Fel lösenord.

Nu har jag försökt att logga in på ICA-banken ett antal gånger. Svaret blir bara att något är fel. Antingen lösenord, svarskod eller personnummer. Allt är rätt. Jag kan logga in på det som kallas förenklat. Men det räcker inte då jag vill betala en faktura. Tänkte att jag skulle slå till coh betala vår kommande semesterresa. Sista veckan i mars bär det av till Portugal. En veckas golf. Det skal bli så kul. Förhoppningsvis även ett fint vår/försommar-väder.

Ledig i morgon och på onsdag. Det skall bli skönt. Har en hel del att fixa så tiden kommer bara att rinna iväg. Som vanligt med andra ord.


Ugnsrengöring.

Efter en dag på jobbet, och lite varma mackor till kvällsmat, kände jag att det var dax att göra lite nytta. Det blev ugnsrengöring. Inte speciellt jobbigt då det bara är att trycka på två knappar. Den bränner ur sig själv. Men ack så varmt det är i köket, och på hela nedervåningen. Jag kanske skall passa på att basta lite i värmen. Luktar lite mysko gör det också.

Mats har åkt till jobbet för att jobba i natt. Jag skall snart sova. Hoppas jag inte vaknar så himla tidigt i morgon som jag har gjort i helgen. Dagen blir så lång då.



Detaljer i orange.

Jag har blivit sugen på lite orange detaljer i vardagsrummet. Orange är en glad färg. På sjuttio-talet var det mycket orange och brunt. Inte trodde jag att jag skulle kunna tycka orange är snyggt igen. Vad knäpp jag är.
Jag köpte ett par, ja vad ska det kallas tro? Några dekorationer till min ljusstake iallafall. Orange var iallafall färgen på dem. Vi har tavlor med orange i, så det skall matcha. Sen är jag lite sugen på kuddar i orange också. Jag såg att de hade dessa på Mio. Tag tre, betala för två var det också.

Nu ropar maken att maten är klar. Kyckling med grillade grönsaker och klyftpotatis.


Nu skall det mixas.

Ví började dagen med spinning. Det var bara backar på passet. Helt ok för min del. Efter passet blev det en macka på Subway. Gott. Kom att tänka på första gången jag var på Subway. Det var i USA. (Jag vet, lite skryt.) Min amerikanska vän lämnade mig där, och så gick hon på toa med sin son. Hon sa till hon som jobbade på Subway.
- Ta hand om henne, hon har aldrig varit här förut.

Nu till mixningen. Jag ville ha en mixer till mina smothies. Jag är trött på stavmixern. Som vanligt när jag handlar, så blev det lite exklusivare än vad tanken var från början. Nu blev det en regäl mixer. Stor kanna, möjlighet att göra juice, och en extra hackare. Som extra krydda så var den extra tystgående. Jag längtar tills i morgon då jag skall inviga den.




Hemmakväll.

En hemmakväll i kväll. Mats är på spinning, men det dröjer inte så länge tills han är hemma igen.

Jag har varit i Västervik på möte i ett par dagar. Det har varit bra, och trevligt. Det är alltid nyttigt att komma iväg ett par dagar. Vi åkte bil med Fredrik. Han lämnade av mig, och Therese. Efter detta hann han inte köra så långt förrän det var dax för bärgningsbilen. Vi hade sett att hastighetsmätaren var lite knäpp. Helt plötsligt hade han fått en text i bilen, att han skulle stanna omedelbart. Då tyckte han det var skönt att det var en hyrbil. Lite typiskt att Therese och jag precis han hoppa av.

Nu väntar en vanlig jobbardag i morgon. Vi får se om löneveckan sätter några spår under morgondagen.


Svårt att sova.

Jag höll på att bli tokig i natt när jag inte kunde sova. Vaknade kl 01.32, och kunde inte somna. Låg och vred mig. Kollade på klockan igen. Då var det 02.56. Inte heller då gick det att sova. Kollade klockan igen 04.18. Snacka om panik då när jag inte sovit på hela natten. Inte blev det mera heller.

