Vilodag.

Ingen träning idag. Det var planen för i kväll. Tur att jag kan ändra mig. Jag kom inte hem från jobbet förrän efter halv sju. Då var det helt underbart väder ut. Jag bara måste springa en runda.

Fem kilometer i raskt tempo gav mig en massa extra energi. Jag passade på att starta en maskin i tvättstugan, innan jag gav mig iväg.

Mats jobbar natt igen. Han har massot att göra på jobbet. Jag har precis ätit en sen kvällsmat, och stämplar ut efter en lång dag.

Lite kaffe kanske....? Kan jag sova då....? Egentligen har jag nog redan druckit dagens kafferanson. Vi har så gott kaffe på jobbet. Men en nepresso är aldrig fel. Det får det bli.

Jag ser fram mot morgondagens ledighet, även om jag just nu känner lite stress över allt som skall ske på jobbet. Ledig dag i morgon, och inga stora planer. Det känns riktigt bra. Jag är bjuden på modevisning, och mingel på kvällen. Det skall bli spännande.


Vanliga brev.

Det hör inte till vanligheterna med ett helt vanligt, handskrivet brev nu för tiden. Mest mail och sms.

I veckan fick jag iallafall ett brev på posten från min amerikanska kamrat. En brevvän jag skaffade mig när jag var elva år. Det är ju ett tag sedan dess.





Horse and Hound x 2.

Det blir det under denna helgen. I går kväll blev vi sugna på att gå ut, och käka lite gott. Kollade först tre olika restauranger, men det var fullt överallt.

Då gick vi in på Horse and Hound. Mycket bra val. Vi började med vitlöksbröd, och en plocktallrik. Vidare hamburgare. Proppmätta somnade vi sedan i går kväll.

Sedan länge är det planerat ett besök på Horse and Hound tillsammans med mina jobbarkompisar. Vi skall tacka av en kollega. Jag förväntar mig en trevlig kväll, mera god mat.








Lördagsgodis.

Lite gottis så här på lördagen. Tre små påsar för tio kronor Maxi. Precis lagom mycket. Och precis lagom gott.

Jag passade på att handla lite när jag cyklade hem från jobbet. Ovanligt med Maxibesök lördag klockan halv fem. Nu är det skönt att ha det gjort.





Invigning av nya skor.

I kväll var det dax att inviga mina nya joggingskor. Invigde dem i nio kilometer. Riktigt härligt löpväder i kväll.

Det är inte så vanligt med löpträning på fredagskvällarna. Mats jobbar så jag passade på. Ingen trängsel runt ån, men ett par joggare såg jag till.

Nu har jag käkat en varm macka, med tomat och mozarella. Gott. Lite rött till det, tyckte jag att jag var värd.


Frusen.

Sitter här insvept i en filt. Känner mig lite frusen efter kvällspromenaden. Det måste varit höstens kallaste dag, hittills.

Cykel till jobbet som vanligt. Det var frost i gräset när jag kom ut på Tornby. Nu är det verkligen höst.

Jag har lite svårt att fatta att det är fredag redan i morgon. Den kom så fort den här veckan. Fast det är klart, det gör den ju ganska ofta nu för tiden.


Dukat.

Dukat och klart. Snart är det dax för kvällsmat. Det kommer att smaka bra.

En löprunda hanns först med. Klocksn visade att vi sprungit 5,09 km, snitt-tiden var ocksä 5,09 min/kilometer. Det får räknas som ett bra tempo.




Kisa och Österbymo ToR.

Stora metropoler som jag har besökt idag.

Mamma och jag har varit i sommarhuset, och plockat hem en massa saker. Bilen var fullastad när vi körde hem igen.

Det blev ett stopp i Kisa på hemvägen. Där bjöd mamma på lunch på värdshuset. Husmanskost som smakade riktigt gott.




Tända lampor.

Nu är det dags att börja tända lamporna på kvällarna. Så här i början hösten känns mörkret lite mysigt. Att få tända levande ljus är inte så dumt.




Jakt mot tiden.

Det känns det som det blir med min nya löparklocka. Jag springer och kollar mina kilometertider hela tiden. Jagar på för att "slå" mig själv. Men roligt är det.

Vi körde lite måndagsfest ikväll. Det blev ju ingen söndagsfest då jag jobbade i går kväll. Festen bestod av hämtmat från Ming. Det var längesedan vi hämtade mat där. Smakade gott.

Nu är det både fotboll och hockey på TV. Och så lite stryktvätt som väntar på mig. Jag gillar inte att stryka. Jag saknar tålamod.


Höstdag.

