Veckan snart slut, igen.

Redan torsdagskväll. Sitter och kollar lite på hockey på TV. LHC leder så allt är frid och fröjd. Maken tycker visst att segern är så klar, att han snarkar och sover i soffan.

Jobb till kvart över sex idag. Många köpsugna kunder vilket alltid är kul. Inspirationen har varit på topp hela dagen.Två dagar i Båstad har gett energi. Ok, det var nog det som var meningen.

Stannade på ICA-Signalen på hemvägen för att proviantera till helgen. Där var det lugnt. Vidare till macken för att tanka bilen. Linda skulle iväg när jag kom hem. Konstigt att jag behöver tanka bilen åt henne som jobbar på macken.

Linda har fått tim-jobb på Statoil. Riktigt roligt för henne att hon kan tjäna lite egna pengar. Lycka till med jobbet, Linda.

Snart är det dax att sova gott. Detta för att vakna glad i morgon. Då är det fredag igen, och en ledig helg väntar.  
Underbara tanke.










Båstad.

Hemkommen från två inspirationsdagar i Båstad. Allt har varit jättebra. God mat, bra föreläsare och trevligt umgänge. Även solen har lyst på oss. Vi har även hunnit med ett besök i hotellets SPA, och en härlig morgonpromenad.

Nu är jag laddad för morgondagens jobb.




Vanlig måndag.

Jobb igen som vanligt. Vips var den dagen slut. Jag kände att jag hann med allt som jag tänkt mig. Det känns alltid skönt. Har man lite kontrollbehov så har man.

Mats och jag har varit ute på en uppfriskande kvällspromenad. Så skönt. Vi ser lite på Halv åtta hos mig. Där skulle jag vilja vara med.

Nu skall jag upp och packa lite saker i min väska. Tidigt i morgon bär det av till Båstad. Inspirationsdagar under två dagar. Det skall bli jättekul och spännande. Roligt att få känna sig utvald, och få en inbjudan till detta. Jag har en hyrbil som står här utanför,och väntar på mig inför morgondagen. En golf. Det skall bli kul att köra golf för det var längesedan sist. Jag skall hämta upp en kollega i Jönköping på vägen.

Båstad, hur är det så här på hösten tro?





Söndagsgodis.

Eftersom det inte blev något lördagsgodis skall det nog bli lite söndagsgodis.


Höst.

I dag är det en riktig höstsöndag. Vi har varit på golfbanan. Kom en lite skvätt regn när vi höll på att avsluta precis. Spelet var inte direkt värmande idag. Nu har jag duschat varmt, och är sådär lagom röd i ansiktet som man blir. Det känns iallfall skönt. Kanske det blir någon mera uteaktivitet senare idag.

Döttrarna skall på bio ikväll. Typisk höstaktivitet. Mats och jag ska bege oss iväg en sväng till centrum. Vi har en hög med flaskor och burkar som behöver pantas. Vi brukar köpa trisslotter för pengarna. Så ikväll kanske vi är rika. Gårdagens tips, och lotto gav inga inkomster.


Hockey på TV och i ishallen.

För mig är det hockey på TV som gäller just nu. Mats och Jessica är i Cloetta Center, och kollar på matchen. Jag sitter i soffan med ett glas rött, och njuter av att det är lördag.

Efter lunch har jag haft ´´kökken-tjänst´´. Jag har stekt en massa köttbullar. Gjort sås till dessa. Bakat en kaka till kvällen. Gjort en gratäng med fläskfilé som skall avnjutas senare i kväll. Naturligtvis dammsugit, och tvättat lite också. Jag tycker själv att jag varit ganska duktig.

Jag har även varit i Vidingsjö och sprungit fem kilometer. Så nu tycker jag verkligen att jag har rätt att njuta av lördagen.


Bra golf.

Jag är nöjd med dagens golfrunda. Ingen vind men dock lite blött. Det gick riktigt bra att spela. Det blev t.o.m en liten handicapsänkning. Att jag sedan hade mer poäng än både Mats och Peter kändes riktigt skönt.

