Slut på 2012.

2012 närmar sig sitt slut. Snart skall 2013 ta vid.

2012 har gått i en rasande fart. 2013 kommer säkert att gå lika fort.

Just nu funderar vi över om vi kommer att orka vara vakna till tolvslaget. De sista åren har vi jobbat så så mycket under julhelgen, så när nyåret kommer brukar vi slappna av. Det innebär att bi somnar ganska tidigt.

Nu har vi precis käkat en god middag tillsammans med Linda. Trevligt.



Nyårsmiddag.

Rårakor med löjrom.

Gös, kokt potatis, hollandaise/remoladsås och sallad.
Vitt vin.

Vit chokladmousse med hallon.
Kaffe.



Söndags-jobb.

Det blev jobb även idag, söndag. Sjukdomar som ramlar in.

Än har inte Mats och jag haft någon helledig dag tillsammans denna julen. Undra om det blir någon? Nyårsdagen om allt går som planerat.

Jag slutade strax efter fem idag. Hur mycket folk som helst i butiken hela dagen. Mats mötte mig, och vi handlade på Maxi. Lika mycket folk där. Har folk inget annat att göra än att shoppa på sin lediga tid?

Nu har vi iallafall käkat sallad, och ett glas vin. Skönt att få sätta sig till ro efter en lång dag. Men snart sovdax, och så jobb igen.


Lördags-jobb.

Det blev jobb idag. Det var liksom inte meningen. Sjukdom gjorde att jag fick rycka in. Tiden rann iväg, och vips hade en dag gått igen.

När jag kom hem väntade en god middag. Mats hade fixat. Knäckebröd och gubbröra. Gryta med lövbiff. Bra jobbat för det smakade kanon.

Jessica och Adan har åkt till Helsingborg för att fira nyår. Linda har åkt till Jönköping för att jobba. Just nu känns det lite tyst.

Vi sover nog gott ikväll för det har gått i ett den sista tiden.


Fredag.

Ok, vad fort det blev fredag denna vecka.

Massor att göra. Kul, men oj vad fort det går.

Nu har vi festat på thai-mat. Linda, Jessica, jag och Adan. Mats blev tvungen att jobba så han missade hela kalaset. Synd för honom.

Nu ser vi på TV. Darin. Helt OK. Lite rödvin till detta. Mums.


Middagen klar.

Middagen serverad idag också, när jag kom hem från jobbet. Jessica och Adan stod i köket. Pastasås höll på att tillagas. Nu är jag proppmätt, och sitter i soffan och jäser.

Det var en hektisk dag på jobbet även idag. Jag fattar inte hur folk orkar att shoppa i den här trängseln, och hysterin. Jag jobbar mycket hellre. Jag är inte sugen på rean, utan ser fram mot vårkläderma. Snart kommer vi på in på det nya året, och ytterligare ett steg närmare våren. Jag längtar.


En spark!

En spark. Det färdmedlet, hade varit det bästa att ta sig till jobbet med i morse. Det var riktigt isigt på många ställen. Det var bara att köra sakta så gick det jättebra.

Nu väntar ytterligare en lång dag med fullt ös. Det är iallafall vad jag tror, eller rättare sagt vet, av erfarenhet.
 
 
 
 

Vilken dag!

Snacka om att gå i ett.

Dagen bara rann iväg. Jag satt inte en stund på hela dagen, och det enda jag hann få i mig var två koppar kaffe. Trots allt så var det riktigt kul.

När jag kom hem var det döttrarna, och Adan som stod i köket. Hemmagjorda hamburgare smakade kanon.


Juldagen.

Vi hade en mysig julafton igår. God middag, och alla blev proppmätta. Det gick inte åt mycket tårta till kaffet. Ingen orkade.

Enligt traditionen så var det julklappsutdelning, och gröt hos oss på kvällen. Vi hann även med lite sällskapsspel innan det var sovdax.

I dag var det träning på gymet som startade dagen. Adan ledde cirkelträningen. Våra muskler kommer att ömma i morgon.

Till kväll så blir det ett glas vitt, och en räkmacka. Det skall smaka gott. Julmat har vi ätit färdigt för i år.


God jul.

Här sitter vi och myser. Dricker glögg, äter pepparkakor och pepparkaks-cupcakes.

Jessica och Adan har kommit med tåget. Bara fem minuter sena. Mats kommer snart från jobbet. Klockan två blir det julbord hos mina föräldrar.

Till Er alla från oss alla, En riktigt god jul.


Dan före dan.

Vi startade dagen med en cykeltur till Maxi. Vi skulle bara köpa några saker. Vi hade inte tänkt på att dessa några saker vägde ganska mycket. Helt genomsvett när vi kom hem.

Det blev en joggingrunda idag också. 5 km. Kändes trots allt ganska ok i benen.

