Nytt vin.

I kväll skall vi testa ett nytt vin. Vi botaniserade bland de lite dyrare vinerna på Systemet. Vi fastnade för ett Amarone-vin. Mats tyckte vi skulle köpa champagne för att det är lite festligt. Han såg på TV i morse där de drack champagne. Nu tycker jag inte att champagne är gott, så jag avstår gärna. Det smakar bara surt.

På bordet i TV-programmet hade de även ett vitvin från Argentina. Jag trodde att om vinet är med på TV så måste det vara bra. Det slank ner ett par flaskor i korgen. Jag håller på att fylla upp vinstället. Det ser så tråkigt ut om det är tomt.

Till kvällen skall vi steka entrecote. Jag vill så gärna steka kött i smör, men just nu finns det inget smör att köa i affärerna. Helt sjukt. Snart är det väl slut på vipsgrädden också.






Promenad och jogging.

Ledig idag, vilket känns lika skönt som vanligt.

Vaknade tidigt, som vanligt. Frukost och så frågade jag Mats om han ville hänga med på en 5 kilometers morgonpromenad. När vi kom hem igen så hade Maria från Nail Care Center ringt, och meddelat att hon var sjuk. D.v.s ingen nagelvård idag. Vi tar det på söndag istället.

- Bra, sa Mats. Då kan du hänga med ut på min joggingrunda.

Sagt och gjort. Det blev en runda på 7-8 kilometer. Nog med motion för idag. Vi har bjudit två Jessicor på lunch på Bistro Charken idag. Fläskfilé. Gott. Jessica har en kompis på besök, Jessica från Helsingborg. Trevligt att de ville äta lunch med oss. Det blev en shoppingrunda efter det. Nästan för varmt för shopping i denna sommarvärme. Jag lyckades iallafall att få min älskade make att köpa ett par skor. Yipee.....!!!!


Flashback.

I dag kom jag att tänka lite på gamla tider. När jag parkerat på Maxi-parkeringen, och promenerade mot entren. Då fick jag se vår ´gamla´´ bil. En Saab 9 3. Vi köpte den ny 1998. Vår första nya Saab. Den såg riktigt fin ut även idag.

Shopping på Maxi denna vecka. Det blev ingen veckohandling förra veckan så det var ganska tomt i kylen nu idag. Men nu är det uppfyllt igen.

Nu ser vi på hockey på TV. LHC-Timrå. Canal+ är bra att ha.

Eftersom att jag är ledig i morgon och på lördag, så känns det lite som fredag idag. Mats är också ledig i morgon. SÅ nu har vi festat på räkmackor och ett glas rött. Vi kommer att sova jättegott i natt.


Vila benen.

Jag tror att mina ben vill vila i morgon.

I kväll har Jessica, och jag varit på spinning. Det kändes i benen. Men jag gillar träningsvärk.

Ett tandläkarbesök har det också blivit idag. Nu har jag förhoppningsvis bara ett besök kvar. (Och en dyr räkning att betala.) På vägen hem slank jag in en snabbis på Esprit-butiken. Lyckades med att hitta en jeanskjol. Precis en sådan som jag har letat efter. Lyckat köp. Jag tycker det är svårt att hitta snygga ´´nederdelar´´ i butikerna. ´´Överdelar´´´finns det hur mycket som helst.

Nu skall jag ut på receptjakt på nätet.


Utan telefon idag.

Jag lyckades med att glömma min telefon hemma idag. Nu känner jag mig naken. Jag skulle vara duktig, och ladda den lite i morse. Nu sitter den naturligtvis kvar i laddaren.

Jag glömde även att ta på mig ringar, armband och klocka så där känner jag mig också naken. Hoppas att den här glömskan inte fortsätter hela dagen.

Nu väntar jobb, och i eftermiddag ytterligare ett besök hos tandläkaren. Jag tänkte jag skulle hinna med ett spinningpass också. Tillsammans med Jessica.





Lunch med Mimmi.

Igår blev det lunch med Mimmi. Sallad som vanligt, och lika trevligt som vanligt. Det var så längesedan vi lunchade så det var verkligen dax nu. Tänk att det skall vara så svårt att komma till skott ibland.

Tog mig en tur till gymet när jag kom hem. Jag tänkte gå lite på bandet bara för att få igång mina stela ben. Jag gick, och gick. När jag väl kom igång rullade det bara på. Vips hade jag gått tio kilometer. Jag försökte att springa lite, men det ville inte mina lår vara med på.

