägenheten. Nytt köksbord skall det bli, och naturligtvis lite annat smått och gott. Jag är ledig på fredag och då skall det bli ett besök på Mio för mig. Hoppas Mats är lika sugen som jag är på att åka dit.




Hemma från Stockholm.

Nu är jag hemma igen efter tre trevliga dagar i Stockholm. Vi tog tåget upp i söndags, redan klockan nio. Vi hann njuta en stund av det härliga vårvädret innan det var dags för konferens i dagarna tre. Mycket lärorikt och trevligt umgänge. Jag måste erkänna att jag känner mig lite trött efter resan.

I dag har det blivit jobb igen. En runda på IKEA på lunchen. Det blev bara de gamla vanliga inköpen. Dvs servetter, värmeljus och toaborstar. Helt otroligt att en toaborste kan kosta endast fyra kronor. Snacka om billigt.


Garagestädning.

Vi har tillbringat hela förmiddagen i garaget. Städning stod på programmet. Nu är det jättefin ordning. Det blev ett par vändor till tippen också. Så himla mycket ´´skit´´ vi samlat på oss. Saker som inte är till någon nytta, och inte har något värde. Det känns så skönt att få rensa ut det gamla ibland.

Enkel lunch med korv och bröd. Riktigt trist väder hela dagen så vi har inte inspirerats av att vara ute. Vi tog bilen en sväng till centrum för att handla ett par saker.

I kväll så kommer Nenne på middag. Gissa vem som förberedde maten i morse. Just det, Mats. Grannen påpekade idag att jag hade det bra eftersom han lagade så mycket mat.



Huset på nätet.

Nu ligger vårat hus ute för försäljning på internet.
Här händer det lite grejer. Vi har köpt en lägenhet mitt i stan. Nu gäller det att sälja huset. Jag tror inte att det skall vara några problem. Den 4/4 får vi tillträde till lägenheten. Vi får se när vi får huset sålt. Det blir mycket att fixa framöver. Men kul är det.

Denna veckan har mäklaren varit här, och efter detta även fotografen. Innan fotografen kom så var det homestyling som gällde. Jag måste erkänna att jag tyckte jag var ganska bra på det. Jag köpte tulpaner, och citrusfrukter för att det skulle se fräscht ut. Det ser iallafall bra ut på internet.

Det skall bli himla kul med lite nytt. Jag har redan börjat att planera för det nya som jag skall shoppa. Det blir så bra så.

Som vanligt har Mats lagat mat år mig i kväll. Det serverades kycklingspett, greksallad och tzatziki. Kocken hade lyckats i dag också.



Maxi-race.

Ett race på Maxi är ungefär vad som har hänt i kväll. Linda och jag samåkte till jobbet idag. Det innebar att jag fick sällskap under racet. Trevligt att slippa handla själv. Vi försökte vara nyttiga när vi handlade. Mycket frukt och grönsaker. Linda påpekade att för mycket frukt är inte bra. Det innehåller för mycket socker.

- Vad skall jag nu äta i mitt nyttiga liv?

Kvällsmat och lite hemmapyssel. Nu ligger Linda och jag i var sitt rum med var sin dator. Det är ett märkligt sätt att umgås på.

Veckan har gått fort. Helt plötsligt är det bara en dag kvar till helgen. Känner redan att jag har lite fredagskänslor i kroppen.


Restaurang Mozarella.

Det blev lunch på resaurang Mozarella idag. Gott. Pasta med pesto, och parmaskinka. Vi hade inte varit där förut så vi tyckte det var dax att prova den idag. Han som äger restaurangen hade Pizzerian i Ekholmen för länge sedan. Kul att han kommer ihåg mig sedan jag var 16 år, och köpte pizza där.

Ledig idag med och dagen har rullat på. Det känns som vi har hunnit med mycket, och dagen varit lång. Nu är det kaffe, och lite TV-titt som gäller. undra vad som bjuds?




Ledig tisdag.

Så skönt med en ledig tisdag. Vi startade dagen med en nyttig frukost. Smothies som vanligt. Jag har blivit helt frälst i att göra egna smothies. Det smakar så gott. Efter detta en långpromenad. Det känns så vårlikt ute nu när gräsmattorna börjar att titta fram. Dock börjar det också titta fram en hel del mindre trevliga saker. Något som alla hundar lämnat efter sig. Eller skall jag kanske säja hundägare? Det ser inte så kul ut.

Mats fick laga lunch idag också. Han låtsades att han protesterade lite först. Det blev wookat med stark kryddning. Gott. Tack för lunchen.

Eftermiddagen upptogs av diverse ärende tillsammans med min make. Nu har han dragit iväg för att jobba natt igen. Själv sitter jag här, och tror att det spökar utanför huset. Det är bara snön som faller ner från taket. Åtminstone hoppas jag det.


RSS 2.0