Lite yrare än vanligt på jobbet idag. Beror nog på att jag var lite trött. Katarina och jag tog en lunch tillsammans. Gott med en nyttig sallad. Jag höll på att glömma bort att ta med henne på lunchen, fast vi bestämde det idag på morgonen. Yr, eller?

Nu skall jag packa lite. Det är dax för regionmöte i Västervik. Det skall bli trevligt. Vi kommer hem på torsdag igen. Jag har hämtning hemma vid dörren i morgon. Det känns himla skönt.


Samarbete i köket.

Vi håller på att fixa till lite lunch. Det skall bli fiskgryta. Inget vi gjort förut, så det blir lite spännande. Det luktar iallafall gott.

Samarbetet består av att jag rör i grytan, och Mats skär ingredienserna i bitar.




Extrajobb.

Det blev jobb idag. Det var liksom inte meningen från början. Sjukdom gjorde att jag fick jobba. Men i morgon skall jag iallafall vara ledig. Det skall bli underbart skönt.

I kväll har jag iallafall blivit bortskämd. Det känns lyxigt. Maken hade lagat mat när jag kom hem. Mycket gott. Han fixar disken, och brygger kaffe. Jag bara har det bra. Tack, snälla Mats för det. Jag uppskattar det verkligen.

Nu väntar en lugn lördagskväll, och efter detta en ledig söndag. Så skönt det skall bli.

Trevlig helg till er alla.


Nang´s kitchen.

I går kväll blev det ett restaurangbesök. Alltid lika trevligt. Vi var på Nang´s Kitchen. Min mamma bjöd oss för att hon hade fyllt år. Tack så mycket för det, mamma. Thai-mat smakar alltid lika bra. Vi längtar alltid lika mycket till Thailand när vi äter det.

En resa dit nästa år kanske???


Stockholm x 2

Nu har det blivit två trevliga dagar i Stockholm. SJ gick som tåget både hem och tillbaka. Kanon med andra ord. Roligt att träffa en massa trevliga kollegor. Jobb med naturligtvis. Vu hann även med en trevlig kväll med god mat och underhållning.

Vi bodde på hotell, Scandic Ariadne i Värtahamnen. Jag är lite besviken på att det aldrig var riktigt ljust när jag var på rummet så jag kunde kolla in utsikten. Jag bodde på femtonde våning så det var rätt högt så att säja.


Lite trött.

Jag känner mig lite trött. Jag hade planerat för step på Feelgood klockan 19.30. Men jag orkade bara inte. När jag var klar på jobbet så hade klocjan hunnit bli halv sju. Mina ben var trötta, och jag längtade hem.

Simpel kvällsmat. Blåbärs-smoothie stod för det nyttiga inslaget. Till detta en liten färdigtköpt pizzabit. Lite strykning är avklarat, och väskan är packad. Det bär av till Stockholm i morgon bitti. Dax för två ledardagar. Det skall bli spännande. Det skall vara någonstans i Frihamnen. Jag har skämtat om att jag är rädd att åka till Frihamnen. I de böcker som jag har läst händer det alltid otäcka saker i Frihamnen. I TV-serierna skjuter de varandra i Frihamnen.

Nu skall jag vara lite snäll mot min kropp, och ägna mig åt stretching. Jag har kommit på att det är inte så dumt med lite stretching, när jag har gått, och stått en hel dag.


Bortbjuden på en tisdag.

I går kväll blev det en tre-rätters på en helt vanlig tisdag. Verkligen trevligt. Jag var hos Annika och bjöds på en massa gott. Tack för det, Annika.

Det var kul att sitta och prata och ha det lite trevligt. Vi lärde känna varandra när vi fick våra första barn. Vi satt naturligtvis och förundrades över hur fort tiden gått. Våra kära döttrar fyller 24 år nu i år.