 


Tandläkaroffert.

Jag fick min offert från tandläkaren idag. 9180 kr. Jag hade räknat med tio, så jag tjänade 820 kr, eller?

Positivt var att jag slutade redan klockan ett för att hinna vara hos tandläkaren klockan två. Besöket tog över timmen.
Efter detta hann jag:
Gå en runda på stan, och köpa nya löparbyxor. (Så jag inte fryser i vinter.)
Tvätta bilen. (Nu blev Mats glad.)
Dammsuga och tvätta.
Springa 6,5 km. (Jag fick mersmak efter Lidingö.)
Nu ser jag på hockey på TV. (Oj, vad mycket mål det blev i första perioden.)

Mats är i Cloetta Center så han får se matchen live.




Lidingö Tjejlopp.

Lidingö tjejlopp avklarat för flickorna Nilsson. Riktigt kul. Det gick lätt att springa. Fruktansvärt många backar i slutet. Det hade jag nästan glömt bort.

Jag har inte sprungit Lidingöloppet sedan 2002. När vi kom till Lidingö så kändes det dock som det var igår som vi var där. Många helger har vi tillbringat på Lidingö. Mats och jag har sprungit 30 respektive 15 km, och tjejerna har sprungit Lilla Lidingöloppet. Roligt att de har blivit sugna på löpning igen. Nu laddar vi för nästa år. Då vill vi naturligtvis förbättra våra tider, alla tre.

Det blev ett stop i Södertälje på McDonalds. Gott. Jag har inte varit på McDonalds på länge. Tror att det var en anledning till att det smakade bra. Vi hade laddat med medhavd pastasallad före loppet, och någon slags energigelé. Smakade som geléråttor ungefär. Tror faktiskt att det gav lite extra energi.

Lidingöloppet gjorde oss alla mera träningssugna. En strålande sol bidrog säkert också till ett lyckad lopp. Vi hade en rolig dag tillsammans.


Härlig höstdag.

I dag har hösten verkligen visat sin bästa sida. Soligt och varmt. Vi tillbringade förmiddagen på golfbanan. Så skönt att vara ute. Spelet flöt på ganska bra.

Jag följde med Mats till gymet på em. Det blev 25 minuters promenad på löpbandet. Bäst att spara på benen inför morgondagen. Jag unnade mig en stund i solariet också. Varmt och skönt.

Nu väntar en middag med pasta. Sova gott så att det går bra på Lidingö.


Välkommen.

I går kvällen bildade vi välkomst-kommité. Jag, Mats och Jessica. Vi tog en promenad för att möta Linda på Resecentrum. Hon kom med bussen från Jönköping. Roligt att ha henne hemma en helg.


Äpplemos.

Jag har äpplemos, gelé, gurkor och kantareller från mina föräldrar. Tack så mycket. Jag fick även lite kvällsmat när jag var där i kväll.

Massa glasburkar klirrade när jag skulle hem. Jag hade cykelkorgen full, och en påse på styret. Det blev lite tungt. Mamma tyckte att det var för tungt att cykla med, så jag fick order om att leda cykeln hem. Tror ni att jag gjorde det?
Svar: - Nej. Det är nedför hem hela vägen så vem vill inte rulla på sin cykel.

LHC på TV, men det är inte så uppmuntrande. Kanske de kan göra något mål nu i tredje perioden.



Nudelsoppa.

Ibland kan jag faktiskt bli sugen på nudelsoppa. Det smakar salt, och gott efter ett träningspass.

Jobbat som vanligt idag. Mycket som skall ske hela tiden. Hemma vid sextiden. Då var det bara att byta om till träningskläder, och sätta fart mot gymet. Spinning stod på programmet idag. Kul. Lite seg i benen, men det är bara att trampa på.

Nu har jag just fixat lite bankärenden på nätet, och gjort en matlåda till morgondagen. Fajitas kvar sedan i går med pasta till. Det bir en matlåda att längta efter.

Nu skall jag unna mig en stund framför TV:n innan det är sovdax. Det gäller att orka med morgondagen också. Hoppas att det inte regnar i morgon, så jag kan cykla till jobbet. I dag åkte jag bil till jobbet. När jag körde S:t Larsgatan, cyklade det en tjej rakt ut i gatan, mitt framför mig, från en tvärgata. (Hon hade lämna företräde.) Jag tutade och hon svarade med att visa finger åt mig. Positiv start på dagen.


