Effektivitet.

Det är ett ord som jag gillar.

Effektiv som vanligt idag. Jobb hela dagen. Hemma strax före halv sju = lång dag.

Jag hann hoppa in en sväng på Systemet. Köpte en ny låda, något som jag inte testat förut. Jag kollade upp det på VinVin, och där sa de "mer än prisvärt". Det var från Australien. Jag köpte det mest för att jag tyckte att det var en snygg låda.

Direkt ombyte till joggingkläder för en löprunda. Det gick rätt bra idag också.

Kvällsmat, och löpning gav mig extra energi. Så nu är det tvättstugan som gäller. Handdukarna i badrummet kändes inte så fräscha. Det går mycket snabbare att tvätta dem i tvättstugan, än uppe lägenheten.

Och i morgon är det fredag, igen. Jag hinner liksom inte med.


Härlig löpning.

I dag blev det en härlig löprunda efter jobbet. Jag var så uppe i varv när jag kom hem, så kanske det var det som underlättade löpningen.

Det var mycket folk som var ute, och rörde på sig. Både promenad, och jogging. Kanske var det vårkänslor som spirade hos människorna?



Lunchdate och barmark.

Ibland blir jag glad för det lilla. Mestadels barmark under min cykeltur, till jobbet idag. Det rullar liksom lite lättare då.

Lunchdate med Mimmi idag. Trevligt. Det var längesedan sist så vi hade en hel del att tjattra om.

Eftermiddagen bara rusade iväg. Klockan var strax efter sex när jag gick hem. Mats och Jessica hade varit ute på en löprunda, så jag fick fixa kvällsmat när jag kom hem. Det blev en sallad med bacon. Gott. Nu är hockey på TV. LHC ligger under.


Väderomslag.

I morse när jag cyklade till jobbet slirade jag fram i snön. Önskade att det hade varit plogat. På hemvägen så var det helt annat väglag. Nästan barmark. Ibland går det fort.

Kvällens aktiviteter. Sextio minuter spinning på Frisk, och nu Ullared på TV. Jag blir lite sugen på en tur dit. Vi får se lite senare i vår, om det blir någon tid över. Och så, såklart att shoppingförbudet är över.


Söndags-jogging.

I dag var det dax för en långgrunda. Lite längre än normalt, men det behöver vara längre. Tolv kilometer klarade vi av. Orken kändes ok, men benen var lite tunga. Nu är vi på G inför våren. Det känns bra.

Fisksoppa till lunch. Mera omega3. Promenad till mor, och far för att supporta den nya surfplattan. De lär sig mer, och mer för varje dag.

Det blev ytterligare en liten extra promenad på hemvägen. Så skönt med frisk luft. Det blir ytterligare en lite promenad i kväll. Jag skall möta Jessica vid tåget klockan åtta. Hon kommer hit i några dagar för att gå på föreläsningar på universitetet. Ska bli kul att se henne.


Vanlig lördag.

Morgonpromenad till fiskaffären. Vi har just nu fisk som en favorit. I dag blev det torsk som vi skall steka till kvällen. Mycket nyttig Omega3.

En joggingtur efter det. Vi sprang ifatt ett par som sprang, och pussades under joggingturen. Så snäll är inte min man under löpningen. Han springer hellre ifrån mig. (Om han kan).

Lönehelg innebär fest för många. Vi festade på en lunch på Mörners. Lika gott som alltid. Vitt vin för mig, och en öl till maken.

Vi skulle bara gå en liten runda på stan, innan vi gick hem igen. Ja, då gick shoppingförbudet åt skogen redan första dagen. En, egentligen alldeles för dyr skinkjacka fick följa med hem. Men riktigt snygg. Den kommer helt klart bli en ny favorit.


Fattigaste dagen.

Det sägs att gårdagen var årets fattigaste dag. Kanske var det så?

Vi var på Maxi nu i kväll och där var det fullt med folk. Nu hade alla fått lön, så shoppas skulle det visst göras direkt. Mat i långa banor.

Vi fick inte shoppa mer än vi kunde lasta på vår cyklar. Det går förvånansvärt bra att handla med cykel.

Nu är den sedvanliga fredagssalladen uppäten, och så lite rött till det. Min make hade valt en ny sort. Han hade lyckats även denna gång.


Räkningsdag.

Då var det dax att fixa månadens räkningar. Det var ovanligt många denna månad. Inte kul att se stor del av lönen försvinna redan första dagen.
 
Jag har iallafall varit på ett roligt step-pass ikväll. Jag blir så glad av step. Trött också för den delen. Det blir säkert träningsvärk i vaderna under morgondagen.Men det tar jag så gärna.
 
