Bara nio hål.

Golfrundan blev bara nio hål lång nu idag. Trist. Regnet började att ösa ner, och vi var mer än blöta. Trots att jag inte gillar regn när jag skall spela, så gick spelet ovanligt bra. Är det inte ganska typiskt?

Vi fick iallafall lite frisk luft. Jag bjöd ut min make på lunch på stan istället. Trevligt. Tog en tur till Mio Möbler efter lunchen. Där fick vi ingen inspiration att handla något för det var så rörigt p.g.a ombyggnad. Tog även en tur till en ny affär i Tannefors. Där fanns det en massa prylar som Jessica skulle gilla. Regnet öste fortfarande ner, så det var inte ens kul att vara ut i bilen.

Det fick bli ett gymbesök istället. Nu har jag just ätit lite nötter och bär. Fick lite energi av det. Köpte en jättepåse på Life. Det står på påsen att det skall ätas före träning, men det funkar säkert lika bra efter. Jag tänkte spara mig, och käka kvällsmat tillsammans med Mats. Han sover just nu eftersom han skall jobba i natt.

Kanske det kan bli en kvällspromenad i kväll. Jag skall iallafall packa lite först. Det är dax för ett två-dagars möte med jobbet. På Öland. Det skall bli kul för där har jag inte varit på tjugo år.


Söndagsfest.

I går blev det lite söndagsfest. Riktig trevlig avslutning på helgen.

Vi var på Ghingis. Jag och mina jobbarkompisar. Mycket gott, och prisvärt. Rent ut sagt: - Billigt.

Konny skall sluta hos oss så det blev lite avtackning för honom. Vi passade även på att gratta honom lite för sent. Efter restaurang-besök blev det en tur upp till mig. Trevligt.

Det blev till att sova en stund innan en ny vecka drar igång. Jobb idag, och ledig dag i morgon eftersom att jag har jobbat hela helgen. Det skall bli så skönt. Vi hoppas på bra väder under vår golfrunda.


Åttiotals-weekend.

Här på Ikano har det varit åttiotals-weekend. Hög musik i högtalarna hela lördagen. Alla åttiotals-låtar är så glada. Jag blir på gott humör, och vill gärna sjunga med. Det finns även en massa trevliga minnen till nästan alla åttiotals-låtar.

Rickard Herry snackade, och presenterade de som skulle spela. Några cover-band och Noice. I dag skall det vara Tommy Nilsson som sjunger.

Det var party-stämning hela dagen igår. Vi får se hur det blir idag.


Sista sommarkvällen?

Det kändes lite som att det var den sista sommarkvällen igår. Sista lördagen i augusti, och sommarvärme ute. Bäst att utnyttja den.

Mats stod för matlagningen. Jessica och jag räknade oss som gäster. Enligt Mats så var det restaurang-mat som vi bjöds på. Det smakade mycket gott. Efter middagen gav vi oss ut en stund på stan. Vi fastnade på torget. Det blev en drink, och samtal med trevliga människor.

Jag trodde ett tag att jag lyckats låsa in mig på toaletten. Sen förstod jag att dörren gick inåt. Inte utåt. Det gick mycket lättare att komma ut när jag insåg det. Toan var så liten så jag trodde inte att dörren fick plats inåt.



Lunch på stan.

Jessica, Mats och jag har käkat lunch på stan. Det var som vanligt mycket folk ute. Lön och fredag har säkert betydelse. Det blev ett besök på torget. Fish and chips med en god sås. Gott.

Jessica och jag har vandrat runt i butikerna. Det har faktiskt varit lite för varmt för shopping, men det hindrade oss inte. Jag köpte ett par toppar, ett skärp och lite piller i hälsokostbutiken. Attans vad bra jag kommer att må nu.

Mats är på spinning nu.Jag sprang en runda i morse, så jag kan hoppa över spinningen med gott samvete.  Jag skall förbereda lite kvällsmat. Det blir ugnsgrillade kycklingspett, greksallad, vitlökssås och baugette. Rödvinet har jag just smakat på.




Inredningspyssel.

Jag har fixat lite med gardiner, och andra inredningsdetaljer. Jag har kommit fram till att det finns för lite inredningsbutiker i den här stan. Det är kul att gå, och kika på inredning för att få lite inspiration. Det blev iallafall inköp av blomkrukor, blommor och lite ljus idag. Den mörka tiden kommer snart, och då är det dax att vara beredd.