Nu ser jag fram mot morgondagens runda.


Shopping och lunch.

Startade även dagen med en promenad. Nästan en och en halv timme tillsammans med maken. Trevligt.

Sedan var det dax för lunch på stan med familjen. Det blev en buffélunch på Ming Palace. Lite shopping efter detta. Jag slog till och köpte en kavaj. Det var längesedan som jag köpte en kavaj. Jag kände mig lite fin i kavaj, så nu är det bara att vänja sig. Ett par enkla toppar blev det också.

Vi var en tur inne på Scorett också. Vips hade jag köpt ett par stövlar. Det var inte alls meningen. Jag hade sagt att jag inte behövde köpa några långa stövlar i år. Jag har redan köpt ett par korta. Det är ju så lätt att bli sugen på ett par nya när jag börjar att prova.

Även Jessica och Mats hade med sig påsar hem. Linda nöjde sig med att käka lunch.

Nu har jag på laddat på mitt spelkort via nätet, och satsat pengar på Lotto och stryktips. Så i morgon blir jag rik. (Hoppas jag iallafall).


Vanlig torsdagskväll.

En helt vanlig torsdagskväll.

Jobbet avslutades vid femtiden. Båda mina kära döttrar kom ut och mötte mig. Roligt att få sällskap under veckohandlingen på Maxi. Jessica går runt och säjer att det blir så dyrt. Linda och jag bara lastar i utan att ta hänsyn till detta.

Vi har ätit kvällsmat. Nu sitter vi i soffan och hänger framför TV:n.

I kväll är det lite fredagskänsla. Jag skall vara ledig fredag-söndag nu. Det känns skönt och lite extra kul nu när Jessica är hemma. I morgon skall hela familjen umgås. Trevligt.


Step igen.

Kvällen träningspass är avklarat. Så kul, och välbehövligt efter att ha suttit stilla en hel dag. Det var riktigt kul med step nu i kväll. Nu är jag genast sugen på ytterligare ett pass.

Dagen började bra idag. En morgonpromenad i det härliga vädret. Jag blir så pigg av en morgonpromenad. Efter detta vidare till Norrköping för ett möte framför datorn. Det blev en hel del kaffe under eftermiddagen. Jag är inte så van vid att sitta stilla en hel dag.

Nu sitter jag iallafall här i soffan med dator, och min iPhone samtidigt som tvättmaskinen går. Eftersom månaden börjar att närma sig sitt slut så finns det lite räkningar att betala. Jag skall försöka att betala räkningarna till rätt mottagare.

Jag tror inte jag har berättat hur det gick i somras. Det damp ner en påminnelse från Tekniska Verken. Jag hade inte betalat elräkningen. Konstigt tyckte naturligtvis jag. Samma summa fick jag återbetalat från Telia. Jag hade läst lite fel i rull-listen, och betalat räkningen till fel bolag. Så det kan gå. Så nu säjer maken till döttrarna att de inte får prata med mig, när jag betalar räkningarna. Men jag är ju kvinna! D.v.s. Jag kan fixa flera saker samtidigt.



Tisdagsbesök.

I går blev det tisdagsbesök. Annika var på besök och vi käkade lite gott. Satt sedan och snackade massor. Vi fick barn samtidigt för en massa år sedan. Då träffades vi en hel del och barnen lekte. Nu är det inte så mycket lek för barnen. Då tänkte jag att jag skulle göra slag i saken och bjuda hem Annika. Det är så kul när man äntligen tar tag i sådana saker. Som vanligt tänker jag.

- Varför gör vi inte det här oftare?

I går morse var jag på en jätteintressant föreläsning. En f.d polis som berättade om brott i samhället. Tiden gick så fort så att titta på klockan var inte att tänka på.


Stor bil.

I dag har jag kört Saab till jobbet. Den känns som värsta lastbilen efter att ha kört den lilla Toyotan i ett par dagar. Den lilla svarta ärtan, eller bulldoggen som några i bekantskapskretsen väljer att kalla Toyotan.

