Storytel.

Jag har fått möjlighet att testa Storytel.

En mängd med olika ljudböcker. Jag har aldrig testat ljudbok förut, så det blir en ny värld för mig.

När jag var yngre så läste jag en hel del. Nu skall vi se hur det går med ljudböckerna


Vanlig torsdag.

En vanlig torsdag i mitt liv närmar sig sitt slut.

Vanlig torsdag betyder jobb, och 75 minuter spinning med Marcus. Oj, vad jag trampade på idag. Ack så skönt efteråt.

Nu vilar jag benen i soffan. Pastan är uppäten, och kaffet smakade bra. Ganska ok med andra ord.



Onsdags-kebab.

Lite fest kan det väl vara nu när det är onsdag.

Cyklade hem i det trista vädret. Trots det blev jag sugen på att komma ut och få frisk luft. Det blev en promenad med maken. Vi köpte med oss varsin kebab hem, och tog ett glas rött till det. Vardagslyx.

Innan promenaden hade jag hunnit med att vara lite huslig. Strykning, dammig och dammsugning. Det gäller att ligga i.


Snö?

Det sägs att snön är på väg. I slutet av veckan, kanske?


Det går i ett........

Oj, vad dagen rusar fram. Fullt upp hela dagen. Kunder, och besök av chefen.

Vidare mot Frisk, och ett spinningpass. Där rusar benen fram i rasande fart. Härligt. Nu känns de faktiskt lite sega. Det är dock en känsla som jag gillar. Då vet jag att jag har gjort något.

Som vanligt en sen kvällsmat. Maken hade redan käkat. Han kände att han behövde en macka från Subway, och en stor öl. För mig blev det omelett. Som nu vet, en favorit.


Frisör-besök.

Det blev ett besök hos frisören igår. Jag hade nästan glömt att jag skulle gå dit. Hur jag nu kunde göra det?
Så det blev lite stress men nu är jag lite mörkare i håret. Skönt.

På kvällen hann jag även med ett trevligt medlemsmöte i vår bostadsrättsförening. Alla tyckte det var trevligt. Kul, när jag har hjälpt till att ordna det.

Ny dag i mörker och regn. Usch, vad trist det är ute. Det är nästan så att jag önskar mig lite snö.


Restaurang Riva.

Det blev en mycket trevlig kväll på Riva igår. Maten smakade gott, som alltid. Likaså vinet. Kyparen förstod precis mina önskningar vad det gällde vinet Roligt.


Första julklappen.

Första julklappen är inhandlad. Jag gav mig ut en stund på stan, sent på eftermiddagen. Mats drog till jobbet för ett möte, så det gäller att passa på.

Dagen inleddes med en cykeltur till Mats jobb. Vi skulle leverera dit lite grejer till eftermiddagens möte. Bilen skulle inte tas ut, så jag fick hänga med på en cykeltur. Riktigt skönt ute.

Sen blev det dags för nästa cykeltur. Inomhus, spinning. Oj vad varmt det var idag. Men ack så bra träning.

Nu sitter jag här och laddar för kvällen, med ett glas rött. Skall möta upp Mats jobbarkompisar och några fruar på Riva. Där vankas det en god middag. Det ser jag fram mot. Det är ett tag sedan salladslunchen.


Fredag.

Fredagskänslan började redan strax efter halv fyra idag. Kerstin och jag var jättetidigt på jobbet, för att julskylta. Så nu har vi julfint i butiken. (Jag tyckte jag kunde unna mig att sluta efter åtta timmar i butiken.)

Trots allt så känns det väldigt avlägset med jul. Jag kan liksom inte fatta att vi snart är där.

En lugn fredagskväll väntar. Sallad, och ett glas från Morbergs låda. Det var inte dumt alls. Nu blir det snart TV, och På Spåret. Tävling igen.

Bilden är inte från vår julskyltning. Bara en enkel snögubbe, som jag sprang på i källaren här om dagen.


Hemmakväll.

Så skönt att bara vara hemma en kväll, och ta tiden som den kommer.

Slog till och köpte lite Philadelphia-ost, för att kunna baka cup-cakes. Jag fick en ny sprits i lördags, som jag gärna ville testa. Naturligtvis så var jag tvungen att smaka en. Goda måste jag säga, trots att jag har gjort dem själv.

Nu ligger jag här, och testar min nya TV-kanal. HBO. Massa serier. Jag går se om jag kan hitta några favoriter. Smart att kunna se avsnitten precis när jag själv vill.


Rullat hem.

Så är verkligen.

Jag har just kommit hem från min mamma, och pappa. Från dem till oss är det bara nedför. Det är helt enkelt bara att sätta sig på cykeln, och rulla hem.

Vi har firat min pappas födelsedag en dag försent. Grattis pappa. Det bjöds på thai-mat. Mycket gott, och ganska starkt.



