Höstpremiär på Feelgood.

Mina besök på Feelgood har varit lite för få den senaste tiden. Men nu idag blev det äntligen höstpremiär. Step stod på programmet. Lika kul som alltid. Säkert att det kommer kännas lite extra i någon liten muskel under morgondagen. Nu skall det bli fart på träningen.

Det blev lite kökstjänst när jag kom hem. Jag stekte köttbullar. Så i morgon blir det husmanskost till lunch. Köttbullar, potatis, sås och lingon. Det blir gott.

I morgon är jag ledig. Det skall bli så skönt. Det bästa är att dagen skall startas med ett besök hos frissan redan klockan nio. Jag säjer bara. Äntligen........


Orkidéer från IKEA.

I dag blev det ett besök på IKEA för inköp av två stycken orkidéer. De såldes för 49 kr/st. Jag behöver nog inte påpeka att jag inte var ensam om att köpa orkidéer. Helt otroligt bra pris. Nu blev det lite extra fint i köksfönstret.

I kväll har jag varit lite duktig och tvättat lite fönster. Nu har jag dock latat mig en stund. Mats skall snart till jobbet. Han skall jobba natt denna vecka. En ny erfarenhet. Själv tänker jag att sova gott i min säng.




Jobbardag.

Det har varit jobb hela helgen. Massor av folk och en hög ljudnivå. Folk bara shoppar och shoppar. Som kontrast till det hela så blev det en skogspromenad när jag kom hem. Tur att jag har fått ärva Jessicas gummistövlar.

Nu vill vi inte ha mera regn. Nu får det gärna torka upp så vi kan njuta av vår gröna natur.

Nu skall jag spana på nätet om det finns några fina höstsaker från HunkyDory. Jag kan väl iallafall få titta lite även om jag har ett shoppingförbud.




Kräftskiva på gatan.

I går kväll hade vi kräftskiva på vår gata. En tradition som startade förra året. Trevligt. Nu är jag som sagt var ingen älskare av kräftor. Jag fixade en paj med lax och spenat istället. Det var faktiskt flera än vi som hade valt ett annat alternativ en kräftor.

Precis när festen skulle börja så öppnade sig himlen. Som tur var så hade ett par förutseende grannar fixat ett stort partytält. Vi fick iallafall en trevlig kväll. Mycket frisk luft också.



Chipsfredag.

Det är vad som gäller just nu. Jag brukar inte äta så mycket chips, men just nu smakade det mycket gott. ICA:s Eco-chips. Frasiga och goda. Känns inte så feta som andra. Men nyttigt är det säkert inte.

Jag har just testat ett nytt vin. En liten låda som bara rymmer 1,5 liter. Det smakade mycket bra. Kan rekommenderas.



Satsade även på ett annat säkert kort.



Lugn. Ni behöver inte vara oroliga. Det blir bara ett smakprov av varje då jag jobbar hela helgen.

Jag har varit ledig idag. Mats och jag spelade golf på förmiddagen. Hem och käkade pastasallad till lunch. Gjorde mig lite vacker för att fotas hos Polisen. Jag behöver ett nytt pass. Helt plöstligt dök det upp en liten utlandsresa till mig. Efter detta tog vi en liten runda på stan. Trots shoppingförbudet så hade jag med mig en liten påse hem. Svärmor påpekade att jag hade shoppingförbud när vi mötte henne på stan.

Nu steker maken kött i köket. Det luktar så gott och jag börjar att bli hungrig.



Drömskor och Frissanlängtan.

Ett par skor står i skoaffären och väntar på mig. Eller boots kanske det kallas. De skall iallafall vara på fötterna. I dag såg jag helt plötsligt de skor som jag tänkt att jag skall köpa. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt skor när det finns en bild av dem i mitt huvud, redan innan köpet. Så nu ryker mina födelsedagspengar. Tack mamma och pappa för mina nya skor.

Jag längtar verkligen efter ett frisörbesök. Mitt hår är en katastrof, och har varit så hur länge som helst. På onsdag morgon är det iallafall dax. Jag skall försöka överleva till dess. Från början hade jag en tid bokad den sjätte. Så ringde frissan, och ville ändra till den första. Snacka om att jag blev glad för det. Tack för det, Jessica.