På eftermiddagen hann vi även med att gratta Inge. Lite gott fika blev det där.

Nu ikväll har vi enligt traditionen smakat den första julmaten. Det smakade bra.


Fjärde advent.

Nu är det fjärde ljuset tänt. Lite mysigt. Äter frukost, och de andra sover.

Linda och Erik var här och käkade middag igår. Trevligt. Fläskfilé som maken stekt. Gott. Till detta ICAs färdiga potatisgratäng. Jag tycker de som vi köper i vakumpåse smakar mycket bättre än de vi lagar själva.


Jul-förberedelser.

Lite förberedelser inför julen. På programmet idag stod, Janssons och lite städning.

Nu är det fixat, och även en löprunda är avklarad. Jag har inte varit ute, och sprungit på länge. Lika bra att passa på när jag ändå är ute. Det blev 10 km. Jag lovar att det kommer att kännas i benen i morgon.

Ny skall det fixad lunch, och så en tur på stan.


Cigarr från Kuba.

En present till maken från Erik. Han har även hunnit med ett besök på Kuba under sin vistelse i Montreal.

Cigarren är märkt med Nilsson. Häftigt.


Thai-mat.

Så gott, så gott.

Det känns så bra att ladda upp med thai-mat så här innan julmaten. Vi har hittat ett bra ställe att hämta mat på. Får se om vi skall passa på att bjuda döttrarna, nu när de kommer hem över julen.

Linda har hämtat hem Erik. Med Saaben som nu är så smutsig, att maken mår dåligt. Jessica och Adan dyker upp på julaftonens förmiddag. Det skall bli så kul att få umgås lite med dem.

Nu tar jag helgledigt från jobbet, och jobbar igen på annandagen. Det skall bli så skönt att få ledigt i några dagar.


ICA-Maxi.

Besök på Maxi. Det var dags att storhandla inför julen. Med Nissan Micra där bagagen redan var full.

För ovanlighetens skull åkte jag bil till jobbet idag. Linda dök upp på jobbet vid tiotiden. Hon vill byta till sig Saaben, för vidare färd mot Stockholm. Shopping med Jessica väntade, och i morgon hämtar hon hem sin kära Erik. Han har varit i Montreal, och studerat hela terminen.

Det gick bra att shoppa på Maxi. Inte det minsta kaos. Det var bara tomt på köttfärs i disken. Får höra med maken om inte leveranserna har funkat som de ska. Jag fick lasta allt i baksätet på Micran, men det funkade bra även det.

Nu låtsas jag att det är fredag. D.v.s jag köpte med en sallad från salladsbaren på Maxi. Nu har den just hamnat i min mage, tillsammans med ett glas rött.

Tror att jag skall avsluta med en kopp kaffe. Det var en himla bra julklapp vi fick förra året. Hur klarade jag mig innan jag hade den? Jag bara undrar.....?????


Barnbidrag.

Inget för min del, då döttrarna vuxit ifrån det sedan många år.

Men eftersom att jag jobbar i butik, så vet jag att det kommer att ha viss betydelse för dagens handel. Frågan är bara om de skall köpa julklappar, eller mat för pengarna.

I morgon är det stora lönedagen. Då kommer det säkert många glada shoppare.


Lätt som en plätt.....

....är det att fixa en omelett. I kväll piffade jag upp den med korv. Undra vad korvälskaren säger när jag har nallar av hans korvar?

Det passade bra med en lättlagad kvällsmat, för jag var inte hemma förrän halv åtta.

Maken har jag knappt sett på hela veckan. Han jobbar natt, så när jag kommer hem har han åkt till jobbet. Vi hann iallafall ses till frukosten i morse. Trevligt.

Nu skall jag ta tag i kvällens sysslor. Jag lyssnar på ljudbok under tiden. Det är riktigt bra med ljudböcker.


Snart jul.

Vi kommer allt närmare jul. Det går så fort.

I dag har det varit en hel del shopping-glada människor i butiken. Det är roligt med mycket folk. Jag hann ut en stund på lunchen, och det blev ett julklappsinköp även idag. Tror att det var det sista......?

Det blev en liten kvällsmat nu ikväll. Omelett. Uppiffad med spenat. Det blir man stark av, har jag hört.

Nu skall jag bara slappa, och lyssna på en ljudbok på Storytel.


Trasiga byxor.

Stressade iväg till jobbet som vanligt i morse. Efter ett par tramptag på cykeln kändes det så konstigt i benet. Vips så hade hela byxbenet slitits mitt itu. Upp igen för att byta byxor. Mina andra svarta jeans var fulla med några konstiga vita fläckar. Då fick det bli blåa jeans idag, trots att företaget vill att jag skall ha svarta. Tyvärr hade jag inga.