Det är konstigt hur olika jag blir behandlad i trafiken beroende på vilken bil jag kör. Jag blir mycket mera respekterad i Saaben. I den ´´lilla´´ blir jag omkörd på de mest konstiga ställen´, De andra bilisterna måste tro att en liten bil inte går lika fort som en stor, eller?

Nu skall snart arbetsdagen startas med en föreläsning av en polis. Det låter spännande.

Vantar till familjen.

När det blir kallt i höst och vinter, är det ingen i familjen Nilsson, som kommer att frysa om sina händer. Linda har varit en tur till mormor och morfar idag. Hon hade vantar till oss alla, med sig hem. Olika färgkombinationer för att vi inte skulle blanda ihop dem. Tack mamma för hemstickade vantar.

Blåbär och kantareller hade också levererats till frysen. Perfekt. Tack igen mamma och pappa. Tur att någon lyckas att hitta svamp iallafall. Jag har ingen aning om var jag skall leta efter svamp.

Jobbade som sagt var till åtta nu ikväll. Linda hämtade mig efter detta. Stannade på Maxi för att handla lite saker. Bra att ha inför morgondagens kompis-besök.

Ute bara regnar det. Vattenpölarna blir bara större. Jag vill att det skall komma några fina höstdagar. Jag vill inte att det blir ´´riktig´´ höst redan. Då blir den så lång.




Valsöndag.

Känns inte så speciellt för att det är valsöndag. Jag var och röstade i morse. Nu sitter jag och kollar på valvakan på TV. Jag är inte speciellt intresserad av politik. Jag måste kolla lite, så jag kan hänga med i morgondagens eftersnack.

Så här sitter jag nu och njuter av lite gott te. Blir ingen sen kväll idag känner jag. I morgon väntar en långdag på jobbet igen.




Lördag.

Jobbarlördagen är till ända. Mycket folk men jag tror att de har lite pengar att shoppa för. Den som spar han har, det ordspråket har inte rikitgt nått ut till dagens människor. Roligt att jobba iallafall.

Linda ringde till mig på jobbet. Jag var tvungen att köpa ett linne till henne. Så hon hade något till kvällen. Jag fick instruktioner om att köpa ett svart linne från Gina Tricot. Hittade det rätta, men det slank öven med ett till mig i en annan färg. Förvånad?

I går kväll var jag lite frusen i vardagsrummet så jag blev sugen på en pläd. Tittade in på Hemtex idag för att se vad de kunde erbjuda. Naturligtvis var det, tag tre betala för två på alla plädar och kuddar. Vad blev resultatet tro?

- Jo, en pläd och två kuddar. Nu blev det snyggt i vardagsrummet.

Mats har lagat middag åt oss i kväll. Ett gott vin till det. Samma vin som vi fick i Uppsala för veckan. Kan verkloigen rekommenderas. Tierra Andina för endast 79 kronor på Systemet. Ett fynd.

Linda stirrar runt hemma och är stressad för hon skall på party. Vi andra sitter lugnt i soffan.Njuter av kaffe och Ballerina kladdkaka.

I morgon blir det jobb igen. Inventering står även på schemat. Vi brukar vara klara till halv nio så det är helt ok.


Hämtmat.

I går kväll blev det hämtmat. Det hör inte till vanligheterna hemma hos oss. Visst hämtar vi pizza ibland men inte så mycket annat. I går blev vi lite sugna på kinamat. Vi tog oss ner till stan för att hämta mat från Ming Palace. Det smakade gott som alltid.

Fredagskvällen för övrigt bjöd mest på TV i form av fotboll och hockey.

I dag lördag, och det är en jobbarlördag. Känns helt ok att jobba när det är skitväder ute. mats är ledig och står för middagen till kvällen. Linda kommer hem från Jönköping under dagen. Hon skall på födelsedagsparty idag så jag vet inte om hon vill käka med oss. Vo får se.

Ha en riktigt bra lördag.