Promenad 12 km.

Det blev en promenad hem från jobbet idag. Riktigt skönt. Det blåste medvind hela vägen så jag nästan svävade hem. Jag hade tur för tio minuter efter att jag kommit hem igen, så öppnade sig himlen.

Jag fick skjuts av döttrarna till jobbet i morse. De drog som sagt var till Helsingborg idag. Det var meningen att de skulle ha kört till Helsingborg med ''lillebilen''. Men igår när jag kom hem, och fick se hur mycket packning de skulle ha med sig blev det ändring. Lillebilen hade blivet överlastad och ingen säker körning där inte. Det blev till att packa saaben istället.

Nu måste jag kolla busstider för morgondagens resa till jobbet. Om vädret tillåter kommer jag att promenera hem även i morgon.


Vanlig jobbartisdag.

En vanlig jobbartisdag är slut. En ganska lång sådan. Det har iallafall varit en rolig dag. Mycket kunder så dagen har gått i rasande fart.

Här sitter jag nu i soffan, och snackar lite med döttrarna. Jessica åker ner till Helsingborg i morgon igen. Linda är chaufför. Jessica har så mycket saker med sig så tåget var en omöjlighet. Är det någon som är förvånad?
Bra, då kan de skjutsa mig till jobbet på vägen. Skönt att jag slipper att ta bussen. Jag planerar för att promenera hem i morgon kväll. Om nu inte regnet öser ner.





Cholkladbrun.

Här sitter jag nu alldeles chokladbrun. Inte av solen precis. Utan en ansiktsmask. Det känns så skönt med en ansiktsmask. Jag riktigt känner hur ren, och fräsch jag blir. Det luktar så gott från chokladen. Jag fick den i födelsedagspresent från våra döttrar.

Nu ser Jessica och jag på Fångarna på Fortet. Lite nostalgi. Vi värmde upp med Rena Rama Rolf. Nostalgi även över det. Två TV-program på en kväll. Sensation för att vara mig. Egentligen skulle jag gått ut på en promenad. När Jessica och jag käkat kvällsmat hamnade jag i soffan istället. Lätt hänt.




Gårdagens födelsedagspresent från döttrarna.


Födelsedag.

I dag firar jag födelsedag. Hur många år det är behöver vi inte prata så mycket om. Det är iallafall tillräckligt.

Mats och jag gick en runda på golfbanan på förmiddagen. När vi kom hem bjöds vi på lunch. Jag hade önskat mig det av döttrarna. Det blev pastasås med lövbiff, pasta och sallad. Ananaspaj och glass till efterrätt. Tack så mycket mina kära döttrar. Det smakade mycket gott.

Mats jobbar kväll i kväll så han är inte hemma. P.g.a detta passade vi på att fira lite med släkten redan i fredags. Efter dagens kunch blev döttrarna sugna på en tur till IKEA. Längesedan jag var där. Handlade bara servetter och ljuslyktor. Naturligtvis gick vi även en liten runda på IKANO. Vips hade jag en påse med en kappa i. Precis en sådan som jag har önskat mig länge. Bra att det även var 20 % på den på MQ. Fynd, eller?

Nu skall jag upp och väcka Jessica så vi kan åka till Vidingsjö och springa. Det ryktas att även Linda skall med. Efter detta får vi hem och provsmaka våra nya te-smaker. Hösten närmar sig så vi blev sugna på att köpa lite gott te.


Plötsligt händer det.

Jessica och jag sitter på altanen och skrapar trisslotter. Drömmer naturligtvis om en storvinst. Nu stannade vinstsumman på 25 kronor. Bäst att tänka positivt. Alltid roligt att vinna något.

I dag har vi varit på Vesterby och spelat golf. Det var riktigt roligt nu när det var en vecka sedan sist. Vädret var ritigt bra även om det lyckades komma en skur på artonde hålet.