Idag kändes det som det var årets första höstdag. Lite regn, och rusk.

Trots det så startade vi dagen med en löprunda. Jag ville ju testa min nya klocka. Den visade åtta kilometer. Roligt att kunna kolla sin egen tid, och tävla mot sig själv.

Jag lagade en thai-gryta till lunch. Smakade gott enligt maken. Efter lunchen fick maken ägna sig åt tvättstugan. Jag åkte till jobbet, för inventering. Det gick bra tillsammans med duktiga medarbetare, så jag var hemma vid halv nio.



Laddad.

Nu är jag laddad för höstens löpträning.






Lördag eftermiddag.

Här skall det mysas en stund.




Härliga fredag.

En bra dag på jobbet. Härliga Lizette på besök, som jobbar med coaching. Jag blir så peppad.

Bil till jobbet idag. Skönt eftersom att ett besök på Maxi stod på programmet. Maken har varit i Helsingborg idag, så han kom hem senare än vanligt.

Jag har gjort stora goda räkmackor åt os. Mums. Och så ett glas vitt.




Allt om mat.

I dag fick jag nya "Allt om mat". Den skall naturligtvis läsas direkt. Framsidan pryds av en smarrig chokladkaka. Åtminstone ser den smarrig ut. Den skall såklart testas en dag. Nu har jag hunnit till vinsidorna. Kollar in vilka som är mer än prisvärda. Något nytt tills i morgon, kanske?

Tur att jag fått "Aktiv träning" också. Sundare läsning.




Mersmak.

Lördagens halvmara i Stockholm gav mersmak. Det är så roligt att träna. Tur är väl det.

Det blev en runda på sju kilometer i kväll. En pizza till kvällsmat smakade fint.


Rask takt.

Promenad i rask takt hette det förr. Nu kallas det power-walk. Hur som helst så blev det fem kilometers promenad ikväll. Skönt och härligt väder.

Först på programmet efter jobbet stod ett besök hos Maria. Dax för nya fina naglar. Hon är så duktig. I dag blev det svarta med glitter.


Mera träning.

Nu är det bara att fortsätta med träningen. Gav mig ut en sväng när jag kom hem från jobbet. Det gick mycket bättre än förväntat. Fem kilometer fick räcka idag.

Nu skall jag läsa Runners World, och få ytterligare inspiration. Det låter bra, eller hur?

Mina joggingskor börjar att bli slitna. Det blir till att spana efter nya.


Avslut på helgen.

Vi avslutar helgen på Mörners. Vi tyckte vi var värda det.




Benen känns ok.

Benen mår bra efter gårdagen. I morse när vi vaknade så blev det en god hotellfrukost. Vi var så hungriga, så det smakade kanon. Efter detta tog vi en promenad runt Kungsholmen. En runda på cirka åtta, nio kilometer. Benen pinnade på riktigt bra.

Bilfärd hem till Linköping igen. Nu sitter jag framför TVn. Jag skall se TV4:s repotage från Stockholm halvmarathon. Kul.




Härlig känsla.

Nu är det gjort. Stockholm halvmarathon. Perfekt löpväder, och jag var laddad. Det gick jättebra. Det var kul att springa, och det gick lätt.




Nära.

Det närmare sig starten med stormsteg.




Frukost.

Bra start på dagen. Det känns bra, och jag är löpsugen.




Uppladdning.

I kvällar så laddar vi för morgondagen, Stockholm halvmarathon.

Vi har varit lediga idag. Skönt att få vila lite. Några ärenden på förmiddagen. Shoppade upp de presentkort vi vann i våras. Vi fick två jackor var, och lite olika småsaker.

Vi hann också en långpromenad efter lunchen, och en liten runda på stan. Naturligtvis ett besök i favoritbutiken, Hemma hos Emma.

Kvällens mat har gått i sundhetens tecken. Sallad med kyckling, och bacon. Naturligtvis ingen alkohol.




Sovit gott.

En go natts sömn i den nya sängen. Bara en fråga återstår.
- Var är gaveln?
Det blir till att kolla upp det i eftermiddag.




Hemma.

Det känns skönt att vara hemma igen. Jag känner mig lite trött efter dagen. Det är så ovant att sitta stilla. Vi fick en riktigt bra föreläsning om träning och hälsa.

Nu i kväll skall jag sova gott i vår nya säng.


Kväll i Knivsta.

En lång dag idag. Uppe tidigt, ledarträff i Farsta och så vidare mot Knivsta. Jag hann med en kort promenad innan middagen. Skönt.

Nu har vi fått en god middag. Fisk. Så nu skall det bli skönt att krypa ner. Natti.






