Glad Valborg.

Är det så det heter?

Eller kanske trevlig Valborg. Hur som helst. Ha en bra dag. Vädret ser ut att bli toppen.

Det blir nog ingen eld för oss till kvällen. Jag tycker inte det är så kul att se på en rishög som brinner.

Linda kommer hem i sin lilla bil. Kan det kanske bli en provtur? Mats skall laga medelhavsbiffar till oss i kväll. Det blir mums.


17,5 km.

Så lång blev dagens löprunda.

Mats, Jessica och jag gav oss ut vid tiotiden. Vi bara sprang, och sprang. Det gick så himla lätt idag. Nu känns det verkligen som jag skall fixa Göteborgsvarvet. Jag ser fram mot det nu.


Fisk till middag.

Gott och mycket omega3.


Golf på Landeryd.

I dag var det premiär på den Södra banan på Landeryd. Det gick bättre idag.

Väl hemma igen var det dax för lite energi- intag innan vi gav oss ut på en löprunda. Det gäller att inte sitta still.

Nu skall det iallafall bli väldigt skönt med en dusch, och så bli lite lördagsfin.


Finvin......

.....och bullar från Ronaldo. Hur bra kan det bli?

Slutade lite skapligt tidigt idag. Det blev en löprunda på eftermiddagen. Jag svävade inte fram direkt. Mina ben var så tunga.

Tog en tur till Systemet, och inhandlade oss ett finvin. Det är ju trots allt lönehelg. Jag hade redan passat på att stanna hos Ronaldo på hemvägen. Bullar till kvällen, och bröd till morgondagen.



Härliga fredag.

I dag känns det riktigt bra att de är fredag. Vädret ser än så länge ut att bli bra. Jag har tänkt att sluta lite tidigare idag, p.g.a ett par långa dagar i början av veckan. Hur bra kan det bli?

Löprunda står på eftermiddagens program. Vanligtvis brukar det vara maken som tar ut mig på ´´överraknings-rundorna´´. D.v.s när jag inte vet var, och hur långt vi skall springa. Nu idag har jag förberett maken på att idag är det han som skall ut på en överraskningsrunda. Det blir spännande.


Lunch- pajer.

Jag har just fixat ett par lunchpajer. Planen var att förbereda en tacopaj tills i morgon kväll. Av bara farten så gjorde jag två stycken med ost, skinka och broccoli. Det är alltid bra att ha några lunchlådor i frysen.


Jönköping ToR.

En dagstur till Jönköping har det blivit idag. Möte och info med jobbet. Passade på att stanna till hos Linda för att lämna ett par saker. Då fick jag även titta på hennes nyinköpta lilla bil. En söt liten Nissan Micro. Den levererades med en rosa rattmuff.

När jag kom hem så var Mats färdig för en löprunda. Det var bara att hänga med. Kan tro att det kanske blev sju kilometer. Skönt.

Nu skall jag gräva lite bland mina recept. Dels för att maila några till Tessan. Dels för att planera morgondagens matinköp. Vad skall serveras i helgen?


Två promenader.

Dagen startades med en härlig promenad till jobbet. Solen sken, och så äntligen lite värme.

Ytterligare en dag på Ikano. Jag försökte köpa nya svarta jobbarbyxor på lunchen. De var inget sköna, så det sket sig rent ut sagt. Passade även på att prova ett par vita capribyxor inför sommaren. De var heller ingen favorit, så jag har mina pengar kvar.

Infomöte i Ekholmen på kvällen. Jag fick skjuts med Kerstin dit. Hem blev det en rask promenad. Riktig härlig, och uppfriskande luft på kväll. Nu känns det lite som vår.


Dopad....?

Nej, det skulle jag inte tro. Jag brukar köpa en liten energi-kick på gymet före spinningen. I fredags var det rea på dem, så jag slog till på några stycken.

Löpning ca 15 km löpning med malen på förmiddagen. Det kändes riktigt bra, och framför allt kul. Nyttig lunch på det. Fullkornswrap med kyckling och sallad, från Hälsofreak.


Middagsbestyr.

Idag hjälps vi åt i köket. Jag har just laddat ugnen med rotfruktsgratäng. Lite paprika och broccoli finns i formen bredvid. Mats gör gubbröra till våra förrätts-mackor.

Ute börjar den blå himlen att titta fram. Det ser ut att bli en bra lördagskväll.


Lyxig dag.

Jag har varit ledig idag, med betoning på ledig.

Som sagt var. Jag startade med träning. Efter detta en dusch, och en andra frukost.

Frukost nr 1 var bara lite yoghurt. Frukost nr 2 bestod av två kokta ägg, och två finn crisp med leverpastej och saltgurka. Gott.

