Nu drar vi........

Herregud planet är försenat och skall inte lyfta förräns i morgon och vi stressar. Vi blev sugna på att åka till Stockholm redan ikväll så jag ringde och bokade hotell åt oss ute vid Arlanda. Så nu drar vi snart ,så vi kan slappa och ha det lite skönt i kväll på hotellet.

Min lilla PC får stanna hemma så jag vet inte om det blir något inlägg från Thailand. Vi får se.


Söndagsmorgon.

Än så länge ser det ut att vara lite grått och trist ute. Det blev ingen vidare sovmorgon idag heller. Mats har åkt och tvättat bilen. Jag har roat mig med att starta upp tvättmaskinen, och kört ett varv med dammsugaren på nedervåningen. Har även förberett dagens middag. Det skall bli laxpudding. Något som jag för övrigt aldrig gjort själv förut. Dock har jag ätit det och då har det smakat gott. Det blir spännande att se vad familjen tycker.
Gårdagens partybrudar sover naturligtvis fortfaranade gott. Jag hörde när de kom hem i natt men jag vet inte hur dags det var.

Bra jobbat Sverige. 0-0 mot Portugal. Roligt för alla oss som gillar fotboll.


Försenat flyg.

Försenat flyg...........
Just det. Det ringde just en dam från Ving och berättade att flyget är nio timmar försenat. Det är beräknat att vi lyfter ca 08.30 på måndag morgon från Arlanda. Lite trist men vi missar inte så mycket iallafall. Istället för att komma dit på eftermiddagen så kommer vi dit på natten. Jag har aldrig förut hört talas om att de ringt från resebyrån och sagt att deras flyg är försenat. Det är bra att veta det redan innan. Nu kan vi planera vår avfärd hemifrån efter den nya avgångstiden. Vi skulle bli ersatta från Ving med en fjortondel av resans pris. Kan även få ersättning från ICAbanken då vi betalt resan med ICA bankkort. Det blir ganska bra pengar.
Mats säjer redan att han kan köpa en ny cykel för dessa pengar????


Packning.

Jag har packat det mesta nu inför morgondagens semesterresa. Det känns som det bara är halvfullt i väskorna.Det har jag aldrig upplevt förut. Men jag kommer säkert hem med kläder som jag inte har använt iallafall.

På övervåningen luktar det bara parfym och hårspray. Där är det två partybrudar som håller på att fixa sig iordning för kvällen. Jessica har bytt kläder flera gånger, och skyller på spegeln för att hon inte ser tillräckligt snygg ut. Men det är väl så det ska vara. Jag har själv varit likadan. Det skall bli spännande att se vad hon har valt för kläder när hon kommer ner. Hon pratade tidigare idag om att hon skulle låna min lila jacka. Linda bestämmer sig direkt vad hon skall ha på sig och så får det bli så.

I kväll är det Earth hour. Vi får tända lite ljus och ha det lite mysigt. Mats säjer att han inte behöver deltaga för att han är sparsam med elen alltid. Så skall vi komma ihåg att flytta fram klockan i kväll också. I morgon är det sommartid som gäller. Jessica är mest rädd för att hon skall förlora en party-timme.

Nu skall jag ut i köket och skära lite grönsaker som vi skall grilla i ugnen. Det brukar bli så gott. Det blir rostas till och så skall vi testa ett nytt vin som känns lite lyxigt. Hoppas det smakar gott också.

Morgonblogg.

Gårdagens kalas var trevligt. Det mesta av maten gick åt och alla var proppmätta. Det måste ses som ett lyckat kalas.

Vi kollade lite på Let´s dance på tv. Vår favorit Magnus Samuelsson vann. Linda var extra glad eftersom det var hennes gamla idol. När hon var liten satt hon som klistrad framför tv:n och facinerades av världens starkaste man.

Nu är det lördagsmorgon och det ser ut som solen är på väg att titta fram. Som vanligt skall vi en tur till Feelgood. Jessica och jag skall gå på step-dance. Inspirerade av gårdagens Let´s dance. Mats skall på spinning och Linda skall ta hand om sina små gymnaster. Jag har just gjort en pastasallad till lunch. Det är skönt att lunchen är klar när vi kommer hem och är trötta och hungriga.

Efter detta får vi se vad eftermiddagen och kvällen har att erbjuda. Packning inför resan skall det iallafall bli. Tjejerna skall på party ikväll. Mats och jag får fixa lite gott att käka. Jag som jämt brukar planera har ännu inte bestämt vad det skall bli.

Ha en bra lördag.


Kalas på en fredag.

I kväll är det dax för ytterligare ett födelsedagskalas för Jessica. Denna gång är det dax att fira med släkten. Vi skall göra det lätt för oss och bjuda på tacos. Det blir gott och trevligt. Jag var förutseende och dukade bordet redan i går kväll eftersom att jag jobbar idag.