 
 
 
 
 

Spännande.

Jag lyssnade på min bok på Storytel hela tiden på gymet. Det är så spännande. Jag har svårt att sluta lyssna.

Det blir bara mer, och mer spännande ju längre jag kommer i boken. Bara lite mer än fyra timmar kvar.


Möte.

Två dagars regionmöte. Intressant.

I går åt vi en gemensam middag på Kniv och Gaffel. Riktigt gott, som alltid.

Nu är jag just hemkommen från gymet. Tio kilometer på bandet.


Jobb-dag igen.

Dax att vara tillbaka på jobbet igen. Som vanligt en uppfriskande cykeltur i morgonmörkret.

Det blev bara en vanlig jobbardag. Nu är det dax för två dagars regionmöte. Visserligen på hemmaplan, men skönt att slippa resa.

Mats och jag har just avverkat veckans första träningspass. Spinning med Marcus. Riktigt kul idag. Jag hade oanade krafter.


Aktiv söndag.

Fast det är klart, de flesta av våra dagar är aktiva.

Långpromenad i över tre timmar på förmiddagen. Vi hann säkert 17-18 km. Vi var sega i benen den sista biten. När vi kom hem blev det gulaschsoppa. Gott att få lite energitillskott till kroppen.

Satte mig framför datorn för att kolla lite saker. Då ropar maken från vardagsrummet.
- Ska du med ut och springa?
Jag kände mig så seg så jag trodde inte det var sant. Än mindre att jag skulle orka springa.

Men skam den som ger sig. Vi gav oss ut, och det gick oväntat lätt. 6,5 km blev det. Nu är jag mycket, mycket piggare än innan löprundan.


Förrätt.

Vi hittade dessa underbara räkbakelser i fiskaffären på förmiddagen.


Premiär.

I dag skall vi inviga våra julklappar. Potatismoset skall gratineras i ugnen, i dessa fina portionsformar. Till detta kommer det att serveras torskrygg. Det blev en promenad till fiskaffären i morse, där en stor bit inhandlades. Det vattnas redan i munnen.


Mys-kväll.

Även i badrummet skall det vara lite mysigt så här på fredagskvällen.


Middagsbestyr.

Maken och jag förbereder kvällens middag i köket. Först planerade vi hämtmat från thai-restaurangen, men bi ändrade oss.

Vi köpte oxfilé, och ett finvin. Så nu blir det det som serveras tillsammans med potatisgratäng, och ugnstekta grönsaker.


Cup-cakes.

Trevligt med en ledig dag tillsammans med min make. Vi tog en härlig promenad i vintervädret. Uppiggande.

Nu har jag garnerat några cup-cakes så vi har lite gott att festa på till fikat.


Lata dagar.

Nu har jag haft två lata dagar. Inte alls likt mig, men jag har njutit av det.

Nu har vi just kommit hem från en tur till Maxi. Lyxshopping med bilen idag. Det är iallafall skönt att ha det avklarat. Skönt att slippa det i morgon, då både Mats och jag är lediga.

Snart skall vi käka en sallad till kvällsmat. Det blev sallad även till lunch idag så det känns som en nyttig matdag. Även fruktskålen är fylld.


Fönstershopping.

Det fick det bli när jag gav mig ut på min promenad. Inga butiker hade öppnat ännu.

Det blev två och en halv timmes promenad även idag. Nu är kinderna röda, och jag mår bra. Ännu rödare blir de säkert efter en dusch.


Morgonpromenad.

Just hemkommen från en morgonpromenad, eller kanske förmiddagspromenad?

Jag traskade på i två och en halv timme. Det går så lätt när jag lyssnar på ljudbok under tiden. Nu har jag precis druckit ett par värmande koppar kaffe.

I dag blir det lunch hos mor och far. Efter detta skall de få en kurs i hur surfplattan de skall få fungerar.


Ledighet.

Nu väntar fem dagars ledighet. Det skall bli så skönt. Som sagt var skall jag bara njuta av ledighet, och må bra.

Jag har börjat redan nu i kväll. Ett svettigt spinningpass med Marcus. Jag hoppas på att hinna träna en hel del under ledigheten.




Pasta pesto.

Jag blev så sugen på pasta. Har inte ätit det speciellt ofta på sista tiden. Jag kokade bandspagetti, som jag blandade med pesto och kyckling. Över detta riven ost. Mums.


Mera snö.

Det har snöat hela dagen. Det var som ett träningspass att cykla hem från jobbet idag. Det var så lugnt så jag gav iväg mig hem lite tidigare.

