Hemma hos Emma.

I kväll har det varit klubbkväll hos ''Hemma hos Emma''. Det är min favoritbutik här i stan. De har så mycket fint, och de som jobbar där är så trevliga.

Vi bjöds på glögg och pepparkakor. Lite mode och frisyrvisning. 20% på allt i butiken. Allt upplagt för shopping med andra ord.

Såklart att jag hade med mig en påse hem. I den fanns en klänning, en top med volanger och en stickad väst. Nu kommer jag att vara fin i jul.


Julshopping.

I dag har jag julshoppat hela dagen. Först en tur på stan på förmiddagen. Ble en del påsar då. Tur att jag bor på stan. Det var bara att gå hem för att lasta av lite grann. Lunch blev det då också. Det gäller att äta så jag orkar att shoppa. Ut igen, och det blev flera påsar. Nu har jag slagit in alla klappar i fina paket. Puh.

Klockan fem skall det bli träning på Frisk. Kul. Undra hur det känns i mina ben efter morgonens långpromenad.


Sovit gott.

Ja, då har jag sovit gott i natt. Jag blev extra trött igår när jag slappnade av. Tänkte på att jag skulle vara ledig idag, efter fyra hektiska dagar. Det brukar kunna bli så.

Ingen sovmorgon idag. Bilen skulle lämnas på Biva vid sjutiden. Jag passade på att ta en morgonpromenad. Den blev nog ca 14 kilometer idag. Skönt. Lite för varmt ute för att jag skall gilla det. Jag vill få röda rosor på kinderna utav kylan.

Nu skall jag ta med mig min kom-i-håg lapp ut på stan, för att fixa allt som står på den. Lite förberedelser inför julen.


Fredagskänslor.

Jag har haft lite fredagskänslor idag. Trots att det bara är måndag. Det beror på att jag har jobbat hela helgen, och har en ledig dag i morgon.

När jag kom hem frän jobbet gav jag mig ut på en promenad. Maken tyckte att jag skulle ta med mig pengar på promenaden. Då kunde jag köpa med mig pizza på hemvägen. Så blev det. Vi har hittat att de har goda pizzor på Butterfly.

Direkt när jag kom innanför dörren ringde min telefon. Ertappad av dottern som sett mig korsa gatan med två pizzakartonger. Hon hade naturligtvis varit på spinning, vilket var mycket nyttigare.


Lördagsmiddag på söndag.

Det blev lördagsmiddag igår på söndagen. Stekt torsk, små kokta potatisar o remoladsås. Till det testade vi ett nytt gott vitt vin. Amerikanskt.

När vi var mätta och belåtna blev vi också trötta. Med andra ord så somnade vi ganska tidigt.


Lördag.

Lördagen bara rusade iväg. Vips så var jobbardagen slut. Jag hade tur att det var medvind hem. Vid fem var det dax att tända granen på vår innergård. Eftersom att jag är medlem i KUL-kommitén, så var det dax att hjälpa till med lite förberedelser. Det bjöds på glögg, och pepparkakor. En lugn tillställning med inte så många besökare.

Vi blev kvar, ochy pratade lite med några grannar. Det slutade med att vi gick hem till ett par av dem. Där blev det julgröt, och skinkmacka. (Vår fiskmiddag fick vänta till nästa dag.) Klockan hann bli nästan halv ett innan vi kom hem. Det blev en trevlig kväll.

Då var det bara att försöka att sova några timmar innan klockan ringde, och sa att det dax att stiga upp igen. En ny jobbardag tar fart. Det blir säkert lika mycket ös som under gårdagen. Kul.





Urblåst.

Jag kände mig ganska urblåst när jag cyklade till jobbet i morse. Motvind med andra ord. Hoppas att det har vänt tills jag skall hem igen. I går var det medvind hem, så jag hoppas på samma tur.

I går kväll blev det taco-paj, tillsammans med Mats och Jessica. Trevligt. Nu väntar ännu en jobbdag. Fullt ös?


Adventsfint.