Hösttecken.

Ytterligare ett tecken på att det börjar att bli höst. Dax att använda stjärtvärmaren i bilen. Rätt skönt med värme för ryggen också. Känns lite som massage.

I dag är det lyxdag på jobbet för att jag slutar redan klockan ett. Tiden rusar säkert iväg som vanligt. Då hinner jag ha lite extra helg i eftermiddag. Skall bli skönt eftersom att det är jobb som gäller hela helgen.


Hunnit mycket.

I dag har jag varit ledig och jag har hunnit massor.

Dagen startade bra. Först frukost och tidning. EFter detta en morgonpromenad runt ån. Skönt. Dusch och fräschning efter detta.

Till Polisen för att hämta mitt nya pass. Naturligtvis såg jag helt förskräcklig ut på passbilden. men det är bara att gilla läget. Jag skall ju bara ha det i fem år. En liten snabbrunda till stan för att köpa ett fotoalbum. Gick en snabbrunda, och kollade på lite kläder också. Men det fanns faktiskt inget som jag ville ha.

Omelett med mozarella, och soltorkade tomater till lunch. Gott.

Dax för golf. Det blev ett härligt golfväder. Vi tävlade lite mot varandra, och det avgjordes inte förrän på sista hålet. Nenne vann, jag tvåa och Mats sist. Eller trea kanske jag skall säja.

Efter så mycket frisk luft var vi hungriga igen. Det blev ost och skinkpaj med sallad. Eftersom det är lill-lördag unnade vi oss ett glas vin.

Nu kommer vi att sova gott i natt. Tur är väl det för i morgon väntar en långdag på jobbet. Först morgonmöte, och sedan jobb till halv nio. Fast först skall vi se på fotboll på TV. Malmö-Helsingborg.

Här kommer ett sommarminne från Barsebäcks GK. Härlig utsikt.


Korv och Pommes.

När jag var yngre var korv och pommes den stora festrätten. Skulle det lagas något gott på lördagskvällen så var vi helnöjda med korv och pommes. Gick vi på restaurang lockade korv och pommes. Stannade vi under bilresan hem till Stockholms södra förorter så önskades det korv och pommes. Kraven var inte så stora med andra ord. I dag piffades det upp med lite tomatsås med soltorkade tomater. Förr var det bara ketchup som gällde. Tur att det har hänt lite på matfroten under åren. 

Ytterligare en korv har jag gett mig på nu under kvällen. Falukorven. Hittade ett nytt recept på korvgryta. Det blev ett gäng med matlådor att lägga i frysen. Det är skönt att vara duktig ibland. För att inte snacka om hur skönt det är att ha färdiga matlådor i frysen.





Gekås på TV.

Här sitter Mats och jag och kollar på TV från Gekås i Ullared. Vi bara ler åt kunderna, och de som jobbar där. Kjell shoppar loss med sin fru. Morgan jobbar som vanligt.

Vi får se om det kan bli någon tur för mig till Ullared denna höst. Då skall jag hålla mig undan TV-kameran. Så ni slipper att se mig i nästa säsong av programmet.


Orkidéer.



Jag vill gärna visa hur fina mina orkidéer i köksfönstret är. Det är massor med blommor på dem.










Kväll.

Söndagskvällen är här. Vi har just käkat varma mackor med tomat, mozarella och basilika. Nu väntar en kaffet i bryggaren på oss.

Det blev en promenad i nästan två timmar nu på eftermiddagen. Jag antar att det kommer att kännas lite i benen i morgon. Då är det dax för jobb som vanligt igen.



Utsikt från hotellfönstret i Uppsala. Från hotel nr 2. Hotel nr 1 var bättre än hotel nr 2. Hotel nr 1 hade både fräschare rum, finare frukost och mera serviceminded personal. Hotel nr 1 var Clarion och hotel nr 2 Scandic.



Ölprovning. Jag kommer dock inte ihåg alla sorterna.

Landeryd, Norra.

