Semesterförberedelser.

Det känns som om jag har förberett semestern under veckan som varit, trots att jag har haft semester.
 
Jag har tvättat, och fixat. Gett oss ett orange hem, enligt make. Han hoppas just nu att orange inte skall bli omodernt. Ägnat mig lite åt inredning. Så har det även kännts som jag bara har varvat ner.
 
I dag blev det en morgonpromenad, och ett besök hos Ronaldo. Hur bra är det att han öppnat en butik även vid Stora Torget. Han bakar underbart gott bröd.
 
I eftermiddag har vi varit på Landeryd. En runda på Södra tillsammans med Nenne, och Peter. Sista nio gick ganska bra. Helt nöjd får man väl aldrig bli, eller? Lite shopping blev det också. Mats köpte nya golfskor, och då slank det även med en kjol till mig. En grön. Läcker färg.
 
Nu i kväll skall vi bara slappa, och fira att vi båda har semester nästa vecka. En taco-paj står i ugnen. Det är bara en sallad som skall fixas. Ett nytt vin skall testas. Per Morberg. Låter intressant.
 
 
 

Äntligen sol.

Äntligen en dag med sol. Nu mår jag mycket bättre. Tänk vad solen piggar upp oss.
 
I dag har vi firat Linda. Hon fyller på lördag, men då är hon i Jönköping och jobbar. Först var det present-öppning här hemma. Paketen var för stora för att ta med ut till lunch-restaurangen. Hela familjen var på Storan, och käkade lunch. Mycket gott.
 
På eftermiddagen tog jag, och döttrarna en shoppingtur. Planen var bara Maxi, och Systemet. Det blev iallafall ett besök på Sportia, och ett på Säng-Jätten. Jessica skulle kolla på en ny säng. Jag ville ha nya påslakan. De hade precis likdana som de vi har, på erbjudande. Hade det funnits beige kvar, så hade jag köpt. Men nu var det bara blå, och det har jag redan. Jag tog en snabbtur till Hemtex för att kolla om de hade några billiga. De hade bara trista påslakan. Det får bli en tur till Sova också, en annan dag. Jag vill gärna ha påslakan från Lexington. Dock känns de lite onödigt dyra.
 
Lite rosé på balkongen, i solen har det blivit nu ikväll = skön semester. Mats jobbar sin sista natt nu i natt. Efter det har vi tre lediga veckor tillsammans. Det skall bli så skönt.
 
 
 

Badrummet klart.

Äntligen är allt klart i badrummet. Efter tre och en halv vecka. Det känns så skönt, och vi är så nöjda med resultatet. Trots allt så har det gått ganska bra att leva utan badrum. Vi har ju haft en lägenhet en trappa upp att duscha i. Vårt vardagsrum kändes genast mycket större, då vi fick bort tvättmaskinen, och tumlaren som stått där hela tiden.
 
Här kommer några bilder.
 
 
 
 
Härligt med ny god tvål, och handkräm. Kicks har slutat med dessa produkter. Som tur var så hittade jag en annan butik i stan som sålde dem. Jag har kikat efter lite inredningsgrejer nu i veckan. Då slog det mig att vi har nästan inga roliga inredningsbutiker i den här stan. Där det går att hitta det där lilla extra.
 
 

Långpromenad.

Jag gav mig ut på en härlig långpromenad i morse  När jag kom hem visade Runkeeper på 11km. Skön runda med musik i öronen. Gamla favoritlåtar så jag ville gärna sjunga med. Som tur var så gjorde jag inte det.
 
Fixade nyttig lunch till hela familjen. Kyckling, sallad och keso.
 
Jobb för Mats även i natt. En natts jobb kvar innan även han får semester. Det skall bli skönt att få vara lediga tillsammans. Jag satsar på ett besök på Frisk i kväll. Spinning med Marta väntar = kul.
 
 

Semester.

Det är skönt att ha semester. Även att jag önksar att vädret vore bättre, Som sagt var, jag saknar värmen.
 
Det blev iallafall en joggingrunda tillsammans med maken på förmiddagen. En liten runda på stan. Jag har ägnat mig lite åt heminredning idag. Nya gardiner i köket är på plats. Lite kul att få tid till sånt.
 