Om en liten stund skall jag stänga min jobbdator och inte öppna den igen på många dagar. Det känns helt underbart. Lite ofattbart att jag inte skall jobba förrän 15 april igen. En lång härlig ledighet sitter så himla fint.


Min lilla söta dator.

Här ligger jag i sängen och känner hur nöjd jag är med min lilla micro-pc. Den är helt underbart söt. Om man nu kan säja så om en dator. Det är det bästa som jag har shoppat på länge. Jag har just fixat antivirus-program,  och mitt e-post-konto så nu är jag redo. Har även provat att lägga in lite bilder och det gick kanon. Tänk vad det är bra med trådlöst nätverk så jag kan flytta runt i huset med min nya älskling. Han blir lite varm också , så han kan värma mig när jag fryser. Hur bra kan det bli??????

Jessica och jag har varit på Feelgood och tränat.  Step med Anna , och det var ett roligt pass. När vi kom hem blev det laxburgare till kvällsmat. Gott så nu är jag mätt igen. Verkar inte som Jessica är mätt för hon går runt , och tjatar på Linda att de skall gå ner i köket , och käka glass med varma hallon. Jag känner att jag klarar mig utan efterrätt.
Hon fick med sig Linda ner ganska lätt så nu sitter de där nere och mumsar. Nu börjar de visst att spela yatzy också. Jag blir trött bara av att tänka på det just nu. Borde försöka sova lite skapligt idag. Fast det är klart jag skall nog orka morgondagen ganska lätt bara genom att tänka på att det är min sista arbetsdag före semester.


Våffelfest.

Nu har de tre flickorna festat på våfflor. Som vanligt åt vi alldeles för många och är nu mer än proppmätta. Men gott var det. Det blev ett litet födelsedagskalas för Jessica. Jag hade tänt 22 värmeljus för att fira. Alla ljusen gjorde att det blev kanonvarmt i köket. Eftersom att jag gräddade våfflor och strök lite under tiden känns det som jag skulle behöva ta en dusch nu. Att jag jämt skall vara så effektiv.

Blev lite besviken på Amelia igår så nu har jag sagt upp min prenumeration. Det bara var en massa gravid-repotage och det är jag inte det minsta intresserad av. Jag får försöka hitta någon hipp tidning att prenumerera på. Jag köpte någon ny tidning som skulle rikta sig mot 40+ för att testa. Den var så trist och tantig att jag höll på att tråkas ihjäl. Nu skall jag försöka läsa böcker under min semester istället. Förr i tiden läste jag massor men nu blir det liksom nästan aldrig av mer än på sommaren. På kvällarna är jag oftast så trött att jag somnar direkt när jag lägger mig i sängen. Nu skall jag försöka att ta mig igenom ``Män som hatar kvinnor``. Alla pratar om den så det känns som det hör till allmänbildningen att läsa den.

Det blev lite shopping idag också. Jag utnyttjade min värdecheck på MQ. Det blev ett par jeansshorts till mig alldeles gratis. Sådan shopping gillar jag. En annan som definitivt gillar sådan shopping är min älskade make. Han jobbar nu så han fick inte vara med på våffelfesten.


Nej nu lämnar jag er för som vanligt är det lite som skall fixas innan det är sovdax. Natti natti.


Kall morgon.

Hualigen vad det var kallt denna morgon. Minus 11. Jag har för ovanlighetens skull rest kommunalt till jobbet idag. Jag vet knappt vilken buss jag skall åka med och ännu mindre hur dax de går. I dag har jag iallafall utrustat mig med en egen tidtabell. Nu blir Linda glad. Trots kylan så värmde solen i morse vilket var uppiggande.

I kväll kommer den äldsta dottern hem från Helsingborg. Därför måste maken ha bilen för att hämta henne och hennes tunga resväska på stationen. Hon fick en ny knallrosa resväska när hon fyllde så den syns säkert över allt annat. Men är man fröken rosa så är man. Hon fyllde år förra veckan så det finns lite presenter som väntar på henne. Vi ska fira henne lite ikväll. Kan passa bra att fira med våfflor eftersom att det är våffeldagen. Jag tjuvstartade lite redan i måndags. När vi hade morgonmöte gräddade ett par av grabbarna på jobbet våfflor åt oss. Det smakade mums.

Ha nu en bra dag för här kallar plikten.


Sen tisdagskväll.

Det börjar att bli sent och jag borde krypa ner och sova men ett litet inlägg skall jag nog orka med. Dagen har gått lika fort som vanligt. Först jobb som vanligt och efter det en tur till stan. Lite saker att fixa inför resan. Jag har varit på Forex och växlat till mig lite Thai-pengar. Hann även vaccinera mig. Ett litet stick i armen som knappt kändes. Fick fylla i en hälsodeklaration innan vaccinationen. En fråga var, om jag tänkte bli gravid under resan. Definitivt inte. Jag skrattade lite för mig själv när jag svarade på frågan.