Dagens golfrunda har nått sitt slut. Roligt för idag gick det riktigt bra att spela. Det kom några små enstaka regnstänk i slutet av rundan.

När vi kom hem blev det middag. Scnnitzel och potatisgratäng. Gotti gotti. Lite kaffe på maten så nu känns det perfekt. Planen är att vi skall ut och röra oss en stund till under eftermiddagen. Promenad står på programmet. Lite regn är det visst ute nu, men det skall inte hindra oss.


Hemresa.

Lördag morgon startades med en smarrig hotellfrukost. Efter detta tåg hem igen till Linköping. Hämtning på stationen av maken. Skönt.

Väl hemma igen fixade vi lite lunch. Sedan bar det av till golfbanan. Skönt att få vara ute några timmar. Riktigt härligt väder.

Nu är det kväll igen, och maken har lagat mat åt mig. Tack för detta.






Jobbresa.

Hemma igen efter en jobbresa under några dagar. Tidigt i onsdags morse bar det av till Arlanda. En mycket givande föresläsning med en duktig tjej. Jag blev så inspirerad av henne. Det var nog det som var meningen också.

Efter detta tåg vidare mot Uppsala. Min kollega i Motala, och jag gjorde sällskap. På kvällen blev det Fajitas på O´Learys, och ett glas vin. Efter en lång dag tog kvällen slut ganska tidigt. Skönt att få sova.

Incheckning på Clarion Hotell första natten, och sedan vidare till Scandic över gatan. På torsdagsmorgon hann vi även med en långpromenad längs Fyrisån. Uppsala var mycket finare än vad jag hade tänkt mig. Vi hann också med ett besök i Domkyrkan. Vi började inte jobba förrän efter lunch.

Första kvällen i Uppsala blev det ölprovning. Jag som inte är så förtjust i öl. Det var bara att gilla läget, och smaka på. Vi fick som tur var lite att käka till också.

Mera möte under fredagen. På kvällen var vi bjudna på middag. God mat och dricka. Det blev en helkväll.


Sverige - SanMarino.

Sitter här och ser på fotboll. Just nu leder Sverige med 3-0. Känns inte så spännande direkt. Nu blev just Mellberg utvisad. Då får inte han spela mot Holland. Jag ska till Amsterdam och kolla på matchen 12 oktober. Det skall bli himla kul. Jag lyckades att vinna en plats på resan på jobbet.

I dag har jag varit på Systemet och hämtat ett vin som jag beställt. Hur smidigt som helst via nätet. Jag läste lite om ett lådvin som var beställningsvara. Samma ´´märke´´ som ett annat av mina favoriter. Kul att testa att beställa vin som normalt inte finns i butiken. Ni får en rapport när jag har smakat det. Till helgen kanske?

Jag har lagat kalkonspett i ugnen, sallad och tzatziki till mig och Linda nu i kväll. Smarrigt för att vara en vanlig tisdagskväll..

Nu har jag även packat färdigt min resväska. Tidigt i morgon bitti bär det av. I morgon är det utbildning på Arlanda. På kvällen vidare färd mot Uppsala, för ett jobbmöte i dagarna två. Jag kommer inte hem förrän på lördag förmiddag. Vips blir det helg igen.



Härliga höstkväll.

Vilken underbar kväll. Helt vindstilla och en underbar höstluft.

Var skall en sådan kväll tillbringas?

- På golfbanan naturligtvis.

Mats jobbar kväll denna vecka så det var bara jag och Nenne som kunde spela. Spelet flöt på riktigt bra. Det är så kul när det går bra. Den klubban som stod i garaget hela sommaren för att jag inte kunde slå med, fungerar nu alldeles perfekt. Oftast iallafall. Det känns som att golfsäsongen kommer att avslutas ganska bra. Men inte vill jag att den skall ta slut riktigt ännu.

Nu sitter jag här hemma och njuter av en kopp te och ostmackor. Jag blev hungrig av att vara ute. Linda har kommit hem från Jönköping, men just nu är hon på stan och fikar. Det är med andra ord ganska ensamt här hemma.



