Grattis Linda.

I dag fyller vår yngsta dotter, Linda 20 år. Hualigen vad fort tiden har gått. Jag tycker inte det var längesedan som jag var gravid, och alla grannarna undrade om jag inte skulle föda snart.

Vi har firat med en god frukost. Jag var ute, och köpte bröd från bageriet. Kokade ägg, och gjorde fruktsallad. Färskpressad juice bjöds det också på. Det kändes som födelsedagsbarnet var nöjd med frukosten.

I kväll skall vi fira både Mats och Linda. Vi skall till Riva, och käka middag. Det blir både gott och trevligt.


Premiärdopp.

Sommarens premiärdopp är nu avklarat. Jessica och jag var i Berg. Det var sol och bad. Mycket skönt för det fläktade hela tiden. Lite båtar att kolla på så det blev inte långtråkigt. Vi köpte med oss jordgubbar från torget som vi festade på till lunch. Gott och nyttigt.

På kvällen var det dax för födelsedagskalas tillsammans med släkten. Linda och Mats skulle firas. Det bjöds på kallskuret kött, kycklingspett, sallad och färskpotatis.


Golf med Annika.

En trevlig golfrunda tillsammans med Annika idag. Underbart soligt sommarväder. Jag älskar sommar. Vi har naturligtvis blivit lite solbrända. Spelet gick faktiskt riktigt bra. Det är så mycket bättre att spela golf i fint väder.

När jag kom hem blev det en lunch. En enkel omelett med mozarella. En liten runda på stan. Jag hade lite saker att fixa åt Jessica. Hon fick jobba och tjäna lite pengar istället.

Nu har vi festat på sushi. Gott med lite salt mat efter en varm dag. Nu är det allsång med Måns. Undra hur han fixar det här?






Semester.

Första dagen på två veckors semester. Solen skiner. Hur bra kan det bli? Jag är ledig i två hela veckor. Efter detta blir det två veckors jobb, och sedan ytterligare tre veckor ledigt. Så skönt.

Dagen startades med en 5 km lång morgonpromenad. Lite bakning på förmiddagen. Linda och jag hann en tur till gymet före lunchen. lunchen bestod av hemmagjord räksallad. En tur på stan på eftermiddagen. Det fanns inte så mycket roligt att köpa på stan, trots att det är mycket rea. Jag hittade ett linne på Filippa K. Alltid något.


Barnsäkert.

Det var barnsäkert att ta sig in i flaskan med ´´Ta bort. Jag, Jessica och Linda kämpade. Men icke sa Nicke. Naturligtvis lyckades Mats att öppna den på första försöket. Tänkte inte ens ta på mig en ren tröja före maten för jag förstod hurt det skulle bli. Nu har jag en fläck mitt på fickan på min Hood-tröja. Så det kan bli?

Vi har just käkat tacos så vi är mätta, och belåtna.  Nu sitter vi här med var sin dator. Vilket liv vi lever idag.


Väder-timing.

I dag har vi haft en himla tu med vädret. Vi gav oss ut på en golfrunda halv tio. Vi hade perfekt golfväder hela rundan. När vi skulle gå till bilen så började det att regna.

I dag blev det sill och potatis till lunch. Vi hann inte med det igår. Långpromenad stod på programmet efter lunchen. Vi hann precis hem innan det började att regna igen.

Nu får vi snart se vad kvällen ha att erbjuda. Det blir nog en lugn midsommardag i stan.


Glad midsommar.

Glad midsommar, till er alla. Jag är helt nöjd med mitt midsommarfirande, trots att jag inte sett en endaste liten midsommarstång.

Traditionsenligt en golfrunda på förmiddagen. Det gick helt ok. Mest nöjd är jag med mitt inspel på hål 13. Så himla bra det blev. Det stärkte mitt självförtroende, då hål 13 är ett ´´hat-hål´´. Dvs jag brukar tycka att det är så fruktansvärt svårt att få till det.


Ledighet.