Kvälls-bjudning.

I går kväll var Annika hos mig. Alltid trevligt med lite ´´bjudning´´. Vi käkade Chicken Fajitas. Efterrätt också, naturligvis. Hederlig rabarberpaj med vaniljsås. Jag brukar göra en deg med havregryn som blir så knäckig, och smarrig. En massa onyttigheter är et i den. Men ack så gott.

Jag hade lite svårt att somna igår kväll så jag var lite trött i ögonen i morse när klockan ringde. Efter en god frukost piggnade jag dock till. Naturligtvis ingen morgontidning till frukosten, som vanligt. Jag trodde i min enfald att när vi bor centralt så skulle vi få tidningen tidigare än i Hjulsbro. Så är dock inte fallet. Jag överväger starkt att säja upp prenumerationen då jag ändå aldrig kan läsa tidningen på morgonen.

 


Lunch-date.

I går, tisdag var det lunchdate med min make. Det hör inte till vanligheterna. Han var sugen på att testa Crispy Fish hos Sanne. Jag satsade på en sallad med lax och mozarella. Gott som alltid.

 


Höstmorgon.

Precis så här skall det vara när det är höst.

Soligt - Lite kallt - Frisk luft

Så här vill jag ha det varje morgon. Det ger energi.


Härligt löpväder.

Verkligen härligt väder ute nu i kväll. Perfekt för en löprunda. Direkt när jag kom hem bytte jag om, och gav mig iväg. Jag vet att väntar jag är det lätt att bli trött, och inte orka. Jag vet också att tränar jag så är jag mycket piggare unde hela kvällen.

Nu haar jag förberett lite mat inför morgondagens bjudning. Inte så speciellt stor bjudning. Annika kommer på besök. Det skall bli mycket trevligt.


Dött på Maxi.

Snacka om dött på Maxi. Inte gjorde det mig något att jag fick gå och handla alldeles ensam. Skönt att slippa trängas i hyllorna. Det var inventering igår på jobbet. När vi var klara vid åtta så åkte jag vidare till Maxi. Jag tror det är lite tomt i mångas plånböcker just nu. En orsak till att det var lite folk. Kanske är det inte så många som handlar efter åtta en söndagskväll.

Mörk och regnig hemfärd. Det kändes verkligen som höst.


Härliga sensommar.

Vilket underbart sensommar väder. Solen skiner.

Mats och jag startade dagen med en löprunda. Det blev säkert en mil. Det gick riktigt bra att springa. Benen kändes lätta. Hoppas att det håller i sig till nästa helg, när det är dax för Lidingö tjejlopp.

En träff med Jessica på stan. Fika med goda mackor på Waynes. (Vi var hungriga efter löprundan.) Lite små-shopping i affärerna efter detta. Nu har vi just druckit en kopp kaffe hemma i vardagsrummet. Vi tänkte ta oss en cykeltur ner till Stångebro för att kolla på deltävlingen i Svenska Rallyt. Annorlunda aktivitet.

Till kvällen förväntar jag mig att få middagen serverad som vanligt, eller? I går var det jag som hade fixat taco-pajen. Annars så hör det till vanligheterna att maken lagar mat fredag och lördag.


Frisyren fixad.

Skönt, nu har jag varit hos frisören. Lite nya färger i håret piggar verkligen upp. Det fanns hopp för mitt hår enligt frisören. Satsade på ett nytt schampo med mycket näring i. Det verkar att vara bra.

Golf på eftermiddagen. Det gick riktigt bra att spela i solskenet. Dock gick det så sakta framför så det blev bara nio hål. Kvällen tillbringade vi tillsammans med Jessica. Vi festade på taco-paj.


Bara en dag kvar.

Äntligen. I morgon blir det besök hos frisören. Av någon konstig anledning brukar håret vara kanonbra just den dagen jag skall gå till frissan. Utan att jag har gjort något speciellt. Varför?

Det blir till att spendera en slant hos frissan. Just nu känner jag att det är värt varenda krona. Kvart över tio skall jag vara där i morgon, så det blir lite sovmorgon. (Kanske.)

 


Träningskväll.

Löpbandet - Styrketräning - Spinning.