Söndagslediga.

Söndagen börjar att närma sig kvällen och sitt slut. Känns dock som jag har hunnit med mycket nu idag.

Vi spelade golf med Nenne på förmiddagen. Det gick så bra idag. Så kul. Det blir en runda i morgon kväll igen. Det känns som vi måste passa på nu när hösten närmar sig med raska steg.

Lunch och fönstertvätt i vardagsrummet. Lite nyttojobb också.

Långpromenad i nästan två timmar. Mats jobbar kväll så jag blev ensam. Nu har jag precis käkat kvällsmat. Varma mackor med tomat, mozarella och basilika. Det slank ner ganska lätt..

Nu skall jag ägna mig åt lite ´´kontorsarbete´´. Fixa räkningar och beställa några kort.






Nya favoriter.



Jag har börjat att gilla mörk choklad. Denna med hallon smakar mums. Jag kan rekommendera den med blåbär också. Mums även där.



Ballerina Kladdkaka. Har ni inte testat den så gör det. Gottigott. Risken är bara att du äter allldeles för många.




Damgolf och provkörning.

Lördagen inleddes med en tidig golfrunda med Viktoria och Pernilla. Trevligt. Banan är kanonfin just nu. Jag längtar redan tills nästa gång jag ska spela. 50% i golfshopen idag. Då måste jag ju bara shoppa, eller?

Efter lunch åkte vi till Saab och provkörde nya 95. Snacka om drag i motorn. Så himla kul. Mats ville helst trampa gasen i botten. Det var första gången i mitt liv som jag körde en bil med automat. Jag letade hela tiden efter växelspaken, och kopplingen.

Nyss hemkommen från en joggingrunda med Mats. Vi sprang 18 hål på golfbanan. Mjukt i gräset, men så himla jobbigt för benen. Varje steg var en pina. Norra banan är avstängd p.g.a tävling så det var därför vi kunde jogga där.

Nu skall jag duscha och njuta av lördagskvällen.


ICA-Maxi.

Ja, det är ungefär vad som har hänt i kväll. Ett varv bland alla hyllorna för att lasta ner lite mat. Vi vill ju överleva helgen. Som om vi inte hade gjort det på den maten som redan finns i frysen. Ett litet lager är alltid bra att ha. Köpte mig lite rökt makrill som jag festade på till kvällsmat. Massor av nyttig omega3.

Här hemma är det lugnt. Plockade just fram symaskinen för att laga Mats golfshorts. Linda är i Jönköping och Mats skall snart till jobbet. Jag sitter här i mina nya skor, och skall på något sätt försöka att gå in dem. Jag skall resa bort några dagar i nästa vecka, och då vill jag vara fin i mina nya skor. Utan att få jätteont i fötterna.




Dagen startar hos frissan.

Kanske inte rikitgt, men nästan. Först blev det frukost. Inte så vanligt att Mats, och jag äter frukost tillsammans på vardagarna. I morse blev det iallafall så. Mats hade jobbat natt, så det var lagom att jag fixat frukost när han kom hem.

Efter detta blev det frisörbesök. Nu känns håret mycket bättre. Det blir till att sova med inpackning ibland framöver så håret får extra energi. Det blev ett besök i blomsteraffären också. Jag köpte nya krukor till köksfönstret. De gamla såg så fjuttiga ut till orkidéerna.

Efter lunch blev det golf. Mats tvekade först att följa med för han kände sig så förkyld. Istället blev det så att han hängde med, och spelade kanonbra. jag var också ganska nöjd med mitt spel idag. Trots att det saknades en enda liten fjuttig poäng för handicapsänkning.

Jag har även hunnit med en timmes kvällspromenad. Precis när jag steg utanför dörren började det naturligtvis att regna. Jag hade bestämt mig för promenad så jag trotsade regnet. Riktigt skönt ute.

Nu skall jag njuta av det sista av min lediga dag innan det är sovdax.





RSS 2.0