Så himla underbart. Nu är jag ledig i två veckor. Jag kallar det att vara ledig, eftersom att Mats jobbar. Semester har jag när vi skall vara lediga tillsammans. Förstår ni skillnaden?

Jag känner att det är så välbehövligt med lite ledighet. Göra roliga saker, och bara ha det bra. Jag blir så glad när jag tänker på det. Nu skall jag bara njuta.


Orange detaljer.

Jag har satsat på orange detaljer i vardagsrummet. Jag är dock spekulant på ytterligare en orange skål från Jelly Bean. Jag har sett en som jag vill ha på Önska-butiken. Vi får se om den kan få följa med hem till oss någon dag.






Ny favorit.

Ny favorit. Kanske det. Jag investerade i en ny låda med rödvin igår. Rött från Toscana. Det smakade mycket bra. Jag gillar vin som smakar mycket, så detta var perfekt.

Har hunnit med ett race på Maxi nu ikväll. Det var helt ok. Jag kom dit vid halv sex, och då verkade det som att den värsta ruschen var över. Allt som jag skulle köpa fanns kvar, d.v.s jag är nöjd. Kvällsmat och ett glas vin. Midsommarhelgen börjar bra.




Matlådor.

Döttrarna önskar att det skall finnas matlådor i frysen, nu när de skall börja sommarjobba. Naturligtvis är då mamman snäll, och uppfyller deras önskan. Nu finns det ris med kycklinggryta, och pastagratäng i ett antal lådor. Paj står också på önsklistan. Det skall handlas ingredienser till detta under morgondagen. Inte bara detta som skall handlas i morgon. Lite annat smått, och gott inför helgen. Sill är ett måste till midsommar.

Jag har tänkt att ta mig till Maxi i morgon efter jobbet. Jag tror att de flesta handlar på dagen i morgon, för många reser bort på kvällen. Hoppas jag har rätt. Maken har iallafall häcken full på jobbet med tanke på vad alla människor skall handla. Undra om alla är extra hungriga den här helgen?

Jag har hunnit med att tillbringa en timme på gymet också. Skönt. Styrketräning gör att kroppen mår bra. Det känns att det gör nytta.


Lånad dator.

Jag har fått låna Jessicas nya dator. En Mac. det är så härliga, mjuka tangenter på den. Jag blir så sugen på en till mig också.......

I kväll har jag umgåtts med mina grannar. Vi har haft avtäckning av vårt nya konstverk på innergården. Det blev fint. Konstnären visade även en skulptur som var tänkt som prydnad. Så snygg. Den hade passat så bra i vårt vardagsrum. Den var dock ganska dyr, och riktigt så stort är inte mitt konstintresse.

I kväll vill jag verkligen sova tidigt. Jag trodde inte det var sant när klockan ringde i morse. Men det var det.



Helsingborg ToR.

Nu har de varit två intensiva dagar. Jessica och jag har berömt oss själva för att vi har varit duktiga. Vi körde mot Helsingborg igår, söndag vid tiotiden. Regnet öste ner nästan hela tiden. Väl framme festade vi på en pizza från Gula Kiosken.

Efter detta så var det dax att ta tag i arbetet. Vi bar ner alla möbler, och övriga saker. Bilen packades full. Städade i lägenheten. När det var dax att sova så sov vi gott. Vi hade sparat en madrass att sova på. Det gick bra.

Regnet öste ner när vi vaknade. Som tur var så slutade det tills vi skulle bära ut det sista till bilen. Vi gjorde ett stop på Väla innan vi styrde hemåt Linköping. Eftersom vi varit så duktiga tyckte vi var värda lite shopping på Väla. Det blev varsin tröja.

Bilen har gått jättebra, och den var rolig att köra. Det regnade en hel del även på hemvägen. Ett stop för lunch i Jönköping.

När vi kom hem så hängde Linda med oss till Hackefors. Där hade vi hyrt ett förråd för att lasta in alla Jessicas grejer i. Bilen skulle också lämnas tillbaka till Statoil.