Nu i kväll har jag gjort lite adventsfint hemma. Jag var på stan för att handla lite fint julpynt. Jag hittade en jättefin ängelflicka, (som jag spanat in tidigare.) Ett par ljuslyktor från Indiska också. Ville köpt något mera, men hittade inget bra. Kanske en annan dag?

Jag har varit ledig idag. Jag har hunnit så mycket utan att känna mig stressad. Efter lunchen blev det en tur till Maxi, leasingbilen lämnades tillbaka på Toyota, vi kollade på nya Q3 hos Engströms. Jag var i cykelaffären, och fick mitt lyse fixat. Som sagt var en runda på stan efter detta. Köksarbete som bestod av att göra tacopaj tills i morgon kväll, och steka julköttbullar. En kvällspromenad runt ån, och en varm macka med tomat och mozarella. Nu blir det nog inte mycket mera gjort i kväll. Kanske lite Wordfued. Mats jobbar natt, så här är lite ensamt.






Äntligen.

Jag startade dagen hos tandläkaren. I dag passade tanden. Äntligen. Tanden var så snygg, sa tandläkaren. Vem är det som ser en tand som sitter längst bak i min mun. Skönt att det är klart. Nu är det bara bettskenan kvar. Den får vänta tills nästa år. Nu har jag inte tid för mera tandläkare i år. Nu blir det julkampanj på jobbet.

Efter tandläkarbesöket tog jag en promenad till Ronaldo, Stenugnsbageriet. Jag köpte mina favoritbullar med kardemumma. Så goda, så. Naturligtvis så blev det en limpa också. Varför skall jag baka bröd själv, när det finns så mycket gott att köpa.

Klockan tio var det dags för nästa kroppsrenovering. Nagelvård hos Maria. Nu känner jag mig snygg igen. Om händerna iallafall.

Lunch på Riva med maken. Gott och trevligt. Lagom mycket folk där. Skönt att det inte var så rörigt. Dit kan vi gå flera gånger, tack.


Jul-skyltning.

Julen kom ovanligt snabbt i år. Fast det gör den visst alltid. I dag var det dags att julskylta på jobbet. Det ble en tidig morgon igen. Nu har vi lite julstämning på jobbet.

Therese och jag hade kvällsjobb i dag. Infomöte. Jag åkte bil med henne dit, och promenerade hem. Ca 45-50 minuter. Nu blev det lite motion igen. Väl hemma blev det lite mat. Jag har hetsätit lite pepparkakor också. Det är inte bra att ha pepparkakor hemma. Jag bara äter och äter, utan att det tar stopp.

I morgon har jag en ledig dag att se fram mot. Det kommer välbehövligt. Jag har mycket på prorammet för morgondagen. Den startar klockan åtta med ett besök hos tandläkaren. Hoppas nu äntligen att tanden kan komma på plats.


Kusin-träff.

I går var jag hos min kusin Gunilla. Mycket trevligt. Hon hade bjudit både mig, och ytterligare en kusin, Annica. Gunilla hade lagat god mat, och vi satt och pratade tills det blev alldeles för sent. Jag var lite trött i morse, när det var dax att stiga upp.

När jag kom från jobbet var planen att jag skulle cykla till Gunilla. Jag tyckte att jag hade gott o tid, så det blev en promenad istället. Härligt med frisk luft. Det tog ca en halvtimme att promenera till henne. Eftersom jag hade lite tid över så tog jag en liten extrasväng. Då smakade det extra gott att bli bjuden på mat.


Grattis pappa.

I dag fyller min pappa år. Vi har varit där, och käkat middag. Gott.

På förmiddagen tog jag en morgonpromenad i regnet. Mats gick hellre till gymet. Det var skönt ute i regnet, men lite väl varmt för årstiden. Jag såg en man paddlandes i en kanot på ån. Han hade rödvit mössa. Undra om det var tomten?