Nya gardiner.

Linda har flyttat ut, så jag har börjat att fixa iordning lite i hennes gamla rum. Jag var inte sugen på att ha kvar de svarta gardinerna. De passade inte riktigt bra till det nya överkastet. Då fick jag en idé om att flytta gardinerna från sovrummet till ´´Linda-rummet´´. Det blev perfekt. Nu har jag fixat nya gardiner i sovrummet istället. Jag blev nöjd med resultatet.

Jag har också köpt en ny lampa till fönstret, och flyttat in en blomma. Nu fattas bara ljus i ljusstakarna så är fönstret komplett. Eftersom att jag har flyttat blomma, och kruka från sovrummet så behövs det nytt där. Tur att jag är ledig i morgon, och har tid för shopping.

Mats och jag har sprungit en runda runt ån ikväll. Skönt. Löpningen flyter på riktigft bra. Kul. Kvällsmat med hamburgare. Mats var så lycklig över att han hittat 150 grams hamburgare i frysdisken på ICA-Maxi idag. Kanon att han handlade så slapp jag det.

Nu skall jag se lkite på TV, och njuta över att jag har ledig dag i morgon. (Inte alls fundera över att jag då jobbar hela helgen istället.)


Dyr dag.

I dag har det blivit en dyr dag. Ett brev från Skatteverket med många tusenlappar i restskatt. Det visste vi visserligen om, men det är trist att se det i verkligheten. Det blir så när vi har sålt ett hus.

Toppen på detta. Ett tandläkarbesök. Jag visste att det också skulle kosta en hel del. Trodde kanske inte att det skulle bli så många tusenlappar. Men, men. Det är bara att bita ihop.

Senila familjen har varit hos Jessica. Vi fick bara med oss hälften av det vi skulle. Vi tog bilen för att få med oss allt, och så glömde vi hälften i källargången......??????? Vi hjälpte iallafall henne med att skruva upp ett par hyllor på väggen. Nu fattas det bara lite lampor, och ett matsalsbord för henne. Det blir så fint.

Linda är i Jönköping. Henne har vi inte hört så mycket av. Hon har säkert fullt upp i en ny stad.

Nu skall jag skriva en shoppinglista inför morgondagen. Sedan hoppas jag att maken hinner med ett besök på ICA-Maxi.


Joggingrunda.

Kvällens motion - en joggingrunda runt ån. När jag sprang runt ån trodde jag nästan att jag var med i ett lopp av något slag. Så mycket folk är det som går, och springer runt ån. Det gick förvånansvärt lätt att springa. Kul. Jag har insett att det inte är så länge kvar till Lidingö Tjejlopp så det är bäst att hänga i med träningen.


Födelsedag.

Jag fick så mycket grattishälsningar igår. Via Facebook, sms och mms. Jag kan nästan tro att det var något speciellt extra med min födelsedag detta år. Tack så mycket alla för alla gratulationer.

Jag jobbade först som vanligt. Jag gav mig själv i present att jag fick sluta redan halv fyra. Passade på att hoppa in på Sova, på hemvägen. Detta för att kolla på ett överkast till ´´tredje rummet´´. Det blir nog ett besök där även idag.

Inte så storslaget firande igår kväll. Jessica, Mats och jag firade min födelsedag. Först ett spinningpass. Ack så svettigt, men nyttigt. Efter det käkade vi lite gott, och drack ett glas vin hemma i köket. Jag tror att detta är första gången i mitt liv som jag inte har bakat något till fikat på min födelsedag. Vi festade istället på cheesecake som Jessica köpt på ett fik på stan. Hur goda som helst.


Lyckad helg.

Söndag kväll, och jag sitter och ser tillbaka på helgen. Det känns som en riktigt lyckad helg. Vi har hunnit massor med saker.

Dagen inleddes med tvättstugan. Trots att vi har tvättmaskin i lägenheten, så är det smidigt att tvätta lakan i tvättstugan. När tvätten var klar, tog Mats och jag en promenad runt ån. Riktigt skönt ute.