Det blev även en tur till Feelgood. Det var lika kul och jobbigt som vanligt. När jag kom hem var jag duktig och gjorde en matlåda till morgondagen. Jag hittade lite gott kött i frysen så i morgon blir det en lyx-lunch.

Jag har shoppat lite också. Nu skall jag bli en riktig bloggare för jag har köpt en micro-PC som jag lätt kan ha med mig. Är den inte söt?



Jag hade vunnit ett presentkort att köpa den för. Då tyckte jag att jag kunde lyxa till det och unna mig denna lilla goding. Linda kastade sig över den direkt när jag kom hem. Så nu är den igång och redo att användas. Det skall bli kul.

Amelia kom i brevlådan idag så jag har lust att läsa lite i den innan jag skall sova. Ögonen kanske ramlar ihop när jag börjar att läsa. Jag kan iallafall kolla lite på bilderna. God natt och sov så gott.

Vinter igen.

Ja då har vi fått vinter igen. Kallt som attans är det också. Kan detta vara sista gången för i år?



Så här såg det ut i morse när jag kollade ut och solen var på väg upp. Rätt fint trots allt.


Jobbardag.

Det finns inte så mycket att rapportera från dagen mer än jobb. Drog hemifrån tidigt i morse för att förbereda för morgonmöte med personalen. Efter detta jobb till åtta vilket innebär att jag inte behövde tänka på någon fritids-sysselsättning.

Kopplade upp datorn för att fixa lite bankaffärer. Lönevecka denna vecka känns bra. Jag var även lite sugen på att läsa lite bloggar så här på kvällskvisten. Det är roligt att ha lite koll på sina kamrater och se vad som händer i deras liv.

Mailade till min make som är på jobbet. Denna vecka jobbar han kvällsskiftet vilket innebär att vi går om varandra. Vi hinner inte prata så mycket dessa veckor. Inte ses heller för den delen. Klart är att det sliter inte på äktenskapet. I sommar har vi varit gifta i 23 år.......! När jag var yngre tänkte jag att de som varit gifta så länge måste vara jättegamla. Dock känner jag inte det själv. Tur är väl det.


En vecka till semester......

Det känns riktigt skönt att tänka på det. I dag såg väderprognosen för semesterorten bättre ut.

I veckan träffade jag en utav mina kusiner. (En del av er vet att jag har ungefär trettio stycken av dem). Hon berättade att hon och hennes familj skulle till Thailand på semester. De reser en vecka senare än vi. De hade valt samma semesterort som oss och ska bo på ett hotell ca 500 meter från ´´vårat hotell´´. Ibland är världen liten. Tror dock inte att vi kommer att se dem så mycket där då vi inte umgås här hemma.

Jag har förberett packningen lite genom att plocka in en resväska från garaget. Fick börja med att tömma ur all sand. Tror att sanden var från Lindas språkresa på Malta. I sommar är det två år sedan som hon var där. Hualigen vad tiden går fort.


Strunt i att det snöar....

Nu trotsar jag vädret och ger mig ut en sväng. Jag känner att jag vill ha lite frisk luft. Limporna är klara och frysen är fixad. Jag var dock inte lika hårdhänt mot vår egen frys som jag var mot frysfacket på jobbet. Städ-dillen grep tag i mig en dag i julas och jag skulle fixa frysfacket i kylskåpet. Det bestod av en enda stor isklump. Jag hade inte tid att vänta på att det skulle tina utan angrep med hammare och skruvmejsel. Då gick det som det gick. Dagen efter fick jag snällt ringa till vaktmästaren och be om ett nytt. När det nya kylskåpet kom passade det inte ihop med vår gamla bänkskiva och skåp. Så det hela slutade med att vi fick en hel ny kokvrå på jobbet. Inget ont som inte för något gott med sig.

Händelsefattiga söndagar.

Det händer inte så mycket på söndagarna. Ute snöar det. En massa blötsnö kommer ner så jag är inte så sugen på att ge mig ut.

På förmiddagen var det ganska fint ute så det blev en tvåtimmarspromenad. Dagens motion avklarad. Efter lunchen tog Linda och jag en tur med bilen. Övningskörningen gick bra idag. Det märks att hon har lärt sig en hel del på bilskolan.



Eftersom det inte lockar att vara ute så har jag tagit tag i lite projekt inomhus. Jag har just satt in ett par limpor i ugnen. När Linda och jag var ute och körde handlade jag det som behövdes till bakningen. Trodde jag iallafall. När jag kom hem visade det sig att jag glömt och köpa filmjölk. Så då var det bara att ta en liten promenad till närmsta ICA-butik. I kylen fanns bara filmjölk med smak av hallon och blåbär, och det tror jag inte passar så bra till bakning.

Frysen är nästa projekt. Det är en massa is i den. Så trist att fixa. Nu har vi iallafall haft som motto att vi skall äta slut på allt i frysen innan semestern. Det gör att det inte är så mycket saker där som tur är.