Pastagratäng.

Det står en pastagratäng i ugnen och väntar på att ätas upp. Jag börjar att bli hungrig för det blev bara potatisbullar till lunchen. Maken är på spinning. Linda och jag väntar på honom för att vi allla skall kunna käka tillsammans. Det är alltid trevligt. Det blir liksom inte så ofta tillfälle i veckorna. Alla i detta hushållet har så olika arbetstider.



Nyttig.

Så här nyttig skall jag vara nu framöver, och äta en massa god frukt. Jag köpte ett nytt fruktfat på IKEA. Smart med flera våningar så inte frukterna behöver tryckas ihop med varandra, för att sedan ruttna.


Orkidéer.

Jag tycker att det är så fint med orkidéer. De är ganska lättskötta också. I går köpte jag två nya till köket. Skall bli kul att se hur de trivs, och hur mycket blommor det blir på dem. Jag köpte tidigare i höstas två orkidéer från IKEA som har varit så himla fina hela hösten. Massor med blommor på dem. Nu är de nedklippta och står och väntar på att få blomma om. Det lär nog ta sin tid tills dess.


Takdropp och vårkänslor.

Snacka om takdropp. Härligt om det smälter bort lite snö. Takdroppet gav mig vårkänslor. Vårkänslorna resulterade i att jag tvättade fönster. Det luktar lite vår ute. Eller? Är det bara kanske jag som drömmer lite för mycket?

Dagen startades med ett styrkepass på gymet. Skönt för kroppen. Potatismos och falukorv i ugn till lunch. Linda hade beställt det. Mats och jag tog en promenad på eftermiddagen. Halt på en del ställen, men vi klarade oss bra utan att halka.



Blomstershopping.










Lördag.

Sov ganska länge i morse. Skönt.

Mats och jag gav oss ut på en liten tur vid halv-elva-tiden. Första stoppet var Blomsterlandet. Där inhandlades det blomjord, två nya orkidéer till köket, sidenkvistar och två gula blommor som jag inte kan komma ihåg vad de heter. Tror att namnet börjar på P.

Vidare till Engströms för att kolla på lite bilar. Det blev provkörning av Audi Q5 och Tiguan. En dröm om något jeepliknande finns. Blir kanske bara en dröm. Vi blev hungriga av att kolla på bilar. Tog en tur till Linda och Statoil. Korv med mos smakar himla bra. Gott kaffe har de också. På hemvägen stannade vi till på Biva. Mats hade sett en rea-bil på nätet. En värsting med hur mycket lull-lull som helst. Kostade naturligtvis en slant också.

Väl hemma igen var klockan redan halv fyra, och hela dagen hade nästan gått. Det blev till att fixa med mina nya blommor. Det blev fint.

Nu middag med kycklinggryta, och klyftpotatis. Mums.




Spinning-time.

Kvällen har ägnats åt spinning. Nu är mina ben som gelé. Ett bra pass, där det bara var att böja ner huvudet och trampa på. Ett högt tempo utan vila. Lite mat satt fint när jag kom hem. Det blev omelett, och sommarens sista kantareller. Efter detta har jag hetsätit några kakor för jag drabbades av ett sötsug. Jag intalar mig själv att ICA:s ekologiska sesamkakor nästan är nyttiga. Goda är de iallafall. D.v.s om du gillar sesamfrön.

I morgon är det sista jobbardagen denna vecka. En rikitgt lång sådan ser det ut att bli. Jag längtar till min ledig lördag och söndag. Inga planer ännu. Det känns riktigt bra.

Snart väntar den dagliga spikmattekuren. Tror att jag skulle kunna sova på spikmattan hela natten. Jag har lite fakir i mig, och gillar när det sticker i ryggen. Risken är kanske att jag river sänder ryggen, om jag börjar flytta runt mig på mattan under natten.



Tur till landet.