Det har varit kvällens aktiviteter. Benen kändes väldigt lätta på spinningen. Kanske det berodde på två träningsfria dagar? Bra musik gjorde det ännu lättare. Jag tyckte att jag varit duktig, så jag unnande mig en stund i solariet. Mycket skönt.

Nu har jag käkat lite sen kvällsmat. Havregrynsgröt. Ack så nyttigt. Nu blir det lite ´´slappning´´ resten av kvällen. Lite tid vid datorn, och kanske en stund framför TV:n. Vet inte vad som bjuds på TV i kväll.


Fredagslängtan på en måndag.

Tro nu inte att jag inte gillar mitt jobb. Så är det inte. Tvärtom. På fredag skall jag äntligen gå till frissan. Jag längtar så. Det blir ett besök hos min vanliga frissa, Jessica denna gång. Mitt hår är en katastrof. Hårkurer och piller tycks inte hjälpa alls. Nu vill jag så gärna ha fina höstfärger i mitt hår. Jag skall noga klara mig i tre dagar till. Det är över en månad sedan som jag bokade tiden. Så ni kan tro att jag har längtat.

Jobb i morgon igen. Bäst att sova tidigt för det är långdag som gäller. Åtta till åtta. Det blir i morgon också, om det regnar. Jag hade ingen lust att cykla i morse när regnet öste ner. Kylan gör mig ingetting alls men regn. Blött hår på vägen till jobbet är liksom inte min grej.


Besöksrekord.

Jag kollade just statistiken för antalet besökare på min blogg. Då så jag att den sjunde september var det ett nytt besöksrekord. Tack för detta alla kära läsare.


Regnig joggingrunda.

Ganska nyss hemkommen från en regnig joggingrunda. Det var riktigt skönt att springa i regnet. Det var inget kallt så regnet gav bara lite extra energi.

Vi har spelat golf idag också. Det gick mycket bättre idag. Jessica kom hem till oss, och vi käkade söndagsmiddag tillsammans. Efter detta åkte Jessica, och jag en tur till Blomsterlandet och Maxi. Mycket folk som handlar på Maxi på en söndag. Nu är kylen fylld inför den kommande veckan. 

Slog till, och bakade lite amerikanska blåbärsmuffins. När jag tänkte på hur onyttiga de är, så var det bäst att ge sig ut på en löprunda först. Då kunde jag äta en med gott samvete. Trots att jag gjort dem själv.
- De smakade mycket bra.




Goda dofter.

Jag är helt såld när det gäller goda dofter på krämer och hudlotion. Bättre med en väldoftande lotion än en parfym.
Just nu gillar jag Body Shops hudlotion, tvål och handkräm med doft av citron. Så friskt och fräscht.

När jag gjorde mina naglar fick jag testa en för mig ny lotion. Cranberry. Så gott den luktade. En flaska fick naturligtvis hänga med hem.






Fågelskit.

Förmiddagen tillbringade vi på Vesterby. Golf naturligtvis. Min driver och jag var bästa vänner, och alla slag satt perfekt. Resten var det inte mycket att hurra för. Vi hade iallafall tur med vädret. Jogginrunda med överraskning igen på eftermiddagen. Det går riktigt bra att springa just nu.

På kvällen lagade Mats en mycket god middag åt oss. Lyxvin, kött, smörstekta kantareller, patatisgratäng och grönsaker i ugn.

Det var så härligt väder så vi tog en liten kvällspromenad. Under ett stopp för samtal meed bekanta, fick jag en stor fågelskit på min koftärm. Attans äckliga kaja. Tur att det finns TaBort och diskmedel.

Här kommer en liten bild från förra veckan förrätt. Vi blev sugna på god ost även denna vecka. Det blev ett besök på Norins ost även i fredags. Det blev visst lite annan fredagsshopping också. Ganska dyr sådan. Och vi som bara skulle gå en liten runda på stan efter jobbet.






Härliga fredagskänslor.

Nu är det fredag igen. Solen skiner. Hur bra kan det vara. Det var en underbar känsla att cykla hit i solen i morse. Jag blir så pigg av morgonkyla.

I kväll skall det bli hämtmat. Vi har inte varit, och handlat något i veckan, då vi har ''Det Stora Taberaset´´ hemma. Dvs vi skall äta upp allt som finns i frysen. Det börjar att minska lite. Det kan bli lite påfyllnad på söndag.






Besiktning.