Tvättstugan är ett annat projekt. I morse tvättade jag lakan som jag hängde ut på tork. Det luktar så himla gott om lakanen när de fått torka ute. Dock torkar de nog inte i denna blötsnö.

Nu väntar projekten på mig.......................

Sovmorgon, vad är det?

Sovmorgon existerar inte i mitt liv. Det är stört omöjligt att försöka sova lite längre när jag är ledig. Efter frukost i morse drog maken till macken för en biltvätt. Jag fick energi av vårvädret och angrep våra fönster. Det känns så vårlikt med rena fönster.

Förmiddagen bestod av 2,5 timmar på Feelgood. En lång tid på löpbandet och styrketräning i de olika maskinerna. Jag avslutade träningen med ett Step-Dance-pass. Fick för övrigt inte till de där höftvickningarna idag heller.Charlotte som leder det är så himla härlig. Hon sprider så mycket glädje och energi till hela gruppen. Humöret är på topp efter 60 minuter med henne. Tack Charlotte.

Efter lunchen gick Mats och jag en promenad till Centrum. Vi unnade oss ett par flaskor vin som kostade över 100 kr. Hoppas de smakar så gott som vi tror.

Har även hunnit att köra fram och tillbaka till Motala nu i eftermiddag. Jag har hämtat Linda som varit där på gymnastiktävling med ´´sina barn´´. Vilken trist väg det är. Hamnade naturligtvis bakom en gubbe som inte fattade att 10-20 km under rekommenderad hastighet inte är riktigt ok. Tror ni att jag blev stressad eller? Jag som jämt är så lugn.......

Nu är det snart dax för middag. Jag har just satt in en plåt i ugnen med klyftpotatis och lite olika grönsaker. Till det serveras kyckling och tzatziki. Vi skall grilla kycklingen. Vi och vi. Just nu är Mats ute och förbereder. Vi har grillat under hela året sedan i somras. I går när jag kom hem med pizza hade grannen laddat grillen. Det luktade så gott så vi blev så sugna på att grilla idag.

Nu sitter jag här med ett glas rött från min favoritlåda. I dag så läste jag i tidningen att mitt favoritvin var med bland de bästa lådvinerna. Kul. Vinkännare som jag är.Ha ha ha. Jag köpte en bok om vin för att jag skulle lära mig lite mera men det blev inte så mycket av det. Jag dricker det hellre än att läsa om det. Men men i framtiden kanske........

Trevlig lördagskväll.


Fredagskväll.

Nu är det snart dax att börja samla ihop familjen till fredagskvällen. Linda skall hämtas klockan sju. Vi tänkte vara lata idag och köpa pizza till kvällen. Det känns som en riktig Svensson-fredag. TV och pizza. Nu för tiden finns det så många olika pizzor så att det är svårt att ta ett beslut. Alla dessa jobbiga val som vi skall göra i livet. Jag tror jag satsar på någon med räkor. Jag blir riktigt hungrig nu när jag börjar att tänka på mat. Det var ett tag sedan lunchen som bestod av en matlåda med pasta och köttfärssås. Lite extrakryddad med min favorit, röd pesto. Har ni provat den röda peston? Om inte gör det.

Passa på att lata dig ikväll.


Snälla torsdagshandlare.

Racet på Maxi är över. Lyckades att få en vagn med trasig scanner-hållare så min scanner rasade i golvet hela tiden. ibland var det andra snälla torsdagshandlare som plockade upp den till mig. När jag kom till kassan kollade kassörskan avundsjukt på min värdecheck på 325 kr.
- Åh, en sån vill jag också ha, sa hon.
Det kan får man om man handlar mycket fyllde jag i. Gubben som stod bredvid kollade också och konstaterade att han brukade få en check på 50 kr ibland. Alla är lika penninghungriga.
Jag var snäll och köpte med mig Sushi hem till Linda. Nu ligger jag säkert på plus. Hon överlevde dagens vaccination fast hon tvivlade på det innan.

På lunchen idag gav jag mig ut för att köpa byxor. Företaget bekostar svarta byxor att använda på jobbet. Provade chinos som jag tycker är snyggt på andra men insåg att det inte riktigt är min grej. Jag älskar allt som sitter åt. Ju mer desto bättre. Kom ut från Vila-butiken med ett par svarta slimmade saker. Så i morgon blir det nog ingen mat ifall magen skall få plats. Min make blängde lite på mig när jag sa att jag shoppat idag igen. Han tyckte dock det var ok när jag inte betalt byxorna själv.

En utav mina små gulliga pojkar på jobbet sa att han skulle dricka öl och läsa chefens blogg i kväll.Dricka öl går säkert bra men det där med att läsa bloggen undrar jag om det verkligen blir av.

Torsdagskvällen fortsätter nu. Jag skall kolla på hockey på TV. Får hålla tillgodo med HV71 nu när LHC är utslagna.



