Valborg.

Är alla människor mycket hungrigare idag, än en vanlig fredag?
Jag kan iallafall tro det. Alla skall handla hur mycket mat som helst bara för att det är Valborg. Jag har varit en tur till ICA-Signalen för att fylla upp kylskåpet. Det var inte så mycket folk där så det gick smidigt. Det kändes som mycket var slut här hemma, så det blev några fulla kassar för mig också. D.v.s det blev dyrt.

Jag är som sagt var ledig idag, och har just käkat en god lunch. I eftermiddag skall vi till Landeryd för en artonhålsrunda tillsammans med Nenne. Det skall bli kul. Hoppas det inte blir något regn.

Till kvällen bjuds det på kcyklingspett hemma hos oss. Någon eld? Känns inte så lockande att stå på en fotbollsplan och titta på en rishög som brinner. Varför gör vi det?



Veckans bästa step.

Har just kommit hem från ännu en rolig step på Feelgood. Kul att träffa alla mina trevliga träningskamrater. Vi är många som alltid återkommer till samma pass.

Det smakade gott med lite mat när jag kom hem. Något som känns ännu bättre är att jag har lite fredagskänsla. Jag är nämligen ledig i morgon. Jobbar på söndag istället. Det skall bli så skönt med en ledig dag.


Regnet det bara öser ner.

Kanske var det inte så farligt som det låter. Det regnade iallafall under hela min motionsrunda nu ikväll. Den friska luften gjorde mig iallafall gott.

Mats hade fixat paj till mig när jag kom hem från jobbet. Gott. Nu har jag även tvingat honom att massera in en kräm på det onda partiet på min rygg. Det gjorde susen. Jag får tjata till mig mera massage senare i kväll.

Nu skall jag läsa min veckotidning och kolla lite på nätet.






Leverpastej och saltgurka,

Kvällsmaten är avklarad. I dag blev det smörgås med leverpastej, och vit saltgurka. Mumma. Det smakar så mycket sommar om saltgurka. Det skall bli många fler saltgurkor i sommar.

Kvällsmaten blev lite försenad för jag skulle hämta Mats vid tåget. Han har varit i Stockholm idag. Naturligtvis var det en halvtimme försenat.

Borde gått ut på en promenad i kväll men jag ägnade mig åt lite inomhuspyssel istället. Såsom lite städning och strykning. Det skall också fixas.


Strumpor av.

Nu är det slut med strumpor i mina skor för den här säsongen. De åkte av redan igår. Det finns en regel i mitt liv som säjer.
Inga strumpor efter första maj.
Nu gäller det bara att solbränna benen lite också. Känns så skönt att vi är på väg mot sommar och sol.

På väg hem från jobbet i dag stannade jag på stan. Det var för att hämta Lindas balklänning. Så nu ikväll har hon ''mannekängat'' för oss. Hon kommer att bli så tjusig. Innan balen blir det inget gottis, för klänningen sitter perfekt så det finns inget att växa i. Det får bli ett sunt liv i fyra veckor.





Söndagen snart slut.

Söndagen och helgen går mot sitt slut. Det blir roligt att jobba denna vecka, för det är lönevecka. Det betyder många köpsugna kunder.

I går, lördag var Mats på konferens. Jessica och jag gick en liten sväng på stan. Sushi till lunch. Sushin var så saftig och god. Lite shopping blev vet också. Jag lyckades med att slå sönder en av Jessicas ljuststakar, så jag fick köpa nya dekorationer till köksbordet. När Jessica gick hem för att plugga till sin tenta, köpte jag en kaffe. Satte mig, och solade i Norra hamnen. Jag hittade lite lä där det var varmt och skönt.

På kvällen var det en trevlig fest. Mycket roligt folk och god mat. Schlagertema så det var uppträdande av Jan Johanssen, Magnus Carlsson och Charlotte Perelli. Vinet var också gott och framför allt gratis. Resultatet blev naturligtvis att jag har varit ganska trött idag.

Nu är vi allafall hemma i Linköping igen och det är sova tidigt som gäller.


Thank good it´s friday.

Tåget har i dag tagit oss till Helsingborg. Eftersom det är en utflykt så hade vi med oss lite frukost som vi käkade på tåget. Jessica mötte oss i Helsingborg. Vi startade med en lunch på Haket. Pasta för mig, och grillad entrecote för de andra två. Mums.