En Svensk Klassiker.

Nu har vi just sett på programmet, En svensk klassiker. Det är så inspirerande, och jag bli så sugen på att träna. Jag vet vilken härlig känsla det är att komma i mål efter ett lopp.

Ser fram mot lördagen.


Nytvättat.

På onsdag är det dax. Då levereras den nya sängen. Osis för mig att jag är på möte med jobbet då. Jag får inte inviga den förrän på torsdag.

I dag har maken tvättat de nyinköpta lakanen. Nu ligger de bara här, och väntar på bäddning.




Kvällslöpning.

9,3 kilometer, och formen känns bra. Det är roligt att springa just nu.

Nu har vi ätit ytterligare en sund middag. Stekt torskrygg, potatis, sallad och aioli. Det smakade bra. Nu är det sund, och nyttig mat som gäller hela veckan. Formen ska vara god på lördag.


Middag.

Rutinerna är som vanligt igen. Maken lagar middag åt mig. Rotfrukter i ugn, och fläskkotkletter. Det smakar mera än gott.

Det var en lugn dag på jobbet. Folket har nog varit ute och njutit av det härliga vädret. Jag hann njuta en stund också. Fem kilometer löpning.




Keso-lunch.

Keso är en bra lunch. Mättande och gott. Till detta ett par knäckemackor med avocado på. Nu är jag laddad inför eftermiddagen.




Dagen startar.

En ny dag tar sin början. Skönt att vara ledig, även att jag sedan jobbar hela helgen.

Dagens "arbete" är nu avklarat. Dammsugning, strykning och tvätt av ett par fönster. Nu ska det bli skönt att ta på mig joggingskorna och ge mig ut på en löprunda.

SMHI lovar sol, så det ser bra ut inför eftermiddagens golfrunda.




Olika aktiviteter.

Det har det hunnits med idag. Först så var det jobb såklart. Vidare mot Vesterby, och golf med tjejerna. Kul. Ett underbart golfväder, och ok spel.

Passade på att stanna på Maxi för att handla lite mat. Jag var egentligen inte så sugen på att stanna, och handla. Men i morgon kommer jag att gilla att jag gjorde det idag. Nu slipper jag det i morgon förmiddag.

Snart dax för kvällens sista aktivitet. Sova.




Ovant.

Ovant att åka bil till jobbet idag. Så ovant att när jag steg in i hissen, hade jag ingen bilnyckel med mig.

Nu väntar en dags jobb, och en salladslunch. Efter jobbet bär det av till Vesterby för golf med tjejerna. Det skall bli kul. Hittills har ju vädret varit underbart på kvällarna.

Med tanke på att jag har sänkt mitt handicap, så har jag lite färre slag än sist jag var på Vesterby. Skall bli kul att se hur det går. Såklart satsar jag på sänkning igen.



Red bull, och nya löpartights.

Det måste ha varit det som gjorde, att det gick lätt att springa även idag. 9,5 kilometer blev det.

När jag kom hem från jobbet piggade jag upp mig med en Red bull. På med mina nya tights, och så iväg.

Tjejen på Intersport snackade så gott om dessa kompretionstights. Riktigt sköna var de, och verkligen slimmade. Ytterligare en detalj. De är riktigt snygga.

Nu kommer jag att sväva fram varje dag.








Resesugen.

Det är jag alltid. Drömmer, och spanar på olika resmål.

Nu har jag även laddat ned en app i mobilen från Ving. Kan rekommenderas.




Laddar.

I kväll har vi sprungit fem kilometer i bra fart. Det kändes riktigt bra.

Nu sittet jag med kartan, och studerar löpvägen. Mats läser rutiner runt starten.




Ovanligt ljud.

Vaknade av ett ovanligt ljud i morse. Regnet. Inte så ovanligt kanske, men jag känner att jag har blivit bortskämd efter den fina sommaren.

Det var bara att trampa iväg till jobbet. Naturligtvis så öppnade sig himlen på vägen dit. Min ryggsäck var inte ens torr, när jag skulle cykla hem igen i kväll.


Över sjutton kilometer.

Det blev dagens löprunda. Mats och jah sprang till Vidingsjö. Jessica tog bilen och möttes oss där. Ett varv på milen, och ett varv på 2,5:an. Det gick riktigt bra, så nu ser jag fram mot Stockholm Halvmarathon. Bara två veckor kvar.

Ett varv på stan med Jessica efter lunchen. Jag behövde fingervantar. Det känns som att det snart kommer att behövas vantar när jag cyklar till jobbet.




RSS 2.0