I dag har vi varit på en tur till landet. Storgården i Rimforsa. Vi har haft en teamdag med butiken. Det var ett skönt avbräck i vardagen. Lite lugnare än en vanlig jobbardag.

Vi bjöds på jättegod mat. En fiskgryta till lunch smakade kanongott. Vi är inte vana vid att kunna sitta i lugn, och ro ,och äta lunch alla tillsammans. Det hela känns som en lyckad dag.

I kväll blev det en rask promenad. Det är svårt att ta sig i kragen och ge sig ut en mörk kväll. Men det var verkligen skönt ute i kväll. Även mycket enklare att gå sedan snön täckt all is.

Nu väntar min nya veckotidning på mig. Tror att den bjuder på ett spännande slut av en följetong. Tema kärlek, såklart.






Lång jobbardag.

Det blev en lång jobbardag idag. Kunderna ville liksom aldrig ta slut. Det är ju alltid bra.

Det blev inte så mycket av kvällen när jag kom hem. Jag har suttit i köket, och pratat lite med Linda och Erik. Trevligt. Fick en liten pizzabit från Erik till kvällsmat. Kebabpizza. Då räcker det med en liten bit. Tjuvåt även lite från Lindas kebatallrik. Resultatet blev att jag blev mätt. Kaffe törs jag inte ge mig på så här sent. Det skulle smaka bra, men då blir det nog svårt att sova.

Nu skall jag lägga mig på min spikmatta, och njuta en liten stund.


Vanlig jobbarmåndag.

I dag var det dax för en vanlig jobbarmåndag igen. Alla helger har tagit slut. Så även min ledighet. En veckas ledighet har bara rusat förbi.

Ovanligt mycket att göra på jobbet idag. Har inte folk börjat jobba? Har inte pengarna tagit slut? Troligen inte.

En hemma-hamburgare till kvällsmat för mig och maken. Mats har varit på spinning så maten stod framdukad när han kom hem.


Hemfärd.

Färd hem mot Linköping idag igen. Läste om blixthalka på E4:an men den såg vi inte till. Jättefint väglag att köra i. Bara lite våta vägbanor. Inte mycket trafik heller trots att många skall hem efter alla helger som varit.

Så mycket roliga affärer det finns i Helsingborg. Jag konstaterade att det är bättre att låta bli att shoppa här hemma. Spara ihop lite pengar, åka bort och shoppa regält på en gång. Låter inte det sunt?

Vi lämnade av Jessica på Väla för att hon skulle jobba, på hemvägen. Passade på att kolla lite på Spirit, för där har de så fina grejer. Jag köpte en härlig benvit tunika med massa volanger. Känns lite vår och sommar.

När vi kom till Linköping stannade vi till hos Linda på macken. Vi var hungriga, och festade på korv och mos. Det smakade riktigt bra. Bilen fick sig också en välbehövlig tvätt.

I kväll börjar Mats att jobba natt. Det känns lite annorlunda. Vi får hoppas att det funkar bra. Jag har en hel del tvätt att fixa så det finns sysselsättning för mig också.



Jag väntar på bussen i ett soligt Helsingborg.



God köttbullemacka till fika/lunch.



Nyinköpta dekorationer.


Mera Helsingborg.

Ytterligare en trevlig dag i Helsingborg. Vi tog bussen ner till stan vid elvatiden. När vi kom ner började det att regna så vi fick hoppa in på ett fik. Det blev en köttbullemacka. Vi pratade inte så mycket med varandra, utan satt mest, och lyssnade på dem på bordet bredvid. En gubbe som snackade värsta östgötskan. Tur att han inte hörde var vi hörde hemma, för då hade han säkert snackat lika mycket med oss.

Kollade in lite olika affärer innan vi gick till Annelie och Jerry för en fika. Vi mumsade i oss kakor och chokladmousse. Promenad hem igen efter detta. Lite stopp för matshopping på hemvägen.