Lagade lunch, och det blev riktig husmanskost. Isterband och dillstuvad potatis. Och så lite grönsaker till detta. Kaffe och bulle, och så var magen mätt och glad igen.

På eftermiddagen var det golfrunda med tjejerna. En trevlig runda med Victoria och Pernilla. Spelat flöt på ganska bra. Roligt var det och vilket underbart väder. Det gick lite sakta så jag var inte hemma förrän strax före åtta. Varama mackor till kvällsmat. Mats jobbar natt.

Nu har jag fixat iordning lite i garderoberna. Jag påbörjade arbetet i morse. Linda har tidigare haft tre garderober till sitt förfogande. Mats och jag har fått dela på tre. Nu när även ´´lilla Linda´´ flyttat hemifrån så blir det flera garderober åt oss. Nu finns det gott om plats. T.o.m plats för att köpa nya saker. Hur bra kan det bli?

Nu skall jag ta hand om tvätten, och måla naglarna. I morgon väntar en ny arbetsdag på mig.


Lördag i augusti.

En vanlig lördag i augusti.

Jag, Mats, Victoria och Nenne har spelat golf. Trevligt. Starten var lite seg, och det tog ett antal hål innan det lossnade idag. När vi kom hem blev det ett besök på gymet. Skönt. Vi ligger inte på latsidan direkt när vi är lediga.

Mats lagade en god middag till mig. Franskt slottsvin till detta. Gott. Undra om jag kommer ihåg vad det hette, eller hur flaskan ser ut. Om jag skulle vilja köpa det igen. Vi tog en liten runda på stan på kvällen. Det var hur mycket folk som helst p.g.a stadsfestivalen. Vi lyssnade lite på September, och gick runt och kollade på folk. Avnjöt en glass från Bosses till efterrätt.



Restaurangbesök med döttrarna.

I går fick jag äran att hänga med döttrarna på restaurangbesök. De hade planerar för ett besök på Aioli. Jag tänkte att då kunde kanske jag också få hänga med. Mats jobbade kväll så det fanns ingen hemma att umgås med.

Det blev många skålar, och tallrikar med tapas. Det hela smakade mycket gott. Vi satt inne trots att det blev en väldigt fin kväll igår. När döttrarna gick till torget var det dags för mig att gå hem. Jag måste tänka lite på nästa arbetsdag.

Lite pyssel hemma innan jag sov gott. Skönt att veta att det är fredag när jag vaknar.

 


Duktigt shoppat.



Titta!

Så mycket bonus jag har fått för att jag shoppat så duktigt.


Medvind.

Jag blev så glad när jag skulle cykla hem idag, och det var medvind. Men säj den lycka som varar för evigt. Medvinden höll i sig. Dock började det att regna. Jag har som tur är inte så långt att cykla hem, men det räckte för att jag skulle känna mig som en dränkt katt. Det blev då en dusch, och hårinpackning. Skönt.

Matlagning till övriga familjen. Lite kaffe och muffins på detta. Det är så lätt att gå ut och shoppa godsaker när vi bor mitt i stan.


Ny dator.

Nu är jag på gång igen med min nya dator. Det känns himla bra. Nu skall jag börja att fixa iordning min nya dator.

Jobb som vanligt idag. Ett träningspass på Frisk efter detta. Kebab till kvällsmat, så nu känner jag mig ganska onyttig. Så det kan bli.


Första arbetsdagen.

Första arbetsdagen är nu avklarad. Det känns skönt. Mycket att göra, och dagen rusade iväg. Men det är ju så jag vill att det skall vara. Jag har lagat mat åt maken ikväll. Jag tyckte det var min tur idag. Nu lite fotboll på TV.

Sista semesterdagen.

Sista dagen på semestern går mot sitt slut. Det är ok att komma igång, och jobba i morgon igen. Fast visst hade jag gärna varit ledig en vecka till. Men, semestern har alltid ett slut.

Vi har spelat golf idag. För min del blev det inget lysande resultat. Nu kan det bara bli bättre. Nu får vi vila oss från golfen i en vecka. Det kanske det är det som är medicinen?

Vi har lagat köttfärssås till lunch, och nu sover Mats en stund. Han jobbar redan nu ikväll/natt. Jag skall ta hand om lite tvätt först. Efter detta skall jag cykla upp till mina föräldrar för att hämta til godsaker från skogen. Svamp och bär ryktades det om att det var.