Jag gillar inte regn, men när vi cyklade till mamma och pappa, fick jag äntligen tillfälle att använda mina nya gummistövlar. Positivt. Efter middagen tog mamma, Jessica och jag en tur till Åhlens för att kolla på lite julpynt. Snart så är det advent. Mats skulle hem och sova lite, eftersom han jobbar natt. Jag tog ytterligare en promenad runt ån. Det var så många människor, barnvagnar och rollatorer ute att det knappt gick att komma fram. Novemberljus lockar folk. Vid slussen i Tannefors var det novembermörker, istället för novemberljus. Inte en enda gatlykta lyste.

Mats och jag käkade lite kvällsmat, och nu är jag så mätt att jag önskar att jag skulle orka ytterligre en promenad runt ån.





Lördags-spinning.

Som vanligt på lördagar. Ett spinning-pass. Vi hann en liten promenad innan också. Skönt med luft. Det blev lunch från Hälsofreak eftr detta. Nyttig start på dagen.

Mats och Jessica var på hockey på eftermiddagen. Jag passade på att tillbringa några timmar på jobbet. Mycket att fixa. När jag kom hem lagade jag middag. Italiensk pastasås. Ett nytt gott rödvin till detta. Kardemummabullar från Ronaldo till efterrätt. Vi tog en tur till surdegsbageriet på morgonen. Där finns det så mycket gott.




Långa dagar.

Torsdag och fredag var det jobb från sju på morgonen till nio på kvällen. Roligt trots detta. Med andra ord sov jag ganska gott när jag äntligen kom i säng.

Nyöppning av vår fina butik på fredagen. Mycket kunder. Det blev en lyckad dag.


Bowling.

Bowling är svårt. Kerstin som jag delade bana med är duktig. Fast det är klart. Mina bowlingtimmar i livet är mycket färre än hennes. Det är bara att öva. Lårmusklerna fick arbeta mera än vanligt så de blev ömma.

En mycket trevlig kväll avslutades på Aioli. Så gott. Tapas smakade kanon.


Bra dagar.

Vi har haft två mycket bra dagar med teambuilding. Nu ser vi fram mot den tredje dagen. Förväntningarna är höga på att den blir lika bra.

Det blir en heldag idag. Vi avslutar med bowling, och tapas på Aioli.



Härlig morgon.

Solen skiner ute. Helt underbart. Jag startade dagen med 10 km promenad. Så himla uppfriskande. Nu känner jag mig laddad för tre dagar med ´´gänget´´. Nu skall vi skapa lagkänsla.

Scandic Hotel väntar på oss.

 

 

 


Fars Dag.

Vi brukar inte fira fars dag något speciellt. Jag har skickat sms, och ringt till min egen far. Mats har firats med en pizza. Det verkar som att alla är nöjda, och glada med detta firande.

Mats och jag tog en promenad i morse. Ut till IKANO för att kolla in butiken. Det ser bra ut. Hem för att laga lunch. Korv stroganoff. Det var längesedan sist så det smakade riktigt bra. Även att jag inte är så förtjust i ris. Efter lunchen gick jag ut nen snabbis på stan. Jag inhandlade lite grejer för att fixa till årets adventsljusstake. Det är ju ett par veckor kvar, men jag tyckte det var bäst att passa på. Så jag får det jag vill ha.

Ytterligare en promenad på eftermiddagen. Det var så skönt ute. Sedan ett besök på gymet för min del. Mats låg hemma och sov för att orka med nattens jobb.

Nu är jag så mätt efter pizzan, så det skulle behövas ytterligare en promenad.


Förmiddag med motion.

Det blev många timmars sömn i natt, då vi var extra trötta igår kväll. Skönt. Frukost med smothie, och kokta ägg. Det fanns även lite gott bröd kvar, efter gårdagens besök på surdegsbageriet.

Först blev det en morgonpromenad på 6 km. Lite råkallt ute, men det var skönt. Hemma och ladda med lite frukt, och så vidare till Frisk. Där väntade 90 minuter spinning. Riktigt skoj. Det är skönt att bli riktigt trött.