Två tredjedelar av alla levande blommor som finns i vårt hem syns här på bilden. Den tiden då jag engagerade mig i växter, och kämpade med att plantera om dem är förbi. Nu finns det så många lättskötta gröna bollar i plast att köpa. Eller varför inte kvistar i silver?



Helt förtappad är jag dock inte. Jag gillar att köpa fräscha tulpaner. Det är så vårlikt.

Race på Maxi.

Arbetsdagen har tagit slut och nu väntar ett race på ICA-Maxi. Jag skall ladda mig med en scanner och stora röda påsar för att ge järnet mellan hyllorna. Det brukar bli billigare att handla när inte någon av döttrarna inte är med. Det slinker ner så mycket saker i vagnen, som inte står på lappen då. Något gott till kvällen skall jag väl kunna hitta.

ICA-Maxi, I´m on my way...............

Vårkänslor.

Våren är på väg känns det som idag. Det känns helt underbart. Alla människor blir mycket piggare och gladare när solen skiner. Dock har jag inte så stor möjlighet att få njuta av vårsolen idag. Dagen började med möte mellan åtta och tio. Efter detta jobb till klockan åtta i kväll. Tur att jag har ett roligt jobb.

Njut av våren.


Step med Sören.

Hemma igen efter ett himla roligt step-pass med Sören. Han är helt otrolig. Hans säjer hela tiden under passet.
- Det här kan aldrig vara jobbigt. Det är bara mysigt.
Helt slut efter 60 minuter med honom. Men det är det som är meningen och humöret är på topp efter passet. Han var snäll och gav oss beröm idag också. Unnade mig en proteindrink med hallonsmak efter passet.. Kände att jag behövde något uppiggande för att orka ta mig upp för trapporna i P-huset. De stackars benen kändes ganska slitna.

Det blev en sen kvällsmat. Tomatsoppa och en macka festade jag på idag. Det är snart dax att borsta tänderna och krypa ner i sängen för att vara ´´fit for fight ´´ inför morgondagen. God natt och sov gott.

Tidig morgon.

Jag har just skjutsat Linda till bilskolan. Hon tyckte hon var jättesmart som bokade en körlektion 7,15 precis innan skolan börjar. Dock blev det ändring och hon fick sovmorgon till 11. Då var hon inte längre lika nöjd med sin bokning.

Hann köra förbi macken och tanka lite innan jobbet börjar för dagen. Där är det deprimerande och bara stå och se på hur kronorna rullar. Fast det är klart, det är svårt att få bilen att gå utan bensin.

LHC spelade sin sista match igår. Jag tyckte att det kändes ganska väntat så jag är inte förvånad. Jag får nog heja lite mera på mina gamla favoriter SSK. (De har också sett sina bästa dagar). I forna tider, när jag gick på högstadiet var det många besök i Scaniarinken, då vi skrek oss hesa för att heja på SSK. Det är inte alls samma stämning i dagens Cloetta Center.

Ha en bra dag.

Grattis Jessica.

I dag fyller Jessica 22 år. Känns helt otroligt att vår dotter redan fyller 22. Åren har bara runnit iväg. Vi skall fira henne nästa vecka när hon kommer hem till oss igen.

Det var lite tröttsamt att stiga upp denna måndag men det är bara att bita ihop. När jag hade käkat min havregrynsgröt och duschat så var jag pigg trots allt.

Nu laddar vi för en ny vecka. Ny dag - nya möjligheter.


Två veckor till semester.

Så underbart. Nu är det bara två veckor till semester. Det har nu blivit en tradition att skriva ett semesterinlägg varje söndag. Jag har gjort en förbeställning på lite taxfree varor till utresan nu idag. Lite olika krämer att smörja sig med och lite drickbart. Ving hade skickat ett mail till mig idag med en väderprognos för Ao Nang. Det var ingen munter läsning men de sparar säkert det bästa vädret tills vi kommer.

Nu ska jag fixa lite musik i min nya mobil. Min Nokia har av någon anledning som jag inte känner till spruckit i displayen. Dock tror mina arbetskamrater att jag har suttit på den. I know nothing. Nu kan jag inte läsa sms för det är en blå blixt mitt i displayen. Jag som gillade den så mycket. Jag försöker nu med en SonyEricsson.




Blogglady på plats igen.

Var lite orolig över att min dator inte skulle starta idag. Den verkar att vara lite sliten. Linda tyckte att jag skulle skaffa en liten dator som jag kunde ha med mig och blogga var jag än befinner mig. Kan säkert använda ´´min´´ iPhone till det, men det är lite pilligt att få till det med alla bokstäver.

Jag har jobbat idag och det har varit mycket folk i butiken. Det gillar jag. Borde ha gett mig ut en sväng nu ikväll men jag blev lite slö efter kvällsmaten. Sitter här i myskläder och slappar. Min make klagade indirekt på min klädsel genom att säja att han var söndagsfin i skjorta. Jag hade dock redan noterat detta.