Bäst att sova tidigt ikväll. Det gäller att vara pigg första dagen på jobbet.


Cykeltur.

Mats och jag har precis kommit hem från en cykeltkur. Skönt att vara hemma i stan igen, utbrast Mats när vi körde in cyklarna genom porten i vårat hus. Vi cyklade till Lambohov, och kollade på vår gamla lägenhet. Det såg helt ok ut, men vi vill inte tillbaka dit.

Naturligtvis så har vi även hunnit med en golfrunda. Vi skall laga oss lite god mat, och bara ha det bra här hemma ikväll. Jag verkar inte få till det här med de olika stycken i dag heller. Undra vad jag gör för fel?


Hcp-sänkning x 2.

Golf på Linköpings GK i dag. Banan var riktigt fin. Både Mats o jag spelade bra golf med hcp-sänkning. Jag har nu nått ner till 30. Mitt mål är att komma under 30 denna säsong. Inte så långt kvar. Mats satsar på att komma ner under 10 denna säsong. I morgon satsar vi på sänkning igen. Vi får se hur det går.

Linda och Erik har packat bilen full igen, och åkt till Jönköping. Mats och jag har hunnit med en liten runda på stan. En påse med ett par boots hängde med hem. Bara sådär..........

Nu har vi ätit och druckit gott. Mats kommer just med lite chips. Skall jag vara så onyttig. Svar: - Jaaaaaaaaaaaa....!!!!


Lunch på Statoil.

En lunch på Statoil är inte dumt alls. Korv med mos, Texasröra o morötter. Till det njöt jag av en flaska Loka. Jag skrev texten i olika stycken igår, men inte ser det så ut här på bloggen. Jag gör ett nytt försök idag.


Datorhaveri x 2.

Ja, det är vad som har hänt i denna vecka. Linda tappade sin dator i golvet. Hon skull köpa en ny som inte var så dyr, enligt plan. Hon kom hem med en Mac. Så det kan gå.

Min lilla söta mini-PC gav upp igår kväll. Visserligen var planen att jag skulle investera i en ny lite bättre, men det kom lite hastigt på. Jag har beställt en ny 17" från Dell. Jag ville ha lite större skärm för jag skall ändå inte bära runt på den. Så nu får jag uppdatera bloggen från Mats iPad. Därför kan jag inte få till rätt typsnitt. Det gillar jag inte.

Vi startade med golf idag. Spelet gick skit, och det gick så himla sakta. Vi gav upp efter elva hål. Min driver fungerar inte alls. Fattar inte varför. Så när vi kom tillbaka köpte jag mig en hink bollar. För självförtroendet ville jag slå, och då bara med drivern. I rena ilskan, och utan att fundera för mycket slog jag iväg 32 bollar. Tro det eller ej, men nästan alla var kanon. Hur kan det komma sig? Det var iallafall attans bra för mitt självförtroende.

Nyttig lunch från Hälsofreak när vi kom hem. Veckohandling på Maxi. Efter detta till gymet med Mats och Linda. I dag blev det "bara" 85 minuter på löpbandet. I måndags tillbringade jag ju 100 minuter på löpbandet. Nu har vi käkat räkmackor, och druckit vitt vin till. Jag brukar inte dricka vitt vin så ofta. Jag tyckte det smakade gott med vitt ikväll. Det skall väl vara vitt vin, och räkor? Vi somnar nog tidigt ikväll. I morgon väntar golf igen. Södra banan på Landeryd. Jag skall göra allt för att vara laddad inför morgondagen.

Löplabbet.

I dag har det blivit ett besök på Löplabbet. Maken ville ha nya joggingskor. Han är i shoppingtagen för tillfället. I dag slog han även till på en ny putter, efter golfrundan.

Mats köpte nya joggingskor, och jag gick runt och kollade på alla fina kläder. Det blev träningsbyxor, och tröja till mig. Mats hittade också ett par träningsbyxor. En tur till gymet i våra nya träningskläder. Det gick superlätt att springa på bandet. Var det de nya kläderna tro?







Tjusiga skor. Han matchade med en turkos tröja till på gymet. Omedvetet, sa han.