Nu väntar en slapparkväll med familjen. Vi har just börjat med ett glas rödvin, och lite chips. Senare så blir det pastasås, sallad och baugette. Glass till efterrätt. Det ser vi fram mot.




Var är min plånbok?

Det tänkte jag när jag öppnade min handväska. Jag hade parkerat bilen i centrum och tyckte det var lite tomt i min handväska. Panik naturligtvis när jag tror jag tappat den. Jag ringde till jobbet där de konstaterade att den låg kvar i mitt skåp där. Skönt.

Nästa problem. Jag skulle handla på ICA. Svårt utan pengar. Inte heller hade jag min shoppinglista med mig. Ringde hem och bad någon leverera ett kort till mig. Jag handlade lite på känsla. Jag kom ihåg en del som stod på shoppinglistan. Jag får bocka av den i morgon på jobbet. Är det något jag saknar går det att shoppa i morgon.

Jag skulle även köpa kycklingfilé. När jag tog en påse för att stoppa i vagnen gick den naturligtvis sönder. Alla filéerna skuttade runt över golvet i butiken.

Jag köpte hem en smörgåstårta till kvällsmat. Hemma tjatar de efter det ganska ofta. Maken undrade vad jag ville ha att dricka till smörgåstårtan.
- Rödvin, naturligtvis. På en torsdag. Jag tyckte jag var värd det efter stresshandlingen på ICA.

Nu är det kaffe och tvätt som gäller. Jobb i morgon igen och sedan helg. Yipee......






Kväll igen.

Oj då! Kväll igen.

Den kom så himla fort idag. Var tog den här dagen vägen. Jag kastade i mig en lunchlåda på jobbet, och vips var klockan sju. Vad hände?

Nu har jag just käkat lite mat i soffan. Vi sitter och ser på Allsång från Skansen på TV. Jag tycker inte det är någon hit. Det känns alldeles för ut-tjatat. Magnus Uggla ska vara med så det är han vi väntar på. Vi får hoppas att han kan liva upp det hela.




Pannkakor.

Jessica hade lagat mat när jag kom hem ikväll. Det blev pannkakor till hela familjen. Gott.

Linda stod för fikabrödet. Bullar från Ullared. Hon har varit på utflykt dit idag med ett par kompisar. Jag hade skickat med en shoppinglista på lite saker. Så det blev en kasse till mig också när hon kom hem. Jag blev också lite sugen på att dra till Ullared. Det var ett tag sedan sist, och det är en kul grej. Vi får se om det kan bli någon tid till det under hösten.
 
Det gick riktigt bra att jobba idag. Fast visst kände jag mig lite yr. Mycket folk direkt på förmiddagen så det var bara att kämpa på direkt.

Jag skulle vilja ge mig ut för att få lite frisk luft. Nu tror jag faktiskt inte att jag orkar detta. Det tog på krafterna att jobba en lång dag.

Sista dagen.

I dag är det min sista lediga dag innan det är dax att börja jobba igen efter semestern.

Semestern har varit helt perfekt. Så skönt att ha fått vara ledig, och bara ha det bra. Jag har inte funderat så mycket på jobbet. Det är så det skall vara.

I dag startade vi dagen med en golfrunda. En liten regnskur men annars fint. Jag hade tänkt avsluta semestern med en bra runda. Så blev inte fallet. Nu blir det att vila lite innan det blir en ny runda. Jobbet kallar som sagt var.

Mats och jag har varit ute, och gått en runda i skogen i över två timmar nu ikväll. Skönt. Det har blivit så mycket frisk luft, och motion under denna semester. Nu har vi just käkat lite mat och har nu hamnat framför TV:n. Det får bli en tidig kväll idag för jag känner på mig att det blir en långdag på jobbet i morgon.


Smått och gott.

Gårdagens middag inleddes med lite smått och gott. Jag fick lite sugen på det efter att vi varit på Riva och käkat. Mats grillade gott kött åt oss. Det smakade så himla bra.


Tropisk hetta.

Det känns det som nu idag.

På förmiddagen så var det ingen vind alls. Perfekt för golfspel. Vi har varit ute en runda på Norra idag. Alltid lika kul med golf. I morgon skall vi såklart ut igen.

