Vilken klänning?

Den frågan har både jag, och Linda ställt till oss själva under kvällen. Inget svar har vi funnit på den. Resultatet är naturligtvis att vi har packat ner flera klänningar.

Vi reser mot Helsingborg i morgon eftermiddag för att fira Jessicas examen. Tänk vad fort tre år har gått. Jag tycker att det var nyss som vi skickade Linda till Oslo, med tomma resväskor. Detta för att hjälpa Jessica att frakta hem alla saker med tåget.

Mats åkte ner med tåget i dag, för han har ett möte i morgon i Helsingborg. Linda hämtar mig på jobbet vid tvåtiden i morgon, och sedan kör vi söderut.

Linda och jag har kört ett step-pass nu ikväll. Mina ben känns lite trötta. Efter detta lite kvällsmat, och packning. Som vanligt alldeles för mycket. Men vad gör det. Så länge det bara får plats i resväskan.

Reklamerade min hårfön idag. Resultatet blev att jag bytte upp mig. Det gjorde inte så mycket att den gamla slutade att fungera. Jag var inte riktigt hundra nöjd med den. Den nya känns bra. Snyggare än den gamla, tyckte Linda. Om det nu har någon betydelse?



Bakning.

I kväll har jag bakat lite. Jag blev lite sugen på att baka. Linda kom hem, och berättade för Erik hur det var förr i tiden. Då bakade jag alltid. Nu har jag lagt av mig. Jag tror jag behöver bli lite mera ´´huslig´´ igen. Resultatet blev havrerutor. Fiberhavregryn, linfrö och rågkross bland annat i degen.

Jag har jobbat hela helgen. Sjukt mycket att göra igår, men ack vad kul det är då. Inte riktigt lika mycket idag. Jag gick en kort promenad, när jag kom hem, för att få lite luft. Jag gick förbi där Jessica skall bo, men jag blev inte riktigt klok på vilken balkong som är hennes. Undra om hon är nervös, nu när hennes mamma har valt en lägenhet åt henne. Jag tror att det kommer att bli jättebra. Det var den finaste lägenheten som vi har tittat på. Läget är också precis där hon vill bo. Några veckor får hon bo hos oss under sommaren. Det blir bara trevligt.




Mors dag.

Titta, vilka fina blommor jag har fått från mina älskade döttrar idag på morsdag. Jag blev så glad. Tack ännu en gång.






Matteus.

I går hämtade Mats assietterna som jag hade beställt. Nu har vi mattallrikar, assietter, förättsskålar och lite serveringsskålar. Allt i plommonfärgat från Matteus. Kanske det finns något mera att köpa till. Nu är jag iallafall nöjd¨med det fina porslinet. En investering till nya lägenheten.




Grill på balkongen.

I går kväll var det premiär för den nya elgrillen på balkongen. Lite för kallt för att sitta ute, men grilla gick bra. Det blev supergott. Bra köp.




Helgen börjar.

Helgen har startat, och det betyder jobb för min del. Hoppas på mycket att göra.

Fredagskvällen inleddes med tacos, och sedan lite TV-tittande. Jag hade lite svårt att somna. Grannarna mitt över (tror jag det var), satt på balkongen. Eftersom det är lönehelg firade de med att sjunga ´´Kung i baren´´. Snacka om att det ekade på innergården.

Jag hoppas på att det blir lite bättre väder till kvällen. Jag inhandlade en elgrill att ha på balkongen i veckan. Jag är sugen på att inviga den. Visserligen står det i bruksanvisningen, att den även kan användas inomhus. Det blir ju trots allt lite mera mysfaktor på balkongen.

Mats spelar golftävling tillsammans med Nenne idag. Lycka till.



Blodomloppet.

Enligt tradition springer vi Blodomloppet. Vi är ett lag från jobbet som springer tillsammans. I dag var det fem-års-jubileum för oss. Vi nöjde oss med att springa 5 km. Det gick riktigt bra för att vara årets första löprunda.

Efter loppet blev det picknick med mat från ICA. Det blev lite kallt efter ett tag, så det var så skönt att få komma hem till en varm dusch.


Ledig onsdag.

Skönt att få vara ledig idag. Jag vaknade tidigt som vanligt, men har nu lagat lite mat till kvällen. Två av mina kusiner kommer på besök. Trevligt.