En tur på stan med Jessica på eftermiddagen. Vi kollade mest på joggingkläder. Vi tog en fika också. Kaffe med scones, mjukost och marmelad. Vi blev inte så sugna på att kolla på sommarkläder i det här trista vädret.

Nu har jag lagat lax med god sås. Till detta färskpotatis. Jag är lite sugen på smågodis, men vem har lust att gå ut i detta väder. Inte jag. Mun make, kanske?


Jag vill, jag ska..........

......... ut och springa. Det var mina tankar i morse när jag vaknade och hörde regnet mot fönsterrutan.

Visst går det bra att springa i regn, men det var så kallt idag. Det blev istället 10 km på löpbandet på Frisk. Samtidigt fick jag se slutet på Superman, och ett avsnitt av Jims Värld.

Positivt med vädret är att jag kan använda mina fina gummistövlar.


Pack-Åsna.

Jag kände mig som en pack-åsna när jag cyklade hem idag. Jag begav mig till Maxi, på cykel för att handla lite efter jobbet.

En ryggsäck på ryggen. I den packar jag tunga saker som mjölk, fil och yoghurt. En påse med grönsaker placeras i cykelkorgen tillsammans med min väska. Och så till slut, en pappkasse på varje sida av styret. Det går trots allt rätt bra att cykla.

Skönt att matshoppingen är fixad. Vi festade till det med en kebab nu i kväll. Nu ser jag fram mot morgondagen, då jag skall vara ledig.


Onsdag = Lill-lördag.

Det känns bra med Lill-lördag. Då kan det bli lite extra festligt mitt i veckan, utan någon speciell anledning.

Lill-lördagen inleddes med 6,5 km löpning. Jag kände mig seg när jag cyklade hem från jobbet i motvind. Trots detta gick löpningen över förväntan. Nu börjar jag att se fram mot Göteborgsvarvet. Det är inte långt kvar nu. Tre veckor på lördag.

Det är mycket planerat i maj månad. Det känns kul.

Jag har lagat hamburgare till kvällsmat. Gott. Det blev ett glas rött till också. Nu börjar jag att känna mig ganska trött, så jag tror att det snart är sovdax.


Kusinträff.

I går var det en kusinträff. Jag och Gunilla var hembjudna till Annica i Ljungsbro. Mycket trevligt. Vi bjöds på lax,med en underbar sås till. Det var sherry i såsen. Jag tror aldrig att jag har druckit sherry, så jag hade ingen aning om hur sherry smakade. Naturligtvis å har jag skrivit ner receptet. Kanske skall jag laga det redan till helgen? Jag får se ikväll när det blir dax att skriva en liten shoppinglista.

Nu först så väntar en jobbardag. Det var en härlig start på dagen med en cykeltur i det härliga vädret. Så skönt att värmas av solen.




Kort natt.

Inte för att jag tror att natten var kortare än andra nätter i natt. Det kändes bara som att jag la huvudet på kudden, och så ringde klockan. Dax att stiga upp.

I går var jag på möte. Mitt första styrelsemöte i vår bostadsrättsföreningen. Jag har nu blivit invald i styrelsen för en tid av två år. Det ser ut att vara en hel del att sätta sig in i.

Cykel till jobbet idag igen. Skönt. I går fick jag skjuts eftersom det regnade. Det blev iallafall en promenad hem på kvällen. 4 km är ganska lagom att promenera hem från jobbet.


Bra helg.

Helgen har varit toppen, och det känns som vi har hunnit med en massa roliga saker.

Nu känns det ok att ta tag i en ny jobbarvecka. Ny vecka och nya möjligheter såklart.



Golfpremiär.

I dag var det äntligen dax för golfpremiär på Landeryd. Spelet gick som vanligt upp och ner. Jag är mest nöjd med mina puttar. Trevligt sällskap och bra väder piffade upp rundan. Sol ibland och nästan ingen vind alls.

Väl hemma igen lagade vi spagetti carbonara. Vi blev så mätta så vi kände för ytterligare en halvtimmes promenad.

Det blev även invigning av julklappen från döttrarna. Golfdagboken.


Solig lördag.

Solen strålar från en klarblå himmel. Hur bra kan det bli?

Mats och jag tog en lång löprunda på fömiddagen. Det kändes riktigt bra. Nu är vi nöjda med vår insats.

Tonfisksallad blev det till lunch nu idag. En liten runda på stan efter lunchen. Jag fyndade en munkjacka, till halva priset på MQ. Så nu skall jag kasta min gamla grå. Vi hittade Adan och Jessica på Gyllentoget. Jag satt och solade mig en stund tillsammans med dem där. Mats gick hem för att se på hockey på TV.

Nu skall jag förbereda lite inför kvällen. Jessica och Adan skall bjudas på ''hemma-hamburgare''.




Cykeln i bilen.

Mats kom och mötte mig på jobbet idag. När jag kom ut till bilen så hade han lastat min cykel i bilen. Det har nog aldrig hänt förut.