Tanken var att det skulle bli golftävling på em/kväll. Men banorna var stängda p.g.a allt regn så det blev inställt. Lite trist för jag hade ett fram mot tävlingen.
 
Det har blivit lite dåligt med bilder de sista dagarna. Det beror på att blogg-appen i min iPhone fungerar inte. Trist. Jag brukar ta en massa bilder med min telefon, för att använda på bloggen. Hoppas det blir ordning på appen till slut. Den är kanon när den fungerar. Jag verkar iallafall inte vara ensam om att ha problem. Om det nu an vara någon tröst,
 
 
 
 

Flyttkartonger.

Som sagt var, vi drog till IKEA för att köpa flyttkatonger.
 
- Bäst att vi tar en vagn, sa Jessica. Så vi har något att köra flyttkartongerna i.
 
Vi gick runt , och plockade till oss lite småsaker. Som det alltid blir på IKEA. Mot utscanningen för att betala. Då kom Jessica på. Just det flyttkartonger. De hade vi natuligtvis glömt att packa med oss. Så det kan gå.
 
Det blev lite shopping i regnet iallafall.
 
 

Inställt.

Jag ställde in morgonens promenad. Tio grader varmt, och regn känns inte som någon hit. Underbart väder på min första semesterdag. Nu kan det bara bli bättre.
 
Tur att jag och Jessica har planerat för aktiviteter som även passar i regn. Födelsedagsshopping, hämta hennes pass och köpa flera flyttkartonger.
 
Det blir lunch hemma hos oss, med Mats och Linda. Jag har förberett köttfärssås nu på morgonen. För vem sover på sin semester?
 
 
 

Balkong-grillning.

Regnet öser ner. Vad gör det. Det går så bra att grilla på balkongen. Där finns det tak.
 
Jag har grillat fläskkarré, och till detta färskpotatis, sallad, keso och lite bearnaise. Det smakade så gott. Måste säga det, trots att jag har lagat det själv. Ett glas rött till det. Jag har ju trots allt semester.
 
Mats skall jobba natt, så snart lämnar han hemmet. Jag har nog inga sömnproblem till kvällen. Jag har varit på Frisk, på ett spinning-pass. Riktigt kul, och riktigt bra musik. Passade även på att sola en stund i solariet. Jag orkar inte vänta på att det skall bli sol utomhus. Jag sov som en stock de 22 minuter jag tillbringade i solariet. Det var riktigt skönt, och välbehövligt efter den tidiga morgonen.
 
 
 
 

Jag skall ringa Carina........

I morse vaknade jag klockan fyra. Det lät som någon spelade Lars Kristerz i vårat kök. Runt i stan åkte det en raggarbil, och spelade musik på högsta volym. Snacka om att det ekade mellan husväggarna. Efter detta uppvaknande så kunde jag inte somna om. Jag blir nog trött i kväll.

Blogg-problem.

Min app i min mobil vill inte fungera. Det brukar gå så himla bra att blogga från den, men nu vill den inte alls. Hoppas att det är ett övergående problem.

I går kväll var det middagsbjudning med familjen. Vi firade Mats födelsedag, och alla verkade vara nöjda med maten. Tur det. Det blev en trevlig kväll.

28 år.

Midsommarafton 1984 förlovade vi oss i Skagen. Även 1984 inföll midsommaraftonen den 22/6. Det står så i våra ringar. Vi hade picnic på stranden i Skagen. Vi bodde på hotell i Lökken. Där var vi ute och käkade middag på kvällen. Jag minns att jag hade vita byxor och blåa pumps. De pumpsen hade nog passat in även i dagens mode. Dock finns de inte längre kvar.
 
Oj, vad tiden har gått fort.
 

En dag kvar.

En enda dag kvar att jobba. Sedan semester. Hur bra känns det? Det var längesedan som jag kände så här stort behov av semester. Jag skall bara njuta.


Grattis.

I dag firar vi maken dom fyller år. Det blev ett restaurangbeslök på Riva. Gott som alltid. Pasta för mig, och pizza för Mats.

Solen skiner men det är inte speciellt varmt ute. Jag saknar värmen.