Jag skall snart ge mig ut på en morgonpromenad. Den innehåller även en ´´titt´´ på en ytterligare lägenhet till Jessica. Helt plötsligt har hon två stycken. Nu är det en på Gustav Adolfsgatan. Den hoppas vi mycket på, eftersom att det är just där hon skulle vilja bo. Hoppas att den är fin.

För övrigt väntar ett besök på gymet under dagen. Jag skall även gå en runda på stan.

Nu måste jag visst plåstra om min tumme igen. Jag torkade av tidningsstället. Där fanns det en jättevass kant som gjorde en ordentlig rispa i tummen. Nu krävs det nya plåster.

Ha en bra onsdag.


Miss.

C:a kl 11.35.
- Hej, det är från tandläkaren. Du har en tid bokad här klockan halv tolv.
- Nej, sa jag. Jag har en tid bokade klockan fyra.

Någonstans hade det missats. Jag är helt hundra på att jag bokat klockan fyra. Jag hade bokat om tiden från en annan dag, då jag kallats. Jag vill nämligen inte åka fram, coh tillbaka från jobbet. Det kostar så mycket tid. Därför bokar jag alltid eftermiddagstider. Nu fick jag en ny tid 24/8. Jag var inte så ledsen för att jag inte behövde gå dit. Jag gillar inte tandläkaren, och dyrt är det också. Blir nog inte billigare i augusti. Alltid är det några gamla lagningar som går sönder. Det blir ju lätt så, när de flesta tänderna i min mun är lagade.

Det blev en liten snabbrunda på stan när jag kom hem. Inköp av ett par blommor. En tur till gymet med Linda. Styrketräning i många maskiner. Känns säkert i kroppen under morgondagen. Nu har vi käkat en sen middag. Nu väntar lite TV, och surfning på nätet innan sovdax.




Tack för julklappen.

I går var Mats och jag på Konsert och Kongress. Där såg vi föreställningen Elvis med Glada Hudikteatern. En trevlig tillställning som bjöd på mycket skratt.

Tack till våra kära döttrar för julklappen. En mycket bra sådan.

 


Italienska mackor.

Italienska mackor har blivit min specialité. Jag började med vitt lantbröd. Tapenade med parika, och oliver på brödet. Tomater i skivor. Ost. Gratinerade i ugnen, och dekorerade med färsk basilika. Jag tycker det är roligt med färska kryddor. Det ser hemtrevligt ut i köket med färska kryddor.

Vi har varit på Golfbanan idag. Helt underbart väder. Soligt, och varmt. Lite blåst kanske men helt ok. Det blev lunch på golfrestaurangen efter rundan. Jag var lite gnällig kund på restaurangen. Vi beställde kålpudding. Den var iskall inuti. Inget gott. Det fanns ingen färdig kålpuddning, så jag fick fisk istället. Det smakade bra.

Har varit på Maxi och storhandlat. Det gäller att passa på när jag har bilen. Lite ovant att veckohandla på en söndag. Men riktigt smidigt faktiskt. Nu är kylen fyllld inför veckan. Hoppas att Linda hittar något som passar.




Huggormar.

Usch! I dag såg vi två läskiga huggormar som låg, och solade sig. De låg på stenbron vid näst sista hålet på Landeryds Golfbana. Stora var de också. Usch, igen. Mats såg även en orm i skogen. Resultatet blev att han nästan kissade på sig, för han var för rädd för att gå in i skogen, för att kissa.

För övrigt gick golfspelet mycket bra för mig idag. Dock inte för min make. Skönt att även den bästa kan missa. Jag var på väg mot ett kanonresultat, men sedan blev det katastrof på de tre sista hålen. Konditionsmiss?

Vi har hunnit en promenad runt ån, i solen. Nu väntar balkongmys, och mat. Jag börjar att bli hungrig.


Rosa naglar.

Helgen närmar sig, och jag tyckte det var dax att fräscha till mina naglar. Det blev rosa, eller kanske det kallas chockrosa. Det känns iallafall väldigt somrigt. Det skall det väl vara nu när sommaren är på gång. Prognosen säjer iallafall att det skall bli fint väder i helgen. Golfbanan väntar på oss under morgondagen.




Mera träning.

Det blev träning idag också. Step. Ett mycket roligt pass. I dag var det nya steg. Mycket mera snurr, och kombinationer. Det gillar jag. Tänkte skriva att jag ser redan fram mot nästa torsdag. Då kom jag just på att då kan jag inte gå. Då är det dax för Blodomloppet här i stan. 5 km löpning för min del.