I går var det besiktning av vår lägenhet. Garantibesiktning skall ske efter två år. Bara lite småsaker att anmärka på.

Jag var tvungen att gå hem lite tidigare från jobbet för att hinna vara med på besiktningen. Då hann jag även med at gå en runda på stan tillsammans med Jessica. Trevligt. Vi hittade inga ´´roliga´´ kläder. bara lite strumpor. Fast det är ju också sånt som behövs.

Spinningpass på kvällen. Roligt med bra musik. När jag kom hem hade Mats gjort en god sallad med tonfisk, och räkor. Gott och nyttigt.

 


Födelsedagspresent.

I går ´´fick´´ jag min födelsedagspresent från min make. Jag hade blivit lovat att få ´´nya´´ fina naglar. I går fixades det. Kul. Det känns så lyxigt att få gå på nagelvård. Nu känner jag mig så fin. Det känns som jag behöver vara extra rädd om naglarna. Det är nog ovanan i början. Jag känner mig iallafall väldigt fin. Jag gjorde naglar en gång för några år sedan. De höll så dåligt. Dessa känns så mycket bättre, och hållbarare.

Dagen gick i ett igår så det blev lite sen kvällsmat. Resultatet blev att vi inte orkade laga mat. Ming Palace fixade det åt oss. Nu idag blir det dock matlåda på jobbet.


Måndag, igen!!!!

Måndag igen. Tiden bara rusar fram. Lyckades med att bli genomsur när jag cyklade hem från jobbet. Regn är inget kul. Det var bara hem och byta om. Sedan vidare mot gymet. Spinning-pass, och så var jag blöt igen. Denna gången av svett. Det kändes lite i benen efter lördagens joggingtur. Benen var lite segstartade idag.

Kvällsmat. Det blev varma mackor med tacoköttfärs, ost och soltorkade tomater. Mumsigt. Det fanns lite cheesecake kvar sedan helgen, så det slank ner en bit av denna. Resultatet=mätt. Jag åt bara sallad, och keso till lunch, så lite onyttigheter känns helt ok.


Jönköping.

Söndag, och vi har varit på en utflykt till Jönköping. Besök hos Linda, och Erik. De hade fixat iordning jättefint i deras lägenhet. Många smarta lösningar.

Vi tog en tur till A6. Lite shopping blev det. Taco- och pizzabuffé till lunch.

Vi körde var sin bil hem då den lilla IQ:n skulle med hem till Linköping igen. Den går riktigt bra på motorvägen, kanske lite trögt om det blir för mycket uppförsbacke.


Jogging med överraskning.

I går blev det en joggingrunda med överraskning. Det innebar att jag inte visst var, och hur långt vi skulle springa. Det blev en tur på över en timma. Vi sprang och sprang på ställen jag aldrig har varit. När jag trodde vi var på hemväg, så bar det av åt ett annat håll. Det gick bra att springa, och det var en rolig runda. Det gäller att träna. Nu är det bara tre veckor kvar till Lidingö Tjejlopp.

I går kväll så var det middagsbjudning hos oss. Mamma, pappa, Iréne och Inge på besök. Ett sent firande av min födelsedag. Det bjöds på en tre-rätters.

Italiensk tapastallrik och egen gjord focaccia.
Färsbiffar i krämig sås med soltorkade tomater. Pasta och sallad till detta.
Cheesecake.


Redan helg.

Vips så var det helg igen. Jobb måndag, ledig tisdag, möte onsdag och torsdag. Jobb igen fredag, och nu är veckan slut. Tiden har bara försunnit.

Cykel till jobbet idag. Skönt med luft. Mats och jag var lata ikväll. Vi hämtade mat från Ming. Lite thai-inspirerad mat. Mums vad gott. Lite vin till detta.

Nu fixar jag lite inför morgondagens födelsedagsmiddag. Jag vill inte skvallra om menyn, men det går i ett visst lands tecken. Hoppas att det blir uppskattat.

Nu skall jag heja på Sverige på TV. Borde kanske klä sig i en Sverige-tröja....????


Öland Tur och Retur.

Två dagar på Öland denna vecka. Fin ö. Dock var det ganska dött nu. Säsongen är slut. Men visst ar det fint. Vi hade lite tur med fint väder. Dock är det inte så fint att det går att sitta ute på kvällen.

Så inte har vi sett mycket a Öland trots att vi har arit där i två dagar. En annan gång kanske........


RSS 2.0