Ledig.

Så skönt det är att ha varit ledig idag.

Det blev först en härlig morgonpromenad i en timme. En liten frukost före, och en liten frukost efteråt.

Nagelvård hos Maria, så nu är jag fin igen. Jag köpte lunch på Hälsofreak. Kycklinggryta smakade mycket bra. Det blev en snabbrunda på stan också. Jag behövde mascara, och maken raklödder.

Nu har Mats och jag just kommit hem från ytterligare en promenad. Det gäller att passa på att vara ute i det härliga vårvädret. Snart drar vi till Frisk för ett spinningpass.




Joggingtur.

Mats, Jessica och Adan gav sig ut på joggingtur när jag kom hem från jobbet. Eftersom jag varit förkyld hängde jag inte med dem.

Jag gav mig ut på en promenad. När jag gått 200 meter blev jag också joggingsugen. Resultatet blev att jag sprang 5 km. Det gick riktigt lätt. Det måste ha varit vårkänslorna som gjorde det.

Härligt vårväder i kväll. Det kryllade av joggare runt ån.

Nu är det hockey på TV. Djurgården-LHC.


Vila.

Ingen träning idag. Bara vila. Jag vill bli kvitt min förkylning snarast möjligt.

Jag åkte även bil till jobbet idag. Så det blev ingen frisk luft där. Jag hade lite funderingar på en kvällspromenad. Tror nog att jag stannar inne, och värmer mig istället.


Söndags-pizza.

Det blev en pizza ikväll. Gott. Helgen har gått så snabbt.

Vi gick en långpromenad på förmiddagen. Vi njöt av vårsolen, trots att det var ganska kallt.

Salladslunch. Sallad gjord av Mats. Efter lunchen gick vi en liten runda på stan. Vi ville kolla på rean i Peak-affären. Det blev inget handlat där, men en skjorta och en T-shirt på Johnells till Mats.

Mats fick gå ensam på spinningen ikväll. Näsan rinner, och jag hostar. Då är det bäst att vila. Fast jag är himla träningssugen.


Hockey-kväll.

Var det verkligen hockey igår?

Det var den mesigaste matchen jag sett. Snabbt gick det också. Vi var hemma före klockan nio. Trots att matchen började tjugo minuter i sju.

När vi kom till Cloetta Center var det mysig stämning. Mycket folk, och nationalsången. I tredje perioden hade hälften gått hem.

Vi fick iallafall en god middag som maken lagat åt oss, före matchen.


Friska vindar.

Snacka om att det var friska vindar i morse, när jag cyklade till jobbet. Bara rak motvind. Det gick inte fort att cykla. När jag kom fram vid Tornet, blev det plötsligt stark sidvind. Eftersom jag inte hade någon fart på cykeln innan, blev det till att hoppa av. Detta för att jag inte skulle blåsa ner i diket.

Om nu vinden håller sig, så kommer jag att sväva hem i eftermiddag. Cykelturen blir fem, istället för femton minuter.

Nu är det jobb som gäller fram till klockan tre. Efter detta väntar middag, och hockey, tillsammans med Jessica och Adán. Trevligt. Mats står för maten. LHC bör nog stå för vinsten i kväll.


Bra val, Victoria.

Estelle.

Så bra att Victoria valde ett lite udda namn. Visserligen lite kungligt eftersom Estelle var gift med Folke Bernadotte.

Jag sa just till Mats igår, att jag hoppades att Victorja skulle välja något mera annorlunda, än de gamla vanliga drottningnamnen.


Ronaldo's bullar.

Bullar från Ronaldos stenugnsbageri. Kan det bli bättre? Ni som inte har smakat dem, ni måste bara smaka. Om ni nu bor i Linköping, förstårs.

Jag tyckte vi skulle festa på varsin bulle, nu när det är fredag och allt. Nu blev det så att jag fick skicka med Mats sin bulle till jobbet. P.g.a sjukdom var han tvungen att jobba i natt. Vi hann ses en stund i garaget med varsin cykel. Det blev liksom inte så mycket fredagsmys.

Jag tänker bada fötterna, dricka rödvin och ta hand om mig själv.


Jag och min iPhone.

Jag tror att jag var lite yr igår. När jag skulle åka från jobbet, stoppade jag min telefon i jackfickan. Åkte, och handlade, men när jag kom hem hade jag ingen telefon i fickan. Då slog det mig att jag kanske stoppat den i fel jackficka. Ringde till jobbet, och mycket riktigt. Den låg i Magnus jacka. Tur att den inte fick hänga med hem till honom i Motala.