Linda kom hem från Jönköping idag, och gjorde mig sällskap på steppen.

Jag har fixat korv, och pommes till Mats och Linda. Mats har längtat efter pommes varje dag den här veckan, men inte orkat fixa det. För min del blev det omelett. Matlådor till morgondagen är också fixade.

Fredag i morgon. Igen, säjer jag som vanligt. Bara att ladda för helg igen.


Träningskväll på lill-lördag.

Det är ganska vanligt att det blir en träningskväll i detta huset. I dag var det spinning som stod på programmet. Jag hade mjölksyra i benen redan efter första tramptaget. 45 underbara minuter med andra ord. Jag njuter nu när det är över, och tycker att jag har varit duktig.

En macka efter träningen gav oss lite ny energi. Jag är mycket piggare idag, än vad jag var igår då jag inte hade tränat.

Lill-lördag idag. Jag har inte sett om det är några som är ute, och festar idag. Mats brukar kolla ut genom köksfönstret, för att se om det sitter några på uteserveringarna på Stora Torget.

Nu skall jag läsa lite i Buffé. Kanske finns det något gott att laga. Det är dags för en liten tjej-bjudning på tisdag, så här skall planeras lite grann.


Step-kväll.

I går blev det en step-kväll för Mats, och mig. Skönt efter en arbetsdag. Ett steg på passet ser inte så jobbigt ut. men det är sjukt jobbigt. Jag fattar inte. Det bara värker i mina lår när vi gör det. Otränad, eller?

Lite kvällsmat, och hemmapyssel efter detta. Sovdax igen för att orka med en ny dag.

Ovanligt att åka bil till jobbet idag. Jag har cyklat alla dagar sedan vi flyttade. Kändes lite trist att ta bilen. Nu är det så att det skall städas i vårat garage idag så bilen skulle flyttas. När jag åkte till jobbet i morse, såg det inte ut som någon annan flyttat bilen, trots att de ville ha garaget tomt mellan 7-17,00. Vi får se hur det går med städningen.


Golfweekend.

Helgen går mot sitt slut. Vi har haft en mycket trevlig helg. Vi har varit på Tobo GK, utanför Vimmerby tillsammans med ett gäng trevliga människor. Vi åkte i går förmiddag. Lunch, innan det var dax för en runda på eftermiddagen. På kvällen serverades en tre-rätters middag. Mycket god.

Vi bodde på Fredensborgs Herrgård. En mil söder om Vimmerby. Uppe tidigt idag för att hinna med ytterligare en runda. En trevlig bana tyckte vi att det var. Vi avslutade med en lunch, innan vi rullade hemåt igen. Det blev ett stop på ICA-Maxi för lite inköp av mat.

Nu har vi varit ute, och luftat oss en stund. Skönt trots att vi har varit ute hela helgen. Vädret har varit perfekt golfväder. Nästan ingen vind, och sol, och moln. Vi har allt blivit lite solbrända.

I natt kommer vi att sova så gott så.






Lägenhetskoll.

I kväll har Mats, och jag varit och kollat på två lägenheter till Jessica. På samma gata. Vi lyckades få till det så att vi kunde kika på båda ungefär samtidigt. En lite mindre och en lite större. Vi får se hur det går.

Fredag nu igen. Vi har precis käkat, och nu skall vi se på ´´Så ska de låta´´.  I morgon drar vi till Vimmerby. Det är dax för en golfweekend tillsammans med trevliga vänner. Det skall bli riktigt skoj. Hoppas bara att vädrets makter är med oss.


Cyklister och regler.

Jag tror inte att några cyklister känner till några trafikregler. De kan cykla hur som helst, och dyka upp överallt. Nu när jag återupptog min cykelkarriär till jobbet, trodde jag att bilarna skulle utgöra faran i trafiken. Men, icke sa Nicke. Det är de andra cyklisterna. Det finns inget som säjer att det är högertrafik. Lämna företräde existerar inte. Jag blir rädd. De stora bussarna är oftast hänsynsfulla. Dock är det lite stressande att ha en stor buss i baken.

I kväll har jag varit på spinning. Där vet som tur är alla cyklister sin plats. Slitigt värre var det, men det är så det skall vara. Både jag, och Mats är stora fan av Marthas pass.

Just nu sitter jag i soffan, och kollar lite på semifinalen i Eurovsion Song Contest. Spännande att se hur det går för Erik Saade. De övriga länderna jag har sett hittills har inte lyckats att charma mig.