Efter maten krävdes det motion. Den fick vi genom shopping på stan. Jag tyckte jag var värd en tunika från Hunkydory. Jessica fick ett par coola solglasögon. En försenad födelsedagspresent. Lite smink slank det också ner i shoppingpåsen. Alltid roligt med lite lyxigt smink. 

Nu slappar vi och dricker rosévin. Jessica läser för oss ur sina anteckningar inför tentan. Mats är intresserad eftersom hon läst logistik. I kväll blir det en pizza från Gula kiosken. Det är ett måste när vi är på besök här.

 

Party Weekend No Two.

Nu kommer party weekend no two. Det är tätt mellan festerna nu. I morgon, fredag är jag ledig. Mats och jag skall åka med tåget till Helsingborg i morgon. Det skall bli mysigt. Vi skall bo en natt hos Jessica, och en natt på hotell.

På lördag är det dags för stor fest. Mats företag bjuder oss. Det brukar vara roliga fester med bra mat, och underhållning. Det ser jag fram mot. Nu först skall jag packa färdigt, och sedan sova en stund.







Step och sol.

I kväll har jag varit på rolig step igen. Då blir jag på så bra humör. När jag kom ut från Feelgood sken solen. Då blev jag på ännu bättre humör. Hoppas att det håller i sig även under morgondagen.

I dag har Therese och jag varit på butiksinvigning i Hageby Centrum. Det bjöds på bubbel och smörgåstårta. Naturligtvis bubbel utan alkohol. Det gillar jag bättre. Champagne är ingen favorit. Jag tycker att det mest smakar surt.






Kalla vindar.

Var är våren?

Blev inte glad i morse när jag vaknade och såg att det snöblandat som kom ner. Det är detta som kallas aprilväder. Jag borde gett mig ut en sväng i kväll men det blev inte så. Jag fastnade inomhus. Jag har kämpat med att boka tågbiljett för pengar som finns innestående hos SJ. Jag får bara inte till det, så nu ger jag upp. Skickade istället en fråga till SJ via ett webformulär. Nu är det bara att vänta på ett svar.

Kassadatorerna gav upp på jobbet idag. Det är inte klokt vad handikappade vi blir. Det är bara att undra över hur vi klarade oss förr?

Nu skall jag skriva en lite shoppinglista inför morgondagen med önskemål från Linda.


Städning och jogging.

När jag kom hem från jobb blev det ett litet mellanmål för att få lite extra energi. Direkt efter detta tog jag tag i städningen på övervåningen. Efter detta, time för motion. Jag tänkte gå en promenad i rask takt. Precis när jag gått en bit öppnade himlen sig, och jag blev dygnsur. För att inte frysa fick det bli jogging istället. Jag var ute i en timma så nu känner jag mig nöjd med mig själv.

Joggingrundan gav mig en massa extra energi. Då blev det lite matlagning när jag kom hem igen. Jag gjorde två pajer, som är bra att göra lunchlådor av. Stekte även pannkakor med rivna morötter i.
- Undrar om det är någon annan i familjen som gillar dem?

Nu väntar Amelia på mig.


Maxibladet.

Det var den enda läsningen jag kunde hitta till min sena kvällsmat. Inte sådär jätterolig direkt men den fick duga. Passade på att ringa till Jessica efter maten. Hon tyckte att jag måste vara den enda i det här landet som inte visste att det var Hollywood-fruar på TV.

Kvällen kom snabbt idag eftersom det var långdag på jobbet. Några saker skall jag iallafall hinna fixa innan det är sovdax. Som att betala ´´roliga´´räkningar på nätet. 

God natt.


Köksarbete.

Jag har just tillbringat lite tid i köket. Jag har gjort en rotfruktsgratäng. Linda tyckte den såg god ut. Det är ett gott betyg. Passade även på att steka köttbullar och raggmunk.

I kväll blir det att sova tidigt. Känner mig lite trött efter helgens fest, och i morgon väntar en långdag på jobbet.









Hemma.

Hemma igen efter en rolig helg tillsammans med mina roliga arbetskamrater. Det händer alltid lite roliga grejer att skratta åt.

Vi stannade på Brahehus, och käkade lunch per nervägen. Lax=gott. På kvällens meny stod det fisk både till förätt och varmrätt. Nu är jag fylld med Omega3. Nyttigt värre.

Ute blåser storm men jag skall snart ge mig ut på en promenad. Jag vill ha frisk luft och motion. Först skall jag bara fixa tvätten.


Party Weekend No One.