Skönt att det är klart. Nu är det bara att vänta på den egna lägenheten.


Mot Helsingborg.

Ute öser regnet ner. Inget roligt sommarväder. Jessica och jag laddar för att köra till Helsingborg. Vi har hyrt en lite lastbil på Statoil. Vi skall köra ner, för att hämta de sista sakerna i lägenheten. Städning får det bli också.

Nu väntar jag på att döttrarna skall vakna så vi skall ge oss av. Linda står för skjutsen till Statoil. Resten får vi fixa själva. Linda är lite orolig över hur vi skall klara av att sköta bilen.


Golflördag.

En trevlig golflördag på Landeryd, igen. Det är roligt att spela, och det är skönt att få frisk luft , och röra på sig. Vi möter även många trevliga människor.

Spelet gick riktigt bra. Då blir det extra roligt, och jag längtar redan till nästa runda. Det får bli på midsommaraftonens förmiddag. Hoppas att regnet har slutat tills dess.

Lördagskvällen bjöd på en trevlig 40-årsfest. Vår ´´gamla´´ granne, Tommy och hans svägerska bjöd till fest i Landerydsgården. Mycket trevligt. Vi fick återvända till våra gamla hemtrakter.




Fredags-grill.

Hela familjen har grillat. Till detta serverades det färskpotatis. Det smakade mycket bra efter en arbetsvecka. I dag blev det promenad både till, och från jobbet. Det kändes bra.

Mats hoppas på att vi kan använda grillen någon mera gång. Med tanke på att den första vi hade slutade att fungera.

Jessica är nykär. Hon har köpt en ny Mac-dator. Nu sitter hon med den i famnen, och är så nöjd. Så skönt att något kan glädja även de stora barnen. En ny leksak.




Studentfirande.

I går eftermiddag/kväll var det dax för studentfirande. Döttrarnas kusin, Johanna tog studenten i Norrköping. det firades i Krokek tillsammans med hennes kompis. God mat och dryck som vanligt.

 


Traditionen återupptas.

När döttrarna var yngre så var det många besök på Lidingö. Vi bodde alltid på Globe Hotel. Mats sprang 30 km, jag 15 km och barnen sprang Lilla Lidingöloppet. En trevlig tradition eftersom att det alltid blev en utflykt i början av hösten.

Nu har jag, Jessica och Linda anmält oss till Lidingö Tjejlopp. Vi skall ta oss runt en mil. Nu är det träning som gäller. Snacka om att det kommer att bli en familjekamp, om vem som skall ta hem segern i familjen.

Tur att jag har nya joggingskor. Jessica var sugen på att köpa en snygg outfit tills dess. Någon som är förvånad?



Onsdags-spinning.

I kväll blev det spinning för mig, Jessica och Mats. Svettigt värre men det det kändes bra att träna lite efter detta. Av träningen blev vi såklart hungriga. Jessica och jag delade på en pizza med lite hemgjord sallad till. Då kändes vi oss lite nyttiga. Mats fick i sig en hel pizza. Nu ligger han i soffan, och säjer att han är för mätt.

Jag skall leta lite recept på nätet. Det är dax att hitta på något att bjuda på, eftersom att det snart är dax för födelsedagskalas. Två familjemedlemmar skall fira födelsedag under juni.


Kvällsmat på balkongen.

I kväll har Mats, och jag käkat kvällsmat på balkongen. Solen värmde oss. Inga barn hemma här i kväll. Det blev lite pommes, och hemmahambugare. Hamburgarna piffades upp med dressing, mozarella och grönsaker. Det kändes inte ens onyttigt med hamburgare.

Det är avkopplande att sitta en stund på balkongen på kvällen. Så rofyllt.

Nu ser jag att våra fönster inte är dirket rena. Undra om jag skall göra något åt det?


Söndagsgolf.