I kväll blir det en lugn hemmakväll med lite god mat och dryck. Först en svalkande dusch.




Shopping på stan.

Linda och jag har varit en runda på stan nu i eftermiddag. Det blev inte så mycket shopping. Jag köpte ett svart skärp. Helt vanligt och enkelt som jag hade önskat mig. Linda och jag kollade i en massa klädaffärer, men det fanns inget som vi tyckte var snyggt. Vi tappade shoppinglusten. Kanske det kan komma in lite roligare kläder i butikerna lite senare i höst. Just nu kändes det som katastrof. Positivt att vi sparade våra pengar.

I kväll blir det vanliga fredagstacos med familjen. På altanen ser det ut att bli.






Riva.

Familjemiddag på restaurang Riva nu i kväll. Trevligt. Alltid roligt att få umgås med döttrarna.

Nu är vi så mätta och belåtna. Fast det är klart. Det var väl lite det som var meningen. Förrätt, varmrätt och efterrätt smakade kanon. Jag känner mig precis lagom mätt.

Vi var värda en god middag efter en golfrunda, trädgårdsarbete och en promenad i rask takt med avslutande jogging. Då kändes våra ben så extra tunga.

Nu kommer vi att sova gott innan en ny dag tar vid.




Sushi-kväll.

Jessica köpte med sig sushi hem till oss i kväll. Det smakade så himla gott. Det var ett tag sedan jag käkade sushi sist.

Bara två semesterdagar kvar. Jag är så nöjd med min semester. Allt har varit perfekt. Vi hade kanonväder under två och en halv vecka i Skåne. När vi kommit hem har vi hunnit göra allt vi vill även om det har regnat ett par gånger.

Mats och jag började dagen med en golfrunda. Det gick inget vidare. Det är bara att bita ihop, och tänka på det som ändå var postitvit under rundan. Pasta med baconsås när vi kom hem. Eftermiddagen har vi tillbringat i trädgården. Lite jobb återstår dock fortfarande. Vi får fixa det i morgon.

Nu väntar fotboll med svenska landslaget på TV. Ska bli spännande att se om Zlatan kan uträtta något extra.




Vesterby.

Det blev en tur Vesterby idag. Det är en fin golfbana. Vi borde egentligen åka dit lite oftare. Det kostar oss inget att spela där. Vädret blev fint. Särskilt nu ikväll. Vi kan kanske sitta ute och käka. Det känns som vi skall passa på att njuta av det fina vädret nu.

På eftermiddagen idag kom mamma, pappa och Frida på besök. Det blev fika med kaffe och bullar.

Mats och Jessica kom just hem från joggingrundan. Mycket folk som var ute och tränade enligt Jessica. Det är säkert många som känner att de behöver komma igång med sin träning efter semestern.







Snart skall mackorna in i ugnen.




Storshopping.

Och jag som har shoppingförbud.

Naturligtvis så har vår diskmaskin slutat att fungera som den ska. Nu efter att ha handdiskat hela helgen har vi tröttnat på det. Det gjorde egentligen inget att det gick sönder. Jag har aldrig gillat den sedan vi flyttade in i detta huset.

Nu står det en ny diskmaskin i köket. Av bara farten så slank det med en ny dammsugare också.


Bärplockning.

Denna aktivitet var det längesedan jag ägnade mig åt.

Grått och lite smådugg ute idag. Inget roligt väder. Mats och jag gick iallafall en långpromenad på förmiddagen. Skönt. Vid lunchen kom Mats med en idé om att vi skulle ge oss ut på bärplockning. Jessica, Mats och jag klädde oss i stora gummistövlar. Smörjde in oss med myggmedel. Sedan gav vi oss iväg. Vi såg inte till några myggor i skogen som tur var. Vi lyckades iallafall komma hem med nästan tre liter blåbär. Det hade varit kul att hitta några kantareller också men de lyste med sin frånvaro.

Efter mycket frisk luft så börjar vi bli hungriga. Det lockar att köpa pizza till kvällen.






Sommarens favorit.



God. Godare. Godast.