Fel låt vann.

Bänkade oss framför TV:n för att kolla in Melodifestivalen. Vi hade lite olika favoriter men ingen av oss hade vinnarlåten som favorit. Efter röstningen satt vi chockade och förstummade och undrade vad det var som hände? Hur kunde det gå så här?

Sommarfärger i håret.

Äntligen har jag varit hos frissan. Jag har fått lite varma sommarfärger i håret och det känns bra. Jag tivs bäst med att vara ganska ljus. Nu har jag även fått lite röda inslag. Kul att det händer något. Jag fick hoppa över mitt step-pass idag och istället fixa håret. Välfriserat hår istället för en vältränad kropp fick det bli. Tog dock en promenad hem från stan. Riktigt skönt. Det blev pasta-sallad till lunch när jag kom hem.

Kände mig så himla pigg när jag kom hem efter promenaden. Har varit lite trött både torsdag och fredag. Det är jobbigt att vara på party mitt i veckan. Eller som min äldsta dotter uttryckte sig:
- Mamma, du är för gammal för det här......

I kväll skall vi till Mats lillasyster med familj. Trevligt. De har just flyttat till ett radhus i Malmslätt så det skall bli kul att se hur de bor. Linda skall också med ikväll, så hon vill övningsköra dit. Hon har kört en lektion på bilskolan i veckan och lärt sig lite nytt.

Blir nog till att kolla lite på melodifestivalen ikväll också. Vet inte riktigt vem som är min favorit.

Mats sitter och kollar på hockey på TV och dricker whiskey. Jag skall gå ner och se om han åtminstone har lämnat lite jordnötter till mig. Något annat kan det inte bli när jag skall köra bil.

Ha en trevlig lördagskväll.

Fredag hela veckan.

Det känns som att det är fredag hela veckan för att tiden går så fort. Visst är det skönt att det är helg igen. Vi hoppas på många glada och köpsugna kunder i butiken idag.

Blir ingen sovmorgon i morgon lördag då jag skall vara hos frissan kl 8,30. Jag längtar verkligen dit. Håret är som sju svåra år just nu. Helt färglöst och hängigt. Äntligen skall jag till min ´´gamla vanliga frissa´´. Det har varit så svårt att få tid hos henne så jag har varit hos en annan och det blir aldrig riktigt samma sak. Ska vara smart och ta med mig min almenacka till frissan så att jag redan nu kan boka in nästa gång.

Ha en bra fredag.

Rapport från Handelsgalan.

Här kommer den utlovade rapporten från Handelsgalan. Som sig bör inleddes galan med mingel och bubbel. Efter detta var det dax för mat. Den smakade jättebra.  Även vinet. Underhållningen bestod av ett coverband från Göteborg. Duochjag om någon har hört talas om dem förut? De var duktiga. Jan Bylund, ståuppkomiker kom på besök och då var det bara att skratta en hel del igen. Till alla tjejers förtjusning var det Ola som var överraskningsartisten. Det var drag och alla dansade framför scenen.

Priser delades ut under kvällen till duktiga butikssäljare, ledare, medarbetare och butiker. Ett lyckat koncept.

Efter detta blev det ännu mera dans och ett och annat besök i baren. Det blev ganska sent innan det var dax för hemfärd. Som tur var kom min make och hämtade oss. Denna gång slapp Maria och jag gå hem. Hon hade för övrigt fått klacka om sina stövlar efter den senaste nattliga promenaden. Nästa gång tar vi mera fotriktiga skor.

Jag har varit ledig idag vilket har varit riktigt skönt. Det har inte blivit så mycket gjort. Jag har handlat och städat lite. I kväll skall vi heja på LHC. Hur kunde de lyckas med att förlora igår?

Party mitt i veckan.

Det känns lite ovanligt med party mitt i veckan. Jag håller just på att fixa mig iordning inför kvällens festligheter. Jag är bjuden på något som kallas för ´´Handelsgalan´´ . Det är tre-rätters supé och uppträdande av hemlig gäst.  Prisutdelning till nominerade butiker. Jag se fram emot kvällen och lämnar en rapport från festligheterna under morgondagen. Då är jag som tur är ledig.


Ljungby tur o retur.

I dag har jag varit i den småländska metropolen Ljungby. Det var dax för ett möte med jobbet. Uppe med tuppen för att hämtas redan klockan kvart i sju. Resan gick fort tilsammans med mina roliga reskamrater. På lunchen ville Therese att jag skulle hänga med henne till JC för hon skulle prova ett par jeans. Resultatet blev naturligtvis att även jag kom ut med en påse. Jag blev så förtjust i en liten blommig kjol för endast 149 kr. Den kommer att bli perfekt att packa med på resan.

Det värsta är att jag hinner inte använda mina kläder så mycket. Vi har svarta jeans på jobbet och företagets överdelar så där blir det ingen variation. Därför är det alltid extra kul att få använda sina egna kläder när jag åker iväg en dag så här som idag.