Jag ägnar mig åt lite husliga sysslor. Jag passar också på att lyssna på slutet på min ljudbok. Nu har jag bara en del kvar i serien.


Helgen snart slut.

Helgen går mot sitt slut. En lugn söndag har avslutat en bra helg. Mats har jobbat. Jag gick en promenad, lagade lasagne till mig, Jessica och Adan. Lasagnen fick 10 poäng av 10 möjliga av Adan.

Jessica och jag han även en liten tur på stan. Vi provade joggingskor, men jag kunde inte ta ett beslut. Jag behöver verkligen nya men det får bli en annan dag.

Nu i kväll har Mats och jag varit på spinning. Jag blev helt slut. Men nu har vi ätit hamburgare, och jag har piggnat till.

En ny vecka börjar. En bra vecka. Bara jobb i två dagar, och sen ledigt. Det känns så välbehövligt. Nu skall jag se till att må bra.


Födelsedagsfest.

I går kväll så firade vi mammas födelsedag. Vi var på Afrodite, och åt en jättegod middag. Alla var mätta, och belåtna.


Lördagslunch.

Jessica och Adan kom igår och vi käkade en god middag. Trevligt.

I dag gick vi en promenad på förmiddagen. Jessica hängde med. Lite råkallt idag. Sen åkte Jessica, Adan och Mats en runda för att kolla på bilar. Jag stannade hemma. Passade på att fixa vår lunch.


Friska vindar.

Lite isande snö som kommer ner, och motvind. Förhoppningsvis så har inte vinden hunnit vända tills jag skall hem.

Jessica och Adan kommer i kväll. De beställde en god middag till kvällen. I går köpte jag ingredienserna till detta. I morse la jag fram matsedeln till maken, så han vet vad han har att fixa. Jag ser redan fram mot middagen.

Men först en jobbardag, och en lätt lunch. Vill vara hungrig till kvällen.


Läser och lyssnar.

Lyssnar på min ljudbok, och läser Allas. Det känns skönt att bara få slappa lite. Så välbehövligt.


Jönköping, dag två.

Ytterligare en dag i Jönköping. Jag gick ut på en liten morgonpromenad. Det blåste iskallt ute, så det var inte speciellt skönt, men frisk luft blev det.

En dag i butiken på A6. Trevligt. Lite nya idéer att ta med sig hem. Ganska lugnt i butiken idag. Vi käkade en god lunch. Jag blev imponerade över pastarätten. Den såg så mycket fräschare ut än vad jag hade förväntat mig. Mums.

I bilen på vägen hem så fortsatte jag att lyssna på min ljudbok. Stannade till på Maxi för att handla lite. Jag passade på att handla lite extra nu när jag hade bilen.


Jönköping.

Trist väder. Regn, och smuts på hela resan ner till Jönköping. Nu mår maken dåligt för att bilen är smutsig.

Linda och jag har gått en runda på A6. Jag hade ett par små påsar, och Linda hade händerna full med stora påsar.

Vi köpte med oss mat hem. Wokade nudlar som smakade gott. Det är bara att nu är vi himla törstiga.

Efter maten har vi jobbat på. Linda har packat upp alla hennes, och Eriks saker medans jag har städat lite. Nu känner vi oss nöjda med oss själva. Sover säkert jättegott i natt.


Morgonträning.

Sova är ju något som inte går på morgonen. Istället så gick jag till gymet. Morgonspinning. Riktigt skönt. Unnade mig även en stund i solariet. Trodde jag skulle somna där, men icke sa Nicke.

Nu väntar nagelvård hos Maria. Det känns behövligt. Efter detta skall jag köra ner till Linda i Jönköping, och hälsa på. Det skall bli kul.


Tulpaner.

Äntligen så här det tulpantider. De är så fina. Jag fick två buketter av min käre make igår.


Piggare.

I dag känner jag mig mycket piggare än på länge. Så skönt. Trots att jag vaknade skit-tidigt i morse. Redan tio över fyra.

Jobb hela dagen, och lite lagom med kunder. Lugn lunch, med en paj som smakade riktigt bra.

Spinning nu i kväll. Benen kändes lite sega, men ok. Omelett till mat ikväll. Gott som alltid. Upp-piffad med bacon idag. ICA:s färdigstekta bacon är kanon. Så skönt att slippa steka själv.

Ledig dag, i morgon. Det känns så bra.




Tandläkaren.

Besök hos tandläkaren idag på eftermiddagen. Inte då kul, men ett måste. Resultatet blev att det är två lagningar som skall fixas. Det blir nog inte så kostsamt. Skönt.