Lunchen är avklarad, och Mats tog en tur på jobbet. Jag har just förlängt mitt lottospel, och hoppas såklart på vinst. Jag har även klickat hem en ögonskugga från nätet. Jag har en av samma märke som är min favorit. För ett tag sedan köpte jag en ögonskugga från Clinique, i fina bruna nyanser. Jag har dock insett att jag tål den inte. Ögonlocken blir röda, svullna och irriterade. Jag tänker inte använda den mera.

Jag skall ge mig ut en liten snabbtur på stan. Jag behöver byta batteri i min klocka.




Gott.


Fredag.

Ví fick en trevlig kväll på Bishop Arms i går kväll. God mat, och trevligt sällskap. Det var massor av folk ute i går kväll. Jag gick hem vid elva, då några skulle dra vidare. Snacka om att det är skönt att bo runt hörnet.

Jag har varvat dagen med fritid, och lite jobb vi datorn. Mats och jag var ute på en långpromenad på förmiddagen. 15 km blev det. Stannade till vid Surdegsbageriet för att köpa lite gott bröd till lunchen. Under sena eftermiddagen har vi gott en sväng på stan. Mats investerade i en ny whiskey, svensk. Den luktade ganska gott, trots att jag inte gillar whiskey.

Nu skall jag snart stämpla ut. Dricka rödvin, och käka tacos i kväll.


Hemmajobb.

Det känns verkligen ovanligt att sitta hemma, och jobba. Jag är glad för att jag inte jobbar hemifrån jämt. Tänk vad trist att inte träffa några arbetskamrater. Jag har suttit vid datorn hela förmiddagen.

Nu efter lunch skall jag till tandläkaren igen. Skall fixa med min tand, igen. Hoppas att det bli klart snart.

 


Norrköping.

En trevlig dag i Norrköping tillsammans med mina kollegor. En god lunch. Det blev fisk idag också. Jag har varit nyttig och ätit fisk varje dag den här veckan.

Gick en tur på stan när jag kom hem. Jag hämtade ett paket med ljuslyktor, på Posten. Jag köpte den på inredningspartyt. Naturligtvis så var en lykta trasig. Jag får ta tag i det i morgon.

Spinning på Frisk har avslutat dagen. Det var den varmaste spinningen jag varit på. Luftkonditioneringen funkade inte.


Kvällspromenad.

Hemma igen efter ett trevligt möte i Jönköping. Det är jobbigt att sitta stilla en hel dag. Jag är inte van.

Mats och jag tog en kvällspromenad. Det var riktigt skönt ute. Uppiggande.


Måndag.

Ytterligare en vecka i livet startar.

Jag tog en promenad ut till IKANO för att lämna nyckalr till byggarna. Promenad hem igen, och när jag var nästan hemma ringde de, och sa att de saknade en nyckel. Det var bara att vända ut igen. Denna gång med cykel. Jag gillar både frisk luft och motion, så inte gjorde det mig något.

Lunch har jag hämtat från Häslofreak. Kyckling. Lite jobb vid datorn har det också blivit. Jag får ha ett ´´hemmakontor´´ just nu.

Snart skall jag hämtas vid dörren för färd mot Jönköping. Dags för ett möte med mina trevliga kollegor. Det ser jag fram mot. Vi stannar där tills i morgon. Min svåger fyller 50 år idag så jag missar öppet hus. Mats och Jessica får representera familjen, och besöka honom.


Besöksekord.

I onsdags hade jag besöksrekord på min blogg. Det är alltid lika trevligt.

Tack alla, kära läsare.



Tom butik.

Butiken är tömd, och alla varor är nedpackade. Jag som vaknar tidigt var tidigt på plats. Kollegorna kom vid nio. Vi var klara redan vid halv tolv, så det hela gick kanonbra.

Mats hade tvättat i tvättstugan, och gjort en köttgryta när jag kom hem. Bra jobbat. Vi käkade oss proppmätta, och gav oss sen ut på en promenad. Skönt att få lite luft. Nu väntar spinning halv fem. Det går i ett.



Kvällen börjar bra.


Två annorlunda veckor väntar.