Sen jobbkväll.

Det blev en lite senare jobbkväll än vanligt igår. Det var en hel del som skulle förberedas inför idag. Vi hann även festa på en pizza. Naturligtvis så slutade det med att jag var proppmätt, när jag cyklade hem. Svettig också för det var så attans varmt, och kvalmigt. Jag vill inte klaga på värmen. Jag ser så mycket fram mot den kommande sommaren.

Jag tog en liten extrasväng på hemvägen. Jag kollade var en lägenhet som Jessica fått erbjudande om låg. I morgon skall jag dit, och kika invändigt. Tur att hon litar på att hennes mamma kollar åt henne.


Tjejfest.

I går kväll var det tjejfest hemma hos mig. Mycket trevligt med mycket prat, och skratt. Jag bjöd på Chicken Fajitas, och det uppskattades. Tack Mats för att du hade lagat det så bra åt oss.


Varmaste morgonen.

I dag var det den varmaste morgonen denna vår. Härligt att njuta av vårvädret under cykelturen till jobbet. Jag blir så pigg av att cykla till jobbet. Jag har också haft en himla tur med vädret, sedan jag började att cykla. Det är guld värt.

I kväll skall det bli bjudning med ´´tjejerna´´. Det ser jag fram mot. Jag satte maken på att förbereda lite hemma. Smidigt. Han hade lite annat att fixa idag också. Leverans av persienner, tvättstugan och lite städning. Bra jobbat av honom.

 


Promenad i solen.

När jag kom hem från jobbet blev det en promenad i solen. Skönt att få vara ute. Jag tror nog att det är varmaste kvällen,  när vi sitter på vår balkong. vi sitter, och lyssnar på den rogivande fontänen på innergården.

Nu är det bankärenden på nätet, och fotboll på TV.


Nykterhetskontroll.

I morse var det dax för golfssäsongens första nykterhetskontroll. Polisen har en vana att stå på vägen till golfbanan, på lördagar och söndagar. I går när vi åkte förbi var de där, men jag blev inte invinkad. I morse vinkades alla in. Naturligtvis inget problem för min del.

En solig golfrunda idag också, som avslutades med en lunch i golfrestaurangen. Lasagne. En mycket god sådan. Jag blir alltid extra mätt av lasagne.

Nu i eftermiddag har jag tagit en cykeltur till Maxi för att handla lite. Jag är inte så förtjust i Hemköp, så jag cyklar hellre en tur. I dagens soliga väder var det bara skönt. Nu är jag just hemkommen från en promenad till mor och far. Jag lämnade lite saker där som de skall frakta med till Norge på torsdag.

Nu väntar diskmaskinen på mig.

Med tanke på nykterhetskontrollen sätter vi in denna bild. Aldrig mer än högst två glas vin på kvällen när jag skall köra bil på morgonen dagen efter. Men som sagt var tidigare. Testa gärna detta vin. Det smakar så gott.









Golf i solen.

En härlig golfrunda på Vesterby. Perfekt golfväder, och spelet flöt riktigt fint. När vi kom hem gick vi ner till stan, och Mörners. Det blev lite käk och ett glas rosé. Snacka om sommarkänslor. Så här bra skall vi ha det hela sommaren.

Nu efter en kaffe på balkongen så känns det välbehövligt med en dusch.




Lyxvecka.

Det har varit en lyxvecka eftersom att jag bara jobbat varannan dag. Jag har tagit ut ledighet för det som jag jobbade under påskhelgen.

Nu är det bara en fredag kvar och sen skall jag ta helg. Det känns himla bra.


Glömde visst ett ord.

I gårdagens inlägg glömde jag visst ett ord i sista meningen. Det gjorde att meningen fick en helt annan betydelse. Naturligtvis så skulle det vara, och jag skall sova. Jag föll bort och det såg ut som maken skulle sova på jobbet. Det vet jag naturligtvis att han inte gör. Så trött som han är när han kommer hem. Sorry.


Skönt med ledig dag.

Jag har varit ledig idag. Det är såklart alltid skönt att vara ledig. Jag började dagen med en promenad runt ån. Härlig kall, och solig morgon. Jag möter alltid människor jag känner när jag promemerar runt ån. Kul att få lite sällskap.