Till saken hör att jag redan en gång under dagen stoppat min plånbok i hans jackficka. Inte lär jag mig av misstagen heller.



Spinning 75 min.

Hemkomna och nyduschade efter ett kul spinningpass. Mycket svettigt. Precis som det skall vara. Lite kändes det i benen, eftersom det var tredje passet på lika många dagar.

Det smakade så bra med lite mat efteråt. Det blev räkmackor. Jag hann handla lite på Maxi på vägen hem också.

Det blev bilen till jobbet idag. Det regnade och blåste i morse, när jag skulle åka. Jag gillar inte alls att bli blöt. Jag hoppas på cykel i morgon.


Nya blommor.

Lite vårkänslor idag. Nu när fönstren är rena och fina, så behövdes det även lite nya blommor. Det kändes som de gamla gjort sitt. Det blev ett besök på Ebbas. Där finns så mycket fint. Jag blev lite sugen på en ny vit kruka, till vardagsrummet. Vi får se.


Markiser.

Markiserna är på plats. Så nu är det bara att vänta på solen. Alla fönster, utom ett, har fått markiser. Det gick inte att montera en markis på en köksfönstret. Lite synd.

Nu är även alla fönster tvättade. Det blev en ordentlig vårstädning av bara farten.


Projekt på G.

Som sagt på Facebook. Varför sova när jag är ledig?

Jag har hunnit med en morgonpromenad. 5 km i rask takt. Det är vår ute. Härligt.

Nu kom grabbarna som skall montera markiser. Efter det skall jag passa på att tvätta fönster. En tur till tvättstugan är också planerad.


Bra dag.

I dag har jag haft en mycket givande dag, tillsammans med mina kollegor. Vi har haft lite ''konferens'' hemma hos mig. Det var precis vad vi behövde.

Jag hade planerat för en lunch på Riva. En favorit. Till min stora besvikelse så hade se slutat med lunchservering. Nu behövde vi inte gå hungriga så klart. Det blev ett besök på Ginghis. Stavas det så eller? Gott var det iallafall.


Måndag.

Vad hände med måndagen?

Rolig dag på jobbet. Vips var det kväll, och sovdax.


Aktiv helg.

Det känns inte som vi har legat på latsidan precis denna helg. Fast det är ju så här vi vill ha det.

Det blev 10 km promenad på förmiddagen. Tonfisksallad till lunch och sedan ytterligare 3 km promenad på em. Vi tog en tur till Mio Möbler, men där fanns det inget som vi var så sugna på. Styrketräning och spinning på Frisk. Riktigt svettigt och skönt.

Fredagstacos belv söndagstacos i kväll. Nu väntar bara en kopp kaffe, och kanske en kanelskorpa till det. Jag lovar att vi sover gott även i natt.




Lördagskväll.

Sushi.

Mums vad gott det är med sushi. Har hittat ett nytt ställe här i stan. De gör supergoda sushi.

Snart melodifestival. Undra vem jag skall heja på idag?


Lördag.

Dagen startades med en promenad. 5 km. Skönt att få igång kroppen. Efter detta tog vi en tur till gymet. Jag började att springa lite på bandet. Det var riktigt kul, och framför allt så gick det lätt. 6 km blev det. Det blev även lite styrkeövningar. Med andra ord en bra start på helgen.

Vi gav oss ut en tur på stan, för att fika med Jessica och Adán. Trevligt. Jessica och jag drog till Solo för hon skulle prova jeans. Jag bärjade också att prova jeans. Vi var ju ändå där. Jag var sugen på ett par Acne, och hittade ett par kanonsköna. Adán dök också upp, och började prova jeans. Det blev två par till honom, och ett par för Jessica. Nu är vi snygga alla tre. Eller skall vi säga snyggare.

Mats skall ut, och käka med sina jobbarkompisar ikväll. Jag tänker satsa på att hämta Sushi till kvällsmaten.


Tapas.

Det blev lite små hemma-tapas igår till fredagsmyset. Jag drog till Maxi direkt efter jobbet för att handla. Maken gillar inte att handla, så han offrade sig för tvättstugan istället. Ovanligt mycket folk på Maxi för att vara en dag mitt i månaden.

Jag köpte med mig en färdig tapasbricka, oliver, parmaskinka, god ost och lite kex och bröd. Det blev en mycket smarrig måltid. Till detta testade vi ett nytt vin. Mycket gott, rekommenderat från en kollega i Kalmar.

Kvällen blev inte så lång. Efter en arbetsvecka var vi båda trötta. Speciellt Mats som jobbat natt denna vecka.