Jag laddade för en promenad med lite frisk luft under hela hemresan. Ett par mil söder om Linköping började det att snöa. Kändes ganska trist. Men jag tog iallafall på mig varma kläder och gav mig ut en stund. Det var riktigt mysigt ute när det snöade. Av bara farten skottade jag garageuppfarten när jag kom hem.

I dag kom Amelia så jag skall snart krypa ner i sängen och läsa den. Jag har en lång dag framför mig i morgon. God natt.




En lila blogg.

Ok, jag vet att det säjs att lila är sista försöket men jag tyckte det kunde vara kul med en ny färg. Lila är helt ok.

Jag önskar ibland att min garderob var lite färggladare. Det blir mycket svarta kläder året runt. Till sommaren kan jag variera mig med vitt. Hur kul är det egentligen? Min äldsta dotter är som jag, svart-vit men den yngre klär sig i alla tänkbara färger. Undra varför det har blivit så?

Tre veckor till semester.......

Det känns helt underbart att tänka på det nu idag när blötsnön yr utanför fönstret. Men det kanske inte blir så mycket av snöandet den här gångnen heller.

I veckan damp Taxfree-katalogen ned i brevlådan. Vi läser den och funderar på vilka erbjudande som vi skall gå på denna gång. Fast det är klart. Det är en del av resan. Det är inte bara de två veckorna på semesterorten som är hela grejen. Det är kul att ha något att se fram emot och planera för innan det är dax för avresa. Tror att jag skall investera i en ny resväska innan resan. (Köpe och köpe hör jag någon som viskar i mitt bakhuvud).



Vi hann iallafall gå ut och få lite frisk luft innan det började att snöa. Det blev en skön promenad i lite över två timmar. Efter lunchen kom maken på att vi skulle åka och kolla på en bil. Så vi drog iväg och provkörde ett par bilar. Han är sugen på att köpa en till bil till familjen. Dessvärre är han inte den snabbaste när det gäller att ta ett beslut, så de hinner säkert sälja den vi kollade på innan han bestämt sig. Det var en svart, liten och fräck sak. Vi hade två bilar för några år sedan och det var himla bra.

Passa nu på att njuta av den sista delen av helgen. Själv skall jag ta hand om tvätt och lite kökspyssel. Efter det skall Linda och jag äta kvällsmat. Linda har tänkt att fixa någon röra med keso, räkor och stenbitsrom. Det låter smarrigt.


Ledig lördag.

Som vanligt tillbringades lördagsförmiddagen på Feelgood. Jag lade mig en halvtimma mellan lysrören. Det var riktigt skönt. Ligga där i värmen och drömma om sol och sommar. Step-dance stod på programmet. Himla kul även att jag inte fick till det där med höfterna idag heller.Tror inte jag någonsin kommer att lyckas med det.

I kväll blir det middag med mor, far svärmor och hennes man. Till förrätt har jag gjort små tunnbrödsrullar med något som kallades skärgårdsröra i. Det är en blandning av räkor, lax, röd lök, gräslök, dill och kesella. Mats har provsmakat och godkänt dem. Jag skall göra en krämig potatisgratäng med vitlök och vispgrädde i stora mängder. Mats får steka köttet för det är han bäst på. Sallad och grönsaker skall det också bli som tillbehör. Till efterrätt serveras morotskaka med kaffe. Bakade morotskakan i morse och den ser god ut.

Jag trodde att jag gifte mig med en kock, men den karriären lades på hyllan redan efter ett par år tillsammans. Dock är han fortfarande duktig på att laga mat.


Konferens på hemmaplan.

I dag har vi haft konferens på hemmaplan. Våra timvikarier har jobbat i butiken coh vi ordinarie har haft ´´konferens´´. Vi har planerat butikens fortsatta arbete och lärt oss lite nya saker. Med andra ord har vi haft en trevlig dag. Roligt med en gemensam lunch där jag festade på en kebabtallrik. Det var längesedan jag åt så god pommes.

Kvällen har snart tagit slut. Mats och jag har varit på ICA och veckohandlat. Det är dax för lite släktkalas på lördag kväll. Vi har bjudit mina föräldrar, min svärmor och hennes man. Vi skall fixa till en tre-rätters.
Tog en rask promenad i en timme vilket var väldigt uppfriskande. Mats stannade hemma och kollade på hockey på TV. Jag avvaktar tills vi får se LHC. Om det nu blir mer än kvartsfinal.

I morgon är det fredag och full fart mot helgen, som Gert säjer i Rix-morron-zoo. Fredagsmys och ett glas vin väntar. Med tanke på detta skall jag passa på att rekommendera ett gott lådvin. Min favorit just nu.