En tur till Flash för att köpa ett par nya. Det blev likadana som de gamla, för de trivs jag så bra i. Sköna byxor är viktigt för att göra ett bra jobb under dagen. Annika berättade hennes missöde. Hon hade lyckats att låsa fast sin blus i dragkedjan på väskan, när hon kom till jobbet. Det gick ju inte att ha väskan där hela dagen. Vi fick oss ett gott skratt tillsammans.

Styrelsemöte nu ikväll. Vi bjöds på en jultallrik. Precis lagom stor. Min första julmat för i år.



Bullbak.

I dag har jag bakat lite bullar. Jag blev sugen på att vara lite aktiv nu ikväll. Så nu ligger det en massa bullar på bänken, och i ugnen står det grahamsbullar på gräddning.


Praliner = mums.


Vad hände......

...med det härliga vintervädret.

Ingen vidare vinterstämning idag inte. Det är bara att trotsa vädret, klä på sig och ge sig ut. En långpromenad tillsammans med maken hanns med innan det körde ihop sig på hans jobb. Då blev det en tur dit för hans del.

Jag har lagat en viltgryta med hjälp av recept, och egen inspiration. Jag tror att jag har lyckats för det luktar riktigt gott.

Lite julklapps-shopping tillsammans med min mamma på eftermiddagen. Jag måste erkänna att det blev lite shopping till mig också. En svart kjol.

Nu är alla klapparna inslagna, och jag njuter av ett glas rött. Tror nästan att jag har handlat färdigt.......hmm.......vi får se. I bland blir det något extra trots att jag tror jag handlat klart. Det är det sim är tjusningen med shopping, eller?


Det goda vinet.

Såklart att bilden på vinet skulle med. Kan rekommenderas.


Kallt.

Jag tycker det är mysigt när det är kallt, och det knarrar under skorna när man går. Det var bara att bylsa på sig i morse, och dra iväg mot jobbet.

Mats mötte mig, och så var det shopping på Maxi. Det var inte så mycket folk där, trots att det snart är jul.

Som vanligt en fredag. Sallad från Maxi, och så lite rött vin. Jag beställde ett vin som vi drack på Riva. Mycket, mycket gott.


Tomten på besök.

Tomten tittade förbi nu ikväll. Tur att maken är borta när tomten kommer ner genom skorstenen.

Det måste vara tomten, eftersom jag önskade mig precis detta.

Nej, Tomten finns inte.

Jag hittade precis vad jag ville ha till ett riktigt bra pris. Jag blev liksom tvungen att shoppa.


Fika-tajm.

Nya given. Cup-cakes. Kapslarna till min kaffemaskin är snart slut. Hoppas på att fler är på ingång.


Matkällaren.

Nytt ställe här i stan, Matkällaren. Lunchrestaurang och en liten saluhall.

I dag tänkte vi att vi skulle testa lunchen där. Dagens lunch var torsk. Det smakade bra, men ingen större smakupplevelse. Små portioner, men snyggt upplagt.

Eftermiddagen tillbringades utomhus. Promenad. Eftersom Mats jobbar natt denna vecka så fick vi eftermiddagen tillsammans. Trevligt. Jag har även hunnit med att baka lite cupcakes nu i kväll. (Och smakat dem också.)


Vinterkväll.

En rätt lugn dag på jobbet idag, men trots allt alltid händelserik.

Mats hemlagade köttfärssås smakade gott i matlådan.

Nu ikväll så har jag varit ute på en promenad. Det behövdes verkligen. Det är skönt att få röda kinder av kylan.

Nu skall jag ta en kopp kaffe. Njuta över att jag är ledig i morgon, och tänka på att jag har nagelvård som väntar.

P.S Äntligen är blogg-appen igång igen.


Bishop Arms.

Eftersom det inte blev någon "köpe-mat" igår, söndag, så tänkte vi att vi kunde få det idag.

Först var tanken en hämtpizza. Då fick jag en ide. Bishop Arms. Jag hade ett presentkort som vi kunde använda där. Jag festade på en ceasarsallad, och Mats en hamburgare. Mumma. Ett glas rött till mig, och en öl till Mats.

Lite mysigt att gå ut en måndag, när inget var planerat. Bishop är ett trevligt ställe. Där var det fullt med folk trots att det bara är en vanlig dag.


Jag trampar på......

Jag trampar på i snön till jobbet, varje dag. I dag började det att snöa igen när jag var på väg. Det tar såklart lite längre tid att cykla nu, men det går över förväntan. Jag får ju frisk luft.
 
Nu har blogg-appen i min mobil börjat att spöka igen, så nu är det datorn som gäller. Då blir det lite sämre med bildinläggen. Jag jobbar vidare på att få till det med appen. Förra gången det var strul så löste det sig till slut.
 
 
 
 

Jul-pyssel.

