Nygammal favorit.

En nygammal favorit återfinns nu på min skohylla. Jag behövde en sko som passar för längre distanser. Många som hag provat känns så breda. 

Dessa On-skor finns inte i någon butik här i stan så det blev nätet. Lyckades inte riktigt första gången så det blev en retur. Men nu passar de äntligen perfekt.Vårsol.

Vårpromenad. Äntligen vårsol. Så skönt.Ny dag.

Ännu en ny dag startar och med denna frukost. Frukosten är mitt favoritmål. Det smakar alltid så himla bra. Nu för tiden är det ofta stor variation på frukosten. När jag var yngre blev det oftast bara te och en ostmacka att doppa i tekoppen. Inte precis vad jag längtar efter nu.

Det verkar vara lite mindre blåst idag så nu ser jag fram mot en promenad på förmiddagen. Älskar löpning.

Vilken härlig löptur ikväll. Benen var så lätta och jag nästan svävade fram. Det var så kul. Älskar äggröra.

Älskar verkligen äggröra. I dag har jag lyxat till den med grädde, enligt Leif Mannerström. Toppar med riven ost. Jag brukar säga att jag missbrukar ost.

Ja, sådär lätt blev det en festmåltid en vanlig måndagskväll.Det ser så.....

......skönt ut ute. Men alla gånger jag varit ute idag har jag blivit besviken. Det blåser så kallt. Men, nu verkar det iallafall ha mojnat lite, eller är det bara en önskan? Hoppas iallafall då Nathalie och jag snart skall ut på en löptur.Våfflor.

Vincent bjöd på våfflor igår. Han tyckte jag skulle göra våfflor till morfar eftersom att han inte var med. Han tänker alltid på sin morfar.

Han är lite lik sin mormor. Han tycker inte om vispad grädde.Varvetmilen.

Vilken vind i går. Trots detta var inte motvinden på Mantorp så hemsk som jag trott. Och när det var medvind var det riktigt härligt.

Tre varv på samma bana gick väldigt lätt. Benen kändes så pigga och jag bara sprang på. Kände mig aldrig trött. 

Detta lopp ger mycket för psyket. Jag vet att jag kan. Det sägs att banan är 200 meter gör lång. Och då sprang jag ju milen under 45 minuter. Riktigt nice.Uppladdning.

Som vanligt innan ett lopp. Pizza. Inte så allvarligt i morgon men ändå. Viss spänning är det ändå alltid och jag vill gärna slå personligt rekord på milen.

Som sagt var. I morgon är det dags för Varvetmilen på Mantorp. Skall bli kul. Jag ser fram mot det.Simhallen.

Startade dagen med kurs i excel. Kul, men det gäller att öva så att jag inte glömmer bort det.

Efter lunch hämtade jag och Mats Vincent på förskolan. Direkt till simhallen efter det. Han älskar att bada. Vi badade i över två timmar. Banan, glass och festis till mellanmål slank lätt ned.Trötta ben.

Mina ben känns lite trötta efter många kilometer så idag blev det en promenad. Jag känner mig lite som att jag skolkar från löpningen.

Jag vill så gärna ha pigga ben till på lördag. Då gäller Varvetmilen på Mantorp och personligt rekord på milen. Hoppas att det inte blir så blåsigt som SMHI spår idag.Tisdagsfrukost.

Startar dagen med en god frukost. Det är mycket som står på prpgrammet idag. Kortare löprunda, besök på Trr, lunch, besök i Trädgårdsföreningen och så en föreläsning med Nocout.Vårfeeling...???

Fick en känsla av vår när maken och jag tog en promenad på Tinnerö. Den känslan hade jag iallafall när bilden togs.

Lite senare fick jag en känsla av aprilväder. Regn, snöblandat, hagel och blåst. Frusen och med genomsura fötter när vi kom hem.Många kilometer.

Det börjar bli en vana det här. Många kilometer varje helg. Denna helgen har det totalt blivit 53 kilometer. 

I går var det ett extra långt långpass med Nocout. 20 + 10 km. Vätskekontroll innan vi gav oss ut på de sista tio. Väldigt uppskattat bland klubbens medlemmar. Det här skall vi göra flera gånger.