Två dagar kvar.

Ynka två arbetsdagar kvar. Sedan semester. Det känns faktiskt lite konstigt, men ack så skönt det skall bli.

Ikväll blev det ett stop på Mio på hemvägen. Ny tvättkorg skulle inhandlas. Jag var så trött på den gamla, och tråkiga. Nytt badrum kräver ny tvättkorg. Det ser inte ut att vara så mycket jobb kvar i badrummet. Hoppas det nu är klart till helgen.

En kvällspromenad i rask takt tillsammans med maken. Nu lite fotboll på TV. Känns lite avslaget när det inte gäller något.


Lång dag.

Jobb från 7-20. Det kan inte vara hälsosamt. Bara att bita ihop, och köra på. Drack dagens första kaffe nyss. Det har liksom inte hunnits med.

Det är ju trots allt bara tre arbetsdagar kvar innan semestern.

Nu skall jag bara vattna blommorna, och stryka lite innan jag får krypa ner och sova. Det skall bli riktigt skönt.




Söndagsgolf.

Golf idag igen. Vi hade lika tur med vädret idag, som vi hade igår.

Det regnade under bilturen till Landeryd. När vi stod på första tee, så slutade det. Snacka om flyt.

Nu har vi hunnit med en joggingrunda. Kycklingspett till mat, och lite pyssel här hemma. Just nu sitter vi och funderar över en kvällspromenad. Det gäller att hålla igång.


Ny låda.

Ett nytt gott rose. Så tjusig låda.
Till detta serveras taco-paj.


Birdie.

Jag slog till och gjorde en birdie idag på golfbanan. Det kändes bra. Min man gjorde också en. Dock inte på samma hål.

I morse när vi vaknade så trodde vi inte det skulle bli någon golf. Det regnade. Vi flyttade fram starten en timme, och så fick vi en riktigt fin runda.




På G.

Nu börjar det att hända lite saker. Kul. Nästa vecka skall allt vara klart. Det ska bli så skönt.


Fest på gården.

En enkel och trevlig sommarfest, tillsammans med grannarna på gården.


Horse and Hound.

Ja, nu är det visst fest varje kväll. Horse and Hound gäller för kvällen. Trevligt umgänge med mina kära jobbarkompisar. God mat och proppmätta. Vad mer kan vi begära?


Frukost.

Lite trött varje morgon jag vaknar. En god frukost piggar upp.

Varje morgon jag vaknar tänker jag. En dag mindre kvar att bo på en byggarbetsplats.


Det går framåt.

Nu händer det lite saker i badrummet. Skönt att se att det går framåt. Golvet ser fint ut. Jag hade nästan glömt hur ser såg ut. Det blir spännande när väggarna också är på plats. Det tar säkert en vecka till innan det är klart. Jag vill inreda med nya saker.


Modell jätte.

Toast Skagen, modell jätte. Det serverades det på Mörners igår.
Jag har aldrig sett en så stor Toast Skagen tidigare. Den var som en halv kvällsmat. Fruktansvärt god också. Klart värd sina 99 kr. Kan verkligen rekommenderas.


Dålig golf.

Dagens golfrunda är inte värd att tala om. Helt kass.

Vi hade en trevlig kväll på Harrys igår. Det blev ganska sent, och inte så mycket sömn.

Nu har vi festat lite ikväll. Pizza och så en glass från Bosses. Lite kallt ute bara. Jag vill ha sommar.

Jessica och Adan har lånat vår bil till Helsingborg i helgen. Mats och jag har lånat Lindas Nissan Micra. Tack, Linda. Den går kanonbra.


Golf-tävling.

Golftävling med Harrys som sponsor.

Vi slog ut redan 8:39 så vi klarade oss bra, vädermässigt. Spelat var hyfsat. Puttarna gick riktigt bra. Det lär dock inte räcka till någon topp-placering. Det var roligt och vi spelade med ett trevligt par.

Nu skall vi hinna med en joggingrunda innan det är prisutdelning, och lite mat på Harrys.


Morgon-jogg.

Startade dagen med en joggingrunda. 6-7 km. Det gick riktigt bra. Kul.