Först var det jobb med mycket folk. När jag kom hem vid halv sju, hann jag säga några ord till min make. Han skulle iväg och jobba inatt. 
 
I kväll har jag roat mig med lite julpyssel. Skrivit lite julkort, och fixat ett julpaket till USA. Det blev inte så många julkort som det blev förr i tiden. Jag tycker fortfarande att det är kul med julkort. Trots att det idag finns både sms och mail. 
 
 

Jobb-lördag.

En jobb-lördag, med en hel del folk i butiken. Det är alltid kul att jobba tillsammans med mina underbara kollegor. Dagen rullade på, och vips så var det kväll igen.
 
Som vanligt när jag jobbat en lördag var det bara att komma hem, och sätta sig vid ett dukat bort. Kött, potatis, pepparsås och sallad. Det smakade gott. Ett nytt rödvin till detta. Även det smakade bra.
 
 
 

Träningsvärk.

I fredags kväll slog den till. Träningsvärken, efter steppen. Mina vader ömmade, även mina axlar, och mina armar.Under lördagens jobb så var det segt att böja sig ner. Fast det känns mycket bra att steppen gjorde nytta. Hoppas att det blir ett sånt pass snart igen. Så kul.
 
 

Fredag.

Fredagskänslor. De är alltid bra, trots att det vankas jobb hela helgen. Det är kul att jobba helger nu till jul. Alla kunder brukar vara glada, och shoppingsugna.

Vanlig fredag idag. Shopping på Maxi. Det gick bra trots snöiga cykelbanor. Sallad och så en flaska Chablis till kvällsmat. Jag har också varit på London Café och köpt cupcakes. Mums.

Nu återstår bara TV-kväll, och tidig sänggång.


Step-pass.

Riktigt kul med ett step-pass i kväll. Precis som på gamla goda tiden. Det är så kul. Det finns inte så många sådana pass nu. Alla tyckte det var kanonkul.

Nu skall vi tjata på Frisk att step kan bli ett ordinarie pass.

Säkert några nya muskler som har använts ikväll. Nu blir det träningsvärk i morgon. Härligt.


Snö, snö och mera snö.

Snön vräker ner, och ingenstans i innerstan är det plogat.

Jag var en sväng på stan. Där var det lugnt och skönt p.g.a vädret. Nu har jag packat in ett gäng julklappar.

Jag har varit ute i två timmar. Promenerade ut för att möta Mats på jobbet. Riktigt härligt att vara ute i snön. Vi köpte med oss Thai-mat hem. Gott. Smakade så bra med lite het mat efter att ha varit ute i kylan.


Mysigt.

Sitter i köket, och äter en tidig lättlunch. Det är mysigt att se ut på snön som faller.

Jag har stekt en massa köttbullar, lagat lasagne och bakat julbröd. Nu känner jag mig rätt nöjd med mig själv.

Snart skall jag ge mig ut en tur på stan för att handla lite julklappar.


Mysigt med ljus.

Har tänt lite levande ljus p.g.a mysfaktorn. Lite värme ger de också även, att det inte behövs i vår lägenhet.

Ganska kyligt ute i morse. -12 grader. Men så mycket skönare med kyla än regn. Det tar bara lite extra tid att klä på sig alla kläder.


Bra avslut.

Slutet på helgen är nära. Vi sitter här och kollar på Sporten på TV.

Vi har varit på gymet. Rodd, styrka och 60 minuter spinning. Till kvällsmat blev det hämtmat från Ming. Kyckling på thailändskt vis, stod på menyn i kväll. Smarrigt och riktigt hot. Cupcake och kaffe, och så är middagen fulländad. Mätta och belåtna lutar vi oss tillbaka i soffan.


Mera julpynt.

En liten tomte flyttar in.


Lussekatter.

I dag har här bakats lussekatter. Som vanligt är det svårt att få dem snygga, och lika stora. Fast det är klart. Jag övar ju oftast bara en gång om året.

Nu luktar jag också som en lussekatt. Så efter lunchen skall jag ut och vädras. Promenad står på programmet. Först ska det serveras fisksoppa till lunch. Passar fint i kylan.


Julpynt.

När advent är nära så är det dax gör lite julpynt.


Var är mina glasögon?

Jag började dagen med att stirra runt efter mina läsglasögon. Visste precis när jag haft dem, och var jag trodde jag lagt dem. Med de fanns bara inte. Till slut drog jag ut en kökslåda, och vips där var de.

Lyckades med att tappa bort en vante på stan också. Visste var den försvann, gick och letade. Men inte fanns den. Tur att det bara var ett par fingervantar för 15 kronor från Lindex.

Iallafall har det blivit en kanonhärlig promenad i kylan idag. Två timmar gav fin färg på kinderna.


RSS 2.0