Vi åkte till Stensätt. Vi valde kakel till badrummet och beställde en ny duschvägg. Det kommer att bli fint.

Nu är tacos och Lat42 som gäller. Gott.


Favorit på Body Shop.

I dag har Body Shop öppnat på Ikano. Då gäller det att utnyttja de erbjudande som finns.

Tidigare i år köpte jag ett kroppssmör med doft av choklad. Först var jag lite misstänksam, men det luktade så gott. När jag skulle köpa ytterligare en burk visade det sig att det var en tillfällig doft. Typiskt. Men idag fanns den på Ikano. Då blev jag glad.

Nu kommer jag att dofta så gott


Vårväder.

Äntligen lite vårväder.

Jag har sprungit en runda runt ån. Ca 6,5 km. Jag svävade inte fram direkt.
Mina ben kändes ganska tunga. Men nu är det skönt att ha det gjort.

Stannade på Maxi på hemvägen för att handla lite. Jag kände mig som en packåsna. Ryggäck, fylld cykelkorg och kassar på styret. Men det går förvånansvärt bra. Jag lyckades med att bli kollad även idag.



Bortbjuden på en onsdag.

I går kväll var jag bortbjuden på mat. Till Annika i Lambohov. Mycket gott, och trevligt. Vi hade som vanligt en hel del att prata om.

Jag ville vara lite hurtig eftersom det inte blev någon träning igår. Så jag tog cykeln till Lambohov. Det började att regna lite senare på kvällen, men det kom inte många stänk när jag skulle cykla hem. Det var riktigt skönt att cykla hem.

Jobb idag igen som vanligt. Det är ju redan torsdag idag. Oj, vad tiden rusar iväg. Lite friskare luft, och sol uppskattades under cykelturen till jobbet.


Tisdag.

Vad skönt det är när tisdag är den första dagen i arbetsveckan. Det blir liksom lite kortare då. Ännu en dag har bara rusat iväg.

Det blev en cykeltur i regn, och motvind på hemvägen. Hoppas på bättring till morgondagen. Ett spinningpass är också avklarat. Bara 30 minuter idag. Det kändes som det var ganska lagom efter gårdagens löprunda.

Nu har jag just skickat iväg anmälan till Lidingöloppet, för alla tre flickorna Nilsson. Så nu är det bara träning kvar.






Löpning.

På förmiddagen idag var det riktigt skönt väder. Till skillnad från nu då det regnar.

Mats sov eftersom att han jobbat natt. Jag passade på att ge mig ut på en joggingrunda. Det blev ca 12 kilometer innan jag var hemma igen. Riktigt skönt att få springa långt.

Jag hade gärna gått en promenad nu innan middagen. Det smakar mycket bättre med mat efter frisk luft. Dock är inte vädret så mysigt just nu. Vi får se vad som sker.


Badrum.

Nu har jag suttit och kollat på badrum på nätet. Ville få lite inspiration. Det är en spricka i vårat badrum. Det blev då anmärkning vid besiktningen. Efter många turer, fram och tillbaka, har nu äntligen byggarna gett med sig. De går nu på vår linje.

Så nu blir det nytt från grunden. Lite jobb att vara utan badrum i två veckor, men det är det värt. Vi skall försöka att välja kakel i veckan. Det är inte så lätt att få till det eftersom att Mats jobbar natt denna vecka.

Nu har jag precis gjort en ny spellista på Spotify. Bara nostalgilåtar. Nu skall jag dock se lite på TV istället. US Masters i golf. Se och lära, eller?


Bullbak.

Jag kände mig lite sysslolös så här på eftermiddagen. Då blev det lite bullbak. Mats sover en stund eftersom han skall jobba i natt.

Jag tänkte ge mig ut en liten stund. Jag behöver vädras. Jag luktar som en bulle efter baket. Sedan skall jag hem, och laga lite påskmat åt mig och Mats. Sp här dagen efter påskaftonen. I går kväll blev det entrecote och potatisgratäng.


75 minuter spinning.

Tre kilometers promenad i det härliga vårvädret. Det var uppvärmningen innan 75 minuter spinning.

Nu skall det smaka bra med en salladslunch.


Vi gick, och gick, och gick.

Det var så vi tillbringade hela förmiddagen. Gående. Vi gav oss ut på en promenad redan halv nio, och klockan var över halv tolv när vi kom hem. Då hade vi gått i rask takt i hela tre timmar. Jag kan lova att det kändes i benen efter det.

Väl hemma igen så blev det en snabbdusch, och träff med Jessica och Adán på stan. Vi blev sugna på en fika, fast det var inte meningen från början. Jag hade planerat att göra en egen sallad. Men den får vi ta i morgon.
Det blev lite småshopping också. Naturligtvis inget planerat.