Nu är vi värda lite mat. Mats fixar kvällsmat för tredje kvällen i rad, påpekade han just. I dag blir det hamburgare med pommes, och ett glas rött. Vi har ju iallafall semester. Skall bli mysigt att sitta en stund på balkongen. Här kommer utsikten över vår innergård.






Regnig golfrunda.

I dag blev det en regnig golfrunda. Vi gillar inte att spela i regn. Vi tyckte det såg ut att ljusna på himlen. Men vi hade fel. Det regnade hela tiden, så det blev bara nio hål. Mats som hatar att spela i regn, spelade kanonbra golf. Resultat 20 poäng. Jag lyckades med att skrapa ihop 15 poäng vilket jag är nöjd med. Jag gillar inte heller regn, och streckade på två hål.

Nu så skall det bli ett besök i tvättstugan på eftermiddagen. Jessica skulle också dyka upp med lite tvätt. Melllan maskinerna skall vi försöka hinna med att käka lite tacos. Det får bli eftermiddagstacos idag.


Handicap-sänkning.

Äntligen blev det en handicap-sänkning. Jag har kämpat så för det hela denna vecka. Varit så nära så. I går på Vesterby hittade vi inte min boll på hål 18, så det sket sig.

I går kväll var vi på Bistro Charken. Laddade med en hamburgare, och rödvin. Vi bestämde oss att satsa på sänkning under dagens runda. Det lyckades. Södra på Landeryd fick ett besök av oss. Maken låg bra till efter nio hål, men sedan gick det utför. Det känns så kul, för jag var skapligt irriterad i går efter rundan. Jag som inte brukar bli irriterad.

Nu ikväll skall vi fira hos oss. Tillsammans med Nenne. Han står för vinet, och vi för maten. Kanhända att det kan bli en tur på stan efter middagen. I morgon väntar en ny runda. Såklart.


Nytt lådvin.

Nytt lådvin. Igen. Denna gången blev det Lindemans. Det har jag druckit förut så jag vet hur det smakar. Lite kul att det matchade med ljusstaken på köksbänken, när jag placerade lådan där. Det var liksom inte alls meningen.




Sushi-kväll.

I dag, torsdag har det varit en sushi-kväll på balkongen. Det är så himla gott med sushi. För att stilla sushi-begäret så behövs det sushi en gång per vecka. Så salt och gott på sommaren.




18 hål på Landeryd.

Hemma igen, och allt är sig likt. Vi har startat dagen med 18 hål på Landeryd. Första nio gick jättebra. De sista nio gick mindre bra.

Mats åkte en tur till Biva med bilen. Jag fick då lite städ-dille och fixade hemma här. Så nu luktar det såpa. Snart skall vi ge oss ut en tur på stan. Jag har ett par småsaker som skall inhandlas.


Jessica har flyttat ut.

Nu har Jessica flyttat ut. Hon bodde första natten i sin nya lägenhet nu i natt. Hon hade sovit gott. Det blev jättefint i nya lägenheten. Vi har hjälpt henne att fixa lite. Det är nu bara lite småsaker kvar att fixa iordning. Något ytterligare besök på Mio lär det bli.




Silverbröllop.

Vi uppvaktades med en bukett blommor från mina föräldrar när vi kom hem. Tack så mycket.




Stockholm.



Hemma igen efter tre trevliga dagar i Stockholm. Skönt att komma hem igen. Trots att vi bor mitt i stan här i Linköping, så är det som att komma ut på landet när vi har varit i Stockholm. Massor med turister i Stockholm. Ett tag trodde vi att vi var utomlands, för det var så många olika språk som talades. Jag råkade till och med beställa min frukost-omelett på engelska. Yr eller?

Vi har vandrat runt och sett mycket av stan. Pride-festivalen har också fått sig ett besök. Inget planerat, men då det var fritt inträde så var det kul att kolla läget. I Kungsträdgården mötte vi även ett par gamla grannar, som också firade silverbröllop samma dag som oss. Lite kul.

På bröllopsdagen käkade vi en himla god middag på Stockholm fisk. Tre-rätters med speciellt utvalda viner. Mycket gott. Lite SPA hann vi också med innan middagen, då det fanns SPA på hotellet. Häftigt att sola och bada på hotellets tak. Fin utsikt över stan.








RSS 2.0