Söndagen har bjudit på en solig, och härlig golfrunda. Spelet flöt hyfsat. Vi fick avsluta snyggt på sista hålet. En dusch satt fint när vi kom hem igen.

I kväll blir det grillfest tillsammans med mina jobbarkompisar. Vi skall till Kerstin, som har flyttat ut på landet. Det skall bli spännande att se var hon bor. Och gott med grillat också, såklart.


Golftävling.

Golftävling på Landeryd, igår, lördag. Vi slog ut redan kl 07.24 så vi var uppe med tuppen. Fick sällskap med ett trevligt par så vi fick en rolig runda. När vi kom i mål tyckte vi att vi hade spelat bra. På kvällen såg vi att vi t.o.m spelat mycket bra. Vi kom på sjätte plats, av lite över hundra lag. Riktigt kul. Vi fick hämta pris på scenen. Två vin flaskor, och en flaska whiskey.

Vi hann så mycket igår. På väg hem från Landeryd gjorde vi ett stop på ICA-Signalen. Det blev en löprunda runt ån tillsammans med Jessica. Mina nya jogginskor var perfekta. Jag studsade fram.

På kvällen var det dax att bege sig till Harrys. där var det buffé, och prisutdelning efter golftävlingen. Synd att det började att regna,  så det blev inget att sitta ute senare på kvällen.


Frissan och shopping.

I går jobbade jag bara halva dagen. På eftermiddagen var det äntligen dax för ett besök hos frissan. Så nu har jag blivit sommarblond.

Jessica, Mats och jag gick en tur på stan också. Shoppingmålet var att hitta ett par billiga joggingskor, och ett par billiga shorts. Det gick så där skall jag säja. Jag kom hem med ett par specialutprovade joggingskor, och ett par shorts från Filippa K. Undra varför det alltid blir så här?

På kvällen blev det en god sallad, gjord av Jessica och kycklingspett. Hela familjen samlad till mat. Trevligt.




Längtan.

Jag längtar tills i morgon eftermiddag. Då skall jag till frissan, och bli sommarfin. Det behövs verkligen. Förra gången som  jag var hos Frissan så provade jag en ny ´´frisör´´. Naturligtvis samma vanliga salong. Jag gillade Emelie, så nu blir det ett besök hos henne igen. Det är så svårt att få tid hos Jessica, och då är det bra att ha ett par att välja på.


Smörgåstårta.

I går kväll firade vi Jessicas examen. Tillsammans med mormor, morfar, farmor, Inge och några kompisar. Trevlgt. Jessica hade ansvar för maten. Hon hade fått recept på smörgåstårta från en kompis. Så när kvällen kom stod det två stora smörgåstårtor framdukade. Inte visste vi att hon var så duktig på detta. Inte hon själv heller, kanske? Det var första gången hon gjorde egen smörgåstårta.

Nu i kväll är det riktigt svalt och skönt ute. Jag satsar på att vädra ur lägenheten. Just nu är jag ensam hemma. Mats jobbar. Jessica är ute och käkar med kompisar. Även Linda och Erik gav sig nyss ut på en tur på stan. Det är ju lätt hänt när det är så nära.




Varmt.

I dag har jag blivit svettig bara av att tänka. Jag vill inte klaga på värmen, för nu vill jag ha sommar. Jag vill verkligen njuta av sommaren för jag vet att den är kort.

Mötte döttrarna på Mio möbler idag. Detta för att välja ut en soffa till Jessica. Vi hittade en snygg. Ganska lång leveranstid så det var verkligen tur att vi beställde i god tid.

Linda och jag har varit på gympa ikväll. Där kan ni snacka om varmt. Jag tror aldrig att jag har blivit så svettig på så kort tid. Men skönt att röra på sig.


Misslyckad grillning.

I går kväll tänkte vi grilla på balkongen med döttrarna. Grillen vägrade att fungera. Blev inte ens varm. Så nu är det reklamation som gäller under morgondagen. Vi fick grilla korvarna, och grönsakerna i ugnen. Hamburgarna stekte vi på spisen. Trots detta så blev allt riktigt gott.