Favorit-armband.

Jag har fått ett nytt favoritarmband. Skramlar lagom mycket.


Vidingsjö - Nej tack.

Planen för förmiddagen var, att åka upp till Vidingsjö för att springa milspåret. Det blev inget med det. Det lockade liksom inte i det här vädret. Istället blev det en tur till gymet. Först tre kilometer promenad på bandet, och sedan ytterligare tio kilometer löpning. Trots allt blev det en mils löprunda, dock inomhus.

Mats gav sig just ut för att köpa trisslotter. Vinst kanske?
Jag tyckte det var skönare att stanna inne. Vi skall ändå ut lite senare. Middag hos mor och far blir det till kvällen.


Glad Påsk.

Påskhelgen startar idag med skärtorsdagen. Dax att dra till Blåkulla. Jag funderar på var jag skall hitta kaffepannan, att hänga bakpå kvasten. I dag har vi ju bara kaffemaskiner. Kan kanske funka det också.

Spinning med Marta avklarat i kväll. Det var längesedan jag var på ett pass med Marta. Hon är så himla duktig.

Det känns så skönt att ha fyra lediga dagar framför sig. Jag skall bara njuta.


Härliga semstervyer.

Jag bjuder på lite maffig utsikt.








Spinning och omelett.

Där har ni kvällens aktiviteter.

Först så var det spinning. Kul, för jag har inte varit på över två veckor. Först en veckas semester, och förra veckan var fullspäckad av olika aktiviteter. Lagom svettigt, och skönt pass. Bra musik piggade upp det hela ännu mera.

Jag har lagat omelett. Smeten blandades med bladspenat. Omeletten fylldes med skinka, och ost. Parmesan och flingsalt på toppen. Så enkelt, och så gott.

Mats jobbar, och jag skall passa på att läsa lite i min tidning innan jag somnar. Ny dag i morgon väntar. Bara jobb i morgon, och så fyra dagar ledigt=guld.




Kontrollerad.

Kontroll på IC-Maxi.

Inte kul när det händer, men det var väntat. Inte så kul när jag idag hade fått ihop ett ganska stort lass. Men det var bara att packa upp det igen. Jag hade gjort allt rätt, men hon som skulle kontrollera mig missade en liten vitlök.

Mötte min kusin utanför Maxi. I dag var hon nöjd med mina inköp. Sist jag mötte henne tyckte hon att jag handlat alldeles för lite. Jag passade på att ta bilen till jobbet idag. Satsade på att handla en massa tunga saker. Så nu kan jag "cykelhandla" framöver. Skönt att ladda frysen så vi klarar oss ett tag.

Färdigköpta crêpes blev det till kvällsmat. Med räkor. Inte fy skam så här på en tisdag.

Mats jobbar natt, så jag tvättar, och väntar snart på John Blund. Natti. Natti.




Semestergarderob.

Snacka om lyx på semestern. Bättre än vad vi har det hemma. Tur att jag packat med mig mycket kläder så vi kunde fylla hyllorna.






Deklaration?

Undra om alla deklarationer är utskickade? Jag har iallafall inte fått någon. Mailade just till Skatteverket för att fråga om de har glömt bort mig. Inte för att jag får något tillbaka att glädjas åt. Vi skall bara betala restskatt för att vi sålt ett hus med vinst, under förra året. Det känns skönt att bli av med den skatten, trots allt.

Det blev bara en kort kvällspromenad. Jag kände att jag ville ha lite frisk luft, ,en det är ju så himla kallt ute. Motvinden var inte att leka med i morse när jag cyklade till jobbet.






Semesterbilder.

Nu så har jag lagt in alla mina semesterbilder i datorn. Nu så kan jag visa några här på bloggen. Så nu kan ni se hur fint det var i Buena Vista.








Glömsk.

Naturligtvis så var det meningen att jag skulle bifogat en bild på väskan. Bättre sent än aldrig.


Färgglad väska.

Hur gick det till. Jag fick med mig en färgglad väska hem. Tänkte det kunde var kul inför vår och sommar. Jag som mest köper svart och vitt med inslag av beige. Tror att denna passar till beige.


Milspåret.

Det blev en tur till Vidingsjö på förmiddagen. Ett varv på milspåret var mål. Det gick över förväntan. Det var riktigt roligt. Ingen vind i skogen, och lagom varmt. Det är så torrt och fint i skogen. Det hör inte till vanligheterna så här års.

Nu har vi precis käkat lunch. Lite rester sen igår. Det smakade precis lika bra idag.

Jag tänkte ge mig ut en liten snabbis på stan. Jag vill prova lite grejer på HM. Det brukar bara så lugnt på söndagarna, så jag tror det kan passa bra. Jag gillar inte när jag måste stå i kö till provrummet.


RSS 2.0