Dax att laga middag. Det blev Åre-gryta. En pastasås som vi uppfann när vi var i Åre, och åkte skidor för många år sedan. Den innehåller lövbiff kryddad med salt och svartpeppar. Såsen gör du av grädde, örtcremefraiche och mjukost. Riktigt mättande. Till detta bandspagetti, sallad och baugette.


Shopping-dag.

I dag har det varit en heldag i shopping här i Helsingborg. Tillsammans med min kära kusin, Annelie. Trevligt. Hon bor här i Helsingborg, och har guidat mig runt ialla små roliga butiker. Det finns så många fina butiker med roliga saker i. För att orka med all shopping blev det en lunch på Hjalmars Kök. Kålpuddning smakade bra.

Jag hade med mig några påsar hem. Det blev ett par stora blommor för dekoration i vardagsrummet. Stora blommor med pärlor och silver. Det kommer att bli så bra i någon utav mina höga vaser. En liten vårkofta från HunkyDory blev det också. Ett linne på San Tropez, och ytterligare ett linne. Det linnet var på rea, till halva priset. Ett fynd att använda nuj i vår. Vårt motto under dagen har varit. Skall vi handla på rea skall det vara minst halva priset.

Nu är jag hemma hos Jessica igen. Det smakade fint med ett glas rött efter en lång dag. Jessica jobbar till klockan åtta ikväll. Mats skall snart hämta en pizza till oss. Ett besök på Gula Kiosken är ett måste när vi är i Helsingborg.


Snöigt Helsingborg.

I dag har vi tagit oss ner till Helsingborg. Det gick bra att köra. Lite snöigt men inte alls mycket trafik. Det blev ett stopp i Ljungby på nervägen. En tidig lunch med snabbmat, smakade bra trots att vi inte tyckte att vi var så hungriga.

Bilen var fullpackad. Det stod så mycket grejer på golvet hemma i vardagsrummet, så vi trodde inte allt skulle få plats. Men det var absolut inga problem. När vi lastat ut allt ur bilen blev det en tur till IKEA och Maxi. För mig, Jessica och Ida. Jessica handlade lite småsaker på IKEA. Jag hittade ett glasfat i tre våningar. Jag tänkte jag kunde ha det som ett fruktfat i köket. Vidare till Maxi för att fylla upp Jessicas kylskåp. Det fanns liksom inte så mycket där när vi kom hit.

Det hade kommit en hel del snö här idag, och inget var plogat. Så det var bara att slira runt i alla snö. Det var inte så lätt att parkera bilen här ute på gatan. Men med lite putthjälp så gick det bra.

Nu har vi käkat tacos till kvällsmat. Lite TV-tittande står nu på programmet.



Trevlig middag.

Vi fick en trevlig kväll, och en god middag igår. De är suveräna på att laga mat på Kniv o Gaffel. Alla var så proppmätta när vi gick därifrån. Och alla var mycket nöjda. Roligt att allt blev så lyckat.

För min del bestod menyn av rödbets o fetaostsallad, souvlaki med klyftpotatis modell jätte. En kaffedrink till efterrätt.


Näst sista julklappen.

I kväll är det dax för oss att ge bort den näst sista julklappen. Ett restaurangbesök.

Det var julklappen till mina föräldrar, och Mats mamma och Inge. Vi har bokat bord på Kniv o Gaffel i stan. Det skall bli mycket gott. Jag tror att det är en uppskattad julklapp. Det är roligt att ge bort en upplevelse.

Det var nära att jag skrev den sista julklappen. Så kom jag på, att det finns ytterligare en kvar. Fast den är bara för mig, och Mats. Vi fick teaterbiljetter av våra kära döttrar i julklapp.

Tur att vi har varit, och tränat idag. Då kan vi äta med gott samvete. Jag, Jessica och Linda var på Frisk. Först blev det ett Frisk-pass. Ett pass med viktvästar. Efter detta ett magpass. Jag känner att det kommer att göra ont, när jag skrattar under morgondagen. Mats är ute på ett löppass just nu. Går nog lite tungt i snön.