Det är italienskt och heter Barone Ricasoli. En låda kostar 227 kr. Lådan är ganska enkel och den skiljer sig från de andra på Systemet. Det var därför som jag köpte den första gången. Plus att färgen passade in i köket. Bra saker att tänka på när det är dax att köpa vin eller????

Prova gärna detta til helgen och hoppas att du gillar det.


Trist med tandläkarbesök.

Ja då har jag klarat av tandvården för den här gången och det kostar bara pengar. 3500 har jag fått hosta upp nu. Varför ramlar bara de gamla lagningarna sönder? När jag kom till tandläkaren och han fick se min trasiga tand sa han, vad tråikgt. Det tror jag inte alls du tycker sa jag, du vill ju tjäna pengar. Visst är det så?
Nu tänker jag positiva tankar för nu dröjer det ett tag tills det är dax att gå dit igen.

När jag kom hem var det bara att plocka fram mera pengar. Linda hade anmält sig på trafiksskolan och vips så försvann det 6000 kr till. Det är bra att hon börjar på trafiksskolan så hon får lära sig att tänka och köra rätt. Jag lyckades övningsköra med Jessica så att hon fick körkort så nu skall nog även detta gå vägen. Jag var faktiskt imponerad av mig själv när jag övningskörde med Jessica. Tänk att jag kunde vara så pedagogisk. Det trodde jag inte.

Snart är det kväll och god natt igen.

Vanliga dagar..........

De vanliga dagarna rullar vidare och veckorna går så snabbt. Det händer inte så mycket. I går hade jag en lunch-date. Det var inte så spännande som det låter. Det dök upp en leverantör i butiken som ville informera om sina produkter och bjuda på lunch. Det tackar jag inte nej till. Det blev en smarrig pastasallad.

Ett svettigt step-pass på kvällen hann jag också med. Kanonkul. Var som vanligt helt slut efteråt. Men det är väl det som är meningen? Testade att dricka en proteindryck efter passet. Med hallonsmak. Den var farligt god, så nu är det säkert lätt och bli beroende av dessa drycker. Kanske inte så farligt att vara beroende av en proteindryck?

Snö, snö och mera blask.

Snö! Så trist!. Jag som hade hoppats på att vi sett det sista snöfallet för den här säsongen. Trots det så gav jag mig ut på en promenad igår kväll. Det var riktigt skönt ute och frisk luft får mig alltid att må bra.

Nu är det dax för ytterligare en jobbardag och sedan i kväll ett step-pass. Det skall bli riktigt kul. Jag tror att mina ben har återhämtat sig sedan söndagens mardröms-upplevelse.

Ha en bra vanlig tisdag.

Fyra veckor till semester.

I dag är det fyra veckor till semester. Då väntar en underbar ledighet på två veckor. Det känns nästan för bra för att vara sant. Vi skall tillbringa två veckor i Thailand, hela familjen. Det skall bli kul att få vara tillsammans med maken och döttrarna i två veckor.

Tjejerna i familjen har redan börjat att skriva packlista, och fundera över vad vi skall köpa för nya sommarlinnen att ta med oss. Maken han våndas mest. Först så har han fått betala en massa pengar för resan. Flygresan tar elva timmar,   och han fasar redan för hur jobbigt , och trångt för benen det kommer att bli på planet. När han väl kommer till Thailand är där varmt. Han kommer att bli solbränd och brännan kommer att klia. Till råga på allt så har han läst att det finns myggor i Thailand som bara väntar på att få suga hans blod.


Sköna söndag.

Solen sken och det var blå himmel när jag vaknade i morse. Jag blir så glad och får så mycket energi av solen. Vi tog en långpromenad i 1,5 timme. Sista biten var över skaren på golfbanan så det var riktigt jobbigt för benen. Hann övningsköra en runda med Linda också. Det gick riktigt bra idag. Det blir säkert ett körkort för henne till sommaren när hon fyller 18 år.

På eftermiddagen gav vi oss ut på jakt efter en ny kaffebryggare. Vi har nu levt på snabbkaffe i två veckor efter det att maken lyckats ta sönder den gamla. Jag fick för mig att jag ville ha en kaffebryggare i snygg design. Alla vi såg idag var plastiga eller helkonstiga kannor till. När vi var på Duka tyckte Mats att vi skulle köpa en ´´Bistro-kanna`` som kaffet pressas ner i. Det har vi redan en sa jag. Resultatet blev att vi gick till Kahls kaffe och köpte lite gott nymalet kaffe istället. Kvällens träning bestod av ett spinningpass på Feelgood. Mina stackars ben gjorde ont i varje tramptag jag tog, så det var ingen skön upplevelse. Kände mig ganska mör efter 75 minuter på cykeln. När vi kom tillbaka till bilen luktade det jättegott av kaffe i hela bilen och vi blev så kaffesugna. När vi väl kom hem blev det inget kaffe för vi var rädda för att inte kunna somna ikväll. Hur knäppa är vi?

Ha en skön söndag kväll.

RSS 2.0