På eftermiddagen hann vi även med en runda på golfbanan. Det gick mycket bättre på måndagen än på söndagen. Skönt det. Nu har mitt självförtroende ökat en aning. Det känns bra inför lördagens tävling.

Inte direkt denna utsikt vi hade på Landeryd.






Stora torget.

Linda och jag packade bilen full igår morse. Efter detta blev det färd hem mot Linköping. Vi stannade till i Jönköping. Vi skulle hämta med lite saker från Eriks lägenhet. Riktigt bra planerad lägenhet han har. Väl hemma igen var det bara att tömma bilen, och plocka in så mycket som möjligt i förrådet.

Linda drog till landet med Erik. Mats kom hem från golfbanan. Vi gav oss ut på stan, och hamnade på Stora Torget. Vi käkade en mycket smarrig hamburgare. Lite vin slank det också ner. Vi fick sällskap av trevliga kompisar. Vi skrattade oss svettiga i sommarvärmen.

Trots detta så vaknade jag tidigt i morse. Satsade på att göra en pastasås innan vi åkte till Vesterby. Golf på programmet. Ingen hit alls idag. För mycket vin igår? Soligt och skönt var det iallafall¨. I morgon skall det bli en tur på Sösdra banan på Landeryd. Vi ser det som en träning inför nästa helgs tävling. Jag är redan nervös.

Jessica har kommit hem nu idag. Hon och jag har gått en promenad. Nu har vi festat på mackor med tomat, och mozarella. Min favorit. Vi kikar på Big Brother på TV. Inget som jag har följt tidigare.


Malmö.

En tur till Malmö har det blivit nu idag. Trevligt. Det tog lite tid innan det lossnade i shoppingen. Det blev inte så mycket shoppat. Vi besökte Ittala-affären där vi köpte presenter till Linda. Vi hittade en Thomas Sabo-affär också. Där blev det ett par tjusiga silver-ringar till mig. Jag tyckte de kunde bli en bra present från min man till mig. Med tanke på hur länge vi har varit gifta. Dax att fira silverbröllop i sommar.


Vi käkade lunch på Piccolo Mondo. Vår favoritrestaurang i Malmö. Det gäller att passa på eftersom det säkert dröjer ett tag innan vi kommer till Malmö igen.


När vi kom tillbaka till Helsingborg vandrade jag, och Jessica runt lite på stan. Vi tog med oss Sushi hem till kvällsmat. Gott. Det finns så himla god sushi här i stan.


I morgon bär det iväg hemåt igen. Först skall vi packa med oss så mycket som möjligt i bilen. Det är en hel del saker som skall med hem till Linköping, nu när Jessica flyttar hem till stan igen.

 


Flytt-städningen börjar.

Vi har börjat flytt-städningen här i Helsingborg. Jag tvättar fönster. Linda ligger i soffan, och käkar piggelin. Jessica funderar på att ta fram silkespapper, och packa ner lite saker. Det känns lite sorgligt att lämna lägenheten i Helsingborg efter fem år. Det har varit lite som en ´´sommar-stuga´´.


Vi har varit en tur till Väla idag. Ingen shopping alls för mig. Helt otroligt. Vi tog en fika, och vandrade runt lite. Det var mest Jessica som handlade till nya lägenheten.


Kandidat-examen.

Jessica är klar med sin kandidat-examen. Grattis Jessica.

I går firades det hela dagen. Cermoni med anhöriga i konserthuset. Efter detta var vi på Haket, och käkade en god lunch. Vår familj, Jessicas kompis Jessica och hennes familj, och Louise och hennes amerkanska pokvän.Trevligt. Vi fick praktisera vår engelska lite.

Mera fest för Jessica på kvällen. Jag passade på att hälsa på Charlotte i hennes nya hus. Kul. Hon var rätt tjock, eftersom hon skall föda om två veckor. Spännande.


RSS 2.0