Tidig frukost.

Sitter i köket, och käkar en tidig frukost. Ute är det bara svart. Det enda som lyser är lampan i trapphuset på andra sidan gatan.

Då är det rätt skönt, att dricka te och läsa nyheterna på nätet.


Söndags-slut.

Söndagskvällen lider mot sitt slut. Det skall bli skönt att få sova en stund, snart.

Vi har hunnit med en hel del i helgen. Det känns alltid bra.

Dagen startades med 90 minuter spinning. Så svettig har jag inte varit på länge. Undra hur det känns i benen i morgon?

Köttfärssås bjöds det på till lunch idag. Satt fint efter spinningen. Jag gav mig ut en liten snabbrunda på stan på eftermiddagen. Det var en födelsedagspresent som skulle inhandlas. Nu i kväll har mina jobbarkompisar varit här, och käkat lite. Trevligt. Jag hade fixat sallad, kallskuret och en lite kall "buffe". Det blev lyckat.

Här kommer en bild på kakorna jag fick av min svärmor igår. Tack. Jag har inte hunnit smaka dem ännu.


Ytterligare festligheter.

I kväll är det jobbarkompisarna som kommer på besök. Även i kväll vankas det godsaker.


Dukat för fest.

Kvällens meny.

Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra.

Oxrulader, potatis, sockerärtor och sallad.

Mannerströms äpplekaka med vaniljvisp.


Nya blommor.

Orkidéer i köksfönstret igen. Vita. Mina favoriter.

Det blev ett par timmar i köket på förmiddagen. Förberedelser inför kvällens middagsbjudning. Kul att vi kan laga mat tillsammans, maken och jag.


Wienerschnitzel.

Det är tur att jag har en make som trivs i köket. I dag har det serverats wienerschnitzel. Min uppgift var att gå till London Café, och köpa en kaka till kaffet. En helt ok uppgift.


Marta.

Spinning med Marta har det varit nu i kväll. Nu är jag rätt trött med andra ord. Jag hade inte varit på hennes pass på länge, för hon kör mest morgonpass nu. Jag hade glömt hur roliga hennes pass är. Jobbiga också, men mest roligt iallafall. Hon driver på oss så bra. Jag bara jobbar, och sliter. Törs inte annat.

Med andra ord en bra avslutning på min lediga dag. I morgon blir det jobb igen. Vips, det är ju redan fredag igen.


Härliga sol.

Solen skiner, och himlen är blå. Det känns riktigt bra.

Solen ser till att humöret blir gott. Att jag sedan är ledig idag, gör ju inte saken sämre.

Mats och jag skall snart dra till Maxi. Matshopping. I dag blir det med hjälp av bilen. Vi skall handla lite extra. Middagsgäster på lördag, och jobbarkompisar på besök på söndagskvällen. Nice.



Cheese-cake.

Ett nytt fik, har som sagt var öppnat på Ågatan. Vi bor alldeles för när det.

Mats har nu kommit hem igen, och vi käkade en liten lätt kvällsmat. Vi blev sugna på en kaka till kaffet. Jag gick ner och köpte var sin cheese-cake. Oj, så goda, men ack vad vi är mätta nu.

Nu väntar Sverige-England på TV. Nya Friends Arena ser bra ut. Jag sa, att den påminner om Amsterdam Arena. Nu säger ett par som de intervjuat samma sak. (Kul.)

Heja Sverige.


Spinning-kväll.

Nyss hemkommen från ett kanonkul spinningpass. Jessica har helt klart veckans bästa spinningpass. Alla låtarna gör mig så glad, så det är så lätt att bara trampa på. Jag lovar att det kommer att kännas i benen i morgon.




Fina naglar.

Nu har jag fina naglar igen. Tack, Maria. Det finns så många läckra färger att välja på. Denna gång blev det lila. Passar till mina jobbarkläder.

Hemma vid sjutiden. Lite kvällsmat och så är kvällen ganska sen. Kollar på fotbollsgalan på TV. Mats har åkt till Helsingborg och kommer hem igen på onsdag.


Spotify.

Jag har suttit en stund framför datorn. Det blir inte ofta nu, när jag har tillgång till både surfplatta och smartphone.

Jag har fixat ett par nya spellistor på Spotify. Så himla bra Spotify är. Hur mycket låtar som helst. Tänk förr när jag gick i skolan, och spelade in musik från radion. Tur att utvecklingen går framåt.

Nu ligger jag i sängen, och kollar på Beck. Får se om jag orkar hela filmen.


Nya dofter i badrummet.


Aktiv förmiddag.

Jag hann tvätta lite fönster, för Mats åkte en sväng till jobbet. En tur till Frisk, där jag unnande mig en stund i solariet. Roddmaskin, styrketräning och 60 minuter avslutande spinning.