I morgon blir det partyweekend. Vi skall till Hooks Herrgård i Småland. Kickoff med vår region är det som gäller. Jag och mina trevliga jobbarkompisar startar vår resa i morgon halv elva. Vi skall passa på att umgås lite extra med en lunch på vägen. Det är inte så lätt att få till ett ´´samkväm´´ med alla p.g.a våra arbetstider.
Jag ser fram mot en trevlig och rolig helg. Det blir det säkert också.



Chicken Fajitas.

Jag hittar ett bra recept på nätet. Jag skriver ut receptet, och lägger det på köksbordet. Jag köper hem ingredienserna, och ställer dem i kylen. Vad händer?
Jo, det står chicken fajitas på bordet på fredagskvällen. Tack så mycket min älskade make.
Det smakade så hilmla gott efter en arbetsvecka. Nu blir det fika och Så ska det låta.



Högklackat.

Kerstin och jag roade oss med att prova skor idag på lunch. Jag fastnade för ett par med klack på. Gråbeige med öppen tå, och några stenar på. Undra om det skall bli något köp?

Jag är inte så van vid högklackat men det vore kul att ha ett par. Framför allt skulle min man gilla dessa skor. P.g.a detta kanske det skall bli ett köp. Jag funderar vidare. Kanske Scorett får ett besök i morgon. Som sagt var:
- Jag är köpsugen.



Runkeeper.

Nu har jag testat Runkeeper. Ett program som jag laddat ner i min iPhone. Jag har just varit ute på en kort promenad. Runt ån, som vi brukar säja om den rundan. I dag mätte jag upp den rundan till 3,8 km. Känns att jag fortfarande är förkyld när jag anstränger mig. P.g.a förkylningen blev det ingen step idag. Så synd att jag missade mitt favoritpass.

Kvällsmaten är avklarad. Köpte smörgåstårta till de som älskar det. En tårta för tre, tyckte de två, att det var alldeles lagom att dela på. Jag hoppade smörgåstårtan. Tycker att det kan bli lite för kladdigt.

Hockey på TV. Jag har spelat en liten slant på Djurgården så kanske jag kan vinna något.




Underbar vårkväll.

Var skall en så här underbar vårkväll tillbringas? På golfbanan såklart. Nu var inte spelet lika underbart för någon av oss idag. Vi tröstar oss med att vi är i början av golfsäsongen, och att allt bara kan bli bättre. Frisk luft och motion blev det iallafall.

Lite sen kvällsmat när vi kom hem. Det smakade så bra med lite mat när vi varit ute i friska luften. Nu blir det lite TV och inte allt för sent i säng. Jag måste fortsätta att ´´vårda´´ min förkylning. Kände mig jättepigg i morse när jag vaknade efter att ha vilat hela gårdagen. Skönt.


Sjuk.

Jag har knappt sovit på hela natten. Bara hostat och snorat. Därför har jag bestämt mig för att stanna hemma från jobbet idag. Jag är nästan aldrig sjuk. Väldigt sällan att jag här hemma när jag inte är helt däckad. Jag har en förhoppning om att om jag är hemma idag så kommer förkylningen att ge med sig fortare. Vanligtvis stoppar jag i mig ett par Alvedon, och går sedan till jobbet.

Jag har redan tröttnat på att vara sjuk. Jag blir så rastlös av att vara sjuk. Jag skall iallafall försöka vila och dricka varmt te. Jag vill bli frisk.


Näsan rinner.

Jag vill inte vara snorig. I dag har det börjat att sticka lite i halsen och näsan rinner. Trist. Trots detta har Mats och jag varit ute på en promenad nu ikväll. Jag kände att det tog lite extra på krafterna. Det var så skönt ute i kväll att jag gick bara runt och njöt av vårlukten.

Nu skall vi fika med kokosbollar från IKEA. Jag kunde inte låta bli att köpa dem i dag. När jag kom hem hade Linda bakat chokladbollar. Vilken fest.


Golf och Pizza.

En himla bra avslutning på helgen. Först en golfrunda i solen. Efter detta blev det en pizza från Laslos. Paradiso för min del. Laslos bakar så himla goda pizzor. De känns inte så onyttiga.

Jag blir så sugen på att spela mera golf när jag har varit ute en runda. Har det gått bra blir jag sugen för det. Har det gått dåligt så vill jag ut, och förbättra mig. Det finns alltid en anledning till golf. Jag skall försöka få till det så vi kan hinna en runda en kväll i veckan.