Men nu väntar en härlig ledig helg. Den skall startas med träning i form av, promenad och ett gym-besök.




Vilken dag!

Oh, vilken bra dag vi har haft tillsammans med IKANO-huset idag. Precis vad jag behövde. Jag kommer att sova så gott i natt.

En duktig föreläsare som gav oss världens kick. Uppdrags-tävling tillsammans med trevliga kollegor. Avslutningen var en middagsbuffe. Där var min uppgift att hålla tal. Lite pirrigt först men efter dagens föreläsning så var det bara Go For It som gällde.

Nu är jag laddad för morgonens jobbardag.


Inne-skor.

Nej, det är ju inga inneskor. Jag håller bara på att vänja mina fötter vid de nya skorna.

Jag köpte dessa skor i Stockholm i lördags. Vagabond. De passar alltid mina fötter så bra. De såg ut precis som de skorna jag önskar att jag skulle hitta. Plötsligt händer det.


Omelett - va lätt.

Har just avnjutit min favoritkvällsmat. Omelett med ost och skinka. Gott. Det smakade fint eftersom det blev lite si och så med lunchen idag.

Ett välbehövligt spinningpass för att rensa tankarna blev det ikväll.

Nu laddar jag för morgonens inspirationsdag med IKANO-huset. Det ser jag fram mot. Jag skall passa på att plocka fram lite kläder inför morgondagen. Eftersom att Mats jobbar natt vill han sova när jag går upp. Då vill jag helst inte störa med att rota i garderoberna.


Överraskad.

Ja, det blev jag när jag klev ut från jobbet nu ikväll. Jag steg in väldigt tidigt i morse, och ut kvart över åtta. Jag hade ingen aning om att det snöade ute.

När jag väl borstat av cykeln, och börjat trampa så var det ganska mysigt. Lite tyngre att trampa än vanligt, men vad gör det. Jag fick bara extra träning. Maskaran hade runnit ner på kinderna i motvinden, men vad gjorde det. Jag skall ju ändå snart sova.

Sängen väntar snart på mig. Det har varit en riktigt lång jobbardag.


Sjukdom.

Det blev lite ensamt på jobbet idag på förmiddagen. Vikariens vikarie var sjuk idag. Jag trodde vi skulle vara många som jobbade idag, men det blev tvärtom.

Har hunnit med ett spinningpass nu ikväll. Benen är lite trötta nu.


Jobb-söndag.

Det var inte meningen att det skulle vara jobb idag. Sjukdom gjorde att jag fick hoppa in. Jag får vara ledig en annan dag istället.

Mats och jag gick en promenad på morgonen. När jag kom hem väntade ett sms i min telefon, som sa sjukdom. Då var det bara att stressa in i duschen, och ge sig iväg. Såkart rann bara dagen iväg. Det fick bli middag när jag kom hem på kvällen.

Nu skall jag passa på att ´´klicka´´ hem lite nya kapslar till vår kaffemaskin. Vi gick in i den butiken på Kungsgatan igår. Där var så mycket folk att jag fick panik, och orkade inte handla. För övrigt tyckte vi att det var ovanligt lugnt på stan i Stockholm.


Shopping i Stockholm.

I går var det en shopping-tur till Stockholm som stod på programmet. Mycket trevligt. Det var min make som kom med idén. Detta är han såklart stolt över.

Vi vandrade runt i lite affärer. Vi satsade på sådana som vi inte har här hemma. Jag hittade en massa snyggt på Tommy Hilfiger. Det slutade med att jag kom ut med en skjorta, och ett par chinos. I Vagabond-butiken fanns skorna som jag letat efter. I mocca med lite nitar på. Perfekt. Maken köpte t-shirt, och träningslinne. Attans vilket tjusigt linne. Lite strumpbyxor, och tränings-strumpor fanns även i våra påsar.

Det blev lunch på ´´vanliga´´ stället. Pizza för Mats, och pasta för mig. Gott. Blev lite trötta efter lunchen, men vi orkade en runda till, innan tåget tog oss hemåt. Mycket nöjda med dagen.

På kvällen blev vi naturligtvis lite hungriga igen. Vi hämtade sushi, från ett ställe på Ågatan som vi inte tesstat förut. Myket goda. Dit kommer vi att gå flera gånger.


Tågresa.

På väg mot en shoppingdag i Stockholm. Medhavd frukost intas på tåget. SJ var perfekt i tid. Dock personalbrist så det fanns ingen tågpersonal ombord, som kunde kolla biljetterna. Attans otur att vi betalat för biljetter..........