En liten tur på stan på förmiddagen. När Mats vaknade käkade vi lunch på stan. Vanlig svensk husmanskost. Mycket gott. Vi kollade efter en stor, snygg klocka till köket men det är svårt att hitta något som vi gillar. Vi såg en väldigt snygg Arne Jacobsen klocka. Den var dock alldeles för dyr. Vi fortsätter jakten. Jag tror jag skall surfa runt lite på nätet för att se vad jag hittar.

Fick ett ryck, coh bakade lite bullar på eftermiddagen. Det var ett tag sedan sist. Jag trodde nästan att jag glömt bort hur man gjorde. Nu luktar det gott av nybakat i lägenheten.

Step för mig i kväll. Mats satsade på spinning. Kvällsmat. Mats har åkt till jobbet, och skall sova gott.




En tur till Ullared.

Uppe före tuppen i morse. Linda och jag traskade iväg vid halv sex. Hämtade min mamma, och svärmor innan vi rattade vidare mot Ullared.

Vana Gekås-shoppare som vi är laddade vi med kundvagnar och korgar. Det var ganska lätt att fylla dem. Det är mysigt att handla på varuhus. Både Morgan, och Ola-Konny syntes i Ullared. Alla som har sett dokumentären från Ullared på TV, vet vilka de är. Det blev en massa nyttiga saker till kök, och badrum. Jacka till maken, och mig. En liten svart väska, och lite annat smått, och gott.

På hemvägen blev det ett stop i Värnamo. Hamburgare på Max smakade fint efter en shoppingdag. Linda lämnade vi av hos Erik i Jönköping på hemvägen. Hon fick med sig lite mat, och hygienartiklar från Gekås till Erik.

Nu är alla kassa tömda, och det är fullt i skåpen. Jag hade tänkt att gå en tur ner till gymet. Men jag orkade bara inte. Tog en kvällsmacka. Känner att jag kommer att sova gott i natt. Jag skall bara testa min nya fotkräm, innan det är sovdax.

Snö har vi sett idag också. Inget kul med snö i maj. Det hör liksom inte riktigt till maj. Hoppas på bättre tur med vädret i morgon, då det är dax att cykla till jobbet igen.


Veckan startar.

Som vanligt startar veckan med en måndag. Väldigt kallt ute i morse när det var dax att cykla iväg. Bara ett par grader varmt. Solen sken iallafall så det blev en uppfriskande cykeltur.

Jobb och träning nu i kväll. Maken bjöd mig på en macka från Subway till kvällsmat. Gott.

Nu har jag gjort egna mackor, och lindat in i plastfolie. De utgör matsäcken för morgondagens äventyr. Vi drar till Ullared. Vi det är jag, Linda, min mamma och svärmor. Det skall bli kul. Vi får spana efter Morgan, och Ola-Konny.
Bäst att sova tidigt i kväll. bäst att vara pigg i morgon så vi orkar shoppa ordentligt.


Mycket frisk luft.

Det har blivit mycket frisk luft idag. Skönt och välbehövligt.

Vi har gått en runda på golfbanan. Först var det kallt, och det kom en skvätt regn. Efter detta blev det riktigt skönt ute. Dock inget skönspel när det gällde golfen.

Väl hemma igen smakade spagetti och köttfärssås kanongott. Linda ville ha bilen till jobbet för att ta sig hem i natt. Så jag körde ute den till henne, och cyklade hem hennes cykel. Det blev en kopp gott kaffe på macken innan avfärd. Blev sugen på en promenad så jag begav mig ner till ån. Där mötte jag en kompis så jag fick sällskap. Trevligt. Det blev en timmes promenad. Nu blir det inte mera gjort idag. Lite TV, och sen kommer jag att sova så gott.


Golfpremiär på Landeryd.

I går var det golfpremiär för oss på vår hemmabana, Landeryd. Det vanliga gänget samlat för en runda. Lite blåst, och sol så vi kan inte klaga på vädret. Spelet gick sådär. Peter berättade om att det finns mycket orm i skogen i år. Det gjorde att jag försökte hålla mig därifrån. Jag tordes knappt ta en kisspaus i skogen. Men nöden har ingen lag.

I går kväll firade vi Valborg utan att titta på någon eld. Vi käkade lite god middag tillsammans med Nenne och Linda. Trevligt. Avslutade med att kolla när Sverige fick stryk av Norge i hockey. Det borde inte hända.

I dag väntar Landeryd på oss igen. I dag blir det premiär på den södra banan. Det var norra igår. Jag tror att det är mera ormrikt på södra. Speciellt vid näst sista hålet där snokarna solar sig på stenbron.


RSS 2.0