Nu har maken lagat en sallad åt mig. Energiintag behövdes verkligen. Snart skall vi ut en sväng på stan för att se vad den har att erbjuda. Några småsaker skall inhandlas.


Punktering.

Motflyt.

Hur glad blir jag när jag kommer ut från jobbet till min cykel. Punktering.

Ja, då blev det en promenad hem med matkassarna på styret. Positivt att det blev en promenad, och längre tid i friska luften.

Hittade en cykelreparatör på hemvägen. Lämpade bara av min cykel där. Skönt att de finns. Nu kan jag hämta den lagad och klar, i morgon klockan ett.

Nu sallad och ett glas Chablis.




Dagens lunch.

Fredag igen. Ytterligare en vecka i livet. Det känns som vi var på restaurang i Stockholm igår, men det varförutan fredagen.

I dag blir det vanlig fredag igen. Jobb och en lätt lunch. Keso med nötter och bär. En ny favorit som kan rekommenderas. Mats möter mig efter jobbet. Matshopping och sedan en lugn skön kväll, i väntan på ledig lördag.


Rodd-maskinen.

Det blev ingen spinning idag. Fick ingen plats. Nu när det är spinning-challenge så är alla som tokiga. Även dem som inte spinner annars. Jag försökte boka passet i går morse klockan sju. Tredje reserv.

Då fick det bli 30 minuter i roddmaskinen, löpning på bandet och styrketräning. Roddmaskinen är riktigt bra. En ny favorit?


Lunch-möte.

Lunch och möte med ett par trevliga kollegor. Mycket lyckat. Alltid kul att ta del av varandras erfarenheter, och idéer.

Vi har varit ute en snabbrunda på stan i kväll. Vi fick med oss var sin pizza hem. Det är ju trots allt Lill-Lördag. Nu sitter vi och längtar efter lite gottis. Skall vi köpa, eller?


Vanlig tisdag.

En vanlig tisdag innebär ett spinningpass. Jessica som instruktör. Ett mycket bra, och roligt pass. Lite mat satt bra när jag kom hem.

Nu skall jag ta mig an mina blommor i köket. De är inte så många, men vatten behöver de trots allt.


Söndagsfest.

Det blev en riktig festkväll. Jag lagade en middag, som egentligen var en lördagsmiddag.

I vanliga fall är det skönt med "köpe-mat" på en söndag, efter att ha lagat mat i helgen. Nu har jag inte lagat mat på hela helgen, så i kväll var det kul.

Jag lagade en pastasås med lövbiff, champinjoner, grädde, vitlöksost och crème fraîche med smak av chili, och vitlök. Kryddor och kalvfond också, såklart. Tilltugg som sesamsticks, sallad och riven parmesanost. Gott.


Långhelg.

Helgen har verkligen varit lång, när vi varit i Stockholm i fyra dagar. Det är alltid kul att resa iväg några dagar.

I morse tog vi en promenad runt Kungsholmen, 10 km. Vindstilla, och solen hade tittat fram när vi kom tillbaka till hotellet.

Vi kom hem till Linköping igen vid tretiden. Vi har lite tvätt att ta hand om, och så skall vi gå till Hemköp, för att köpa lite mat.


Kvällens vin.

Vi vet att det är gott. Vi testade det för två veckor sedan. På rekommendation av killen som jobbade på Systemet.

Kan rekommenderas även av oss.


Affärer.

Vi har gått i affärer hela dagen idag. Ändå hade vi bara var sin lite påse med oss hem. Så det kan gå.

Såklart tog vi en morgonpromenad efter den goda frukosten, 7 km. Nu skall vi tillbringa lördagskvällen hos Jessica, och Adan. Vi skall dricka rödvin, och käka hemmafixade tapas. Mums.

Linda är i Montreal. Jag fick ett sms vid tolv i natt. Då hade hon landat och allt gått bra. Lite avis på henne är jag allt.


Griffin Steakhouse.

Det blev en god, och trevlig kväll igår.

After work på nya Scandic. Massor med folk. Det kan väl vara ok att gå på After Work trots att vi inte har jobbat idag.

Middag på Griffin Steakhouse. Så himla gott. Dit vill vi gå flera gånger.


Långpromenad i Storstan.

Vi har gått runt i storstan. Totalt 26 km. Riktigt, riktigt skönt. Benen gillar detta.


Stockholm.

Nu har vi kommit till huvudstaden.

Tåget var i tid. Vi hade köpt med oss var sin sallad, från salladsbaren på Hemköp, som vi festade på under resan. Riktig utflykt med andra ord.

Nu slappar vi på hotellrummet. Så skönt med lite semester. Vi har varit ute och gått en sväng. Vi hittade en mysig affär , där maken naturligtvis var tvungen att shoppa.

I kväll skall vi hitta något gott att käka, och sen skall vi promenera till Jessica och Adan. Vi har lite saker att lämna till dem.


RSS 2.0