De kommande två veckorna kommer att se lite annorlunda ut, än vad som är vanligt. Det skall bli så kul. Vår butik skall bli ombyggd. Riktigt trevligt. Det kommer att bli så fint. Det finns naturligtvis duktiga människor som bygger åt oss. I morgon tar vi första steget. Vi stänger butiken, och alla prylar skall plockas ner i flyttkartonger. Nyöppningen äger rum fredag 18 november.




Nya lyktan.

När vi var i Stockholm förra helgen såg vi en liknande lykta som vi ville köpa. Den är nog lätt att bära hem, tyckte jag. Skönt att vi inte släpade med oss lyktan från Stockholm. Jag tyckte det räckte med att bära hem den de hundra meter som det krävdes igår. Fint blev det iallafall.



Nu kommer den att lysa så fint på balkongen när det blir mörkt ute. Vi ser den även inifrån vardagsrummet.


Duktigt.

Jag kunde som vanligt inte sova något längre trots att jag är ledig. Det blev en god frukost klockan sju. Maken sov lite längre. Efter detta satte vi igång med att vara duktiga. Mats tog hand om balkongen. Alla grejer skulle ner i förrådet. Jag gick lös på städningen. Fönstren blev tvättade av bara farten fast det inte var planerat. Så nu luktar här rent och gott.

Halv elva blev det en timmes spinning. Riktigt kul idag. Benen kändes pigga eftersom att jag inte har tränat på hela veckan. Nu är jag äntligen igång igen.

Nu har vi just kommit hem efter en fika på stan. Det blev en varm macka på Gränden. Det var mycket folk som var ute, och fikade idag. Shoppingen verkade lite lugnare.


Chicken Fajitas.

Min man och jag har lagat Chicken Fajitas tillsammans. Mysigt eller?

Slutade strax före två idag så det var lyx. Känns lite som semester nu när vi inte skall jobba på riktigt förrän 18 november.

Maken och jag tog en tur på stan på eftermiddagen. Jag fick med mig en kjol hem. Vi var på Systemet och inhandlade lite vin som vi hört gott om. Vi köpte även en stor lykta att ha på balkongen. Vi spanade på en sådan lykta i Stockholm förra helgen men det blev inget köp. Tro det eller ej men nu tipsade min make mig om en butik här i stan som också sålde lyktor. Ibland förvånar han oss.


Back in business.

Tillbaka på jobbet igen idag. Skönt för jag hade så mycket att fixa. Det mesta hann jag idag. Det blev jobb från sju till halv sex. Nu trivs jag när jag har kontroll igen.

En tur till Maxi för lite matshopping. Rusade runt men hann iallafall stanna och prata en stund med en gammal kompis. Nöjd med mig själv när jag tar mig tid och inte bara rusar på.

Nu har jag lagat varma baugetter à la Subway. Får jag säga det själv så blev de himla goda. Till det festar vi på ett glas vin trots att det bara är torsdag. Hockey på TV och Wordfued i mobilen.


Mår bättre.

Nu mår jag mycket bättre. Skönt. Jag sov hela dagen igår, och även hela natten. När jag vaknade i morse var jag faktiskt sugen på lite frukost.

En dusch gör också underverk. Nu har jag käkat en sallad till lunch. Hoppas på att kunna ta lite luft under eftermiddagen, och så blir det jobb i morgon igen. Nu först får jag roa mig med att surfa lite på nätet.


Sjuk.

Idag kan ni vara snälla och tycka synd om mig. Jag är sjuk. Troligen samma sjuka som drabbat Jessica.

Jag cyklade till jobbet i morse för morgonmöte. Men på förmiddagen fick jag åka hem igen. Nu har jag bäddat ner mig. Jag har fått stränga order från min make att inte andas på honom.

Jag vill inte vara sjuk. Jag har inte tid att vara sjuk just nu.


Pannkakor.

I går kväll stekte jag ett stort lass med pannkakor. Det var längesedan sist. När jag cyklade hem så blev jag så sugen på pannkakor. Och gott var det.

Jag borde ha gått och tränat men jag orkade bara inte. Kom hem klockan sex efter att ha cyklat före sju till jobbet. Vila behövdes bättre kände jag då.




RSS 2.0