Nyttig lunch. Efter det en tur till Landeryd. Golf på Norra. Det gick riktigt bra idag. Hoppas att det håller i dig till morgondagens tävling.

Nu har vi käkat hemmagjorda hamburgare tillsammans med Linda. Trevligt.


Ledig torsdag.

Ledig idag. Det har inneburit aktiviteter hela dagen.

Dagen startades med ett besök hos frissan. Nu är jag sommarljus i håret, och det känns så skönt. En liten runda på stan. Lunch med maken på Mörners. Trevligt. Det blev sallad till lunchen. Mycket gott.

Nagelvård hos Maria. Tack för fina naglar. Nu går de i blått.

En runda med bilen. Stop på Ah:s gardiner. Jag funderar på om jag vill ha orange gardiner i köket. Vidare till Ljusglimten, där jag beställde en ny lampa till badrummet. Spotlight. Det kommer att bli snyggt. Till slut ett varv på Maxi. Ytterligare en sallad till kvällsmat. Oj, vad jag känner mig nyttig.

Lite data-pyssel, och nu är det snart sovdax. Morgondagen bjuder också på en hel del aktiviteter. Ledig även få.


Sommar-läsning.

Jag satsar på läsning i sommar. Jag fick två nya pocketböcker i veckan. Då insåg att jag redan hade tre olästa som låg, och väntade på mig.

Som ni nog redan vet, blir det inte så mycket läsning under vinterhalvåret. Jag somnar direkt, och nästa kväll får jag börja från början igen, i boken. Jag kommer ju inte ihåg vad jag läste kvällen innan.


Garderobs-projekt?

Vi var en tur till K-Rauta nu på eftermiddagen. Attans stort varuhus med massa prylar, men vilka små smala parkeringar. Hur skall folket få in det sim de handlat i sina bilar?

Vi köpte en takdusch till badrummet. Jag blev lite sugen på att fixa till vår garderob i hallen. Så nu sitter jag här, mäter, planerar och räknar. Det skulle kunna bli riktigt bra. Jag tror att det får bli ett projekt till hösten. Nu skall jag njuta av sommaren först.


Vitaminer.

Laddar med lite c-vitaminer en tidig onsdagsmorgon. Det är ju även vår nationaldag idag.

För mig blir det golfbanan idag. Jag skall gå en runda med Victoria. Det ska bli kul. Jag är sugen på att spela. Sist så gick det ju ganska bra. Då blir jag mera spelsugen.


Tomt.

Rätt så tomt i badrummet. Nu kan det bara bli bättre och bättre för varje dag som går. Jag har städat bort en massa byggdamm i lägenheten, så nu känns det helt ok.

Det gick även bra att duscha i den lediga lägenheten en trappa upp.

Såklart längtar jag tills att jag får plocka in alla saker i det nya badrummet. Positivt att byggarna tyckte de hunnit mera än planerat på dessa två dagar.


Bygg-arbetsplats.

Så är det i vårat hem just nu. Badrummet skall rivas och det skall bli nytt. Det är bara att bita ihop för att det kommer att bli så snyggt när det är klart. Det kan visst ta två veckor. Förhoppningsvis inte mer. Hoppas att tiden går fort.




Globe Hotel.

Söndag kväll på Globe Hotel. En trevlig avslutning på dagen. Ett glas rött tillsammans med ett par trevliga kamrater.

Lyckades med sovmorgon i morse. Ganska ovanligt för min del. Vips var det lunch. Smörgåstårta hos Jessica och Adan för att fira Adans examen. Trevligt att möta hans släkt.

Men nu är det sovdax för att orka med morgondagen. Natti natti.


Urblåsta.

Det blev under dagens golfrunda. Inte var det speciellt varmt heller. Spelet rullade på så sakta, så efter elva hål fick vi nog. Vi gick av. Vi stannade och gick ett varv på korthålsbanan. Det var riktigt kul.

Hemmagjorda hamburgare à la Mats, bjöds det på till kvällen. Lika gott som vanligt. Nenne var på besök. Vi planerade lite för en golftripp under sommaren. Även Jessica och Malin kom förbi en stund för att dricka ett glas rose. Trevligt.


RSS 2.0