Alla golfsaker går t.o.m in i ´lilliebilen´´ trots att den inte är så mycket större än en golfbil. Lastutrymmet är större än man tror. I veckan när Mats var på däckfirman för att byta däck undrade de vad det var för en liten bil vi hade. Den var liksom för liten för rampen. Det blev till att veva upp den för hand.

I morgon börjar en ny vecka med nya möjligheter, såklart.




IKEA, åt andra hållet.

Kan jag väl säja när vi har monterat isär en IKEA-möbel. Det var inte det lättaste att få ner den i delar heller. Dock gick det att bruka våld i detta fallet. Det är så skönt att få bort lite gammalt, och jag känner mig så nöjd efteråt. Nu är det ljusare och finare på vår övervåning. Kanske något nytt behöver inhandlas?

Fisk till lunch och en promenad i solen. Det gjorde gott. Vi skulle gena genom skogen för att få se lite annat. Tror dock inte att det var någon genväg.


Nio hål.

Vi kunde inte hålla oss från Landeryd idag. Den Norra banan på Landeryds Golfklubb öppnade idag. Premiär med andra ord. Vi gav oss ut på en tur en sen eftermiddag. Det blev nio hål. Det gick faktiskt över förväntan trots att vädret inte var någon höjdare. Lite kallt men det var skönt med frisk luft.

Det smakade bra med mat när vi kom hem. Vi har just lagat vår favorit-pastasås. Lika god som vanligt. Nu skall vi bara slappa och kolla på TV. Det känns bra. Mera golf i morgon?


 

Fredag.

Så skönt att det är fredag. Jag har varit så seg varje morgon denna vecka, när det varit dax att stiga upp. Inte för att jag har några stora förhoppningar om sovmorgon i morgon. Jag brukar inte lyckas med det liksom. Men det skulle behövas.

Jobbet är avklarat för denna vecka. Jag blev bjuden på lunch idag av min ´´gamla´´ chef. Sallad med skaldjur.  Fick även träffa min nye chef idag och det kändes jättebra.

Nu har vi just käkat den försenade påskmaten. Det smakade bra. I går när jag lagade Janssons tyckte jag nästan att det luktade jul här hemma. Hualigen. Nu vill jag ha vår och sommar. I går fick jag ett mail till jobbet som berättade vilket datum julkampanjen startar i år. Hur kul kändes det?

Lördag i morgon och inga planer. Landeryds golf har öppnat. En runda kanske? I så fall blir det en sen eftermiddagsrunda om vädret känns ok.






Step och snurr.

Ordningen är återställd. Det är torsdag och jag har varit på mitt favoritpass. Förra veckan var det inget p.g.a skärtorsdagen. Jag blir alltid lika glad när jag klarar av de svåra kombinationerna. Det var så himla varmt i salen idag. Jag kände mig lite trött innan passet, men efter passet fick jag ny energi. Det gäller att utnyttja den direkt.

Det blev en runda på ICA. Mötte en bekant som direkt undrade om jag hade varit och tränat. Hon tyckte jag såg ut som ett stoppljus i huvudet. Systemet hade öppet ända till åtta så dit hann jag också.

Hemma igen och när allt hade lastats in i skåpen så gjorde jag en Janssons. Det blev inte mycket påskmat i påsk. Nu har familjen har önskat sill och Janssons till fredagskvällen. En vecka för sent. Vad gör det?

Nu har jag iallafall duschat, käkat en sen kvällsmat och målat naglarna. Jag bojkottade LHC-matchen i kväll. Tur var väl det, för att döma av resultatet så var det ingen rolig match. Nu är det snart sovdax så jag orkar med morgondagen. Min nya chef kommer på besök så det gäller att vara pigg.

Lunchdate.

I dag har jag varit på lunchdate. Med Mimmi, min kompis från Motala. Alltid lika trevligt. Vi käkade en god sallad. Vi gör visst alltid det när vi käkar lunch tillsammans. Jag tror att laxen som fanns i salladen var salt, för jag har törstat hela eftermiddagen. Tur att det finns vatten att dricka i kranen.

Väl hemma igen efter jobbet så var jag såklart hungrig igen. Jag har lagat lite mat till mig och Linda. Pasta med en enkel sås, och lite korv till. Det smakade bra.

Nu är det hockey på TV som gäller. Djurgården gjorde just nu 1-1. Jag höll just på att skriva att LHC hade ledningen men inget kändes säkert. Då gör Djurgården mål. Ganska typiskt. Nu skall jag ´´heja´´ vidare.


Tisdag.