Lakrits och choklad smakar så bra tillsammans.

En gång för längesedan när jag gick på gymnasiet var jag på studiebesök på Cloetta. Då fick vi smaka lakritsplopp som precis lanserats. Efter detta har det inte synts till lakritsplopp på många år. Nu verkar det som den har fått ett nytt liv. Tur är det.


Hemmabana.

Vi hade inte planerat för någon golf idag. Naturligtvis så blev vi sugna på en runda. Det blev en tur på Norra efter lunchen. Skönt att komma ut. Roligt att jag hade fler poäng än min make.

På förmiddagen idag roade vi oss med en tur till Signalen. Detta för att fylla på kylskåpet. Det blev även ett besök på Systemet. Så nu skall vi överleva några dagar till.

Inga döttrar är hemma i kväll. Mats och jag har just käkat varma mackor på altanen. Gott. Nu lite TV. Sen lite sömn, och så en ny golfrunda. Södra gäller i morgon bitti. Tillsammans med Nenne. Det skall bli kul.







Hemma igen.

Nu är vi hemma i Linköping igen. Det känns som det har blivit lite höstligare ute sedan vi reste bort. Jag hoppas att vi fortfarande skall få njuta av några soliga dagar.

Vi kände oss som vi hade varit utomlands när vi körde hem idag. Ju mer norr ut vi körde. Ju kallare och regnigare blev det. Dock vände det sedan så det var sol, moln och cirka tjugo grader här hemma.

Tvättmaskinen är startad. Det var inte så mycket tvätt eftersom vi tvättat när vi varit borta. Mats har klippt gräset, och jag har rensat bort lite blommor som inte överlevt allt regn.

Nu väntar vi på att Jessica skall komma hem från jobbet. Lite kvällsmat tillsammans hoppas vi att det skall bli.






Sista kvällen.

I morgon bär det av hemåt igen. Vi har haft det så bra här nere. Döttrarna hade visst önskat att vi skulle stanna lite längre.

Skönt att vi har semester kvar när vi kommer hem. Det känns bra att veta att jag inte behöver jobba förrän den 16 augusti. Vi skall fortsätta att njuta när vi kommer. En och annan golfrunda. Lite god mat på detta.

Vi sover tills vi vaknar i morgon. Det brukar oftast inte vara så länge. Efter detta städning av lägenheten.





Helsingsborgs bästa pizza.



Den finns i Gula Kiosken. 

Dock ingen pizza för oss i kväll. Det blir en baugette och rosé på balkongen.






Barsebäck GK, en gång till.

Vi gillar verkligen Barsebäck. Det är så fint. Maken spelade drömgolf idag. Dock inte jag.

Jag lovar. Vi kommer tillbaka nästa år igen.




Bröllopsdag.

I dag firar vi vår bröllopsdag. Tänk att det är 24 år sedan som vi gifte oss i Slaka kyrka. Nästa år blir det silverbröllop. Det känns som jag måste vara väldigt gammal.

Vi har köpt oss lite gotrt italienskt vin att fira med.


Sill-lunch.

På förmiddagen blev det en tre-timmars-promenad. Det kändes lite i benen efteråt. Men det är väl så det skall vara. När vi kom hem smakade det fint med en sill-lunch på balkongen.


Teknikens under.



Semestern är räddad.

Bärbar mini-pc med mobilt bredband.

iPhone med Spotify.

Digitalkamera.


Hur klarade vi oss när vi inte hade allt detta?



Kvällsmys på balkongen.




Semestertvätt.

Bilen behöver tvättas även på semestern. Tur att det finns smarta biltvättar där vi bara köper poletter och tvättar. Maken skötte tvätten och jag låg i solen och njöt.

En runda på Vasatorp även idag. Vi spelade med en kille från Linköping. Dock ingen som vi kände sedan tidigare. Vi har blivit kända i receptionen på Vasatorp efter denna golf-semester.



Ytterligare ett T.

Thai-mat.

Vi köpte varsin låda med take-away-thaimat i går kväll. De smakade kanongott. Jag drabbades lite av Thailands-längtan.



RSS 2.0