I morgon drar vi söderut. Mot Helsingborg. Mats skall också med. Trevligt. Det ser ut att bli fullt i bilen. Jessica har en massa saker som ska med. Ida skall också åka med. Hon har också en hel del packning. Plus att Malin varit här och lämnat en väska. Mats och jag delar på en liten väska. Det är nog vad som får plats.






Sushi-lunch.

Mums, vad det smakade gott med sushi till lunch idag. Det var så länge sedan jag käkade det, och jag var så sugen på sushi.

Det blev inte så mycket shopping. Hittade inget roligt. Köpte iallafall fem par strumpor. Det bvar verkligen nödvändigt. En mascara och en ny concealer. Det har öppnat en ny smink-butik i Gränden. Roligt att testa lite nytt smink.


Kaffe on-the-go.

Laddat för kaffe-on-the-go för hela familjen. Smart.

Vi får tacka vår sponsor. Statoil.


Bra start på dagen.

Lite sovmorgon.

Nyttig smoothie till frukost. Gjord på hallon, banan, c-vitamin, havregryn och yogurt. Mums.

Uppfriskande morgonpromenad.

Snart en tur på stan med äldsta dottern. Shopping och lunch väntar på oss.


Ledig.

Min första lediga dag är snart till ända. Jag har mest haft det bra hela dagen. Varit ute och fått en massa frisk luft. Spinning nu ikväll. Efter detta fixade jag varma mackor med bacon. Gott. Vi tjuvlånade Jessicas kaffemaskin också. Gotti, gotti.


Vinterkänslor.

Här om dagen hade jag vårkänslor. I dag infann sig vinterkänslorna igen. Jag var ute på en promenad. Strålande sol, och minusgrader. Så skönt.

Nu är det snart dax för en lunch. Jag skall satsa på något sunt till lunch. Sallad skulle smaka bra. Jag känner att jag behöver få i mig en massa nyttiga vitaminer. Till kvällen skall det bli ett spinningpass igen. Det skall bli kul. Lite styrekträning ska vi hinna med innan också.

Jessica och Linda dansar för fullt här i vardagsrummet. Lindas X-box visar hur de skall göra. Jag har testat det, men jag tycker att det är svårt. Förresten så skrattar bara döttrarna åt mig.



Spinning.

Hela familjen har varit, och tränat nu idag. Skönt. Mats och jag var på 60 minuter spinning. Det var längesedan jag var så himla svett. Men ack så skönt det är efteråt.

Efter gymmet serverades det middag hos mina föräldrar. Gott som alltid. Väldigt mätta och belåtna när vi kom hem igen.

Nu ser jag fram mot en hel ledig vecka. Jag känner att jag verkligen behöver lite ledighet. Jag skall njuta så mycket av ledigheten denna vecka. Hoppas klart.se har rätt för då blir det över tio minus i morgon. Och sol. Det gillar jag. Har inte så stora planer för början av veckan. Jag skall bara ha det bra. på torsdag bär det av till Helsingborg tillsammans med Jessica.





Vårkänslor.

Kort efter julen så tröttnar jag på julpyntet, och allt det röda. Längtar efter vår.

Jag gick lös på köket på förmiddagen. Nya köksgardiner, och tulpaner på bordet. Fint.

Vi har varit en tur till gymmet. Det nya året börjar bra. Jag unnande mig en stund i solariet också. Det blev en skön solstund, och sovstund.

i går kväll var vi på Djinghis, och käkade med Kerstin o Lelle. Mycket gott, och trevligt. Nu har vi blivit hungriga igen ,och maten är på gång i ugnen. Det luktar gott.


Gott nytt 2011.

Gott nytt 2011 till er alla.

Nytt år, nya möjligheter. Nya nyårslöften.


RSS 2.0