Tisdag nu idag fast det känns som måndag. I går var det måndag fast det kändes som söndag. Ingen ordning med andra ord. Jag kommer att ligga en dag efter hela veckan. Fast det blir himla skönt på fredag när jag tror att det är torsdag. Då kommer helgen snabbt.

Kvällen har hittills ägnats åt att starta ett par tvättmaskiner, och en motionsrunda. Snart väntar en stund med Ameila som kom i brevlådan idag.


Härlig bild.



Nu skall jag stänga hemmakontoret för den här gången. Jag har kollat mail, och fixat bankaffärer. Nu har jag även betalat min sista julklapp. Julklappen till våra kära döttrar. Det blev en resa till Kreta. Nästa jul får det bli en billigare julklapp. Detta får inte bli någon vana.

De får säkert en härlig vecka på Kreta men det är fortfarande två månader kvar till avresa. Så nu är det bara att längta och skriva packlista.




Promenad.

När jag kom hem från jobbet idag så kände jag att det var dax för friskt luft och promenad. Jag gick en runda i skogen och på golfbanan. Skönt med lugnet efter en dag i butiken. Det var så skönt så jag glömde alldeles bort tiden. Dvs när jag kom hem hade jag missat en del av hockeyn. LHC vann över Djurgården så nu är det spännande igen.

Jessica har åkt tillbaka till Helsingborg nu idag och Mats jobbar. Bara Linda och jag hemma, som roar oss med var sin dator på var sin våning i huset. Visst låter det mysigt. Linda har påsklov nästa vecka. Det är bäst att hon passar på att njuta av det. Det blir hennes sista påsklov. Snart är även hon klar med sin gymnasieutbildning. Tänk vad våra tjejer har blivit stora.






Lottovinst.

Det hade kommit in en liten vinst på mitt konto idag. Väldigt liten men ändå en vinst. 133 kr blir jag inte rik på. Det var säkert någon slags nybörjartur, för att jag skall fortsätta att spela. Jag behöver iallafall inte fundera över vad jag skall köpa för mina vinstpengar.

Underbar vår ute idag. Mats och jag var ute på en långpromenad i solen. När jag kom hem blev det premiär i solstolen. Första gången denna vår som jag satt ute på framsidan. Så skönt. När grannen längre ner på gatan började att grilla korv blev jag också hungrig. Det blev en lite senare söndagsmiddag hos mina föräldrar. Kall lax, och en massa grönsaker smakade fint.



Shopping.

I dag har vi ägnat oss åt lite shopping. Jag, Jessica och Mats har varit på stan. Det blev faktiskt ingen shopping till mig. Jag är glad över att jag lyckades få maken att köpa ett par byxor, och ett par skor. Det behövdes verkligen. Han mannekängar just nu i sina nya skor. Jessica investerade sina födelsedagspengar i ett par nya joggingskor. Bra köp.

Vi käkade en sallad till lunch på fiket i Gränden. Gott. Skönt att slippa att fixa lunch hemma.

Nu har vi precis kommit hem från en promenad. Vi fikade med en vaniljbulle när vi kom hem från stan. Jag kände att en promenad passade bra för att bullen skulle ramla ner ordentligt i magen.

Nu är det hockey på TV som gäller. Djurgården-LHC.




Glad Påsk.

Glad Påsk till er alla.



Kalas för Jessica.

I går kväll hade vi ett försenat kalas för Jessica. Släkten var här och vi bjöd på tacos. Alla tyckte det smakade bra. Det blev en trevlig kväll med många skratt.

Jag jobbade igår. Konstig dag. Det brukar vara stendött på långfredagen, men i går var de visst köpsugna. Hur mycket kunder som helst de första två timmarna och sedan var det rätt dött tills klockan blev fem.






Hockeykväll.

I dag är det hockeykväll. LHC-Djurgården. Jessica har bjudit hit Stina för att sitta i hockeysoffan. Det innebär att Mats är tvungen att sitta upp, och inte kan ligga ner och ta upp hela soffan.

Just nu leder Djurgården över LHC. Vi får hoppas att det blir en vändning på detta.

Soligt och vårlikt ute idag. Typiskt eftersom att jag har jobbat. I morgon jobbar jag också. Då skall det naturligtvis också vara fint väder. Som alltid när jag jobbar. Jag är ledig på lördag, och då skulle det visst vara sol och moln. Är det någon som är förvånad?

Kommer ihåg en gång när Linda var liten. När jag väckte henne på morgon så sa hon.
- Mamma, kan inte du jobba i helgen så vi får fint väder?



RSS 2.0