Idag ett uppdelat långpass. Först 16,5 kilometer i 5,40tempo och så ytterligare 6 kilometer i 5,00tempo. Det känns som benen har fått vad de behöver i helgen.

Fredagsfest.

Maken jobbar i kväll. Jag festar på pizza och ett glas rött. Fick även en lite förrätt, crostini med ost och avocado.Intervaller.

Gav mig ut till löparbanorna på Ljunkan nu på eftermiddagen. Riktigt varmt ute. Det blev lite olika intervaller. Flåset känns ok men skulle vilja ha lite piggare ben.Löparskor.

Jag önskar mig en ny distanssko. För ett par år sedan hade jag ett par från On, som jag tyckte mycket om. Det finns ingen som säljer dessa skor i stan. Synd för jag skulle vilja prova. Det blir till att surfa runt lite på nätet. Jag tycker att det över huvud taget är väldigt dåligt utbud på löparskor hos sportbutikerna i vår stad.Vad händer....?

Vi tog en promenad till Maxi. Blev först förvånad över hur mycket bilar det var på parkeringen. Vad gör alla här? 

Det var då vi kom på det. Pensionärstisdag. 5 % rabatt till alla pensionärer. Jo, kan lova att vi sänkte medelåldern på kunderna. Det kändes som att jag var i Ullared när alla hängde på sina kundvagnar. Det gick knappt att ta sig fram i gångarna, där alla stod i grupper och pratade.

Puh.

Ut i friska luften igen. Underbart solsken.Bra löpning.

Många kilometer även denna helg, och benen känns riktigt bra.Toast Skagen.

Det blev räkor över från gårdagens förrätt så det blev en trerätters även i kväll. Bra söndagsmiddag, bra avslut på helgen.
Toast Skagen, Wallenbergare och så glass. Jag klagar inte.
Frukost.

En god frukost och så löpning. De flesta helgdagarna är ganska lika. Lite annorlunda denna helg då maken jobbar både lördag och söndag. Då blev det en lördagskväll med god middag och Melodifestivalen. Ny blomma.

En ny sorts blomma fick jag från Åsa i tisdags. Skall bli spännande att se hur blommorna ser ut. Lite pensionnärsvarning att sitta och vänta på att blommorna skall slå ut.

Åsa och jag fick en trevlig kväll. Mycket prat och skratt. Gott vin och en god paj. Även att jag gjort den själv så berömmer jag den.Kvällslöpning i regnet.

Riktigt skönt med en löptur nu ikväll. Regn men friskt. Jag fick ihop 10 km och det kändes bra i benen.

Förmiddagen spenderade jag på en föreläsning hos Trr. Givande om att sätta mål. Lunch och så lite jobb inför Linköping Triathlon på eftermiddagen. Inga problem att sysselsätta mig. Dagarna bara rinner iväg.Kärleksfilm...

.....när den är som bäst. Skall försöka stå ut med reklampauserna.Risottofest.

Maken jobbar i kväll och han gillar inte risotto. Så nu när jag är ensam gäller det att festa. Extrapris på färdig risotto från ICA, champinjoner och parmesan.

Det blev löpning på förmiddagen. Nästan 23 kilometer. Det regnade och vi var sådär sugna på att ge oss ut. Tur att vi gav oss ut. Det slutade regna nästan direkt. Mycket syre i luften och ganska lätta ben. När löprundan var klar var jag gull av energi.

Har sökt ett jobb som jag gärna skulle vilja ha, och tagit en kort promenad. I morgon tar vi oss an en ny vecka som börjar med en föreläsning på Trr. Spännande.Långpromenad.

Det blev en promenad på Tinnerö idag istället för löpning. Sparar benen idag så hoppas jag att de är sugna på löpning i morgon igen.

Det såg väldigt härligt ut ute, men trist att det blåste så kallt. Ville ju värma mig i solskenet.

Nu är det middagsförberedelser på gång. Resten av familjen är på hockey. Vincents första match. Skall bli spännande att höra vad han har att rapportera. Jag valde att stanna hemma och laga mat åt heka gänget. I kväll serveras det lax i ugnen, potatis och grönsaker.Solig tur.

Det blev 28 härliga kilometrar idag tillsammans med Nathalie. Lite fartökning mitt i passet också.

Tur att jag var på frukost med Cloetta i morse så det fanns lite belöning i kylen.RSS 2.0