Ljust.

Ibland blir jag glad för det lilla. I går blev jag glad när jag skulle cykla hem från jobbet vid femtiden. Det var fortfarande ljust.

När jag kom hem bjöds jag på hamburgare. Made by Mats. De smakade gott efter en arbetsdag.


Nagellack.

Maria, som fixar mina naglar, lackade mina naglar i en så fin färg senast. Ett nagellack från Orly. Jag hade inte sett det märket i någon butik på stan. Jag letade runt lite på nätet och hittade en sida att handla på. Det var väldigt enkelt att klicka hem några flaskor. Jag tror jag väntar tills i morgon innan jag testmålar.


Göteborg.

Hemma igen efter ett par trevliga dagar i Göteborg. Roligt att träffa alla kollegor. Det har varit så givande, och jag har fått massor av inspiration.

När vi kom ner på tisdagskvällen blev det ett restaurangbesök. Hotellet rekommenderade oss en trevlig restaurang. Väldigt trevlig personal, och en underbar kräft och fisksoppa. Där kan jag tänka mig ett besök även nästa gång jag kommer till Göteborg.


Februari-morgon.

Ytterligare en kall morgon i februari. Jag gillar det. Tillräckligt med kläder så fryser jag inte. Morgonpromenad såklart. Hur uppiggande som helst.

Sitter nu och väntar på en säljare. Våra fönster skall mätas, för vi är sugna på markiser. Det ser inte ut att bli så kostsamt som vi trodde. Vi trodde det skulle bli dyrare, nu när vi bor flera våningar upp. Det spelade visst ingen roll. Bra, såklart. Vi behöver inte ta beslut om någon färg eller modell. Alla markiser skall vara samma färg på vårat hus.

Hoppas han kommer snart. Jag börjar bli lite hungrig. Vill ut på stan, och käka lunch.


Tulpaner.

Det är så fint och ger vårkänslor.


Golf, inomhus.

Vi har varit en tur till Golfhallen en stund nu på förmiddagen. Vi hade inte glömt hur vi skulle göra. Promenad dit och hem. T.o.m en liten extrasväng på ditvägen. Härligt i kylen.

Turen har gjort oss hungriga så det kommer bli en tidig fisklunch idag. Lax. Mums.


Jag i köket.

I dag är det jag som står i köket. Kvällens meny.

Toast Skagen.
Entrecote.
Hallonparfait.

Tur att vi startade dagen med 10 km promenad. Efter detta styrketräning på gymet. Skönt.

Mats tog en tur till Stångebro på bandy. Jag gick en tur på stan. Lite piller från hälsokosten. På Hemtex hittade jag lite ljusare tabletter till köket. De passade perfekt till våra tallrikar.


Shopping på cykel.

Mats kom och mötte mig på jobbet idag. Vidare mot ICA-Maxi för veckans matshopping. På cykel. Det gick riktigt bra. Vi skulle inte handla så mycket.

Nu sitter jag hemma i soffan och njuter av ett glas rött. Något nytt vin. Rätt ok men ingen jättehit. Snart skall vi festa på pizza. Ingen matlagning här ikväll. Vi spar på den tills i morgon.


Spinning 75.

Det är så himla kul med ett långpass spinning. 75 roliga minuter som bara rusar iväg. Det är så skönt att känna att jag har tagit ut mig. Så skönt att bli riktigt svett.

Maten smakade så bra efter passet. Jag kommer att sova gott i natt. Hur bra kan det vara?

Och i morgon är det fredag. Som vanligt undrar jag.

- Vad hände med den här veckan?


Sushi-lunch.

Så här smarrigt hade vi det på lunchen.


Favoritmorgon.

Eller skall jag kanske kalla det favoritförmiddag. Vem vet, det kan kanske t.o.m bli en favoritdag.

Grötfrukost tillsammans med maken. Lite städning på det, men det är inte så betungande i lägenheten.

Tio kilometer promenad. Riktigt skönt. Nu skiner solen, men det gjorde den inte när jag var ute.

Väl hemma igen blev det fotbad, och fotskrubb. Hårinpackning, och en dusch med kroppsskrubb. Ni kan tro att jag luktar gott nu. Det ble en riktig skönhetsbehandling. Bara ansiktsmasken som saknades.

Halv ett är det träff med Jessica, för en sushi-lunch. Det var så längesedan som jag åt sushi, så jag är riktigt sugen. Vi skall testa ett nytt ställe som jag inte har varit på förut. Det blir spännande. Jessica säjer att de har stan bästa sushi där.


RSS 2.0