Första spinningpasset i år är avklarat. Kul. Det har inte hunnits med så mycket träning nu under julruschen, men nu är jag på gång igen.


Ljudbok.

Mats har åkt till jobbet, för att jobba natt. Jag tvättar, städar en garderob och lyssnar på min ljudbok. Jag fick lite extra energi efter pizzan, och satte igång med lite pyssel.


Söndag kväll.

Ännu en dag i em rasande fart. Två sjuka idag, så Robban och jag visste vad vi gjorde. Vi hann inte säga något till varandra på hela dagen. Tjockt med folk. Lite Red Bull gjorde att vi orkade.

Väl hemma igen var jag utsvulten. Mats och jag gick, och köpte oss varsin pizza. Det smakade så gott.


Frukost.

Ute är det fortfarande mörkt. Jag sitter ensam i köket och äter frukost. Egentligen behövde jag inte vakna så här tidigt, men jag kunde inte somna om. Då var det lika bra att stiga upp.

I dag är det jobb som gäller för min del. För många andra är det sista dagen på julledigheten. Vilken ledighet?

Nu känns det skönt att julen är klar, och att vi är på rätt sida nyår. Nu blickar bi fram mot vår, och sommar.


Maken i köket.

Maken har varit i köket på förmiddagen. Han har fixat en kycklinggryta till kvällen. Eget recept. Det skall bli spännande att smaka.


En sista julbild.

Lite julstämning en sista gång från julen 2012.

Jag skulle köpa lite tulpaner idag, men jag glömde nästan bort det. När jag kom på det så hade blomsterbutiken stängt, och de som fanns på Hemköp såg så trista ut.


Ekängen Tur o Retur.

Det var dagens promenad det. Härlig sol lyste på oss hela tiden. Precis lagom kallt, och vi fick röd kinder.

Salladslunch smakade gott, efter all den friska luften.

Det blev en liten snabbrunda på stan. Årets första besök hos Hemma hos Emma. Lite vårnyheter hade kommit in Det känns så härligt med vårfärger. Jag köpte en billig enkel vit stickad tröja. Den blir fin till vår och sommar. Passar till det mesta.

Nu hockey på TV. LHC-AIK. Det var gått om poliser som hade koll på supportrarna på stan.



Dagsljus.

Så skönt att äntligen få se lite dagsljus, och att få vara ute.

På förmiddagen cyklade vi och tvättade våra cyklar. Vidare till XXL och Maxi. Vi behövde bara lite mat, för nu skall vi tömma kyl och frys efter julen.

Subway till lunch, och så två timmars promenad på det. Frisk luft igen. Jag bara njuter.

Nu har vi även hunnit en runda på stan. Mats, Linda och jag. Mats shoppade loss, och hade med sig ett gäng påsar hem. Linda och jag fick varsin box rött.




Lång dag.

Ytterligare en långdag på jobbet. Maken var snäll, och väntade med kvällsmaten tills jag kom hem. Det serverades räkmackor. Enligt honom var äggen väldigt perfekt kokta.

Men i morgon skall jag vara ledig. Det känns nästan för bra för att vara sant. Även Mats är ledig, så nu får vi tid att umgås.

Lite sovmorgon skulle sitta fint.


Nu blommar det.

När det dax. Hyacinten är på väg att slå ut. Den doftar så gott.

Jag fick den av Jessica, och Adan på julaftonen. Tack.


Jobb-onsdag.

Ännu en dag med jobb. Det finns inte mycket att skriva om. Det händer inte så mycket när det bara är jobb som gäller. Tolv timmar från det jag lämnar hemmet tills jag kommer hem igen. Men nu börjar jag se ljuset i tunneln.

När jag kom hem idag satte jag mig bara ner, och sa till maken.

- Gå, och köp någon mat åt oss.

Han var inte svårövertalad. Nu har vi just avnjutit en kebab. Mumma, vad det smakade gott. Efter detta kaffe, och en smakbit av Lindas tårta, som hon gjort till Erik.

En liten försenad julklapp damp ner på posten. Choklad i en ask med familjens namn på.


2013.

Det nya året har startat. 2013.

Vi startade dagen med en promenad. Så skönt att få komma ut, och få röra på sig och få frisk luft. Skönt att få se sol och dagsljus. Det var längesedan sist.

Nu har Mats åkt till jobbet en stund. Jag passade på att städa, och fixa lite. Skönt att städa bort de sista julsakerna. Nu vill jag få in tulpaner i härliga vårfärger istället.


RSS 2.0